Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rawlins, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 00:38:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hamilton, KS; Stanton, KS.

26 Apr 2024 00:36:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, KS; Rawlins, KS; Sheridan, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 00:36:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rawlins, KS.

26 Apr 2024 00:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dundy, NE; Hitchcock, NE.

26 Apr 2024 00:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dundy, NE.

26 Apr 2024 00:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Rawlins, KS; Dundy, NE; Hitchcock, NE.

26 Apr 2024 00:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haakon, SD; Jackson, SD; Pennington, SD.

26 Apr 2024 00:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Yuma, CO.

26 Apr 2024 00:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, CO; Washington, CO.

26 Apr 2024 00:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Washington, CO.

26 Apr 2024 00:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, KS; Wichita, KS.

26 Apr 2024 00:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rawlins, KS; Hitchcock, NE; Red Willow, NE.

26 Apr 2024 00:26:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Oglala Lakota, SD.

26 Apr 2024 00:26:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morgan, CO; Washington, CO.

25 Apr 2024 23:07:45
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 september 2010, 15:13 uur | Bericht #155340
Volgende tropische storm boven Midden Amerika?

Het was de laatste paar weken behoorlijk druk in het Atlantische bassin wat orkanen en tropische stormen betreft. Afgelopen weekend – zondag – blies tropische storm Matthew zijn laatste adem uit boven het grensgebied van de Mexicaanse deelstaten Chiapas en het iets noordelijker gelegen Tabasco. Wellicht dat zich boven het Caribische gebied vandaag een volgende tropische storm ontwikkelt.

Gisteren al, maandag, lag er een lagedrukgebied boven de Caribische zee met daar rondom heen een flink aantal stevige wolkenclusters en buien. De kans dat dit cluster uit zou groeien tot een tropische storm werd toen nog op slechts 30% geschat. Het laatste etmaal zijn deze buien en wolkengebieden volgens actuele satellietbeelden en observaties aan de grond echter steeds meer samengeklonterd en zijn bovendien ook actiever geworden. Het hele gebied wordt steeds meer een ‘georganiseerd systeem’ en inmiddels is er bij de nationale Amerikaanse weerdienst, het National Hurricane Center, een zogeheten ‘Tropical Weather Outlook’ voor dit systeem uitgegeven. Er is nu 80% kans dat dit een tropische storm wordt. Er hoeft de komende 48 uur dus nog maar weinig te gebeuren voordat dit buiencluster uitgroeit tot een tropische depressie en een naam krijgt.


Boven de Caribische zee ontwikkelt zich mogelijk een volgende tropische storm. In het rode gebied clusteren wolkengebieden en buien steeds meer samen. Er is inmiddels 80% kans dat dit uitgroeit tot een tropische depressie.


Via satellietbeelden is het snel groeiende cluster goed zichtbaar. De mogelijke tropische storm zou dan Nicole gaan heten.

Vooral landen als Cuba, de Kaaiman eilanden, de Florida Keys en het midden en zuiden van de Amerikaanse staat Florida moeten het systeem goed in de gaten blijven houden. Het systeem trekt de komende dagen namelijk noordwaarts en de verwachting is tot dusverre dat hij woensdagochtend lokale tijd het zuiden van Florida zal bereiken. In korte tijd kan er tijdens passage van de depressie meer dan 100 millimeter regen vallen en steekt een forse wind op met mogelijk hevige windstoten.

Recordwarm in het westen van de Verenigde Staten
De middagtemperaturen liggen op het moment dat de mogelijke tropische storm nadert nog hoog in het Caribische gebied en in het zuiden van Florida. Op de meeste plaatsen is het nog ruim 30 graden en dat is in die regionen vrij normaal voor de tijd van het jaar. In het westen van de Verenigde Staten, in de regio Los Angeles, is het echter nog een stukje warmer. Daar werd afgelopen maandag met in de middag 45 graden Celsius, ofwel 113 graden Fahrenheit, een record gebroken. Sinds de start van de metingen in 1877 werd het in de hoofdstad van de deelstaat Californië niet zo warm. Mogelijk is het zelfs nog warmer geworden, want volgens de lokale weerdienst hield bij 113 graden Fahrenheit de thermometer er mee op! Het laatste record dateert van 26 juni 1990 en toen werd het 112 graden Fahrenheit, ofwel 44 graden.


In het westen van de Verenigde Staten, in Californië, worden momenteel warmterecords gebroken. Lokaal werd het 45 graden.

Vrij koele zomer
Vorig jaar werden in de staat Californië in het voorjaar vrijwel dagelijks warmterecords gebroken. In de maand april werd het toen op verschillende plaatsen al ruim 40 graden. Opvallend was de daarna juist vrij koele zomer die volgde. In Los Angeles kwam deze zelfs uit op één van de ‘koudste’ zomers ooit. En nu, in het begin van het herfstseizoen, lopen de nazomertemperaturen daar nu juist weer flink op. De verwachte warmte lijkt nu nog zo’n 2 dagen aan te houden.

Bronnen: Meteo Consult, National Hurricane Center, Los Angeles Times, USA Today
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 september 2010, 20:36 uur | Bericht #155538
Tropische storm gevaar voor Florida

Een enorm tropisch lagedrukgebied, dat meer aan een soort moesson lagedrukgebied doet denken, is gisteren door het National Hurricane Center (NHC) tot de 16. tropische depressie van het jaar benoemd. De depressie trekt momenteel naar het noorden tot noordoosten dwars over Cuba en zal de komende dagen pal over Florida en rakelings langs de oostkust van de Verenigde Staten trekken. De Amerikaanse autoriteiten hebben stormwaarschuwingen uitstaan voor de zuidkust van Florida inclusief de Florida Keys. Het gevaar schuilt momenteel niet in de wind, maar in de enorme hoeveelheden regen, die uit de tropische onweerscomplexen in het lagedrukgebied naar beneden kunnen komen en voor overstromingen kunnen gaan zorgen.


De druksimulatie van het Amerikaanse General Forecast System (GFS) laat de opbouw van een dominant hogedrukgebied boven Noord-Amerika zien. Aan de oostkant ervan stroomt koude, droge lucht tot in de Golf van Mexico en maakt het ontstaan van tropische stormen in dit gebied nagenoeg onmogelijk.

Bron Weerdirect



Waarom deze advertentie?
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
30 september 2010, 15:05 uur | Bericht #155639
Twee doden in Jamaica na tropische storm Nicole



De tropische storm Nicole heeft tijdens een doortocht op het Caribische eiland Jamaica twee doden geëist. Een dozijn andere mensen is nog steeds vermist. Het getroffen gebied werd eveneens geteisterd door overstromingen en modderstromen. De storm ging gepaard met hevige windstoten en overvloedige regenval. Verschillende wegen werden overspoeld, dorpen werden afgesneden van enige hulp. Zowel scholen en universiteiten als bedrijven en overheidsinstellingen blijven voorlopig gesloten. Een groot deel van het land zit momenteel zonder drinkwater. De storm heeft ondertussen koers gezet richting Cuba.

Bron HLN | Gewijzigd: 22 februari 2017, 13:28 uur, door Joyce.s
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
30 september 2010, 15:10 uur | Bericht #155640
Tropische strom NIcole veroorzaakt dodelijke overstromingen in Jamaica



thefly
Lid
Woonplaats: de Bilt
Berichten: 375
Lid sinds: 18 jan. 2010
30 september 2010, 19:16 uur | Bericht #155670
ff plaatje van de weg die Nicole aflegt
Naamloos.png
kijk ook is op de bilt in het weer TWITTER WEBCAM
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 oktober 2010, 09:30 uur | Bericht #155718
Overstromingen treffen miljoenen. Meer dan een halve meter neerslag gevallen



De overblijfselen van tropische storm Nicole kan en historische storm gaan worden voor de oostkust van de VS. Miljoenen mensen bevinden zich in het pad van de storm en de kans op grote overstromingen is enorm groot voor de Carolinas tot aan Maine. Door de aanvoer van tropische vochtige lucht langs de frontale grens blijft de East Coast geteisterd worden met zware regen, overstromingen en windvlagen. Het neerslagrecord van 48,3cm dat tijdens hurricane Floyd gevestigd werd in Wilmington, North Carolina, is al gebroken. Het stadje heeft al sinds zondag meer dan 550mm neerslag te verwerken gekregen. Meteoroloog Tim Armstrong van het National Weather Service in Wilmington verklaarde, dat het met de 57,3cm neerslag de natste vijf-dagen zijn geweest sinds 1871.









©onweer-online
Foto's Associated Press
| Gewijzigd: 1 oktober 2010, 09:34 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 oktober 2010, 13:49 uur | Bericht #155844
Doden door modderstromen Jamaica

Modderstromen als gevolg van de tropische storm Nicole hebben in Jamaica aan zeker vijf mensen het leven gekost. De autoriteiten waarschuwen dat het dodental nog kan stijgen.



In de hoofdstad Kingston, waar het nog altijd regent, zijn reddingswerkers op zoek naar zeker veertien vermiste personen. De storm brak woensdag los boven de Atlantische Oceaan. Door kapotte en verstopte leidingen zitten tienduizenden mensen zonder water. Sommige bruggen zijn ingestort, wat de reddingswerkzaamheden bemoeilijkt. Bovendien zijn de huizen in de sloppenwijken -bij gebrek aan betaalbare woningen- vaak gebouwd op gevaarlijke plekken zoals de oevers van geulen voor de riolering. Donderdag werd ten minste één woning door de regen verwoest. De familie die in het huis woonde is niet teruggevonden en gevreesd wordt dat hun lichamen in de geul terecht zijn gekomen. Die staat in verbinding met open zee. Premier Bruce Golding zei dat zijn regering zal proberen voor betaalbare woonvestiging voor duizenden eilandbewoners te zorgen. "Wat we moeten doen is kijken of we met hen tot oplossingen kunnen komen die betaalbaar zijn. We moeten overeenstemming bereiken over hoe ze de kosten zullen voldoen. Als we dat eenmaal gedaan hebben, zullen we een bouwstop opleggen en daar streng op toezien", zei Golding. Al jaren roepen Jamaicaanse politici dat er een einde moet komen aan de sloppenwijken, maar tot nog toe heeft dat weinig resultaat opgeleverd.

Bron Trouw
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 oktober 2010, 13:56 uur | Bericht #155846
De grote overstroming op Jamaica

Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 oktober 2010, 11:41 uur | Bericht #156040
Zwaar weer aan de oostkust van VS

Tropische storm Nicole teisterde de oostkust van de VS op met heftige regenval en zware windstoten, waardoor er wederom veel overstromingen gemeld werden. Eén vrouw verloor het leven in een weer gerelateerd auto-ongeluk. Haar auto werd meegesleurd door een snelstromende beek. De gouverneur van North Carolina heeft de noodtoestand afgekondigd wegens het overstromingsgevaar. Waarschuwingen voor overstromingen werden ook afgegeven in de staten New York, Pennsylvania, Connecticut, Massachusetts, North en South Carolina, Virginia, Maryland en Washington D.C. Langs de gehele oostkust moesten reddingswerkers boten en hovercrafts gebruiken om mensen uit hun huizen en auto's te krijgen, die omringd worden door het snel stijgende water. Meer dan 30.000 huishoudens kwamen in Connecticut en Massachusetts zonder stroom te zitten. Meteorologen meldden, dat er rukwinden zijn gemeten met een snelheid van 45 miles per hour in Massachusetts. De effecten worden vergeleken met die van een hurricane.

Bertie County
Bertie County in North Carolina is één van de zwaarst getroffen gebieden. Het water staat in sommige gebieden net zo hoog als de verkeersborden. De meeste wegen zijn gedeeltelijk of geheel afgesloten. Schuilplaatsen zijn ingericht en dieren van een kleine dierentuin zijn naar hogere grond gebracht. De bibliotheek van Windsor staat onder 1,5 meter water. De rechtbank is alleen per boot te bereiken. Alle grote zaken en winkels staan onder water. Ook historische en monumentale panden in de stad zijn beschadigd door het water. Bertie County heeft noodhulp aangevraagd. De mensen in de stad waren verrast door de verspreidheid en omvang van de overstromingen. "[Hurricane] Floyd [in 1999] zou de "eens in de 100 jaar overstroming" geweest moeten zijn. Elf jaar lager staan de bewoners wederom voor de effecten van een zware overstroming.

©onweer-online. | Gewijzigd: 4 oktober 2010, 11:42 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 oktober 2010, 13:37 uur | Bericht #156053










Diverse bronnen
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 351 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 351, lezen 2 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 11".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden