Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Culpeper, VA; Madison, VA; Rappahannock, VA.

15 Jul 2024 22:25:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fremont, WY.

15 Jul 2024 22:25:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Livingston, NY; Monroe, NY; Ontario, NY; Wayne, NY.

15 Jul 2024 22:21:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Loudoun, VA.

15 Jul 2024 22:21:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cochise, AZ.

15 Jul 2024 22:21:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Randolph, GA; Terrell, GA.

15 Jul 2024 22:21:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Culpeper, VA; Fauquier, VA; Rappahannock, VA.

15 Jul 2024 22:21:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Johns, FL.

15 Jul 2024 22:21:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, SC; Hampton, SC; Jasper, SC.

15 Jul 2024 22:21:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rockingham, VA.

15 Jul 2024 22:12:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, OH.

15 Jul 2024 22:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, SC; Clarendon, SC; Orangeburg, SC.

15 Jul 2024 22:09:28

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Livingston, NY.

15 Jul 2024 22:09:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, OH; Preble, OH.

15 Jul 2024 22:09:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, IA; Crawford, IA; Sac, IA.

15 Jul 2024 22:09:27
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 09:46 uur | Bericht #272031
Zuidoosten moet rekening houden met noodweer

Het zuidoosten van Nederland krijgt zondag te maken met heftig weer. Op het programma staan onweersbuien met mogelijk hagelstenen en zware windstoten met snelheden tot negentig kilometer per uur. Dat meldt Weerplaza. Voor het onweer losbarst kan de temperatuur in Limburg en delen van Noord-Brabant oplopen tot ongeveer dertig graden.

Waar de zwaarste buien vallen, is niet goed te zeggen. De hoge temperatuur zorgt voor instabiliteit. Hoog in de atmosfeer staat veel wind, waardoor buienlijnen en onweersclusters ontstaan. Volgens meteorologen is noodweer daarbij goed mogelijk.

"De situatie is vrijwel zeker explosiever dan afgelopen donderdag, de dag van het drama op Pukkelpop", zegt meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza. Bij zogeheten valwinden zijn zeer zware windstoten mogelijk met nog hogere snelheden dan negentig kilometer per uur.

In andere delen van het land zijn de buien waarschijnlijk minder talrijk en zwaar. De Waddeneilanden en de noordwestkust ontspringen de dans mogelijk bijna helemaal. Doordat een westenwind koelere lucht vanaf zee meebrengt, blijft de atmosferische instabiliteit gering.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 10:49 uur | Bericht #272130
"Kans op hevig onweer, wees voorzichtig"

Vandaag trekken opnieuw regen- en onweersbuien over ons land en die kunnen volgens weerman Frank Deboosere lokaal zeer hevig zijn. Op Maanrock in Mechelen zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Met het drama van Pukkelpop in gedachten, is het wat bang afwachten wat het weer vandaag brengt. Er is opnieuw zwaar onweer voorspeld, "met felle regenbuien, hagel, rukwinden, blikseminslagen, en kans op lokaal wateroverlast", waarschuwt Deboosere.

De onweders zullen vooral over het centrum en het oosten van het land trekken, Oost- en West-Vlaanderen blijven mogelijk buiten schot. "In het centrum en het oosten kan de temperatuur oplopen tot 29 graden, met een hoge luchtvochtigheid waardoor de kans op hevig onweer groot is, wees dus voorzichtig", aldus nog de weerman.

Op het muziekfestival Maanrock in Mechelen zit de schrik voor zwaar onweer er goed in, men houdt er het weer dan ook nauwlettend in het oog. Onder het podium controleert iemand permanent de windsnelheden. Via de schermen werd het publiek ook geïnformeerd. Uitzonderlijk zal er per podium ook een medewerker van podiumbouwer Stageco aanwezig zijn. "Die kan bij hevige wind beslissen om een aantal zeilen uit te halen of eventueel klank- en lichtbruggen te doen zakken om het gewicht anders te verdelen", klinkt het.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 10:50 uur | Bericht #272131
Waarschuwingen voor onweer, windstoten en hagel

Voor zondagmiddag wordt zwaar noodweer voorspeld. Vooral de provincie Limburg en delen van Noord-Brabant krijgen te maken met hevig onweer, zware windstoten en mogelijk hagel. 'De situatie is vrijwel zeker explosiever dan donderdag op Pukkelpop.' Dat meldt Weerplaza. Meteoroloog Ben Lankamp verwacht een situatie die vergelijkbaar is met het noodweer dat donderdag chaos veroorzaakte op het Belgische muziekfestival Pukkelpop.

Onweer
De temperatuur loopt zondag waarschijnlijk eerst op tot ongeveer 30 graden Celsius. Die temperatuur zorgt voor instabiliteit. Hoog in de atmosfeer ontstaat veel wind, waardoor buienlijnen en onweersclusters kunnen ontstaan. Mogelijk doen zich valwinden voor, windstoten met een snelheid van zo’n 90 kilometer per uur.

Code geel
Weerinstituut KNMI geeft voor het hele land 'code geel' waarschuwingen af. Dat is de lichtste waarschuwing. In het hele land kunnen onweersbuien met mogelijk hagel, veel regen en zware windstoten ontstaan. Vooral in het zuidoosten en oosten zal het noodweer hevig zijn. De Waddeneilanden en de noordwestkust ontkomen mogelijk aan het slechte weer. Later op de avond houdt het noodweer weer op.

Bron: Elsevier
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 10:53 uur | Bericht #272136
Onweersbuien met veel regen op komst

Het zuidoosten van het land krijgt de komende uren te maken met enkele onweersbuien met plaatselijk veel neerslag in korte tijd. In de loop van de middag kunnen ook elders in het land stevige buien voorkomen, met hagel en zware windstoten. Het KNMI geeft zondag voor het hele land een code geel, een waarschuwing voor slecht weer.

Ook voor de provincie Flevoland, waar Lowlands bij Biddinghuizen zijn laatste dag beleeft, geldt een code geel. De organisatie van het muziek- en cultuurfestival is extra alert door wat er donderdag in België is gebeurd. Door zwaar noodweer kwamen daar vijf bezoekers van het festival Pukkelpop om het leven.

Volgens WeerOnline kunnen de hevige en korte buien zeer lokaal wateroverlast veroorzaken. Extreme valwinden, zoals donderdag optraden, zijn volgens WeerOnline ook niet helemaal uitgesloten. Een woordvoerder verwacht dat zowel Lowlands als het Rotterdamse evenement Bavaria City Racing het zondag in elk geval niet helemaal drooghouden. Het slechte weer zal later op de avond voorbij zijn.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 12:41 uur | Bericht #272302
Waarschuwing extreem weer in zuiden

Het KNMI heeft voor vier provincies een code oranje (waarschuwing voor extreem weer) afgegeven. Het gaat om Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. Bij de buien in het oosten en zuidoosten van het land kunnen zware tot zeer zware windstoten voorkomen, 95 tot 105 km/uur. Er kunnen volgens het KNMI hagelstenen met een doorsnede van 1 tot 2 centimeter vallen. Tijdens de zware buien valt plaatselijk meer dan 20 milimeter.

Kan gaan spoken
RTL-weervrouw Margot Ribberink bevestigt dat het kan gaan spoken in delen van Nederland. De buien ontstaan volgens haar de komende uren boven België. Nu is er op de buienradar nog niets te zien, maar dat gaat veranderen. RTL-weervrouw Margot Ribberink: "Lokaal ontstaan zeer zware buien."

Zeer lokale buien
Het is nog niet helemaal duidelijk in welke richting de extreme buien precies trekken, maar het lijkt erop dat het zuidoosten het zwaarst getroffen wordt. De buien zijn volgens Ribberink zeer lokaal.
Regen in hele land

Het KNMI heeft voor de gebieden die niet onder code oranje vallen code geel afgegeven, een waarschuwing voor slecht weer. Dat geldt dus ook voor Biddinghuizen, in Flevoland. Daar is vandaag de laatste dag van Lowlands.
Extra alert

De organisatie van het festival is extra alert na het drama op Pukkelpop donderdag in het Belgische Hasselt. Door zwaar noodweer vielen daar toen vijf doden en 140 gewonden.

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 14:45 uur | Bericht #272547
Eerste bui over Lowlands getrokken

Lowlands in Biddinghuizen heeftde eerste korte, maar hevige regenbui achter de rug. Voor de provincie Flevoland heeft de KNMI weercode geel afgegeven, een waarschuwing voor slecht weer. 'Het is allemaal niet zo spannend', vindt een woordvoerder van Lowlands. 'Het was gewoon een regenbui, iedereen is weer op het veld.' Over code geel zei hij: 'dat zit qua niveau onder een weeralarm. Dat wordt continu afgegeven, alleen door het drama in Pukkelpop krijgt het ineens de aandacht.' Later op de dag wordt er meer regen verwacht.Naar huis
Voor sommige festivalgangers is dat de reden om de tent op de Lowlands-camping al op te breken en huiswaarts te keren, in plaats van maandag. 'We willen niet in de regen en blubber alles inpakken', zei Inge (41) uit Groningen. Ze gaat niet eerder naar huis uit angst voor vergelijkbare toestanden als op Pukkelpop. 'We zijn te oud om bang te zijn', grapte een vriend van haar nuchter.

Bron: AD | Gewijzigd: 9 februari 2017, 09:45 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 18:08 uur | Bericht #273074
'Extreem weer lijkt mee te vallen'

Het aangekondigde extreme weer lijkt mee te vallen. Het KNMI kondigde voor Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel code oranje af, maar de onweersbuien blijven vooralsnog uit. "Alle ingrediënten waren aanwezig voor noodweer, maar het wil niet echt lukken", zegt een woordvoerder van Weeronline. Alleen in Drenthe en Overijssel hebben zich enkele pittige onweersbuien gevormd.

Een buienlijn tussen Utrecht en Eindhoven trekt momenteel nog oostwaarts, maar ook daar zit geen extreem weer tussen. "Die buien kunnen nog actiever worden maar zoals het er nu uitziet, trekken die buien zonder veel problemen over." Meteorologen verwachten dat tegen 19.30 uur de laatste buien naar Duitsland zijn verdwenen. Later op de avond worden nog enkele lichte regenbuien verwacht.

Bron: Nieuws.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 20:21 uur | Bericht #273312
Waarschuwing noodweer voor beperkter gebied

Het KNMI waarschuwt nog voor een enkele zware regen- en onweersbui in het uiterste oosten van de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. Daarbij kan het hagelen en kunnen zware windstoten voorkomen, met een snelheid van 75 tot 90 kilometer per uur.Lokaal kunnen windstoten van 100 kilometer per uur met buien gepaard gaan. De waarschuwing geldt tot een uur of acht. Eerder gold code oranje voor het hele gebied van de vier provincies.

Bron: AD | Gewijzigd: 9 februari 2017, 09:45 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 21:11 uur | Bericht #273374
KNMI beëindigt code oranje

Het KNMI heeft zondagavond code oranje voor extreem weer beëindigd. Tot acht uur gold die nog voor het oosten van de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. Eerder was code oranje van kracht voor het hele gebied van de vier provincies. In de rest van het land gold code geel.

Het KNMI waarschuwde tot acht uur nog voor een enkele zware regen- en onweersbui, waarbij het kon hagelen en zware windstoten konden voorkomen, met een snelheid van 75 tot 90 kilometer per uur. Lokaal konden windstoten van 100 kilometer per uur met buien gepaard gaan.

Bron: AD
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 augustus 2011, 15:42 uur | Bericht #273837
Waarom het noodweer niet kwam

Vrijwel niemand zal het zijn ontgaan zondag. Er werden heftige onweersbuien verwacht, waarbij zware tot zeer zware windstoten konden voorkomen, hagel en extreem veel regen. Veel mensen bereiden zich daarom voor op noodweer. Noodweer dat uitbleef. Mede omdat velen zich waarschijnlijk afvragen waarom dat zo was, blikken we vandaag terug op de weersontwikkelingen van zondag.

De weersanalyse van zondag
De weersanalyse van zondag wond er geen doekjes om. Een combinatie van extreme onstabiliteit (Cape) en grote verschillen tussen de windsnelheid aan het aardoppervlak en hogerop leverde een potentieel explosieve atmosferische mix op. Wel zat er op enige hoogte nog een warme luchtlaag (inversie) die het ontstaan van buien lange tijd zou tegenwerken (Cin). Maar dat ‘deksel’ op de atmosfeer zorgde er tevens voor dat daaronder de warmte-energie zich steeds verder kon ophopen. En uiteindelijk zou de Cin ‘overwonnen’ moeten worden door een extra optilling, ‘dynamische forcering’, onderin de atmosfeer. Deze forcering zou worden geleverd door een langstrekkende windsprong behorende bij een klein overtrekkend front. Hiermee zou alle opgekropte energie in het onderste deel van de atmosfeer in één klap met enorme kracht vrijkomen, met de ontwikkeling van zeer zware buien tot gevolg.

mee_1.gif
Het viel zondag erg mee met de buien. Radarbeeld van 1600 uur Nederlandse tijd.

mee_2.gif
Lokaal zouden nog wel felle bui-exemplaren ontstaan met onweer en hagel, maar die trokken snel weer weg en de bijbehorende windvlagen waren toch veelal bescheiden. Hier het radarbeeld van 1755 uur Nederlandse tijd met één van die plaatselijke wolkbreuken, bij Nijmegen.

mee_3.gif
De bui trok snel verder. 20 minuten later passeerde dezelfde buiencel alweer Doetinchem.

De weersontwikkelingen zelf
Uiteindelijk zou het dus allemaal erg meevallen. Veel plaatsen kregen nauwelijks regen te verwerken, laat staan onweer en zware windstoten. Lokaal ontstonden nog wel een paar pittige buien met bliksems en hagel, maar die trokken snel weer weg en de bijbehorende windvlagen waren toch veelal bescheiden.


Foto van een zich snel ontwikkelende wolk zondagavond in de Achterhoek. De onstabiliteit hogerop in de atmosfeer werd daar op dat moment lokaal wel aangesproken.


Idem

Waarom het niet gebeurde
Verschillende aspecten hebben eraan bijgedragen dat het noodweer uitbleef. Belangrijkste ervan is dat de windsprong, die de extra optilling moest leveren om de Cin te overwinnen, niet of nauwelijks aanwezig bleek. Hierdoor bleef vrijwel alle energie opgesloten onderin de atmosfeer; de energie die nodig was om de buien van de extreme onstabiliteit hogerop te laten ‘profiteren’. Tevens stak er een zuidwestenwind op die koelere lucht al verder het land op blies dan was verwacht. Hierdoor ruimde een deel van de opgebouwde warmte-energie eerder het veld dan gedacht. Een andere tegenwerkende factor was een relatief droge laag (weinig vocht) hoog in de atmosfeer. Die zorgde ervoor dat de buien die wél ontstonden kort van levensduur waren. Tevens trokken de buien door de vele wind op hoogte snel weer weg.


Foto van een bui eerder op de zondag (tijdens de ochtend), bij Doetinchem.

De vraag
Wellicht dat u na het lezen van dit alles nog steeds de vraag heeft: maar waarom wisten jullie dit dan niet van te voren? En daar komen we bij iets dat misschien gek is om te lezen, maar als je er wat langer over nadenkt tegelijkertijd ook weer niet: niet alles is zichtbaar, ook niet voor meteorologen. De atmosfeer is aan de ene kant zeer complex en groot, terwijl aan de andere kant er wel veel waarnemingen en metingen worden gedaan op basis waarvan de verwachtingen worden gemaakt. Maar deze waarnemingen en metingen beslaan nog steeds maar een beperkt deel van de atmosfeer. Kortom: hoe goed meteorologen ook hun best doen bij het maken van de verwachting – en u kunt ervan op aan dat wij dat elke dag doen - er mist per definitie informatie. Informatie die maakt dat ook een op het eerste gezicht goede en tevens logische verwachting soms toch niet uitkomt. En hoe vervelend dat ook kan zijn, het is tegelijkertijd precies wat meteorologie zo’n mooi vak maakt!

Bron: Meteoconsult | Gewijzigd: 9 februari 2017, 09:45 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 augustus 2011, 20:19 uur | Bericht #274099
Windhoos velt drie bomen in Wijhe

Een windhoos heeft zondag aan het eind van de ochtend drie bomen omver geblazen aan Wijhezicht en de Brabantse Wagen in Wijhe. Aan de Brabantse Wagen ging een kastanje om. De boom blokkeerde de weg waarna de brandweer uitrukte om de boom weg te halen.
Bij een speeltuin aan Wijhezicht gingen twee wilgen omver. Ze vielen deels op een schuur ter plaatse. De brandweer zorgde er hier voor dat de schuur weer vrij kwam. De bomen zelf liggen er nog en zullen maandag moeten worden opgeruimd door de gemeente, eigenaar van de bomen.De windhoos trok over een deel van Wijhe op het moment dat het verder windstil was maar het dorp wel werd getroffen door de zoveelste enorme regenbui - inclusief hagel. In korte tijd viel er een enorme hoeveelheid water in dit deel van Wijhe, waar de afgelopen weken diverse keren huizen onder water kwamen te staan.

Dit keer lijkt er geen waterschade te zijn ontstaan, ook al doordat de gemeente direct maatregelen trof toen woningen aan de Veerstraat twee keer binnen een week onder water stonden. Afgelopen week werd er een nieuwe riolering aangelegd in het gebied, een particuliere tuin die bij elke hoosbui zwaar onder water kwam te staan is in opdracht van de gemeente voorzien van een afvoerput.

Bron: destentor.nl | Gewijzigd: 22 augustus 2011, 20:26 uur, door Bronk
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.869 topics, welke bij elkaar 448.433 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.599 leden.
Het nieuwste lid is miel.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 87 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 87, lezen 9 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden