Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Adair, IA; Adams, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 02:02:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Shelby, IA.

27 Apr 2024 02:02:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Faulkner, AR; Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

27 Apr 2024 02:02:39

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Adams, IA; Ringgold, IA; Taylor, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 02:02:39

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Henry, MO.

27 Apr 2024 02:02:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camp, TX; Franklin, TX; Morris, TX; Titus, TX; Upshur, TX; Wood, TX.

27 Apr 2024 02:02:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Hot Spring, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Faulkner, AR; Garland, AR; Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Bates, MO; Henry, MO.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor St. Clair, MO.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbia, AR; Hempstead, AR; Lafayette, AR; Little River, AR; Miller, AR; Nevada, AR; Bowie, TX; Cass, TX.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Crawford, IA.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harrison, IA; Pottawattamie, IA; Shelby, IA.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bourbon, KS.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bates, MO.

27 Apr 2024 01:49:31
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 september 2010, 08:09 uur | Bericht #155578
Amerikaanse ballonvaarders verdwijnen tijdens wedstrijd

Twee Amerikaanse ballonvaarders zijn woensdag tijdens een wedstrijd verdwenen boven de Adriatische zee. Dat melden de organisatoren van de wedstrijd. De organisatoren van de Gordon Bennett International Gas Balloon Race 2010 verklaarden dat ze woensdagmorgen alle contact met de twee Amerikanen, Richard Abruzzo en Carol Rymer-Davis, verloren.

De luchtballon USA2 bevond zich in een gebied dat geteisterd werd door hevig onweer op het moment dat het contact verbroken werd. Italiaanse reddingsdiensten zijn ondertussen gestart met een zoektocht naar de bemanning van de ballon, ook de Kroatische autoriteiten werden op de hoogte gebracht.

Bron HbvL
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 september 2010, 10:46 uur | Bericht #155598
2 ballonvaarders verdwenen boven Italië

In de buurt van Italië zijn 2 Amerikaanse ballonvaarders verdwenen tijdens een wedstrijd. De organisatoren verloren alle contact toen de luchtballon in een onweer terechtkwam. Reddingswerkers zijn met een zoekactie gestart.



Richard Abruzzo en Carol Rymer-Davis waren gisterochtend opgestegen met hun USA2 voor de Gordon Bennett International Gas Balloon Race (foto). "We weten niet wat er is gebeurd", zegt organisator Don Cameron. "We kunnen ze op verschillende manieren volgen, maar zien ze nergens meer." De organisatie vreest dat de ballon is neergestort in de Adriatische Zee, tussen Italië en Kroatië. "Ze hebben materiaal bij zich om te overleven. Er waren reddingsvesten aan boord, survivalpakken en een noodzender waarmee ze hun positie kunnen doorgeven, maar daar hebben we nog niets van gehoord." De organisatie wacht intussen bang af. "Het zou zelfs kunnen dat ze nog in de lucht hangen en dat het wachten is tot ze boven land hangen. Jammer genoeg is het onweerachtig in de regio en dat kan gevaarlijk zijn voor een luchtballon. Ze hebben beiden veel ervaring en ik ben er zeker van dat ze geen risico's zouden nemen."

Intussen hebben Italiaanse en Kroatische reddingswerkers een zoekactie gestart naar de vermiste ballon. Ze hebben het Amerikaanse leger, dat militairen in de buurt gelegerd heeft, gevraagd om te helpen bij de zoektocht.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 3 februari 2017, 08:40 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 oktober 2010, 08:43 uur | Bericht #155830
Vermiste ballonvaarders vermoedelijk omgekomen

Twee ballonvaarders die deelnamen aan een wedstrijd en woensdag verdwenen boven de Adriatische Zee zijn waarschijnlijk met tachtig kilometer per uur in het water gestort. De organisatoren van de wedstrijd zeiden vrijdag dat het zeer onwaarschijnlijk is dat het tweetal de crash heeft overleefd. De snelheid waarmee de ballon van Richard Abruzzo en Carol Davis afdaalde is reden om 'erg pessimistisch' te zijn over hun lot, aldus wedstrijdleider Don Cameron. Het lijkt erop dat de ballon te maken kreeg met 'een plotseling en onverwacht mankement'.

De luchtverkeersleiding in Zagreb had de ballon woensdag op de radar en volgens metingen vloog de ballon op een hoogte van 1615 meter en daalde hij met zo'n tachtig kilometer per uur naar 180 meter. Omdat de ballon bijna buiten het bereik van de radar vloog is er nog hoop dat de gegevens niet helemaal correct zijn. "Het is slechts een snippertje hoop", aldus Cameron.

Het tweetal vertrok afgelopen zaterdag uit de Engelse kustplaats Bristol. Volgens een woordvoerder werd woensdagochtend voor het laatst een radiosignaal opgepikt van de ballon. Op basis van het radiosignaal kon worden bepaald dat de ballon op zo'n 21 kilometer uit de kust was. De Italiaanse kustwacht, de Amerikaanse marine en de Kroatische kustwacht zoeken sinds woensdag naar de ballon en zijn bestuurders in de omgeving van het Kroatische eiland Palagruza.

Bron Nieuws.nl
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
2 oktober 2010, 10:26 uur | Bericht #155835
Zeer triest nieuws dit, het zal je maar gebeuren. Zolang ze nog niet gevonden zijn, hoop ik dan maar dat ze nog leven...
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 oktober 2010, 14:26 uur | Bericht #156058
Zoektocht vermiste ballonvaarders nadert einde

De zoektocht naar twee vermiste ballonvaarders is maandag de laatste dag ingegaan. Een robotvoertuig gaat onderzoek doen op de bodem van de Adriatische Zee nabij Vieste, in de Italiaanse regio Apulië, waar de ballonvaarders voor het laatst werden gesignaleerd. Het robotvoertuig kan afdalen tot een diepte van tweehonderd meter en gaat foto's maken van de zeebodem in de hoop dat er overblijfselen worden gevonden.

De twee piloten, Richard Abruzzo en Carol Davis, vertrokken negen dagen geleden uit de Engelse kustplaats Bristol en namen deel aan een wedstrijd. Woensdagochtend werd voor het laatst een radiosignaal opgepikt van de ballon. Op basis van het radiosignaal kon worden bepaald dat de ballon op zo'n 21 kilometer uit de kust was.

Vrijdag zei de wedstrijdorganisatie te vrezen dat het tweetal is omgekomen, nadat uit metingen bleek dat de ballon vermoedelijk met tachtig kilometer per uur in het water was gestort.

Bron Nieuws.nl
Woonplaats: Honselersdijk (Zuid-Holland)
Berichten: 1483
Lid sinds: 26 aug. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 oktober 2010, 14:41 uur | Bericht #156060
blijft de ballon zelf niet drijven?
met vriendelijke groet,

Marcel
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 december 2010, 11:51 uur | Bericht #176691
Lichamen vermiste ballonvaarders gevonden

de lichamen van twee Amerikaanse ballonvaarders die sinds 29 september werden vermist, zijn in de Adriatische Zee gevonden. Een vissersboot haalde vanochtend de ballongondel op met de lichamen van de twee er nog in, zegt een woordvoerder van de havendienst van Vieste in het zuiden van Italië. In de gondel werden documenten aangetroffen die bevestigden dat het gaat om Richard Abruzzo en Carol Rymer Davis. De twee ervaren ballonvaarders namen deel aan een wedstrijd toen het contact op 29 september boven de Adriatische Zee verloren ging. Bijna een week na hun vermissing werd aan de hand van navigatiegegevens vastgesteld dat hun ballon met tachtig kilometer per uur het water had geraakt en dat ze de klap waarschijnlijk niet hadden overleefd.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 248 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 248, lezen 3 mensen het topic "Winter discussietopic 2016/2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden