Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McIntosh, OK; Pittsburg, OK.

26 Apr 2024 15:49:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 15:49:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:48:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sebastian, AR; Haskell, OK; Le Flore, OK.

26 Apr 2024 15:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR.

26 Apr 2024 15:43:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Haskell, OK; Le Flore, OK; Sequoyah, OK.

26 Apr 2024 15:23:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; Le Flore, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Sequoyah, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:46:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carter, OK; Johnston, OK; Murray, OK.

26 Apr 2024 14:36:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:25:59
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 september 2011, 07:55 uur | Bericht #282847
Onweer zorgt voor schade

Het onweer van zaterdagavond zorgde voor heel wat schade. Ook voor zondag wordt nog slecht weer verwacht. Zaterdagavond is een stevig onweer over ons land getrokken. Dat ging gepaard met veel regen, rukwinden en zelfs hagel. In het Oost-Vlaamse zalm is een woning vernield door brand- en waterschade. In Vosselaar is een dakbrand ontstaan door een blikseminslag en in Vlaams-Brabant brandde een hooizolder uit. In Aarschot zijn een paar bomen op de weg gevallen.
Voorlopig is er nog geen weet van slachtoffers.

Bron: de Standaard
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
4 september 2011, 09:24 uur | Bericht #282886
Onweer houdt lelijk huis in het zuiden van de provincie (W-VL)

Een hevig onweer heeft in het zuiden van de provincie zaterdagavond voor wateroverlast gezorgd. In Waregem heeft een tent het begeven door de regenval en in Zwevegem, Stasegem en Kuurne, Veurne, Langemark, Moorslede, Zillebeke zijn straten ondergelopen. Omstreeks halfelf trok een hevig onweer over het zuiden van de provincie. Dat ging met zware regengeval gepaard. De brandweer kreeg diverse oproepen voor ondergelopen straten. Dat was onder meer het geval in de Kongostraat in Kuurne, in Stasegem-dorp en in de Luipaardstraat in Zwevegem. Ook in de Poorterstraat in Langemark-Poelkapelle, in de Stationsstraat van Moorslede en in de Maaldestraat in Zillebeke was er zaterdagavond wateroverlast. In Veurne is er sprake van stormschade op Bulskamp. En in Tiegem moest de brandweer modder ruimen op een ondergelopen weg.

Bron: KW
BartS
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 september 2011, 09:32 uur | Bericht #282892
Blikseminslag en brand verwoesten woning in Zwalm

Een brand voorafgegaan door een blikseminslag heeft kort voor middernacht een vrijstaande woning verwoest in het Oost-Vlaamse Rozebeke (Zwalm). Dat meldt de lokale brandweer van Zottegem. De eigenaars van een woning in de Kamperstraat waren op reis, maar een dochter verklaarde dat de brand in de dakverdieping uitbrak nadat een bliksem iets voor middernacht insloeg. Door het vuur brandde de dakverdieping uit, maar een deel van het plafond stortte in en door het water is de woning volledig vernield, zo zegt de brandweer. Die kwam ter plaatse met twee ploegen, 32 manschappen, en zette een ladderwagen in om het vuur te bestrijden. Omstreeks 3.30 uur werd het nablussen stopgezet.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 september 2011, 09:34 uur | Bericht #282895
Regen houdt volk weg bij start van de Gordel

In de Vlaamse rand rond Brussel is de 31e editie van de Gordel van start gegaan. Er zijn 15 wandel- en fietstochten. De manifestatie wil het Vlaamse karakter van de rand beklemtonen. Bij de start kwam er weinig volk opdagen door het slechte weer. De wandel- en fietstochten starten in Zaventem, Overijse, Sint-Genesius-Rode of Dilbeek. "De tentjes voor de inschrijvingen in Zaventem staan er troosteloos bij in de felle regen", zegt VRT-radiojournalist Philipe Heymans. "Enkele fietsers trotseren de regen om 100 kilometer (de langste afstand) te fietsen. Maar voorlopig zijn er een stuk minder inschrijvingen dan vorige jaren." Rond 8 uur is het wel opgehouden met regenen.

Traditioneel komen er ook heel wat politici opdagen voor de Gordel, maar het is de vraag of dat nu ook het geval zal zijn. "Vooral N-VA-kopstukken zijn van plan om mee te wandelen of te fietsen. Bij de andere partijen zullen vooral de lokale politici deelnemen", zegt Heymans. "Maar de afwezigheid van de kopstukken van andere partijen heeft waarschijnlijk niet alleen met het weer te maken." Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is nog in Frankrijk, hij zal dit jaar niet deelnemen aan de Gordel. Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V), een traditionele Gordelaar, zal dit jaar ook niet mee wandelen of fietsen.

Bron: de Redactie
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 september 2011, 15:20 uur | Bericht #283118
Stormschade in Aarschot

De brandweer van Aarschot had haar handen meer dan vol met stormschade als gevolg van een windhoos. Vooral op de Rommelaar in Rillaar en op de Langdorpsesteenweg in Langdorp was de schade het grootst. De windhoos sloeg voorbije nacht toe in de Rommelaar. Het gebied tot de Langdorpsesteenweg werd getroffen en vooral de buurt Bekaf en de Winterstraat kregen het zwaar te verduren. Op deze locaties was er sprake van minstens 25 omgewaaide bomen, weggewaaide dakpannen, afgebroken takken en elektriciteitskabels die afbraken door de wind. Het regende stevig door, maar de overlast bleef op dat vlak binnen de perken.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 september 2011, 15:23 uur | Bericht #283109
Bijgebouw uitgebrand na blikseminslag in Zemst

In de Rekelstraat in het Vlaams-Brabantse Eppegem (Zemst) is een bijgebouw naast een woning uitgebrand. Bij de brandweer van Vilvoorde kwam de melding binnen van een uitslaande dakbrand. Eens ter plaatse gekomen bleek dat het bijgebouw van een oude geklasseerde boerderij die als moderne woning was ingericht in brand stond. De brandweer kon de boerderij vrijwaren van de vlammen. Het bijgebouw dat dienst deed als werk- en opslagruimte ging in de vlammen op.

Het vuur ontstond naar alle waarschijnlijkheid door een blikseminslag. Er vielen geen gewonden.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 september 2011, 19:08 uur | Bericht #283545
Aarschot wil afgelopen noodweer als ramp erkennen

Aarschot vraagt dat de federale overheid het noodweer dat de stad in de nacht van zaterdag op zondag teisterde, als ramp zou erkennen. De stad werd tijdens die nacht getroffen door een onweer met hevige regenbuien en stevige rukwinden. Een deel van Aarschot werd volgens de brandweer zelfs getroffen door een windhoos. Vooral de deelgemeenten Rillaar en Langdorp kregen het zwaar te verduren. De brandweer ontving tientallen oproepen voor beschadigde daken en andere infrastructuren, wateroverlast en afgeknakte en ontwortelde bomen.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 september 2011, 15:27 uur | Bericht #284863
Wateroverlast stadhuis Hengelo

Het stadhuis in Hengelo had deze week als gevolg van de hevige regenval te maken met kortstondige wateroverlast. Tijdens een zware regenbui kwam het stadhuis blank te staan. Het hemelwater stroomde via een verkeerd geplaatste regenpijp het gebouw binnen. Het euvel kon snel worden verholpen. De wateroverlast leidde niet tot schade. Momenteel wordt het stadhuis verbouwd, waardoor veel ambtenaren op andere locaties werken. De verbouwing loopt volgens een woordvoerster geen vertraging op.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 245 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 245, lezen 3 mensen het topic "Estofex Level 3 forecasts".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden