Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Phelps, MO; Pulaski, MO.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Attala, MS; Leake, MS; Madison, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO; Warren, MO.

19 Apr 2024 08:34:21
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
Ben
Lid
Woonplaats: Springendal
Berichten: 330
Lid sinds: 30 jan. 2010
12 januari 2011, 11:44 uur | Bericht #204917
Ik ben diep onder de indruk van de kracht van het water. Het You tube fimpje ( ook hier door Jan gepost) is zeer indrukwekkend. Hoe een rustig stromende rivier binnen no time in een woest kolkende massa verandert.
Mr C
Lid
Woonplaats:
Berichten: 98
Lid sinds: 22 jul. 2009
12 januari 2011, 11:56 uur | Bericht #204920
De altijd omstreden Piers Corbyn verwacht rond 25 januari nog meer overstromingen in het zuidwesten van Queensland:
2011-1973 = 38 = 2 x 19yr eclipse cycle

SouthWEST Queensland to be hit by floods end Jan


Hoewel de theorien van Corbyn "anders" zijn dan de gemiddelde MS theorien, zijn ze zeker interessant en niet zomaar verwaarloosbaar.
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 januari 2011, 13:22 uur | Bericht #204940
Brisbane zet zich schrap voor overstromingen van de eeuw

Het centrum van de Australische stad Brisbane is veranderd in een spookstad. Duizenden inwoners zijn vertrokken naar hoger gelegen gebieden nu de stad bedreigd wordt door wat de ergste watersnood in honderd jaar lijkt te worden. Tienduizenden huizen kunnen volgens de autoriteiten worden overspoeld. "Wij zetten ons schrap voor een overstroming zoals die maar een keer in de eeuw voorkomt'', zei premier Anna Bligh van Queensland, de deelstaat waarvan Brisbane de hoofdstad is. Het gebied in het noordoosten van Australië kampt al weken met zware overstromingen. Volgens officiële cijfers zijn tot dusver twaalf mensen omgekomen. Gevreesd wordt dat dit aantal nog flink zal oplopen.



De hulpdiensten melden vandaag overigens dat ze enkele tientallen mensen levend hebben teruggevonden die vermist werden, nadat zij door het wassende water waren meegesleurd. Van nog circa vijftig mensen is niet duidelijk waar zij zijn. Voor het lot van sommigen wordt gevreesd. "Dan hebben we het over zoeken naar lichamen die in bomen hangen of in greppels liggen'', zei rampencoördinator Ian Stewart.

Slangen, krokodillen en haaien
De watermassa heeft stroomopwaarts al een enorme ravage veroorzaakt. Ooggetuigen meldden dat zelfs complete huizen in de Brisbane Rivier drijven. De wrakstukken vormen een extra gevaar voor mensen die in het water terechtkomen. Eerder werd al gewaarschuwd voor gevaarlijke slangen en krokodillen die nu op plekken zitten waar zij normaal niet voorkomen. Omroep ABC meldt dat tientallen kilometers landinwaarts een stierhaai zou zijn gesignaleerd.



Het ergste moet nog komen. De hoogste waterstand in de Brisbane Rivier wordt donderdag verwacht. Bovendien hebben meteorologen meer regen voorspeld. Ook andere delen van Australië krijgen te maken met hoog water. Zo hebben de autoriteiten in de deelstaat New South Wales besloten honderden mensen te evacueren die dichtbij de grens met Queensland wonen. Ook in de zuidelijke staten Victoria en Tasmanië wordt noodweer voorspeld. De Australische premier Julia Gillard sprak van een ramp van overweldigende omvang. Zij riep bewoners van de getroffen gebieden op elkaar in geval van nood te helpen en vooral ouderen extra in de gaten te houden."

Bron Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:36 uur, door Joyce.s
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
12 januari 2011, 14:49 uur | Bericht #204961
Vlaming: 'De stad is stilletjes aan het onderlopen'

De miljoenenstad Brisbane gaat een bange nacht tegemoet. De duisternis is gevallen en dat is te merken, want in grote delen van de Australische stad is de elektriciteit uitgevallen of uitgeschakeld. 100.000 inwoners zitten zonder stroom, 40.000 zijn geëvacueerd. Rond 4 uur morgenochtend (19 uur Belgische tijd) bereikt de Brisbanerivier zijn hoogste punt en zal het water bijna 6 meter boven de zeespiegel staan.

'De stad is stilletjes aan het onderlopen', zegt Wim Vermain (56) uit Hasselt, die al tien jaar in een buitenwijk van Brisbane woont. 'De kans is klein dat er hier nog slachtoffers vallen, want de mensen in bedreigde huizen zijn geëvacueerd. De grote problemen komen pas volgende week aan de oppervlakte, als het water weg is. De impact zal groter zijn dan die van de orkaan Katrina in New Orleans.' Het is in Brisbane intussen wel gestopt met regenen. Voor Antwerpenaar Marc Missiaen wordt het dan ook de eerste nacht dat hij weer rustiger kan slapen. 'We wonen op een helling, dus veel gevaar voor een overstroming is er niet', zegt hij. 'Door de regen op ons metalen dak hebben we slechte nachten achter de rug. Gelukkig zitten wij veilig, want een collega is al wel geëvacueerd. Ik kan niet meer naar mijn werk, want daarvoor zou ik naar de andere kant van de rivier moeten.'

Professor Pascal Molenberghs, die aan de universiteit van Brisbane werkt, zit zonder elektriciteit en vertelde aan de VRT dat hij en zijn vrouw voedsel zijn gaan inslaan. Op die manier komen ze enkele dagen toe als ze ingesloten raken door het water. Maar de supermarkten zijn zo goed als leeg. 'Ik woon in Brisbane, gelukkig hoog en droog. Erg om te zien hoe onze prachtige stad verzuipt', vertelt mathieu degryse op ons forum. 'Het is buiten alle proportie. De hoeveelheid en de snelheid van het stijgende water is onvoorstelbaar. Positief is dat iedereen aan dezelfde koord trekt, de solidariteit is groot.'

Bron: De Standaard
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
12 januari 2011, 14:53 uur | Bericht #204962
Water drijft Nederlanders in het nauw

De aanhoudende overstromingen in het Australische Queensland drijven veel toeristen, onder wie ook Nederlanders, in het nauw. Velen zijn gedwongen hun geboekte reizen ingrijpend te wijzigen om aan de vloedstromen te ontkomen.
Wim en Marianne Meijer, een echtpaar van middelbare leeftijd uit Zoetermeer, voeren intensieve telefoongesprekken in de lobby van hun hotel.

Vrijdag moeten ze in een hotel in Brisbane overnachten waar ze de volgende dag een vlucht naar Sydney nemen. Maar navraag bij de receptie leert dat het betreffende hotel is verdwenen in het oprukkende water dat steeds meer grip op de stad krijgt. Aan het begin van de avond kunnen ze echter opgelucht ademhalen. Hun zoon in Nederland heeft hun vlucht een dag naar voren kunnen halen zodat ze vrijdag zonder verblijf in de getroffen stad naar Sydney kunnen vliegen.

Quantas boekt gratis om
,,De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas boekt momenteel kostenloos vluchten om voor mensen die het slachtoffer dreigen te worden van de overstromingen", zegt Marianne blij. ,,Dat is toch een fantastische service?" Het paar verblijft in een hotel in het Lamington National Park, een kleine 100 kilometer verwijderd van Brisbane. Door de hoge ligging van het park, dat bestaat uit subtropisch regenwoud hoog in de bergen, is de plek gevrijwaard van overstromingen.

In hetzelfde hotel verblijft ook de Nederlandse Merijn uit Den Haag, die met vriend en drie jaar oud zoontje met een huurauto op doorreis is richting Cairns. De tocht leidt dwars door het zwaarst getroffen gebied. Reden om de reis volledig om te gooien. Een dag telefoneren met reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen om de reis om te boeken, levert uiteindelijk het gewenste resultaat op. ,,Door onbegaanbare wegen was het onmogelijk de reis per auto voort te zetten. In plaats daarvan vliegen we nu over het getroffen gebied heen naar het noorden van Queensland waar geen wateroverlast is."

Bron: AD
BartS
Woonplaats: Honselersdijk, Westland
Berichten: 5
Lid sinds: 23 dec. 2010
12 januari 2011, 16:21 uur | Bericht #204981
Hallo allemaal,

Lees hier ook een en ander over de overstromingen in Australië. Mede omdat we familie in Bundaberg hebben wonen.
De hele dag al MSN aan staan, maar familie komt niet on-line. Weet iemand hoe de situatie in Bundaberg is?

klazan56
Lid
Woonplaats: katwijk zh
Berichten: 197
Lid sinds: 21 dec. 2010
12 januari 2011, 17:26 uur | Bericht #204995
QUOTE
De hele dag al MSN aan staan, maar familie komt niet on-line. Weet iemand hoe de situatie in Bundaberg is?
Zou het mogelijk kunnen zijn dat ze geen stroom meer hebben?


POWERED DOWN: Flood takes out AAPT datacenter
The Queensland floods have claimed their first datacentre victim, with AAPT’s facility at 167 Eagle St in Brisbane confirmed to have powered down. And a number of other facilities may be about to follow it, as the statewide disaster continues to hit technology providers where it hurts.

Bron: De Limiter Australie
http://delimiter.com.au/2011/01/12/powered...apt-datacentre/


Hmm
Lid
Woonplaats:
Berichten: 3
Lid sinds: 12 jan. 2011
12 januari 2011, 19:46 uur | Bericht #205021
Weet iemand of Australië zijn bevolking beschermt tegen rivieroverstromingen ? Ik heb gekeken naar de televisie beelden maar kon geen dijken ontdekken.

Het valt me op dat in nog al wat angelsaksiche landen nauwelijks bescherming is. In de USA hebben ze bij de rivieren nog al eens "levees". Dat zijn lage oeverwallen, mogelijk hoger dan de zomerdijken in de uiterwaarden hier.

Na de Katrina overstroming in de USA kwamen ze uit de USA vanuit Louisiana kijken naar onze bescherming. Al gauw werd er gezegd dat zij niet de enorme kosten zouden gaan besteden vergelijkbaar als hier in Nederland . Belasting er voor betalen is daar vloeken.

Een "levee" in de USA: | Gewijzigd: 12 januari 2011, 19:50 uur, door Hmm
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 januari 2011, 07:57 uur | Bericht #205094
'Brisbane lijkt een oorlogsgebied'

De Australische miljoenenstad Brisbane ziet eruit ,,als een oorlogsgebied''. Industrieterreinen staan onder water, wegen zijn afgesloten en in sommige wijken komen alleen de daken boven het water uit. Dat heeft de premier van de staat Queensland Anna Bligh donderdag gezegd. Desondanks lijkt de gevreesde verwoesting uit te blijven.

Bligh zei gemengde gevoelens te hebben over de toestand in Brisbane. ,,Er is opluchting en ik ben dankbaar dat Moeder Natuur niet zo afschrikwekkend is geweest als ze kan zijn. Maar mensen zien vandaag een ondraaglijk leed in onze stad’’, aldus de premier. Het peil van de rivier de Brisbane, die door de stad stroomt, is donderdag licht gezakt. De waterhoogte lijkt onder het niveau te blijven van de vorige ramp in 1974.

Bron De Pers
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
13 januari 2011, 11:49 uur | Bericht #205135
Australië verwacht toevloed aan zieken



Artsen in Australië maken zich op voor een toevloed van patiënten met infecties en ziektes door het hoge water. Vooral muskieten, die zich snel kunnen vermenigvuldigen in stilstaand water, kunnen veel ziektes verspreiden. Meer dan 100.000 huizen in Brisbane zitten zonder stroom. Het rioolwater van vele gebieden stroomt door de straten. Mensen krijgen het advies niet door het water te lopen. Als ze een wondje oplopen, moeten ze snel een tetanusprik halen om infecties tegen te gaan. "Deze catastrofe zal onze gezondheidszorg voor maanden beïnvloeden, mogelijk zelfs jaren'', zei voorzitter Gino Pecoraro van de Australian Medical Association (AMA) vandaag.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:36 uur, door Joyce.s
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
13 januari 2011, 11:52 uur | Bericht #205136
Modderstromen bedreigen nu Australische Great Ocean Road

De Great Oceaan Road, een populaire toeristische autoroute in de Australische staat Victoria, dreigt op sommige plaatsen volledig te verzakken en zelfs weg te spoelen door vallende rotsen en modderstromen. Na dagen van hevige regenval is de schade navenant. 40 km van de autoweg is uit voorzorg reeds afgesloten door de autoriteiten.



Vooral het stuk tussen het stadje Lorne en Apollo Bay kreeg het zwaar te verduren. Het traject tussen kenneth River en Wongarra zou zelfs helemaal ten prooi gevallen zijn aan de modderstromen. Wanneer de Great Ocean Road terug wordt opengesteld, weet niemand. Het zal misschien nog weken duren vooraleer de schade volledig kan worden opgemeten. Men vermoedt dat de tropische storm die Queensland grotendeels onder water heeft gezet, ook verantwoordelijk is voor de hevige regenval in de staat Victoria.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:36 uur, door Joyce.s
BartS
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2011, 18:38 uur | Bericht #205216
Kapitein van sleepboot voorkomt ramp in Brisbane

De kapitein en matroos van een sleepboot worden in Australië als helden vereerd omdat zij een ramp in het door overstromingen geteisterde Brisbane hebben voorkomen. "Ik twijfel er niet aan dat zij mensenlevens hebben gered'', zei premier Anna Bligh van de deelstaat Queensland. Brisbane is de hoofdstad van Queensland.



Door de sterke stroming in de rivier de Brisbane raakte een 400 meter lang stuk beton langs de oever los. Het 300 ton zware gevaarte dreef naar bruggen, benzinetanks in de haven en een oliepijplijn. Kapitein Doug Hislop en zijn assistent Peter Fenton hoorden dat op de radio en besloten onmiddellijk in actie te komen, zei Hislop tegen de krant Courier Mail. De twee stuurden de sleepboot Mavis door de snelstromende rivier en geleidden het betonnen gevaarte veilig onder bruggen door en voorbij de installaties in de haven.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:36 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
14 januari 2011, 08:01 uur | Bericht #205362
Stierhaai blijft voor onrust zorgen in overstroomde Brisbane

De bewoners van Goodna, een randgemeente van de Australische stad Brisbane, zijn voorzichtig als ze zich voortaan door hun overstroomde straten begeven. Er waren onbevestigde berichten van een stierhaai in de regio. Dat meldt de krant The Sydney Morning Herald op haar website. Plaatselijk gemeenteraadslid Paul Tully zei aan de krant dat een bewoner een haai had gespot die donderdagmorgen rond een winkelcentrum aan het zwemmen was. Ook woensdag waren er al onbevestigde berichten, maar de politie van de staat Queensland was niet in staat om ze na te gaan. Volgens het gemeenteraadslid werd een stierhaai gespot, de zogenaamde "Carcharhinus leucas".



Een woordvoerster van de politie zei dat bewoners de raad kregen om uit het water te blijven, vooral 's nachts. Dat stierhaaien zich ophouden in het overstroomde gebied is niet onwaarschijnlijk, zei Trevor Long, directeur van de mariene diensten van het dierenpark SeaWorld.

Bron Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:37 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 10:40 uur | Bericht #205406
Schade begint nu pas duidelijk te worden in Australië

Nu in de Australische stad Brisbane het water zich begint terug te trekken begint de omvang van de catastrofe duidelijk te worden. De overstroming heeft 33.000 huizen doen onderlopen of beschadigd. Sommige huizen zijn tot de sloop veroordeeld. Deelstaatpremier Anna Bligh heeft de gevluchte bewoners opgeroepen zich op het ergste voor te bereiden.



Ondertussen hebben 171.000 huishoudens weer stroom. Maar 66.000 mensen moeten nog wachten op elektriciteit omdat er vrees voor kortsluiting bestaat en er nog een onderzoek moet komen. De zware overstromingen in de deelstaat Queensland hebben op twee weken tijd aan zeker 55 mensen het leven gekost terwijl er 55 vermist zijn. Twee derde van de deelstaat, die groter is dan Frankrijk en Duitsland samen, staat onder water.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:37 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 17:02 uur | Bericht #205509
Australië neemt waterschade op

Australië is begonnen met het opnemen van de schade veroorzaakt door de enorme overstromingen die het noordoosten van het land de afgelopen weken teisterde. Vruchtbare akkergrond is verwoest en in Brisbane zochten inwoners vrijdag in de stinkende modder naar hun bezittingen. In de stad zijn meer dan dertigduizend huizen ondergelopen en de autoriteiten waarschuwen de bevolking dat sommige huizen zo erg beschadigd zullen zijn dat ze moeten worden afgebroken. Kolenmijnbouwbedrijven hebben intussen aangekondigd hun contractuele verplichtingen voor de levering van kolen - het grootste exportproduct van Australië - niet te kunnen nakomen. Australische mijnen voorzien in een groot deel van de wereldwijde vraag naar kolen. Mijnbouwgiganten als Rio Tinto, BHP Billiton en Anglo American hebben echter moeten terugvallen op een clausule in hun contracten waardoor ze onder hun verplichtingen uit kunnen in het geval van natuurrampen. In China loopt de prijs voor kolen daardoor intussen op.

De watersnoodramp is echter vooral cru voor boeren, die op een goede oogst hadden gehoopt nadat ze recentelijk te maken hadden met de ergste droogte in meer dan honderd jaar. Door de mislukte oogsten kunnen de wereldvoedselprijzen gaan stijgen. Sommige boeren die weer op hun land wilden gaan werken, hebben van de politie te horen gekregen daar nog even mee te wachten tot de zoektocht naar lichamen is afgerond. De afgelopen weken kwamen zeker 26 mensen om. Er worden nog 53 mensen vermist. Het nationale meteorologisch instituut heeft voorspeld dat het tot eind maart kan blijven regenen vanwege koufronten in de Stille Oceaan veroorzaakt door La Niña - een weerfenomeen met zware regenval als gevolg. De kosten van de ramp kunnen voor Australië oplopen tot omgerekend bijna 10 miljard euro, stelt een econoom van JP Morgan in een onderzoeksrapport. Sommige andere economen stellen nu al dat bovendien de economische groei dit jaar geremd zal worden.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 17:11 uur | Bericht #205512
FOTO: Na de zondvloed de grote kuis













































Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
16 januari 2011, 08:21 uur | Bericht #205922
Waterpeil in zuiden van Australië stijgt

Meer dan dertig steden in het zuidoosten van Australië kregen zondag recordhoeveelheden water te verwerken. In het noorden van het land is intussen begonnen met de schoonmaak na de verwoestende overstromingen. Meer dan 3.000 mensen in steden over heel Victoria moesten noodgedwongen hun huizen verlaten omdat het waterpeil naar alarmerende hoogten steeg. In Melbourne kwamen 8.000 woningen zonder stroom te zitten nadat de stad getroffen was door rukwinden en hevige regenbuien.In Tasmanië raakten wegen en bruggen zwaar beschadigd en 500 mensen werden geëvacueerd. In het noorden van Nieuw-Zuid-Wales zijn verschillende dorpen en steden door het hoge waterpeil nog steeds van de buitenwereld afgesloten waardoor ongeveer 6.000 mensen vastzitten.

Vrijwilligers
In Brisbane, de hoofdstad van de deelstaat Queensland, steken duizenden vrijwilligers intussen voor de tweede dag op rij de handen uit de mouwen om de bewoners te helpen met het opruimen van de smurrie en het puin, nu het water stilaan wegtrekt.In de regio werden tot hiertoe al zestien lichamen gevonden en er wordt nog gezocht naar 15 vermisten.

Haaien
Inwoners van het door watersnood geteisterde plaatsje Goodna, in Queensland, wreven zich de afgelopen dagen verbaasd in de ogen toen er plots twee haaien bleken te zwemmen in de overstroomde hoofdstraat van de gemeente. Dat Goodna zo'n dertig kilometer landinwaarts ligt, maakt het verhaal nog zo opmerkelijk. Het gaat bovendien om stierhaaien, een agressieve haaiensoort die verantwoordelijk is voor heel wat aanvallen op mensen.Het is niet de eerste keer in deze periode van overstromingen in Australië dat er een haai wordt gespot in de stad. Zo zou er donderdag ook in de straten van Brisbane al een haai hebben rondgezwommen. Stierhaaien houden van ondiep water en kunnen tegen zoet water. Ze zwemmen vaak rivieropwaarts op zoek naar voedsel. Volgens een verantwoordelijke in Goodna zijn de haaien waarschijnlijk via een overstroomde snelweg en een kampeerterrein in de gemeente terechtgekomen. "Het is toch wel de eerste keer dat er een haai door de hoofdstraat zwemt", luidt het laconiek.

Bron: Het Nieuwsblad
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
16 januari 2011, 09:34 uur | Bericht #205929
Haaien profiteren van de watersnood in Australië

Inwoners van het door watersnood geteisterde plaatsje Goodna, in Queensland, wreven zich de afgelopen dagen verbaasd in de ogen toen er plots twee haaien bleken te zwemmen in de overstroomde hoofdstraat van de gemeente. Dat Goodna zo'n dertig kilometer landinwaarts ligt, maakt het verhaal nog zo opmerkelijk. Het gaat bovendien om stierhaaien, een agressieve haaiensoort die verantwoordelijk is voor heel wat aanvallen op mensen. Het is niet de eerste keer in deze periode van overstromingen in Australië dat er een haai wordt gespot in de stad. Zo zou er donderdag ook in de straten van Brisbane al een haai hebben rondgezwommen. Stierhaaien houden van ondiep water en kunnen tegen zoet water. Ze zwemmen vaak rivieropwaarts op zoek naar voedsel. Volgens een verantwoordelijke in Goodna zijn de haaien waarschijnlijk via een overstroomde snelweg en een kampeerterrein in de gemeente terechtgekomen. "Het is toch wel de eerste keer dat er een haai door de hoofdstraat zwemt", luidt het laconiek.

Waterpeil naar alarmerende hoogte
En de waterellende is nog niet voor alle Australiërs voorbij. Terwijl de mensen in het noorden van het land begonnen zijn met de schoonmaak na de verwoestende overstromingen, krijgen meer dan dertig steden in het zuidoosten vandaag nog recordhoeveelheden water te verwerken. Meer dan 3.000 mensen in steden over heel Victoria moesten noodgedwongen hun huizen verlaten omdat het waterpeil naar alarmerende hoogten steeg. In Melbourne kwamen 8.000 woningen zonder stroom te zitten nadat de stad getroffen was door rukwinden en hevige regenbuien. In Tasmanië raakten wegen en bruggen zwaar beschadigd en 500 mensen werden geëvacueerd. In het noorden van Nieuw-Zuid-Wales zijn verschillende dorpen en steden door het hoge waterpeil nog steeds van de buitenwereld afgesloten waardoor ongeveer 6.000 mensen vastzitten.

Smurrie ruimen

In Brisbane, de hoofdstad van de deelstaat Queensland, steken duizenden vrijwilligers intussen voor de tweede dag op rij de handen uit de mouwen om de bewoners te helpen met het opruimen van de smurrie en het puin, nu het water stilaan wegtrekt. In de regio werden tot hiertoe al zestien lichamen gevonden en er wordt nog gezocht naar 15 vermisten.

Bron: HLN
BartS
Jan-Emmen
Lid
Woonplaats: Emmen, Drenthe
Berichten: 53
Lid sinds: 24 dec. 2010
16 januari 2011, 11:17 uur | Bericht #205956
Goh, na een aantal dagen niet op het forum geweest te zijn kom ik dit topic tegen.
Ik wist niet dat jullie ook aandacht besteden aan een ramp die aan het andere eind van de wereld plaatsvond.

Zelf heb ik heel veel tijd doorgebracht met het kijken via een newszender in Australië.
Er waren veel live uitzendingen te zien en de impact was groot.
Je kon het nieuws volgen van minuut tot minuut.

Op dit moment zijn er geen live uitzendingen alhoewel die er soms nog wel zijn. Het tijdsverschil is geloof ik + 9 uur.
Ik wilde jullie bijgevoegde link niet onthouden. Hier staan veel videofilmpjes op van de newszender. Nieuwsuitzendingen en speciale uitzendingen, allemaal te maken met de ramp.
De link die ik hier neerzet begint met een interview van Premier Mevr. Anna Bligh.
Prachtig om te zien hoe de interviewer en de premier met elkaar omgaan.
Na het interview worden automatisch volgende video's gestart.
Op de site (via de homepage) is tal van andere informatie te vinden. Helaas ook een oproep met vermisten.

Ook in nederland zijn diverse forums die geprobeerd hebben om een zo goed mogelijke verslaggeving te doen van het gebeuren daar.
Mag ik jullie b.v. wijzen op de site van 112fotografen, hulpverleners van politie/brandweer en ambulance, journalisten en veel belangstellenden. Deze site is www.hulpverleningsforum.nl en heeft een speciaal topic, net als hier, voor informatie over de overstromingen in Australië. Het topic is te vinden via http://www.hulpverleningsforum.nl/forum/in...p?topic=46870.0

Dan rest mij alleen nog de link van news9. http://news.ninemsn.com.au/video.aspx?vide...3f-8ba8bb1dad7e

Ik zal voortaan wat meer de site van onweer-online gaan bezoeken om te kijken wat mijn bijdrage kan zijn.
Mogelijk heb ik soms een nuttige bijdrage in de vorm van een link die ook voor jullie interessant kan zijn bij rampen of grote ongelukken in het buitenland.

vr. gr.
Jan-Emmen
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
16 januari 2011, 15:14 uur | Bericht #206055
Nederlandse komt om bij overstromingen Australië

De overstromingen in Australië zijn een van oorsprong Nederlandse vrouw fataal geworden. De 82-jarige vrouw is jaren geleden met haar man vanuit Nederland naar Australië verhuisd, meldt de Wereldomroep zondag. Het echtpaar had vijf kinderen en woonde in het plaatsje Grantham in de staat Queensland. Toen dat werd overvallen door een overstroming, konden de familieleden van de vrouw nog op tijd op het dak klimmen. Zij werden met een helikopter gered. De vrouw was niet op tijd weggekomen. Door het puin en de modder konden de reddingswerkers haar lichaam pas na meerdere zoekacties vinden. De overstromingen in Australië hebben de afgelopen weken voor zover bekend zeventien doden geëist, allemaal in Queensland.

Bron: Nieuws.nl
BartS
Terug naar boven
1 2 3 4
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 180 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 180, lezen 2 mensen het topic "Berichtgeving orkaan Matthew".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden