Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Adair, IA; Adams, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 02:02:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Shelby, IA.

27 Apr 2024 02:02:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Faulkner, AR; Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

27 Apr 2024 02:02:39

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Adams, IA; Ringgold, IA; Taylor, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 02:02:39

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Henry, MO.

27 Apr 2024 02:02:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camp, TX; Franklin, TX; Morris, TX; Titus, TX; Upshur, TX; Wood, TX.

27 Apr 2024 02:02:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Hot Spring, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Faulkner, AR; Garland, AR; Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Bates, MO; Henry, MO.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor St. Clair, MO.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbia, AR; Hempstead, AR; Lafayette, AR; Little River, AR; Miller, AR; Nevada, AR; Bowie, TX; Cass, TX.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Crawford, IA.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harrison, IA; Pottawattamie, IA; Shelby, IA.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bourbon, KS.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bates, MO.

27 Apr 2024 01:49:31
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 mei 2011, 09:58 uur | Bericht #233047


Every cloud has a silver lining
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
15 mei 2011, 13:18 uur | Bericht #233084
Mississippi bereikt recordhoogte

Het waterpeil van de rivier de Mississippi heeft een recordhoogte bereikt – hoger nog dan bij de hevige overstromingen van 1927, toen er meer dan 250 doden vielen en 700.000 mensen geëvacueerd moesten worden. En het water blijft maar stijgen. De benedenloop van de Mississippi -klik voor vergroting Afbeelding: © Wikimedia Commons Wat hebben de weergoden toch tegen New-Orleans? In 2005 stuurden ze de orkaan Katrina, de dijken braken en 80 % van de stad kwam onder water staan. Drie jaar later kwam orkaan Gustav langs en moest de stad opnieuw geëvacueerd worden. En nu is er alweer een enorme watermassa op komst, maar dan vanaf de andere kant: Het waterpeil van de rivier de Mississippi heeft een recordhoogte bereikt. Verschillende steden zijn al overstroomd, en de piek is op weg naar het zuiden.

282px_Mississippi_River_mod.png
De benedenloop van de Mississippi

Smelt- en regenwater
In januari werd al gewaarschuwd voor een extreem hoge waterstand in de Mississippi dit voorjaar, en toen moesten de flinke sneeuwval van januari en februari en de hevige regens van maart zelfs nog komen. Geen wonder dus dat de voorspelling uit kwam; Een enorme piek in het waterpeil, veroorzaakt door smelt- en regenwater uit het achterland van de Mississippi, verplaatst zich sinds eind april geleidelijk stroomafwaarts. Het US Army Corps of Engineers moet dus moeilijke beslissingen nemen. Neem Cairo, waar de Mississippi en de Ohio samenkomen. Op 2 mei bereikte het water de stad, en werd besloten een gat van ruim 3 kilometer breed in één van de oeverwallen van de Mississippi te blazen. Het water stroomde met een snelheid van 15 miljoen liter per seconde weg, een landbouwgebied in waar ongeveer 90 woningen stonden – het veranderde in een meer van ruim 500 km2. Het waterpeil in de Mississippi zakte hierdoor van de recordhoogte van 18,8 meter naar 18,4 meter en Cairo met zijn 2800 inwoners ontsnapte aan een overstroming.

800px_Mississippirivermapnew.jpg
Het stroomgebied van de Mississippi

Naar New-Orleans
Maar het water moest verder, via Memphis onder meer, met als eindbestemming de uitgang naar zee bij New-Orleans, ongeveer 1000 km verderop. “Daar gaat het niet overstromen”, vermoedt Paul Hudson, geomorfoloog bij de Universiteit van Texas in Austin, en momenteel tevens werkzaam bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. “Red River Landing gaat het hoogste water krijgen, daarna zal de piek flink inzakken.” Het wordt bevestigd door gegevens van het National Weather Service River Forecast Centre die aangeven dat de piek bij Red River Landing op 22 mei bereikt zal worden, en het water hier dan maar liefst 20 meter hoog zal staan.

De reden dat de piek hierna inzakt is dat de Mississippi zich bij Red River Landing opslitst, en ongeveer 1/3 deel van het water via de rivier de Atchafalaya wordt afgevoerd om ten westen van New-Orleans de zee te bereiken. Eventueel kan ook een extra doorgang naar het oosten worden opengezet waardoor het water net voor het New-Orleans bereikt via het Pontchartrainmeer de Golf van Mexico in kan stromen. “En er zijn mogelijkheden om zelfs nog meer water via de Atchafalaya door te sluizen”, zegt Hudson, “maar dat is nogal omstreden.” Je zou hiermee het hele haven- en industriegebied tussen Baton Rouge en New-Orleans weliswaar veilig kunnen stellen – maar de mensen die langs de Atchafalaya wonen zijn niet bijster enthousiast.

Dagelijkse metingen
Het waterpeil van de Mississippi wordt continu gemeten bij een groot aantal peilstations. Ziehier de metingen van afgelopen week en voorspellingen voor komende week op drie belangrijke plaatsen: Bij Natchez wordt de hoogste stand aller tijden verwacht, bij Red River Landing de hoogste stand van alle lokaties dit jaar. Bij New-Orleans is het water al flink gezakt. De voorspelling is dat hier op 22 mei het hoogste peil bereikt wordt, van 19,5 ft (5,94 meter). De dijken zijn bestand tegen 20 ft (6,10 meter).

De overgang van het rode naar het paarse vak is de grens tussen een ¨flinke¨en een ¨zeer grote¨ overstroming.

redriverlanding.png
Natchez, ongeveer 300 km stroomopwaarts t.o.v. New-Orleans.
Afbeelding: © National Weather Service, VS

neworleans.png
Red River Landing, ruim 200 km stroomopwaarts t.o.v. New-Orleans.
Afbeelding: © National Weather Service, VS

neworleans__1_.png
New-Orleans – het water is flink gezakt.
Afbeelding: © National Weather Service, VS


Preventie
Jaren geleden al deed Hudson onderzoek naar de manier waarop het gebied rond de Mississippi tegen overstromingen beschermd wordt.
Aan het begin van de 19e eeuw bestonden de oevers van de Mississippi uit een soort lappendeken van dijken, vertelt hij. Bijna overal was wel een waterkering aanwezig, maar van enige samenhang was geen sprake. De Amerikaanse burgeroorlog van 1861 tot 1865 hielp niet echt om de situatie te verbeteren, de dijken werden verwaarloosd en verslechterden snel. Pas na de enorme overstromingen van de Mississippi in 1927 werd een nationaal plan opgesteld, maar de uitvoering daarvan is nog altijd niet voltooid.

Wel zijn er enorme verbeteringen gemaakt sinds die tijd: Dijken werden aangelegd of gerepareerd, om te voorkomen dat de rivier buiten zijn oevers zou treden. Meanderbochten werden afgesneden door kanalen te graven, om de doorstroming te verbeteren. En er werden “nooduitgangen” voor het water gecreëerd –zoals bijvoorbeeld de aftapping die nu bij Cairo gebruikt is, en de omweg waarlangs het water bij New-Orleans gestuurd zou kunnen worden.

Erosie
De rivier en het landschap reageerden in eerste instantie zoals verwacht: Waar de meanders waren afgesneden ontstonden stroomversnellingen waardoor de rivier dieper werd, tenminste op de plekken waar de ondergrond zacht genoeg was om weg te eroderen. De afgesneden meanderbochten veranderden intussen in U-vormige meren in de binnendijkse uiterwaarden van de rivier, en na verloop van tijd in “wetlands” – drassige, moerasachtige gebieden.

Soms blijkt echter dat na verloop van tijd ook onbedoelde effecten optreden, vertelt Hudson. Rivieren die dieper insnijden worden bijvoorbeeld ook breder, en met de erosie van de rivierbanken worden dan tevens de dijken ondergraven. Dit kan op zijn beurt weer worden ondervangen door stroomdammen aan te leggen – een soort pieren die het sediment invangen, waardoor de rivier weer smaller wordt, maar wel diep genoeg blijft voor de scheepvaart. Verder slibben de meren die uit de meanders onstaan zijn onverwacht snel dicht, vooral als ze binnendijks liggen

Spons
Daar komt nog eens bij dat mensen meer belangen hebben, en tevens een kort geheugen: Een groot deel van de bovenstroomse wetlands, in het noordelijke deel van het Mississippi-gebied, werd afgelopen jaren gedraineerd en veranderd in landbouwgrond, waardoor het gebied zijn natuurlijke waterbuffer kwijtraakte. “Deze wetlands werkten als een spons”, schrijft Sandra Postel, Freshwater Fellow bij de National Geographic Society, op haar blog. Bij een overschot zogen ze het water op, om het daarna langzaam maar zeker weer weg te laten sijpelen. Volgens haar is het verdwijnen van de wetlands zelfs de hoofdoorzaak van de huidige overstromingen.

800px_Army_Corps_operates_spillway_in_Louisiana.jpg
De Bonnet Carre Spillaway bij Lousiana wordt in gebuirk genomen door de US Army Coprs of Engineers, op 9 mei 2011 Afbeelding: © US Army Corps of Engineers

Buitenkans
En het gemiddelde waterniveau? Is dat gezakt door de maatregelen? “Bij sommige meetstations wel, bij anderen weer niet”, aldus Hudson. De echte test is nu pas bezig, realiseert hij zich terdege – en hij zit dan ook te popelen om af te reizen naar het overstromingsgebied om te kijken naar de effecten. Hoe ligt de Mississippi-delta erbij momenteel, hoeveel sediment is er verplaatst, en over wat voor afstanden? Het is triest om te zien hoe de huizen onder water staan, zegt Hudson. Net als in Nederland wonen er zelfs mensen in de uiterwaarden – waar een verzekering afsluiten niet eens mogelijk is. Maar voor wetenschappers is het een buitenkans, voegt hij er aan toe. En een hele mooie, bovendien.

Bron: kennislink
Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 mei 2011, 07:45 uur | Bericht #233229
Louisiana zet huizen van 25.000 mensen onder water



In de Amerikaanse staat Louisiana zien dorpsbewoners wanhopig hoe het overvloedige water van de Mississippi hun huizen overspoelt. De overheid leidt het water naar hun regio af met gecontroleerde overstromingen, die de steden New Orleans en Baton Rouge moeten behoeden voor schade door het hoge waterpeil. "Wat geeft hen het recht om ons onder water te zetten?", zucht Cindy Prejean uit Gibson. "Ik begrijp het, maar hier zijn zoveel dorpen, zoveel boeren en zoveel bedrijven. Laat iedereen voor ons bidden." "Het lijkt wel een slagveld", zegt Ronald Perry, een bewoner van het dorpje Butte LaRose. "Dit hadden we nooit verwacht. We leefden hier rustig als gepensioneerden en alles is nu op zijn kop gezet."



Vier sluizen
Het Amerikaanse leger heeft gisteren totaal vier sluizen opengezet van een dam in de Morganza Spillway. Het is de eerste keer sinds 1973 en slechts de tweede maal in het zestigjarig bestaan van de dam. De komende dagen gaan nog meer sluizen open. Naar schatting 1,2 miljoen hectare zal onderlopen, en zo'n 25.000 bewoners worden geraakt. Op sommige plaatsen komt het water vele meters hoog te staan. "Wij in Louisiana zijn vechters'', zegt Guy Cormier, voorzitter van de St. Martin's parochie die onder water komt te staan. "Mijn opa vocht tegen de overstroming van 1927, mijn vader hielp bij de overstroming in 1973. Hier sta ik in 2011 om het water te bevechten."



Enorme opoffering
Burgemeester Mitch Landrieu van de stad New Orleans zei dat hij zich bewust was van de enorme opoffering van de bewoners van omliggende dorpen. "We geloven dat de stad New Orleans veilig blijft", zei hij, maar hij voegde er aan toe: "Dit is een erg tragische situatie, echt waar. Ons hart gaat uit naar de bewoners in de getroffen gebieden. We voelen ons niet prettig dat anderen schade lijden om New Orleans te beschermen." De overstromingen zijn het gevolg van zware regenbuien vorige maand en van smeltende sneeuw. Het waterpeil breekt op sommige plaatsen records uit 1927 van de Mississippi, de op twee na langste rivier in Noord-Amerika. Het water heeft al duizenden woningen, boerderijen en wegen ondergespoeld in andere Amerikaanse staten zoals Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas en Mississippi.

Bron: HLN | Gewijzigd: 14 april 2017, 14:59 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 mei 2011, 22:21 uur | Bericht #233435
Krokodillen bedreigen overstroomd Mississippigebied

De Mississippi blijft de lager gelegen gebieden van de Amerikaanse staat Louisiana in de greep houden met nooit geziene overstromingen. Politici waarschuwen de bewoners ondertussen om ver van de overstromingen te blijven, om zo gevaarlijke dieren te vermijden.

Het Louisiana Department of Health and Hospitals vroeg bewoners die dichtbij de rivier wonen om 'op de uitkijk te staan voor gevaarlijke wilde dieren als slangen, ratten, krokodillen of andere angstige dieren'.



In Vicksburg in Mississippi, een van de armste staten van de VS, moesten bijna alle casino's gesloten worden door de overstromingen. 'Alle casino's en hotels die aan de rivier liggen, zullen problemen krijgen met krokodillen en slangen', zei Alicia Brooks, een vrouw die in Vicksburg werk. De sluiting van de casino's komt bovenop de financiële problemen die de staat al heeft.

Bron: AD | Gewijzigd: 14 april 2017, 15:00 uur, door Joyce.s
henk55
Lid
Woonplaats: zwolle
Berichten: 2045
Lid sinds: 23 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 mei 2011, 05:25 uur | Bericht #233458
Op deze satelietfoto, gemaakt door NASA, is de Morgana spillway te zien, het witte stipje in het midden is het spuigat.
Het gebied links onderin zal overstromen.

5727210487_2c09e29939_b.jpg | Gewijzigd: 17 mei 2011, 05:43 uur, door henk55
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 mei 2011, 08:40 uur | Bericht #233468
24 km van de Mississippi gesloten

De vloedgolf van de Mississippi rivier is momenteel onderweg door het zuiden en het midwesten van de VS en veroorzaakt onderweg miljoenen dollars schade. Nu staan bedrijven in de regio voor één van de ergste maatregelen: het stilleggen van het vaarverkeer over de Mississippi. De kustwacht heeft 24 km van de rivier bij Natchez, Miss., gesloten en er kan niet aangegeven worden voor hoe lang dit zal zijn. Het stilleggen van het vaarverkeer moet verdere schade en overstromingen voorkomen. De waterstand zal op donderdag rijzen tot 17,5m in Vicksburg, Miss., op zaterdat tot 19,4m in Natchez. Momenteel liggen er twee schepen te wachten om rivieropwaarts te gaan en één schip wil zuidwaarts.


Archieffoto

Als de rivier bij New Orleans afgesloten gaat worden, zal dit een financiële strop zijn van $300 miljoen per dag en dit zal na vier dagen van afsluiting exponentieel stijgen . De acht olieraffinaderijen in Louisiana zijn afhankelijk van de rivier voor de toevoer van ruwe grondstoffen (olie) en de afvoer van verwerkte producten. De Mississippi rivier is een vitale levenslijn voor de Amerikaanse economie. Jaarlijks vervoeren zo'n 12.000 vrachtschepen gemiddeld 500 miljoen ton vracht over de rivier. Met hierbij opgeteld de 700.000 passagiers is New Orleans één van de drukste havens van de VS. Maar als de rivier gaat stijgen tot boven de 5,6m bij New Orleans - 60cm hoger dan afgelopen zaterdag - zal de kustwacht ook de rest van de rivier afsluiten voor het transport over water.

©onweer-online
Bron: CBS
Every cloud has a silver lining
Eilander
Lid
Woonplaats: Terschelling
Berichten: 1001
Lid sinds: 13 jan. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 mei 2011, 09:02 uur | Bericht #233471
Op zo'n moment is het toch even genieten om in Nederland te wonen waar we tenminste behoorlijke dijken hebben en alles er al van tevoren aan gedaan wordt om dit soort narigheid te voorkomen. Het blijft verbazen: het rijkste land ter wereld is niet eens verstandig genoeg geweest om die rijkdom om te zetten in veiligheid.
Bizar.
Jelte Media: webdesign, fotografie en video van Terschelling
H2O Hotel Terschelling: Mijn werk en weerchasecentrum. Hotelkamers met fantastisch uitzicht over de wolken!
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 mei 2011, 13:50 uur | Bericht #233732
Kustwacht opent Mississippi rivier voor vrachtvervoer

De kustwacht heeft het gedeelte van de Mississippi rivier ten noorden van New Orleans op dinsdag heropend voor het vrachtverkeer. Eén voor één mogen de vrachtschepen over de de drukste waterweg van de USA varen. Als het - 15 mijl lange - kanaal bij Nachez afgesloten gebleven zou zijn, zou het de economie van de USA honderden miljoenen dollars per dag hebben gekost.


Mississippi gezien vanaf Natchez. Archieffoto

De kustwacht zegt, dat de golfslag, die door de schepen veroorzaakt wordt, de druk op de dijken verhoogd. De autoriteiten twijfelen of het wel veilig is, om de binnenschepen op de rivier te laten varen, omdat sommige steigers zijn ondergelopen. De kustwacht houdt het vrachtverkeer streng in de gaten en alle schepen moeten in het midden van de rivier blijven varen. Het is niet duidelijk hoe lang de schepen één voor één het kanaal kunnen blijven bevaren, omdat er verwacht wordt, dat de rivier weken lang hoog zal blijven staan. Momenteel liggen er 10 binnenvaartschapen bij Natchez te wachten totdat ze het kanaal mogen bevaren. Gemiddeld bevaren 600 schepen per dag het kanaal.

©onweer-online
Bron: msnbc
| Gewijzigd: 18 mei 2011, 13:51 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
20 mei 2011, 05:11 uur | Bericht #234117
Dijken Mississippi houden vooralsnog stand

Het hoge waterpeil van de Amerikaanse rivier Mississippi behaalt recordniveaus, maar de dijken houden vooralsnog goed stand. Wel eiste de rivier donderdag de eerste dode. De 69-jarige Walter Cook in Vicksburg was te ver het water ingelopen en toen meegesleurd, meldden Amerikaanse media. Het Army Corps of Engineers zei donderdag tegen het ANP dat ,,de rivier en het beschermende systeem van dijken en sluizen klappen krijgt zoals nooit tevoren, maar dat het ons niet in de steek laat. Het is een uitdaging, maar de verdedigingslinies beschermen ons op een manier zoals we nooit hadden gedacht dat het nodig zou zijn.''

Het Army Corps of Engineers is verantwoordelijk voor de vaargeul over de gehele lengte van de Mississippi en voor het tegengaan van overstromingen. Volgens de dienst is er sprake van een recordaanvoer van water. Meerdere sluizen van de Mississippi zijn opengezet om overtollig water af te voeren en zo onder meer de zuidelijk gelegen steden New Orleans en Baton Rouge te beschermen.

Bron De Pers
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 mei 2011, 06:00 uur | Bericht #234120
Historische hoogwaterstand vergt eerste dode



De historische hoogwaterstand langs de Mississippi rivier heeft afgelopen donderdag de eerste dode geëist. Een 69 jarige man probeerde een hek te volgen rond een parkeerplaats in Vicksburg. Toen hij uitgleed, kwam hij in het 1,5 meter hoog staande water terecht. Reddingswerkers hebben nog getracht om de man te reanimeren, maar het mocht helaas niet baten.

Het langzaam bewegende hoog water geeft mensen genoeg tijd om hun spullen te pakken en te vluchten, echter blijft de rijzende water nog steeds erg gevaarlijk. Autoriteiten waarschuwen mensen voor slangen en andere gevaarlijke dieren in het water, die door het hoogwater hun habitat hebben verlaten.

©onweer-online
Bron: Huffpost

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 mei 2011, 06:05 uur | Bericht #234121

De muur van zandzakken heeft voor dit huis in Vickburg, Miss., niet veel geholpen


A corrections officer motors through floodwaters to pick up prisoners helping sandbag against the flooding in Vidalia, La.


Floodwaters from the Yazoo River creep across crops near Yazoo City, Miss.


Farmers work as floodwaters from the Mississippi River creep across their fields in Natchez, Miss.

Bron: msnbc | Gewijzigd: 14 april 2017, 15:00 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
henk55
Lid
Woonplaats: zwolle
Berichten: 2045
Lid sinds: 23 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 mei 2011, 14:00 uur | Bericht #234416
Een infrarood foto van de Nasa van het gebied wat onderwater wordt gezet de blauwe kleur staat al onder water.
Foto is van 18 mei.

5739290599_e0323834c8_b.jpg

Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 mei 2011, 08:31 uur | Bericht #236364
Drie poorten van de Morganza Spillway gesloten



De Army Corps of Engineers is afgelopen woensdag begonnen met het sluiten van de poorten van de Morganza Spillway. In totaal zijn er op 14 mei 17 poorten geopend om de druk op de dijken van de Mississippi verder stroomafwaarts bij New Orleans en bij Baton Rouge te verminderen. Momenteel zijn er 3 van de 17 poorten weer gesloten. De reden waarom de poorten gesloten konden worden, is dat de waterstand lager is dan er verwacht werd. Op enkele plaatsen langs de Mississippi is dit het geval echter op andere plaatsen wordt een record hoogte behaald.

De Mississippi rivier bij Vicksburg, Miss., haalde op 19 mei een hoogte van 17,4m. Sindsdien is het water gezakt naar een stand van 16,7m afgelopen vrijdag. De waterstand is momenteel nog steeds 3,6m boven het overstromingsniveau van 13.1m. Hoewel de waterstand op sommige plaatsen van de Mississippi aan het zakken is, zal het een tijd duren voordat de waterstand weer volledig genormaliseerd zal zijn.

©onweer-online
Bron: accuweather
| Gewijzigd: 14 april 2017, 15:00 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
30 mei 2011, 09:41 uur | Bericht #236680
Water bedreigt Baton Rouge nog steeds


Overstroming van de Mississippi in Baton Rouge

Een waarschuwing voor overstromingen is nog steeds van kracht voor gedeeltes langs de Mississippi rivier, inclusief de stad Baton Rouge in Louisiana. Er wordt niet verwacht, dat het water binnen afzienbare tijd zal gaan zakken. De autoriteiten van Baton Rouge laten mensen niet dichtbij de dijken komen.
De National Weather service heeft de waarschuwing voor overstromingen voor New Orleans ingetrokken, nadat de hoogte van het water onder het overstromingsniveau kwam. Verder naar het noorden in Greenville, Mississippi, zijn er plannen om de drie casino's plan op dinsdag te heropenen.

©onweer-online
Bron: Fox10



Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 juni 2011, 12:57 uur | Bericht #244673
Leger begint met het sluiten van de Bonnet Carre Spillway

De Mississippi rivier is dusdanig gezakt, dat het leger is begonnen met het sluiten van de Bonnet Carre Spillway. Een woordvoerder zegt, dat afgelopen zaterdag een start is gemaakt met het sluiten van 30 deuren. Er blijven nog steeds 300 open staan. De rivierstand bij Red River Landing is onder het maximum gezakt, waardoor er geen noodzaak meer bestaat om de enorme hoeveelheden in Lake Pontchartrain te laten wegvloeien. Er is nog niet besloten wanneer de spillway volledig gaat worden. Van de Morganza spillway staat er nog één deur open. Deze zal gesloten worden, wanneer er geen water meer over de dam achter de spillway stroomt.

©onweer-online
Every cloud has a silver lining
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 juli 2011, 02:11 uur | Bericht #257559
Officieel: Missouri River bevat meeste water ooit in juni

Het was al een tijdje duidelijk wegens de overstromingen stroomafwaarts maar het is nu officieel gemaakt: De overvolle Missouri River heeft een record hoeveelheid aan regen en smeltwater ontvangen in juni. Dit is de conclusie van de genie-groep van het Amerikaanse leger in een rapport dat vrijdag is vrijgegeven. De totale waterafvoer van de Missouri River was in juni 13.8 miljoen acre-feet (dat is 17022148200 m³, dus ruim 17.022.148.200.000 liter!). Dit is meer dan het record van 1952, sinds de metingen vanaf 1898.

Het bleek zelfs dat de totale afvoer van mei en juni gecombineerd ongeveer evenveel is wat normaal gesproken per jaar aan water wordt afgevoerd. De enorme waterstroom heeft voor diverse dijkdoorbraken en openingen van reservoirs vereist wat tot diverse overstromingen heeft geleidt.

© Onweer-Online - Bron: Reuters
Marching ever onward to tomorrow!
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 277 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 277, lezen 3 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden