Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 11:00:26

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 11:00:25

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 11:00:24

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 11:00:24

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 11:00:23

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 11:00:23

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 11:00:22

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 11:00:22

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 11:00:21

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 09:02:29

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 09:00:22

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 09:00:21

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 08:59:35

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

19 Jan 2021 08:59:34

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Jan 2021 08:59:30
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

Winter discussietopic

Op naar nieuwe sneeuwkansen?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 september 2010, 14:07 uur | Bericht #155190
Zware storm isoleert dorpen in British Colombia (Ca)

Inwoners van Bella Coola Valley in het B.C.'s Cariboo district zijn veilig maar wel gestrand door een hevige regenstorm en overstromingen van afgelopen weekeind. Steven Waugh, de rampen coördinator van het Central Coast Regional District, zegt dat er 204 millimeter regen is gevallen tussen vrijdagnacht en zaterdagmiddag alleen al. Met deze hoeveelheid neerslag werd het staande record van 1968 ver overtroffen. De hoofdweg naar Bella Coola is afgesloten en het zal maanden gaan duren voordat de weg geheel gerepareerd is. Het plaatselijke vliegveld werd ook gesloten, omdat de hevige regenval de stijg- en landingsbanen overspoelde. Waugh vloog zondag over het getroffen gebied om de schade te inspecteren. "It was shocking, absolutely shocking how much water has come down here in such a short period of time." De inwoners werden van uit het niets getroffen. De hele 100 kilometer lange Bella Coola Valley is getroffen en diverse dorpen zijn van de buitenwereld afgesneden door overstromingen. Mensen in de getroffen gebieden moeten worden geëvacueerd, inclusief de woongemeenschap Hagensborg. Die geheel ondergelopen is, zoals te zien is op de foto hieronder.


Luchtfoto van de Bella Coola River nabij Hagensborg, B.C. (Foto van Fawn Blake)

Met nog meer regenval in het verschiet is het belangrijk, dat de dijken worden verstevigd. Wanneer de regen is opgehouden is het regenen zullen de wegen moeten worden gerepareerd. Dan pas kunnen de goederen het gebied in worden gebracht en de mensen het gebied uit worden gehaald. Mensen worden geadviseerd zeker de komende 24 uur niet de deur uit te gaan, tenzij er sprake is van een noodgeval.

B.C. reservaatbewoners weigeren te vluchten
Terwijl ongeveer 75 mensen uit een geïsoleerd dorp aan de kust van B.C. werden gedwongen om hun huizen te verlaten, weigerden 34 anderen om te vertrekken. Bewoners van het Kingcome Inlet reservaat werden door een helikopter geëvacueerd naar Alert Bay op zaterdag. RCMP Sgt. Phil Lue zegt, dat de politie van plan is om via een luchtbrug voedsel naar de achterblijvende mensen van de gemeenschap te brengen. "De gemeenschap is gewend aan rijzend water, eb en vloed, maar het is duidelijk een andere situatie, omdat het water hoger is gestegen, dan ze ooit hebben gezien".


Port Hardy / CBC

Opruimwerkzaamheden na modderstroom begonnen
Ondertussen is noodtoestand in Port Hardy in het noorden van Vancouver Island opgeheven. De noodtoestand was vrijdag uitgeroepen, nadat door het rijzende water verschillende wegen moesten worden afgesloten en doordat door omgevallen elektriciteitspalen duizenden mensen zonder stroom zaten. Bewoners van verschillende andere dorpen in het noorden van het eiland, zoals Holberg en Winter Harbour, zijn gestrand door weggespoelde wegen. Bewoners van Holberg, een klein dorp met voornamelijk mensen die in de bosbouw werken, waren het hele weekeind opgesloten zonder elektriciteit. Uiteindelijk heeft een boot van de Coast Guard hulp gebracht. Western Forest Products Inc. zegt voor een dagelijkse veerdienst in en uit Holberg te zorgen. In Port Alice, ongeveer 30 km ten zuiden van Port Hardy, zijn werklieden begonnen met het opruimen van de ravage van de modderstroom, die één van de hoofdwegen van het stadje heeft bedolven. Hevige regenval en straffe windstoten teisterden vrijdagRumble Mountain waardoor er een modderstroom van 5 meter hoog en 30 meter breed ontstond.


Port Hardy / CBC


©onweer-online.nl
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 september 2010, 18:26 uur | Bericht #155373
B.C. roept overstroomde gebieden uit tot rampgebied

De overheid van B.C. heeft de noordelijke gebieden van Vancouver Island en de centrale kustgebieden tot rampgebied uitgeroepen, zodat de bedrijven en bewoners hun schade door de overstromingen kunnen claimen. Er kan 80% van de kosten vanaf $1,000 tot een maximum van $300,000 ingediend worden. Premier Gordon Campbell hoopt, dat de mogelijkheid tot het indienen van een schadeclaim de getroffen bewoners een beetje rust zal geven, omdat de verzekeringsmaatschappijen niet uitkeren, omdat de overstromingen een "act of God" zijn en dus buiten de polis vallen. De meeste schade is berokkend aan de Central Coast langs Highway 20, waar meer dan 100 mensen gedwongen geëvacueerd zijn.DFA
Het Disaster Financial Assistance program (DFA) helpt huiseigenaren, huurders, farms, kleine bedrijven en liefdadigheids organisaties als hun bezit is beschadigds door onverzekerbare rampen zoals overstromingen en modderstromen. Lokale overheden kunnen ook een beroep doen op het DFA.

Momenteel komen de volgende gebieden in aanmerking voor steun:
* Delen van Northern Vancouver Island, incl. Port Alice, Port Hardy en Zeballos.
* De Central Coast regio, incl. Bella Coola en Kingcome.
* De Highway 20 doorgang tussen Bella Coola en Anahim Lake en het aangrenzende gebied.

De provinvie zal helpen bij het repareren van wegen en de infrastructuur, incl de wegen, die leiden naar Holberg, Winter Harbour, Tahsis, Zeballos en Bella Coola. Een 200 meter brede modderstroom heeft de weg tussen Port Alice en de belangrijkste werkgever in het gebied, the Neucell Specialty Cellulose Mill, afgesloten. Een geotechnisch specialist onderzoekt het gebied, om te bepalen wanneer de ravage opgeruimd kan worden.

©onweer-online.nl
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.213 topics, welke bij elkaar 444.452 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.262 leden.
Het nieuwste lid is Anouar Belhaj.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1837 mensen aan het browsen op het forum. 12 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1837, lezen 26 mensen het topic "Winter discussietopic 2020-2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winter discussietopic

Op naar nieuwe sneeuwkansen?

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden