Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 augustus 2011, 23:10 uur | Bericht #280882
Het lijkt de apocalyps verdorie wel

2011 is wereldwijd het jaar van de weerrecords. Elke maand zijn er dagen die heter, kouder of natter zijn dan ooit. Is het de klimaatverandering of zijn er andere krachten aan het werk?

(Spannend muziekje)

‘Nog NOOIT eerder was een storm zo GROOT.’
(Beelden van krom staande palmen, van golven die op boulevards beuken)
‘Harde rukwinden, zware regens, OVERSTROMINGEN.’
(Paniek, een gillende menigte)
‘Dit MONSTER jaagt op meer dan 55 miljoen mensen.’
(Lege straten, donkere luchten)
Meer dan een half miljoen kustbewoners zitten ZONDER STROOM.’
(Zenuwachtige controlekamers)
‘Voor het eerst in zijn GESCHIEDENIS legt New York het totale openbaar vervoer plat. Zeker 370.000 mensen moeten laaggelegen gebieden van de stad verlaten.’

(Nog spannender muziekje)

‘De PRESIDENT verlaat zijn vakantiehuis in Martha’s Vineyard en keert terug naar het Witte Huis. Het volk heeft zijn leider nodig!’

Binnenkort in dit theater: ‘IRENE’.

Was het maar waar. Dit is echt, inclusief de citaten. Irene trok dit weekend langs en over de oostkust van Amerika. Alles wat hierboven staat is waar. Irene, met de omvang van de staat Californië, is een historische orkaan. In dit deel van de VS hebben ze zoiets nog nooit meegemaakt.

2011 is het jaar van de weerrecords. Elke maand, op elk continent, zijn er dagen die heter, kouder, natter zijn dan ooit. En niet zomaar een beetje, maar buitenproportioneel, nog nooit vertoond: freak weather.

In januari regent het een week lang pijpestelen in het zuidoosten van Brazilië, met als gevolg overstromingen en aardverschuivingen. De laatste tientallen jaren was het niet zo erg geweest. Aan de andere kant van de wereld, in Sri Lanka, regent het harder dan ooit tevoren. Er sterven veertig mensen. In het noorden van India wordt een kouderecord geregis-treerd, net als in China. De staat Victoria in het oosten van Australië heeft zijn natste januari ooit.

In Australië blijft het ook in februari regenen: liefst 76 procent meer dan gemiddeld. Aan het begin en eind van de maand komen daar ook nog eens twee tropische cyclonen overheen: Carlos en Yasi. Dat betekent overstromingen in het hele land.

Het is maart en in Australië regent het nog steeds (117 procent boven het gemiddelde). Ook in Angola en Namibië hoost het, in Thailand sterven veertig mensen door ongewoon heftige lenteregens, overstromingen en modderstromen. In Noord-Europa regent het helemaal niet. Het wordt in veel landen de droogste maart sinds tijden, meteen gevolgd door een abnormaal warme april. Nee, de warmste april óóit. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in het Midwesten van de VS, krijgen de bewoners juist de natste april uit de geschiedenis voor hun kiezen. In Australië is het inmiddels droog. Maar de staat Northern Territory bibbert in de koudste april sinds de temperatuurmetingen daar begonnen.

Op het noordelijk halfrond is de lente begonnen. Prompt overstroomt in Amerika de rivier de Missouri. In Montana, South Dakota en North Dakota begint ellende die de hele zomer voortduurt. In Europa breken de hoge temperaturen nog steeds alle records, in Australië geldt dat voor de lage temperaturen en in Zuid-Afrika valt in het westen op één dag (5 mei) net zo veel regen als normaal in een jaar.

Nu is Amerika aan de beurt. In juni begint in het zuiden en zuidwesten een hittegolf die de hele zomer aanhoudt. Op het laatst worden de records niet eens meer genoemd, zo verschrikkelijk heet is het. De schade aan de landbouw is enorm. In Centraal- en Zuid-China vallen honderden doden door stortregens, terwijl de rest van het land dekking zoekt tegen de ergste hitte in zestig jaar. Ook in Zuid-Afrika regent het nog steeds, op sommige plaatsen tien keer zo veel als normaal.

Nog niet klaar? Nee. In Zuid-Korea krijgen mensen op 28 juli de schrik van hun leven. Het klinkt als een enorme ontploffing, nee, als een passerende goederentrein, nee, als een vreselijk gebrul. In de hoofdstad Seoel valt bijna twintig centimeter regen, een absoluut dagrecord: vijftien keer zoveel als normaal in dit seizoen. Wat dat betekent, is te zien op een homevideo. ‘Ooooooh, ooooooh’, roept een man als er een dampende water- en modderlawine de berg af komt denderen. Er vallen meer dan dertig doden. Tienduizenden soldaten, agenten en hulpverleners moeten aan de slag om de puinhopen op te ruimen. Dit was zomaar een dag in juli, op een heel klein stukje van de wereld.

Drie dagen later, ergens in het ?oosten van Rusland. Een tornado! Die hebben ze daar nog nooit ?gezien. Drie minuten lang raast ?het ding door

Blagoveshchensk, de eerste Russische stad in de geschiedenis die getroffen is door een wervelstorm. Schade: twee miljoen euro.

Een week daarvoor weten ook de bewoners van de Italiaanse Alpen niet wat ze zien. Twintig centimeter sneeuw in hartje zomer! In de regio’s Veneto, waarvan Venetië de hoofdstad is, en Friuli Venezia Giulia daalt de temperatuur tot rond het vriespunt.

Voortekenen
Een jaar vol records, dus. Is het de klimaatverandering? Ja, zeggen veel deskundigen. Gewoon een speling der natuur? Ja, zeggen anderen. Is God boos op ons? Daar lijkt het wel op, zegt ene Johan op Bijbelactueel.nl: ‘Er is er maar één die over het weer gaat: De Here God, de Schepper van hemel en aarde en al wat erin is (...) God is degene die over het weer gaat en Hij laat dit zien! (...) Dat wat we nu zien gebeuren in de wereld zijn voortekenen dat God zich roert. De mensheid is bezig met zijn plannen, maar God ook! Naarmate de koningen van deze aarde het bonter maken, zal God zich steeds meer laten zien. Hij heeft een rechtszaak met de mensheid.’

In de Verenigde Staten is zelfs het woord ‘apocalyps’ al gevallen. De site The Extinction Protocol heeft bijvoorbeeld in april zitten tellen en komt op 559 orkanen (een record!). Een ‘mega-outbreak of tornadoes’. Op de site is het een komen en gaan van orkanen, vulkanen, dust devils, aardbevingen, supercyclonen, hittegolven en overstromingen. Conclusie: onze planeet gaat dood. Niet alleen door het klimaat overigens, maar ook door een oorlog met China, kernbommen op het Koreaanse schiereiland en Iran.

Ook orkaan Irene is volgens sommige mensen een teken van de apocalyps. Volgens de site apocalypse2011.com is het einde nabij: ‘Overstromingen zijn historisch gezien een Bijbels teken van God. Hij wil ons laten zien dat Apocalyps eraan komt.’ En wel op 11 oktober aanstaande. De Vier Ruiters staan te trappelen in de coulissen: overstromingen overal in de wereld, honger en droogte in Afrika, oorlog in het Midden-Oosten; de tekenen zijn niet mis te verstaan.

En wij in Nederland? Wij moeten het doen met met een nuchter filmpje van de familie Gardeur uit het Friese Hantum. Meneer filmt een tornado boven de weilanden achter hun huis.

Eerst is het alleen maar donker.
‘Naah, hij gaat niet ontstaan’, zegt meneer Gardeur.
Even later: ‘Jaa, nou komt-ie, kijk eens!’
‘Ja, hij is op de grond.’
.....
‘Hij komt deze kant op!!’
.....
‘ Oef ...‘

Het loopt goed af, maar het moet niet veel gekker worden. Een tornado in Hantum.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
venzi
Lid
Woonplaats: Schijndel
Berichten: 25
Lid sinds: 18 aug. 2011
28 augustus 2011, 23:20 uur | Bericht #280893
hahahahahaha de ''apocalypse =P

hoelang heb je gedaan om dit verhaal te verzinnen? hahaha geniaal!:)
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: veldhoven
Berichten: 62
Lid sinds: 30 jun. 2011
28 augustus 2011, 23:25 uur | Bericht #280895
hahahahaa schitterend verwoord ...
onno333
Lid
Woonplaats: Sint Odiliënberg (bij Roermond)
Berichten: 1180
Lid sinds: 3 apr. 2011
28 augustus 2011, 23:25 uur | Bericht #280896
Citaat van venzi, zondag 28 augustus 2011, 23:20 uur hahahahahaha de ''apocalypse =P

hoelang heb je gedaan om dit verhaal te verzinnen? hahaha geniaal!:)

onderaan staat dat het verslag van de pers is
Onweersdagen 2011: 29 April, 10 mei, 4 juni, 5 juni, 6 juni, 7 juni, 10 juni, 11 juni, 16 juni, 18 juni, 28 juni, 27 juli, 28 juli, 6 augustus, 18 augustus, 21 augustus, 23 augustus, 25 augustus, 27 augustus, 19 oktober, 29 december (22 dagen totaal) Drie leukste tot nu toe: 3. 28 juni 2. 18 augustus 1. 23 augustusOnweersdagen 2012: 5 januariDagen in het geheugen: 7 oktober 2009, 10/11 juli 2010, 12 juli 2010, 14 juli 2010, 7 juni 2011, 28/29 juni 2011, 18 augustus 2011, 23 augustus 2011Winter 11/12: <-5: 17, 31 januari, 1 februariSneeuwdagen: 20 december, 30 januariIjsdagen: 30, 31 januari 1 februari
Woonplaats: Gouda
Berichten: 976
Lid sinds: 25 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 augustus 2011, 23:27 uur | Bericht #280897
Ik mis Japan in het stukje. En naast het weer ook de dramatische economie. Oh en oorlogen/rellen etc. Maar verder, het lijkt idd wel alsof 2012 echt komt. Gelukkig weten velen mensen dat t gewoon niks meer is dan de klimaatverandering, die niet door ons, maar door een natuurlijk proces op gang is gezet.

Verder: Geniaal stuk:P | Gewijzigd: 28 augustus 2011, 23:32 uur, door Herdervriend
Mijn website: http://www.rfgfotografie.nl. Hier vind u alle foto's die ik maakt omtrent incidenten. Maar ook soms omtrent slecht weer of vliegtuigen terug.
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 augustus 2011, 23:30 uur | Bericht #280898
Creatief en zeer vermakelijk om te lezen....
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Woonplaats: Uden, Noord-Brabant 34.4 km ten noorden van Eindhoven
Berichten: 949
Lid sinds: 29 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 augustus 2011, 04:04 uur | Bericht #280907
Erg vermakelijk en interessant stuk om te lezen, bedankt voor het delen!
Rianca
Lid
Woonplaats: Kampen
Berichten: 62
Lid sinds: 26 mei. 2009
29 augustus 2011, 04:50 uur | Bericht #280908
Haha, leuk stukje.

Toch lach ik zodra jij je pijnappelklier al vercalciumd hebt en ikke lekker niet!
wappy
Lid
Woonplaats: Haarlem-Schalkwijk
Berichten: 1195
Lid sinds: 26 jul. 2006
29 augustus 2011, 08:39 uur | Bericht #280913
Zeker leuk idd , alleen dacht dat ze verkeerd geteld hadden was toch 2112 ofzoiets? heheh, maarja eeuw eerder of later maakt ook weinig uit
kiwitwins
Lid
Woonplaats: Hoensbroek, Heerlen (Z.Limburg)
Berichten: 298
Lid sinds: 15 dec. 2010
29 augustus 2011, 10:39 uur | Bericht #280936
Geweldig stukje leesvoer... Maar ook wel iets om even over na te denken.
Twitter... @calaprese Enjoy nature, it's the biggest gift of all....
Eilander
Lid
Woonplaats: Terschelling
Berichten: 1001
Lid sinds: 13 jan. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 augustus 2011, 21:27 uur | Bericht #281105
Moet je alle plaatsen eens op een rij zetten waar niets bijzonders aan de hand is. Dan ga je toch echt denken dat het weer saaier is dan ooit!
Jelte Media: webdesign, fotografie en video van Terschelling
H2O Hotel Terschelling: Mijn werk en weerchasecentrum. Hotelkamers met fantastisch uitzicht over de wolken!
reymar
Lid
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 63
Lid sinds: 25 mei. 2009
29 augustus 2011, 21:48 uur | Bericht #281113
de republiekeinse presidentskandidate michele bachmann noemt de orkaan irene en de recente aardbeving voor de Amerikaanse oostkust een waarschuwing van god. volgens haar wil god zo duidelijk maken dat Washington het beleid moet veranderen.

het moet toch niet gekker worden.
klebniko
Lid
Woonplaats: renkum
Berichten: 779
Lid sinds: 4 jul. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 augustus 2011, 22:21 uur | Bericht #281128
Praatjes is weer eens iets anders dan plaatjes maar zeker niet minder fraai !!!!
Arends
Lid
Woonplaats: Coevorden
Berichten: 404
Lid sinds: 18 aug. 2008
29 augustus 2011, 22:26 uur | Bericht #281131
Het is teleurstellend dat "die ene naam" hier in deze context wordt aangehaald, maar goed.
Het is de meest complete opsomming van extreem weer die ik heb gezien, leuk om te lezen.
Maar om dit nou te linken met een apocalyps? http://nl.wikipedia.org/wiki/Apocalyps
Rayo
Lid
Woonplaats: Wieringerwaard (N-H)
Berichten: 916
Lid sinds: 15 mei. 2008
29 augustus 2011, 22:30 uur | Bericht #281132
Haha mooi stukje!
Dat gevoel heb ik ook af en toe dit jaar, ook heb ik het idee dat de tijd sneller gaat dan normaal op 1 of andere manier.
Achja... 2012 komt er aan he?
.:: Hevig onweer in het geheugen: (1) 14 Juli 2004, (2) 25/26 mei 2009, (3) 28/29 juni 2011, (4) 10 september 2011 ::.
Rayo
Lid
Woonplaats: Wieringerwaard (N-H)
Berichten: 916
Lid sinds: 15 mei. 2008
29 augustus 2011, 22:32 uur | Bericht #281133
Citaat van prins, maandag 29 augustus 2011, 20:48 uur de republiekeinse presidentskandidate michele bachmann noemt de orkaan irene en de recente aardbeving voor de Amerikaanse oostkust een waarschuwing van god. volgens haar wil god zo duidelijk maken dat Washington het beleid moet veranderen.

het moet toch niet gekker worden.


Ondanks dat ik gelovig ben, heb ik toch liever Obama als president.
Dat geneuzel over God dit, God dat, waarschuwing zus, waarschuwing zo willen we niet hebben in de wereld. | Gewijzigd: 29 augustus 2011, 22:33 uur, door Rayo
.:: Hevig onweer in het geheugen: (1) 14 Juli 2004, (2) 25/26 mei 2009, (3) 28/29 juni 2011, (4) 10 september 2011 ::.
Arends
Lid
Woonplaats: Coevorden
Berichten: 404
Lid sinds: 18 aug. 2008
29 augustus 2011, 22:39 uur | Bericht #281137
Citaat van prins, maandag 29 augustus 2011, 20:48 uur de republiekeinse presidentskandidate michele bachmann noemt de orkaan irene en de recente aardbeving voor de Amerikaanse oostkust een waarschuwing van god. volgens haar wil god zo duidelijk maken dat Washington het beleid moet veranderen.
Nou, men mag hopen dat Michele het nog ver schopt, dan komt het vast wel goed met Amerika
Henri_1
Lid
Woonplaats: Gent
Berichten: 1089
Lid sinds: 24 nov. 2010
29 augustus 2011, 22:51 uur | Bericht #281146
Citaat van prins, maandag 29 augustus 2011, 21:48 uur de republiekeinse presidentskandidate michele bachmann noemt de orkaan irene en de recente aardbeving voor de Amerikaanse oostkust een waarschuwing van god. volgens haar wil god zo duidelijk maken dat Washington het beleid moet veranderen.

het moet toch niet gekker worden.


Zieklache mijn stem zou ze alvast niet hebben
Bac00
Lid
Woonplaats: Hoogeveen
Berichten: 510
Lid sinds: 22 apr. 2011
31 augustus 2011, 14:08 uur | Bericht #281375
Citaat van debbieke, zondag 28 augustus 2011, 22:10 uur Het lijkt de apocalyps verdorie wel

Lol, als die apocalyps echt komt zoals sensatieminded dagblad de Pers aangeeft...
Dan is 2011 een voorproefje van 2012 en zullen er in dit jaar weersituaties gaan ontstaan alsof het doet lijken dat de wereld vergaat (A)...

Betreft Irene is het hoogstwaarschijnlijk dat deze "parmantige" dame ons in elk geval erg goed weer zal gaan brengen
in de loop van deze week, dus zo'n ramp ter grote van Californie kan ook voorspoed brengen in sommige gevallen
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 280 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 280, lezen 2 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 12".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden