Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Prowers, CO.

19 May 2024 04:35:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Delta, MI; Dickinson, MI; Marquette, MI; Menominee, MI.

19 May 2024 04:32:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kiowa, CO.

19 May 2024 04:32:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Outagamie, WI; Waupaca, WI.

19 May 2024 04:32:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Autauga, AL; Elmore, AL; Montgomery, AL.

19 May 2024 02:52:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Forest, WI.

19 May 2024 02:16:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Portage, WI; Waushara, WI.

19 May 2024 02:16:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Forest, WI; Langlade, WI; Oneida, WI.

19 May 2024 01:41:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Taylor, WI.

19 May 2024 01:06:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wood, WI.

19 May 2024 01:06:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, WI.

19 May 2024 01:05:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Langlade, WI; Lincoln, WI; Oneida, WI.

19 May 2024 00:49:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Broward, FL; Palm Beach, FL.

19 May 2024 00:49:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, WI; Marathon, WI.

19 May 2024 00:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, CO.

19 May 2024 00:35:40
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 juli 2011, 15:21 uur | Bericht #263295
Wisselvallig Europa

Het is zomervakantie en een groot deel van de Nederlanders trekt er dan een tijdje op uit. Het Middellandse Zeegebied is vaak favoriet, vooral omdat de kans op zon en warmte daar relatief groot is, maar ook Scandinavië en oostelijk Europa worden over het algemeen druk bezocht. Het is deze laatste weken echter goed zoeken naar een zonnige en warme stek in Europa. In eigen land is het de laatste weken wisselvallig geweest en ook vandaag (zondag) is het nat, maar ook op veel andere plaatsen binnen Europa is het niet anders.

Lagedrukgebieden overheersen al een aantal weken boven het noorden en midden van het Europese continent. Hoger in de atmosfeer, op ongeveer 5 kilometer hoogte ofwel het 500 hPa vlak, ligt namelijk een zogeheten trog vanuit het noordelijk poolgebied tot boven de centrale delen van Europa. Deze is gevuld met koelere lucht en levert onstuimig weer op. In de luchtstroom om deze trog heen, deze waait nu grofweg vanuit het noordwesten richting het Alpengebied en draait daarna weer terug naar het noordoosten, worden om de haverklap storingen aangevoerd.

wissel.png
Een trog in de bovenlucht ligt boven een groot deel van Europa en resulteert in wisselvallig zomerweer. De zwarte pijlen geven aan hoe de wind rondom deze trog waait. Hierdoor ontstaan om de haverklap slechtweergebieden.

Het zuidwesten van Europa, maar vooral de hoek van Griekenland en Turkije ontspringen hierdoor over het algemeen de dans en daar is het dan ook al een paar weken achter elkaar prachtig zomerweer met volop zonneschijn en middagtemperaturen tot ruim boven 30 graden. Het noorden van Spanje en onder andere Italië bevinden zich soms op de grens van de warmere lucht in het zuiden en de koelere lucht vanuit het noorden en pikken daardoor soms ook een paar (stevige) buien mee.

Ook de komende dagen is het bovenstaande het geval. In Griekenland en Turkije is het warm met veelal 28 tot 35 graden en vrijwel alleen maar zonneschijn. Ook in Spanje en Portugal is het zonnig en warm met vooral in de hoek van Andalusië soms middagtemperaturen tot 37 a 38 graden. Van de Spaanse Noordkust tot op de Balearen (waaronder Mallorca en Ibiza) vallen echter diverse buien en vooral in Baskenland wordt het vaak niet warmer dan een graad of 21. In Italië en op bekende vakantie-eilanden in de Middellandse Zee, zoals Sicilië, Corsica en Ibiza, is het ook zomers met veel zon en veelal ruim 25 graden, maar lokaal valt daar ook een buitje.

wissel1.png
Vooral het zuidwesten en zuidoosten van Europa zijn warm met vaak ruim 30 graden, elders is het een flink stuk minder warm.

Frankrijk
Prima weer dus in het Middellandse Zeegebied, maar in grote delen van Frankrijk valt het de komende dagen behoorlijk tegen. De Franse Riviera heeft wel flink wat zonneschijn bij zo’n 25 graden, maar daar waait momenteel de Mistral, een stevige wind in de Rhône Vallei. In de rest van Frankrijk is het regenachtig met plaatselijk ook een flinke plens regen. Bretagne en Normandië blijven veelal droog met wel behoorlijk veel bewolking. Het is in Frankrijk gemiddeld een graad of 20, alleen de zuidoostkust is met 25 graden dus iets warmer.

Wisselvallig
In de rest van Europa is het ook al een behoorlijke periode wisselvallig zomerweer. Er zitten af en toe een paar mooie dagen tussen met zonneschijn en middagtemperaturen tussen 20 en 25 graden, maar deze worden afgewisseld door een stuk koelere en minder fraaie dagen. Op sommige dagen is het zelfs uitermate nat met bovendien veel wind en doet het eerder herfstachtig dan zomers aan. Voor de Alpen gold de afgelopen dagen hetzelfde en daar viel boven 2000 meter zelfs nog een vers laagje sneeuw. De komende dagen begint het daar echter op te knappen met iets meer zonneschijn en nog slechts heel lokaal een bui.

De actievere buien zitten momenteel in het oosten van Europa. In een lijn van grofweg de Baltische Staten, over oostelijk Polen, Roemenie tot in delen van Bulgarije vallen nu en dan stevige regen- en onweersbuien. De Bulgaarse kust houdt het echter droog met flink wat zon. Deze lijn met buien vertegenwoordigt de scheidslijn tussen de warme lucht die zich momenteel boven Rusland bevindt en de ‘koelere’ lucht boven Centraal-Europa. In zowel Letland als in Roemenie ligt het kwik de komende dagen echter nog boven 25 graden.

Vrij zonnig Finland
Hoewel het na het weekeinde nog flink blijft regenen in Denemarken en het zuiden van Noorwegen en Zweden wordt het daar vanaf dinsdag geleidelijk droger met nog af en toe een lokale bui. Dezelfde storing die vandaag in ons eigen land voor veel regen resulteerde, trekt daar ook geleidelijk weg, waarna zich lichte verbetering inzet. Vooral in Finland is het de zon de komende dagen ruimschoots vertegenwoordigd en wordt het 22 tot 25 graden.

In Duitsland, België, Luxemburg en op de Britse eilanden is het de komende dagen meest droog met nog wel flink wat wolkenvelden. Vooral in het zuiden van Engeland, maar ook in het zuiden van Duitsland breekt ook geregeld de zon door en met af en toe hett zonnetje erbij wordt het er dan net 20 a 21 graden.

Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 24 juli 2011, 15:40 uur, door Verwijderde_gebruiker_01
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.858 topics, welke bij elkaar 448.381 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 113 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 113, lezen 12 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden