Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 november 2010, 17:19 uur | Bericht #167859
Winters op de Britse eilanden

In Nederland zijn de sneeuwhoeveelheden tot nu toe nog beperkt gebleven, maar bij onze westerburen klopte Koning Winter al vroeg in het seizoen nog harder aan. Donderdag viel er op diverse plaatsen in het noorden van Engeland en Schotland al ruim 10 centimeter en de dagen daarna bleef er regelmatig sneeuw vallen. Het resultaat liegt er niet om, lokaal is het sneeuwdek al gegroeid tot 20 centimeter. Het is lang geleden dat de Britse eilanden zo vroeg onder een dikke laag sneeuw kwam te liggen, volgens meteorologen van de Britse weerdienst gebeurde dat 17 jaar geleden voor het laatst. Een vliegtuig met 196 passagiers aan boord schoof donderdagavond al door de hevige sneeuwval en gladheid van de baan. Gelukkig raakte niemand gewond.

Het Engelse weerbureau Met Office waarschuwde al enkele dagen voor zware sneeuwval en gladde wegen in de oostelijke delen van Schotland en Engeland, maar ook de zuidwesthoek van Engeland en delen van Wales lijken de
komende dagen een flinke sneeuwlaag te krijgen.


Delen van de Engelse en Schotse oostkust zijn verandert in enorme witte vlaktes door de sneeuw die de afgelopen dagen is gevallen. Foto: PA.


Hoogtelaag

De grootste veroorzaker van het Engelse winterweer is een lagedrukgebied dat zich hoger in de atmosfeer al dagen boven de Britse eilanden bevindt, op zo’n 5 kilometer hoogte ofwel het 500 hPa vlak. Deze bel met zeer koude lucht (ongeveer -42 graden) hangt boven het nog relatief warme water van de Noordzee en dat maakt de boel natuurlijk ontzettend onstabiel. De warmere lucht boven het zeewater stijgt op en al vrij snel ontstaan dan buien.


Het Engelse weerbureau UK Met Office waarschuwt al diverse dagen voor zware sneeuwval en gladheid. De komende dagen komen ook het zuidwesten van Engeland en delen van Wales en Ierland aan de beurt. Bron: UKMO.

Niet alleen hoger in de atmosfeer is het echter koud, ook dichterbij het aardoppervlak komt de middagtemperatuur bij onze westerburen nog amper boven het vriespunt uit. Neerslag valt aanvankelijk op grotere hoogte natuurlijk altijd als sneeuw en smelt normaal gesproken onderweg richting het aardoppervlak in de ‘warmere lucht’, maar bij dit soort temperaturen blijven de sneeuwvlokken in tact.

Afstand over zeewater

Aan de grond waait er een oostenwind en de buien die bijvoorbeeld voor de westkust van Denemarken ontstaan, bewegen zich met die oostelijke wind dus een lange tijd over het nog relatief warme Noordzeewater richting de Britse eilanden. In de meteorologie spreken we dan van een lange fetch. Het zeewater is een ontzettend goede voedingsbron voor de buien en eenmaal boven de Engelse en Schotse oostkust valt dan ook een flink pak sneeuw. Boven het vasteland valt echter ineens de voedingsbron weg en dieper landinwaarts nemen de sneeuwbuien dan ook vrij snel in activiteit af.

Zuidwaarts

Het hoogtelaag zakt de komende dagen langzaam zuidwaarts en de wind draait aan de grond meer naar noordoost. Boven de Ierse Zee gebeurt dan als het ware hetzelfde als boven de Noordzee en deze sneeuwbuien trekken dit weekeinde vooral West-Wales, Noord-Ierland en Zuidwest-Engeland in. Net als voor het noorden en noordoosten van Schotland en de oostkust van Engeland staan voor deze gebieden waarschuwingen uit voor hevige sneeuwval en gladheid.


Een Thomson 737 schoof eerder deze week van de landingsbaan in Newcastle. Gelukkig vielen er geen gewonden. Foto: PA.


Sneeuw in eigen land

Na regionaal al wat (lichte) sneeuw in eigen land lijken de grotere hoeveelheden ons land pas maandag te gaan bereiken. Een lagedrukgebied beweegt zich de komende dagen naar het Alpengebied en trekt dus ten zuidoosten van ons land langs. Een bijbehorende storing trekt in de vorm van een sneeuwgebied echter wel vanuit het zuiden over ons land en op veel plaatsen vallen dan enkele centimeters sneeuw. Hoe het precies allemaal uit gaat pakken, kunt u beluisteren op onze weerlijn (0900-9725, € 0,55 p/m) onder optie 1 of 2.

Bronnen: Meteo Consult, UK Met Office, Press Association
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 november 2010, 08:32 uur | Bericht #168137
Vier wandelaars komen om bij lawines in Noord-Italië

In Italië zijn vier wandelaars om het leven gekomen tijdens twee lawines. Een vijfde persoon liep zware verwondingen op. De lawines vonden plaats in de regio's Brescia (noorden) en Reggio Emilia (noordoosten). Drie mensen werden tijdens een wandeltocht in de vallei van Camonica, nabij Brescia, meegesleurd door een lawine. Twee van hen werden snel teruggevonden maar konden niet meer gered worden. Korte tijd later werd het levenloze lichaam van de derde persoon aangetroffen.



In Reggio Emilia werden twee wandelaars van 34 en 49 jaar oud verrast door een lawine. Na een zoektocht van drie uur werden ze onder 1,5 meter sneeuw teruggevonden. De jongste van de twee overleed bij aankomst in het ziekenhuis.

Bron Hln | Gewijzigd: 22 augustus 2017, 15:20 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 november 2010, 10:00 uur | Bericht #168207
Koudste november nacht ooit in bepaalde delen van UK

De temperaturen in grote gedeeltes van de Uk duikelden tot een record laagte afgelopen nacht. In Loch Glascarnoch, in de Highlands, was het -15.3C en in Sennybridge, in Powys, werd het -14.3C. Shawbury, in Shropshire, werd een temperatuur van -12.5C gemeten, terwijl het in Aldegrove, in Belfast, -8.6C werd. De laagste temperatuur, -17.3C, van afgelopen nacht werd gemeten in Llysdinam, in Powys. De tempertauur in Shawbury, nabij Shrewsbury, was de laagste sinds 1946.

Momenteel valt er nog veel sneeuw in grote delen van Schotland en het noordoosten van Engeland. De sneeuwval zal zeker nog tot dinsdag duren. Siberische winden zullen de gevoelstemperatuur op maandag nog verder laten dalen, vooral aan de oostkust van de UK. Waarschuwingen voor hevige sneeuwval en ijsvorming blijven van kracht voor het oosten van Schotland, het noordoosten van Engeland tot in Yorkshire en Humber.

Op zondagmorgen is er in Aberdeenshire in slecht twee uur zeker 10 cm sneeuw gevallen, met een vooruitzicht op nog zeker 15-20cm. Deze sneeuw valt op de reeds gevallen 40cm sneeuw in delen van noordoost Engeland and Schotland. Sinds 1993 is er niet meer zo verspreid zoveel sneeuw gevallen in zo'n korte tijd.

©onweer-online
Bron: BBC
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 november 2010, 20:08 uur | Bericht #168694
Doden door lawines in Alpen

Lawines hebben dit weekeinde een einde gemaakt aan de levens van zeker vijf mensen in het Italiaanse deel van de Alpen. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt. Op zaterdag werden drie wandelaars in de bergen in de omgeving van Brescia bedolven onder een sneeuwmassa. Een vierde wist de alarmdiensten te waarschuwen, maar die konden de drie minder fortuinlijke bergsporters niet meer redden. Op een berg in Reggio Emilia, een regio in het noordoosten van Italië, werden twee skiërs zaterdag ook overvallen door een lawine. Na een zoektocht van drie uur werden zij getraceerd en ernstig onderkoeld overgebracht naar een ziekenhuis in Parma. Enkele uren later overleden de twee alsnog.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 november 2010, 13:30 uur | Bericht #169463
Vrachtwagens verboden op N52 van en naar Frankrijk

Vrachtwagens mogen vandaag Frankrijk niet uit en in ter hoogte van de Frans-Belgische grens vanuit de streek van Doornik, via de N52, vanwege de sneeuwval. Dat meldt het Waalse verkeerscentrum Perex. Het verbod zou zeker tot de middag gelden. De N52 loopt door de gemeente Brunehaut, vanuit Maulde in Frankrijk, tot de suikerfabriek van Fontenoy (Antoing) en de industriezone van Gaurain-Ramecroix (Doornik). De politie van Doornik stelt niet op de hoogte te zijn van het verbod.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 november 2010, 13:38 uur | Bericht #169479
Sneeuw veroorzaakt chaos op Duitse wegen

Het verkeer in Duitsland heeft maandag veel last van het winterweer. Door de hevige sneeuw stonden op vele wegen in het zuiden en oosten van het land kilometerslange files. Op de luchthaven van München werden 125 vluchten geannuleerd. Dat hebben de politie en de autoriteiten van de luchthaven laten weten. In de zuidelijke deelstaat Beieren waren er meer dan honderd botsingen. Twee vrachtwagenchauffeurs raakten zwaargewond. In het noordoosten van de deelstaat verbrandde zondagavond een persoon in zijn auto, nadat die op de met sneeuw bedekte weg was geslipt en tegen een andere wagen was gereden. In het oosten stonden onder meer de snelwegen tussen Berlijn en Magdeburg en tussen Berlijn en Leipzig vol files. Door de gladheid deden zich daar negen botsingen voor.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 november 2010, 16:31 uur | Bericht #169800
Sneeuw veroorzaakt chaos op Duitse wegen en luchthavens

Het verkeer in Duitsland heeft vandaag veel last van het winterweer. Door de hevige sneeuw stonden op vele wegen in het zuiden en oosten van het land kilometerslange files. Op de luchthaven van München werden 125 vluchten geannuleerd. Doordat de banen steeds weer ondersneeuwden, was slechts de helft van de normale capaciteit beschikbaar. Dat hebben de politie en de autoriteiten van de luchthaven laten weten.



In de zuidelijke deelstaat Beieren waren er meer dan honderd botsingen. Twee vrachtwagenchauffeurs raakten zwaargewond. In het noordoosten van de deelstaat verbrandde zondagavond een persoon in zijn auto, nadat die op de met sneeuw bedekte weg was geslipt en tegen een andere wagen was gereden. In de westelijke deelstaat Saarland raakten door botsingen op de gladde wegen zeker vijf mensen gewond. Er werden daar meer dan veertig verkeersongelukken gemeld. En in het oosten stonden onder meer de snelwegen tussen Berlijn en Magdeburg en tussen Berlijn en Leipzig vol files. Door de gladheid deden zich daar negen botsingen voor. In Oostenrijk was zondag de eerste dode van deze winter door een lawine te betreuren. Het betreft een 55-jarige man die een uitstapje maakte.

Bron: HLN | Gewijzigd: 22 augustus 2017, 15:21 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
29 november 2010, 18:09 uur | Bericht #170022
Honderden scholen gesloten: en er komt nog meer sneeuw

In Schotland, Noord-Ierland, het noordoosten van Engeland en Cornwall zijn honderden scholen gesloten. Ijs en hevige sneeuwval veroorzaakt chaos voor het reisverkeer. De luchthavens van Durham Tees Valley en Edinburgh blijven gesloten. Newcastle heeft zijn luchthaven heropend. Er zijn waarschuwingen voor gevaarlijk gladde wegen in Wales en delen van Schotland en Engeland met nog meer sneeuw in het vooruitzicht.



Ongeveer 3.000 woningen in Schotland hebben geen elektriciteit en intussen hebben onweersbuiten ook stroomuitval veroorzaakt in Cornwall. Een woordvoerder van de energiemaatschappij liet weten dat de meest ernstig getroffen gebieden Tayside en Perth zijn maar hij was ervan overtuigd dat de elektriciteit eind van de dag weer hersteld zou zijn. De lokale overheden hadden voorraden zout en gruis omhoog geschroefd. Ze zeiden dat, dit jaar, ze al 12.000 ton zout hebben gebruikt. Vorig jaar rond deze tijd was dat 3.500 ton. Ze verwachten verse voorraden later deze week.



Meer dan 450 scholen zijn gesloten in Engeland. In Schotland zijn meer dan 800 scholen gesloten. Ongeveer 93 scholen in Noord-Ierland en in Wales zijn er 10 scholen gesloten. Honderden automobilisten in Schotland zaten in het avondverkeer kilometers vast op de A9 tussen Dunblane en Perth. De weg is nu heropend in beide richtingen alhoewel de politie heeft geadviseerd om alleen te reizen wanneer absoluut noodzakelijk.

Bron: BBC | Gewijzigd: 22 augustus 2017, 15:21 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 november 2010, 19:03 uur | Bericht #170873
Sneeuw leidt tot chaos in Europa

Sneeuw en ijs hebben dinsdag op verscheidene plaatsen in Noord-West Europa tot een verkeerschaos geleid. In Duitsland deden zich duizenden ongelukken voor. Lijnbussen vielen uit en op de luchthaven van Frankfurt werden 255 vluchten geannuleerd. Drie mensen kwamen om door verkeersongelukken. In de zuidelijke deelstaat Beieren sloeg een vrachtwagen met varkens om. Meer dan honderd dieren sprongen de gladde weg op. 25 varkens kwamen om, de chauffeur liep zware verwondingen op. In dezelfde deelstaat kwamen meer dan tweehonderd treinreizigers vast te zitten. Zij moesten de sneltrein verlaten, nadat een boom het onder de sneeuw had begeven en de bovenleiding had beschadigd.



Groot Brittannië
Ook Groot-Brittannië is getroffen door stevig winterweer. De temperaturen zijn tot ver onder nul gedaald en het land heeft te maken met sneeuwjachten. In Schotland zorgden sneeuw en ijs ervoor dat de luchthaven van Edinburgh korte tijd moest worden gesloten. Ook werden er vertragingen gemeld op de luchthavens Luton en London City. Niet alleen het luchtverkeer had last van het winterweer, ook op de weg was het verraderlijk: bij een ongeluk als gevolg van zware sneeuwval in Noord-Yorkshire kwam een persoon om het leven.

Dinsdagmorgen trachtten veel scholen weer open te gaan. Honderden scholen sloten maandag hun deuren. De komende dagen worden nog meer problemen verwacht. Woensdag kan het vooral in het noorden en midden van het land zwaar sneeuwen.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 december 2010, 09:20 uur | Bericht #171379
Tweede luchthaven Groot-Brittannië gesloten

De tweede luchthaven van het Verenigd Koninkrijk en de op een na grootste van de Britse hoofdstad Londen, Gatwick, is in de nacht van dinsdag op woensdag wegens winterse weersomstandigheden tot nader order gesloten. Een woordvoerder zei dat het personeel de hele nacht hard heeft gewerkt, maar dat het niet is gelukt alle sneeuw te ruimen. De weersomstandigheden blijven bovendien slecht en daarom is het niet meer mogelijk te landen of op te stijgen op dit vliegveld, zei de woordvoeder. Hij wist niet hoe lang dit gaat duren.

Gatwick Airport ligt 45 kilometer ten zuiden van het centrum van Londen en heeft maar één start- en landingsbaan. Het is desondanks de tweede luchthaven van Groot-Brittannië en achtste van Europa gerekend in aantallen passagiers die het vliegveld bedient.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 december 2010, 11:28 uur | Bericht #171497
Winterweer zorgt voor vertragingen bij de Eurostar

Het treinverkeer van Eurostar tussen Londen, Parijs en Brussel is vandaag verstoord. Door de slechte weersomstandigheden wordt de snelheid beperkt op de hogesnelheidslijnen in Groot-Brittannië en Noord-Frankrijk, waardoor er vertragingen tot 30 minuten en afgelaste treinen zijn. Om een domino-effect door de vertragingen te vermijden, worden zes treinen afgelast. Tussen Brussel en Londen reed de trein van 06.59 uur met vertrek in Brussel niet uit. Ook de trein met vertrek in Londen om 17.27 uur zal niet uitrijden. Tussen Parijs en Londen zijn vier treinen betrokken.



De getroffen passagiers kunnen met de eerstvolgende beschikbare trein mee, of kunnen hun geld terugvragen. In het Verenigd Koninkrijk is ook de Londense luchthaven Gatwick sinds dinsdagavond gesloten omwille van de sneeuw. Ook de luchthaven van Edinburgh is getroffen. Sinds het weekend is er al hinder op de Britse wegen en het spoor.

Bron Hln | Gewijzigd: 22 augustus 2017, 15:22 uur, door Joyce.s
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 december 2010, 12:29 uur | Bericht #171548
Acht mensen doodgevroren in Polen

Felle vrieskou en alcohol hebben aan acht mensen het leven gekost in Polen. De slachtoffers, mannen tussen 33 en 72 jaar oud, zijn afgelopen dinsdag doodgevroren. Dat meldt politiewoordvoerder Mariusz Sokolowski vandaag in Warschau. "De slachtoffers waren onder invloed van alcohol", aldus Sokolowski. Inwoners worden opgeroepen om de politie te informeren over daklozen. "Een telefoontje kan een leven redden." In de nacht van dinsdag op woensdag daalde de temperatuur in het oosten van Polen tot -26 graden. De afgelopen dagen stierven al meerdere mensen aan onderkoeling.

Bron: HLN
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 december 2010, 12:38 uur | Bericht #171556
Ruim 10.000 vrachtwagens geblokkeerd door sneeuw in Frankrijk



In Frankrijk heeft sneeuwval vandaag meer dan 10.000 vrachtwagens tot stilstand gebracht, zo heeft de zender France-Info gemeld. In een dozijn departementen is vrachtverkeer verboden. Op talrijke plaatsen vielen schoolbussen weg. Bijzonder getroffen was Lyon, waar in de ochtend 20 cm nieuwe sneeuw bij viel. Geen enkele bus reed uit en het luchtverkeer ondervond ook hinder. In het centrum van Frankrijk zaten zowat 300 gezinnen zonder stroom.

Bron: HLN | Gewijzigd: 22 augustus 2017, 15:22 uur, door Joyce.s
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 december 2010, 12:49 uur | Bericht #171573
Sneeuw zorgt voor hinder in Europa


Genève (Zwitserland)


Genève (Zwitserland)


Engeland


Londen


Londen


Lyon


Centraal Frankrijk


Schotland


Schotland

Bron: Nieuwsblad.be
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 december 2010, 15:03 uur | Bericht #171737
Extreme kou in Europa hindert luchtverkeer

Zware sneeuwval en extreme kou spelen in Europa het luchtverkeer parten. Zeker vier vliegvelden waren woensdag gesloten. De Londense luchthaven Gatwick en het Schotse vliegveld Edinburgh moesten dicht vanwege de sneeuw. Het lukte niet om de start- en landingsbanen sneeuwvrij te krijgen. Schiphol moest daardoor woensdag een aantal vluchten annuleren. Ook is volgens een woordvoerder van de luchthaven een aantal vluchten vertraagd. De luchthaven van Gatwick heeft aangekondigd tot donderdagochtend gesloten te blijven vanwege sneeuwval. Edinburgh is vooralsnog tot 18.00 uur dicht. Volgens de woordvoerder gaan er 'enkele vluchten' per dag naar bijvoorbeeld Edinburgh. "Alles bij elkaar zijn er dus toch heel wat gedupeerden. Heel vervelend." De luchthavens van Lyon-Bron in Zuidoost-Frankrijk en het Zwitserse Genève hebben ook problemen. "Deze luchthavens zijn dicht, maar het is niet bekend tot hoe laat", zei de woordvoerster. Volgens haar is het voor de betreffende luchthavens moeilijk in te schatten wanneer het vliegverkeer weer wordt hervat. "Dat is geheel afhankelijk van het weer. Als het blijft sneeuwen kan het nog uren duren."

Ook de vliegvelden van Berlijn, Frankfurt en Zürich hebben te maken met fikse vertragingen en annuleringen van vluchten. Veel hoge figuren, onder wie de Amerikaanse oud-president Bill Clinton en de Spaanse premier Luis Zapatero, zijn op weg naar het hoofdkantoor van de wereldvoetbalorganisatie FIFA in Zürich om de kandidatuur van hun land voor de wereldkampioenschappen voetbal in 2018 en 2022 kracht bij te zetten. De Eurostartreinen in de Kanaaltunnel zijn ook getroffen door het winterse weer. Een aantal treinen werd geannuleerd, andere liepen vertragingen op.

Bron: Nieuws.nl
Marching ever onward to tomorrow!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 04:45 uur | Bericht #172382
Europa zucht onder extreem winterweer

Grote delen van Europa kampen met extreme koude en sneeuwbuien. Het winterweer eiste levens, luchthavens moesten dicht en het wegverkeer werd zwaar gehinderd. In Polen stierven in de laatste 24 uur door de lage temperaturen acht mensen. In het oosten van het land was het 's nachts -26 graden Celsius. Ook in Tsjechië vroren drie mensen dood. De meeste slachtoffers hadden volgens de autoriteiten gedronken. Op veel plaatsen in Europa was het de koudste eerste dag van december in jaren. In Berlijn is met 10,9 graden in de min het kouderecord van tachtig jaar geleden gebroken. Voor Groot-Brittannië is het de vroegste sneeuwval sinds 1993. Het barre winterweer speelt ook het treinverkeer tussen Engeland en Frankrijk via de Kanaaltunnel parten. Donderdag valt ongeveer de helft van de treinen uit wegens sneeuwoverlast. Ook bij de zuiderburen was het woensdag bitter koud: België beleefde de koudste winterstart in 135 jaar. Bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut in Ukkel is het kwik woensdag niet hoger gekomen dan min 4,6 graden. Dat is de koudste start van de meteorologische winter sinds 1 december 1875, toen de thermometer op min 4,8 graden bleef steken.



Vrachtwagens
De Britse luchthaven Londen Gatwick werd gesloten omdat de landingsbanen vol lagen met sneeuw. Ook het vliegveld bij de Schotse stad Edinburgh ging dicht. Op de Zwitserse luchthaven van Genève strandden meer dan honderd passagiers, die de nacht op het vliegveld doorbrachten. Tweehonderd andere gedupeerden werden elders opgevangen. Op andere luchthavens vielen veel vluchten uit. Door de sneeuwval en de kou staan in Frankrijk meer dan 10.000 vrachtwagens stil langs de weg. Op veel plekken gingen schoolbussen niet de weg op. Opvallend was de sneeuwval in Lyon: in korte tijd viel daar maar liefst 20 centimeter en was er voor het verkeer geen doorkomen meer aan. In Albanië is voor het noorden van het land de noodtoestand uitgeroepen wegens zware overstromingen. Meer dan tweehonderd mensen zijn geëvacueerd uit de regio Shkodra, waar honderden huizen onder water kwamen te staan.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 04:51 uur | Bericht #172385
Sneeuw- ellende

Zware sneeuwval en extreme koude spelen grote delen van Europa parten. Verschillende luchthavens, zoals die van Londen Gatwick en Edinburgh, waren gisteren gesloten. In Polen zijn al acht mensen overleden door het barre winterweer. De temperatuur daalde er 's nachts tot -26 graden. In Frankrijk raakten 10.000 vrachtwagens geblokkeerd in de sneeuw. Ook het treinverkeer van Eurostar was verstoord. Door de slechte weersomstandigheden wordt de snelheid beperkt. Daarnaast waren er vertragingen en werden treinen geschrapt. Het einde van het barre winterweer is voorlopig nog niet in zicht.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 04:58 uur | Bericht #172388
Winterweer eist drie levens in Duitsland

De zware sneeuwval heeft drie mensenlevens geëist in Duitsland. Het wegverkeer raakte zwaar verstoord en op enkele luchthavens werden tientallen vluchten geannuleerd. In Ostholstein, in het noorden van Duitsland, waar tot 15 centimeter sneeuw viel, kwam een vrachtwagenchauffeur om het leven bij een botsing met een trein op een spoorwegovergang.

Honderden vluchten geannuleerd
Ook in Nuremberg, in de deelstaat Beieren, eiste een botsing tussen een trein en een vrachtwagen het leven van een chauffeur. In die trein raakten vier mensen gewond. In Aschaffenburg stierf een 30-jarige vrouw bij een auto-ongeval. Op de luchthaven van München werden zowat 250 vluchten geannuleerd, in Frankfurt bijna tweehonderd.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 09:46 uur | Bericht #172531
Chaos door winterweer in Europa

Grote delen van Europa kampen ook donderdag met overlast door sneeuwval en ijzel. Het weg- en treinverkeer raakte ontregeld in delen van Frankrijk, Duitsland, België en Groot-Brittannië. Zo stond er in de ochtendspits in België op het drukste moment 500 kilometer file. In de hoofdstad Brussel waren belangrijke doorgangswegen niet of nauwelijks toegankelijk. In Duitsland was ook sprake van lange files en uitval van treindiensten door hevige sneeuwbuien. Drie mensen stierven door verkeersongevallen die werden veroorzaakt door ijzel en sneeuw. In Frankrijk stonden ook lange files op veel snelwegen. Het vliegverkeer raakte ontregeld op de belangrijkste luchthavens bij Parijs, Orly en Charles de Gaulle.

Bron: De Pers
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 13:50 uur | Bericht #172732
Kou eist zeker 26 mensenlevens in Midden- en Oost-Europa

Winterse temperaturen hebben deze week in het midden en oosten van Europa inmiddels zeker 26 levens geëist, onder wie achttien in Polen. Daar daalden de temperaturen tot liefst 33 graden Celsius onder nul.



,,Tien mensen zijn het afgelopen etmaal door de kou omgekomen in Polen, nadat er dinsdag al acht waren gestorven'', liet een politiewoordvoerder weten. De sterfgevallen zijn vooral te wijten aan alcoholgebruik en het feit dat mensen dakloos zijn. De meeste slachtoffers zijn mannen van tussen 35 en 60 jaar oud. Dezelfde factoren speelden eveneens een rol bij het overlijden van vier mannen in het aangrenzende Tsjechië. De mannen vroren dood in de afgelopen twee dagen, aldus de politie. Ook in Letland eiste de kou vier levens.

Bron: AD
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 185 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 185, lezen 3 mensen het topic " Lente discussietopic 2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden