Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hartley, TX; Oldham, TX.

13 Jun 2021 06:53:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Massac, IL; Pope, IL; Crittenden, KY; Livingston, KY.

13 Jun 2021 06:41:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, TN; Henry, TN.

13 Jun 2021 06:30:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cimarron, OK; Texas, OK; Dallam, TX; Hansford, TX; Hartley, TX; Moore, TX; Sherman, TX.

13 Jun 2021 06:30:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chaves, NM; De Baca, NM; Roosevelt, NM.

13 Jun 2021 06:30:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Deaf Smith, TX; Hartley, TX; Oldham, TX.

13 Jun 2021 06:30:10

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Jun 2021 06:01:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cimarron, OK; Texas, OK; Dallam, TX; Sherman, TX.

13 Jun 2021 06:01:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chaves, NM; Curry, NM; Roosevelt, NM.

13 Jun 2021 06:01:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Houston, TN; Stewart, TN.

13 Jun 2021 06:01:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Deaf Smith, TX; Oldham, TX.

13 Jun 2021 06:01:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hardin, IL; Pope, IL; Crittenden, KY; Livingston, KY.

13 Jun 2021 06:01:02

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Jun 2021 06:00:06

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Jun 2021 06:00:05

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Jun 2021 06:00:04
Actueel
1 / 4

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 november 2010, 08:19 uur | Bericht #159898
Al 122 doden door uitbarstingen Merapi vulkaan

De meest recente reeks uitbarstingen van de Merapi vulkaan, die inmiddels worden omschreven als de zwaarste in ruim een eeuw, heeft tot op heden voor 122 dodelijke slachtoffers gezorgd. Afgelopen donderdag was het zware gerommel van de vulkaan tot op 25 kilometer afstand te horen. Hierbij bereikte de aswolk een hoogte van 10 kilometer en kwamen hete aswolken tot 11 kilometer ver de hellingen af. De zware uitbarstingen hebben ertoe geleid dat er in totaal 32 dorpen in de provincies Yogyakarta en Centraal Java geheel zijn geëvacueerd. "Het evacuatieproces is nog altijd in volle gang. We zijn bang dat er nog meer doden zijn gevallen omdat bepaalde gebieden totaal ontoegankelijk zijn vanwege hete asval en ander vulkanisch materiaal," zei Banu Hermawan van het algemeen ziekenhuis Sardjito in de stad Yogyakarta.

Gisteren werden tientallen lichamen geborgen terwijl vele gewonden weggevoerd werden naar ziekenhuizen in de regio. In het dorp Bronggan, op 15 kilometer van de krater van de vulkaan, werden in totaal 78 lichamen aangetroffen die tot onder een laag as en vulkanisch materiaal van wel 30 centimeter lagen begraven. De hete as bereikt bij uitstoot temperaturen van 750 graden Celsius en veegde hele dorpen van de kaart. Hoewel de Merapi in de afgelopen eeuw zeker 1,500 keer een uitbarsting heeft laten zien, wonen er toch duizenden mensen op de berghellingen vanwege de enorm vruchtbare grond. Op dit moment zijn alle dorpen in een straal van 12 kilometer geëvacueerd en wordt de gevarenzone steeds groter ingeschaald.

Na de meest recente uitbarsting heeft president Susilo Bambang Yudhoyono het gebied een nationaal rampgebied verklaard, waardoor de nationale overheid de leiding overneemt over reddingswerk en andere activiteiten in het gebied. Het aantal evacués zou op dit moment al boven de 100.000 liggen volgens een medewerker van het regionale rampenteam.

De provincie Centraal Java heeft laten weten dat de 21 miljard Rupiah (1,8 miljoen euro) die vrijgemaakt was voor noodhulp al binnen zeer korte tijd geheel op zal zijn door de enorme omvang van de huidige uitbarsting. De minister van Energie en Bodemrijkdommen, R. Sukhyar, omschreef de uitbarsting van de Merapi als de zwaarste in ruim een eeuw.

Bron Indonesiepagina
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
6 november 2010, 11:58 uur | Bericht #159915
Dodental Merapi stijgt naar 138

Het dodental van de uitbarsting van de vulkaan Merapi op Java is opgelopen tot 138.Twintig mensen die gisteren zwaar gewond raakten door een brandende gaswolk, zijn in een ziekenhuis aan hun verwondingen bezweken. Aan de voet van de vulkaan is een noodhospitaal ingericht om slachtoffers te behandelen. Sommigen hebben brandwonden over 95% van hun lichaam. De uitbarsting van de Merapi is de zwaarste in 140 jaar. De vulkaan werd op 26 oktober weer actief. Na de laatste eruptie is de gevarenzone uitgebreid van 15 naar 20 kilometer rond de vulkaan op Java.

Bron: NOS
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 november 2010, 13:28 uur | Bericht #159923
Merapi vertoont geen tekenen van afkoeling

De activiteit van de Merapi vulkaan laat nog geen enkel teken van afkoeling zien. Tot op heden stoot de vulkaan aswolken tot kilometers hoog uit, en komen er ook met enige regelmaat hete aswolken de hellingen van de vulkaan naar beneden denderen, aldus een woordvoerder van de afdeling Geologie van het Ministerie van Energie en Bodemrijkdommen.

Het aantal dodelijke slachtoffers loopt ook nog steeds verder op, omdat er op de hellingen van de vulkaan op verschillende plekken lijken worden geborgen. De meeste personen zijn om het leven gekomen door een van de vele hete aswolken die door de vulkaan werd uitgespuwd in de afgelopen dagen. Mensen werden verrast in hun slaap of vluchten richting gloeiend hete rivieren.

In en rond de stad Yogyakarta regende het vandaag enige tijd. Dit zorgt op dit moment weer voor het aanzwellen van enkele rivieren die door de stad lopen en in de afgelopen dagen ook vulkanisch materiaal zijn gaan afvoeren. Lokaal zijn er al kleine overstromingen geweest, de verwachting is dat dit vaker zal gaan gebeuren in de komende uren en dagen.

Bron Indonesiepagina

Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
6 november 2010, 17:02 uur | Bericht #159945
Aswolk Merapi stuurt vliegverkeer naar Jakarta in de war

36 vluchten van en naar Jakarta zijn geschrapt door de aswolk die de vulkaan Merapi uitspuwt. Onder de maatschappijen die vluchten hebben geschrapt, zijn Singapore Airlines, AirAsia, Emirates, Malaysia Airlines, JAL, Turkish Airlines, Lufthansa, China Airlines, Korean Air, KLM en Tiger Air en ook de Indonesische maatschappij Mandala. De luchthaven van de stad Yogyakarta, in de omgeving van de vulkaan, is met een laag as bedekt en bleef gesloten. De KLM-vlucht van Amsterdam naar Jakarta verloopt via een tussenstop in Kuala Lumpur in Maleisië. Het eerste deel van het traject wordt wel afgelegd. Passagiers die vastzitten in Jakarta of Kuala Lumpur, hebben de keuze om af te wachten of hun vlucht om te boeken naar een maatschappij die nog wel vliegt. Het luchtverkeer zou ook morgen ontregeld zijn op de verbindingen tussen Indonesië, de rest van Azië, het Midden-Oosten of Europa. Of ook in de dagen erna vluchten worden geschrap, zal afhangen van de ontwikkeling van de aswolk, die momenteel Jakarta nog niet heeft bereikt. De Merapi begon op 26 oktober uit te barsten. Bij de uitbarsting vielen tot dusver 128 doden. De vulkaan bleef vandaag as en vulkanische gruis uitspuwen, maar in mindere mate dan vrijdag.Gevarenzone
Reddingswerkers vonden nog lichamen van slachtoffers die bij de zware uitbarsting van donderdagnacht om het leven kwamen. De zoektocht wordt voortgezet, zei een van hen, Bayu Gawtama. "De dorpen zien er als spookdorpen uit, zoals in een griezelfilm", zei hij. Bijna 200.000 mensen werden uit de gevarenzone geëvacueerd. De meeste van hen leven in noodonderkomens. "Ik denk dat de uitbarsting van vrijdag zelfs de koppigste boer schrik heeft aangejaagd", aldus nog Gawtama. Veel omwonenden weigerden lange tijd weg te gaan en hun vee achter te laten.

Bron: HLN.nl | Gewijzigd: 20 april 2017, 12:19 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 november 2010, 17:35 uur | Bericht #159950
Geologen waarschuwen voor mega eruptie Merapi

Vulkanologen hebben onder de vulkaan Merapi een gigantisch magma-reservoir ontdekt, die drie keer zo groot is als die van de Tambora. Dat wil dus zeggen.... Drie keer zo groot als de sterkste uitbarsting in de afgelopen 10.000 jaar. De experts in het gebied waarschuwen nu voor een zogenaamde mega-eruptie/superparoxysme. Vulkanologen zeggen als die plots explodeert, is het de ergste eruptie in de geschiedenis van de mens qua slachtoffers en gevolgen. De Merapi ligt op de resten van een eerdere geexplodeerde vulkaan. De grootste bekende uitbarstingen van de afgelopen eeuwen vonden plaats in 1006, 1369, 1786, 1822 en 1872. In 1872 werden vele dorpen verwoest. De laatste krachtige uitbarsting dateert van 1930, toen werden 1.300 mensen gedood. Vulkanologen zeggen dat de Merapi niet te voorspellen is en dat er van alles kan gaan gebeuren. De uitbarsting van afgelopen vrijdag was de sterkste sinds 100 jaar.©onweer-online
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
6 november 2010, 17:40 uur | Bericht #159952
Misschien een domme vraag maar kan de mens overleven als alle vulkanen tegelijk uitbarsten? Of is dat totale uitroeiing?
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
6 november 2010, 17:45 uur | Bericht #159954
sorry. domme vraag dus.
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Aern
Lid
Woonplaats: Axel, Oirschot of Eindhoven
Berichten: 339
Lid sinds: 30 jan. 2010
6 november 2010, 17:54 uur | Bericht #159959
Als de Merapi echt me die kracht uit elkaar zou ploffen dan zal dat echt een enorme ramp zijn.
Ik denk dat er op heel Java dan geen overlevende te vinden zal zijn..
Toen de Tambora ging in 1815 was het heel 1816 winter op de wereld een heel jaar lang..

Dan zou de aarde deze warme periode van de laatste decaden in één klap ongedaan maken.
En dan maar niet te spreken over de wereldwijde voedseltekorten die zouden ontstaan.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 november 2010, 17:55 uur | Bericht #159960
Citaat van Aern, zaterdag 6 november 2010, 17:54 uur Als de Merapi echt me die kracht uit elkaar zou ploffen dan zal dat echt een enorme ramp zijn.
Ik denk dat er op heel Java dan geen overlevende te vinden zal zijn..
Toen de Tambora ging in 1815 was het heel 1816 winter op de wereld een heel jaar lang..

Dan zou de aarde deze warme periode van de laatste decaden in één klap ongedaan maken.
En dan maar niet te spreken over de wereldwijde voedseltekorten die zouden ontstaan.


Inderdaad, het is een schokkende ontdekking die ze gedaan hebben. Toen in 1816 steeg de graanprijs met 500% meen ik ergens gelezen te hebben
Aern
Lid
Woonplaats: Axel, Oirschot of Eindhoven
Berichten: 339
Lid sinds: 30 jan. 2010
6 november 2010, 18:02 uur | Bericht #159962
Ik weet dat het Duitse Der Spiegel hier gisteren voorzichtig over durfde te praten.
Maar nu hoor je het verhaal op meerdere plekken.

Het is alleen al verontrustend dat wetenschappers deze vergelijking durven te maken, en als ze er ook nog bij zeggen dat het 3 maal zo erg kan worden.

Als ze dit niet hoeven te zeggen dan doen ze dat ook echt niet!
Woonplaats: Greonterp Friesland
Berichten: 263
Lid sinds: 10 dec. 2009
6 november 2010, 18:21 uur | Bericht #159966
Het volgende is te lezen in Der Spiegel:
http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/0...,727092,00.html
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 november 2010, 18:26 uur | Bericht #159967
Citaat van Liesbethj1, zaterdag 6 november 2010, 18:21 uur Het volgende is te lezen in Der Spiegel:

Klopt ik heb daar alleen het serieuze uitgehaald, de rest staat al lang op het forum.
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
6 november 2010, 18:42 uur | Bericht #159968
tjoh!!!!!!! laat dat Please niet gebeuren
Robin B
Lid
Woonplaats: Tussen Alkmaar & schagen
Berichten: 945
Lid sinds: 18 mei. 2009
6 november 2010, 18:52 uur | Bericht #159969
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tambora

hier lees je het over de tambora, laat staan als de merapi zo uitbarst | Gewijzigd: 6 november 2010, 18:52 uur, door Robin B
Aern
Lid
Woonplaats: Axel, Oirschot of Eindhoven
Berichten: 339
Lid sinds: 30 jan. 2010
6 november 2010, 19:05 uur | Bericht #159973
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jaar_zonder_zomer

En dit was het gevolg voor de VS en Europa..
Wel mooi voor de winterliefhebbers hier, nachtvorst in augustus.
Robin B
Lid
Woonplaats: Tussen Alkmaar & schagen
Berichten: 945
Lid sinds: 18 mei. 2009
6 november 2010, 19:10 uur | Bericht #159975
Citaat van Aern, zaterdag 6 november 2010, 19:05 uur http://nl.wikipedia.org/wiki/Jaar_zonder_zomer

En dit was het gevolg voor de VS en Europa..
Wel mooi voor de winterliefhebbers hier, nachtvorst in augustus.maar dan missen we wel het onweer maargoed daar hebben we het nu niet over...

als de merapi nu zo uitbarst zou het deze winter welles heel koud kunnen worden
madeagle1
Lid
Woonplaats: Zeewolde
Berichten: 740
Lid sinds: 22 jan. 2008
6 november 2010, 19:14 uur | Bericht #159976
Ik zie opeens weer de beelden van de film "super vulcano's" voor me.
Een prachtig gezicht, al dat natuurgeweld. Maar natuurlijk vreselijk voor de mensen en dieren daar.
Laten we hopen dat zo'n mega-uitbarsting achterwege blijft zeg.

Bij deze overigens O-O bedankt voor de berichtgeving hieromtrent.
Handig om alle berichten bij elkaar te hebben.
T-inus
Lid
Woonplaats: Budel (tussen Eindhoven en Weert)
Berichten: 329
Lid sinds: 21 aug. 2009
6 november 2010, 19:16 uur | Bericht #159978
Jezus, heftig allemaal joh.

Als die bom barst is het einde oefening voor Java....
www.martijnvantongeren.nl
Robin B
Lid
Woonplaats: Tussen Alkmaar & schagen
Berichten: 945
Lid sinds: 18 mei. 2009
6 november 2010, 19:24 uur | Bericht #159980
Citaat van Rene-Zeewolde, zaterdag 6 november 2010, 19:14 uur Ik zie opeens weer de beelden van de film "super vulcano's" voor me.
Een prachtig gezicht, al dat natuurgeweld. Maar natuurlijk vreselijk voor de mensen en dieren daar.
Laten we hopen dat zo'n mega-uitbarsting achterwege blijft zeg.

Bij deze overigens O-O bedankt voor de berichtgeving hieromtrent.
Handig om alle berichten bij elkaar te hebben.supervulkanen zijn nog erger deze uitbarsting zal vrijwel heel erg worden laat staan dan ook een supervulkaan
Aern
Lid
Woonplaats: Axel, Oirschot of Eindhoven
Berichten: 339
Lid sinds: 30 jan. 2010
6 november 2010, 19:31 uur | Bericht #159983
Nog even een mooi verhaal over deze uitbarsting:

http://www.w8.nl/tambora.htm
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6
3 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 3 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.336 topics, welke bij elkaar 445.648 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.318 leden.
Het nieuwste lid is Sevinc.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
3 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1436 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1436, lezen 7 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden