Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 13:38:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

7 Dec 2023 09:19:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

7 Dec 2023 08:25:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Orkaanseizoen 2023

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
24 juni 2011, 14:16 uur | Bericht #249930
Voor mensen die vooral op Onweer-Online zitten ipv andere sites zal ik hier dagelijks de kustweerberichten posten. Dit zodat mensen aan zee gemakkelijk hun weerbericht kunnen lezen . Dit om andere topics overzichtelijker te houden

De kust vandaag


Mariene meteoverwachting vrijdag 24/06/11 12u00

Weersverwachting tot woensdagavond 29/06/11

Een mobiele wig van hoge druk breidt zich stilaan uit over onze streken en zorgt voor een tijdelijke weersverbetering. Op de noordwestflank van het hoog passeert vannacht en morgenvoormiddag een warmtefront. Nadien wordt de hogedrukinvloed opnieuw groter, waarbij warme subtropische lucht uit het zuiden wordt aangevoerd. Een regen- en onweerszone trekt dinsdag over de regio. Woensdag komen we in onstabiele maritieme lucht terecht.

Deze namiddag is het zonnig en droog. Maxima rond 17°C. Matige wind (3-4) uit WZW, krimpend naar ZW en toenemend tot matig à vrij krachtig (4-5). Goed zicht.

Vanavond zijn er eerst nog enkele opklaringen. Nadien neemt de bewolking toe, in het tweede deel van de nacht gevolgd door motregen of lichte regen. Minima rond 12°C. Matige tot vrij krachtige wind (4-5) uit WZW, krimpend naar ZZW en toenemend tot krachtig (6). Goed, later matig zicht.

Morgenvoormiddag is het betrokken met lichte tot matige regen. Na de middag wordt het geleidelijk droger en naar de avond toe schuiven er meer opklaringen binnen. Maxima rond 17 à 18°C. Vrij krachtig tot krachtige wind (5-6) uit ZW, s avonds ruimend naar WZW en afnemend tot matig (4). Eerst matig, later goed zicht.

Zondag zijn er in de ochtend enkele wolkenvelden. Nadien wordt het zonnig. Maxima rond 24°C. Matige wind (3) uit ZW, afnemend tot zwak à matig (2-3) uit veranderlijke richting. 's Avonds draait de wind naar ZO en neemt toe tot matig (3-4). Matig tot goed zicht.

Maandag wordt opnieuw een zonnige dag met in de loop van de namiddag geleidelijk meer hoge en middelhoge bewolking. 's Avonds is een lokaal warmte-onweer niet uit te sluiten. Maxima rond 29°C. Matige wind (3-4) uit ZZO, ruimend naar WZW en afnemend tot matig (3). Meestal matig zicht.

Dinsdag is het meestal zwaarbewolkt tot betrokken met onweersbuien. Maxima rond 27°C. Zwakke tot matige wind (2-3) uit veranderlijke richting, 's avonds draaiend naar W en toenemend tot matig (3). Matig tot slecht zicht tijdens de buien.

Woensdag is het eerst zwaarbewolkt met nog kans op buien. Geleidelijk wordt het wisselend bewolkt en neemt de buienkans af. Maxima rond 18°C. Matige wind (3-4) uit W tot WZW. Meestal goed zicht.

Langetermijnverwachting van donderdag 30/06/11 tot maandag 04/07/11

Donderdag en vrijdag blijft het nog licht wisselvallig bij maxima rond 18 à 19°C. Vanaf zaterdag breidt het Azorenhoog zich stilaan uit. Het wordt zonniger en droger en de maxima liggen rond 20°C.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/home.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
25 juni 2011, 12:09 uur | Bericht #215729
De kust vandaag


Mariene meteoverwachting zaterdag 25/06/11 12u00

Weersverwachting tot donderdagavond 30/06/11

Langs de noordelijke flank van de hogedrukcel die zich uitstrekt van de Golf van Biskaje via Frankrijk naar Polen, schoof deze voormiddag een warmfront van west naar oost over onze regio. Na de passage van deze storing wordt er zeer warme, subtropische lucht naar onze streken gestuurd wat ons weer zondag en begin van volgende week bepaalt.

Vanmiddag: zwaarbewolkt met hier en daar nog een spatje motregen maar algauw wordt het overal droog. Later kan hier en daar de zon door het wolkendek breken. Maxima rond 18 à 19 graden en het zicht is goed. De wind waait krachtig (6) uit ZW.

Vanavond en vannacht: wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Tegen de ochtend kan er zich nevel of mist vormen. Minima rond 16 graden en het zicht is goed, tegen de ochtend matig tot slecht. De wind waait krachtig (6) uit ZW, ruimend naar WZW en afnemend naar matig (4).

Morgen: na het opruimen van het ochtendgrijs wisselen zon en wolken elkaar af. Na de middag worden de opklaringen breder. Maxima rond 26 graden en het zicht is matig tot slecht, later matig. De wind waait matig (3) uit WZW, afnemend naar zwak (2) uit veranderlijke richting.

Maandag: na het ochtendgrijs wordt het zonnig en zeer warm. Het kwik kan zelfs de kaap van 30 graden ronden. 's Avonds en 's nachts kan er hier en daar een onweer losbarsten. Het zicht is meestal matig. De wind waait matig (4) uit ZZO, afnemend naar matig (3).

Dinsdag: na het verdwijnen van de ochtendmist zijn er zonnige perioden met geleidelijk meer en meer bewolking, uiteindelijk resulterend in fikse buien met onweer. Maxima rond 29 à 30 graden en het zicht is matig tot slecht, later matig. De wind waait matig (4) uit ZZO, 's avonds ruimend naar NNW.

Woensdag: wisselend bewolkt maar overwegend droog. Tegen de avond enkele buien, mogelijk met onweer. Maxima rond 18 graden en het zicht is matig tijdens de buien De wind waait vrij krachtig (5) uit WZW, afnemend naar matig (3).

Donderdag: wolken en opklaringen wisselen elkaar af en nu en dan valt er een bui. Maxima rond 17 graden en het zicht is matig tijdens de buien. De wind waait matig (3) uit WNW, afnemend naar zwak (2) uit veranderlijke richting.

Langetermijnverwachting van vrijdag 01/07/11 tot dinsdag 05/07/11

Het Britse hoog breidt zich verder uit naar onze regio wat een gunstige invloed heeft op ons weer: overwegend droog met middagtemperaturen die opnieuw 20 graden overschrijden.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)

Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/home.asp

TaL | Gewijzigd: 25 juni 2011, 12:58 uur, door thunder and lightning
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
26 juni 2011, 13:10 uur | Bericht #251041
De kust vandaagMariene meteoverwachting zondag 26/06/11 12u00

Weersverwachting tot vrijdagavond 01/07/11

Langs de westelijke flank van het Europese hogedrukgebied dat zich uitstrekt van Frankrijk via Duitsland naar Roemenië en Hongarije, wordt er zeer warme lucht vanuit Spanje naar onze regio gestuurd. Dit zorgt vooral op maandag en dinsdag voor heel hoge temperaturen maar aangezien deze luchtmassa potentieel onstabiel is, resulteert dit in zware onweersbuien op dinsdag. De rest van de werkweek liggen de maximale temperaturen net onder 20 graden maar er is dan wel vrij veel zon.

Vanmiddag: de lage bewolking breekt verder open zodat het zonnig en droog wordt, met temperaturen tot 25 graden. Het zicht is matig. De wind waait zwak (2) uit veranderlijke richting, draaiend naar ONO en toenemend naar zwak tot matig (2 à 3). Deze namiddag ontwikkelt er zich langs de kust een matige (3) zeebries uit NNO.

Vanavond en vannacht: licht bewolkt tot helder. Tegen de ochtend vormt er zich nevel. Minima rond 17 graden en het zicht is matig. De wind waait matig (3) uit ONO, ruimend naar ZO en toenemend naar matig (4).

Morgen: na het verdwijnen van de ochtendnevel wordt het zonnig en zeer warm. Het kwik kan plaatselijk de kaap van dertig graden overschrijden. Het zicht is meestal matig. De wind waait matig (4) uit ZO, ruimend naar ZZO.

Dinsdag: na het ochtendgrijs is er eerst nog zon maar geleidelijk vormen er zich meer en meer stapelwolken die dan uiteindelijk in lokaal zwaar onweer kunnen restulteren. Hierbij zijn hagel en zware rukwinden mogelijk. Maxima rond 29 graden en het zicht is matig tot slecht. De wind waait matig (4) uit Z, ruimend naar WZW en afnemend naar matig (3).

Woensdag: zon en wolken wisselen elkaar af. Vooral 's avonds en 's nachts is er kans op enkele fikse buien. Maxima rond 19 à 20 graden en het zicht is goed, behalve tijdens de buien. De wind waait vrij krachtig (5) uit NW, afnemend naar matig (4).

Donderdag en vrijdag: zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft meestal droog. Maxima rond 18 graden en het zicht is goed. Donderdag waait de wind vrij krachtig (5) uit NW. Vrijdag waait de wind matig (4) uit NW, afnemend naar zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting.

Langetermijnverwachting van zaterdag 02/07/11 tot woensdag 06/07/11

Het Europese hoog schuift geleidelijk door naar het oosten en ruimt plaats voor een Britse depressie die vanaf volgende week zondag ons weer bepaalt.Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
27 juni 2011, 08:21 uur | Bericht #251627
De kust vandaag


Mariene meteoverwachting maandag 27/06/11 08u00

Weersverwachting tot donderdagavond 30/06/11

Tussen een hogedrukgebied over Duitsland en een depressie ten noorden van de Britse Eilanden wordt via een zuidelijke stroming zeer warme lucht naar onze contreien gevoerd. Een bijhorend golvend front trekt van de Golf van Biskaje via de Noordzee naar het noordoosten. Aan de voorzijde van het front ontwikkelt zich een thermische vore met potentieel zeer onstabiele lucht. Dit kan vannacht en morgen voor hevige onweerscellen zorgen. Na de passage van het eigenlijke front in de nacht van dinsdag op woensdag wordt gevoelig frissere lucht aangevoerd.

Vandaag: zonnig en warm met hoge wolkensluiers. Maxima rond 30 à 31°C. Overwegend goed zicht. Matige (4) wind uit ZO, ruimend naar Z.

Vanavond en vannacht: licht bewolkt tot helder, maar aan de westkust schuiven er meer wolken binnen. In het tweede deel van de nacht zijn over het westen reeds enkele lokale onweersbuien mogelijk. Matig zicht tijdens de buien. Minima rond 19 à 20°C. Matige (4) wind uit ZW, tijdelijk afnemend tot zwak à matig (2 à 3) uit veranderlijke richting. Tegen de ochtend draait de wind naar N en neemt opnieuw toe tot matig (4).

Morgen: over het oosten nog overwegend zonnig maar in het westen is er meer bewolking met fikse onweersbuien. Geleidelijk verspreiden deze onweersbuien zich over de ganse kust. Deze onweerscellen kunnen gepaard gaan met hagel en rukwinden tot 80 km/u. Matig zicht tijdens de buien. Maxima schommelen tussen 25°C over het oosten en 21°C over het westen. Matige wind (4) uit NO, krimpend naar NNW.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Over het oosten is er in eerste instantie nog kans op een bui, later meer opklaringen. 's Avonds en 's nachts stijgt opnieuw de kans op een bui. Goed zicht. Maxima rond 19°C. Matige (4) wind uit NW, 's avonds afnemend tot zwak à matig (2 à 3) uit veranderlijke richting.

Donderdag: zon en wolken wisselen elkaar af. In eerste instantie is er nog kans op bui, later overal droog. Goed zicht. Maxima rond 17 à 18°C. Matige (4) wind uit NW, krimpend naar WNW en afnemend tot matig (3).

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)

Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
27 juni 2011, 12:11 uur | Bericht #251783
Waarschuwing

Waarschuwing geldig voor komende nacht en morgen dinsdag 28 juni 2011.Een thermische vore met potentieel zeer onstabiele lucht bereikt de komende nacht onze kust. Op deze vore kunnen erg actieve onweersbuien ontstaan met lokaal hevige neerslag, een hoge bliksemactiviteit, hagel en rukwinden tot 80 km/u. De eerste buien bereiken in de loop van de nacht de westkust en trekken morgen dinsdag de hele dag langzaam verder naar de oostkust en het binnenland.Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/home.asp

TaL | Gewijzigd: 27 juni 2011, 12:12 uur, door thunder and lightning
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
28 juni 2011, 14:28 uur | Bericht #253738
De kust vandaag


Mariene meteoverwachting dinsdag 28/06/11 12u00

Weersverwachting tot zondagavond 03/07/11

Een actieve buien- en onweerszone, verbonden aan een depressie met kern ter hoogte van IJsland, trekt naar de avond toe over ons land. Het koufront van dit systeem trekt vannacht over de regio. Daarna komen we in gevoelig frissere en licht onstabiele maritieme lucht terecht. Vanaf donderdag breidt het Azorenhoog zich uit over West-Europa waardoor we tot zondag droog en van tijd tot tijd zonnig weer mogen verwachten.

Deze namiddag zijn er brede zonnige perioden maar in de loop van de namiddag neemt de kans op onweersbuien toe. De onweersbuien, die lokaal hevig kunnen zijn, zijn mogelijk vergezeld van hagel. Maxima rond 28°C. Zwakke tot matige wind (2-3) uit NNW tot NW. Windstoten tot 70 km/u zijn mogelijk tijdens de buien. Matig tot slecht zicht tijdens de buien.

Vanavond is het zwaarbewolkt tot betrokken met soms hevige onweersbuien, mogelijk vergezeld van hagel en windstoten tot 70 km/u. Naar de ochtend toe neemt de buienkans geleidelijk af. Minima rond 15°C. Matige wind (3) uit N, tijdelijk ruimend naar NNW en toenemend tot vrij krachtig (5). Matig tot slecht zicht tijdens de buien.

Morgen start zwaarbewolkt met nog kans op een bui. In de loop van de ochtend toe verbreden de opklaringen en wordt het zonnig en droog. Maxima rond 18°C. Vrij krachtige wind (5) uit NW, krimpend naar WNW en afnemend tot matig (3). Meestal goed zicht.

Donderdagvoormiddag is het wisselend bewolkt met vooral in de ochtend kans op een bui. Na de middag krijgen we mooie zonnige perioden. Maxima rond 18°C. Matige wind (3-4) uit NW en afnemend tot matig (3). Goed zicht.

Vrijdag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Het blijft droog. Maxima rond 18°C. Matige wind (3) uit NNW, ruimend naar NNO en afnemend tot zwak à matig (2-3). Goed zicht.

Zaterdag is het licht bewolkt met maxima rond 18°C. Zwakke tot matige wind (2-3) uit NNW. Matig tot goed zicht.

Zondag wisselen zon en hoge wolkenvelden elkaar af. Maxima rond 19°C. Matige wind (3) uit WZW, afnemend tot zwak à matig (2-3). Matig tot goed zicht.

Langetermijnverwachting van maandag 04/07/11 tot vrijdag 08/07/11

We bevinden ons aan de oostelijke flank van het Atlantisch hogedrukgebied waardoor zwakke storingen mogelijk onze regio kunnen bereiken. Het wordt licht wisselvallig en de maxima schommelen rond 19°C.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : di 28/06/2011 16:00 (Lokale tijd)

-------------------------------------------------------------

Waarschuwing

Waarschuwing geldig voor vandaag dinsdag 28 juni 2011 en volgende nacht.Een actieve buien- en onweerszone trekt deze namiddag en volgende nacht over de kust. Er kunnen zeer actieve onweersbuien ontstaan met lokaal overvloedige neerslag die plaatselijk tot wateroverlast kunnen leiden, een hoge bliksemactiviteit, hagel en rukwinden tot 70 km/u.Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/home.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
29 juni 2011, 19:10 uur | Bericht #255922
De kust vandaag


Mariene meteoverwachting woensdag 29/06/11 16u00

Weersverwachting tot maandagavond 04/07/11

In het zog van het actieve koufront dat gisterenavond en vannacht over onze regio trok, breidt het Azorenhoog zich uit naar de Britse Eilanden. Hierdoor ontstaat er een NW'lijke sturing die licht onstabiele lucht naar onze regio aanvoert. In deze situatie komt de volgende dagen weinig verandering.


Vanavond en vannacht: wisselend bewolkt, vooral na middernacht kan er hier en daar een bui vallen. Minima rond 12 à 13 graden en het zicht is goed, behalve tijdens de buitjes. De wind waait matig (3) uit WZW, tijdelijk krimpend naar ZZW en afnemend naar zwak tot matig (2 à 3).

Morgen: wisselend bewolkt met nu en dan een bui. Maxima rond 17 à 18 graden en het zicht is matig tijdens de buien. De wind waait matig (3 à 4) uit WNW, tijdelijk krimpend naar NW en toenemend naar matig (4).

Vrijdag: zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft droog. Maxima rond 18 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (4) uit NNW, afnemend naar matig (3 à 4).

Zaterdag: na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het zonnig met af en toe wat bewolking. Maxima rond 18 graden en het zicht is eerst matig tot slecht, later goed. De wind waait zwak tot matig (2 à 3) uit N, ruimend naar NNO en toenemend naar matig (3 à 4).

Zondag: overwegend zonnig en droog. Maxima rond 20 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (3 à 4) uit NO.

Maandag: na het verdwijnen van de ochtendmist wordt het wisselend bewolkt met later kans op een bui. Maxima rond 23 graden en het zicht is eerst matig tot slecht, later goed. De wind waait zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting.

Langetermijnverwachting van dinsdag 05/07/11 tot zaterdag 09/07/11

Een Britse depressie trekt langzaam via de Noordzee naar Scandinavië en bepaalt zo ons weer op lange termijn. Langs de voorzijde van het koufront wordt er warme lucht naar onze regio gestuurd maar later komen we terecht in de aanvoer van licht onstabiele en koelere lucht.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/home.asp

TaL

Volgende update : wo 29/06/2011 20:00 (Lokale tijd)
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
30 juni 2011, 12:04 uur | Bericht #256483
De kust vandaag


Mariene meteoverwachting donderdag 30/06/11 12u00

Weersverwachting tot dinsdagavond 05/07/11

We bevinden ons aan de oostelijke flank van het Azorenhoog waarbij via een noordwestelijke stroming licht onstabiele lucht aangevoerd wordt. De volgende dagen vergroot de invloed van het hoog boven onze streken waardoor de zon op het voorplan komt en de temperaturen geleidelijk stijgen. Pas vanaf dinsdag sluipt een lagedrukgebied van over de Atlantisch Oceaan langzaam dichterbij.

Deze namiddag lichtbewolkt met een kleine kans op een bui. Landinwaarts ontwikkelen zich stapelwolken en is de kans op een bui groter. Goed zicht. Maxima rond 18 à 19°C. matige (3) wind uit NW, krimpend naar WNW.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met af en toe een bui. Goed zicht. Minima rond 13°C. Matige (3) wind uit W, ruimend naar NNW en toenemend tot matig (4).

Morgen is het eerst wisselend, later lichtbewolkt. In eerste instantie is er nog kans op een bui maar al snel wordt het droog. Goed zicht. Maxima rond 17 à 18°C. Matige (4) wind uit NNW, ruimend naar N en afnemend tot matig (3).

Zaterdag: na het optrekken van het ochtendgrijs, wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Matig, later goed zicht. Maxima rond 18°C. Matige (3) wind uit N, ruimend naar NNO.

Zondag: na het optrekken van de ochtendnevel of mist, zonnig. Matig tot slecht zicht, later matig tot goed zicht. Maxima rond 19 à 20°C. Zwakke tot matige (2-3) wind uit veranderlijke richting.

Maandag en dinsdag is het zonnig met hoge wolkensluiers. De kans op een bui is klein. De maxima schommelen maandag rond 21°C, dinsdag rond 24°C. Het zicht is matig tot goed. Maandag waait de wind matig (3) uit zuidelijke sector. Dinsdag waait de wind matig (3-4) uit Z.

Langetermijnverwachting van woensdag 06/07/11 tot zondag 10/07/11

Een depressiekern verplaatst zich midden volgende week van Ierland, via de Noordzee, richting Scandinavië. De passage van het frontensysteem en de licht onstabiele lucht die erna aangevoerd wordt, zorgt voor wisselvallig weer met maxima eerst rond 23°C, later in de week rond 18°C.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)

Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
5 juli 2011, 21:19 uur | Bericht #258095
Wegens internetproblemen kon ik even geen updates plaatsen, ook de komende dagen zijn er nog storingen. Sorry hiervoor.

De kust vandaag


Mariene meteoverwachting dinsdag 05/07/11 20u00

Weersverwachting tot zondagavond 10/07/11

Het zwakke Noordzeehoog wordt verder weggeduwd door de van over de Britse Eilanden en Frankrijk naderende frontale depressie. Vannacht passeert deze storing onze kust van west naar oost, waarna het weer gevoelig koeler en wisselvalliger wordt. In deze situatie wordt weinig verandering verwacht tijdens deze voorspellingsperiode.

Vanavond en vannacht: verder toenemende bewolking en nog voor middernacht gaat het regenen en een lokaal onweer is niet uitgesloten. Na middernacht komen er geleidelijk opnieuw opklaringen en dan kan er nog een buitje vallen. Minima rond 13 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig (4) uit O, over NW draaiend naar WZW.

Morgen: wisselend bewolkt met af en toe een bui. 's Avonds kans op enkele stevigere buien. Maxima rond 19 à 20 graden en het zicht is matig tijdens de buien. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZW, toenemend naar krachtig (6).

Donderdag: zon en wolken wisselen elkaar af. Na de middag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken en gaat het regenen. Maxima rond 19 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZZW.

Vrijdag: zwaarbewolkt met perioden van regen of een bui. Maxima rond 18 à 19 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit ZZW, afnemend naar vrij krachtig (5).

Zaterdag: overwegend zonnig en droog. 's Avonds is er kans op een buitje. Maxima rond 20 graden en het zicht is eerst matig, later goed. De wind waait matig (3 à 4) uit ZW, afnemend naar matig (3).

Zondag: zwaarbewolkt met af en toe een bui. Maxima rond 18 à 19 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig (3 à 4) uit NW.

Langetermijnverwachting van maandag 11/07/11 tot vrijdag 15/07/11

Het Azorehoog breidt zich uit naar de Britse Eilanden en de Noordzee waardoor de aanvoer van gestoorde oceaanlucht wordt afgesneden. Als resultaat wordt ons weer een stuk stabieler en aangenamer.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)

Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
4 augustus 2011, 16:40 uur | Bericht #265888
Na een hele maand zonder internet thuis te zitten heb ik er eindelijk terug . (als alles goed zit verlies ik die niet meer . Daardoor terug alle dagen het Belgisch kustweerbericht!


De kust vandaag


Mariene meteoverwachting donderdag 04/08/11 16u00

Weersverwachting tot dinsdagavond 09/08/11

Een frontale depressie met kern boven de Britse Eilanden, verplaatst zich in een noordoostelijke richting en passeert onze regio in de loop van de namiddag en avond. Deze storing wordt gevolgd door de aanvoer van koelere, onstabiele oceaanlucht waarin verscheidene buienlijnen kunnen ontwikkelen die dit weekend ons weer bepalen.

Vanmiddag: zwaarbewolkt met regen. Maxima rond 25 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig (4) uit ZZW tot Z, toenemend naar matig tot vrij krachtig (4 à 5).

Vanavond en vannacht: betrokken met regen maar nog in de loop van de avond wordt het droog. Na middernacht komen er opklaringen. Minima rond 14 à 15 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit ZZW, ruimend naar WZW en afnemend naar matig tot vrij krachtig (4 à 5).

Morgen: zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft overwegend droog. 's Avonds schuift er meer bewolking binnen. Maxima rond 20 à 21 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (4) uit WZW, ruimend naar W en afnemend naar zwak (2).

Zaterdag: na het verdwijnen van de ochtendmist wordt het zonnig. In de loop van de namiddag neemt de kans op enkele buien toe. Maxima rond 21 à 22 graden en het zicht is eerst matig tot slecht, later goed. De wind waait zwak (2) uit ZO, ruimend naar ZW en toenemend naar matig (4).

Zondag: wisselend bewolkt met enkele buitjes. Maxima rond 20 graden en het zicht is goed, behalve tijdens de buien. De wind waait matig (4) uit WZW, krimpend naar ZW en toenemend naar vrij krachtig tot krachtig (5 à 6).

Maandag: bewolkte perioden met enkele fikse buien, eventueel met onweer. Tussenin zijn er ook opklaringen. Maxima rond 18 à 19 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit ZW, ruimend naar WNW en toenemend naar krachtig (6).

Dinsdag: zon en wolken wisselen elkaar af en nu en dan valt er een buitje. Maxima rond 18 à 19 graden en het zicht is matig tijdens de buien. De wind waait krachtig (6) uit WNW, ruimend naar NW en afnemend naar vrij krachtig (5).

Langetermijnverwachting van woensdag 10/08/11 tot zondag 14/08/11

Het Azorenhoog breidt zich uit over West-Europa wat een gunstige invloed heeft op ons weer. Dit betekent dat we overgaan naar een vrij stabiel, mooi zomerweer.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)

Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp


TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
5 augustus 2011, 13:30 uur | Bericht #266067
De kust vandaag (België)

Mariene meteoverwachting vrijdag 05/08/11 12u00

Weersverwachting tot woensdagavond 10/08/11

Een complex lagedrukgebied met kernen boven de Atlantische Oceaan en de noordelijke Noordzee stuurt onstabiele, maritieme lucht van gematigde breedtes naar onze omgeving. Het front dat de vorige nacht over onze kust trok, begint te golven en heractiveert morgenvoormiddag boven ons. Op de oceaan bouwt zich vanaf maandag een hoogtewig op. Boven West-Europa zakt een trog steeds zuidelijker uit. Daardoor komt een noordelijke tot noordwestelijke stroming tot stand die begin volgende week erg koele, maritiem polaire lucht aanvoert.

Deze namiddag is het op zee en aan de kust vrij zonnig, in het binnenland hangen meer wolken en is er kans op een bui. Het kwik stijgt tot 21°C. Goed zicht. De wind waait matig (3) uit WZW en neemt af tot zwak à matig (2 à 3).

Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe en vooral na middernacht vallen er buien. Er ontstaat nevel en plaatselijk ook mist. Minima rond 16°C. Matig tot plaatselijk slecht zicht. De wind waait zwak (2) uit ZW, later uit veranderlijke richting.

Morgen krijgen we een grijze start, met perioden van regen. Na de middag wordt het droger en zijn er een aantal opklaringen. Maxima rond 19°C. Eerst matig tot slecht, later matig tot goed zicht. De wind waait zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting, draait later naar ZW tot WZW en neemt toe tot vrij krachtig à krachtig (5 à 6).

Zondag is het vrij zonnig, met een kleine kans op een bui. Maxima rond 19°C. Goed zicht. De wind waait matig tot vrij krachtig (4 à 5) uit WZW, krimpt naar ZW en neemt toe tot krachtig (6).

Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt met een aantal regen- of onweersbuien, die plaatselijk hevig kunnen zijn. Maxima rond 18°C. Goed zicht, matig tijdens de buien. De wind waait matig tot vrij krachtig (4 à 5) uit ZW, ruimt naar WNW en neemt tijdelijk af tot matig (4).

Dinsdag en woensdag is er nog altijd kans op een bui, maar zijn er ook flinke zonnige perioden. De maxima liggen op beide dagen rond 18°C. Goed zicht, matig tijdens de buien. De wind waait dinsdag matig (4) uit WNW en ruimt naar NW. Woensdag waait de wind matig (4) uit NW.

Langetermijnverwachting van donderdag 11/08/11 tot maandag 15/08/11

Het hogedrukgebied van de Azoren breidt zich uit naar onze omgeving, waarna zich een aparte kern afsplitst die zich boven Zuid-Europa vestigt en verder naar het oosten trekt. Het wordt daardoor tijdelijk zonniger, zo goed als droog en geleidelijk warmer met maxima eerst rond en later boven 20°C.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
7 augustus 2011, 12:52 uur | Bericht #266772
De kust vandaag

Mariene meteoverwachting zondag 07/08/11 12u00

Weersverwachting tot vrijdagavond 12/08/11

Een complex laag, dat zich uitstrekt van de Britse Eilanden tot Scandinavië, stuurt vandaag onstabiele maritieme lucht naar onze streken. Vanaf vannacht trekt de kern van dit laag verder in noordoostelijke richting, waardoor de aangevoerde lucht meer van polaire oorsprong wordt. De buien worden heviger en de kans op onweer neemt toe. Dinsdagmiddag breidt het Azorenhoog zich langzaam uit over West-Europa, wat voor een tijdelijke weersverbetering zal zorgen.

Deze namiddag is het wisselend bewolkt met zonnige perioden maar ook kans op een buitje. Maxima rond 18 à 19°C. Krachtige tot harde wind (6-7) uit ZW, afnemend tot krachtig (6). Meestal goed zicht.

Vanavond en vannacht is het zwaarbewolkt tot betrokken met buien, die na middernacht zeer hevig kunnen zijn en gepaard gaan met onweer. Minima rond 13°C. Vrij krachtige wind (5) uit ZW, tijdelijk krimpend naar ZZW en afnemend tot matig (4). Goed zicht, behalve tijdens de buien.

Morgen is het wisselend tot zwaarbewolkt met van tijd tot tijd buien, mogelijk vergezeld van onweer. Maxima rond 17 à 18°C. Vrij krachtige wind (5) uit W, toenemend tot vrij krachtig à krachtig (5-6) en 's avonds ruimend naar WNW. Goed zicht, behalve tijdens de buien.

Dinsdagvoormiddag is het wisselend bewolkt met nog af en toe een bui. Na de middag krijgen we geleidelijk bredere opklaringen en wordt het droger. Maxima rond 16°C. Vrij krachtige wind (5) uit NW, ruimend naar NNW en 's avonds afnemend tot matig (3). Meestal goed zicht.

Woensdag wordt het zonnig met soms wat lichte bewolking. Maxima rond 18°C. Matige wind (3-4) uit W, krimpend naar ZW en toenemend tot vrij krachtig à krachtig (5-6). Goed zicht.

Donderdag begint de dag zonnig. In de namiddag neemt de bewolking toe en 's avonds kan er wat regen vallen. Maxima rond 19°C. Vrij krachtige wind (5) uit ZW, afnemend tot matig (4). Meestal goed zicht.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met kans op wat regen of een bui. Maxima rond 20°C. Matige wind (4) uit ZW, afnemend tot matig (3). Meestal goed zicht.

Langetermijnverwachting van zaterdag 13/08/11 tot woensdag 17/08/11

Met depressies in de buurt blijft het wisselvallig. Zonnige perioden wisselen af met meer bewolking en af en toe wat regen of een bui. Maxima rond 19°C.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
9 augustus 2011, 17:02 uur | Bericht #267787
De kust vandaag

Mariene meteoverwachting dinsdag 09/08/11 16u00

Weersverwachting tot zondagavond 14/08/11

Tussen een hogedrukgebied met kern ten zuiden van Ierland en een depressie boven Scandinavië, stroomt onstabiele, maritiem polaire lucht naar onze omgeving. Het hogedrukgebied kruipt de volgende dagen het Europese vasteland op, maar blijft net te zuidelijk om voor een echte weersverbetering te zorgen want aan de noordelijke flank van dit systeem blijven storingen tot onze omgeving doordringen. Een warmfront bereikt ons morgenavond laat, het koufront trekt donderdag over de kust. Vanaf vrijdag komen we onder invloed van een Atlantische depressie.

De rest van de namiddag is het wisselend bewolk, met de breedste opklaringen aan de westkust. Het kwik ligt rond 17°C. Goed zicht. De wind waait matig tot vrij krachtig (4 à 5) uit NW.

Vanavond en vannacht is het half tot licht bewolkt en blijft het overal droog. Boven land vormt er zich nevel en plaatselijk een mistbank. Het kwik zakt tot 12°C. Goed zicht boven zee, matig aan de kust. De wind waait matig (3) uit NNW en neemt af tot zwak à matig uit veranderlijke richting. Na middernacht draait de wind naar ZW en neemt toe tot matig (3 à 4).

Morgen wisselen bewolkte en zonnige periodes elkaar af. Tegen de avond neemt de bewolking toe. Het blijft droog. De maxima stijgen tot 19°C. Goed zicht. De wind waait matig (4) uit W, krimpt naar WZW en neemt toe tot hard (7).

Donderdag is het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. In de namiddag zijn er wat meer opklaringen, maar een bui blijft mogelijk. Maxima rond 18°C. Eerst matig, later goed zicht. De wind waait krachtig tot hard (6 à 7) uit WZW, krimpt naar ZW en neemt af tot krachtig (6).

Vrijdag is het wisselend bewolkt met een aantal plaatselijke buien. Maxima rond 20°C. Goed zicht. De wind waait vrij krachtig (5) uit W, krimpt naar ZW en neemt tijdelijk af tot matig (3 à 4).

Zaterdag hangt er veel bewolking en vallen er een aantal buien. In de namiddag zijn er ook brede opklaringen. Maxima rond 20°C. Goed zicht, matig tijdens de buien. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZW en ruimt naar WZW.

Zondag is het wisselend bewolkt met nog altijd kans op een bui. Maxima rond 19°C. Goed zicht. De wind waait matig tot vrij krachtig (4 à 5) uit WZW.

Langetermijnverwachting van maandag 15/08/11 tot vrijdag 19/08/11

Het blijft licht wisselvallig, met iets meer ruimte voor de zon en wat minder buien. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar en liggen rond 21°C.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
10 augustus 2011, 13:46 uur | Bericht #267962
De kust vandaag

Mariene meteoverwachting woensdag 10/08/11 12u00

Weersverwachting tot maandagavond 15/08/11

Langs de noordelijke zijde van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, wordt er gestoorde oceaanlucht naar West-Europa gestuurd. Het zijn dan ook deze storingen die vandaag en de rest van deze voorspellingsperiode ons weer bepalen.

Vanmiddag: zonnig met wolkenvelden. Geleidelijk schuift er meer en meer bewolking binnen maar toch blijft het overwegend droog. Maxima rond 20 graden en het zicht is goed. De wind waait krachtig (6) uit ZW, toenemend naar hard (7).

Vanavond en vannacht: wisselend bewolkt maar meestal droog. Minima rond 14 graden en het zicht is goed. De wind waait hard (7) uit ZW, ruimend naar WZW en afnemend naar krachtig tot hard (6 à 7).

Morgen: zwaarbewolkte perioden met eerst nog wat lichte neerslag maar algauw wordt het overal droog en komen er enkele korte opklaringen. Na de middag wordt het zwaarbewolkt en valt er wat regen of een paar buien. De wind waait krachtig tot hard (6 à 7) uit ZW, ruimend naar WZW en afnemend naar vrij krachtig (5) 's avonds.

Vrijdag: betrokken met lichte regen of motregen, in de loop van de namiddag komen er opklaringen. Maxima rond 21 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig tot vrij krachtig (4 à 5) uit W, tijdelijk afnemend naar matig (4) en krimpend naar ZW.

Zaterdag: zwaarbewolkt tot betrokken, kort na de middag valt er regen. Tegen de avond wordt het droog en komen er opklaringen. Maxima rond 21 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZW, tijdelijk toenemend naar krachtig (6).

Zondag: wisselend bewolkt met nu en dan een buitje. Maxima rond 22 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting, draaiend naar W en toenemend naar matig tot vrij krachtig (4 à 5).

Maandag: nog een paar buitjes tijdens de voormiddag maar in de loop van de namiddag wordt het droog. Maxima rond 18 à 19 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (4) uit WNW, afnemend naar matig (3).

Langetermijnverwachting van dinsdag 16/08/11 tot zaterdag 20/08/11

Een uitloper van het hoog der Azoren vestigt zich over West-Europa waardoor er geleidelijk drogere en warmere lucht naar onze regio zal worden gestuurd. Dit zou kunnen het begin zijn van enkele dagen mooi zomerweer. (De spaanse pluim?)


(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
11 augustus 2011, 14:09 uur | Bericht #268126
De kust vandaag

Mariene meteoverwachting donderdag 11/08/11 12u00

Weersverwachting tot dinsdagavond 16/08/11

Langs de noordelijke zijde van een uitloper van het hogedrukgebied van de Azoren, wordt er sterk gestoorde oceaanlucht naar West-Europa gestuurd. Een eerste frontale depressie staat deze namiddag en vanavond op het programma, een tweede structuur wordt morgen kort na de middag aan onze kust verwacht.

Vanmiddag: zon en wolkenvelden wisselen elkaar af maar algauw blijft het zwaarbewolkt tot betrokken en valt er regen. Maxima rond 20 graden en het zicht is matig tijdens de regen. De wind waait hard (7) uit ZW, afnemend naar krachtig (6).

Vanavond en vannacht: betrokken met regen maar nog voor middernacht wordt het droog en later komen er opklaringen. Minima rond 15 à 16 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit WZW, ruimend naar W en afnemend naar matig (4).

Morgen: zon en wolken wisselen elkaar af. In eerste instantie kan er nog een buitje vallen maar later wordt het overal droog. Maxima rond 19 graden en het zicht is matig tijdens de buitjes. De wind waait matig (4) uit W, krimpend naar ZW en tijdelijk afnemend naar zwak tot matig (2 à 3).

Zaterdag: algauw wordt het betrokken met regen, vooral net na de middag kan het vrij hard regenen. In de loop van de namiddag wordt het dan droger en komen er opklaringen. Maxima rond 21 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZW.

Zondag: zwaarbewolkt met regen of buien, mogelijk met onweer. In de loop van de namiddag neemt de buienactiviteit iets af en komen er enkele opklaringen. Maxima rond 21 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig (4) uit ZW, afnemend naar zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting.

Maandag: wisselend bewolkt maar overwegend droog. Tegen de avond kan er een bui vallen. Maxima rond 19 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (3) uit NW, krimpend naar WZW en toenemend naar matig (4).

Dinsdag: betrokken met regen of een bui, na de middag komen er opklaringen. Maxima rond 20 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig (4) uit WZW, afnemend naar matig (3).

Langetermijnverwachting van woensdag 17/08/11 tot zondag 21/08/11

De uitloper van het Azorenhoog verandert nauwelijks van positie waardoor Atlantische storingen nog steeds hun weg vinden naar West-Europa. Dit resulteert in een aanhoudend wisselvallig weertype.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
12 augustus 2011, 13:13 uur | Bericht #268331
De kust vandaag

Mariene meteoverwachting vrijdag 12/08/11 12u00

Weersverwachting tot woensdagavond 17/08/11

Tussen een uitloper van het Azorenhoog en een uitgestrekt lagedrukgebied over de Britse Eilanden en de Noordzee wordt via een westelijke stroming onstabiele, maritieme lucht naar onze contreien gevoerd. Het weekend dient zich wisselvallig aan met de passage van een golvende storing op zaterdag en zondag. Vooral zondag krijgen we het actieve gedeelte van de golftop te verwerken. Begin volgende week kondigt zich een weersverbetering aan.

Deze namiddag: is het eerst overwegend zwaarbewolkt maar droog. Geleidelijk komen er ook opklaringen. Goed zicht. Maxima rond 19 à 20°C. Matige (3) wind uit W, krimpend naar WZW en toenemend tot matig (4).

Vanavond en vannacht: eerst nog enkele opklaringen maar geleidelijk wordt het opnieuw zwaarbewolkt. Het blijft op een lokale bui na droog. Goed zicht. Minima rond 15°C. Matige (4) wind uit WZW, krimpend naar ZW en toenemend tot vrij krachtig (5).

Morgen: overwegend zwaarbewolkt en een regenzone trekt in de loop van de voormiddag van west naar oost over onze kust. In de namiddag komen er enkele opklaringen maar is ook een bui mogelijk. 's Nachts opnieuw meer bewolking gevolgd door buiige neerslag, mogelijk vergezeld van onweer. Goed zicht behalve tijdens de neerslag. Maxima rond 20°C. Vrij krachtige (5) wind uit ZZW, ruimend naar ZW en tijdelijk toenemend tot krachtig (6).

Zondag: zwaarbewolkt met buiige neerslag, mogelijk vergezeld van onweer. Na de middag neemt de buienactiviteit af en komen er opklaringen. Goed zicht behalve tijdens de neerslag. Maxima rond 20°C. Matige (4) wind uit ZW, ruimend naar W en tijdelijk afnemend tot matig (3 à 4).

Maandag: afwisselend wolkenvelden en zonnige perioden. Goed zicht. Maxima rond 21°C. Matige (3 à 4) wind uit W, toenemend tot matig (4).

Dinsdag: afwisselend wolkenvelden en zonnige perioden. Goed zicht. Maxima rond 20°C. Matige (4) wind uit WZW, krimpend naar ZW.

Woensdag: eerst nog opklaringen, later toenemende bewolking gevolgd door regen. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima rond 21°C. Matige (3) wind uit ZW.

Langetermijnverwachting van donderdag 18/08/11 tot maandag 22/08/11

Donderdag passeert een storing, maar na deze storing bouwt zich geleidelijk hogere druk op waardoor de zon wat meer op het voorplan komt en het overwegend droog blijft. Maxima rond 21°C en minima rond 13-14°C.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)

Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
13 augustus 2011, 14:58 uur | Bericht #268537
De kust vandaag

Mariene meteoverwachting zaterdag 13/08/11 12u00

Weersverwachting tot donderdagavond 18/08/11

Een golvend front verbonden aan een depressie ten noorden van de Britse Eilanden bepaalt dit weekend ons weerbeeld. Momenteel passeert het minst actieve gedeelte van de storing maar vannacht trekt de actieve golftop langs. Dit kan plaatselijk voor hevige neerslag en wateroverlast zorgen. Begin volgende week kondigt zich een weersverbetering aan, maar donderdag passeert opnieuw een storing.

Deze namiddag: zwaarbewolkt met regen of buien. In de loop van de namiddag komen er opklaringen maar de kans op een bui blijft bestaan. Goed zicht behalve tijdens de neerslag. Maxima rond 20°C. Vrij krachtige (5) wind uit ZZW, ruimend naar ZW.

Vanvond en vannacht: eerst nog enkele opklaringen maar al snel wordt het terug zwaarbewolkt met vanaf middernacht intense regen of fikse buien, mogelijk vergezeld van onweer. Plaatselijk kan er flink wat neerslag vallen. Matig zicht tijdens de neerslag. Minima rond 15°C. Vrij krachtige (5) wind uit ZW, ruimend naar W en afnemend tot matig (3).

Morgen start nog zwaarbewolkt tot betrokken met intense regen of fikse buien, mogelijk vergezeld van onweer. Dit kan plaatselijk voor wateroverlast zorgen. In de loop van de voormiddag trekt de regenzone weg naar het oosten. Na de middag wordt het overwegend droog en komen er opklaringen. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima rond 20°C. Matige (3) wind uit W, krimpend naar ZW en toenemend tot matig à vrij krachtig (4 à 5).

Maandag: wolkenvelden en zonnige perioden. In de loop van de dag kunnen zich enkele buien ontwikkelen maar dit lijkt zich vooral tot het binnenland te beperken. Matig, later matig tot goed zicht. Maxima rond 20°C. Matige (3) wind uit NW, krimpend naar ZW.

Dinsdag: wolkenvelden en zonnige perioden. Matig, later matig tot goed zicht. Maxima rond 20 à 21°C. Matige (4) wind uit ZW tot WZW.

Woensdag start zonnig maar in de loop van de dag ontwikkelen zich stapelwolken en tegen de avond stijgt de kans op een bui, mogelijk vergezeld van een donderslag. Matig zicht. Maxima rond 22 à 23°C. Zwakke tot matige (2 à 3) wind uit veranderlijke richting.

Donderdag: zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima rond 23°C. Matige wind (3 à 4) wind uit O, krimpend naar NNO.

Langetermijnverwachting van vrijdag 19/08/11 tot dinsdag 23/08/11

Vrijdag wordt via een noordelijke stroming op de westelijke flank van een Atlantisch hoog frisse onstabiele lucht aangevoerd. Vanaf het weekend liggen we onder de gunstige in vloed van het hoog: zonnig en droog met maxima rond 21° en minima rond 13°C.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


----------------------------------------------


Waarschuwing

Waarschuwing geldig voor vannacht zaterdag 13 augustus en morgenvroeg zondag 14 augustus 2011.Een golvend front verbonden aan een depressie ten noorden van de Britse Eilanden bepaalt ons weerbeeld. In de loop van de dag passeert het minst actieve gedeelte van de storing maar vannacht trekt de actieve golftop langs. Dit kan plaatselijk voor hevige neerslag en wateroverlast zorgen. Plaatselijk kan er tot 20 tot 30l vallen.


Vanvond en vannacht: eerst nog enkele opklaringen maar al snel wordt het terug zwaarbewolkt met vanaf middernacht intense regen of fikse buien, mogelijk vergezeld van onweer. Plaatselijk kan er flink wat neerslag vallen.


Morgen start nog zwaarbewolkt tot betrokken met intense regen of fikse buien, mogelijk vergezeld van onweer. Dit kan plaatselijk voor wateroverlast zorgen. Reeds in de loop van de voormiddag trekt de regenzone weg naar het oosten.
Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL | Gewijzigd: 13 augustus 2011, 14:59 uur, door thunder and lightning
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
14 augustus 2011, 17:44 uur | Bericht #268769
De kust vandaag

Mariene meteoverwachting zondag 14/08/11 16u00

Weersverwachting tot vrijdagavond 19/08/11

Langs de zuidelijke flank van een Britse depressie, waarvan de kern zich ten noordwesten van Schotland bevindt, wordt er gestoorde oceaanlucht naar onze regio gestuurd. In het zog van de storing die ons deze nacht passeerde, ontwikkelt er zich een mobiele wig waardoor we van een tijdelijke weersverbetering kunnen genieten. Dinsdag schuiven enkele weerssystemen net ten noorden van onze kust naar het oosten, wat resulteert in meer bewolking en mogelijk wat neerslag.

Vanmiddag: zonnige perioden en wolkenvelden wisselen elkaar af. Het blijft overwegend droog. Maxima rond 19 à 20 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (4) uit WZW, krimpend naar ZW en toenemend naar matig tot vrij krachtig (4 à 5).

Vanavond en vannacht: wisselend bewolkt, eerst nog overwegend droog maar later vallen er opnieuw enkele buien. Minima rond 15 graden en het zicht is matig tijdens de buien. De wind waait matig (4) uit WZW, ruimend naar NW.

Morgen: wisselend bewolkt met enkele buien maar geleidelijk wordt het overal droog. Maxima rond 19 graden en het zicht is matig tijdens de buien. De wind waait matig (3 à 4) uit WNW, krimpend naar ZW en toenemend naar matig (4).

Dinsdag: zonnige perioden maar geleidelijk neemt de bewolking toe en kan er wat lichte regen vallen. Maxima rond 20 à 21 graden en het zicht is matig tijdens de regen. De wind waait matig (4) uit ZZW, ruimend naar WZW en toenemend naar vrij krachtig (5).

Woensdag: zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft droog. Maxima rond 22 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (4) uit NW, ruimend naar ONO en tijdelijk afnemend naar zwak tot matig (2 à 3).

Donderdag: zwaarbewolkt gevolgd door wat regen, later enkele buien. Maxima rond 20 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig (3 à 4) uit N, toenemend naar matig (4) en krimpend naar NW.

Vrijdag: zonnige perioden en droog weer. Maxima rond 21 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (3) uit WNW, afnemend naar zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting.

Langetermijnverwachting van zaterdag 20/08/11 tot woensdag 24/08/11

Onder druk van een Britse depressie wordt de hogedrukkern boven onze regio geleidelijk weggeduwd, zodat het korte zomerse intermezzo algauw plaats moet ruimen voor wolken en neerslag.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/waterspor...p#tales_tabmenu

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
15 augustus 2011, 13:43 uur | Bericht #268914
De kust vandaag

Mariene meteoverwachting maandag 15/08/11 12u00

Weersverwachting tot zaterdagavond 20/08/11

Ons weer wordt gunstig bepaald door een uitloper van het Azorenhoog die zich via het Kanaal uitstrekt tot aan Polen. Onder invloed van een naderende Atlantische depressie zakt die wig wat weg naar het zuiden waardoor de aangevoerde luchtmassa opnieuw vochtiger wordt. Morgen schuift een Atlantische storing net ten noorden van onze regio, gevolgd door de opbouw van een wig waardoor er vanaf woensdag warmere maar potentieel onstabiele lucht naar onze kust wordt gestuurd.

Vanmiddag: zonnig en overwegend droog. Maxima rond 19 à 20 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (3) uit WZW, krimpend naar ZW en toenemend naar matig (4).

Vanavond en vannacht: licht bewolkte perioden en wolkenvelden. Tegen morgenvroeg schuift er vanuit het westen meer bewolking binnen. Minima rond 13 graden en het zicht is goed. De wind waait matig tot vrij krachtig (4 à 5) uit ZW, ruimend naar WZW en afnemend naar matig (4).

Morgen: verder toenemende bewolking en later is er kans op een spatje regen. Maxima rond 21 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig (4) uit ZW, toenemend naar vrij krachtig (5).

Woensdag: zonnige perioden met wolkenvelden en overwegend droog weer. Pas tegen de avond en 's nachts komt er meer bewolking binnen. Maxima rond 24 à 25 graden en het zicht is matig tot goed. De wind waait matig (3 à 4) uit WZW, afnemend naar zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting. Later draait de wind naar NO en neemt toe naar matig (4).

Donderdag: zwaarbewolkt met toenemende kans op buien, mogelijk vergezeld van onweer. Vanaf de late namiddag neemt de buienactiviteit af. Maxima rond 26 graden en het zicht is matig. De wind waait matig (4) uit NO, krimpend naar N.

Vrijdag: zonnige perioden en wolkenvelden wisselen elkaar af. Maxima rond 21 à 22 graden en het zicht is goed. De wind waait vrij krachtig (5) uit N, krimpend naar NW en afnemend naar zwak tot matig (2 à 3).

Zaterdag: eerst nog zonnig, later toenemende bewolking gevolgd door regen. Maxima rond 23 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting, draaiend naar ZW en toenemend naar matig (3 à 4).

Langetermijnverwachting van zondag 21/08/11 tot donderdag 25/08/11

Een zwakke storing blijft over onze regio slepen maar voor veel meer dan mistbanken 's ochtends en enkele wolkenvelden zal dit niet zorgen.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)

Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp


TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
16 augustus 2011, 13:52 uur | Bericht #269142
De kust vandaag

Mariene meteoverwachting dinsdag 16/08/11 12u00

Weersverwachting tot zondagavond 21/08/11

Een frontaal systeem, verbonden aan een lagedrukgebied boven Ierland en Schotland, zorgt vandaag voor iets meer bewolking. De storing die ook morgen in onze buurt blijft slingeren, is echter weinig actief waardoor het overwegend droog blijft. Donderdag schuift vanuit het zuiden een lagedrukgebied dichterbij en wordt de aangevoerde lucht warmer. Dit zorgt voor een instabiele situatie met kans op onweersbuien. In de loop van vrijdag komen we onder de invloed van een uitloper van het Azorenhoog te liggen en wordt het zonniger.

Vandaag is het wisselend bewolkt met brede opklaringen. Maxima rond 21°C. Goed zicht. Matige tot vrij krachtige wind (4-5) uit ZW, toenemend tot vrij krachtig (5).

Vanavond start wisselend bewolkt maar geleidelijk neemt de bewolking toe. Minima rond 14°C. Goed, later matig zicht. Vrij krachtige wind (5) uit ZW, ruimend naar W en afnemend tot matig (4).

Morgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Maxima rond 20 à 21°C. Goed zicht. Matige wind (3) uit NW, ruimend naar NO en toenemend tot matig à vrij krachtig (4-5).

Donderdag is het wisselend tot tijdelijk zwaarbewolkt met een kans op (onweers)buien. Maxima rond 24°C. Matig zicht tijdens de buien. Vrij krachtige wind (5) uit ONO, krimpend naar NO en afnemend tot matig (3-4).

Vrijdag start wisselend bewolkt met nog kans op een bui. In de loop van de dag neemt de bewolking en de kans op een bui af. Maxima rond 18°C. Goed zicht. Matige tot vrij krachtige wind (4-5) uit NW, krimpend naar ZW en afnemend tot matig (3).

Zaterdag is het licht bewolkt met maxima rond 21°C. Goed zicht. Matige wind (4) uit ZW, afnemend tot zwak à matig (2-3) uit veranderlijke richting.

Zondag is het eerst licht tot wisselend bewolkt, later is er kans op wat lichte regen of een bui. Maxima rond 24°C. Het zicht is matig tot goed. Matige wind (3-4) uit ZW, afnemend tot zwak à matig (2-3) uit veranderlijke richting.

Langetermijnverwachting van maandag 22/08/11 tot vrijdag 26/08/11

Begin volgende week nestelt een complex lagedrukgebied en het bijhorend frontensysteem zich boven West-Europa. Dit systeem trekt geleidelijk oostwaarts maar de algemene trend blijft licht wisselvallig weer met maxima om en rond 20°C.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)

Bron: http://www.kustweerbericht.be/nl/watersporters.algemeen.asp

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.050 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 74 mensen aan het browsen op het forum. 8 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 74, lezen 6 mensen het topic "Winter discussietopic 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Orkaanseizoen 2023

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden