Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Phelps, MO; Pulaski, MO.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Attala, MS; Leake, MS; Madison, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO; Warren, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Miller, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pike, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor East Carroll, LA; Issaquena, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR.

19 Apr 2024 08:00:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IN; Bullitt, KY; Jefferson, KY; Oldham, KY.

19 Apr 2024 06:25:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IN; Floyd, IN; Bullitt, KY; Jefferson, KY; Oldham, KY.

19 Apr 2024 06:10:35
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 juni 2011, 10:58 uur | Bericht #245724
Wateroverlast door zware regenval

De zware regenval donderdagochtend zorgt voor veel overlast. Bij de Vaillantlaan in Den Haag staat de tunnel onder het spoor onder water. De Put, zoals de tunnel heet, is afgesloten voor het verkeer. De ANWB meldt dat in onze regio sprake is van Aquaplaning. Het is niet de eerste keer, dat de Put onder water staat. Zie onderstaande archieffoto van 5 november 2009



Bron: West online | Gewijzigd: 16 juni 2011, 12:24 uur, door Verwijderde_gebruiker_01
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2011, 12:10 uur | Bericht #245793
Noodweer zit tennistoernooi Rosmalen dwars

De afgelopen dagen kwam het Unicef Open nog goed weg met de regenval in Nederland, maar vandaag werd het tennistoernooi toch getroffen door de slechte weersomstandigheden. De partijen zouden in Rosmalen om 11.00 uur beginnen, maar door de hevige regen is het maar de vraag wanneer de spelers de banen kunnen betreden. De Belgische Yanina Wickmayer en de Italiaanse Roberta Vinci trappen in principe de kwartfinales af op het centercourt. Ook topspelers Svetlana Koeznetsova en Marcos Baghdatis komen in actie mits de weersomstandigheden het toelaten.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 juni 2011, 14:11 uur | Bericht #245893
Wolkbreuk boven de Achterhoek

In veel plaatsen in de Achterhoek komt een grote hoeveelheid regen naar beneden. In Doetinchem komen putdeksels omhoog en het water stroomt door de straten. Auto's staan soms tot wel tientallen centimeters in het water. Het dak van fitnesscentrum Veldhorst aan de Missetstraat is ingestort als gevolg van het vele water. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer heeft haar handen vol om water weg te pompen. Het epicentrum van de wolkbreuk ligt rond Doetinchem en Winterswijk.



Meteo Consult is verrast door de hoeveelheid water die is gevallen. "Het is snel ontstaan maar in Doetinchem is het bijna voorbij. De buien trekken weg richting Twente. Wel is er nog kans op zware windstoten." Oorzaak van de buien is volgens het weerinstituut de hoge luchtvochtigheid en het warme weer van de laatste tijd.

Bron: Omroep Gelderland
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2011, 15:18 uur | Bericht #245957
Hevig noodweer treft Oost-Nederland

Op verschillende plekken in het oosten van ons land is wateroverlast ontstaan door hevige regenval. De brandweer sprak van extreem weer en moest verschillende keren uitrukken om water weg te pompen.

In Doetinchem stortte het dak van een fitnessruimte in en liepen kelders en een parkeergarage onder water. Het KNMI had eerder vandaag gemeld dat het lokaal flink kon gaan regenen in de oostelijke helft van het land. Ook pittige onweersbuien werden voorzien en dat de regen gepaard kon gaan met windvlagen en soms hagelbuien.

Files bij Utrecht
De spits wordt vanmiddag met name rond Utrecht zeer druk. Dat verwachten de ANWB en de Verkeersinformatiedienst. In de ochtendspits stonden er al lange files door de forse buien. Vooral in de Randstad liep het verkeer ernstige vertraging op. De verkeersdiensten verwachten dat door het slechte weer in combinatie met wegwerkzaamheden in de avondspits ook op de andere wegen rond Utrecht lange files zullen staan.

Bron: AD
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2011, 17:20 uur | Bericht #246089
Regen in de spits, noodweer Oost-Nederland

De ANWB waarschuwt vandaag voor overlast in de spits door hevige regenval. In het oosten van ons land is al wateroverlast ontstaan door de hevige regenval. De brandweer sprak van extreem weer. Toch blijft, blijkt na overleg vandaag, het watertekort van de afgelopen weken aanhouden. Het slechte weer zal er volgens een ANWB-woordvoerder voor zorgen dat er vrijwel zeker langere files dan normaal staan. De verwachting is dat voornamelijk de spits rond Utrecht zeer druk zal zijn. In de ochtendspits stonden ook al lange files door fikse buien. In België leidden flinke hoosbuien rond Antwerpen tot lange files, toen de Kennedytunnel onder water kwam te staan.

Ondergelopen kelders
De regen zorgde donderdag al eerder voor overlast, vooral in de Achterhoek waar de brandweer zijn handen vol had aan ondergelopen kelders. De spuitgasten kregen in korte tijd tientallen meldingen en richtte zich vooral op de spoedeisende meldingen. Persoonlijke ongevallen en grote incidenten deden zich volgens een woordvoerder overigens niet voor. De meest in het oog springende gevallen van overlast waren bij een groot autobedrijf en bij het Slingeland Ziekenhuis, waar een paar centimeter water in de kelder stond.

Watertekort
Toch zal, ondanks het flinke plenzen, het watertekort waar Nederland de afgelopen weken mee kampt, aanhouden. Dat melden het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen na overleg vandaag. De hoeveelheid neerslag en de verdamping zijn ongeveer gelijk. Daardoor is de hoeveelheid regen niet voldoende om het watertekort weg te werken, aldus de instanties. 'De lage waterstand in de Rijn vraagt om blijvende alertheid en waakzaamheid.'

Maatregelen
Op het IJsselmeer en het Markermeer blijven de partijen een hoger waterpeil aanhouden als buffer. Ook maatregelen voor regionale waterpeilen blijven van kracht. Daarnaast houden waterschappen de stabiliteit van boezemkades, vooral veenkades, nog steeds scherp in de gaten. Het inhaal- en passeerverbod voor de scheepvaart op de IJssel is wel opgeheven.

Bron: AD.nl

Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2011, 17:20 uur | Bericht #246091
Bliksem treft monumentaal pand in binnenstad Goes

Een blikseminslag in het monumentale gebouw van voorheen het stadsarchief aan de Wijngaardstraat in Goes heeft kort voor half vijf vanmiddag flinke schade toegebracht aan de buitenkant van het pand. De brandweer heeft na een eerste verkenning van het pand geen brand ontdekt in het leegstaande gebouw. Omdat er puin op straat ligt en instortingsgevaar dreigt, is de Wijngaardstraat voorlopig afgezet. Grootste schade is aan het dak, de schoorsteen is naar beneden gevallen en er zitten grote scheuren in de muren. Of de omliggende woningen eventueel moeten worden ontruimd is nog niet bekend.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2011, 17:23 uur | Bericht #246096
Wolkbreuken teisteren Achterhoek

De Achterhoek heeft donderdagmiddag last gehad van hevige regenval. In plaatsen als Doetinchem, Zevenaar, Zutphen en Winterswijk stonden in korte tijd de straten blank, meldt het weerinstituut Meteo Consult. De heftige regenbuien gingen gepaard met zware windstoten en onweer. De buien ontstonden aan de voorzijde van een koudefront dat donderdag over Nederland trok. In het westen van Nederland viel donderdagochtend al veel regen. Ondanks de regen houdt de droogte van de grond nog altijd aan, meldt Meteo Consult verder.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2011, 17:58 uur | Bericht #246134
Stortregen brengt overlast met zich mee

De hevige regen van vanmiddag heeft op verschillende plaatsen voor wateroverlast gezorgd. In de buurt van Diest, Tienen en Aarschot staan verschillende straten blank, en de brandweer van Zaventem moest kelders leegpompen. Door de felle wind kwamen in Brussel ook enkele bomen op de Buitenring terecht. En op de Antwerpse ring zorgden grote plassen op het wegdek heel de namiddag voor files.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2011, 18:35 uur | Bericht #246176
Stortregens veroorzaken veel hinder

De hevige regen van vanmiddag heeft op heel wat plaatsen voor wateroverlast gezorgd. Voor Vlaams-Brabant werd zwaar getroffen. In de buurt van Diest, Tienen en Aarschot staan enkele straten blank. In Zaventem moest de brandweer kelders leegpompen.

Ook het verkeer ondervond en ondervindt heel wat probleem door het rotweer. Door de felle wind kwamen in Brussel enkele bomen op de Buitenring terecht. En op de Antwerpse ring zorgden grote plassen op het wegdek heel de namiddag voor files. Ook de avondspits verloopt er moeizaam.

Files
Op de Brusselse binnenring zijn er vanavond files van Strombeek tot Groenendaal door wateroverlast in de Groenendaal- en de Léonardtunnel. Dat meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Alle rijvakken zijn sinds 16.45 uur opnieuw vrij voor het verkeer. Een hevige regenbui even voordien was de oorzaak van de problemen.

Bron: HLN
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2011, 19:04 uur | Bericht #246219
Wateroverlast bij bedrijf Bruinisse

De brandweer heeft donderdagmiddag een flinke plas water weggepompt uit de hal van watersportbedrijf Bal Winterstalling aan de Industrieweg 12 in Bruinisse. Bij een naastgelegen bedrijf wordt momenteel het dak vernieuwd. Door een flinke regenbui liep daar de betonvloer onder. Dat water stroomde vervolgens naar de winterwinterberging voor boten van Bal.

Bron: PZC
Marching ever onward to tomorrow!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2011, 20:16 uur | Bericht #246287
Opnieuw overlast door hevige regenval

Net als vorige week is opnieuw op verschillende plekken in de provincie overlast ontstaan door hevige regenval. Aan het begin van de avond trokken zware buien Overijssel over. Vooral uit het oosten van de provincie komen meldingen van wateroverlast. In Enschede kwamen verschillende straten weer blank te staan, omdat de riolering de grote hoeveelheid regen die in korte tijd viel niet kon verwerken.







Bron: RTV Oost | Gewijzigd: 9 februari 2017, 10:23 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 juni 2011, 06:18 uur | Bericht #246568
Midden-Limburg getroffen door hevige stortbuien



Stortbuien met hevige rukwinden zijn vandaag tussen 17 en 18 uur over Midden-Limburg getrokken. Bij de 100-centrale in Hasselt kwamen een vijftigtal oproepen binnen voor ondergelopen straten en omgewaaide bomen. De brandweer van Genk moest een tiental bomen verzagen en opruimen in Genk en Houthalen-Oost. Op sommige plaatsen maakte de brandweer slokkers zuiver, zodat het water weg kon. De brandweer van Hasselt moest een twaalftal bomen verwijderen, vooral in Zonhoven. Door de zware regenval kwam het centrum van Zonhoven even blank te staan. Het korps van Heusden-Zolder kreeg tien oproepen binnen voor omgewaaide bomen, takken op de rijbaan en wat wateroverlast.

Na de felle regenbui gebeurde rond 18 uur een verkeersongeval in Beringen op de Beverlosesteenweg. Een voertuig ging van de rijbaan, slipte en knalde tegen een boom. De brandweer van Beringen moest de bestuurster, een 39-jarige vrouw uit Leopoldsburg, bevrijden. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis van Diest overgebracht.

Bron: HLN | Gewijzigd: 9 februari 2017, 10:23 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 178 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 178, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden