Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dewey, OK; Blaine, OK.

13 Jul 2020 15:15:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kingfisher, OK.

13 Jul 2020 15:07:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Woodward, OK; Dewey, OK.

13 Jul 2020 15:04:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Stark, ND; Dunn, ND; Mercer, ND.

13 Jul 2020 15:04:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cambria, PA; Clearfield, PA.

13 Jul 2020 15:00:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Muscogee, GA; Talbot, GA; Harris, GA; Chattahoochee, GA.

13 Jul 2020 15:00:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kit Carson, CO; Yuma, CO.

13 Jul 2020 15:00:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Monroe, AL; Wilcox, AL.

13 Jul 2020 15:00:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Washington, CO.

13 Jul 2020 15:00:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Macon, AL; Pike, AL; Lowndes, AL; Bullock, AL; Montgomery, AL.

13 Jul 2020 15:00:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Highland, OH; Clinton, OH.

13 Jul 2020 15:00:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fremont, CO; Pueblo, CO; El Paso, CO.

13 Jul 2020 15:00:21

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

13 Jul 2020 14:59:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McLean, ND; Dunn, ND; Oliver, ND; Mercer, ND.

13 Jul 2020 14:57:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morton, ND; Dunn, ND; Oliver, ND; Mercer, ND.

13 Jul 2020 14:57:52
Actueel
1 / 4

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
14 oktober 2010, 10:37 uur | Bericht #157018
Een hattrick van koude winters in het Verenigd Koninkrijk?

Als de winter van 2010/11 in het Verenigd Koninkrijk wederom koud is, dan zal dat de derde winter op rij zijn. Tussen 1991 en 2007 waren de winters meestal milder dan het lange termijn gemiddelde, met een uitzondering van 1995. Vanaf de winter van 2008/09 zijn er dingen veranderd, het Verenigd Koninkrijk beleefde in 2008/09 haar eerste koude winter in meer dan tien jaar, dit werd onmiddellijk gevolgd door de winter van 2009/10 die door velen vergeleken wordt met de winter van 1978/79. Toen werd het Verenigd Koninkrijk geteisterd door zware sneeuwval (zie afbeelding hieronder). De afgelopen twee winters waren correct voorspeld door het weerbureau "TheWeatherOutlook" en dat de twee winters voorafgaand aan deze twee milder zouden zijn dan gemiddeld. De geschiedenis toont aan dat in Groot-Brittannië de koude winters in clusters neigen te komen. Dit houdt in dat er enkele onderliggende factoren die na een aantal jaren voortduren of weer voor kunnen gaan komen. Ondanks dit, is het ongebruikelijk om de drie opeenvolgende koude winters te hebben, een goed voorbeeld daarvan zijn de winters van 1939/40 tot 1941/42.Vooruitzichten winter 2010/11
De verwachting is dat de winter van 2010/11 waarschijnlijk kouder zal zijn dan gemiddeld met zware sneeuwval en strenge vorst voor een groot deel van het land. Nochtans, kan het daadwerkelijke patroon van de winter vorig jaar verschillen met de kou die uit het oosten of het zuidoosten neigt te komen, afgelopen winter kwam de kou meer vanuit het noordoosten. In dit scenario komt vaak de de zwaarste sneeuw voor in de grensstreek tussen de koude droge lucht van het oosten en de milde/vochtige lucht die van de Atlantische Oceaan probeert op te schuiven. Met dit patroon zal na alle verwachting de meest blijvende kou in oostelijk deel van Engeland en Schotland met temperaturen in de nacht van zo'n -15 a -20 graden, overdag zullen de temperaturen na alle verwachting ongeveer rond het vriespunt uitkomen of daar net iets onder. De verwachting is dat de winter zal toeslaan in januari en in de eerste helft van februari.

Conclusie
De winter van 2010/11 zal wederom kouder dan gemiddeld gaan verlopen. Hoewel koudegolven minder lang stand houden dan de voorgaande twee winters, maar een scherpe winterprik met zware sneeuwval en strenge vorst behoren tot de mogelijkheden. Het slagveld tussen koude continentale lucht en milde Atlantische lucht zal echter bepalend gaan worden. Dit kan leiden tot zware sneeuwval door middel van langzaam trekkende fronten of zelfs fronten die lang op een en de zelfde plaats blijft hangen, wat we ook hier in Nederland hebben gehad afgelopen winter. Als dit allemaal uitkomt dan kan het zijn dat in sommige plaatsen van west Groot-Brittannië en Noord-Ierland te maken gaan krijgen met significante sneeuwval terwijl het oostelijk Groot-Brittannië aanhoudend koud zal blijven. De kern van de kou ligt ietsjes oostelijker dan afgelopen jaar, door dat de kern iets oostelijk ligt dan krijgt het Europese vaste land wederom een te koude winter. Als dit voor gaat komen dan hebben de wintersporters onder ons wederom een goede winter. De winterprognose is gebaseerd op gegevens van: seizoensverwachtingen, historische weer patroon en recente Britse temperatuurtendensen.

Dit bericht mag worden overgenomen na toestemming
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
14 oktober 2010, 10:39 uur | Bericht #157019
Hier nog even de verwachting van laatst:

Winter 2010-2011 belooft koud te gaan verlopen

Volgens sommige deskundige uit Polen moet Europa zich schrap gaan zetten voor een te koude winter. Ze beweren zelfs dat de aankomende winter één van de koudste zal gaan worden van de afgelopen millennium. De bevriezing van het continent zou nauw gerelateerd zijn aan het feit, dat de stromingen in de oceaan genaamd golfstroom, beduidend lager is dan de voorafgaande jaren. Dit betekent, dat het continent niet of nauwelijks zal opwarmen. De warme stroom is niet langer in staat om de kou te compenseren, die vanuit Antarctica komt. Volgens een deskundige van het Poolse Instituut voor Meteorologie zijn de wijzigingen nu al duidelijk zichtbaar in de Scandinavische landen.

"Als de golfstroom volledig verdwijnt, zal Europa worden geconfronteerd met een ijstijd en in Scandinavië kunnen enorme ijsbergen voor gaan komen," concludeert de deskundige. Sommige wetenschappers zien de olieramp ramp van 22 april, die werd veroorzaakt door het Deepwater Horizon offshore boorinstallatie, als een reden voor de vertraging van golfstroom. Tussen de 600.000 en 760.000 ton ruwe olie belandde in de oceaan van eind april tot eind juli van dit jaar. Andere internationale expert zijn van mening, dat het nu te voorbarig is om te zeggen dat de golfstroom is vertraagd. NASA oceanograaf Josh Willis had voordien aangetoond, dat door de opwarming van de aarde de oceaan juist sterker en warmer is geworden in de afgelopen jaren.

De eerste patronen van december tot maart
Afgelopen winter werd ondanks een sterke El Nino een erg koude winter. In sommige gebieden werd het zelfs de koudste winter ooit en met name in het noordelijk halfrond. Een sterke La Nina van de afgelopen zomer zorgde voor extreme temperaturen (zelfs record temperaturen) waar het in de afgelopen winter het koudst was. Andere gebieden hadden een record koele zomer. De afwijkingen waren niet zozeer een zaak van uitersten maar hadden meer te maken met een standvastig patroon van de vastgelopen straalstroom. Standvastigheid is een kenmerk van lage zonnevlekken. De laatste jaren hebben veel standvastigheid gezien in de seizoenen. Sterke El Ninos en La Ninas hadden ook de neiging om hogere standvastigheid tentoon te spreiden.

Hoe zit het met deze winter? Een sterke La Nina, koude PDO, warme Atlantische Oceaan AMO, QBO, de overstap naar het westen en een nog steeds lage zonne-energie stellen de volgende:

PDO
= Pacific Oscillatie "schommeling" decadale
AMO =Atlantische Multi-decadale Oscillatie = Natuurlijke variatie van de zeewatertemperatuur in de Atlantische Oceaan. Van belang voor de vorming van tropische stormen en hurricanes in dit gebied.
QBO = Quasi-Biennial Oscillation: een bijna twee-jaarlijkse fluctuatie in de wind hoog in de atmosfeer


De 500mb geopotentiale hoogte extremen voor de gehele wereld, voor de maanden december/januari:


De oppervlaktetemperatuur extremen wereldwijd voor december/januari:


De 500mb geopotentiale hoogte extremen voor februari/maart:


De oppervlaktetemperatuur extremen voor februari/maart:


De winter (december/januari en februari/maart) voor de Verenigde Staten.
Voor de VS betekent dit een koude winter en vooral voor de bovenste helft van het Midwesten, waarschijnlijk zware sneeuwval in het noordwesten, Rocky Mountains, Northern Plains, noorden van New York en New England met kans op enkele sneeuwstormen.

De winter (december/januari en februari/maart) voor Europa
Zijn we nu aanbeland bij Europa: Volgens de kaarten, die momenteel beschikbaar zijn (zie hierboven) kunnen we ons opmaken voor een koude winter. December en januari zullen na verwachting iets te koud gaan verlopen, maar februari en maart zullen 1.75 graden te koud gaan verlopen volgens de modellen nu.Dit zou kunnen betekenen, dat er meer sneeuw en kou komt voor Groot-Brittannië en uiteindelijk een groot deel van Europa. Het einde van de winter ziet er erg goed en koud uit voor de winterliefhebbers in Europa en West-Azië, terwijl in het westen van de Verenigde Staten de winter lijkt terug te trekken. Blokkades zoals afgelopen winter in het Arctische/Noord-Atlantische Oceaan lijken aankomende winter wederom een belangrijke rol te gaan spelen. Kortom spannend en afwachten, dit is natuurlijk wel een verwachting. Dit wil niet zeggen dat het daadwerkelijk uit zal gaan komen.
Waarom deze advertentie?
petje040
Lid
Woonplaats: eindhoven
Berichten: 350
Lid sinds: 17 dec. 2009
14 oktober 2010, 11:07 uur | Bericht #157020
wordt dus weer spannend voor ons allemaal!!

weer gekluisterd aan het forum en de voorspellingen
weer lekker balen, als we weer naast de pot pissen

en blij zijn als er weer wat valt!!

kan niet wachten totdat de eerste sneeuw weer valt!? ben benieuwd wanneer dat zal zijn

in ieder geval wordt weer een drukke winter periode voor jou jan haha
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
14 oktober 2010, 11:10 uur | Bericht #157021
Citaat van petje040, donderdag 14 oktober 2010, 11:07 uur in ieder geval wordt weer een drukke winter periode voor jou jan haha

Zal wel mee vallen hoor, als ik geen zin heb om te schrijven doe ik het ook niet Maar er zijn meer en meer verwachtingen die naar koud gaan
Invicta
Lid
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 268
Lid sinds: 19 sep. 2007
14 oktober 2010, 11:52 uur | Bericht #157024
Ondanks dat mijn hart als winterliefhebber sneller gaat kloppen bij deze berichten moet je toch een slag om de arm houden denk ik. Het zijn tenslotte verwachtingen op lange termijn en het kwartje (voor de jongeren onder ons, dat was een betaalmiddel uit vervlogen tijden ) kan zomaar de andere kant op vallen.
Tycoon2
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1032
Lid sinds: 9 dec. 2009
14 oktober 2010, 12:19 uur | Bericht #157028
Een herhaling van 78/79 zou mooi zijn. Het enige nadeel is, dat er toen geen elfstedentocht werd georganiseerd. Teveel sneeuw. Doe dan toch maar een herhaling van de Hel van '63. 3 maanden sneeuw en een elfstedentocht.
SniperEye
Lid
Woonplaats: NL Midden Limburg
Berichten: 1292
Lid sinds: 25 mei. 2009
14 oktober 2010, 12:38 uur | Bericht #157031
Als de gladheidsbestrijding dit jaar maar aanzienlijk beter is. Ik ga in elk geval één dezer dagen strooizout inslaan.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
14 oktober 2010, 13:53 uur | Bericht #157035
Nachten worden kouder

Ten zuiden van Samber en Maas is het deze namiddag nog vrij zonnig. Elders is het overwegend bewolkt maar vrijwel droog. Er waait een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost met maxima van 9 tot 14 graden. Donderdagnacht is het bewolkt en op enkele plaatsen kan wat motregen vallen. De minima bedragen 4 graden in het zuidoosten tot 10 graden aan zee. Morgen/vrijdag blijft het bewolkt en soms valt er wat lichte regen. De wind is matig, aan de kust vrij krachtig uit westelijke richtingen. De maxima bedragen 8 tot 13 graden.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag is het betrokken en regenachtig. Zaterdag is het eerst betrokken met nog wat regen. Later wordt het droog vanuit het noorden. Zondag en maandag verlopen droog met zonnige perioden maar vooral ook koude nachten. Vanaf dinsdag wordt het wisselvallig met af en toe regen. De middagtemperatuur schommelt rond 11 graden.

Bron Hln
Pringelz
Lid
Woonplaats: Belgie, Destelbergen (OVL)
Berichten: 1089
Lid sinds: 25 dec. 2009
14 oktober 2010, 14:53 uur | Bericht #157047
Ben benieuwd wat we krijgen, wel heel erg mooi stuk Jan
Woonplaats: Hoorn
Berichten: 962
Lid sinds: 6 dec. 2009
14 oktober 2010, 16:37 uur | Bericht #156999
Dat zijn mooie vooruitzichten....
Richardus
Lid
Woonplaats: Groningen
Berichten: 1294
Lid sinds: 27 jun. 2009
14 oktober 2010, 17:32 uur | Bericht #157060
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, donderdag 14 oktober 2010, 11:10 uur Zal wel mee vallen hoor, als ik geen zin heb om te schrijven doe ik het ook niet Maar er zijn meer en meer verwachtingen die naar koud gaan
is mij ook opgevallen
hoor nauwelijks andere geluiden
Woonplaats: Workum
Berichten: 611
Lid sinds: 2 jun. 2010
14 oktober 2010, 17:40 uur | Bericht #157064
Eerste sneeuw van het seizoen Limburg volgende week.
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
14 oktober 2010, 17:45 uur | Bericht #157065
en zie ik daar (limburg) nou 11 cm staan of zie ik dat weer blind ????
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
14 oktober 2010, 17:51 uur | Bericht #157067
Citaat van gerard1995, donderdag 14 oktober 2010, 17:45 uur en zie ik daar (limburg) nou 11 cm staan of zie ik dat weer blind ????
Ik zie dat ook staan, maar da's geen Limburg meer maar Ardennen / Luxemburg... Met de slee naar België! Yeah!
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
14 oktober 2010, 18:08 uur | Bericht #157072
Citaat van Tyshane, donderdag 14 oktober 2010, 16:51 uur Ik zie dat ook staan, maar da's geen Limburg meer maar Ardennen / Luxemburg... Met de slee naar België! Yeah!


een broer met z'n vrouw en family + mijn zus en zwager gaan er volgende week op vakantie,
ik wist nog niet of ik er 2 dagen ervan zou komen, maar nu weet ik het (denk ik) zeker van wel
of het moet weer drastisch veranderen op de kaarten...................
Woonplaats: Wilrijk (Antwerpen), België
Berichten: 267
Lid sinds: 27 sep. 2010
14 oktober 2010, 18:11 uur | Bericht #157074
Wow! Zo vroeg al sneeuw dat had ik nog niet verwacht, laten we hopen dat deze tendens heel de winter blijft.
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
14 oktober 2010, 18:12 uur | Bericht #157075
Goede berichten overigens dat veel verwachtingen wijzen op een koude winter, hoewel het natuurlijk verwachtingen blijven en geen zekerheden, is het toch fijner ipv dat nu al veel verwachtingen het over een zachte winter zouden hebben.

Citaat van gerard1995, donderdag 14 oktober 2010, 18:08 uur een broer met z'n vrouw en family + mijn zus en zwager gaan er volgende week op vakantie,
ik wist nog niet of ik er 2 dagen ervan zou komen, maar nu weet ik het (denk ik) zeker van wel
of het moet weer drastisch veranderen op de kaarten...................

Als je de mogelijkheid hebt, doen man! Leuk! Wie weet pak je net die eventuele sneeuw mee.

Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
14 oktober 2010, 18:15 uur | Bericht #157076
ik hoop het zeker
en mogelijkheid heb ik ook, moeder als chaffeur en tomtom als begeleider
we wisten alleen nog niet zeker of we er heen gingen...... maar denk wel dat ik ga

PS: iemand gezien hoeveel sneeuw er in ijsland gaat vallen!!!!!!!!!!!!!!?? 76 cm is niet mis | Gewijzigd: 14 oktober 2010, 18:18 uur, door gerard van den brink
Woonplaats:
Berichten: 2279
Lid sinds: 28 mei. 2009
14 oktober 2010, 18:17 uur | Bericht #157077
8| Nu al sneeuw in de ardennen? Wow dat is wel heel vroeg.
gerard112
Lid
Woonplaats: Spijk groningen
Berichten: 559
Lid sinds: 23 sep. 2010
14 oktober 2010, 18:50 uur | Bericht #157079
Sneeuw komt dichterbij oost nederland te komen!
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
3 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 3 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.041 topics, welke bij elkaar 442.900 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
3 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3351 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3351, lezen 14 mensen het topic "Zomerverwachting 2011".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden