Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 19:09:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 08:26:02

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 13:38:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

7 Dec 2023 09:19:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

7 Dec 2023 08:25:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Orkaanseizoen 2023

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 augustus 2011, 18:47 uur | Bericht #265647
Bioscoop in Arnhem gesloten na hoosbui

Na een flinke hoosbui is het Rembrandt Theater in Arnhem ontruimd. Op het dak kwam erg veel water te staan. De bioscoop gaat woensdagavond niet meer open. Een aannnemer gaat het dak inspecteren. In de nieuwe perrontunnel bij het Centraal Station in Arnhem staat een flinke laag water. Dat zorgt niet echt voor problemen. Passagiers kunnen de perrons gewoon bereiken. De perrontunnel is net een maand open.De Arnhemse brandweer kreeg zo'n 20 meldingen binnen over wateroverlast, onder meer over ondergelopen souterrains. Het gaat hoofdzakelijk om huizen in het Spijkerkwartier en het Boulevardkwartier. Volgens Meteo Consult kwam er in Arnhem in korte tijd 40 mm naar beneden. Dat gold ook voor sommige plaatsen op de Veluwe. De kelders van het Kröller-Müller Museum kwamen ook onder water te staan. De kunstcollectie is volgens een woordvoerder niet in gevaar. In Tolkamer en Lobith kwamen straten blank te staan. Het riool kon het water niet verwerken.

Bron Omroep Gelderland | Gewijzigd: 3 augustus 2011, 22:11 uur, door Verwijderde_gebruiker_01
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 augustus 2011, 22:07 uur | Bericht #265747
Overlast in oosten door regen

Op diverse plekken in het oosten van Nederland is woensdagavond overlast ontstaan door zware hoosbuien. Vooral in Arnhem en Raalte (Overijssel) was het raak als gevolg van de buien, die soms lang bleven hangen. In Raalte liepen straten onder en moest de politie enkele wegen afsluiten, meldde een woordvoerder van de brandweer. Het water stroomde ook kelders, liftschachten en huizen binnen en een camping kwam blank te staan.In Arnhem had de brandweer de handen vol aan het wegpompen van overvloedig hemelwater in de gloednieuwe perrontunnel van het Arnhemse station. De Rembrandt-bioscoop moest de deuren sluiten op last van de brandweer. In het depot en een deel van het museum van het Kröller-Müller Museum in Otterlo kwam op sommige plekken water op de vloer te staan. Er stonden geen kunstwerken in het water. Gespecialiseerde bedrijven moeten de luchtvochtigheid in het museum verlagen.Het openingsdefilé van het internationale volksdansfestival SIVO in Odoorn (Drenthe) viel in het water. De organisatie ging over op het slechtweerprogramma. Dansgroepen waren gedwongen korter op te treden en alleen op de twee overdekte van de vijf beschikbare podia.
De regen plaagde ook de Europese kampioenschappen inlineskaten in Zwolle. Een rit die op het programma stond, werd verplaatst naar donderdagochtend, omdat het door de regen te gevaarlijk was om te rijden.

Bron: De Pers | Gewijzigd: 3 augustus 2011, 22:10 uur, door Bronk
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 augustus 2011, 08:04 uur | Bericht #265789
Hoosbuien zorgen voor wateroverlast

Zware hoosbuien hebben op verschillende plaatsen in Gelderland en Overijssel gezorgd voor wateroverlast. Hier en daar kwam in korte tijd extreem veel regen naar beneden.

Wegen afgesloten
In Raalte (Overijssel) liepen straten onder en moest de politie enkele wegen afsluiten, meldde een woordvoerder van de brandweer. Het water stroomde ook kelders, liftschachten en huizen binnen en een camping kwam blank te staan.
Tunnel ondergelopen Een gloednieuwe perrontunnel van het station in Arnhem liep ook onder. De Rembrandt-bioscoop in de stad moest de deuren sluiten op last van de brandweer.

Wateroverlast bij woonzorgcomplex
In Drenthe was er onder meer wateroverlast bij het vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht en een woonzorgcomplex in Gasselte. De organisatie van het internationale volksdansfestival SIVO in Odoorn ging over op het slechtweerprogramma. Dansgroepen waren gedwongen korter op te treden en alleen op de twee overdekte van de vijf beschikbare podia.

Water in Kröller-Müller Museum
In het depot en een deel van het museum van het Kröller-Müller Museum in Otterlo kwam op sommige plekken water op de vloer te staan. Er stonden geen kunstwerken in het water. Gespecialiseerde bedrijven moeten de luchtvochtigheid in het museum verlagen.

EK inlineskaten uitgesteld
De regen plaagde ook de Europese kampioenschappen inlineskaten in Zwolle. Een rit die op het programma stond, werd verplaatst naar donderdagochtend, omdat het door de regen te gevaarlijk was om te rijden.

Bron: RTL | Gewijzigd: 4 augustus 2011, 08:04 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.058 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 985 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 985, lezen 14 mensen het topic "Winterverwachting 2012 --- 2013 + Discussie (Deel 2)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Orkaanseizoen 2023

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden