Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS.

26 Apr 2024 04:49:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS; Sheridan, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Dundy, NE.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Graham, KS; Norton, KS.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gaines, TX.

26 Apr 2024 04:31:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gove, KS; Graham, KS; Sheridan, KS.

26 Apr 2024 03:20:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Graham, KS; Norton, KS; Sheridan, KS.

26 Apr 2024 03:20:33

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Norton, KS; Red Willow, NE.

26 Apr 2024 03:20:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Yuma, CO; Cheyenne, KS; Dundy, NE.

26 Apr 2024 03:20:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, NE.

26 Apr 2024 03:01:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Rawlins, KS; Sherman, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 02:35:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gove, KS; Logan, KS; Sheridan, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 02:34:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Sherman, KS.

26 Apr 2024 02:34:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gove, KS.

26 Apr 2024 02:34:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hitchcock, NE; Red Willow, NE.

26 Apr 2024 01:47:28
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 augustus 2011, 20:37 uur | Bericht #281085
Dodental Irene stijgt tot 29

De tropische storm Irene heeft nog meer levens geëist. Er zijn minstens 29 slachtoffers omgekomen in de negen staten van de Amerikaanse oostkust. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten maandag bekendgemaakt. Irene is ondertussen afgezwakt en baant zich nu een weg naar de oostkust van Canada.

Zes mensen kwamen om in de staat New York, zes anderen in North Carolina en evenveel in Pennsylvania, vier in Virginia, respectievelijk twee in Connecticut en Florida en een in Maryland, New Jersey en Vermont. Het merendeel van de slachtoffers is gedood door omgewaaide bomen, verkeersongevallen of werd meegesleurd door het wassende water.

11 jaar
Het jongste slachtoffer is een kind van 11 jaar, dat gedood werd door een omgewaaide boom op zijn woning in Virginia. Een tiener van 15 kwam om bij een verkeersongeval nadat de verkeerslichten waren uitgevallen.

De Newyorkse pers telde afgelopen weekeinde zes doden in de staat New York. Een man kwam om door elektrocutie toen hij een kind uit een overstroomde straat wilde redden en de elektricteitsleidingen afknapten. Het kind bevindt zich in kritieke toestand.

Er kunnen nog meer slachtoffers op het lijstje komen na de doortocht van de tropische storm zondagavond in de staten Connecticut, Vermont, Rhode Island en Massachusetts. Miljoenen mensen zijn van het stroomnet afgesneden en volgens de autoriteiten kunnen de gevolgen van de overstromingen nog enkele dagen duren.

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 augustus 2011, 20:50 uur | Bericht #281091
Dodental in USA loopt op naar 32

Connecticut
In Bristol kwam een 46 jarige man om, nadat zijn kano omsloeg in een overstroomde straat. Zijn medepassagier overleefde het ongeval. In Prospect werd een 89 jarige vrouw gedood, nadat er brand in haar huis ontstond door een omgevallen elektriciteitspaal.

Florida
In Volusia County verdronk een 55 jaar oude man nabij New Smyrna Beach. Hij werd van zijn surfboard afgegooid door de hoge golven. Hij liep hierbij een fatale hoofdwond op. In Flagler County kwam een eveneens 55 jaar oude man om in de golven. Reanimatie mocht niet meer baten.

Maryland
In Queen Anne's County stootte een boom een schoorsteen om. Deze viel vervolgens door een glazen dak van een serre. Hierin zat een 85 jarige vrouw. Zij is aan haar verwondingen door het vallende glas overleden.

Massachusetts
Een medewerker van openbare werken werd geëlektrocuteerd door een omgevallen elektriciteitspaal.

New Jersey
Een reddingswerker kwam in Princeton om het leven, nadat hij omver was gestoten door het overstromingswater. Een 20 jarige vrouw verdronk in haar auto in Pilesgrove. Haar auto werd door het wassende water van de weg af geduwd. Eveneens in Pilesgrove verdronk een 47 jarige postmedewerker, nadat hij zijn half onder gelopen auto had verlaten. Hij stapte in een rioleringsput en verdween uit het zicht. In Wanaque werd een 39 jarige man getrokken door een losgeslagen pijp. Hij kwam in het water terecht en verdronk in de stroming.

New York
Een 82 jarige vrouw verdronk in haar ondergelopen woning in Brooklyn. Een 50 jarige man werd in Spring Valley geëlektrocuteerd. Hij probeerde een kind te redden, die in het overstromingswater was gevallen, waarin ook stroomdraden lagen. Het kind is met ernstige brandwonden opgenomen in het brandwondencentrum. Een vrouw viel in Onesquethaw kreek in New Scotland nabij Albany. Zij kwam er niet levend vanaf. Een 68 jarige man verdronk tijdens het windsurfen in Suffolk County. Twee mannen werden door de Croton rivier meegesleurd nadat hun opblaasboot omsloeg. Eén van hem kwam in de sterke stroming om het leven.

Noord Carolina
In Nash County werd een man dodelijk getroffen door een afgebroken boomtak. Een 15 jarig meisje kwam om tijdens een verkeersongeluk in Goldsboro. De verkeerslichten waren uitgevallen ten gevolge van Irene. Twee mannen zijn omgekomen in Pitt County. Het huis van één van hen werd getroffen door een boom. De andere man raakte door het water van de weg af en botste tegen een boom. In Sampson County viel een boom op een auto. Eén van de inzittenden kwam hierbij om. Het ontzielde lichaam van een vermiste man werd zondagochtend aangetroffen nabij de Cape Fear rivier in New Hanover County.

Pennsylvania
Een 44 jaar oude man in Stroudburg redde het leven van zijn zoon, door hem weg te duwen voor een omvallende boom. Helaas overleefde hij zelf de klap niet. Een 58 jarige man uit Harrisburg kwam ook om het leven door een omvallende boom. In Luzerne County viel een boom op een camper, waardoor de bewoner het leven liet. In Turnpike (Carbon County) verloor een man de controle over zijn auto en overleefde de botsing met een boom niet. Een 64 jaar oude vrouw werd een paar meter van haar auto levenloos aangetroffen op een ondergelopen weg.

Vermont
Een 20 jarige vrouw vond de dood in het stijgende water in Wilmington. Gouverneur Phill Scott meldde het overlijden van een jong kind door Irene. Er zijn geen verdere gegevens vrijgegeven.

Virginia
In Virginia zijn alle vier slachtoffers omgekomen door omgevallen bomen. De autoriteiten van Newport melden de dood van een 11 jaar oude jongen. Er viel een boom door zijn huis. In Brunswick County kwam de boom terecht op een auto van een 67 jarige man. De bestuurder van de auto werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De passagier overleefde de klap niet. In Chesterfiel County werden de verwondingen door een omgevallen boom een man fataal. Tenslotte liet in King William County een 57 jarige man het leven terwijl hij de weg aan het vrijmaken was van omgevallen bomen. Op het hoogtepunt van de storm probeerde hij een boom in stukken te zagen, terwijl een andere boom bovenop hem viel.

Mogen alle slachtoffers rusten in vrede.

©onweer-online
Bron: msnbc
| Gewijzigd: 29 augustus 2011, 21:06 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 augustus 2011, 21:01 uur | Bericht #281093
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 augustus 2011, 09:10 uur | Bericht #281196
Dodental van orkaan Irene loopt op tot 46

De storm Irene heeft aan de Amerikaanse oostkust aan minstens veertig mensen het leven gekost. Eerder kostte de tropische storm in de Dominicaanse Republiek en Haïti, alsmede in Puerto Rico al aan zeker zes mensen het leven. In Canada wordt een automobilist vermist.



In de Verenigde Staten vielen er slachtoffers door verkeersongelukken, maar ook kwamen mensen om door verdrinking of doordat ze door omvallende bomen werden getroffen.
Het zwaarst getroffen werden de staten Virginia, North Carolina en Vermont. µ

President Barack Obama heeft voor Vermont de noodtoestand afgekondigd, waardoor onmiddellijk federale hulp vrijkomt. Obama heeft gewaarschuwd dat de gevolgen van de storm nog een tijd zullen worden gevoeld. De opruimwerkzaamheden in de getroffen oostelijke staten kunnen weken in beslag nemen.

De schade wordt voorlopig geschat op tussen de zeven en tien miljard dollar (ongeveer vijf en zeven miljard euro).

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 augustus 2011, 10:17 uur | Bericht #281208






























Bron Big picture | Gewijzigd: 22 februari 2017, 11:20 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 augustus 2011, 10:23 uur | Bericht #281209






























Bron Big picture | Gewijzigd: 22 februari 2017, 11:21 uur, door Joyce.s
glenneke
Lid
Woonplaats:
Berichten: 214
Lid sinds: 2 jan. 2011
30 augustus 2011, 18:48 uur | Bericht #281275
gfs laat de ex orkaan toch wel zeer dicht in onze buurt komen,met stormwind! word nog spannend. | Gewijzigd: 30 augustus 2011, 19:23 uur, door Bronk
Tycoon2
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1035
Lid sinds: 9 dec. 2009
30 augustus 2011, 19:17 uur | Bericht #281282
Citaat van glenneke, dinsdag 30 augustus 2011, 18:48 uur gfs laat de ex orkaan toch wel zeer dicht in onze buurt komen,met stormwind! word nog spannend.
Wind gaat hier wel meevallen. Kan hier nog wel een paar dagen warm worden door toedoen van de restanten van Irene. (aankomend weekend).
IJsland kan wel veel wind gaan krijgen. (maar die zijn wel wat gewend). | Gewijzigd: 30 augustus 2011, 19:24 uur, door Bronk
henk55
Lid
Woonplaats: zwolle
Berichten: 2045
Lid sinds: 23 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 augustus 2011, 21:35 uur | Bericht #281301
De hoeveelheid regen die Irene opleverde.
Cumulatief. (bij elkaar opgeteld)

6096549427_8ec65e095b_z.jpg
Bron: nasa.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
31 augustus 2011, 07:39 uur | Bericht #281339
Orkaan Irene maakte zeker 49 dodelijke slachtoffers

De doortocht van de orkaan Irene over Midden- en Noord-Amerika heeft aan zeker 49 mensen het leven gekost. Dat is gebleken uit officiële cijfers. In de Verenigde Staten kwamen 43 mensen om in elf staten. Irene eiste voordien vijf mensenlevens op de Caraïbische eilanden. In Canada viel een dodelijk slachtoffer.



In de Amerikaanse staten Vermont, New Jersey en New York zijn duizenden inwoners nog altijd afgesneden van de buitenwereld. Ondertussen is er al sprake van een nieuwe tropische storm, die de naam Katia kreeg. De storm, die zich mogelijk zal ontwikkelen tot een orkaan, zou eind deze week over het noorden van de Antillen razen om dan koers te zetten naar de Verenigde Staten.

Bron Hln | Gewijzigd: 22 februari 2017, 11:21 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 augustus 2011, 08:37 uur | Bericht #281341
Nog duizenden Amerikanen geïsoleerd na doortocht Irene

De hulpdiensten in de Amerikaanse staten Vermont, New Jersey en New York zijn nog steeds volop in de weer met de nasleep van de orkaan Irene. Daarbij vielen minstens 49 doden. Duizenden inwoners van de drie staten zijn nog steeds afgesneden van de buitenwereld. In Wilmington (Vermont) zijn de belangrijkste straten nog altijd onbruikbaar nadat Irene er in 24 uur tijd het equivalent van twee maanden neerslag heeft losgelaten. De brandweer is er nog bezig met wagens uit de modder te trekken en bomen op te ruimen. Die laatste hebben in verschillende gevallen ook de elektriciteitsleidingen afgerukt.

In New Jersey en New York is op verschillende plaatsen de situatie vergelijkbaar. Scholen en andere openbare plaatsen zijn vaak volledig onbruikbaar door de verwoestingen van de storm. Volgens de officiële cijfers staat de dodentol op 49 personen, maar dat kan nog oplopen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 31 augustus 2011, 08:38 uur, door Verwijderde_gebruiker_01
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 augustus 2011, 08:52 uur | Bericht #281345
Luchtbrug voor water en voedsel in Vermont

De Amerikaanse Nationale Garde heeft met helikopters een luchtbrug ingesteld naar een tiental steden in de noordoostelijke staat Vermont. Wegen en bruggen naar de steden werden door de orkaan Irene weggespoeld. Er viel het afgelopen weekeinde zeker 28 centimeter regen.

"Ik denk dat mensen nog steeds verbouwereerd zijn. Er is gewoon veel ongeloof bij de bevolking. Het gebeurde allemaal zo snel en er is zoveel schade", zegt Gail Devine, een inwoner van het gebied.

Irene, die ook in het Caribisch gebied huishield, heeft aan zeker 49 mensen het leven gekost. Ten minste 44 van hen kwamen om in de Verenigde Staten en Puerto Rico. Op de Bahama's werden geen slachtoffers gemeld, ook al trok het oog van de orkaan over de eilandengroep.

Terwijl reparatieteams zijn ingezet om de wegen in Vermont weer toegankelijk te maken, vliegt de Nationale Garde water en voedsel naar de afgesneden steden. Ook kunnen de helikopters worden ingezet om mensen naar ziekenhuizen te vervoeren. In Vermont zijn ongeveer 260 wegen afgesloten vanwege stormschade, alsmede dertig snelwegbruggen. De schade aan de infrastructuur loopt in de honderden miljoenen dollars, meldden de lokale autoriteiten.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
31 augustus 2011, 15:58 uur | Bericht #281404
Obama roept overstromingen na Irene uit tot ramp

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de overstromingen veroorzaakt door de tropische storm Irene in North Carolina en New York als 'grote ramp' uitgeroepen. Door die beslissing kunnen de twee staten extra overheidsgeld krijgen voor de hulpverlening. Drie dagen na de passage van Irene zijn nog altijd duizenden Amerikanen van de buitenwereld afgesneden door overstromingen. Op vele plaatsen is er ook nog geen elektriciteit. 'Het probleem is de ontoegankelijkheid', verklaart Dave Miller, die de noodoperaties leidt. Zo waren dinsdagnacht nog meer dan 200 wegen geblokkeerd of helemaal weggespoeld in Vermont, waardoor 13 dorpen moeilijk bereikbaar zijn.



De orkaan bereikte zaterdag de Oostkust van de VS. Tegen de tijd dat ze New York bereikte, was ze verzwakt tot een tropische storm. Toch werd het metrosysteem van New York gesloten en moesten daar 370.000 mensen hun huizen verlaten uit veiligheidsoverwegingen. Meer dan veertig mensen zijn bij de storm omgekomen in de Verenigde Staten. De schade die Irene heeft veroorzaakt, kan oplopen tot een kost van vijf tot zeven miljard dollar.


Bron: Nieuwsblad
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 augustus 2011, 18:58 uur | Bericht #281455
Overstromingen treffen oostkust van de VS

Vier dagen nadat orkaan Irene over de oostkust van de Verenigde Staten is geraasd, zorgen overstromingen nu voor grote hinder. Vooral de Amerikaanse staten Vermont, New Jersey en New York ondervinden erge watersnood. In New Jersey vonden 1.700 evacuaties plaats nadat de rivier Passaic uit zijn oevers trad. Het was van 1903 geleden dat het water van de rivier zo hoog stond. "De Passaic is beginnen razen na de doortocht van orkaan Irene en de vele regen in het noorden van Jersey. Maar ook voor Irene onze staat aandeed, stond de rivier al hoog, door de hevige regenval deze zomer", vertelde Wheeler Antabanez uit New Jersey aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.



Geïsoleerdorpen
In de noordelijker gelegen staat Vermont waren tot vandaag dertien plaatsen volledig geïsoleerd van de buitenwereld. De bewoners van het bergachtige gebied werden met helikopters voorzien van water en voedsel. Op een na zijn alle dorpen momenteel weer bereikbaar via landwegen. Toch blijven vele wegen moeilijk begaanbaar of blijven ze alleen open om hulpdiensten door te laten.

Enorme materiële schade
Orkaan Irene en de nasleep ervan maakten bijna vijftig dodelijke slachtoffers. Duizenden mensen zijn gestrand en nog steeds meer dan twee miljoen Amerikanen moeten het zonder stroom stellen. De materiële schade is bovendien enorm. Irene wordt waarschijnlijk een van de tien ergste natuurrampen uit de Amerikaanse geschiedenis. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het schatten van kosten van rampen, liet al weten dat de schade boven de 10 miljard dollar, zo'n 6,9 miljard euro, zal uitkomen.

Rampgebieden
President Obama verklaarde de staten North Carolina en New York alvast tot rampgebied. Beide staten komen hierdoor in aanmerking voor geld van de federale overheid.

Bron: HLN | Gewijzigd: 22 februari 2017, 11:21 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 september 2011, 07:34 uur | Bericht #281517
Getroffen oostkust krijgt bezoek van Obama



De Amerikaanse president Barack Obama bezoekt zondag het rampgebied aan de oostkust dat is getroffen door de orkaan Irene. Dat heeft het Witte Huis vandaag laten weten. Obama reist naar de plaats Paterson in New Jersey, één van de zwaarst getroffen staten. Door Irene ontstonden overstromingen waardoor in New Jersey zeker 1700 mensen moesten worden geëvacueerd.

Bron Hln | Gewijzigd: 22 februari 2017, 11:21 uur, door Joyce.s
henk55
Lid
Woonplaats: zwolle
Berichten: 2045
Lid sinds: 23 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 september 2011, 08:30 uur | Bericht #281523
Ligt het restant van Irene nu ten zuidwesten van ijsland?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 september 2011, 21:28 uur | Bericht #281877



Norwalk

| Gewijzigd: 2 september 2011, 21:32 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 september 2011, 21:36 uur | Bericht #283270
Obama belooft getroffenen Irene steun

De Amerikaanse overheid zal er zijn voor de mensen die vorige week werden getroffen door de tropische storm Irene. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama zondag gezegd tijdens een bezoek aan het rampgebied. Obama liep door de straten van Paterson (New Jersey), een industriële voorstad van New York. Daar zijn de huizen van circa 6000 mensen ondergelopen toen de overvolle rivier Passaic overstroomde.

De president heeft New Jersey uitgeroepen tot rampgebied. Dat betekent dat de staat in aanmerking komt voor noodhulp van de overheid. Obama zal de Senaat en het Huis van Afgevaardigden waarschijnlijk vragen extra geld vrij te maken voor de getroffenen.

''Het laatste dat de bewoners nu nodig hebben is dat de politiek van Washington voorkomt dat we alles doen wat we kunnen'', zei hij, in een verkapte sneer naar de Republikeinse oppositie.

Irene trok eind vorige maand over de oostkust van de Verenigde Staten. Het noodweer veroorzaakte de zwaarste overstromingen in meer dan een eeuw tijd. Ongeveer 50 mensen kwamen om het leven.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 september 2011, 10:21 uur | Bericht #283363
Paard deelt meisje (11) dodelijke trap uit

Een meisje die een handje toestak bij de voorbereidingen op de komst van de tropische storm Irene is in de VS op een gruwelijke manier aan haar einde gekomen. De Amerikaanse was aan het werk in de stallen in Hanover County. Toen een paard vast raakte in een poort en Adrianna Cox het dier wou bevrijden, kreeg ze een hoefijzer tegen haar hoofd. Arianna (11) hield van paarden en ze wou de dieren beschermen tegen de storm, vertelt haar vader Douglas.

Hoewel het meisje officieel geen slachtoffer is van Irene, zal haar vader de dood van zijn dochter voor eeuwig linken aan de verwoestende storm. Douglas die een verzekeringskantoor heeft, zette zijn verdriet na de doortocht van de storm meteen opzij, hield zich kranig en hielp andere slachtoffers van het noodweer.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 september 2011, 10:17 uur | Bericht #288871
Irene is rampzalig voor de pompoenen oogst in het noordoosten van de Usa

Oogst de pompoenen nu! Dat is een oude wijsheid van de boeren in het Noordoosten. Orkaan Irene heeft de pompoenvelden in de hele regio onder water gezet. Hierdoor hebben boeren en supermarkten moeite met het voldoen aan alle orders, die vanuit het hele land in verband met Halloween geplaatst zijn. De schade is ernstig. De prijzen voor een pompoen schieten de lucht in. In New York betaal je al gauw $150 tot $200 voor een gewone pompoen.


Archief

Naast de overstromingen door Irene krijgen de boeren te maken met nog een bedreiging voor de oogst: vroege vorst. Vorst aan de grond kan ontstaan bij een temperatuur boven nul. De koude lucht zakt naar beneden en de oppervlakte temperatuur ligt dan een aantal graden lager. Dit is rampzalig voor de pompoenenteelt. De boeren, die geluk hadden en niet door Irene zijn getroffen, zijn wel bezorgd over de komende regen. De komende weken zal cruciaal zijn voor de oogst. Als er een zware storm komt met veel regen, kan dit voor schimmel zorgen. Het natte weer voorafgaande aan Irene heeft een uitbraak van phytophthora (een waterschimmel) veroorzaakt. Ook hierdoor kan er een tekort aan pompoenen ontstaan.

©onweer-online
Bron: Accuweather
| Gewijzigd: 22 februari 2017, 11:21 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 239 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 239, lezen 1 mensen het topic "Cycloon houdt huis aan kust Bangladesh".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden