Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

8 Jun 2023 04:59:41

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

8 Jun 2023 00:59:42

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:04

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:03

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:02

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:02

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:02

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:01

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:01

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:01

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:01

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:00

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:00

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:00

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jun 2023 23:00:00
Actueel
1 / 4

Stormkansen 13-14 maart

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2010, 20:38 uur | Bericht #192376
Nog dit jaar een Elfstedentocht?

'Als alle Friezen nu de sneeuw van het ijs gaan vegen, kunnen ze een Elfstedentocht houden op 28 december', zegt Harry Otten, directeur van Meteoconsult in Nieuwslijn Magazine. 'De dooi wint het niet van de kou en in de nachten blijft het stevig vriezen.' Volgens oud-weerman en meteoroloog Otten krijgen we zeker een witte Kerst dit jaar. 'Hoewel de middagtemperaturen kunnen oplopen tot nul graden is de sneeuwlaag zó dik, dat hij blijft liggen', voorspelt Otten. 'Dit zal de tweede witte Kerst op rij worden en dat is in geen honderd jaar gebeurd.'Otten, die een paar jaar gelden het nostagische boek 'Winters van Toen' schreef, is dol op sneeuw. 'Het zit rondomrond, in de lucht, op de bomen, op de grond. Ik banjer heerlijk door de sneeuw en het wit worden van het landschap vind ik nog net zo magisch als toen ik een kind was.' In het boek staan ook verhalen over kolenkachels en ijsbloemen. 'Welke mensen jonger dan dertig, weten nog wat ijsbloemen zijn?'

De strengste winters die hij zichzelf herinnert zijn die van '62-'63 en van '78- '79. 'In die laatste is mijn dochter geboren. Toen mijn vrouw naar het ziekenhuis ging, was het nog 8 graden, toen we met ons kind de volgende dag naar huis gingen was het min 8 graden! En op 2 januari was er heftige sneeuwval, stormwind én onweer. Voor een meteoroloog één van de prachtigste weerdagen ooit.'

Bron RNW
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 december 2010, 08:10 uur | Bericht #192910
'Elfstedentocht is volgende week mogelijk'


De molen bij Sloten tijdens de 15e Elfstedentocht.

Er kan volgende week een Elfstedentocht worden gehouden, maar dan moet in Friesland wel snel het sneeuw van het ijs worden geveegd. Dat zei meteoroloog Harry Otten, directeur van Meteoconsult, bij de Wereldomroep.
,,Ik vind dat de Friezen nu massaal aan de gang moeten om het ijs sneeuwvrij te krijgen'', aldus Otten. ,,Dan kan er op 28 december een Elfstedentocht worden gehouden. Er komen nog genoeg koude nachten aan. Het probleem is de sneeuw die op veel plekken op het ijs ligt. Die isoleert, waardoor het ijs niet goed aangroeit.''

Volgens bestuurslid Immie Jonkman van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elfsteden is de organisatie klaar voor de tocht. Het Elfstedenbestuur wacht de weersvoorspellingen in spanning af, meldt het Friesch Dagblad.

Rintje Ritsma denkt niet dat weerman Otten gelijk heeft. ,,Mensen doe nog maar rustig aan. Elfstedentocht is nog ver weg. We hebben nog wel vijf nachten met -10 nodig eer de kanalen sterk genoeg zijn," twittert de oud-wereldkampioen.

Bron: Ad
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
22 december 2010, 12:32 uur | Bericht #193294
Voorzitter Elfsteden: Kans op tocht dit jaar zeer klein

Voorzitter Wiebe Wieling van Vereniging De Friesche Elf Steden acht de kans dat de Elfstedentocht nog dit jaar wordt verreden 'zeer klein'. Dat zou volgens Wieling alleen kunnen als het een week lang 's-nachts minstens 10 graden vriest en overdag de thermometer niet boven de -5 uitkomt. Dat meldt de NOS op Radio 1. Er is volgens Wieling ook nog geen vergadering van rayonhoofden gepland voor deze week.

Gisteren zei meteoroloog Harry Otten, directeur van Meteoconsult, bij de Wereldomroep nog dat volgende week een Elfstedentocht kan worden gehouden, maar dan moet in Friesland wel snel het sneeuw van het ijs worden geveegd.

IJs sneeuwvrij maken
Otten: ,,Ik vind dat de Friezen nu massaal aan de gang moeten om het ijs sneeuwvrij te krijgen'', aldus Otten. ,,Dan kan er op 28 december een Elfstedentocht worden gehouden. Er komen nog genoeg koude nachten aan. Het probleem is de sneeuw die op veel plekken op het ijs ligt. Die isoleert, waardoor het ijs niet goed aangroeit.'' Volgens bestuurslid Immie Jonkman van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elfsteden is de organisatie klaar voor de tocht. Het Elfstedenbestuur wacht de weersvoorspellingen in spanning af, meldt het Friesch Dagblad.

Rintje Ritsma denkt niet dat weerman Otten gelijk heeft. ,,Mensen doe nog maar rustig aan. Elfstedentocht is nog ver weg. We hebben nog wel vijf nachten met -10 nodig eer de kanalen sterk genoeg zijn," twittert de oud-wereldkampioen.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
22 december 2010, 13:51 uur | Bericht #193402
Elfstedenclub koel ondanks schaatskoorts

Nederland heeft zin in de Elfstedentocht. Volgens een internetexpert van de Leeuwarder Courant is het onderwerp Elfstedentocht dinsdagochtend met gemiddeld vijftig tweets per seconde een van de favoriete gespreksonderwerpen op de berichtensite Twitter. Ook is er een Twitter-account ElfStedenVegers aangemaakt waarop gezocht wordt naar professionele sneeuwvegers voor het geval het evenement binnenkort plaatsheeft. Ook via het account elfsteden2011 kunnen belangstellenden veel informatie verkrijgen. Zo wordt doorverwezen naar Google Maps, waarop particulieren de ijsdikte van het parcours bijhouden.

Harry Otten van weerbureau Meteoconsult meldde dinsdagochtend bij de Wereldomroep dat de 'tocht der tochten' mogelijk op 28 december zou kunnen worden gereden, mits de Friezen het ijs sneeuwvrij houden. Bij de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, die de tocht organiseert, heerst echter nog rust.

Bron De Pers
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 december 2010, 13:55 uur | Bericht #195267
Uitbreiding vaarverbod voor Friese vaarwegen

Vanaf 23 december 00.00 uur is er een uitbreiding van het vaarverbod op de provinciale en niet-provinciale vaarwegen. Het verbod is dan ook van toepassing op de Vaarweg naar Drachten en het Johan Frisokanaal (traject Prinses Margrietkanaal - industriehaven Heeg) en op het Verbindingskanaal in Harlingen tot de Industriebrug. Uitzonderingen blijven het Prinses Margrietkanaal, het Van Harinxmakanaal, de oostelijke en westelijke invaart van Leeuwarden, de Houkesleat tot en met de industriehavens en de vaarweg naar Heerenveen. Het vaarverbod geldt hier niet, omdat het belangrijke verbindingen zijn voor de beroepsvaart. Bij aanhoudende vorst kan het vaarverbod verder worden uitgebreid.

Met het vaarverbod wil de provincie Fryslân de aangroei van ijs de ruimte geven. Bovendien moeten de oevers, kaden en kunstwerken tegen kruiend ijs worden beschermd. Het instellen van het vaarverbod betekent niet dat het ijs veilig is om er op te schaatsen. De veiligheid op het ijs is een verantwoordelijkheid van de IJswegencentrales en de gemeenten die het ijs vrijgeven voor toertochten en wedstrijden. Voordat tot het instellen van een vaarverbod wordt overgegaan, vindt overleg plaats met de Friesche IJsbond en Wetterskip Fryslân.

Gedeputeerde Staten maken gebruik van hun bevoegdheid tot het instellen van een vaarverbod op grond van artikel 16 van de Vaarwegenverordening Fryslân. Het vaarverbod geldt tot nader bericht.

Bron: BoN
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 11:37 uur | Bericht #199240
Dooi tempert Elfstedenkoorts

De hoop op een Elfstedentocht lijkt voorlopig vervlogen. Maandag dooit het licht in Friesland en ook rond Kerstmis was het niet koud genoeg om het ijs aan te laten groeien. Ron Wiersma van Meteoconsult sluit uit dat de tocht der tochten nog dit jaar plaatsvindt. "Dat kunnen we echt vergeten." Woensdag- en donderdagnacht gaat het naar verwachting wel flink vriezen, met temperaturen tot tien graden onder het nulpunt. Dit zet echter lang niet genoeg zoden aan de dijk om het ijs over het hele traject te laten aangroeien tot de benodigde vijftien centimeter. Bovendien is het overdag rond het vriespunt en zijn er nog een hoop plekken op de route van de tocht waar het nog open ligt. Hier heeft de wind vrij spel, wat de aangroei van ijs bemoeilijkt. Directeur van Meteoconsult Harry Otten zei vorige week dat de Elfstedentocht nog voor de jaarwisseling gehouden kon worden als alle sneeuw van het ijs zou worden verwijderd. Inmiddels is duidelijk dat die uitspraak voorbarig was. "De weerkaarten zagen er toen heel anders uit", legt zijn collega Wiersma uit. "Toen werd veel strengere vorst voorspeld. Ook voor de komende periode hebben de modellen moeite om te voorspellen hoe koud het wordt", zegt Wiersma. "Het kan gaan dooien, maar het is ook mogelijk dat na een kwakkelperiode de kou weer terugkomt."

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.724 topics, welke bij elkaar 447.698 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.512 leden.
Het nieuwste lid is daan7611.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 76 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 76, lezen 2 mensen het topic "NASA gaat terug naar de Maan: Artemis I lancering aantstaande".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

Stormkansen 13-14 maart

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden