Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Parker, TX; Tarrant, TX.

5 Oct 2023 04:04:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Choctaw, OK.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Martin, TX; Midland, TX.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hockley, TX; Lubbock, TX.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Clay, TX.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Knox, TX.

5 Oct 2023 00:13:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Andrews, TX; Ector, TX; Martin, TX; Midland, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX; Lynn, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Borden, TX; Dawson, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Clay, TX; Wichita, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleveland, OK; Pottawatomie, OK.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Lynn, TX.

4 Oct 2023 23:51:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Hardeman, TX; Knox, TX.

4 Oct 2023 23:51:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; King, TX.

4 Oct 2023 23:51:09
Actueel
1 / 4

Stormkansen 13-14 maart

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
5 oktober 2010, 19:40 uur | Bericht #156245
Onweerstorm treft Phoenix, Las Vegas

Op maandag braken stevige onweersbuien uit in het zuidoosten van Californië, het zuiden van Nevada en het noordwesten van Arizona. Onverwachte overstromingen lieten wegen onderlopen, bedekte Railroad Pass en Logandale, Nevada en Meadview met puin. Sommige overstromingen kwamen ook voor in Yosemite Valley in Califonië. Er was weinig schade door wind. De grootste schade was aan een terrasoverkapping en takken die braken omdat ze zwaar van het water waren werd er maandagavond gemeld vanuit Phoenix. Hagel ter grote van een erwt heeft sommige gemeenschappen in Californië en Arizona getroffen.Begin maandagmiddag, toen hevige onweersbuien in de bergen ten oosten van Las Vegas ontstonden, steeg het aantal overstromingen. Sommige van deze onweersbuien produceerden een regenval van 1 tot 3cm in een paar uur tijd. Meer lokale zware onweersbuien met zware regenval zal het zuidwesten de komende dagen blijven dreigen. Er worden diverse waarschuwingen gegeven voor het verkeer. Stortregens kunnen het zicht aanzienlijk verminderen, wees voorzichtig en ben voorbereid op langzaam rijdend verkeer. Als er een waarschuwing voor een zware onweersbui wordt gegeven, zoek dan onmiddellijk een schuilplaats. Een aantal van deze onweersbuien kon genoeg wind produceren om bomen en lijnen van energiemasten neer te halen, dit in combinatie met hagel. Een tornado wordt niet uitgesloten in de stevigste onweersbuien.© onweer-online | Gewijzigd: 3 februari 2017, 08:41 uur, door Joyce.s
Woonplaats: Alblasserwaard
Berichten: 867
Lid sinds: 8 mei. 2009
5 oktober 2010, 19:59 uur | Bericht #156247
Het was zoals reeds vermeld in het nieuwsbericht, voornamelijk de regen die schade deed. Tornado's zijn niet gemeld. Hagel en zware windstoten slecht zeer sporadisch, respectievelijk 2 en 4 reports verspreid over een groot gebied. Vandaag slechts een kleine kans op echt severe weather, al is er wel een kansje op een enkele supercell. Morgenavond lijkt momenteel interessanter te worden.
"Sunshine is delicious, rain is refreshing, wind braces us up and snow is exhilarating. There is really no such thing as bad weather, only different kinds of good weather."-John Ruskin
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 oktober 2010, 09:38 uur | Bericht #156286
Hevige onweersbuien veroorzaken overstromingen in Arizona, Nevada

Hevige stormen op dinsdag teisterden delen van het Westen: er viel een record aan neerslag in het noorden van Nevada, wegen overspoelden en het vluchtschema werd verstoord in Phoenix en er viel genoeg sneeuw op de top van de Sierra om de snelweg op de bergpas te sluiten. Mensen in het zuidwesten van de VS hebben sinds het afgelopen weekeind dagelijks te maken met zware onweersbuien, die overstromingen en schade veroorzaken en er is nog meer op komst.


Phoenix, dinsdag middag, 5 oktober 2010

Onweer
Dinsdag, vroeg in de middag, werd Phoenix, Ariz., opnieuw getroffen door de zware onweersbuien, waardoor wederom de straten onder water kwamen te staan. Lange files waren het gevolg. Grote hagelstenen, met een diameter van een US quarters, bekogelden het stedelijk gebied. In Maricopa County kwamen windstoten voor tot 120 km/h en werd er hagel met een diameter van 6,3cm gemeld. Er is sprake van lichte schade. Ondertussen moesten in Utah twee teenagers in kritieke toestand in het ziekenhuis worden opgenomen, omdat zij door de bliksem waren getroffen.

Vliegveld
In Phoenix werden alle vluchten van en naar Sky Harbor International Airport voor ongeveer een half uur stilgelegd, omdat windstoten van 112km/h, hagel zo groot als golfballen en hevige regenval de situatie voor vliegverkeer onveilig maakte. Airport woordvoerster Deborah Ostreicher meldt, dat sommige vluchten konden worden omgeleid, maar de meeste vliegtuigen bleven rond het vliegveld cirkelen, wachtende op opklaringen. Eerder die dag hadden de onweersbuien het vliegveld voor meer dan een uur stilgelegd en veroorzaakten nog veel meer vertragingen.

Schade
Brandweercommandant Forrest Smith uit Mesa vertelt, dat een microburst 19 elektriciteitspalen heeft omgegooid, waarvan zeker drie op huizen zijn terechtgekomen. In totaal zijn er in Mesa door de storm 38 huizen beschadigd, waarvan 12 ernstig. Honderd mensen zijn uit hun huizen verdreven. Er zitten op zijn minst 10.000 mensen zonder stroom in stedelijk Phoenix. Het Arizona Department of Public safety rapporteertm dat er "teveel om te tellen" ongelukken zijn gebeurd, die kunnen gelieerd worden aan de stormen. Een elektriciteitspaal viel op de drukke Interstate 17 in centraal Phoenix, waardoor het verkeer in beide richtingen geblokkeerd werd. Niemand raakte gewond. Overstromingen zorgen voor chaos op de wegen in het hele gebied. Het water kwam tot 61cm diep op gedeeltes van de I-17.

Op dit webcambeeld zijn de overstromingen goed te zien in Phoenix
Foto: Arizona Department of Transportation


Sneeuw
In Nevada heeft National Weather Service de winterwaarschuwing verlengd voor Tahoe en Carson City. Het systeem,, welke de overstromingen in Las Vegas veroorzaakte, zal in de regio blijven rondspoken. Sneeuw zorgde ervoor, dat de California Highway 89 bij Monitor Pass ten zuiden van Lake Tahoe op dinsdag gesloten moest worden. Het gebruik van sneeuwkettingen was noodzakelijk op Mount Rose Highway tussen Reno en Incline Village. Er wordt zo'n 5 tot 10 cm sneeuwval verwacht boven de 2500 meten in de Sierra, waar al 5 tot 7cm sneeuw is gevallen.

Meer onweer

Meer zware onweersbuien zullen Arizona en het zuidoosten van Nevada op woensdag teisteren. Zowel de steden Flagstaff en Prescott, Ariz., als Mesquite, Nev., zullen te maken krijgen met schade door zware windstoten, hagel en zware regenval. De zwaarste onweersbuien zouden zelf funnels of tornado's kunnen voortbrengen. Het stormsysteem zal gedurende woensdag op zijn plek blijven. Hierdoor kunnen nog meer zware onweersbuien ontstaan.

©onweer-online, accuweather
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 oktober 2010, 16:18 uur | Bericht #156311


Woonplaats: Alblasserwaard
Berichten: 867
Lid sinds: 8 mei. 2009
6 oktober 2010, 20:43 uur | Bericht #156363
Tornado's treffen Arizona

Het gebied nabij Flagstaff, Arizona, is vandaag getroffen door minstens twee tornado’s. Minstens zeven mensen zijn gewond geraakt, voor zover bekend zijn geen van alle er ernstig aan toe. Daarnaast raakte een trein ontspoord en werden er meer dan 100 huizen beschadigd. Over een afstand van 1,5 km heeft één van de twee tornado’s voor zware schade gezorgd, aldus de lokale overheden.Beide tornado’s raakte de grond in het stadje Bellemont. Een woordvoorder van Santa Fe Railway heeft bekend gemaakt, dat in dit stadje 28 wagons ontspoord zijn geraakt. Tevens zou het spoor zelf zijn beschadigd. “De trein was in Bellemont gestopt, juist vanwege de tornado warning. Het is pure pech, dat de trein juist daar alsnog werd getroffen door de tornado” alsdus de woordvoerder. Het bedrijf zet alles op alles om vanavond het spoor weer te kunnen openen. Het is momenteel nog erg onrustig in het gebied. Tot vanavond 7 uur lokale tijd geldt een tornadowatch voor een groot gedeelte van Arizona en Utah en er zijn meerdere tornadowarnings van kracht.

©onweer-online | Gewijzigd: 6 oktober 2010, 21:17 uur, door Marga
"Sunshine is delicious, rain is refreshing, wind braces us up and snow is exhilarating. There is really no such thing as bad weather, only different kinds of good weather."-John Ruskin
Woonplaats: Alblasserwaard
Berichten: 867
Lid sinds: 8 mei. 2009
6 oktober 2010, 20:45 uur | Bericht #156364
Eerste video van een van de tornado's is zojuist online gezet.

Klik hier
"Sunshine is delicious, rain is refreshing, wind braces us up and snow is exhilarating. There is really no such thing as bad weather, only different kinds of good weather."-John Ruskin
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 oktober 2010, 22:47 uur | Bericht #156397


Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
7 oktober 2010, 08:15 uur | Bericht #156440

Bron Foxnews | Gewijzigd: 3 februari 2017, 08:41 uur, door Joyce.s
Woonplaats: Grootebroek (NH)
Berichten: 139
Lid sinds: 6 jan. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 oktober 2010, 09:02 uur | Bericht #156447
Zoooo daar ben ik 5 maanden geleden op vakantie geweest.... Dusssss
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
7 oktober 2010, 09:41 uur | Bericht #156456
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
7 oktober 2010, 16:17 uur | Bericht #156501
Bron CBS
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 oktober 2010, 20:12 uur | Bericht #156524
Vier tornado's treffen Arizona op dezelfde dag

De Amerikaanse staat Arizona werd gisteren op één dag tijd door liefst vier tornado's getroffen. De wervelwinden richtten over de gehele staat aanzienlijke schade aan.De tornadozwerm is een zeldzaam fenomeen in Arizona. Normaal krijgt de staat op een heel jaar slechts van hooguit vier tornado's bezoek. Gisteren was dus een bijzondere dag in Arizona, met liefst 22 waarschuwingen voor extreme weersomstandigheden. Gelukkig vielen er geen dodelijke slachtoffers, al hebben de stormen wel veel huizen en auto's vernield.

De inwoners van Bellemont werden geëvacueerd en zeker 30 huizen werden zwaar beschadigd door de storm. Een camping nabij de Interstate 40 werd eveneens niet gespaard. Tientallen kampeerwagens werden ondersteboven geblazen. Brokstukken vlogen de baan op, met zware files tot gevolg. Ook treinen ontspoorden door de tornado's.

De tornado's zijn het gevolg van een actief weersysteem dat boven het centrum en zuiden van Californië hangt. Eerder deze week veroorzaakte de storing ook al een recordhoeveelheid neerslag in Nevada. In Utah werden twee tieners dinsdag net buiten hun school door de bliksem getroffen.Bron: Hln | Gewijzigd: 3 februari 2017, 08:42 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.765 topics, welke bij elkaar 447.956 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.554 leden.
Het nieuwste lid is Deveney.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 70 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 70, lezen 2 mensen het topic "Atlantisch Orkaanseizoen 2022".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Stormkansen 13-14 maart

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden