Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

25 Apr 2024 15:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:29:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR; Yell, AR.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Smith, KS; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:46:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:25:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Harlan, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:12:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 14:08:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS; Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:44:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:10:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Phillips, KS; Rooks, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 12:33:33

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

25 Apr 2024 08:00:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 februari 2011, 15:07 uur | Bericht #210434
Tienduizend vluchten afgelast door sneeuwstorm in VS (update)

In de Verenigde Staten zijn meer dan tienduizend vluchten geannuleerd wegens een kolossale sneeuwstorm en aanvriezende regen die een groot deel van het land in de ban houden. Dat meldt FlightAware, een website gespecialiseerd in luchtverkeer. Zo'n 100 miljoen Amerikanen, van het centrum tot de oostkust, worden bedreigd door de zogenaamde 'mammoth storm'. Verschillende staten hebben de noodtoestand uitgeroepen. De sneeuwstorm is een van de grootste in tientallen jaren. Volgens satellietbeelden van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA strekt het getroffen gebied zich uit van Texas in het zuiden tot Maine in het noordoosten. Meer dan de helft van de vijftig Amerikaanse staten is getroffen. Op veel plekken zijn tientallen centimeters sneeuw gevallen.




Missouri, Illinois, Oklahoma, Kansas en Arkansas hebben de noodtoestand uitgeroepen. Arkansas heeft de nationale garde ingezet om extra voorraden naar het noordwesten van de staat te brengen. In sommige andere staten is de nationale garde in verhoogde staat van paraatheid gebracht. In het getroffen gebied zitten tienduizenden mensen zonder stroom omdat elektriciteitskabels zijn beschadigd. Op veel plaatsen zijn scholen en overheidsgebouwen dicht en zijn snelwegen afgesloten. Veel mensen hamsteren voedsel. De Nationale Weerdienst heeft stormwaarschuwingen en weeradviezen gegeven voor meer dan dertig staten. Gisteren werden al meer dan 4.000 vluchten geannuleerd. De belangrijke luchthaven van Dallas-Fort Worth en ook die van Kansas City waren vandaag zelfs even gesloten door het slechte weer. Op dit moment zijn zo'n 10.000 vluchten afgelast in de Verenigde Staten.

Weerslag op Europees luchtverkeer
Het winterweer in de Verenigde Staten heeft ook gevolgen voor het Europese luchtverkeer. Op de luchthaven van Zaventem zijn verschillende vluchten van en naar de VS geannuleerd. Dat heeft de woordvoerder van Brussels Airport, Jan Van der Cruysse, gemeld. "Jet Airways, US Airways, United Airlines, American Airlines en Delta Airlines vliegen op Zaventem. Enkele van die vluchten zijn geannuleerd, onder meer uit Chicago en New York", luidt het. Aangezien de toestellen niet tot in België geraakt zijn, betekent dat ook dat er verschillende vluchten vanuit Zaventem niet kunnen plaatsvinden. "De betrokken reizigers zijn in principe al op de hoogte gebracht van de annulaties maar we raden hen toch aan contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij", zo klinkt het nog.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:31 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
wilezohe
Lid
Woonplaats: Hoogeveen/Drenthe
Berichten: 212
Lid sinds: 2 jan. 2011
2 februari 2011, 15:25 uur | Bericht #210445
Citaat van debbieke, woensdag 2 februari 2011, 15:07 uur Tienduizend vluchten afgelast door sneeuwstorm in VS (update)

In de Verenigde Staten zijn meer dan tienduizend vluchten geannuleerd wegens een kolossale sneeuwstorm.
Bron: HLN

Je zou er bijna jaloers op worden
Groeten uit Hoogeveen,
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 februari 2011, 17:39 uur | Bericht #210446
Enorme sneeuwstorm teistert midden van de VS

Het midden van de Verenigde Staten is in de greep van een kolossale sneeuwstorm. Enkele staten hebben de noodtoestand uitgeroepen, meldden Amerikaanse media woensdag. De sneeuwstorm is een van de grootste in tientallen jaren in Amerika. Volgens satellietbeelden van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA strekt het getroffen gebied zich uit van Texas in het zuiden tot Maine in het noordoosten. Dertig Amerikaanse staten zijn getroffen. Op veel plekken zijn tientallen centimeters sneeuw gevallen.

Missouri, Illinois, Oklahoma, Kansas en Arkansas hebben de noodtoestand uitgeroepen. Arkansas heeft de nationale garde ingezet om extra voorraden naar het noordwesten van de staat te brengen. In sommige andere staten is de nationale garde in verhoogde staat van paraatheid gebracht. In het getroffen gebied zitten circa 300.000 mensen zonder stroom omdat elektriciteitskabels zijn beschadigd. Op veel plaatsen zijn scholen en overheidsgebouwen dicht en zijn snelwegen afgesloten. Veel mensen hamsteren voedsel.

President Barack Obama heeft dinsdag een briefing bijgewoond over de voorbereidingen en de beschikbare noodhulp. De Nationale Weerdienst heeft stormwaarschuwingen en weeradviezen gegeven voor meer dan dertig staten. Meer dan tienduizend vluchten in Amerika zijn geannuleerd en enkele vliegvelden zijn gesloten. Dinsdag gingen 6500 vluchten niet door. Dat is ongeveer 20 procent van het totale aantal per dag in de Verenigde Staten. Het vliegveld O'Hare in Chicago (Illinois) had met 1300 het grootste aantal annuleringen. Voor woensdag zijn inmiddels vijfduizend vluchten uit voorzorg geannuleerd.

Ook de landbouw heeft zwaar te lijden onder het barre weer. Daardoor wordt onder meer de tarweoogst later dit jaar bedreigd. Ook het vee heeft te lijden onder de koude. De sneeuwstorm trekt woensdag verder richting het noordoosten, het deel van de VS dat in de afgelopen maanden het zwaarst wordt getroffen door bar winterweer. Overigens voorspelt de in de VS beroemde bosmarmot Phil een snelle lente. Hij doet dat jaarlijks onder grote belangstelling tijdens Groundhog Day in het gehucht Punxsutawney, door wel of niet naar zijn schaduw te kijken. Deze keer was dat niet het geval.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
2 februari 2011, 21:25 uur | Bericht #210606
Sneeuwstorm breekt alle records

De zeer zware sneeuwstorm blijft voor chaos zorgen in grote delen van noord Amerika. Sneeuw, natte sneeuw en ijzel hebben een groot deel van het noorden ontregeld. Het barre weer veroverd steeds meer terrein richting het oosten. Op dit moment gaat één op de drie Amerikanen gebukt onder zwaar winter weer. Het spoor en wegennet zijn overbelast. Duizenden vluchten zijn geanuleerd. De site van het Amerikaanse knmi is overbelast door meer dan 20 miljoen bezoekers per uur.



Het einde van het winterweer is nog niet inzicht. Voor aankomende nacht wordt er nog tussen 10 en 15 cm sneeuw verwacht voor het noord-oosten en de overheid roept op tot waakzaamheid.

©onweer-online | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:32 uur, door Joyce.s
Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
rundfunk
Lid
Woonplaats:
Berichten: 58
Lid sinds: 22 jan. 2010
3 februari 2011, 08:46 uur | Bericht #210670
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2011, 11:40 uur | Bericht #210714
Helft VS onder dik pak sneeuw

Een ongewoon omvangrijke en heftige storm heeft woensdag bijna de helft van de Verenigde Staten onder een dik pak sneeuw bedekt. Bij ongelukken kwamen minstens twaalf mensen om het leven. Tientallen miljoenen mensen bleven noodgedwongen thuis. Wie toch naar buiten moest, moest opboksen tegen een felle wind. Parka's en skibrillen waren essentieel om op het werk te komen. In Chicago viel 51 centimeter sneeuw, de wandelpaden in Central Park in New York waren veranderd in ijsbanen. In de griezelig stille straten blies de wind de sneeuw op tot wallen van een meter hoog.

In de middag hield het op met sneeuwen en klaarde de lucht op. In de nacht daalden de temperaturen op sommige plaatsen in het middenwesten tot min twintig. Onder de twaalf doden was een dakloze in New York die verbrandde toen hij blikken bakolie probeerde aan te steken om warm te blijven. In Oklahoma City verongelukte een vrouw toen zij zich op een slee achter een auto liet trekken en in een bocht tegen een vangrail knalde. Het vliegverkeer kwam vrijwel tot stilstand. Deze week werden al dertienduizend vluchten geschrapt.

Bron Nieuws.nl
Romani
Lid
Woonplaats: Den Haag (Wateringseveld)
Berichten: 1328
Lid sinds: 26 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2011, 15:19 uur | Bericht #210774
Onderstaande foto is vrijgegeven door de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA op de dag dat de helft van Noord-Amerika in de ban was van een ingrijpende winterse storm.
Het is geen verrassing dat de Noord- en Zuidpool, Groenland en Siberië bedekt zijn met een witte laag. De mate waarin de sneeuw zich uitstrekt over het noordelijk halfrond is echter wel opzienbarend.
De kaart van de NOAA toont dat het winterweer ook Schotland beïnvloedt, alsmede het zuiden van Duitsland, Italië, Griekenland, zelfs Turkije, Iran en noordelijke delen van China en India.


De kaart is gemaakt met behulp van satellieten van diverse inlichtingendiensten en de Amerikaanse luchtmacht.

NOAA.jpg

Bron: Dailymail.co.uk | Gewijzigd: 3 februari 2011, 15:24 uur, door Romani
Like a drifter twister i was born to walk alone2e plaats fotowedstrijd week 31
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
3 februari 2011, 15:29 uur | Bericht #210776
Citaat van Romani, donderdag 3 februari 2011, 15:19 uur Onderstaande foto is vrijgegeven door de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA op de dag dat de helft van Noord-Amerika in de ban was van een ingrijpende winterse storm.
Wel mooi deze overzichtsfoto, goed te zien dat wij hier op een jammerlijke manier buiten de boot vallen qua sneeuwdek.
klazan56
Lid
Woonplaats: katwijk zh
Berichten: 197
Lid sinds: 21 dec. 2010
3 februari 2011, 19:08 uur | Bericht #210837
Artikel vertaald met Google translate

QUOTE

Al Gore verklaart 'Snowmageddon'


Foto
http://www.foxnews.com/scitech/2011/02/03/...global-warming/
Honderden auto's waren gestrand op Lake Shore Drive in Chicago, woensdag 2 februari, na een winter sneeuwstorm van historische proporties wankelde de anders-sneeuw stoere stad.

Als de planeet opwarmt, waarom is een derde van Amerika opgesloten in een vriezer, met een record-lage temperaturen als ver zuiden als de Mexicaanse grens, waar de thermometer in Ciudad Juarez woensdagavond kelderde naar een ijzingwekkende 9-onder nul?

Zelfbenoemde planetaire klimaat tsaar Al Gore denkt dat hij antwoord.

"Zoals blijkt uit de wetenschappelijke gemeenschap is het aanpakken van deze specifieke vraag al enige tijd, en ze zeggen hogere hevige sneeuwval zijn volledig in overeenstemming met wat ze hebben is te voorspellen als gevolg van door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde," Gore te schrijven in een blog post. De Nobelprijs-winnende voormalig vice-president antwoordde op een vraag van Fox News 'Bill O'Reilly, die zich afvroeg waarom in de lucht opwarming van de aarde is een dergelijke dringende wetenschapsbeleid prioriteit bij de New York City was geworden van een "toendra" dit winter.

Gore ook aangegeven dat hij van mening dat een stijging van de mondiale temperaturen is het creëren van "alle soorten van vernieling," van heter droge spreuken om winters en steeds meer zware stormen kouder. Dit is zelfs in gevaar brengen van bepaalde soorten dieren en leidt tot bosbranden en overstromingen.

Maar niet verrassend, sommige klimaatverandering sceptici zijn een beetje heet onder de kraag over Gore's 'wetenschappelijke' uitleg.

"Gore's uitspraak in feite een dieper probleem aangeeft - het ontbreken van precieze voorspellingen," aldus dr. William M. Briggs, een statisticus en klimaat wetenschapper. Zijn onderzoek toont aan dat er geen verhoogde weer problemen als gevolg van opwarming van de aarde, Briggs vertelde FoxNews.com.

"Hij zegt dat alles wat slecht dat gebeurt moet worden, omdat opwarming van de aarde veroorzaakt. Activisten zoals Gore zijn goed in het identificeren van gebeurtenissen na het feit als gevolg van opwarming van de aarde, maar verschrikkelijk slecht in het voorspellen van hun vooraf, "zei Briggs.

Meteoroloog Kunst Horn overeengekomen, wijzend op de uitgebreide geschiedenis van de verwoestende weer door de millennia heen - waarvan hij er geen verbinding met opwarming van de aarde.

"Als men daadwerkelijk bestudeert de geschiedenis van het weer over de laatste 2000 jaar, je enorme stormen, geweldige warmte, koude brute golven, verwoestende droogte, overstromingen en vreselijke rampzalige orkanen te zien - geen veroorzaakt door opwarming van de aarde," vertelde hij FoxNews.com.

"Gore heeft geen waardering voor de grote natuurlijke variabiliteit in het weer", zei Horn.

Andere wetenschappers waren er snel bij te springen ter ondersteuning van Gore, met het argument dat het extreem koude weer is een logische, de verwachte resultaten voor onze opwarmende planeet verjagen.

"Het is helemaal niet moeilijk aan temperaturen koud genoeg voor sneeuw in een wereld te krijgen ervaren opwarming van de aarde," meteoroloog Jeffrey Masters vertelde FoxNews.com. "Er zal nog steeds kouder dan gemiddeld winters in een wereld die de aarde is ervaren met veel mogelijkheden voor sneeuw."

De contretemps over opwarming van de aarde en in de winter weer - en het gekibbel tussen wetenschappers over het effect van de mens op het klimaat - heeft een diepgaande invloed op de publieke opinie over de hele wereld.

Een januari peiling van Rasmussen Reports geeft aan dat de Amerikanen nog steeds meer geneigd te geloven opwarming van de aarde wordt vooral veroorzaakt door lange termijn planetaire trends, maar de achterstand verkleind een beetje deze maand. Maar Amerikanen opwarming van de aarde niet de schuld voor het weer deze winter.

Scepticisme is heel duidelijk toenemende overzeese; een poll deze week vrijgegeven door het Office for National Statistics in het Verenigd Koninkrijk gaf aan dat het aantal klimaatsceptici er bijna was verdubbeld in de afgelopen vier jaar. Het aandeel van de mensen die zeiden dat ze waren "niet zeer bezorgd" over de opwarming van de aarde inmiddels meer dan een op de vijf, de Britse regering gezegd.

Maar velen nog steeds beweren dat opwarming van de aarde echt is, en de uiteindelijke oorzaak van de ellendige weer. Een milieu-adviseur wees FoxNews.com op een artikel dat gedetailleerd ijsbeer negen dagen zwemmen om een ijs vlot toevlucht te vinden - als gevolg van opwarming van de aarde impact op het milieu van Alaska.

Anderen nemen een minder anekdotische aanpak, en zeggen dat zuivere wetenschap ondersteunt Gore's global-warming argument.

"Het is basic atmosferische fysica", zegt Meg Wilcox, een woordvoerster van Ceres, een nationaal netwerk van investeerders en milieu-organisaties. "Warmere lucht meer vocht bevat. Dit feit is duidelijk als je ziet waterdamp opknoping in de lucht na het uitschakelen van een warme douche. Als warme lucht houden vocht koelere lucht aan, het vocht condenseert tot kleine druppeltjes die zal vallen als neerslag, regen of sneeuw, afhankelijk van de atmosferische omstandigheden. "

Warme lucht voldoet aan de koude lucht lijkt eenvoudig genoeg. Dus waarom niet kan wetenschappers het erover eens?

Als het lijkt allemaal verwarrend en tegenstrijdig, andere zeggen de experts, de echte schuld ligt niet bij het klimaat, of met de wetenschap, of zelfs wetenschappers of voormalige politici, maar met de incompetente media voor niet te kritische context voor de lezers te bieden.

"De laatste 2000 jaar is vol van ongelooflijke weersomstandigheden dwerg wat we vandaag zien", zei Horn. "De natuur is niet samen met de opwarming van de aarde kamp en theorie."

Hij wijst naar een New York Times verhaal uit de jaren 1970, die zei dat de planeet werd steeds zo koud dat de mensheid in gevaar hongerdood te sterven. Het artikel stelde dat de wereld weer snel zou zo frigide dat het niet langer kon de teelt van gewassen voor voedsel mogelijk te maken. The Times 'headline op 8 augustus 1974, was eenvoudig genoeg: "Klimaat verandert in gevaar te brengen World's Food-uitgang."

"Eerst kregen we te horen van de wereld was koeling. Toen was het heter, "Dan Gainor, een woordvoerder voor de Media Research Center, vertelt FoxNews.com. "Dan koelen weer. Dan heter. Nu is het gewoon klimaatverandering -, zodat ze niet verkeerd kan zijn, ongeacht welke verandering optreedt. "


Oriigineel artikel:
http://www.foxnews.com/scitech/2011/02/03/...global-warming/




Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 februari 2011, 13:00 uur | Bericht #211091
Twee extremen

Op het moment dat heel Australië in afwachting was orkaan Yasi trok over het midden en later noordoosten van de Verenigde Staten een enorme sneeuwstorm. Ook hier zou het gaan om de zwaarste in decennia en uiteindelijk bleek ook dit inderdaad het geval.

Van noord naar zuid werden staten getroffen door hevige sneeuwval en lokaal regenval. Volgens de NASA strekte het getroffen gebied zich uit van de zuidelijke deelstaat Texas tot de meest noordoostelijk gelegen deelstaat Maine. Ongeveer een derde van Amerika werd dus door de ‘megasneeuwstorm’ platgelegd en op diverse plaatsen werd de noodtoestand uitgeroepen. In de staten Missouri, Illinois, Oklahoma, Kansas en Arkansas viel zoveel sneeuw dat scholen dicht bleven, snelwegen werden afgesloten en mensen aangeraden werd om thuis te blijven. Op sommige plaatsen viel meer dan een halve meter sneeuw in zeer korte tijd.

3.jpg
Wegen in bijvoorbeeld Chicago stonden in een mum van tijd vast, omdat er in zeer korte tijd ruim een halve meter sneeuw viel.

Niet voor het eerst deze winter
Het is deze winter niet voor het eerst dat het noordoosten van Amerika werd getroffen door zoveel sneeuw. Kort geleden, op 26 en 27 december 2010, werd onder andere New York ook al bedolven onder een enorm pak sneeuw, soms meer dan een halve meter, en in de nacht van 11 op 12 januari 2011 kwam het opnieuw tot een sneeuwstorm met ook weer tientallen centimeters verse sneeuw in korte tijd. De sneeuwval van dat moment resulteerde in een erg uitzonderlijke situatie waarbij er in 49 van de 50 staten in Amerika sneeuw lag. Alleen de zuidoostelijke staat Florida bleef toen sneeuwvrij.

Eigen land rustiger
Europa wordt de komende dagen verdeeld door enkele lagedrukgebieden in het noorden en hogedrukgebieden in het zuiden. De grens tussen deze beide luchtsoorten ligt precies boven ons land. De wind trekt dan ook behoorlijk aan, vandaag (vrijdag) en morgen (zaterdag) langs de kust soms tot stormachtig, windkracht 8, maar ook boven land waait het stevig. De wind is bovendien erg vlagerig met windstoten tot 90 kilometer per uur. Ook bij ons in Nederland dus onstuimig weer, maar in vergelijking tot de extreme situaties in Australië en Amerika valt het bij ons eigenlijk nog reuze mee.

Bron: Meteo Consult, Australische Meteorologische Dienst (BOM), NY Times.
klazan56
Lid
Woonplaats: katwijk zh
Berichten: 197
Lid sinds: 21 dec. 2010
6 februari 2011, 12:53 uur | Bericht #211616
Nieuwe winterstorm


Another Winter Storm for New England...
A potent upper level disturbance will move from the Ohio Valley into nova scotia on Sunday, bringing another winter storm to New England.
Meanwhile a progressive cold front will continue to push an axis of high moisture along the East Coast offshore this evening, ending the heavy rain threat while the upper level low deepens

Zie deze details:
http://www.hpc.ncep.noaa.gov/discussions/pmdspd.html



Bron: NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration's)


klazan56
Lid
Woonplaats: katwijk zh
Berichten: 197
Lid sinds: 21 dec. 2010
6 februari 2011, 18:03 uur | Bericht #211722
Koude rillingen in het noorden van Mexico
Vriezend weer en sneeuw hebben veel gedeelten in het noorden van Mexico verlamd, die haar laagste temperatuur ervaart in meer dan 50 jaar.

Duizenden huizen zitten zonder elektriciteit en water, scholen en fabrieken zijn gesloten.
Naar verluidt zijn tenminste zes mensen overleden aan de kou.

Onder de zwaarst getroffen steden is Ciudad Juarez, die al lijdt onder de ergste geweld in de Mexicaanse drugsoorlog.
Temperaturen in de grensstad zijn gedaald naar -18C (0F).

"Er zijn koude temperaturen in het verleden geweest, maar dat heeft niet voor zoveel dagen geduurd.
Het is al 40 jaar geleden dat de stad een noodsituatie als deze heeft gezien," vertelde chief Efren Matamoros van de stad civiele bescherming aan het persbureau Reuters.

Het koude weer heeft eenheden uitgeschakeld op 17 centrales in het noorden van Mexico, zei de Federale Elektriciteits Commissie.
Fabrieken is gevraagd om hun verbruik van energie te verminderen en er zijn uitvallen in sommige gebieden.

Mexico heeft ook een aanbod ingetrokken om tijdelijk elektriciteit te leveren naar Texas, waar centrales zijn getroffen door vergelijkbare problemen.

Een enorme strook van de VS en Canada is ook getroffen door een enorme sneeuwstorm.




Bron: BBC News - artikel 05/02/2011
http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-12370717 | Gewijzigd: 6 februari 2011, 18:07 uur, door klazan56
Woonplaats: Assen
Berichten: 233
Lid sinds: 7 aug. 2008
6 februari 2011, 18:14 uur | Bericht #211726
Hmm weer een extreme winter. Dat betekend hoogst waarschijnlijk een laat tornado seizoen. :s
Sense and Simplicity
klazan56
Lid
Woonplaats: katwijk zh
Berichten: 197
Lid sinds: 21 dec. 2010
7 februari 2011, 21:30 uur | Bericht #212121
Onze NS heeft vaak met vervoersproblemen te maken, vooral met sneeuw.

Ook Amerika kampt nu met ditzelfde euvel door de sneeuwval
N.Y. rail system suffers through brutal winter
http://media.metronews.topscms.com/images/...56c3160f9e.jpeg


Bron: Metronews.Ca

klazan56
Lid
Woonplaats: katwijk zh
Berichten: 197
Lid sinds: 21 dec. 2010
8 februari 2011, 12:05 uur | Bericht #212214
Leuk filmpje op AD.


Automobilist getroffen door 'sneeuwbom'

ROTTERDAM -
In dit filmpje rijdt een onfortuinlijke chauffeur rustig op een Amerikaanse snelweg, voor hem een truck met een forse lading sneeuw op de trailer.
Tot zover niets aan de hand.

Maar dan nadert de truck een viaduct. Een kind kan zien dat dat niet goed gaat met die berg sneeuw op het dak.
En jawel, pats, daar wordt de automobilist getroffen door een 'sneeuwbom'. Gelukkig zonder schadelijke gevolgen.
De klap levert een spectaculair filmpje op. Dat dan weer wel. (EBO)

http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/...sneeuwbom.dhtml



Bron: AD


klazan56
Lid
Woonplaats: katwijk zh
Berichten: 197
Lid sinds: 21 dec. 2010
24 februari 2011, 10:26 uur | Bericht #216196
Zeearenden vallen uit de lucht in Canada

Duizenden Amerikaanse zeearenden hebben in Canada moeite om de winter door te komen. Door voedselgebrek zijn sommige vogels zo uitgeput dat ze spontaan uit de lucht vallen of obstakels niet meer weten te ontwijken tijdens het vliegen. Dat meldde de Canadese krant Globe and Mail donderdag. Volgens natuurbeschermers in het westen van Canada vallen de enorme vogels soms zomaar uit de boom. Dierenartsen die de vogels vangen, hoeven daar geen moeite voor te doen: ''Je loopt er naartoe en pakt ze op'', aldus dierenarts Maj Birch.

Zalm
In de herfst trekken normaliter veel zalmen naar Canada om daar eitjes te leggen. De adelaars eten hun buikje dan meestal vol, zodat ze de winter door kunnen komen. Afgelopen jaar was er echter veel minder zalm dan anders, wat heeft geleid tot een ware hongersnood onder de vogels. De zeearenden wijken nu uit naar steden en vuilnisbelten. Volgens Robin Campbell van een lokale dierenopvang werden op een dag maar liefst dertienhonderd Amerikaanse zeearenden aangetroffen op een vuilnisbelt.

Vergiftigd
''Mensen dumpen daar vergiftigde dieren en die worden door de adelaars opgegeten. De dieren zijn al sterk vermagerd, maar een groot deel raakt ook vergiftigd'', aldus Campbell. De Amerikaanse zeearend is een grote, bruine vogel met een witte kop en gele snavel. De vogel kan tot wel een meter groot en zeven kilo zwaar worden. Volwassen dieren hebben een spanwijdte van 2,5 meter. De Amerikaanse zeearend staat afgebeeld op het zegel van de president van de Verenigde Staten.

Bron: ANP
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 262 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 262, lezen 2 mensen het topic "Onweerskansen 5 & 6 juni 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden