Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wayne, UT.

3 Oct 2022 06:42:45

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 04:01:37

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:05

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:04

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:01

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:00

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:00

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:00

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:00

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:59

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:59

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:59

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:58

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:58

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:58
Actueel
1 / 4

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Tropische storm Ian wordt mogelijk categorie-3 orkaan en koerst af op VS

OnweerOnline LIVE

Geef je feedback!

Het regent niet vaker, wel harder

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 juli 2011, 11:53 uur | Bericht #259444
Onweerskansen 12 en 13 juli

Het valt mij op, dat er in het zomertopic niemand iets over morgen/woensdag heeft gezet. Toch zijn de kaarten best wel eng te noemen en wat betreft de dynamische kant nog interessanter dan de afgelopen keer. We gaan zo langzamerhand naar de hondsdagen toe. Voor de mensen, die niet weten wat dit inhoudt volgt hier een stukje van wikipedia:

De hondsdagen is een aanduiding van de periode van ongeveer 20 juli tot 20 augustus, gerelateerd aan het sterrenbeeld Grote Hond. In Nederland en België is deze periode gemiddeld de warmste van het jaar. De term hondsdag vindt zijn oorsprong in een astronomisch gegeven, als dag in de periode van de hondsdagen. Echter, vanwege het karakter van de hondsdagen als typisch warmste periode van de zomer, zijn er bijkomend ook meteorologische betekenissen ontstaan. In Nederland duidt men met hondsdag wel eens informeel een hete dag aan, typisch voor de periode van de hondsdagen. Het is echter geen gedefinieerde meteorologische term. Men gebruikt bij het KNMI de term tropische dag voor een dag waarop de maximumtemperatuur 30°C of meer bereikt.

In België gebruikt het KMI het begrip hittedag, met dezelfde betekenis als tropische dag in Nederland. Echter, in België gebruikt men de term hondsdag eveneens, voor een dag waarop ten eerste de minimumtemperatuur 18,2 °C overschrijdt en ten tweede de maximumtemperatuur 29,6 °C overschrijdt. Deze temperaturen moeten gemeten zijn in Ukkel bij het KMI.

Als we naar de CAPE en lifted gaan kijken dan zal iedereen wel denken, is dit alles? Het stelt allemaal niets voor enz enz. De waardes wat betreft de CAPE liggen maximaal rond de 600 J/KG en in het zuidelijk deel van Limburg maximaal 1000 J/KG. Voor België komen de waardes nog ietsjes hoger uit, in het centrum en in het oostelijk deel van het land komt de CAPE uit op zo'n 1000-1500 J/KG. De lifted ligt rond de -2 tot -3 in Nederland en in België komt die uit op -3 tot -4. Niet heel Nederland krijgt, zoals het er nu voorstaat, te maken met onweer. De meeste kans op onweer ligt ten zuiden van Emmen/Noordwijk.Wat betreft de dynamische kant ziet het er erg aantrekkelijk uit. We zitten onder invloed van een linkeruitgang van de jet, daarbij is SRH (Storm Relative Helicity) ook indrukwekkend hoog te noemen. De SRH waardes gaan naar maximaal 400-450 m2/s2. Dit zijn voor Nederlandse en Belgische begrippen erg hoge waardes. Als we gaan kijken wat dat allemaal kan gaan betekenen, dan zien wij, dat er bij een lage CAPE en een hoge SRH waarde kans is op supercel en mogelijk kans op een EF2 a EF3 tornado. De LLS ligt tussen de 28 en de 30 m/s. Dit houdt in, dat er bowecho's kunnen voor gaan komen, die gepaard kunnen gaan met zware windstoten. De DLS bedraagt 40 m/s. Dit betekent, dat er supercellen mogelijk zijn. De grootste kans op supercel(len) is voor België en het zuiden van Nederland.Kijken we vervolgens naar de 0-1 kilometer windschering en de 0-6 kilometer windschering. Hier zien we, dat de 0-1 kilometer windschering op maximaal 9 m/s ligt, op zich gunstig, maar mag wel even ietsjes hoger. Maximale STP komt uit op zo'n 1 in België en het zuiden van Nederland. In het midden van Nederland komt de STP uit op 0.5. De 0-6 kilometer windschering bedraagt maximaal 22 m/s.Het is opvallend, dat het Europees model en Hirlam het totaal niet aangeven. Hier een stukje van KNMI Guidance: Een laag net ten westen van de Noorse zuidwestkust Noorwegen is aanvankelijk stationair, maandag overdag vult het op en trekt noordoostwaarts. Aan de grond bevinden we onder invloed van een vlakke uitloper van een hogedrukgebied op de Oceaan. De as van een vlakke hoogtetrog ligt om 06 UTC boven het oosten van het land en trekt verder oostwaarts. Een actieve golf boven Duitsland trekt naar de Baltische staten. Maandag ontwikkelt zich in de loop van de dag boven Spanje een volgende actieve storing. Dit komt doordat een hoogtetrog van de Oceaan interactie krijgt met de boven Spanje aanwezige sterke temperatuur-gradiënt. De storing trekt noordoostwaarts en ligt woensdag 00 UTC boven het zuidoosten van Duitsland.

Neerslag uit de Sc/Ac Velden boven België is ruimtelijk te uitgebreid in de Hir Uitvoer. Enige lichte neerslag is wel mogelijk, we zien het in alle Uitvoer en het zit er ook. Activeert overdag wat als gevolg van convergentie en convectie. Dinsdag in de avond van het zuiden uit (buiige) regen. In de EC18 Uitvoer wat sneller dan in de Hir Uitvoer. In de GFS18 Uitvoer aan het einde van dinsdagavond in het ZW grote hoeveelheden (20-50 mm) neerslag (trekt vervolgens over het W noordoostwaarts). Hangt samen met de veel westelijker koers van de storing. Dit negeren we vooralsnog. | Gewijzigd: 13 juli 2011, 21:18 uur, door Verwijderde_gebruiker_01
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 juli 2011, 12:02 uur | Bericht #259446
Updates kaarten | Gewijzigd: 11 juli 2011, 12:03 uur, door Verwijderde_gebruiker_01
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 juli 2011, 12:02 uur | Bericht #259447
KNMI Guidance **UPDATE 13/07/2011 18.13 uur**

SYNOPTISCHE SITUATIE:

Een laag boven het oosten van Duitsland trekt langzaam richting de Oostzee. In het laag vormt zich een secundair laagje/trog als gevolg van een afsnoerend hoogtelaag welke van Z-Engeland naar België trekt. Het secundaire laagje ligt momenteel net ten westen Bremen en trekt in de loop van de nacht waarschijnlijk via het noorden van het land naar Noord-Holland. In de loop van donderdag trekt dit laagje o.i.v. de bovenlucht langzaam in oostelijke richting. Rondom het laagje wordt van origine polaire lucht aangevoerd. Markant wordt het stevige windveld aan de zuid/zuidwestflank van het laagje uit het noordwesten. Een ingedraaide occlusie, nabij de Wadden zal geleidelijk in de cyclonale bovenstroming verder indraaien en deze trekt donderdagmiddag en avond van west naar oost over ons land.

MODELBEOORDELING:
Het secundaire laagje/trog zorgt voor enige onzekerheid. HIRLAM laat het laagje donderdag overdag nu veel minder snel naar het oosten trekken dan de vorige run en vertoont nu grote overeenkomsten met EC06. De neerslag-uitvoer verschilt vooral qua hoeveelheid van run tot run en model tot model, zie verder wind en neerslag. De patronen komen steeds goed overeen. We volgen HIRLAM12 als leidraad.

WIND:
EC06 berekent een secundair laagje morgenochtend boven het noordwesten, die in de loop van de middag oostwaarts trekt. Hirlam12 komt nu met vrijwel dezelfde oplossingen. De onzekerheid is groot en het is lastig om hierover een gefundeerde uitspraak te doen gezien het feit dat het secundaire verschijnsel zich nog moet ontwikkelen. Vooralsnog volgen we Hirlam, dat betekent 6 a 7, buitengaats mogen zeer kortstondig 8 Bft. Overigens komen alle overige modellen. met het venijnige windbandje op de west/zuidwestkust. TKE komt met 40-48 kn, ook boven land ten zuiden van de kern behoorlijk vlagerig met 30-40 kn. Gezien de onstabiele opbouw onderin en het feit dat EPS ook de focus heeft op ZW-Westkust code geel voor zware windstoten. Koers en diepte van het laagje goed blijven monitoren!

BEWOLKING:
Dik frontaal pakket, met vooral landinwaarts ST. Morgen nabij de ingedraaide occlusie: Secondary Low Centres In Occlusion Cloud Bands (Satmanu: http://www.zamg.ac.at/docu/Manual/SatManu/.../SLC/index.htm) Mogelijk ook embd Cb's. In de kustgebieden met meer wind hogere basis, in het laagje vannacht de slechtste condities.

NEERSLAG:
Vooral nabij de occlusie matige tot zware regen, elders perioden met motregen. Verder nabij de occlusie kans op verscholen onweersbuien. INDECS geeft kansen, vooral in het westen rond 40-70. Vwb de neerslag-totalen is Hirlam springerig, het patroon is echter consistent. Tot en met morgenavond berekent de laatste Hirlam run in de kustprovincies 25-60 mm, lokaal meer. EC is iets rustiger. We continueren het uitstaande beeld van 25-50 mm met het accent op het noorden en westen. | Gewijzigd: 13 juli 2011, 21:20 uur, door Verwijderde_gebruiker_01
Woonplaats: Vianen
Berichten: 705
Lid sinds: 8 jul. 2010
11 juli 2011, 12:06 uur | Bericht #259448
Ben benieuwd, ik zag die kaarten de afgelopen dagen al.. Nu maar hopen op een lekkere supercell!
My new website! / Mijn twitter
Kaiter
Lid
Woonplaats: Maasmechelen (BE)
Berichten: 29
Lid sinds: 12 jul. 2010
11 juli 2011, 12:09 uur | Bericht #259449
Citaat van Jan van Ooijen, maandag 11 juli 2011, 11:53 uur Onweerskansen 12 en 13 juli

... Als we gaan kijken wat dat allemaal kan gaan betekenen, dan zien wij, dat er bij een lage CAPE en een hoge SRH waarde kans is op supercel en mogelijk kans op een EF2 a EF3 tornado. ...


Dan toch een kans voor morgen. Vanmorgen hoorde ik op de radio morgen kans op pittige onweersbuien, maar tot mijn verbazing zag ik hier nog nix staan (no offense).

We zien wel wat er morgen komt maar ik vrees dat bovenstaand stukje opgeblazen gaat worden net zoals de hagelstenen van 28/6. Die hagelstenen zijn toen wel gevallen ( vraag maar aan mijn vader die bij Ford Genk werkt en nu rond rijdt met een auto met golfbal motief ) maar in de voorafgaande dagen werd het in verschillende media wel echt te gortig.
marsel
Lid
Woonplaats: Woensdrecht
Berichten: 642
Lid sinds: 28 jul. 2006
11 juli 2011, 12:11 uur | Bericht #259450
Pikante situatie vanaf morgenmiddag inderdaad. Leveltje 2 zit er dik in morgen lijkt me, zwaartepunt vermoedelijk richting de Ardennen/Luxemburg/NE Frankrijk. Belachelijke SRH waarden trouwens boven NL...als dat nu eens een keer samen zou vallen met maximale onstabiliteit , dat lijkt nu echter niet het geval. Wellicht een 'gevaarlijk' gebied op de overlap tussen forse dynamiek en onstabiliteit over het SE van land...
Het wordt in ieder geval even goed opletten morgen middag/avond. | Gewijzigd: 11 juli 2011, 12:13 uur, door marsel
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 juli 2011, 12:11 uur | Bericht #259451
Citaat van Kaiter, maandag 11 juli 2011, 12:09 uur Dan toch een kans voor morgen. Vanmorgen hoorde ik op de radio morgen kans op pittige onweersbuien, maar tot mijn verbazing zag ik hier nog nix staan (no offense).

We zien wel wat er morgen komt maar ik vrees dat bovenstaand stukje opgeblazen gaat worden net zoals de hagelstenen van 28/6. Die hagelstenen zijn toen wel gevallen ( vraag maar aan mijn vader die bij Ford Genk werkt en nu rond rijdt met een auto met golfbal motief ) maar in de voorafgaande dagen werd het in verschillende media wel echt te gortig.


Media ja, ik schrijf gewoon wat er mogelijk kan zijn. Dat is met die waardes en daarom ook even doorlink naar mijn site wat betreft onweerskaarten. Daar staat alles netjes op
Woonplaats: Honselersdijk (Zuid-Holland)
Berichten: 1483
Lid sinds: 26 aug. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2011, 12:13 uur | Bericht #259452
dan wens ik de mensen die in de zuidelijke helft van nl wonen veel plezier.... ik ga een boot kopen

20-50mm is niet mis
met vriendelijke groet,

Marcel
Weershots
Lid
Woonplaats: Gelselaar / Lochem
Berichten: 17
Lid sinds: 24 mei. 2011
11 juli 2011, 12:13 uur | Bericht #259453
Had bij WZ ook al wat kaartjes zitten te bekijken.
Het mooie is dat er nu vanwege de gunstige jet krachtige cellen zouden kunnen ontstaan.
Kon wel eens een nachtelijk spektakel worden!

Helder en duidelijk stukje. | Gewijzigd: 11 juli 2011, 12:14 uur, door Weershots
Woonplaats: Oldambt(Oost Grunn)
Berichten: 1851
Lid sinds: 3 sep. 2008
11 juli 2011, 12:16 uur | Bericht #259454
Had het vanmorgen al gezien, en gisteren was niet voorspeld? want midden over de provincie groningen was het goed raak met wolkbreuken en onweer. straten blank en in een liftschacht stond in no time 6000ltr hemelwater. en verwacht morgennacht veel neerslag met mogelijk ook nog onweer. En net wat je noemde De Hondsdagen waar meenst de oudjes zich aan vast klemmen. eerste hondsdagweer mogelijk 4 tot 6 week lang meenst het zelfde weerbeeld. we zullen het zien want die vlieger gaat niet altijd op.

Momenteel zeer zonnig en al weer warm met 24,7gr.
Hou feller mug en horzel steken, Houveul te eerder de dunder lös zal breken
Woonplaats:
Berichten: 4905
Lid sinds: 16 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2011, 12:23 uur | Bericht #259455
@JV

Onbestendig juliweer op komst. Vandaag perioden met zon en 20-25 graden.

Het ziet er naar uit dat juli binnenkort aan lager wal raakt. Woensdag trekt een actieve storing, die vandaag boven Spanje tot ontwikkeling komt, van Frankrijk naar Duitsland. De storing veroorzaakt vanaf dinsdagavond tot donderdag regionaal mogelijk veel regen. Hoewel de modellen nog aan het ‘schuiven’ zijn inzake de te verwachten hoeveelheden neerslag, zou het regionaal om enkele tientallen millimeters kunnen gaan.
Vervolgens dringt tijdens het weekeinde van 16-17 juli een Atlantische ‘bullebak’ het Noordzeegebied binnen. Op de Noordzee daalt de luchtdruk zowaar naar circa 985 hPa. Het laat zich raden dat deze depressie regen van betekenis alsmede vrij veel wind gaat veroorzaken. Meer details over het weerbeeld in het weekeinde en daarna (Vierdaagse van Nijmegen) aan het einde van de middag in het Weerpraatje.

Tijdens de afgelopen nacht is plaatselijk mist ontstaan. De mist loste vanochtend snel op. Vanmiddag flink wat zonneschijn maar vooral over het zuidoosten trekken ook wolkenvelden. Daar en in het oosten kan lokaal een bui ontstaan. De middagtemperaturen lopen uiteen van rond 20 graden in het Waddengebied tot omstreeks 25 graden in het zuidoosten. De wind is meest zwak en veranderlijk ofwel geen dag voor zeilers en surfers.
De komende nacht zijn er enkele wolkenvelden maar ook opklaringen. In gebieden met bewolking koelt het af naar rond 15 graden, in het noorden (waar de meeste opklaringen voorkomen) zakt het kwik tot circa 9 graden. Tevens kan er plaatselijk mist ontstaan. De wind waait zwak uit het noorden.

Dinsdag krijgt de Spaans/Franse storing, die een interactie ondergaat met een hoogtetrog, steeds meer vorm. Velden hoge bewolking (cirrus) bedekken reeds ons land. Veelal schijnt de zon dan ook slechts wazig. Het wordt wel de warmste dag van de week: in het Waddengebied 20, in het zuiden/zuidoosten lokaal 27 graden. Dinsdagavond neemt de bewolking van het zuiden uit verder toe, later gevolgd door buiige regen. De wind waait uit het noordoosten en is matig, aan de kust toenemend tot vrij krachtig.

Gistermiddag kreeg het IJsselmeergebied en de noordelijke provincies te maken met fikse buien. Vooral een bui die de stad Groningen trof, baarde opzien. De regenmeter van Taco Tel raakte zowaar overstroomd. Er viel daar naar schatting tussen 35 en 40 mm. Taco berichtte dat de straat blank stond, het toilet borrelde en de regenpijpen het hemelwater amper konden verwerken. Verder in Roden 30 en in Middelstum 33 mm. | Gewijzigd: 11 juli 2011, 12:23 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
marsel
Lid
Woonplaats: Woensdrecht
Berichten: 642
Lid sinds: 28 jul. 2006
11 juli 2011, 12:23 uur | Bericht #259456
Citaat van wiggelrode, maandag 11 juli 2011, 11:16 uur Had het vanmorgen al gezien, en gisteren was niet voorspeld? want midden over de provincie groningen was het goed raak met wolkbreuken en onweer. straten blank en in een liftschacht stond in no time 6000ltr hemelwater.

Je hebt gelijk. Was echt niet zo heftig verwacht. Puur kijkend naar modeloutput en vervolgens naar actuele soundings konden we met de verwachte T en Td in grenslaag toppen niet gek veel hoger krijgen dan grofweg FL150, en dat is bij lange na niet genoeg voor de pittige (onweers)buien van gister.
Echter, een groot en warm water zoals het IJsselmeer kan stroomafwaarts de vochthuishouding onderin zodanig beïnvloeden dat je CAPE duidelijk vergroot wordt zodat Cu's 'voorbij' de aanwezige inversie schieten.
Dit is zo'n kleinschalig verschijnsel dat modellen dit niet oppikken...
Gelukkig zijn de processen die morgen spelen ietwat grootschaliger en waarschijnlijk beter te verwachten .
Nu maar weer ontopic. | Gewijzigd: 11 juli 2011, 12:28 uur, door marsel
Woonplaats: Zaandam, Noord-holland
Berichten: 1612
Lid sinds: 2 apr. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2011, 12:25 uur | Bericht #259457
Ziet er interessant uit allemaal, mooii geschreven ook weer Jan, het mag van mij alleen nog wat
meer naar het noorden opschuiven.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 juli 2011, 12:26 uur | Bericht #259458
Woonplaats: Honselersdijk (Zuid-Holland)
Berichten: 1483
Lid sinds: 26 aug. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2011, 12:27 uur | Bericht #259459
Citaat van marsel, maandag 11 juli 2011, 12:23 uur Nu maar weer ontopic.

denk je dat deze situatie nog interresant is voor de directe westkust, of hebben we hier een gewoon rustige dag met aan het eind veel regen?
met vriendelijke groet,

Marcel
Woonplaats: Tilburg Noord-Brabant
Berichten: 4127
Lid sinds: 16 jul. 2009
11 juli 2011, 12:31 uur | Bericht #259461
Ziet er spannend uit voor hier.
Zie mijn hobby via de link
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos

En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
erik
Lid
Woonplaats: Purmerend
Berichten: 1055
Lid sinds: 26 jul. 2006
11 juli 2011, 12:32 uur | Bericht #259462
Citaat van wiggelrode, maandag 11 juli 2011, 12:16 uur Had het vanmorgen al gezien, en gisteren was niet voorspeld? want midden over de provincie groningen was het goed raak met wolkbreuken en onweer. straten blank en in een liftschacht stond in no time 6000ltr hemelwater. en verwacht morgennacht veel neerslag met mogelijk ook nog onweer. En net wat je noemde De Hondsdagen waar meenst de oudjes zich aan vast klemmen. eerste hondsdagweer mogelijk 4 tot 6 week lang meenst het zelfde weerbeeld. we zullen het zien want die vlieger gaat niet altijd op.

Momenteel zeer zonnig en al weer warm met 24,7gr.


Gisteren had het KNMI in de Guidance het wel vermeld als een niet te missen en onderschatten signaal afgegeven door de diverse modellen voor het noorden v/h land.
Ben benieuwd naar morgen/woensdag,de modellen veranderen nog regelmatig en zeker de plaatsing is nog een vraagteken...
Woonplaats: Den Haag/Eindhoven
Berichten: 256
Lid sinds: 30 mrt. 2010
11 juli 2011, 12:35 uur | Bericht #259463
Nou da's duidelijk. Ik blijf in Eindhoven dan Zo even mijn cameraspullen halen in Den Haag.
"Er is een godsgruwelijke harde woei op komst!....WOEHOEI!"
marsel
Lid
Woonplaats: Woensdrecht
Berichten: 642
Lid sinds: 28 jul. 2006
11 juli 2011, 12:36 uur | Bericht #259464
Citaat van marcel`westland, maandag 11 juli 2011, 11:27 uur denk je dat deze situatie nog interresant is voor de directe westkust, of hebben we hier een gewoon rustige dag met aan het eind veel regen?

Denk dat laatste . Zware convectie zal aan de warme kant plaats gaan vinden. Ik vermoed verder naar het zuidoosten toe, zie de eerder aangegeven gebieden. Moet wel toegeven dat ik de situatie nog niet helemaal in de smiezen heb (druk op het werk).
Maar als westerling maak ik me al lang geen illusies meer als het om dit soort delicate dagen gaat. Zwaartepunt samen met de meest interessante setting waarschijnlijk verder naar het (zuid)oosten. | Gewijzigd: 11 juli 2011, 12:39 uur, door marsel
Woonplaats:
Berichten: 2279
Lid sinds: 28 mei. 2009
11 juli 2011, 12:37 uur | Bericht #259465
Eerlijk gezegd ik vond het al vreemd dat er geen topic verscheen. Maar ja, wie ben ik om te gaan verkondigen dat er wel degelijk onweer komt?

Nu kwam ik toch nog eens kijken omdat mijn pa Frank Deboosere op de radio had gehoord en die gaf voor morgen zwaar weer.

Kunnen we ook ineens testen of de server het gaat houden.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
3 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 3 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.249 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
3 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3772 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3772, lezen 12 mensen het topic "Onweerskansen van 23 en 24 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Geef je feedback!

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Tropische storm Ian wordt mogelijk categorie-3 orkaan en koerst af op VS

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Het regent niet vaker, wel harder

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden