Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 november 2011, 12:35 uur | Bericht #296232
1.500 toeristen gestrand nabij Everest

Zo'n 1.500 buitenlandse toeristen zitten momenteel vast nabij de Everest. Een dikke mist zorgt ervoor dat geen enkel vliegtuig kan opstijgen. Dat melden luchtvaartbronnen vrijdag.



"Zo'n 1.500 buitenlandse toeristen zitten sinds woensdag vast. Alle hotels zijn volgeboekt. Honderden mensen leven in tenten", aldus Utsab Kharel, directeur van de luchthaven Tenzing-Hillary in Lukla, waar elk jaar duizenden toeristen afkomstig van de hoodstad Kathmandu vertrekken.

Verwacht wordt dat de mist tegen zondag zal optrekken. Dagelijks maken gemiddeld zo'n 500 reizigers gebruik van het landingsterrein van Lukla, dat bekend staat als een van de gevaarlijkste ter wereld.

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 november 2011, 14:30 uur | Bericht #296424
Mist belemmert hulpactie bij Mount Everest



Het met helikopters evacueren van buitenlandse toeristen uit het gebied rond de Mount Everest verloopt moeizaam. Door de slechte weersomstandigheden kan het leger van de Nepal zaterdag de grote reddingshelikopter niet inzetten. Dat heeft een Nepalese functionaris gezegd. De enige start- en landingsbaan van Lukla in het oosten van Nepal is al sinds woensdag gesloten. Tal van gestrande toeristen uit onder meer Groot-Brittannië, de VS en Duitsland hebben de afgelopen dagen geslapen op het vliegveld en in tenten, omdat de hotels vol zitten. Circa 2500 toeristen zouden zijn gestrand.

Particuliere helikopters
Volgens de Nepalese functionaris zijn in de afgelopen dagen circa 120 mensen vanuit Lukla vervoerd naar de hoofdstad Kathmandu. Dat is gebeurd met particuliere helikopters. Per dag vliegen ongeveer 500 mensen van en naar Lukla als het weer dat toelaat.

Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 8 februari 2017, 10:19 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 november 2011, 10:36 uur | Bericht #296522
Nog steeds 2.500 toeristen geblokkeerd nabij Everest door slecht weer



In de omgeving van de Mount Everest zitten nog steeds ruim 2.500 toeristen vast door de dikke mist. De slechte weercondities verstoren het luchtverkeer in de regio intussen al een week. Met privéhelikopters werd wel al een 170-tal toeristen geëvacueerd, aldus de autoriteiten. Vanop de luchthavens Phaplu en Lukla vertrekken al een week lang geen vluchten meer. Ook op de toeristische luchthaven van Pokhara blijven de vliegtuigen al drie dagen aan de grond. Een aantal toeristen moest daardoor noodgedwongen in tenten slapen, aangezien heel wat hotels overvol zitten.

Bron: HLN | Gewijzigd: 8 februari 2017, 10:19 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
7 november 2011, 09:04 uur | Bericht #296721
Luchtbrug Mount Everest geopend

De evacuatie van de duizenden toeristen die zijn gestrand in het gebied rond de Mount Everest in Nepal is maandag begonnen. Een week lang waren er door slecht weer geen vluchten mogelijk vanaf de luchthaven van Lukla. Maandagochtend was de lucht helder en werd een luchtbrug naar de hoofdstad Kathmandu geopend. Lulka maakte zondag nog een troosteloze indruk. Een dik wolkendek maakte het vliegen onmogelijk en de zo'n tweeduizend toeristen die daardoor dagenlang vastzaten waren de wanhoop nabij. Noodgedwongen hingen zij doelloos rond in de overvolle restaurants en cafés in het kleine bergplaatsje, wachtend tot het weer zou verbeteren in het Himalayagebied.

Helikopter
Slechts enkelen wisten voor vierduizend dollar een kleine helikopter te chargeren. Voor de overige toeristen restten twee keuzes: een zware voettocht van minstens vier dagen naar Jiri om vanuit daar met de bus verder naar Kathmandu te reizen of wachten op beter weer. "We zitten hier nu al drie dagen, en de lol begint er wel af te raken", zegt een Nederlandse man. Hij maakte samen met vier vrienden een wandeltocht door de Himalaya, en dreigt zijn terugvlucht naar Nederland te missen.

Ziekenhuis
Een Brits meisje is het huilen nabij, als zij in het bureau van de luchtvaartmaatschappij uitlegt dat een vriend van haar in het ziekenhuis ligt in Kathmandu, en zij onmiddellijk naar hem toe moet. De beambte achter de krakkemikkige balie kan niks voor haar betekenen: het kan nog dagen duren voor alle reizigers van de berg af zijn, omdat slechts kleine toestellen kunnen landen en opstijgen vanaf de extreem korte baan van het vliegveld.

Zon
Maandagochtend brak voor het eerst in dagen de zon weer door en werd het vliegveld heropend. De krappe vertrekhal vulde zich snel met toeristen, allen ervan overtuigd dat de volgende vlucht voor hen was bestemd. De vele sherpa's, het bergvolk van Nepal, zagen het chaotische tafereel gelaten aan. "Dit gebeurt iedere paar jaar wel eens, niks bijzonders", zegt een van hen. Het gebied rond de Mount Everest is een populaire bestemming voor toeristen. Oktober en november is het hoogseizoen, omdat dan het weer doorgaans het beste is. In oktober van dit jaar zag een recordaantal van 10.300 toeristen de hoogste berg ter wereld van dichtbij.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 november 2011, 11:39 uur | Bericht #297071
'Toeristen Mount Everest bekogelen helikopters'



De gemoederen lopen in het gebied rondom de Mount Everest hoog op. Dat vertellen twee Nederlanders dinsdag in het AD. De Amsterdammers melden dat de 2500 gestrande toeristen, die vanwege slecht weer vast zijn komen te zitten, voor 4000 euro per persoon met een helikopter het gebied rondom de berg kunnen verlaten. ''Pechvogels die dat bedrag niet kunnen betalen zouden uit pure frustratie en woede helikopters hebben bekogeld met stenen'', zeggen de toeristen in de krant.Volgens de Nepalese autoriteiten zijn er maandag twintig vluchten uitgevoerd. ''Die toestellen bieden plaats aan zestien inzittenden. Dat leidde tot chaotische taferelen en gefrustreerde reacties van mensen die al vijf dagen wachten'', aldus de Nederlanders vanuit een op 2800 meter hoogte gelegen bergdorp.

Hoeveel Nederlanders precies vastzitten in het gebied is niet bekend. Reisorganisatie HT uit Meppel heeft elf mensen in het gebied die afgelopen weekend terug zouden vliegen. De NOS meldt dat de helft van de gestrande reizigers maandag al is opgehaald.

Lukla
Een week lang waren er door slecht weer geen vluchten mogelijk vanaf de luchthaven van Lukla. Maandagochtend was de lucht helder en is er een luchtbrug naar Kathmandu geopend. Alleen helikopters en kleine vliegtuigen kunnen van de 500 meter lange en hellende start- en landingsbaan gebruikmaken.

Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 8 februari 2017, 10:19 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 november 2011, 12:40 uur | Bericht #299104
Opnieuw klimmers vast aan voet Mount Everest



Het slechte weer dat begin november al leidde tot problemen bij de voet van de Mount Everest is teruggekeerd. Opnieuw zijn vluchten geannuleerd en zijn honderden buitenlandse bergbeklimmers en hun gidsen gestrand. Volgens een woordvoerder van de luchthaven in Lukla is het vliegveld al vier dagen volledig gehuld in dichte mist. Vliegtuigen kunnen door de mist niet landen en ongeveer achthonderd trekkers zitten daardoor vast. Eerder deze maand zaten rond de 2500 mensen vast in Lukla vanwege het slechte weer. Vorige week klaarde het op en konden zij met helikopters terugkeren naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Velen moesten het oponthoud uitzitten in tentjes en de voedselvoorraad in Lukla begon langzaam op te raken.


Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 8 februari 2017, 10:19 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 285 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 285, lezen 3 mensen het topic "Estofex Level 3 forecasts".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden