Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; Le Flore, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Sequoyah, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:46:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carter, OK; Johnston, OK; Murray, OK.

26 Apr 2024 14:36:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:25:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK.

26 Apr 2024 14:13:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Sequoyah, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:00:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 14:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK.

26 Apr 2024 13:48:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:40:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 13:35:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:35:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Osage, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 13:35:17
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juni 2011, 08:37 uur | Bericht #248229
Extra CO2-uitstoot kost Vlaanderen miljoenen

Vlaanderen heeft voor 2008-2012 ruim drie keer meer CO2-uitstootkredieten nodig dan voorzien. Die kredieten zijn nodig om onze klimaatdoelstellingen te halen. Het prijskaartje dat hieraan vasthangt, gaat van enkele tientallen miljoenen tot ruim 280 miljoen euro, schrijft De Morgen. In het Kyotoprotocol is vastgelegd dat de uitstoot van broeikasgassen in Vlaanderen tegen 2012 met 5,2 procent moet zijn gedaald tegenover 1990. Om die doelstellingen te halen, koopt Vlaanderen onder meer uitstootkredieten. Met die aankopen kan het dan toch nog een aantal extra tonnen CO2 blijven uitstoten. Sinds 2005 investeerde Vlaanderen zo al 55,4 miljoen euro, goed voor 3,1 miljoen uitstootkredieten.

Vorig jaar schatte de overheid dat het, voor de periode 2008-2012, ruim zes miljoen uitstootkredieten nodig had. Vandaag blijkt dat voor die periode ruim drie keer zoveel kredieten, namelijk 18,9 miljoen, nodig zijn, zegt het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie. De belangrijkste reden voor de grote stijging is de extreme koude van de voorbije winter, waardoor er veel meer gestookt is en de CO2-uitstoot explodeerde.

Hoe de overheid op korte tijd het tekort van 15,8 miljoen uitstootkredieten zal invullen, is op dit moment niet duidelijk. Hoeveel Vlaanderen extra zal moeten uitgeven is moeilijk precies te becijferen. Het kostenplaatje hangt af van de soms sterk schommelende prijs voor de kredieten. Tot nu toe betaalde Vlaanderen voor de aangekochte 3,1 miljoen kredieten 17,8 euro per stuk. In theorie zou een extra aankoop van 15,8 miljoen kredieten dus 281 miljoen euro kunnen kosten. Het kabinet Vlaams minister voor Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) nuanceert dat. "Er zal wellicht een deel van de reserve worden ingezet, wat al heel wat miljoenen minder betekent. Daarnaast kunnen extra kredieten worden aangekocht."

bron: Het Nieuwsblad


Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
21 juni 2011, 11:00 uur | Bericht #248260
De CO2-uitstootkredietenzwendel!
Er zijn al makelaars en al om goed geld te verdienen aan de handel in uitstootkredieten. Het was de bedoeling om CO2 rechten van arme landen te kopen. Op zich al een wezenloze constructie omdat het ten eerste geen directe vermindering geeft, maar bovendien een frauduleuze opzet is tot en met. Er worden immers geen CO2-arme projecten in die arme landen opgezet. Degene die de CO2-kredieten moeten kopen richten op papier zo'n CO2-arm project op en betalen via via (strijkstok) aan.....zichzelf. Bijv. een land met veel woestijn heeft CO2-uitstoot rechten, maar die worden nooit verbruikt, ook niet in de toekomst. Dus kunnen ze elk jaar opnieuw verkocht worden. Degene die ze koopt dringt dus geen CO2 terug, maar handhaaft juist het niveau. Zeker wanneer het geld ook nog eens terugkomt via de achterdeur door zogenaamd in die woestijn een CO2-arm project in eigen eheer op te richten.
CO2-uitstootkrieditenhandel, de uitvinding van de eeuw! Je maakt de bevolking rijp dat CO2 allemaal zo slecht is voor het klimaat en dat er meer en meer belasting betaald moet worden. Intussen worden de vervuilers rijker en neemt de uitstoot niet af!!!

Ach het volgende fenomeen om ons geld afhandig te maken staat ook al voor de deur. Ik hoor steeds meer: 'jullie burgers moeten meer belasting betalen omdat wij Griekenland en andere landen veel geld moeten lenen. Maar dat is goed voor jullie hoor burgers, want als Griekenland zijn huidige leningen kan terug betalen, dan kan je fluiten naar je spaargeld en pensioen.'

Jaja. En als Griekenland (en andere landen) de nieuwe en oude leningen nooit meer kan terugbetalen? Dan zijn we nog meer geld kwijt. Al onze spaarcenten en pensioenen dus. De Griekse bevolking is al lang niet meer in staat nog verder te bezuinigen. De rek is er volledig uit. Ze willen zelf niet eens meer 'geholpen' worden. Terecht, ze worden volledig uitgeknepen. En wij ook! Zogenaamd om ze te helpen.
Met onze belastingcenten zijn de banken overeind gehouden. Ook de pensioenfondsen bestaan uit onze centen. Die banken willen nu met onze centen leningen verstrekken om meer winst te maken. Maken ze winst, zien wij er niets van. Maken ze verlies, zijn wij alles kwijt. Dat geld ook voor de pensioenfondsen.

Intussen nemen steeds meer welgestelde Grieken hun spaargeld van de bank. Die banken staan reeds op de de rand van faillissement en kunnen elk moment omvallen. Ons geld zal slechts de rijke Grieken helpen om hun geld veilig naar andere landen te kunnen wegsluizen. De meeste Griekse burgers zullen zonder spaargeld komen te zitten.

En dan zit zo'n Nederlandse minister met droge ogen te vertellen dat het allemaal zo goed is voor de Nederlandse burger. Dat zal in België niet anders zijn.
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 244 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 244, lezen 2 mensen het topic "Weerfoto's van Lako".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden