Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beltrami, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 12:32:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 12:26:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Koochiching, MN.

18 Jun 2024 12:11:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cass, MN; Crow Wing, MN; Itasca, MN; Koochiching, MN.

18 Jun 2024 12:07:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN; Wilkin, MN.

18 Jun 2024 12:03:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Clearwater, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 11:54:07

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

18 Jun 2024 11:38:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MN; Grant, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN; Wilkin, MN; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 11:33:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Otter Tail, MN; Wilkin, MN; Ransom, ND; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 11:28:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Clay, MN; Clearwater, MN; Hubbard, MN; Mahnomen, MN; Otter Tail, MN; Polk, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 11:20:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Clay, MN; Clearwater, MN; Mahnomen, MN; Norman, MN; Otter Tail, MN; Polk, MN; Wilkin, MN.

18 Jun 2024 11:06:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Barnes, ND; Cass, ND; Ransom, ND; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 10:54:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MN; Mahnomen, MN; Norman, MN; Polk, MN; Cass, ND; Steele, ND; Traill, ND.

18 Jun 2024 10:54:21

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Calhoun.

18 Jun 2024 10:54:06

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Nueces.

18 Jun 2024 10:54:06
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 augustus 2011, 07:43 uur | Bericht #274944
Omgeving Hasselt opnieuw getroffen door onweer

De Hasseltse brandweer heeft het vannacht enorm druk, nadat een onweerszone over Limburg trok. Dat is rond 2.45 uur vernomen bij de brandweer zelf. Ze kregen verschillende oproepen voor blikseminslagen en wateroverlast.
De brandweer van Hasselt kreeg tijdens het onweer quasi tegelijkertijd vier oproepen voor blikseminslagen in woningen. Het ging om huizen op de Monninxstraat in Hasselt, de Kempen- en Keizerstraat in Diepenbeek en de Kiezelweg in Schulen bij Herk-De-Stad. Rond hetzelfde tijdstip kreeg de brandweer van Hasselt een tiental oproepen binnen voor wateroverlast. Voor de blikseminslag aan de Kempenstraat in Diepenbeek riep Hasselt de hulp in van de collega's van Genk. Op de Monninxstraat in Hasselt en op de Keizerstraat in Diepenbeek moesten de hulpdiensten de daken van de woningen met een zeil dichtleggen.

Dakbrand
De brandweer van Bree moest rond 1.45 uur uitrukken naar de Kleine Marsestraat in Kaulille bij Bocholt, waar de bliksem insloeg op een tweewoonst en meteen een dakbrand veroorzaakte. De brandweer van Genk kreeg meldingen van blikseminslagen, onder meer op de Broedersstraat in Genk en op de Kempenstraat in Diepenbeek. In Genk was bij een man de elektriciteit uitgevallen zonder veel erg en in Diepenbeek waren enkele nokpannen van het dak losgeslagen door de bliksem.

Op een viertal plaatsen is de brandweer van Genk nog bezig met het wegpompen van water. Het ging om straten, die ondergelopen waren. Volgens de Genkse brandweer had het onweer zeker niet zo'n omvang als vorige donderdag, toen een ongezien onweer over de Pukkelpopweide in Kiewit en andere delen van Limburg raasde.

Bron: HLN | Gewijzigd: 23 augustus 2011, 07:43 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 augustus 2011, 07:45 uur | Bericht #274949
Extreem weer Limburg, storing hulpdiensten

Het KNMI heeft zijn waarschuwing voor extreme weersomstandigheden vannacht in Limburg en het oosten van Noord-Brabant rond kwart over vier weer ingetrokken. Het eerste slechtweergebied is de regio intussen gepasseerd.
Een nieuw buienfront trekt vermoedelijk later vandaag in noordoostelijke richting over hetzelfde gebied. Lokaal kan er in korte tijd veel neerslag vallen.

Complicerende factor was vannacht een grote storing in het communicatienetwerk van de hulpdiensten in het midden en noorden van Limburg. Brandweerkorpsen uit de regio werden uit voorzorg naar de kazerne geroepen, omdat niet meer via het systeem kon worden gecommuniceerd.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 augustus 2011, 07:50 uur | Bericht #274953
Onweer houdt lelijk huis

*edit* Info staat reeds vermeld

Elektriciteitspanne
Ook in Wallonië zorgde onweer voor schade. Een deel van het dak van de school van de Ursulinen in Bergen werd vernield door een brand, vermoedelijk ontstaan door een blikseminslag. Om 5.00 uur was de brand onder controle. Ongeveer de helft van het dak kon volgens de brandweer gered worden. Een zwaar onweer in Charleroi en omstreken zette gisterenavond rond 23.00 uur verschillende kelders blank en zorgde hier en daar voor een elektriciteitspanne. De brandweer kreeg tientallen telefoontjes. De meeste oproepen kwamen uit de regio Ham-sur-Heure/Nalinnes, waar veel kelders ondergelopen waren. Een blikseminslag zorgde er ook voor dat bepaalde delen van de gemeente Gerpinnes zonder elektriciteit zaten. De brandweer van Geldenaken, in Waals-Brabant moest verscheidene keren uitrukken voor ondergelopen kelders, maar ook voor modderstromen op de gemeentelijke wegen.

Bron: de Standaard
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 augustus 2011, 07:56 uur | Bericht #274957
Blikseminslagen en wateroverlast door onweer


In Opwijk is een huis onbewoonbaar nadat de bliksem op het dak is ingeslagen

Op verschillende plaatsen in ons land is er schade door het onweer en de hevige regen van afgelopen nacht. In Opwijk, Wemmel en Hasselt sloeg de bliksem in op daken, in Wallonië is er in veel straten en huizen wateroverlast.

In Opwijk, in Vlaams-Brabant, sloeg iets na middernacht de bliksem in op een huis in de straat Hulst (foto bovenaan). Het dak vatte vuur, de brand breidde snel uit. De brandweerkorpsen van Opwijk en Asse kwamen ter plaatse, maar konden niet verhinderen dat het dak voor een groot stuk vernield werd. De bovenverdieping van de woning stortte deels in, op de benedenverdieping is er veel waterschade. De bewoners van het huis konden zichzelf tijdig in veiligheid brengen, een van hen liep lichte brandwonden op.

Ook in Wemmel, in Vlaams-Brabant, sloeg de bliksem in op het dak van een huis. De brandweer kwam ter plaatse, maar de schade bleef beperkt, de blikseminslag veroorzaakte enkel een brandgeur.

In Hasselt, Diepenbeek, Herk-de-Stad, Genk en Bree, in de provincie Limburg, sloeg de bliksem in op meerdere woningen, de schade bleef al bij al beperkt. De brandweerkorpsen van Hasselt en Genk kregen ook een tiental oproepen voor wateroverlast en omgewaaide bomen.

Over over de taalgrens was er schade door het onweer. In het oosten van Waals-Brabant moest de brandweer uitrukken voor ondergelopen kelders en modderstromen op plaatselijke wegen.

In de streek rond Charleroi, in de provincie Henegouwen, stonden kelders blank en viel de stroom uit door blikseminslagen. De brandweer kreeg er meer dan 200 oproepen. In Bergen is het dak van een school vernield door een brand. Rond 2 uur sloeg de bliksem er in. Pas rond 5 uur kreeg de brandweer het vuur onder controle.

Bron: de Redactie | Gewijzigd: 9 februari 2017, 09:41 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 09:31 uur | Bericht #275113
Bliksem vernielt home voor gehandicapten in Antoing

In Antoing, in de buurt van Doornik, in de provincie Henegouwen, is een home voor gehandicapten vanmorgen in vlammen opgegaan nadat de bliksem erop was ingeslagen. De bewoners waren gelukkig met vakantie. Ze zullen wel een nieuw onderkomen moeten krijgen, want het home is volledig vernield.

In het home woonden 24 gehandicapten. De brandweer van Antoing en Doornik kwam ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat het gebouw in vlammen opging. Het home was een jaar geleden ingehuldigd.

bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 09:55 uur | Bericht #275177
Nieuwe waarschuwing KNMI voor zwaar onweer

Het KNMI heeft opnieuw een waarschuwing uitgedaan voor zwaar onweer. Dit keer geldt de waarschuwing voor met name Zeeland en Brabant, zo maakte het weerinstituut dinsdag bekend. In het onweersgebied dat vanuit het zuiden optrekt, kunnen zware windstoten en hagel voorkomen. Voor beide provincies geldt de komende uren de code oranje.

Ook in de rest van Nederland trekken de onweersbuien over. Daar is de lagere code geel van toepassing. Het KNMI raadt de mensen aan de berichtgeving voor hun regio in de gaten te houden.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 10:45 uur | Bericht #275325
Hevig onweer veroorzaakt opnieuw veel overlast

Vannacht en vanmorgen zijn grote delen van het land opnieuw getroffen door lokaal hevig onweer. Ook de brandweer van Hasselt moest weer massaal uitrukken voor blikseminslagen en wateroverlast. Ook vandaag trekken onweersbuien vanuit Frankrijk over het land. Pas vanavond wordt het droger, meldt het KMI. Onweerscomplexen die boven Frankrijk ontstaan, trekken ook vanmiddag nog van zuidwest naar noordoost door België. Het onweer kan hevig zijn en gepaard gaan met hagel en zware windstoten. Later op de middag zal de onweersactiviteit vanuit het westen langzaam verminderen.Tussen de buien door is er ook af en toe ruimte voor zon. De maxima schommelen tussen de 24 en 28 graden.

Door het onweer is het spoorverkeer in Vlaanderen vanochtend ernstig verstoord. Het gaat om vertragingen van 10 tot 30 minuten, vooral rond Sint-Niklaas, Gent en Antwerpen. "De vertraging is het gevolg van verschillende blikseminslagen op de seininrichting", legt Mieke Meert van Infrabel uit. Wanneer het verkeer op het spoor opnieuw normaal zal zijn, is moeilijk te voorspellen, zegt Infrabel. "Dat is afhankelijk van de evolutie van het weer."

Vlaams-Brabant
In Vlaams-Brabant moesten verschillende brandweerkorpsen vanochtend uitrukken voor de onweders die over het land trekken. Voorlopig bijft de wateroverlast beperkt maar heel wat mensen bellen ook uit voorzorg om zich te beschermen met zandzakjes.

De onweders trekken al sinds afgelopen nacht met vlagen over de provincie. Tot nu toe blijft de situatie onder controle, zo meldt de brandweer van Asse. "Het is niet te vergelijken met het noodweer van vorige week donderdag. Wel is het zo dat de grond nog verzadigd is door de vele regen die toen gevallen is en dat een aantal rioleringen nog vol modder zitten van de overstromingen. Dat heeft tot gevolg dat die nu ook moeilijker het water slikken."

Vannacht veroorzaakte bliksem een dakbrand in Opwijk. Een groot deel van de woning werd vernield. De bewoners konden zich tijdig in veiligheid brengen, één van hen liep lichte brandwonden op. In Wemmel sloeg de bliksem eveneens in op een huis, maar daar bleef de schade beperkt.

Hasselt
De Hasseltse brandweer had het vannacht enorm druk, nadat een onweerszone over Limburg trok. Dat is rond 2.45 uur vernomen bij de brandweer zelf. Ze kregen verschillende oproepen voor blikseminslagen en wateroverlast.

De brandweer van Hasselt kreeg tijdens het onweer quasi tegelijkertijd vier oproepen voor blikseminslagen in woningen. Het ging om huizen op de Monninxstraat in Hasselt, de Kempen- en Keizerstraat in Diepenbeek en de Kiezelweg in Schulen bij Herk-De-Stad.

Rond hetzelfde tijdstip kreeg de brandweer van Hasselt een tiental oproepen binnen voor wateroverlast. Voor de blikseminslag aan de Kempenstraat in Diepenbeek riep Hasselt de hulp in van de collega's van Genk. Op de Monninxstraat in Hasselt en op de Keizerstraat in Diepenbeek moesten de hulpdiensten de daken van de woningen met een zeil dichtleggen.

Dakbrand
De brandweer van Bree moest rond 1.45 uur uitrukken naar de Kleine Marsestraat in Kaulille bij Bocholt, waar de bliksem insloeg op een tweewoonst en meteen een dakbrand veroorzaakte.

De brandweer van Genk kreeg meldingen van blikseminslagen, onder meer op de Broedersstraat in Genk en op de Kempenstraat in Diepenbeek. In Genk was bij een man de elektriciteit uitgevallen zonder veel erg en in Diepenbeek waren enkele nokpannen van het dak losgeslagen door de bliksem.

Brand in Loppem
In de Dopheidelaan in Loppem, bij het West-Vlaamse Zedelgem, is iets na 07.30 uur een dakbrand uitgebroken na een blikseminslag. De bliksem sloeg in op het dak en de elektrische installatie. De spanningskast is door de blikseminslag volledig vernield. De brand breidde zich uit over het hele binnenwerk van het dak. De brandweer kreeg het vuur na iets minder dan een uur onder controle. Er is heel wat brandschade aan het dak en de spullen die op de bovenste verdieping stonden gestockeerd.

Buien nog niet voorbij
We zijn na vandaag nog steeds niet af van de onweersdreiging. Ook donderdag en vrijdag is het wisselvallig met soms buien en onweer. Vooral het oosten van het land kan te maken krijgen met veel neerslag. In het weekend wordt het droger met af en toe zon. De temperatuur neemt in de loop van de week wel een duik naar ongeveer 19 graden.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 11:22 uur | Bericht #275459
KNMI trekt waarschuwing voor zwaar onweer in

Het KNMI heeft de code oranje voor Zeeland afgeschaald naar code geel. Het weerinstituut waarschuwde vanochtend voor zwaar onweer in de provincie. Het KNMI geeft nog wel de waarschuwing voor onweersbuien met hagel en windstoten tot 75-90 kilometer per uur. Ook in de rest van Nederland trekken onweersbuien over. Het KNMI raadt de mensen aan de berichtgeving voor hun regio in de gaten te houden.

bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 11:53 uur | Bericht #275553
KNMI geeft opnieuw code oranje af: zwaar onweer

Het KNMI heeft vanmorgen opnieuw een waarschuwing uitgedaan voor zwaar onweer. De waarschuwing geldt voor met name Noord-Brabant en Limburg, maakte het weerinstituut bekend. In het onweersgebied dat vanuit het zuiden optrekt, kunnen zware windstoten en hagel voorkomen. Voor beide provincies is voor de komende uren de code oranje afgegeven. Aanvankelijk was die er ook voor Zeeland, maar daar geldt nu evenals in de rest van het land de code geel. Ook in de rest van Nederland trekken namelijk onweersbuien over. Het KNMI raadt de mensen aan de berichtgeving voor hun regio in de gaten te houden.Het is de vierde waarschuwing van het KNMI voor extreem weer in zes dagen tijd. Donderdag was de eerste voor een front dat het zuiden van Nederland (en ook Pukkelpop in België) trof. Zondag was het weer raak. Toen ging het om de oostgrens. Vannacht gold eveneens een waarschuwing voor Limburg en het oosten van Noord-Brabant. Door het vochtige weer is het vandaag broeierig warm. In het zuiden kan het meer dan 25 graden Celsius worden.

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 9 februari 2017, 09:41 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 11:54 uur | Bericht #275557
Brandjes na blikseminslagen in Vogelwaarde

In Vogelwaarde is dinsdagochtend op twee plaatsen dicht bij elkaar de bliksem ingeslagen. Daarbij ontstonden kleine brandjes die echter snel geblust waren. De eerste blikseminslag was om 8.40 uur in een garage bij een woning aan de Rapenburg. Om ongeveer 10.45 uur sloeg de bliksem in het pand van een transportbedrijf in de Bossestraat. Het niet bekend hoeveel schade de blikseminslagen hebben aangericht.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 12:16 uur | Bericht #275612
Verkeer ernstig verstoord door noodweer

Door het felle onweer van deze voormiddag ondervindt het verkeer op heel wat plaatsen hinder. Het openbaar vervoer in het hele land is verstoord, zowel de NMBS, De Lijn als de MIVB melden problemen. Op de luchthaven van Zaventem zijn er vertragingen. Na het onweer van afgelopen nacht trok deze voormiddag opnieuw een zware onweerszone heel snel boven ons land. De lucht overtrok heel snel, op sommige plaatsen was het zo donker dat het wel nacht leek. Het onweer ging gepaard met heel felle regen en massa's blikseminslagen. Voor wie met de auto onderweg was, was het oppassen geblazen.

Bij de NMBS loopt het treinverkeer vertragingen op als gevolg van blikseminslagen op de seininrichting. "Er is hinder in heel Vlaanderen", klinkt het bij spoorwegbeheerder Infrabel. Ook in Wallonië zijn er problemen. Er worden vertragingen gemeld van 10 tot 30 minuten, het is moeilijk te voorspellen wanneer de situatie opnieuw normaal zal zijn. Ook de openbaarvervoersmaatschappijen De Lijn en de MIVB melden problemen.

Op sommige snelwegen zijn de op- en afritten afgesloten als gevolg van overstromingen, dat is onder meer het geval op de E40 ter hoogte van Bertem, op de E411 ter hoogte van Waver, op de E19 ter hoogte van Arquennes, op de E429 ter hoogte van Tubeke en op de E42 ter hoogte van Blaton. Op de E313 in Geel staat de rechterrijstrook onder water.

Door het onweer zijn op de luchthaven van Zaventem verschillende vluchten afgeleid naar andere luchthavens. Er zijn vertragingen.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 13:26 uur | Bericht #275847
Wateroverlast en schade door zware onweersbuien

Zware regen- en onweersbuien leiden tot overlast in Noord-Brabant en Gelderland. De veiligheidsregio van Eindhoven kreeg tot half twaalf ongeveer 50 meldingen, hoofdzakelijk over wateroverlast. Vooral in de Kempen en in Eindhoven en omgeving kwam veel water naar beneden, aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio.

De weekmarkt aan de Dorpsstraat in Groesbeek is in allerijl ontruimd nadat er een enorme hoosbui met zwaar onweer losbarstte. Sommige kramen zijn omgewaaid. Een naastgelegen bankfiliaal had te maken met wateroverlast, aldus de Gelderse gemeente, net als een groot aantal straten in het dorp. De brandweer is bezig het water weg te pompen.Ook in Nijmegen zijn op diverse plekken straten ondergelopen en kwam de brandweer te hulp. Er zijn voor zover bekend geen persoonlijke ongelukken gebeurd.

Waarschuwing KNMI
Het KNMI heeft vanmorgen opnieuw een waarschuwing uitgedaan voor zwaar onweer. De waarschuwing geldt voor met name het oosten van Noord-Brabant, Limburg en Gelderland, maakte het weerinstituut bekend. In het onweersgebied dat zich noordoostwaarts uitbreidt, kunnen zware windstoten en hagel voorkomen. Voor de drie provincies is voor de komende uren de code oranje afgegeven. Aanvankelijk was die er ook voor Zeeland, maar daar geldt nu evenals in de rest van het land de lagere code geel. Het KNMI raadt de mensen aan de berichtgeving voor hun regio in de gaten te houden.Het is de vierde waarschuwing van het KNMI voor extreem weer in zes dagen tijd. Donderdag was de eerste voor een front dat het zuiden van Nederland (en ook Pukkelpop in België) trof. Zondag was het weer raak. Toen ging het om de oostgrens. Vannacht gold eveneens een waarschuwing voor Limburg en het oosten van Noord-Brabant.

Verkeerstunnels blank
Ook delen van België kampen met wateroverlast door zwaar onweer. Het wegverkeer, treinen en het vliegverkeer vanaf Zaventem ondervinden hinder. In Brussel kwamen belangrijke verkeerstunnels blank te staan. In sommige straten stond het water een halve meter hoog. In Halle ten zuiden van de Belgische hoofdstad liep het centrum onder.

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 9 februari 2017, 09:41 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 13:27 uur | Bericht #275851
Wateroverlast op E313

Door de hevige regenval van dinsdagvoormiddag had de E313 in de richting van Hasselt opnieuw te lijden onder wateroverlast. In de omgeving van Geel-Oost (Geel-Laakdal) stond er water op de rechterrijstrook. De politie sloot die urenlang af. Net als vorige week donderdag kwam de snelweg in de omgeving van Herentals-Industrie ook weer onder water te staan. Daar sloot de politie de linkerrijstrook tijdelijk af.

HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 13:30 uur | Bericht #275860
Onweer zorgt voor schade over heel het land

Het onweer dat vannacht en vanmorgen over het land trok, heeft op heel wat plaatsen voor wateroverlast en brandschade na blikseminslagen gezorgd.

Limburg
De Hasselste brandweer quasi tegelijkertijd vier oproepen voor blikseminslagen in woningen. Het ging om huizen op de Monninxstraat in Hasselt, de Kempen- en Keizerstraat in Diepenbeek en de Kiezelweg in Schulen bij Herk-De-Stad.

Er kwamen ook een tiental oproepen binnen voor wateroverlast. Voor de blikseminslag aan de Kempenstraat in Diepenbeek riep Hasselt de hulp in van de collega's van Genk, die ook tal van oproepen voor blikseminslagen en ondergelopen straten binnenkreeg.

In Genk was bij een man de elektriciteit uitgevallen zonder veel erg en in Diepenbeek waren enkele nokpannen van het dak losgeslagen door de bliksem. Op de Monninxstraat in Hasselt en op de Keizerstraat in Diepenbeek moesten de hulpdiensten de daken van de woningen met een zeil dichtleggen.

De brandweer van Bree moest rond 1.45 uur uitrukken naar de Kleine Marsestraat in Kaulille bij Bocholt, waar de bliksem insloeg op een tweewoonst en meteen een dakbrand veroorzaakte. In de woning verbleven twee gezinnen. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar door rook- en waterschade. Dinsdagmorgen keerden de Breese brandweermannen terug naar Bocholt, want het dak moest met zeilen dichtgelegd worden. De schade loopt in de tienduizenden euro.

Vlaams-Brabant
In Vlaams-Brabant blijft de wateroverlast voorlopig beperkt, maar heel wat mensen bellen ook uit voorzorg om zich te beschermen met zandzakjes. Dat melden de korpsen van Asse, Lennik en Halle.

'Het is niet te vergelijken met het noodweer van vorige week donderdag. Wel is het zo dat de grond nog verzadigd is door de vele regen die toen gevallen is en dat een aantal rioleringen nog vol modder zitten van de overstromingen. Dat heeft tot gevolg dat die nu ook moeilijker het water slikken', aldus de brandweer van Asse.

Zowel in Halle, Lennik als Asse is de brandweer al herhaaldelijk moeten uitrukken voor ondergelopen kelders en straten, maar ook om zandzakjes te leveren bij ongeruste buurtbewoners.

In Opwijk sloeg het onweer afgelopen nacht wel zwaarder toe. De bliksem veroorzaakte rond middernacht een zware brand in een woning in Hulst. De bovenverdieping van de woning ging zo goed als in de vlammen op en de benedenverdieping liep zware waterschade op. Een bewoonster liep lichte brandwonden op aan de hand. Ook in Wemmel was er vannacht een blikseminslag op het dak van een huis. Daar bleef de schade beperkt, er was enkel een brandgeur.

De brandweer en hulpdiensten van Leuven hebben handenvol werk, voornamelijk in en rond Wilsele en Kessel-Lo. Heel wat straten staan onder water en her en daar zijn bomen en elektriciteitspalen omgewaaid. Aan de Naamsepoort is een dame in een rioolputje gevallen. Zij moest door de brandweer bevrijd worden en is lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.


West-Vlaanderen
Vanmorgen brak een dakbrand uit na een blikseminslag in het West-Vlaamse Loppem. De bliksem sloeg in op het dak en de elektrische installatie. De spanningskast is door de blikseminslag volledig vernield. De brand breidde zich uit over het hele binnenwerk van het dak.

De brandweer kreeg het vuur na iets minder dan een uur onder controle. Er is heel wat brandschade aan het dak en de spullen die op de bovenste verdieping stonden gestockeerd.

Antwerpen
De onweerszone die de voorbije uren over de provincie Antwerpen trok, heeft nergens grote wateroverlast of schade veroorzaakt. Hier en daar kreeg de brandweer wel oproepen voor straten die blank stonden of voor ondergelopen kelders, maar dat is niets vergeleken met het noodweer van afgelopen donderdag.

De brandweer van Mechelen kreeg dinsdagmorgen een twintigtal oproepen binnen over wateroverlast. Op de Antwerpsesteenweg en de Liersesteenweg raakten door het onweer ook twee verkeerslichten defect.

Ook in de Antwerpse Kempen deden er zich weinig of geen problemen voor. In Lichtaart, een deelgemeente van Kasterlee, was er wateroverlast aan het rondpunt, waar werken bezig zijn. Eén woning kreeg water binnen. Herentals, dat vorige donderdag zwaar getroffen werd, bleef nu gespaard. Bij de brandweer van Geel liepen tot nu toe drie meldingen binnen over wateroverlast.

Het Te Boelaerpark in Borgerhout bij Antwerpen werd dinsdagmorgen een tijdje afgesloten omdat er een tiental bomen waren omgewaaid, maar is intussen weer open voor het publiek. De brandweer in de Scheldestad kreeg tot nu toe drie oproepen voor wateroverlast en drie voor stormschade.

Wallonië
In Wallonië was er dan weer meer schade. Een deel van het dak van de school van de Ursulinen in Bergen werd vernield door een brand, vermoedelijk ontstaan door een blikseminslag. Om 5.00 uur was de brand onder controle. Ongeveer de helft van het dak kon volgens de brandweer gered worden.

In Antoing, in de buurt van Doornik, in de provincie Henegouwen, is een home voor gehandicapten in vlammen opgegaan nadat de bliksem erop was ingeslagen. De bewoners waren gelukkig met vakantie. Ze zullen wel een nieuw onderkomen moeten krijgen, want het home is volledig vernield.

In het home woonden 24 gehandicapten. De brandweer van Antoing en Doornik kwam ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat het gebouw in vlammen opging. Het home was een jaar geleden ingehuldigd.

In Charleroi en omstreken stonden gisterenavond rond 23.00 uur verschillende kelders blank en het onweer zorgde hier en daar voor een elektriciteitspanne.

De meeste oproepen kwamen uit de regio Ham-sur-Heure/Nalinnes, waar veel kelders ondergelopen waren. Een blikseminslag zorgde er ook voor dat bepaalde delen van de gemeente Gerpinnes zonder elektriciteit zaten.

De brandweer van Geldenaken moest verscheidene keren uitrukken voor ondergelopen kelders, maar ook voor modderstromen op de gemeentelijke wegen.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 13:33 uur | Bericht #275864
Noodweer zorgt voor heel wat verkeershinder

Het onweer zorgt in heel het land voor problemen op de wegen en veel afritten van autosnelwegen zijn tijdelijk afgesloten.

In Antwerpen situeren de grootste problemen zich op de E313 richting Hasselt. Tussen Herentals en Geel is een rijstrook afgesloten door wateroverlast en in Ranst is er door een ongeval een rijstrook afgesloten richting Antwerpen, luidt het bij het Vlaams Verkeerscentrum.In Brussel doen de grootste problemen zich voor op de binnenring, tussen Wezembeek en het Vierarmenkruispunt. "Daar staat het water zo hoog als de vangrails en is bijna alles versperd waardoor het verkeer nauwelijks door kan. Er staat een file van een tiental kilometer", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Heel wat tunnels in Brussel liepen onder en er zijn nog altijd problemen in de verbindingstunnels op de Tervurenlaan, met name in de Montgomerytunnel en de Wettunnel.

Ook elders in het land moeten autobestuurders rekening houden met heel wat hinder als gevolg van het noodweer. Zo was de E40 in Bertem, in de richting van Brussel, gedurende een tijdje ondergelopen.

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 13:34 uur | Bericht #275867
Noodweer houdt huis in Noord-Brabant

Noord-Brabant zucht dinsdag onder het noodweer dat er huishoudt. In de provincie ontstonden onder meer branden in een woning en een kalverenschuur na een blikseminslag. Ook kreeg de brandweer tientallen meldingen van wateroverlast en bomen en takken op de weg, melden de verschillende korpsen.

In de regio Midden- en West-Brabant sloeg aan het einde van de ochtend de bliksem in in een kalverenschuur aan de Bredaseweg in Baarle-Nassau. In de schuur stonden 720 kalveren. Ondanks dat de brandweer het vuur snel onder controle had, zijn enkele tientallen dieren om het leven gekomen, aldus een woordvoerder van het brandweerkorps.

In Brabant-Noord was sprake van twee blikseminslagen. In een woning in Grave ontstond daardoor omstreeks 12.15 uur brand. Meer details daarover kon de woordvoerder van dit brandweerkorps nog niet geven. In totaal kwamen in de regio tot ongeveer 13.00 uur ongeveer dertig meldingen binnen van wateroverlast, takken op de weg en omgevallen bomen.

Ook in Brabant Zuid-Oost zijn bij de brandweer tientallen meldingen binnengekomen, vooral van wateroverlast. Een woordvoerder van dit korps stelt dat het momenteel erg hectisch is. Hij had nog geen verdere details. De politie Brabant Zuid-Oost meldt dat in Helmond en Eindhoven tunnels zijn afgesloten wegens wateroverlast.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 13:39 uur | Bericht #275885
Meldingen na onverwacht onweer in Twente

Bij de brandweer Twente zijn in korte tijd meer dan 10 meldingen binnen gekomen voor hulp na het onverwachte onweer, dat rond 13.00 uur uitbrak. Tijdens het hevige onweer hing een glazenwasser in een bakje aan de Alphatoren in Enschede. Door een mankement kon de man niet op tijd een veilig heenkomen vinden. In Delden is een aantal straten onder gelopen.Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 13:45 uur | Bericht #275899
Wateroverlast door zware buien in Brabant

Zware regen- en onweersbuien hebben dinsdagochtend tot overlast geleid in Noord-Brabant. De veiligheidsregio van Eindhoven kreeg in korte tijd 136 meldingen, hoofdzakelijk over wateroverlast.

Vooral in de Kempen en in Eindhoven en omgeving kwam veel water naar beneden, aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio.

In Hapert stortte het verlaagde plafond van bouwmarkt Praxis in door de vele regen. Daarbij is niemand gewond geraakt. De bliksem sloeg op meerdere plaatsen in de regio in, zonder dat er brand ontstond.

De weerdiensten verwachten in de loop van de middag meer zware (onweers)buien, juist ook in de regio Eindhoven. De veiligheidsregio heeft extra mensen achter de hand om eventuele problemen het hoofd te bieden.

bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 14:04 uur | Bericht #275951
Onweer zet stadion Westerlo onder water

Het onweer dat vandaag door het land trok, heeft ook eersteklasser Westerlo getroffen. "Het water baande zich een weg in de gangen, kleedkamers, bureaus, persruimte, fitness. Het was letterlijk dweilen met de kraan open", meldt de club. "Met doeken werd een dam gemaakt om de bureaus te vrijwaren van het water, helaas kon dit niet baten. Tot dusver zijn er geen elektronische toestellen beschadigd. De schade wordt verder opgemeten."


© belga


© belga

Bron: HLN
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 15:46 uur | Bericht #276154
Noodweer: forse neerslag en veel bliksem

Nederland heeft dinsdag aan het begin van de middag te kampen gehad met heftig weer. Lokaal viel langs de lijn van Eindhoven naar Nijmegen in een halfuur tijd dertig tot 35 millimeter regen. Ook waren er in twee uur tijd vijfduizend ontladingen. "Dat gebeurt slechts een enkele keer per jaar", aldus een woordvoerder van Weeronline.

Het KNMI waarschuwde dinsdag rond het middaguur nog voor extreem weer in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland. Deze provincies moesten dinsdagmiddag rekening houden met zwaar onweer met kans op hagel en windstoten van 75 tot negentig kilometer per uur. De waarschuwing voor Zeeland werd ingetrokken.

Vooral Brabant werd getroffen. In de hele provincie ontstonden branden door vermoedelijk blikseminslag en waren er veel meldingen van wateroverlast, takken op de weg en omgevallen bomen. De meeste neerslag is sinds middernacht vooralsnog gevallen in het Brabantse Hapert, waar 43 millimeter regen naar beneden kwam.

In de overige provincies ging het er wat minder heftig aan toe, hoewel in Groesbeek volgens Omroep Gelderland een weekmarkt werd ontruimd. Sommige kramen waaiden weg en veel straten liepen onder. In Overijssel was daarnaast ook sprake van ondergelopen straten, zware buien en een donkere lucht, zo blijkt uit foto's op de website van RTV Oost.

Echt zware windstoten deden zich dinsdag niet voor, aldus Weeronline. "Er zal dus niet veel schade door wind zijn ontstaan." Boven Duitsland werd het weer echter nog wat grimmiger, waardoor hier mogelijk wel meer schade ontstaat.

Het noodweer trekt weg richting het noordoosten. Boven Brabant en Limburg ontwikkelen zich rond 14.00 uur wel wat nieuwe buien, maar daarachter zitten opklaringen. Desondanks blijft het weer de komende tijd instabiel.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.862 topics, welke bij elkaar 448.390 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.589 leden.
Het nieuwste lid is scrhebergen@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 74 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 74, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden