Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 december 2010, 08:00 uur | Bericht #173382
Veertig cipiers komen om in bus bij Israëlische bosbrand

De veertig mensen die het leven hebben gelaten bij de bosbrand zijn cipiers aan boord van een bus, zo heeft het Franse persbureau AFP uit politiebronnen gemeld. Het gaat om de bus die in de vlammenzee was terechtgekomen. De Jerusalem Post meldde dat "het merendeel" van de 40 omgekomen mensen in de bus gevangenbewaarders waren. De cipiers waren op weg naar de gevangenis Damon, om te helpen bij de evacuatie van zowat 500 gedetineerden. Volgens de krant Haaretz heeft premier Benjamin Netanyahu enkele Europese landen en Rusland om hulp gevraagd om de brand te bestrijden.



Geen gevangenen
Eerder werd er gemeld dat er bij een spectaculaire bosbrand in het noorden van Israël, ter hoogte van de havenstad Haïfa, meerdere mensen waren omgekomen. Volgens de staatsradio ging het om een bus met 50 gevangenen, omgekiept en ingesloten door het vuur. Volgens de gezaghebbende krant Haaretz woedt het vuur in de Carmel en vervoerde de bus 50 cipiers. Op gezag van de Israëlische penitentiare dienst meldde de Jeruzalem Post dat de bus geen enkele gevangene vervoerde. Wel heeft de dienst besloten 500 gevangenen uit de gevangenis van Damon te evacueren en tijdelijk onder te brengen in nabijgelegen gevangenissen, aldus Haaretz. In Damon worden Palestijnen om veiligheidsredenen vastgehouden of omdat ze zonder papieren in Israël waren.

Strenge wind
Reddingswerkers evacueerden tientallen woningen en hielden het verkeer tegen. Ook zijn studenten van de Universiteit van Haïfa in veiligheid gebracht, net als een kibboets en een hotel. Tientallen brandweerlieden, geholpen door blusvliegtuigen, bestrijden de vuurzee, aldus de krant Jeruzalem Post. Het vuur, dat volgens de Post nabij de Druzische plaats Osafia om een nog onbekende reden is uitgebroken, grijpt snel om zich heen vanweg de strenge wind, zo citeert Haaretz een hoge politie-officier. | Gewijzigd: 21 april 2017, 10:00 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 10:53 uur | Bericht #173519
Blusvliegtuigen naar Israël voor bosbrand

Israël krijgt internationale hulp bij het bestrijden van de bosbrand in het Karmelgebergte bij de havenstad Haïfa in het noorden van het land. Bij de brand zijn al 41 mensen om het leven gekomen. De meeste dodelijke slachtoffers zijn cipiers die op een bus zaten. Door de brand moest gisteren een gevangenis met 900 Palestijnse gevangenen ontruimd worden. Enkele Europese landen, de Arabische buurlanden en de Verenigde Staten sturen allemaal blusvliegtuigen, in totaal meer dan 20, om de Israëlische brandweer bij te staan. De brand is moeilijk onder controle te krijgen omdat die aangewakkerd wordt door een wind van over de zee. Al 20 vierkante kilometer is in de as gelegd. De vuurzee heeft vanochtend de eerste buitenwijken van Haïfa bereikt. Een tweede gevangenis met Palestijnse gevangenen wordt ontruimd.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 18:52 uur | Bericht #174103
Arrestaties wegens brandstichting bos Israël

In Israël zijn er steeds meer aanwijzingen dat de verwoestende bosbrand in het noorden van de Joodse staat het gevolg is van brandstichting. De politie heeft vrijdag twee verdachte mannen gearresteerd. Ook hebben agenten op drie plaatsen ''verdachte voorwerpen'' aangetroffen. Dit heeft een politiewoordvoerder vrijdag laten weten. Door de donderdag ontstane brand zijn al zeker 41 mensen om het leven gekomen. De meeste slachtoffers waren gevangenbewaarders, die in een bus op weg waren naar hun werk. Het gaat om de ernstigste brand in de geschiedenis van Israël. Meer dan 17.000 mensen moesten tot nu toe hun huizen verlaten. De vlammen hebben al meer dan 30 vierkante kilometer bos met meer dan 1,5 miljoen bomen vernietigd. Israël krijgt internationale hulp bij de bestrijding van de brand.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 18:57 uur | Bericht #174108
Vier Nederlandse blushelikopters naar Israël

Nederland stuurt vier blushelikopters van de luchtmacht naar Israël om de bosbranden in het noorden van dat land te bestrijden. Dat hebben de ministers Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) en Hans Hillen (Defensie) vrijdag besloten. De transporthelikopters van het type Cougar en Chinook vertrekken zaterdag naar Israël, waar ze naar verwachting maandag aankomen. Onder de helikopters worden flexibele watercontainers gehangen. De 'fire bucket' van de Cougar bevat 2500 liter water, die van de Chinook bijna 10.000 liter. Er gaan drie Cougars en een Chinook naar Israël, aldus Defensie. Door de brand, die donderdag ontstond, zijn al meer dan veertig mensen om het leven gekomen. Speciale blusvliegtuigen uit onder meer Griekenland, Cyprus en Azerbeidzjan zijn al in Israël aangekomen om te helpen blussen.

Bron: Dvhn
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2010, 09:15 uur | Bericht #174514
Ook België om hulp gevraagd bij bestrijding bosbrand Israël

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdag in de loop van de avond verschillende landen, waaronder België, telefonisch om hulp gevraagd bij het bestrijden van de grote bosbrand in het noorden van Israël. Netanyahu belde met leiders in België, Duitsland, Finland, Nederland en Noorwegen om extra hulp te krijgen bij de bestrijding van de vuurzee die al aan 42 mensen het leven kostte en 17.000 anderen op de vlucht joeg. Nederland zal vier blushelikopters sturen, zo raakte vrijdagavond bekend. Ook Duitsland stuurt hulp. Of ook België hulp kan en wil sturen, is nog niet bekend. Vrijdag konden al acht blusvliegtuigen en drie helikopters die door andere landen waren gestuurd, ingezet worden bij de bestrijding van de grootste bosbrand in de geschiedenis van Israël. Een tiental landen beloofde al hulp, waaronder Rusland, Griekenland, Bulgarije. Ook Turkije stuurde hulp, ondanks de diplomatieke crisis tussen beide landen.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2010, 09:23 uur | Bericht #174523
Bosbrand Israël: 42 doden, 17.000 mensen op de vlucht

Zesendertig uur na zijn ontstaan is de grootste bosbrand die Israël ooit kende nog altijd niet onder controle. Drieduizend brandweerlui zijn ingezet om het vuur te bestrijden. Zeker 42 mensen kwamen om het leven, 17.000 mensen zijn op de vlucht. Vrijdag bereikte het vuur de eerste buitenwijken van de Noord-Israëlische havenstad Haifa. De brand naderde ook de universiteit van de stad. Verschillende landen sturen hulp in de vorm van brandweermannen, blusvliegtuigen en -helikopters. De slachtoffers van de bosbrand waren voornamelijk cipiers aan boord van een bus.



Internationale hulp
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gisteravond verschillende landen, waaronder België, telefonisch om hulp gevraagd bij het bestrijden van de grote bosbrand. Nederland zal vier blushelikopters sturen, zo raakte vrijdagavond bekend. Ook Duitsland stuurt hulp. Gisteren konden al acht blusvliegtuigen en drie helikopters die door andere landen waren gestuurd, ingezet worden bij de bestrijding van de grootste bosbrand in de geschiedenis van Israël. Een tiental landen beloofde al hulp, waaronder Rusland, Griekenland, Bulgarije. Ook Turkije stuurde hulp, ondanks de diplomatieke crisis tussen beide landen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 21 april 2017, 10:00 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 december 2010, 11:22 uur | Bericht #174770
Nalatigheid mogelijk oorzaak bosbrand Israël



Nalatigheid is vermoedelijk de oorzaak achter de enorme bosbrand in het noorden van Israël. Brandstichting lijkt niet waarschijnlijk, zei politiewoordvoerder Micky Rosenfeld zaterdag. De bosbrand is de ergste in de geschiedenis van het land.De brand brak donderdag uit en kostte aan zeker 41 mensen het leven. Honderden hectaren bos gingen in de vlammen op en zeventienduizend mensen werden geëvacueerd. Ondanks de hulp van brandweerlieden uit het buitenland is de brand in delen van het bos nog altijd niet onder controle, zei Rosenfeld. Zaterdag werden nog eens twee woonplaatsen ontruimd, omdat zij door het vuur worden bedreigd.

Bron: Nu.nl
Every cloud has a silver lining
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2010, 14:05 uur | Bericht #175139
'Brand Israël duurt nog een week'

Het zal nog een week duren, voor de brand op de Carmelheuvel in het noorden van Israël is bedwongen. Dat heeft de Israëlische brandweer zaterdag in Haifa tegen de pers gezegd, meldde de Israëlische krant Haaretz. De brand, die donderdag begon, heeft tot nu toe aan 42 mensen het leven gekost. Met blusvliegtuigen uit Israël en andere landen werd zaterdag opnieuw geprobeerd het vuur te bedwingen. De brand was zaterdagmiddag nog steeds niet onder controle. Het vuur heeft al 34 vierkante kilometer land met meer dan 4 miljoen bomen vernietigd.De bewoners van het kunstenaarsdorp Ein Hod en de moshav (collectieve boerderij) Nir Etzion zijn geëvacueerd. In beide heeft het vuur grote schade aangericht. In het kunstenaarsdorp redde de brandweer zaterdagochtend zeven mensen die geweigerd hadden te vertrekken, uit hun brandende huis.

Brandstichting

Na twee arrestaties op verdenking van brandstichting vrijdag was de politie zaterdag niet meer zo zeker van haar zaak. Volgens de voorlopige resultaten van het onderzoek wordt het nu waarschijnlijk geacht dat de grootste brand in de geschiedenis van Israël door onachtzaamheid is ontstaan.

Bron: NU.nl
Marching ever onward to tomorrow!
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 december 2010, 18:53 uur | Bericht #176469
Bosbrand Israël onder controle



De bosbrand die Israël vier dagen heeft geteisterd, is vanmiddag onder controle gebracht. Dit heeft de brandweer van de Joodse staat laten weten. De grootste brand in de geschiedenis van Israël heeft aan 41 mensen het leven gekost. Meer dan 17.000 mensen moesten vluchten voor de vlammen. Volgens de brandweer zijn er nu geen grotere brandhaarden meer. Het is nu haar belangrijkste taak ervoor te zorgen dat de vlammen niet opnieuw oplaaien, aldus brandweercommandant Shimon Romah.

Blusvliegtuigen uit diverse landen hadden geholpen bij de bestrijding van de brand. Ook de Palestijnse Autoriteit stuurde brandweerlieden vanaf de Westelijke Jordaanoever. De Hamasbeweging daarentegen, die het in de Gazastrook voor het zeggen heeft, noemde de brand een ,,goddelijke straf'' voor Israël.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 december 2010, 07:50 uur | Bericht #176615
Bosbrand Israël geblust

De bosbrand die Israël meerdere dagen heeft geteisterd, is inmiddels geblust. Dat heeft de Israëlische politie maandag gemeld. Zondag was al bekend dat de brand in het gebied rond de Carmelheuvel in het noorden van het land onder controle was.

De grootste brand in de geschiedenis van Israël heeft aan 41 mensen het leven gekost. Meer dan 17.000 mensen moesten vluchten voor de vlammen, die donderdag begonnen op te laaien. Brandweermannen werden in de nacht van zondag op maandag een handje geholpen door regenval, een zeldzaamheid in een bijzonder droge winter voor Israël. ,,Alle branden waren officieel geblust om middernacht'', liet een politiewoordvoerder weten.

Bron De Pers


Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 december 2010, 11:59 uur | Bericht #176698
Bosbrand eist leven Israëlische politievrouw

Het hoofd van de politie in Haifa is maandag overleden aan de verwondingen die ze opliep bij de grote bosbrand die de afgelopen dagen in Israël heeft gewoed. Het slachtoffer, de 52-jarige Ahuva Tomer, zat in een auto die donderdag ten prooi viel aan de vlammen. Het aantal doden door de brand staat nu op 42. Tomer was als plaatsvervangend hoofdcommissaris de hoogste vrouw bij de nationale politie in Israël. De auto waarin ze zat was op weg naar een gevangenis die in verband met de brand geëvacueerd moest worden. Ook een bus met cipiers die de gevangenis zouden helpen ontruimen vloog in brand. Tientallen cipiers kwamen om het leven. Vlak voor ze in de auto stapte werd Tomer nog ondervraagd door een televisiejournalist.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 december 2010, 12:00 uur | Bericht #177127
Herstel Israëlisch bos duurt tientallen jaren

De brand in het Carmelbos in het noorden van Israël heeft grote schade aangericht. Het duurt tientallen jaren voordat het weer in de oude staat is teruggekeerd. De brand die op 2 december begon en vier dagen duurde, verkoolde ten minste 4800 hectare bos in een toeristisch gebied. De brand kostte aan 42 mensen het leven. De brand was zo hevig dat Israël buitenlandse hulp inriep. Ook Nederland stuurde blushelikopters, maar toen die eenmaal onderweg waren, was de brand al onder controle.



In januari houden Israëlische organisaties een boomplantdag, maar het grootste deel van het bos moet op natuurlijke wijze herstellen. Het eerste herstel wordt in de komende vijf tot tien jaar verwacht, maar de meeste verbrande bomen (zo'n vijf miljoen) waren tussen de vijftig en honderd jaar oud. Het duurt daarom vele tientallen jaren langer voordat het bos echt in oude luister hersteld is.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 december 2010, 21:40 uur | Bericht #177315
Vader ontkent dat zoon (14) bosbrand aanstak in Israël

De vader van een veertienjarige jongen die ervan wordt verdacht de aansteker te zijn van de hevige bosbranden in het noorden van Israël, heeft de aantijging ontkend, meldt de krant Jerusalem Post. Maandag had de Israëlische politie een veertienjarige jongen uit Usfiya aangehouden omdat hij een stuk houtskool van een waterpijp in een bos zou hebben weggegooid. Dat zou een enorme vuurhaard hebben veroorzaakt, waarop de jongen in paniek is weggelopen naar zijn school. Een en ander zou het inferno op de berg Carmel hebben veroorzaakt.



"Onder druk gezet"
Volgens de politie heeft de jongen bekend, ook tijdens de reconstructie. Hij is vandaag onder huisarrest geplaatst. Maar zijn vader zei tegenover de legerradio dat de jongen de brand niet heeft veroorzaakt en dat zijn leraars hem op school hebben gezien toen de brand werd opgemerkt. De zoon zou onder druk zijn gezet door de politie om te bekennen, omdat de politie een zondebok zoekt voor de 42 doden die de bosbranden hebben geëist, aldus zijn papa. Nog volgens de Post weigert de politie berichten te bevestigen dat ook een dertienjarige jongen is gehoord.

Bron: HLN | Gewijzigd: 21 april 2017, 10:00 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 393 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 393, lezen 2 mensen het topic "Fotowedstrijd april 2017 - (Win Het Weer/Bergen Magazine!)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden