Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hartley, TX; Oldham, TX.

13 Jun 2021 06:53:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Massac, IL; Pope, IL; Crittenden, KY; Livingston, KY.

13 Jun 2021 06:41:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, TN; Henry, TN.

13 Jun 2021 06:30:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cimarron, OK; Texas, OK; Dallam, TX; Hansford, TX; Hartley, TX; Moore, TX; Sherman, TX.

13 Jun 2021 06:30:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chaves, NM; De Baca, NM; Roosevelt, NM.

13 Jun 2021 06:30:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Deaf Smith, TX; Hartley, TX; Oldham, TX.

13 Jun 2021 06:30:10

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Jun 2021 06:01:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cimarron, OK; Texas, OK; Dallam, TX; Sherman, TX.

13 Jun 2021 06:01:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chaves, NM; Curry, NM; Roosevelt, NM.

13 Jun 2021 06:01:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Houston, TN; Stewart, TN.

13 Jun 2021 06:01:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Deaf Smith, TX; Oldham, TX.

13 Jun 2021 06:01:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hardin, IL; Pope, IL; Crittenden, KY; Livingston, KY.

13 Jun 2021 06:01:02

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Jun 2021 06:00:06

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Jun 2021 06:00:05

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Jun 2021 06:00:04
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 februari 2011, 17:31 uur | Bericht #215937
Australische vrouw gered na telefoontjes met reddingsteam

"Ik geef de moed niet op", dat waren de laatste woorden van een moeder die in het Nieuw-Zeelandse Christchurch onder het puin lag. Daarna viel de batterij van haar gsm uit. Intussen is de vrouw levend van onder het puin gehaald. In een race tegen de klok vrezen de reddingsteams dat er nog zeker honderd mensen onder de brokstukken liggen. De aardbeving was een déjà-vu voor de inwoners van Christchurch, maar de impact is dit keer een stuk groter. Vanmorgen was er sprake van minstens 75 doden, maar dat aantal zal zeker nog oplopen met ongeveer honderd mensen onder het puin. Stil is het zeker niet, want slachtoffers zender berichten met hun gsm, slaan op brokstukken en schreeuwen om hulp. Vooral de telefonische berichtjes staan in schril contrast met de chaos in Haïti ongeveer een jaar geleden.Afscheid
Soms loopt gelukkig goed af. Zo werd een Australische vrouw ontdekt die onder haar bureau probeerde te schuilen. Ann Voss gaf meerdere interviews van onder het puin tot de batterij van haar gsm het begaf. Even werd gevreesd voor de vrouw, maar gelukkig hebben reddingsteams haar gevonden. Voss had zelfs al afscheid genomen van haar kinderen. Dit waren haar laatste woorden in een gesprek een lokaal televisiestation voor het stil werd: "Een paar uur geleden dacht ik dat het voorbij was, vaarwel Ann! Maar ik slaagde erin om me wat los te rukken en adem te halen. Nu ik terug een beetje lucht heb, voel ik me iets optimistischer." "Ik weet niet wat er daarbuiten aan het gebeuren is. Ik doe mijn best om vol te houden. Een paar uur geleden zat ik te denken dat ze me maar beter komen halen. Maar ik geef de moed niet op, ik moet wachten, ik ben al zo ver. Ze zullen komen om me te halen." Voss lag samen met enkele collega's onder het puin van een gebouw. Ze liet de reddingsteams ook weten dat ze andere mensen om hulp hoorde roepen.

Race
Er zijn ook enkele buitenlanders omgekomen in Christchurch. De Britse media telden tot nu toe al tien Britse slachtoffers. De reddingsteams voeren een race tegen de klok om slachtoffers als Voss te vinden. Voor de familie zijn het natuurlijk ook stresserende uren. De dochter van Voss was aan het huilen toen ze haar moeder via de telefoon hoorde. "En ik begon ook te huilen, omdat ik echt dacht dat het voorbij was", zei Voss. Christchurch werd gisteren voor de tweede keer in enkele maanden tijd door een aardbeving getroffen. Maar de stad kreeg het nu nog veel zwaarder te verduren. Mensen kwamen klem te zitten in hun auto of onder het puin van ingestorte gebouwen. Zeker honderd mensen liggen onder de brokstukken en driehonderd worden vermist.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 april 2017, 12:12 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 februari 2011, 20:32 uur | Bericht #216053
Hoop op overlevenden Nieuw-Zeeland vervliegt

De hoop dat nog mensen levend onder het puin worden gevonden na de zware aardbeving in Nieuw-Zeeland, vervliegt. Dat heeft de politie in de zwaargetroffen stad Christchurch donderdag (plaatselijke tijd) gezegd. Ook de Nieuw-Zeelandse premier John Key zei dat het werk van de reddingsdiensten twee dagen na de aardschok eerder gericht is op de berging van lichamen dan op het zoeken naar overlevenden. Het officiële dodental is naar beneden bijgesteld van 75 naar 71, maar omdat nog honderden mensen worden vermist, staat vrijwel vast dat dit nog fors zal oplopen.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 februari 2011, 07:10 uur | Bericht #216158
Dodental Nieuw-Zeeland loopt op

Door de verwoestende aardbeving in Nieuw-Zeeland zijn zeker 92 mensen om het leven gekomen. Dat aantal zal zeer waarschijnlijk nog verder stijgen, aldus premier John Key donderdag. Eerder stond het dodental op 75. ,,De schattingen die we krijgen van de politie geven aan dat de verliezen wezenlijk meer kunnen zijn dan iemand van ons ooit gedroomd had'', aldus Key. ,,Ze hebben contact gehad met een paar honderd families die duidelijk hebben aangegeven dat ze een geliefde missen. De politie heeft alle reden om aan te nemen dat die mensen om het leven zijn gekomen.''

De stad Christchurch werd dinsdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Reddingswerkers hebben donderdag nog uren gezocht naar mogelijke overlevenden. Ondanks alle inspanningen werden enkel lijken uit de puinhopen gehaald. De hoop dat er nog overlevenden zijn vervliegt steeds verder.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 februari 2011, 09:04 uur | Bericht #216176
Meer redders aangekomen in Christchurch

Reddingswerkers uit Groot-Brittannië, Australië, Japan, Taiwan en de Verenigde Staten zijn aangekomen in Nieuw-Zeeland. Ze gaan helpen met het zoeken naar overlevenden onder het puin in Christchurch, de grote Nieuw-Zeelandse stad die dinsdag werd getroffen door een zware aardbeving. Donderdag lokale tijd zijn geen overlevenden meer gevonden. Maar wel zijn er 226 vermisten, meldde een correspondent van de Britse krant The Telegraph donderdag.

Het dodental staat nu op 98. Vooral in het ingestorte gebouw van Canterbury TV worden er naar verwachting nog veel lijken aangetroffen. Op het moment van de beving waren er 120 mensen binnen. Tot dusver zijn in het gebouw 24 doden geborgen tussen de brokstukken. In de ingestorte kathedraal, tot voor kort een toeristische topattractie, zijn naar schatting 22 mensen omgekomen.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 februari 2011, 10:36 uur | Bericht #216204
Geen hoop voor nog 226 vermiste mensen Christchurch

Reddingswerkers uit Groot-Brittannië, Australië, de VS en andere landen zijn aangekomen in Nieuw-Zeeland. Ze gaan de vijfhonderd Nieuw-Zeelandse redders helpen met het zoeken naar overlevenden onder het puin in Christchurch. De politie heeft ernstige zorgen over de 226 mensen die nog worden vermist. Vandaag zijn er geen overlevenden meer gevonden, maar wel enkele dodelijke slachtoffers. Met speurhonden lopen de reddingswerkers in blauwe overalls door de puinhopen in het stadscentrum. "We kunnen de hoop niet opgeven, maar we moeten realistisch zijn", zei premier John Key tegen tv-zender TV3. De kans dat er nog veel overlevenden uit het puin worden bevrijd, is erg klein.

Het dodental staat nu op 98. Vooral in het ingestorte gebouw van Canterbury TV verwachten de hulpdiensten nog tientallen lijken aan te treffen. Op het moment van de beving waren er 120 mensen binnen. Tot dusver zijn 24 doden geborgen tussen de brokstukken van de studio's. Buiten het ingestorte en smeulende tv-gebouw stonden de 18-jarige Lizzie en 15-jarige Kent Manning te wachten op een teken van leven van hun moeder, tv-producente Donna. "Ze zou met lunchpauze zijn, maar ze is niet thuisgekomen", zeiden ze. "Mijn moeder is een supervrouw, zij sleept zichzelf eruit als ze kan." Maar even later kwam de politie hen vertellen dat er "100 procent zeker geen overlevenden zijn in het gebouw", waarna de kinderen huilend op het gras knielden.

Bij de tv-studio's zijn Japanse redders actief, in de schaduw van het hoge Grand Chancellor Hotel. Dat dreigt alsnog om te vallen, omdat de fundering gedeeltelijk in een gat is gevallen dat door de aardbeving was veroorzaakt. Reddingsdiensten rekenen bovendien op zo'n 22 dodelijke slachtoffers in de ingestorte Anglicaanse kathedraal, tot voor kort een toeristische topattractie voor Nieuw-Zeeland. Daar waren veel toeristen binnen, toen de toren naar beneden kwam. De stad van 390.000 inwoners heeft inmiddels weer stroom, maar velen hebben nog geen stromend water. Honderden daklozen blijven in opvangplaatsen.

Bron AD
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 februari 2011, 00:56 uur | Bericht #216412
Hoop slinkt bij de zoektocht in Christchurch

In Nieuw-Zeeland zijn na de aardbeving 113 lichamen geborgen. Het dodental kan nog oplopen, want volgens de politie zijn nog 228 mensen vermist. De zoektocht gaat voort, maar de hoop slinkt met de minuut. Eergisteren werd Christchurch, de 2e stad van Nieuw-Zeeland, getroffen door een aardbeving. Maar al meer dan 24 uur geleden is het dat nog iemand levend van onder het puin werd gehaald.

Onder één ingestort gebouw liggen volgens de politie nog mogelijk 120 lichamen. In het totaal zijn er 228 mensen nog vermist. "De indicaties die we van de politie krijgen, doen ons vrezen dat het dodental nog zal oplopen", zegt John Key, de eerste minister van Nieuw-Zeeland. "De politie gaat ervan uit dat de kans dat er nog levenden zijn onder het puin, erg klein is.

Bron: De Redactie.be
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
25 februari 2011, 07:16 uur | Bericht #216418
Dieven slaan hun slag na beving Nieuw-Zeeland

De politie heeft de inwoners van de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch vrijdag opgeroepen extra waakzaam te zijn. Na de verwoestende aardbeving van afgelopen dinsdag proberen criminelen hun slag te slaan te midden van de wanorde. ,,Ik word er eerlijk gezegd onpasselijk van dat er mensen zijn die deze ramp zien als een mogelijkheid om kwetsbare mensen te bestelen'', aldus hoofdinspecteur Russell Gibson. Er zijn onder meer meldingen over mensen die zich voordoen als overheidsfunctionarissen om woningen binnen te komen.

Verder sprak de hoofdinspecteur van inbraken en plunderingen. Tevens zouden noodaggregaten zijn gestolen en sturen criminelen valse e-mails rond waarin wordt opgeroepen tot het doen van donaties. Daarvoor wordt onder meer de huisstijl van het Rode Kruis misbruikt.

Bron AD
akammd
Lid
Woonplaats: Hengelo(O)
Berichten: 933
Lid sinds: 30 jun. 2008
25 februari 2011, 07:44 uur | Bericht #216420
Toch wel heel opmerkelijk wat Piers Corbyn zegt :

http://www.weatheraction.com/displayarticl...p?a=314&c=5
Aern
Lid
Woonplaats: Axel, Oirschot of Eindhoven
Berichten: 339
Lid sinds: 30 jan. 2010
25 februari 2011, 10:36 uur | Bericht #216435
Christchurch blijkt bijna bovenop enkele slapende vulkanen te liggen.
Bovenin deze foto zie je Christchurch liggen en met rode stipjes zijn de slapende vulkanen aangegeven, bijna niet meer herkenbaar. Maar volgens geologen en andere wetenschappers enorme slapende monsters..

ChristchurchVolcanoes.jpg


Volgens enkele bronnen hebben sommige wetenschappers voorgesteld om iedereen uit Christchurch
te evacueren en de stad in z'n geheel te verlaten.
Reden hiervoor zouden de in totaal nu meer als 5000 aardbevingen zijn sinds September vorig jaar.
Zo'n grote aardbeving-zwerm zou een grote kans betekenen op toekomstige activiteit van deze vulkanen.

Hier een mooie map met alle aardbevingen bij Christchurch sinds de 7.1 beving van 4 September:

http://www.christchurchquakemap.co.nz/

(het kost je wel even wat tijd wil je ze alle 5000+ bekijken)

Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 februari 2011, 13:17 uur | Bericht #216452
Arts amputeert benen patiënt met zakmes in Christchurch

Enkele dagen na de aardbeving in het Nieuw-Zeelandse Christchurch beginnen hulpverleners de horrorverhalen te vertellen die ze in de chaos meemaakten. Een arts moest zelfs een been amputeren met niet meer dan een Zwitsers zakmes en een zaag. Dankzij het vastberaden optreden van de arts heeft het slachtoffer het drama overleefd. Stuart Philip, een uroloog uit Brisbane, stond voor een vreselijk dilemma: de beide benen van zijn patiënt in een zee van brokstukken amputeren met een zaag en een zakmes, of wachten op een mirakel. De arts moest de beslissing nemen na de aardbeving die het Nieuw-Zeelandse Christchurch deze week verwoestte. "Het was een lastige keuze om de benen van iemand te amputeren", zegt Philip. "Maar zijn benen waren zodanig verpletterd dat ze het waarschijnlijk toch niet overleefd hadden."

Lichte verdoving
De Australische arts was in de stad voor een conferentie. Samen met enkele collega's trof hij kort na de aardbeving een man aan wiens benen onder de brokstukken lagen. De plek was niet bereikbaar voor grote machines die het puin konden ruimen en de man moest zo snel mogelijk weggehaald worden. Eén van de artsen gaf de patiënt een soort verdoving - morfine en ketamine. "Hij was zich niet bewust van wat er aan de hand was, maar hij was zeker niet volledig verdoofd." Uiteindelijk moest een vrouwelijke arts in het gezelschap de benen van het slachtoffer amputeren. Er was immers niet veel beweegruimte en zij bleek de kleinste van de groep te zijn. De operatie duurde tien tot vijftien minuten. De artsen hadden geen materiaal bij zich en dus moesten ze alles gebruiken wat ze vonden, zo ook een Zwitsers zakmes. In de ambulance kreeg de patiënt een hartstilstand, maar gelukkig konden artsen in het ziekenhuis zijn leven redden. De vrouw die de amputatie uitvoerde, was nog te erg onder de indruk om zelf te reageren.

Afscheid via gsm
Hulpverleners vertellen nog meer schokkende verhalen in de Nieuw-Zeelandse en Australische pers. Een ambulancier zegt hoe een collega een gewonde man zijn gsm gaf om naar zijn vrouw te bellen. Hij zei haar dat hij van haar hield en stierf. Een andere collega zag hoe een man helemaal klem zat en niet meer gered kon worden. De reddingswerkers konden enkel toekijken hoe hij afzag en tergend traag stierf. Een 20-jarig meisje werd binnengebracht met een verbrijzelde ruggengraat. Ze verkeerde in een zware shock en artsen vochten om haar te redden. Maar het meisje stierf, net als minstens honderd anderen in Christchurch. En mogelijk zal dat dodentol nog stijgen. Andere slachtoffers liggen met vreselijke herinneringen in het ziekenhuis. Nurika Masutani is een 19-jarige Japanse studente. Ook haar been zat vast onder de brokstukken en ze smeekte de hulpverleners in haar gebrekkige Engels om haar been niet te amputeren. Uiteindelijk werd ze met haar beide benen wakker in het ziekenhuis. Maar opgelucht is ze niet, want de meeste van haar vrienden liggen nog steeds onder het puin...

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
26 februari 2011, 08:29 uur | Bericht #216548
Dodental blijft oplopen in Nieuw-Zeeland

Sinds de verwoestende aardbeving in Nieuw-Zeeland van dinsdag zijn 144 lichamen geborgen. Dat meldde de politie zaterdag. Meer dan tweehonderd mensen worden nog vermist. De reddingswerkers hebben sinds woensdagmiddag al geen overlevenden meer gevonden. De hoop dat mensen de ramp overleefd hebben is dan ook vervlogen.

De aardbeving heeft naar schatting voor omgerekend 5,5 miljard euro schade veroorzaakt. Een op de drie gebouwen in Christchurch zal moeten worden herbouwd. De autoriteiten in Nieuw-Zeeland spreken van de ergste natuurramp sinds 1931, toen een aardbeving aan 256 mensen het leven kostte.

Bron De Pers
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 februari 2011, 11:07 uur | Bericht #216559
Meer huiselijk geweld na aardbeving

De politie in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch krijgt sinds de verwoestende aardbeving van dinsdag meer meldingen binnen van huiselijk geweld. De stress van de ramp begint zijn tol te eisen, aldus een woordvoerder van de politie zaterdag. Na de beving in september nam het aantal meldingen al met 50 procent toe, maar sinds dinsdag neemt de politie een nieuwe golf van huiselijk geweld waar. Veel mensen zijn dakloos geraakt of hebben geen elektriciteit, wat leidt tot veel spanning. Ook stelde de politie vast dat een deel van de getroffenen naar de fles grijpt om met de problemen om te gaan.Stress
,,De stress en het trauma van de aardbeving van dinsdag eist logischerwijs zijn tol. De aanhoudende naschokken verergeren de vermoeidheid en emotionele uitputting'', aldus Dave Cliff van de politie. ,,Maar huiselijk geweld is onder geen enkele omstandigheid goed te keuren en het is belangrijk dat deze situaties niet escaleren.''

Zelfmoorden
Volgens artsen piekte na de eerste beving ook het aantal zelfmoorden en pogingen daartoe. Dat is dit keer nog niet vastgesteld. ,,De ramp van dinsdag heeft veel mensen zeer, zeer kwetsbaar en angstig gemaakt'', aldus David Meates, hoofd van de regionale gezondheidsdiensten.Bron: De Pers
Marching ever onward to tomorrow!
Robin B
Lid
Woonplaats: Tussen Alkmaar & schagen
Berichten: 945
Lid sinds: 18 mei. 2009
26 februari 2011, 12:43 uur | Bericht #216567
Citaat van Aern, vrijdag 25 februari 2011, 10:36 uur Christchurch blijkt bijna bovenop enkele slapende vulkanen te liggen.
Bovenin deze foto zie je Christchurch liggen en met rode stipjes zijn de slapende vulkanen aangegeven, bijna niet meer herkenbaar. Maar volgens geologen en andere wetenschappers enorme slapende monsters..

*plaatje*


Volgens enkele bronnen hebben sommige wetenschappers voorgesteld om iedereen uit Christchurch
te evacueren en de stad in z'n geheel te verlaten.
Reden hiervoor zouden de in totaal nu meer als 5000 aardbevingen zijn sinds September vorig jaar.
Zo'n grote aardbeving-zwerm zou een grote kans betekenen op toekomstige activiteit van deze vulkanen.

Hier een mooie map met alle aardbevingen bij Christchurch sinds de 7.1 beving van 4 September:

http://www.christchurchquakemap.co.nz/

(het kost je wel even wat tijd wil je ze alle 5000+ bekijken)Ligt christchurch dan bij de supervulkaan taupo?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 februari 2011, 08:29 uur | Bericht #216647
Bijna 150 doden geborgen in Nieuw-Zeeland

Reddingswerkers hebben sinds de verwoestende aardbeving in Nieuw-Zeeland 147 doden geborgen. Meer dan vijftig mensen worden nog vermist. Dat maakte de politie bekend. Eerder zei de politie nog tweehonderd mensen te vermissen. Dat getal bleek inclusief de al geborgen personen te zijn. Zeer waarschijnlijk liggen de ruim vijftig vermisten nog onder het puin. De hoop dat zij de ramp hebben overleefd, is vervlogen.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 februari 2011, 08:32 uur | Bericht #216648
Brand na aardbeving bemoeilijkt identificatie

Een aantal lichamen die zijn geborgen na de verwoestende aardbeving in Nieuw-Zeeland kan mogelijk niet worden geïdentificeerd. Daarvoor waarschuwde de politie zondag. Direct na de beving brak in een ingestort televisiestation in Christchurch een felle brand uit, die lichamen van slachtoffers zwaar verminkt achterliet. Dat leidt waarschijnlijk tot problemen bij de identificatie. In het Canterbury Television-gebouw was tijdens de beving onder meer een groep van naar schatting tientallen buitenlanders aanwezig. Studenten uit Japan, Korea, China, Thailand, Tsjechië en andere landen kregen er op het moment van de ramp Engelse les. Circa honderd mensen die tijdens de ramp in het vijf verdiepingen tellende kantoorgebouw aanwezig zouden zijn geweest worden nog vermist.

Trauma
Terwijl reddingswerkers uit diverse landen doorgaan met het uitkammen van de ruïnes van verwoeste gebouwen, probeert de 390.000 koppige bevolking van Christchurch het trauma van de ramp te verwerken. Reddingswerkers hebben sinds de verwoestende aardbeving in Nieuw-Zeeland 147 doden geborgen. Meer dan vijftig mensen worden nog vermist. Dat maakte de politie bekend. Eerder zei de politie nog tweehonderd mensen te vermissen. Dat getal bleek inclusief de al geborgen personen te zijn. Zeer waarschijnlijk liggen de ruim vijftig vermisten nog onder het puin. De hoop dat zij de ramp hebben overleefd, is vervlogen.

Diensten

De zwaar getroffen tweede stad van Nieuw-Zeeland was zondag het decor van diverse kerkdiensten voor de overledenen. De bijeenkomsten werden veelal buiten gehouden, omdat veel kerken door de aardbeving in puin liggen.

Bron ANP
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 februari 2011, 23:04 uur | Bericht #216823
Nieuw-Zeelander helpt slachtoffers aardbeving maar sterft op weg naar huis

Een Nieuw-Zeelandse timmerman die de aardbeving in Christchurch overleefde en daarna vele mensen hielp om weg te komen, is op weg naar huis bedolven onder rotsblokken. Dat meldt de krant New Zealand Herald.


Op veel plaatsen donderden rotsblokken van hellingen.

Owen Wright (40) was na de aardbeving op weg naar zijn vrouw toen een tunnel geblokkeerd bleek. Hij reed daarom met zijn terreinauto een heuvel op, waar hij groepen mensen tegenkwam die het aardbevingsgebied lopend ontvluchtten. Wright reed enkele malen op en neer om zoveel mogelijk mensen naar de top van de heuvel te brengen. Hij sms'te zijn vrouw en twee kinderen daarna dat hij lopend op weg naar huis was omdat de weg opnieuw geblokkeerd was. Wright kwam echter nooit aan, en werd waarschijnlijk verrast door een van de naschokken. Volgens zijn broer heeft zijn onzelfzuchtige daad Wright het leven gekost.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 april 2017, 12:13 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 februari 2011, 11:49 uur | Bericht #216874
'Kosten aardbeving tot 11 miljard euro'

De kosten als gevolg van de aardbeving vorige week in Nieuw-Zeeland kunnen oplopen tot bijna elf miljard euro. Dat heeft premier John Key maandag gezegd. Key kondigde verder een pakket maatregelen voor de korte termijn aan ter waarde van ruim 65 miljoen euro. Dit geld is bedoeld om de salarissen van zo'n vijftigduizend mensen in de getroffen gebieden te dekken die door de aardbeving niet kunnen werken.

Als gevolg van de aardbeving is een derde van de gebouwen in Christchurch beschadigd of verwoest. Tenminste 148 mensen zijn omgekomen, maar de autoriteiten verwachten dat dit aantal nog zal stijgen.

Bron Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 maart 2011, 07:35 uur | Bericht #217003
Nieuw-Zeeland herdenkt doden aardbeving

Met twee minuten stilte zijn dinsdag in Nieuw-Zeeland de doden herdacht die precies een week eerder bij een zware aardbeving vielen. De Nieuw-Zeelandse premier John Key noemde het bij de plechtigheid in de zwaar getroffen stad Christchurch ,,een erg somber moment, maar ook een moment van wederopbouw''.

In hele het land verzamelden zich mensen in kerken voor de herdenking. In de hoofdstad Wellington herdacht een grote menige de slachtoffers in en rond de kathedraal van de stad. Er wordt gevreesd dat bij de aardbeving 240 mensen om het leven zijn gekomen. Het officiële dodental is vooralsnog 154. Tal van vermisten worden nog onder het puin vermoed, terwijl reddingswerkers verder zoeken.

Bron De Pers
Aern
Lid
Woonplaats: Axel, Oirschot of Eindhoven
Berichten: 339
Lid sinds: 30 jan. 2010
1 maart 2011, 11:40 uur | Bericht #217019
Citaat van lol, zaterdag 26 februari 2011, 12:43 uur Ligt christchurch dan bij de supervulkaan taupo?


Nee de Taupo, of beter gezegd de Taupo vukanische zone, ligt op het noorder eiland van Nieuw Zeeland.
Christchurch ligt op het zuidelijk eiland.
Ik geloof dat die vulkanen gewoon geen naam hebben omdat ze bijna niet meer herkenbaar zijn nu. Het stadje Akaroa ligt er bovenop,
om dat gebied gaat het.

De aardbevingen gaan nog steeds door bij Christchurch, 288 alleen al in de afgelopen 7 dagen.

edit: volgens mij gaat het over de Lyttelton Volcano op het banks schiereiland.

Ow ja ik las ook nog dat Mount Cook zou gaan uitbarsten daar in Nieuw-zeeland, en alles in een straal van 100 km weg zou vagen. Maar dat lijkt mij sterk om de simpele reden dat Mount Cook geen vulkaan is. | Gewijzigd: 1 maart 2011, 11:46 uur, door Aern
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 maart 2011, 11:51 uur | Bericht #217022
Citaat van Aern, dinsdag 1 maart 2011, 11:40 uur Ik geloof dat die vulkanen gewoon geen naam hebben omdat ze bijna niet meer herkenbaar zijn nu. Het stadje Akaroa ligt

Dat heet de Lyttelton vulkaan, gisteren nog een stukje over gelezen.Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.336 topics, welke bij elkaar 445.648 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.318 leden.
Het nieuwste lid is Sevinc.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1428 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1428, lezen 7 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 17".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden