Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:25:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Harlan, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:12:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 14:08:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS; Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:44:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:10:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Phillips, KS; Rooks, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 12:33:33

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

25 Apr 2024 08:00:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 maart 2011, 14:36 uur | Bericht #220981
Drie doden in Thailand door overstromingen

Ernstige overstromingen in het zuiden van Thailand hebben het leven gekost aan drie mensen en duizenden anderen zijn slachtoffer geworden. De totale schade tot nu toe wordt op $9.2 miljoen geschat. Sinds de zware regenval op woensdag begon, is er in 34 districten, verspreid over vijf provincies de noodtoestand uitgeroepen. "Sinds de regen op 23 maart begon heeft het getroffen gebied te maken met overstromingen, zware storm en landverschuivingen" meldt Theera Mintrasak, gouverneur van de zwaarst getroffen provincie Nakhon Si Thammarat. "Er zijn zeker 30,000 families of 80,000 mensen getroffen door de overstromingen." Tevens zegt hij, dat één van de drie overledenen is verdronken en de twee andere, monniken, omgekomen zijn in een landverschuiving.



©onweer-online
Bron: news.com.au. Met dank aan knarf64 | Gewijzigd: 30 maart 2011, 14:00 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
30 maart 2011, 09:01 uur | Bericht #221381
Onstuimig weer houdt Thailand in zijn greep

Thailand krijgt deze week wederom te maken met onstuimig weer, wat niet bij het seizoen past. Het ruige weer veroorzaakt overstromingen, ruwe zee, stormen en "lage" temperaturen. Meteorologen voorspellen een verdere daling van de temperatuur in de meeste delen van het land en nog meer hevige regenbuien in het zuiden. Hevige stortbuien en ruwe zeeën hebben overstromingen in minstens zes zuidelijke provincies veroorzaakt en verstoorden het verkeer over land, zee en door de lucht. Tevens is er veel schade toegebracht aan akkerland en aan gebouwen.


Deze krokodil werd gevangen door medewerkers van Suan Somdej Phra Sri Nakharin Park, waar het Nakhon Si Thammarat dierenpark is gevestigd. Het was een van de 11 krokodillen, die ontsnapt waren uit de overstroomde dierentuin. Zeven van de 11 krokodillen zijn nog op de vlucht.

Toeristen
Duizenden lokale en buitenlandse toeristen zijn op het eiland Koh Samui gestrand, nadat het enige vliegveld wegens het slechte weer werd gesloten en de ferry niet meer vaarde. Vele toeristen vieren hun zomervakantie in de populaire zuidelijke provincies. Het personeel van de vliegmaatschappij Air Bangkok kon geen uitsluitsel geven over de vertrektijden, omdat het slechte weer gedurende de gehele nacht aanhield. De wegen in het dichtbevolkte toeristische gebieden van Chaweng op Koh Samui en van het vissersdorpje Bophut staan onder bijna een meter water. Een extra probleem voor de gestrande toeristen vormen de volgeboekte vluchten.Doordat het het toeristisch hoogseizoen is, zijn alle vluchten volgeboekt. Bangkok Airways zegt prioriteit te geven aan passagiers met internationale vluchten / aansluitingen, mits het weer zich morgen verbeterd.
Een paar honderd toeristen zijn wegens het slechte weer gestrand op de eilandjes in Similan National Marine Park in de Andaman zee.

Golven
De golven in de Golf van Thailand en aan de westkust komen tot zeker 5 meter hoogte. Vissers en rondvaartboten worden hierdoor gedwongen aan land te blijven. Er zijn op zijn minst acht mensen door het slechte weer omgekomen
- zeven in Nakhon Si Thammarat en één in Phatthalung. Meer dan 268.000 huishoudens zijn getroffen door de ernstige overstromingen in Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Trang, Surat Thani, Chumphon en Songkhla. De overstromingen staan in schril contrast met de problemen door droogte in zeker 47 noordelijke en noordoostelijke provincies van Thailand, waardoor meer dan 7 miljoen mensen zijn getroffen.

La Nina
Meteorologen konden gisteren niet uitleggen, waarom het hoge druk gebied vanuit China zich kan blijven handhaven.
Als de invloed van het hoge druk systeem groot blijft, zal er nog veel meer regen gaan vallen in de zuidelijke provincies. De ongebruikelijke zware regenval in deze provincies is hoogstwaarschijnlijk toe te schrijven aan het La Nina fenomeen. De hoeveelheid neerslag in Nakhon Si Thammarat van de afgelopen week was hoger dan wat er normaal gemiddeld in een jaar valt (200mm). Op sommige plaatsen in de provincie liep de hoeveelheid neerslag op tot 600mm in vijf dagen.



Lage temperaturen
Het ministerie van meteorologie voorspelde gisteren een verdere daling van de temperatuur met 3-5 graden C in de noordelijke, oostelijke en centraal gelegen provincies, inclusief Bangkok. In Nakhon Ratchasima, daalde de temperatuur snel met de laagste temperatuur van 16,1C gemeten in het district Pak Chong district. De temperatuur daalde tot 12C in het district Phu Rua district in Loei en tot 5.5C op het hoogste punt in het nationaal park Phu Rua. In het noorden heeft de kou de regio ook in zijn greep met een temperatuur van 7,8C op Doi Inthanon - het hoogste punt van Thailand.
Let wel: het is momenteel het warme seizoen in Thailand

©onweer-online
Bron: Bangkok Post
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
30 maart 2011, 09:09 uur | Bericht #221382
Elf doden bij overstromingen in Thailand

Bij de overstromingen die het zuiden van Thailand sinds vorige week treffen, zijn al elf doden gevallen. Duizenden mensen zitten vast op de toeristische eilanden. Dat melden de Thaise autoriteiten, die een helikoptervliegdekschip naar de eilanden stuurden om hen te redden.



De elf Thai verdronken of werden meegesleurd door modderstromen veroorzaakt door stortregens die voor het seizoen ongewoon zijn. Op talrijke plaatsen is er geen elektriciteit meer. Verschillende wegen en spoorlijnen werden woensdag afgesloten en verschillende luchthavens zijn gesloten. 'Ongeveer een miljoen mensen in meerdere provincies zijn getroffen. Aanvankelijk dachten we dat de overstromingen een dag of twee dagen zouden duren, maar ze duren nu al een week', verklaarde vicepremier Suthep Thaugsuban.

Duizenden mensen zitten vast op de eilanden Koh Samui en Koh Tao, omdat de boten niet meer uitvaren. Tachtig districten werden uitgeroepen tot rampgebied. Witchayen Muttamara, de baas van het regeringscomité voor de overstromingen, schatte de eerste schade op 10 miljoen baht (ongeveer 230.000 euro, red.).

Bron: de Standaard | Gewijzigd: 9 februari 2017, 10:42 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: almere
Berichten: 170
Lid sinds: 19 jan. 2010
30 maart 2011, 09:42 uur | Bericht #221386
Advies van min. van buitenlandse zaken voor reizen naar bepaalde gebieden in Thailand,


http://www.minbuza.nl/nl/Reizen_en_Landen/...isch/T/Thailand

Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 maart 2011, 13:54 uur | Bericht #221410
Natuurgeweld eist 21 levens in Thailand

De overstromingen die de modderlawines veroorzaken, duren al een week. Ze zijn zeer ongewoon voor de tijd van het jaar. Tien tot twintig Nederlandse toeristen zitten vast in het zuiden van het land, zo liet de Eurocross Assistance woensdag weten. Het treinverkeer naar de regio is gestremd en drie luchthavens zijn gesloten, onder meer die van het bij toeristen zeer populaire eiland Koh Samui.



Vervoersmogelijkheden
'Ook andere vervoersmogelijkheden beperkt,’’ zei een woordvoerder van de hulpverlenende organisatie. De Thaise marine heeft schepen naar het gebied gestuurd om toeristen en lokale bewoners te evacueren. Er zijn geen meldingen zijn van vermissing van Nederlandse toeristen, of noodzaak van repatriëring of medische hulp.



Reizen ontraden
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt sinds dinsdag ''niet-essentiële'' reizen naar de regio's in Thailand die zijn getroffen door de wateroverlast. Ongeveer 265.000 mensen zijn in meer of mindere mate gedupeerd door de overstromingen. De zware regens duren nu al een week. De grote hoeveelheden neerslag in het zuiden van Thailand zijn zeer ongewoon voor de tijd van het jaar. Op Koh Samui is het in maart normaal gesproken kurkdroog.

Bron Nu.nl | Gewijzigd: 9 februari 2017, 10:42 uur, door Joyce.s
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
30 maart 2011, 15:19 uur | Bericht #221431
Krabi: modderlawine eist minimaal vier slachtoffers

Noodhulp is onderweg naar de inwoners van het district Khao Phanom, Krabi, nadat deze getroffen werd door een modderlawine, veroorzaakt door overstromingen. district after it was struck by a mudslide that followed by flash flooding on Tuesday night. Vier mensen zijn omgekomen en velen worden nog vermist. Een reddingsteam, militair personeel en vele vrijwilligers werken non-stop om de getroffenen te helpen, ondanks de aanhoudende zware regenval en communicatieproblemen.



De modderlawine werd veroorzaakt door dagenlange moesson regens. In tambon Nah Khao brak tevens een dam door bij een in de bergen gelegen reservoir. Hierdoor kwam een grote watermassa naar beneden en spoelden vele huizen en dorpen weg. Omdat dit alles zo snel gebeurde hadden de inwoners geen kans om op tijd te evacueren.

Momenteel worden zoveel mogelijk mensen geëvacueerd, die zich in risicogebieden bevinden. Zowel de mensen in de lager gelegen vlakten, als de bergbewoners krijgen hierbij voorrang. Ook deze evacuaties worden bemoeilijkt door overstromingen en sterke stromingen in de rivieren en overspoelde gebieden.

©onweer-online | Gewijzigd: 30 maart 2011, 15:21 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: almere
Berichten: 170
Lid sinds: 19 jan. 2010
30 maart 2011, 17:28 uur | Bericht #221482
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 maart 2011, 18:34 uur | Bericht #221493
Geen Nederlanders in nood in Thailand

Er zijn voor zover bekend geen Nederlanders in nood in het zuiden van Thailand als gevolg van overstromingen. Dat liet het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag weten. Het ministerie vernam dat tien Nederlanders in het gebied zijn. Volgens het ministerie zorgt de Thaise overheid voor evacuatie.

Volgens Eurocross Assistance zitten ongeveer tien tot twintig Nederlandse toeristen vast in het zuiden. ,,Door de overstromingen zijn sommige luchthavens gesloten en ook andere vervoersmogelijkheden beperkt’’, zei een woordvoerder van de hulpverlenende organisatie. ,,Het Thaise leger is ingezet om mensen te evacueren", aldus Eurocross Assistance. Omdat er geen meldingen zijn van vermissing van Nederlandse toeristen, of noodzaak van repatriëring of medische hulp, grijpt de organisatie nog niet in.

Ongewoon

De overstromingen die modderlawines in het zuiden veroorzaken, duren al een week en zijn zeer ongewoon voor de tijd van het jaar. Er zijn zeker 21 mensen om het leven gekomen en duizenden toeristen zitten vast in vakantieoorden, meldden de autoriteiten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert reizigers die naar de door overstromingen getroffen gebieden gaan, mediaberichten te volgen en zich goed te informeren over de actuele ontwikkelingen. Het departement kreeg woensdag tientallen telefoontjes van verontruste mensen die een vakantie naar het gebied hadden geboekt. Het ministerie ontraadt reizen naar het gebied niet.

Bron: depers
lovejer
Lid
Woonplaats: Nieuwegein
Berichten: 411
Lid sinds: 2 jul. 2008
30 maart 2011, 18:47 uur | Bericht #221495
Mijn zusje zit nu in dat gebied... Ze loopt (tot nu toe) geen gevaar maar ze kan al dagen geen kant op.. Hopelijk wordt het snel beter!!!
ONWEER-staanbaar
Woonplaats: almere
Berichten: 170
Lid sinds: 19 jan. 2010
30 maart 2011, 18:51 uur | Bericht #221497
" Het ministerie ontraadt reizen naar het gebied niet"

Toch vreemd ,dit staat op de website over thailand:
Classificatie reisadvies

4. Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 april 2011, 08:41 uur | Bericht #221823

Zet wel even het geluid uit. Irritante muziek



| Gewijzigd: 2 april 2011, 08:42 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 april 2011, 08:57 uur | Bericht #222902
Dodental overstromingen loopt op tot 59

Het dodental van de overstromingen in het zuiden van Thailand is opgelopen tot 59. In Nakhon Si Thammarat zijn er 26 doden te betreuren, in Surat Thani 12, Krabi 10, Phatthalung 5, Chumphon 3, Trang 2 en in Phangnga 1. De overstromingen zijn nog steeds een groot probleem in Nakhon Si Thammarat, Surat Thani, Phatthalung en Trang. Het water heeft zich in Phangnga, Krabi, Chumphon, Songkhla, Satun en Narathiwat teruggetrokken.

©onweer-online
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 239 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 239, lezen 4 mensen het topic "Discussiepagina winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden