Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Henrico, VA; City of Petersburg, VA; City of Colonial Heights, VA; City of Richmond, VA; Chesterfield, VA; City of Hopewell, VA; Charles City, VA; Prince George, VA.

3 Jul 2020 15:36:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fluvanna, VA.

3 Jul 2020 15:36:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butler, AL; Conecuh, AL; Monroe, AL; Wilcox, AL.

3 Jul 2020 15:36:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buckingham, VA.

3 Jul 2020 15:36:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crittenden, AR; Mississippi, AR; Poinsett, AR.

3 Jul 2020 15:36:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Echols, GA; Clinch, GA.

3 Jul 2020 15:36:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pierce, ND.

3 Jul 2020 15:19:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

3 Jul 2020 15:19:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benson, ND.

3 Jul 2020 15:19:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Giles, TN.

3 Jul 2020 15:19:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Durham, NC; Granville, NC; Person, NC.

3 Jul 2020 15:19:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, TX.

3 Jul 2020 15:19:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, TX.

3 Jul 2020 15:19:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Orange, NY.

3 Jul 2020 14:57:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butler, KY; Logan, KY.

3 Jul 2020 14:57:34
Actueel
1 / 4

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 november 2011, 08:51 uur | Bericht #299070
Nederlanders staan al massaal in de 'winterstand'

Drie maanden Siberische kou, een dik pak sneeuw en verraderlijke ijzel in West-Europa. De internationale weerbureaus voorspelden een horrorwinter op basis van de seizoensverwachtingen. En of die wel of niet komt, het lijkt er op dat Nederlanders niks aan het toeval overlaten en al in de 'winterstand' staan. Hulpmiddelen als ijskrabbers, snowsteps, snowboots en ijsdekens vliegen de winkel uit. Hoewel het KNMI eerder zijn twijfels uitte over langetermijnvoorspellingen, leert navraag bij branche- en belangenorganisaties op dat we ons uit voorzorg wapenen tegen de voorspelde kou.Voorbereid
Zo laat Inge Kroek (40), moeder van twee zoons, uit Dronten aan het AD weten een nieuwe voorraad ijskrabbers, accukabels, ijsdekens en antivries, een sneeuwschuiver, een slee en winterkleding in huis. Net als veel andere Nederlanders wil ze voorkomen dat de winter haar en haar gezin opnieuw verrast. Als ze terugdenkt aan eind november vorig jaar, toen de eerste sneeuw een koudeperiode inluidde van enkele weken, lopen de rillingen haar letterlijk weer over de rug.

Kroek: Als gezin waren we totaal niet voorbereid. We moesten onze kinderen zelfs een aantal dagen thuis houden omdat we hen vanuit onze toenmalige woonplaats Zwolle op geen enkele manier naar school kregen in Dronten. De wegen waren slecht of niet begaanbaar en winterbanden hadden we niet.

Winterstress
Veel Nederlanders verwerkten hun winterstress van 2010 op dezelfde manier, zegt de ANWB. Die constateert dat haar leden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar vroeger 'in de winterstand' staan. 'Snowsteps (rubberen bandjes voor om je schoenen met eronder kleine metalen noppen die uitglijden voorkomen, red.), snowboots, al dan niet verwarmde ijskrabbers, ijsdekens, laarzen: alles wat met de winter te maken heeft, vliegt onze winkels uit,' bevestigt woordvoerder Markus van Tol.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:14 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 november 2011, 10:50 uur | Bericht #299087
Maastricht winterklaar met extra strooizout

Maastricht is klaar voor een eventueel strenge winter met veel sneeuw en gladheid. Er is een optie genomen op een extra hoeveelheid strooizout. Het wordt direct geleverd als de weersomstandigheden dat vereisen, zo meldt de gemeente.Deze strategische voorraad is goed voor 56 strooibeurten met zuiver zout. Ter vergelijking: vorig jaar zijn 46 strooibeurten uitgevoerd, waarvan 33 met zuiver zout en 13 opgemengd met zand. Omdat Maastricht wat betreft de zoutinkoop heeft samengewerkt met Meerssen en Sittard-Geleen is er een aantrekkelijke kwantumkorting bedongen. Ook gaat de gemeente eenmalig gratis zout leveren een aan bejaarden/verzorgingstehuizen en scholen. Zij kunnen daarmee zelf ingangen, trottoirs en toegangspaden sneeuw- en ijsvrij maken.

Evaluatie van de afgelopen winter leert dat er 73 uitrukken (strooibeurten plus speciale inzet op bruggen) zijn geweest. Er is 600 km weg geveegd, 1715 ton zout en 250 ton zand gebruikt, 55 medewerkers en 11 voertuigen zijn ingezet. De kosten van de strenge winter bedroegen 768.500 euro. Overigens was de sneeuwlaag vaak zo dik dat strooien niet meer hielp en alleen geschoven kon worden.

Bron: Blikopnieuws | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:14 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 november 2011, 09:14 uur | Bericht #299342
Wegen Alphen worden winterklaar gemaaktVanwege het mogelijke winterse weer wordt er in Alphen aan den Rijn preventief geasfalteerd. Op de Eisenhowerlaan worden slechte delen van het asfalt gerepareerd tussen de Vliestroom en de Burgemeester Bruins Slotsingel. Volgens de gemeente is door het afsluiten van de Koningin Julianabrug de verkeersdrukte rond de overige Alphense bruggen toegenomen. Daarom wordt het werk alleen 's avonds en 's nachts uitgevoerd. Het werk start komende dinsdag. Het werk start 22 november na de avondspits en is uiterlijk donderdagochtend 24 november voor de ochtendspits klaar. Overdag zijn de rijstroken gewoon bereikbaar. Het doorgaande verkeer vanuit het noorden wordt met borden via de Heimanswetering omgeleid.

Bron: Westonline | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:15 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 november 2011, 10:45 uur | Bericht #299364
Sneeuwkettingen beter dan bandenspray

Sneeuwkettingen bieden veel meer grip op sneeuw en ijs, dan banden die zijn ingespoten met bandenspray. Dat blijkt uit de meest recente sneeuwkettingentest van de ANWB. Bijna alle geteste kettingen scoren goed; slechts één voldoet minder. Wie veilig met de auto op wintersportvakantie wil gaan, doet er goed aan kettingen te huren of te kopen, is het advies van de ANWB. Sneeuwkettingen zijn een aanvulling op de in veel landen verplichte winterbanden.

In totaal onderzocht de ANWB negen sneeuwkettingen, twee bandenspray’s en twee ‘sneeuwsokken’, hoezen die men over de band kan trekken om deze meer grip te geven. Van de geteste sneeuwkettingen scoorde alleen de snelmontageketting Thule K-Summit re­de­lijk , waar de overige kettingen goed scoorden. Opvallend is de goede score van de Michelin Easy Grip II. Deze is gemaakt van een met koolstofversterkte kunststofkabel. In de meeste landen in de Alpen is deze nog niet toegestaan als er kettingplicht geldt, door het ontbreken van staal in de ketting.

sneeuwkettingen_bord.jpg

De spuitbussen met lijmachtige substantie blijken wel gebruiksvriendelijk, maar bieden weinig grip op sneeuw en ijs. De opgespoten laag blijkt bovendien snel weg te slijten. Sneeuwsokken bieden een redelijk grip op sneeuw en kunnen in Nederland eventueel gebruikt worden om het wegrijden makkelijker te maken. Voor wintersportomstandigheden presteren ze onvoldoende en zijn ze niet toegestaan als sneeuwkettingen verplicht zijn.

Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde wegen waar zelfs winterbanden tekort schieten. In veel wintersportgebieden geldt in bepaalde omstandigheden een verplichting sneeuwkettingen te gebruiken. Wegen waar deze verplichting geldt, zijn te herkennen aan een rond blauw bord met een sneeuwketting erop.

Bron: BoN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 november 2011, 18:46 uur | Bericht #299466
ANWB brengt plaatselijke gladheid in kaart

De ANWB is van plan gladde paden en wegen in kaart te brengen om zo de term 'plaatselijke gladheid' duidelijker te maken. Op de website gladheidsmelder.nl kunnen leden aangeven waar het oppassen is voor slip- of valpartijen. Dat meldt persbureau Novum. Op de website kunnen meldingen worden gemaakt van gladde voetpaden, fietspaden en autowegen. De site is ook mobiel bereikbaar en meldingen kunnen ook via Twitter worden doorgegeven. De ANWB hoopt dat weggebruikers door de meldingen hun reis uitstellen of voor een ander vervoermiddel kiezen. Het moet in ieder geval leiden tot minder blikschade en gewonden.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 november 2011, 08:15 uur | Bericht #299878
Training Elfstedentocht is begonnen

Schaatsbaan Flevonice in Biddinghuizen is weer open. Martien Pater (64) uit Vorden stond als een van de eersten aan de poort om om kwart over zeven schaatsen onder te binden.
In het donker reed hij zijn eerste rondjes. "Helemaal als eerste was ik niet, er waren al een paar mensen op het ijs. Het was wel bijzonder, zo in het donker. Normaal ben ik niet zo vroeg, maar ze hadden bij de ijsbaan gevraagd of ik erbij wilde zijn als de baan open ging. Om vijf uur mijn bed uit, dat was wel erg vroeg. Volgende week ben ik er pas om half tien ofzo." Vorden, tussen Zutphen en Ruurlo, ligt niet bepaald om de hoek. "Nee, dat klopt. Ik zit vijf kwartier in de auto om in Biddinghuizen te komen. Maar ik heb het er graag voor over. Schaatsen zit me in het bloed, ik kom uit een schaatsfamilie, van oorsprong uit Noord-Holland. Ik schaats ook bij De Scheg in Deventer, maar dat is toch anders. Hier bij Flevonice heb je rechte stukken, in Deventer alleen maar rondjes van vierhonderd meter."

ST_16512275_165122_2200739h.jpg
Martien Pater uit Vorden bond als een van de eersten dit seizoen zijn schaatsen onder bij Flevonice in Biddinghuizen. Gisterochtend ging de baan weer open.foto Studio Kastermans

Pater heeft al drie keer de Elfstedentocht gereden en ook dit jaar hoopt hij dat het er weer van komt. Eigenlijk is hij elk jaar in training voor de tocht der tochten. "Maar ik ga elk jaar naar Oostenrijk, dus als de Elfstedentocht weer niet doorgaat is het nog geen ramp." Pater is van plan om gedurende het schaatsseizoen elke week een keer de rit naar Biddinghuizen te maken. "Ik kom niet alleen om veel kilometers te maken, het is ook voor de gezelligheid. Ik ken de mensen hier een beetje en soms ga ik een bakje koffie drinken in de kantine. Af en toe gaan we met een hele groep uit Vorden deze kant op."

Bron: De Stentor
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 november 2011, 19:08 uur | Bericht #301136
'Noord-Hollandse gemeenten negeren zoutloket'

Het merendeel van de gemeenten in Noord-Holland heeft zich nog niet aangemeld voor het zoutloket. Deden vorig jaar nog 36 van de 58 Noord-Hollandse gemeenten mee, dit jaar hebben zich er tot nu toe zeventien aangemeld, meldt RTV Noord-Holland woensdag na een rondgang.

Een van de redenen dat gemeenten zich niet opgeven, is dat ze vrezen op te moeten draaien voor zouttekorten in andere gemeenten. Het loket herverdeelt de hoeveelheid zout van wegbeheerders, zoals de gemeenten.

Bron: nu.nl
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
25 november 2011, 15:13 uur | Bericht #301544
Noordoostpolder zet twitter in als het glad is

_Twitter__2123230h.jpg

De gemeente Noordoostpolder wil haar inwoners en bezoekers op de hoogte houden van de toestand op de wegen en gaat daarom bij gladheid Twitter inzetten. Wie tweets wil ontvangen over eventuele gladheid kan de berichten volgen via @GladheidNOP. De gladheidbestrijders van Noordoostpolder gaan twitteren zodra er omstandigheden zijn waardoor er mogelijk een (preventieve) strooiactie nodig is. De actuele informatie hierover wordt binnengehaald via diverse meetstations. De coördinator beslist dan of de strooiploeg uitrukt.

Bron: De Stentor
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 november 2011, 14:17 uur | Bericht #303219
Sluis past strooibeleid nauwelijks aan

Het strooibeleid in de gemeente Sluis wordt nauwelijks aangepast. Het is te duur om bij gladheid meer te strooien dan nu, en bovendien doet Sluis relatief veel aan gladheidsbestrijding in vergelijking met andere gemeenten. Dat meldt het college in een notitie aan de gemeenteraad.Het strooibeleid in Sluis leidde vorig jaar tot veel klachten van burgers. Die gingen vooral over het feit dat er op veel plekken níet gestrooid was, constateert het gemeentebestuur. Dat blijft echter zo, deelt het college mee. Alleen in uiterste gevallen kan besloten worden buiten de vastgestelde routes te strooien of sneeuw te schuiven. Wel wordt een aantal voetpaden bij of richting zorgcentrra, bushaltes en ziekenhuis in de routes opgenomen. Ook heeft Sluis inmiddels twee sneeuwschuivers aangeschaft. Er werd ook geklaagd over het stopzetten van verstrekking van zout aan burgers. Die maatregel trekt het college niet in. Het strooizout zou er te snel doorheen gaan, en bovendien is er sprake van oneerlijkse concurrentie ten opzichte van winkeliers die zout verkopen.

Bron: PCZ | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:15 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2011, 14:19 uur | Bericht #303904
Bijna helft minder aanmeldingen zoutloket

Dit jaar hebben 176 wegbeheerders zich aangemeld voor het zoutloket. Dat is bijna de helft minder dan vorig jaar, toen 325 wegbeheerders zich hadden opgegeven. Dat meldde Rijkswaterstaat vrijdag.Het loket werd vorig jaar in het leven geroepen om zout in de winter bij schaarste beter te kunnen verdelen, opdat belangrijke wegen in Nederland overal bereikbaar blijven. Dat er minder aanmeldingen zijn dan vorig jaar kan er volgens Rijkswaterstaat op duiden dat na twee strenge winters wegbeheerders andere voorzorgsmaatregelen hebben genomen. De termijn voor aanmelding was vorige maand verlengd tot donderdag 1 december omdat de animo tegenviel. Aanvankelijk liep de termijn tot 15 november.

Rijkswaterstaat heeft zelf voor komende winter een beginvoorraad van 160.000 ton strooizout klaarliggen voor de rijkswegen. Vorig jaar was dat nog 90.000 ton. Rijkswaterstaat zit ook in het zoutloket. Mediaberichten dat vooral grote gemeenten het bij het zoutloket laten afweten omdat ze hun zout niet willen inleveren voor wegbeheerders die hun zaakjes minder goed voor elkaar hebben, kon een woordvoerder niet bevestigen. „We hebben geen totaalbeeld.” | Gewijzigd: 2 december 2011, 14:19 uur, door MarkNL
Marching ever onward to tomorrow!
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 december 2011, 18:16 uur | Bericht #309379
Donkereweg wordt niet bestrooid

Als Waterschap Scheldestromen het vertikt bij gladheid te strooien op de Donkereweg in Noordgouwe dan moet de gemeente Schouwen-Duiveland het maar doen. De gemeente is ten slotte verantwoordelijk voor de veiligheid van haar burgers. Dat is de mening die Bob van Rhoon luid en duidelijk in een brief aan de gemeenteraad verkondigt. Van Rhoon woont aan die Donkereweg en komt in dit geval op voor de belangen van ruim twintig medebewoners aan deze weg.

"De weg is van het waterschap dus daar ben ik ben vorig jaar met al die sneeuw en gladheid al begonnen met aandacht te vragen. Maar het lukt me niet om bij die instantie echt door te dringen", zegt Van Rhoon. Hij kreeg te horen dat het betreffende deel van de Donkereweg tussen de Heereweg en de Haneweg bij het waterschap niet als doorgaande weg wordt beschouwd en dus wordt er ook niet gestrooid. "Onterecht en ook niet waar", volgens Van Rhoon. In zijn optiek gaat het hier wel degelijk om een doorgaande weg, vooral als gevolg van de toegenomen bewoning in Schuddebeurs. Van Rhoon klopte eerder tevergeefs bij wethouder Wim Stouten aan met het verzoek het waterschap op andere gedachten te brengen. "Maar de wethouder heeft helemaal geen brief geschreven, dus nou richt ik maar tot de raad."

Bron: PZC
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 december 2011, 11:38 uur | Bericht #309581
Spoorwegen beter voorbereid op winterweer (Be)

De NMBS en spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel hebben hun winterplannen versterkt om bij sneeuw en ijzel de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken. De voorbije winters waren er bij vrieskou en sneeuwval vaak grote problemen bij het spoor. Door het vastvriezen van wissels, defecte locomotieven of kapotte bovenleidingen werden heel wat treinen afgeschaft of vertraagd.

De NMBS neemt nu extra maatregelen. Een dertigtal locomotieven met een speciale glijder die de stroomafnemers op het dak tegen de vorst beschermen, zullen als eerste uitrijden om de rijm van de bovenleiding te verwijderen. Daarnaast zullen de locomotieven bij nachtvorst onder spanning blijven, zodat ze 's morgens zonder problemen kunnen vertrekken. Er komen specifieke winteronderhoudswerken en de elektrische installaties in de treinen worden geventileerd om condensatie te voorkomen. Een ploeg van zestig vrijwilligers kan zo snel mogelijk ingezet worden om defect materiaal te herstellen.

Om de wissels sneeuw- en ijsvrij te houden, schakelt Infrabel wisselverwarming in. Sneeuwploegen staan de klok rond paraat om de wissels indien nodig vrij te maken. Ook de perrons en toegangen tot de stopplaatsen zullen beter ijsvrij gehouden worden met behulp van zout of zand.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.861 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.122 leden.
Het nieuwste lid is MargrietvO.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4223 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4223, lezen 12 mensen het topic "Waarnemingentopic Lente 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden