Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Pawnee, NE.

23 Apr 2024 07:00:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 01:11:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 00:17:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, MT; McCone, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Daniels, MT; McCone, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 21:33:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT.

22 Apr 2024 21:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

22 Apr 2024 07:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

22 Apr 2024 07:46:26

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Apr 2024 05:00:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Johns, FL.

22 Apr 2024 03:33:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, FL.

22 Apr 2024 03:33:17
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
10 juni 2011, 13:37 uur | Bericht #243380
We moeten leren leven met extreem weer in Europa



Extreme meteorologische omstandigheden beginnen tot de orde van de dag te behoren in Europa. In Duitsland en Frankrijk heeft het nog nooit zo weinig geregend in mei als dit jaar, terwijl juni met stortbuien en overstromingen is ingezet. Experts waarschuwen dat Europa steeds meer rekening moet gaan houden met zware schade en economische verliezen als gevolg van de klimaatwijziging.

Maandag werd een deel van Hamburg onder water gezet, tot het station toe, waardoor het regionale treinverkeer tot stilstand kwam. Ook de luchthaven moest enkele uren dicht als gevolg van regen, wind en bliksem. In Bonn kwam een dertienjarig meisje om toen een muur het begaf als gevolg van de felle regen. In een dierentuin in Messernich werden dertig herten neergebliksemd. In de deelstaat Hessen viel zondag meer dan 100 liter per vierkante meter, bijna het dubbele van het maandgemiddelde.

Ook in Frankrijk hield noodweer lelijk huis zondag. In het zuidwestelijke departement Vaucluse vernielde hagel grote oppervlaktes landbouwgewassen, een "apocalyptische situatie", volgens André Bernard, voorzitter van de regionale landbouwersfederatie. "De storm heeft twee derde van de gewassen in de Vaucluse schade toegebracht. De verliezen lopen in de honderden miljoenen euro's."

Stormen van dit type zijn een rechtstreeks gevolg van de klimaatwijziging, verzekeren verschillende deskundigen. "We moeten leren leven met extreme gebeurtenissen want de klimaatverandering verscherpt", zegt Friedrich Wilhelm Gestengarbe, adjunct-directeur van het Onderzoeksinstituut voor Klimaatimpact in het Duitse Potsdam. "Er zullen twee of drie keer zoveel zware stormen en overstromingen zijn als voordien." De storm die tot nog toe de meeste schade berokkende in Europa, was Kyrill, in januari 2007. De economische schade werd toen geschat op 2,4 miljard euro.

Droogte
Ook de droogte eist zijn tol. Nog nooit sinds het begin van de metingen in 1893 viel er in de lente zo weinig regen in Duitsland als nu, zegt Uwe Kirsche, woordvoerder van de Duitse meteorologische dienst DWD. In sommige streken, onder meer in Wiesbaden in het zuiden, viel gemiddeld 33 liter per vierkante meter in de lente. "Dat is minder dan 18 procent van het gemiddelde", zegt Kirsche. "Het was ook de warmste lente, na die van 1881." De landbouwgewassen rijpten vroeg maar de oogst was klein, aldus de DWD-woordvoerder. In Frankrijk trof de droogte 54 van de 96 departementen. De prefectuur van het departement Meuse, in het noordoosten van het land, nam op 25 mei draconische noodmaatregelen om het waterverbruik te beperken. Ze waarschuwde dat de waterreserves bijna uitgeput waren. De Franse landbouwers zeggen dat de droogte een voorbode is van nog zwaardere rampen. Christian Schwalbach, landbouwer in het departement Lorraine, bij de Belgische grens, ziet dezelfde klimaatsignalen als in het "desastreuze jaar 2003", toen minstens twintigduizend mensen omkwamen als gevolg van extreme lente- en zomertemperaturen.

Kerncentrales stilleggen
Ook het waterpeil in de rivieren daalde, een risico voor de 44 Franse kerncentrales die langs rivieroevers zijn gebouwd. Het ministerie van Energie zette in mei een eenheid op die erop moet toezien dat er voldoende water door de rivieren stroomt voor de afkoeling van de centrales. Frankrijk telt 58 kerncentrales die samen meer dan 80 procent van de Franse elektriciteit produceren. Volgens minister van Energie Éric Besson betekenen de hoge lentetemperaturen "geen probleem voor de veiligheid van onze nucleaire installaties. De eventuele waterschaarste in de rivieren doet zich niet plotseling voor, het is iets wat men kan voorzien." "De centrales hebben weinig nodig voor de afkoeling wanneer het systeem niet functioneert", zei de minister ook. Hij suggereerde daarmee dat de Franse overheid overweegt om de centrales stil te leggen als de situatie aanhoudt.

Afhankelijkheid
Het toont de absurde afhankelijkheid van kernenergie, zegt het Nucleair Observatorium, een organisatie die voor de afschaffing van kernenergie pleit. "Onze regering houdt vol dat de kerncentrales ons beschermen tegen de klimaatwijziging, omdat ze ogenschijnlijk geen broeikasgassen uitstoten", zegt Stéphane Lhomme, coördinator van het Nucleair Observatorium.

"In werkelijkheid brengen de klimaatwijziging en de extreme omstandigheden die ze veroorzaakt, het milieu en de elektriciteitsbevoorrading, die erg van kernenergie afhangt, in gevaar." In 2003, 2005 en 2006 moest Frankrijk al diverse kerncentrales stilleggen als gevolgen van de extreme warmte en droogte, zegt Lhomme.

Bron: hln.be | Gewijzigd: 24 april 2017, 12:18 uur, door Joyce.s
Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
Han
Lid
Woonplaats: Ermelo
Berichten: 816
Lid sinds: 8 feb. 2007
10 juni 2011, 13:58 uur | Bericht #243403
Beetje gekleurd bericht waar vooral de politiek en ondernemers aan zet zijn.
Meteorologische omstandigheden zijn niet nieuw en van alle tijden.
Ook extremen in het weer (droogte, natte periodes, vorst, hitte) bestaan al eeuwen.

Het is echt niet zo dat alle extremen nu opeens in één jaar gestopt zijn om ons dwars te zitten.

De discussie over kernenergie slaat ook nergens op.
Koelwater voor kerncentrales heb je nodig maar kun je ook uit andere bronnen halen dat alleen uit een rivier
die mogelijk wel eens met laag water komt te staan.
Je zou ook grondwater kunnen gebruiken die je van een bepaalde diepte oppompt.

Kortom we moeten inderdaad leren leven met het klimaat maar niet alles is het gevolg van invloeden door de mens.
De Co2 lobby en milieu activisten maken maar al te graag gebruik van wisselingen in het klimaat.

Waarom deze advertentie?
Klapper
Lid
Woonplaats: vlissingen
Berichten: 1071
Lid sinds: 2 jan. 2010
10 juni 2011, 14:11 uur | Bericht #243420
Citaat van Han, vrijdag 10 juni 2011, 13:58 uur Beetje gekleurd bericht waar vooral de politiek en ondernemers aan zet zijn.
Meteorologische omstandigheden zijn niet nieuw en van alle tijden.
Ook extremen in het weer (droogte, natte periodes, vorst, hitte) bestaan al eeuwen.

Het is echt niet zo dat alle extremen nu opeens in één jaar gestopt zijn om ons dwars te zitten.

De discussie over kernenergie slaat ook nergens op.
Koelwater voor kerncentrales heb je nodig maar kun je ook uit andere bronnen halen dat alleen uit een rivier
die mogelijk wel eens met laag water komt te staan.
Je zou ook grondwater kunnen gebruiken die je van een bepaalde diepte oppompt.

Kortom we moeten inderdaad leren leven met het klimaat maar niet alles is het gevolg van invloeden door de mens.
De Co2 lobby en milieu activisten maken maar al te graag gebruik van wisselingen in het klimaat.



volkomen mee eens
you are a god amongst insects
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
13 juni 2011, 00:13 uur | Bericht #244777
Citaat van Han, vrijdag 10 juni 2011, 13:58 uur Beetje gekleurd bericht waar vooral de politiek en ondernemers aan zet zijn.
Meteorologische omstandigheden zijn niet nieuw en van alle tijden.
Ook extremen in het weer (droogte, natte periodes, vorst, hitte) bestaan al eeuwen.

Het is echt niet zo dat alle extremen nu opeens in één jaar gestopt zijn om ons dwars te zitten.

De discussie over kernenergie slaat ook nergens op.
Koelwater voor kerncentrales heb je nodig maar kun je ook uit andere bronnen halen dat alleen uit een rivier
die mogelijk wel eens met laag water komt te staan.
Je zou ook grondwater kunnen gebruiken die je van een bepaalde diepte oppompt.

Kortom we moeten inderdaad leren leven met het klimaat maar niet alles is het gevolg van invloeden door de mens.
De Co2 lobby en milieu activisten maken maar al te graag gebruik van wisselingen in het klimaat.

Met uitzondering van de passage over de koeling van kerncentrales met grondwater ben ik het met je eens.

Alleen al zo'n kleine kerncentrale als Borssele heeft per uur al 63.000 kubieke meter koelwater uit de Westerschelde nodig. Zo'n grote hoeveelheid denk ik niet zomaar even voor enige tijd uit de grond te kunnen pompen.

Overigens komen er heel wat ongelukken voor in die kleine kerncentrale in Borssele. Hoe open zijn ze over al die ongelukken in kerncentrales in het algemeen? Dat kan je op je vingers uitrekenen. Daar waar grote belangen in het spel zijn, 'is er nooit gevaar voor de volksgezondheid'....

Zie verder

http://www.onjo.nl/Item.2569.0.html?no_cac...t_news%5D=41568 | Gewijzigd: 13 juni 2011, 11:05 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 102 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 102, lezen 1 mensen het topic "Zonsondergang Reeuwijkse Plassen".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden