Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clarke, VA; Jefferson, WV; Washington, MD; Montgomery, MD; Frederick, MD; Loudoun, VA.

9 Apr 2020 18:09:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lebanon, PA; Lancaster, PA.

9 Apr 2020 18:06:09

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Apr 2020 18:01:55

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Apr 2020 18:01:55

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Apr 2020 18:01:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, MD; Baltimore, MD; Montgomery, MD; Howard, MD; Frederick, MD.

9 Apr 2020 17:58:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berkeley, WV; Clarke, VA; Jefferson, WV; Frederick, VA; Washington, MD; City of Winchester, VA; Montgomery, MD; Frederick, MD; Loudoun, VA.

9 Apr 2020 17:51:24

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Apr 2020 17:02:23

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Apr 2020 17:02:23

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

9 Apr 2020 17:02:23

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

9 Apr 2020 17:02:22

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Apr 2020 17:02:22

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Apr 2020 17:02:22

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Apr 2020 17:02:22

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Apr 2020 17:02:21
Actueel
1 / 4

Winter discussietopic

Hoogwater grote rivieren

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd februari 2020

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 december 2011, 11:47 uur | Bericht #309192
'Wintersporters moeten zoeken naar sneeuw'

Nederland krijgt dit jaar geen witte kerst, maar ook elders in Europa is de winter ver te zoeken. Sneeuwliefhebbers doen er daarom goed aan om in de kerstvakantie te kiezen voor de Alpen, of anders voor Noorwegen. Dat adviseren klimaatspecialisten van Bitsofscience.org in een Europese kerstweerverwachting.

wintersport.jpg

Bitsofscience.org uitte begin november al kritiek op voorspellingen van weerbureaus die Nederland opnieuw een zeer koude winter beloofden. Volgens de wetenschapssite komt dat onder meer door een toename van zonneactiviteit, waardoor westenwinden over het hele noordelijk halfrond aantrekken.

"Het verband tussen de hoeveelheid zonnevlekken en winterweer zien we bijvoorbeeld terug in Elfstedenwinters", legt klimaatanalist Rolf Schuttenhelm. "Vrijwel alle grote schaatstochten zijn in periodes verreden met een zeer rustige zon. Dat hadden we ook in de afgelopen drie winters, die vrij koud waren." Nu komt er juist een nieuw zonnemaximum aan.

Weermodellen tonen dat Europa in de verdere maand te maken zal hebben met aanhoudende westenwinden. Niet alleen Nederland loopt daardoor een witte kerst mis, dit geldt voor vrijwel alle Europese landen. Wintersporters en andere mensen die tijdens de kerstvakantie sneeuw willen zien, moeten bovendien ook rekening houden met de luchttemperatuur op grotere hoogte, waarschuwt Schuttenhelm.

Het polaire front, de grens tussen koude lucht in het noorden en zachte lucht in het zuiden, ligt tijdens de kerstdagen namelijk relatief ver naar het noorden. Niet alleen Nederland, maar ook Duitsland en mogelijk zelfs Schotland bevinden zich dan in een zone met zachte lucht tot enkele kilometers hoog in de atmosfeer.

Dat betekent dat in middelgebergten de temperatuur niet veel lager is dan op zeeniveau en in veel gevallen de vorstgrens tussen de 1000 en 2000 meter komt te liggen. Nabijgelegen wintersportgebieden zoals de Ardennen en het Duitse Sauerland lijken daarmee voorlopig ongeschikt.

Het is wel een ander verhaal als je verder naar het noorden gaat, voegt Schuttenhelm toe. Rond Scandinavië hangt veel polaire lucht. Op zeeniveau is het er vaak wel boven nul, maar zodra je de Noorse bergen in trekt daalt de temperatuur snel. Daar ligt dus ook gegarandeerd veel sneeuw.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 december 2011, 11:51 uur | Bericht #309195
Voor de liefhebbers een actueel plaatje uit Tignes (Frankrijk).  | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:38 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 december 2011, 22:43 uur | Bericht #309506
Lawinegevaar in de Alpen

Het is oppassen geblazen voor Nederlanders die in de kerstvakantie willen gaan skiën. Er is vrijdag namelijk lawinegevaarniveau 5 afgekondigd. Veel gebieden hadden nog niet zo lang geleden een te kort aan sneeuw. Momenteel is dat wel anders. Op sommige plekken valt er nu te veel van het goede.

In sommige gedeelten van Frankrijk zoals de Savoie en de Haute Savoie is vrijdag het hoogst mogelijke lawinegevaarniveau afgekondigd. Het gaat dan om onder andere de skigebieden Tignes Val d’Isere, Val Thorens en Chamonix.

Dat lawinegevaar op niveau 5 wordt afgekondigd gebeurd niet echt vaak. Dat het vandaag gebeurt komt door heftige sneeuwbuien met een stormachtige wind.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 december 2011, 10:57 uur | Bericht #309571
Wereldbeker skiën verplaatst wegens hevige sneeuwDe slalom voor de vrouwen, meetellend voor de wereldbeker ski, in het Franse Courchevel is vandaag afgelast. De organisatoren hebben de wedstrijd wegens de slechte toestand van de piste naar morgen verplaatst. Het sneeuwt zaterdag hevig in de Alpen. De reuzenslalom gaat zondag ook niet door. Die wedstrijd wordt later in het seizoen opnieuw op de agenda gezet. Dinsdag staan er namelijk alweer wedstrijden in het Oostenrijkse Flachau op het programma.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:38 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 december 2011, 14:13 uur | Bericht #309637
Sneeuwdumps

De start van het wintersportseizoen was even slikken voor veel grote, maar ook kleinere skioorden. Diverse gebieden vreesden zelfs voor te weinig sneeuw tijdens het winterse hoogseizoen, ‘de kerstvakantie’. Veel pistes waren tot voor kort nog helemaal groen en alleen op de hoogste toppen en gletsjers kon goed geskied worden. De laatste dagen is er op veel plaatsen echter zoveel sneeuw gevallen dat al deze zorgen in één klap verdwenen zijn. De sneeuw is goed en reikt vaak al tot in de dalen, dus ondanks af en toe veel wind kan er de komende dagen volop gewintersport worden.

sneeuw16.jpg
In de Zwitserse Alpen ligt de sneeuw soms torenhoog op de daken. De skigebieden zijn met deze verse sneeuwdump net voor de kerstvakantie. Webcam Bettmeralp.

In de Alpen ligt vooral in de westelijke delen van het massief erg veel sneeuw. In een nacht viel op sommige plaatsen ruim een meter verse sneeuw. Wel is de onderste sneeuwlaag nog vrij broos en met flink wat wind is er dan ook op diverse plaatsen lawinegevaar. Off-piste skiën is op veel plaatsen dan ook uit den boze. Ook de oostelijke delen van de Alpen en de skioorden aan de Noord-Italiaanse kant kunnen weer gerust ademhalen, want ook daar is nu eindelijk sneeuw gevallen, vooral in Oostenrijk en veelal tot in de dalen. Het sneeuwdek wordt de komende dagen op hoogte nog dikker, maar door de aanvoer van zachtere lucht aan de achterzijde van een overtrekkend warmtefront gaat de sneeuw in de dalen ook regelmatig over in regen.

Vooral in de Franse Alpen en het Zwitserse Wallis, Berner Oberland tot in Luzerne en Glarus, ligt de sneeuw al bijna meters dik op de daken van de chalets en daar wordt dit weekeinde opnieuw ruim een halve meter verwacht. Ook het Oostenrijkse Tirol, Vorarlberg en Salzburg pikken daar een flinke dump van mee. In Karinthië en Steiermarken sneeuwt het minder hard, maar ook daar wordt de komende etmalen plaatselijk ruim 20 centimeter verwacht. Ook hier geldt met de aanvoer van zachtere lucht dat de sneeuwgrens de komende dagen omhoog gaat en in de dalen ook af en toe regen gaat vallen.

De Duitse Alpen zijn de laatste dagen lokaal ook al aardig bedeeld, met bijvoorbeeld al een ruime meter sneeuw op de Zugspitze in Garmisch. Niet alleen in de hoger gelegen gebieden is het daar echter wit, ook hier ligt in de dalen soms tot bijna 40 centimeter verse sneeuw.

sneeuw17.jpg
Ook in de Eifel en het Sauerland is in korte tijd ruim 15 centimeter gevallen. Dus ook dichterbij huis kan geskied worden. Webcam Mutzenich.

Dichter bij huis
Het zijn echter niet alleen de Alpen waar het sneeuwt. In de gebieden dichter bij huis gaan steeds meer pistes open en kan dus geskied worden. In de Eifel en het Sauerland is in korte tijd ruim 15 centimeter gevallen. Op de ruim 800 meter hoge Kahler Asten ligt nu al bijna 40 centimeter sneeuw.

Ook in de Harz is het de afgelopen dagen geleidelijk witter geworden. Op sommige hogere bergen, zoals de Brocken, ligt nu ruim 1 meter sneeuw. Wat meer richting Tsjechië, in bijvoorbeeld het Fichtelgebergte, ligt ook al een halve meter, net als in het Reuzengebergte aan de noordzijde van Tsjechië.

Sneeuwbrengers

Komende week trekken er vanuit het westen opnieuw enkele ‘sneeuwbrengers’ over veel van de skigebieden. Regionaal worden echter grote verschillen verwacht. De ene piste krijgt slechts een paar centimeter, terwijl het sneeuwdek bij een nabij gelegen wintersportplaats tot lokaal een halve meter kan aandikken. Tussen deze fronten door wordt echter ook af en toe zachtere lucht aangevoerd en gaat de sneeuw tijdelijk over in regen. Voor de meeste skigebieden in de Alpen en ook de hogere delen van de middelgebergten zal dat echter weinig tot geen smelt gaan opleveren en is een witte kerst dan ook bijna gegarandeerd.

sneeuw18.jpg
Ook in eigen land doet het soms al winters aan. Op de Vaalserberg in de Limburgse Heuvels lag afgelopen nacht ruim 4 cm sneeuw. Foto: Marij Brouwers.

Eigen land
In eigen land is er het afgelopen etmaal ook regionaal sneeuw gevallen. Op de Veluwe en in Twente was het gisteren tijdelijk wit, maar op de Vaalserberg in de Limburgse Heuvels ontstond in de nacht naar zaterdag echt even een sneeuwdekje van zo’n 4 centimeter dik. Ook de komende dagen vallen verspreid over het land winterse buien en wordt het lokaal, al is het tijdelijk, ook weer even wit.

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 december 2011, 15:17 uur | Bericht #309647
WB-afdaling Val Gardena geannuleerd na doortocht 21 skiërs

De afdaling van het Italiaanse Val Gardena, die meetelt voor de Wereldbeker alpijnse ski bij de mannen, is vandaag na de doortocht van 21 skiërs geannuleerd omwille van de felle wind. Dat maakten de organisatoren bekend.Op het moment van het stopzetten van de afdaling had de Fransman Johan Clarey de snelste tijd neergezet. De hevige rukwinden zorgden echter voor de nodige problemen bij enkele deelnemers. Zo had de Zwitser Didier Cuche, viervoudig winnaar van de Wereldbeker afdaling, na amper 40 seconden wedstrijd al een achterstand van bijna twee seconden op de tijdsnelste.

Na de eerste achttien skiërs werd de wedstrijd al een halfuur uitgesteld. Daarna kwamen nog drie deelnemers in actie, maar al snel werd besloten om de afdaling te annuleren omdat de wind de skiërs in gevaar bracht. Of en wanneer de afdaling in Val Gardena hernomen wordt, is nog niet duidelijk.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:38 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 december 2011, 13:56 uur | Bericht #311432
Perfecte skicondities kerstvakantie in groot deel Alpen

De kerstvakantie komt nader en nader. En voor de mensen die gaan wintersporten in de Alpen ziet het er wat sneeuw betreft vrijwel overal grandioos uit. Perfecte ski-omstandigheden!

weer_2.jpg
Bij Zell am See ziet het er ook prachtig uit. Afbeelding: webcam website skigebieden Zell am See/ Kaprun.

Afgelopen week is heel veel neerslag gevallen langs de noord- en westflanken van de Alpen. Soms was dit tot ruim boven 1000 meter regen, maar uiteindelijk stroomde koude lucht binnen. Hierdoor ligt vanaf ca. 800 meter een flinke laag. Dat geldt voor Frankrijk en het grootste deel van zowel Zwitserland als Oostenrijk.

Weinig tot geen sneeuw is gevallen in de echte Zuid-Alpen en de Dolomieten. Daar ligt op 2000 meter slechts 20 centimeter oude sneeuw. Boven 2500 meter is meer sneeuw te vinden, maar die stamt van begin november.

weer_1.jpg
Uitzicht van Aurach richting Kitzbühel, deze dinsdagochtend. Afbeelding: webcam skiregio Kitzbüheler Alpen.

De komende dagen blijft de tweedeling intact. De West- en Noord-Alpen krijgen er nog veel meer sneeuw bij, woensdag tot in de dalen aan toe. Dat terwijl de zuidflanken van het bergmassief en de Dolomieten overwegend droog blijven.

Perfecte ski-omstandigheden
Vanaf donderdag wordt het vanuit het westen droog en loopt de temperatuur even op. In combinatie met de vele verse sneeuw die is gevallen, levert dit groot lawinegevaar op. Dat betekent dat sommige pistes zullen worden afgesloten. Maar dat is dan ook het enige kleine minpuntje dat aan de Noord- en Westkant van de Alpen te vinden is. Want komend kerstweekend en ook een flink deel van volgende week blijven de sneeuwcondities prima. Bovendien is er die periode veel zonneschijn onder invloed van een hogedrukgebied. Kortom: perfecte ski-omstandigheden!

weer_3.jpg
Beeld uit de Franse Alpen (skigebied La Plagne) op 1450 meter hoogte van deze dinsdagochtend. Ook daar flink wat verse sneeuw. Afbeelding: webcam skigebied La Plagne.

Groene kerst in Nederland
Voor de liefhebbers van een witte Kerst in Nederland zijn de vooruitzichten overigens een stuk minder gunstig. De sneeuw die het maandagavond en dinsdagnacht op veel plekken wit heeft gemaakt, is voorlopig even de laatste van het winterse goedje. Waar de vorige twee Kerstperiodes sneeuwrijk waren, stevenen we naar verwachting af op een groene Kerst. Dat is overigens heel normaal in Nederland.

Bron: Meteo Consult
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 december 2011, 08:52 uur | Bericht #312581
Aan Zuidpool vastgelopen Russische vissersboot krijgt hulpDe Russische vissersboot Sparta die op 15 december in de Rosszee ter hoogte van de Zuidpool is vastgelopen, krijgt eindelijk hulp. Een zondag aangekomen Zuid-Koreaanse ijsbreker is begonnen fuel uit de trawler te pompen, zo heeft de Russische eigenaar Antei vandaag bekendgemaakt. De 55 meter lange Sparta was tegen een ijsberg aangevaren waardoor een lek was ontstaan en de trawler begon over te hellen. Zinken deed de boot niet. Twee schepen hadden koers gezet naar het zowat 3.700 km ten zuidoosten van Nieuw Zeeland vastgelopen schip, maar dienden omwille van het dikke pakijs rechtsomkeer te maken.Gisteren kwam de Zuid-Koreaanse ijsbreker Araon wel aan. Die pompt nu fuel uit de vissersboot over zodat de boeg hoger boven het water komt te liggen en het gemakkelijker is het dertig cm grote lek te dichten. Dit bevond zich voor de start van de pompoperatie 1,5 meter beneden de waterlijn. Na de dichting start een omgekeerde pompoperatie. Vorige week heeft de Nieuw-Zeelandse luchtmacht materiaal gedropt om zeewater uit de trawler te kunnen pompen en het lek te dichten. Indien de operatie lukt, is de Sparta met zijn 32 opvarenden weer zeewaardig en kan het schip, zonodig onder begeleiding van de Araon, missschien vandaag weer naar open water. De bemanning stelt het goed.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:38 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 december 2011, 08:38 uur | Bericht #312739
Redding nabij voor schip bij Zuidpool

Het hachelijke avontuur van de 32-koppige bemanning van het Russische vissersschip Sparta is bijna ten einde. Het schip dat in de problemen was geraakt bij de Zuidpool kan waarschijnlijk woensdag vertrekken, aldus Nieuw-Zeelandse hulpdiensten.

Een Zuid-Koreaanse ijsbreker wist de Sparta met kerst te bereiken. Het Russische schip zat toen al anderhalve week vast in het ijs. Het had een gat in de romp en maakte water. Een deel van de bemanning was al op het ijs afgezet. Vliegtuigen wierpen een speciale pomp af, die hielp voorkomen dat de Sparta zonk. De reparaties zijn inmiddels zo ver gevorderd dat de Sparta snel naar open water kan vertrekken, met hulp van de Zuid-Koreaanse ijsbreker.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 december 2011, 12:21 uur | Bericht #312769
Warmste decemberdag in 113 jaar in Moskou

In Moskou is vandaag om 01.00 uur lokale tijd 4,1 graden Celsius gemeten. In de laatste maand van het jaar is niet meer zo warm is geweest in 113 jaar, zo meldt het meteorologische centrum in de Russische hoofdstad. Het vorige record dateert van 1898, toen in december in Moskou 3,3 graden werd genoteerd."Deze voormiddag daalde de temperatuur lichtjes, maar we verwachten een temperatuur van 3 à 4 graden in de loop van de dag. Het is erg waarschijnlijk dat het record vernieuwd wordt in Moskou", aldus een woordvoerder van het meteorologische centrum. Tijdens de maand december bedraagt de gemiddelde temperatuur in Moskou min 7,4 graden Celsius.

Moskou krijgt door de hoge temperatuur ook te maken met lichte wateroverlast. Gisterenavond werd Moskou geteisterd door stortbuien, waardoor in verschillende straten enorme plassen ontstonden. Door de hoge temperatuur begon tegelijkertijd ook de sneeuw te smelten.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:39 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 december 2011, 20:56 uur | Bericht #312945
Doden door lawine in Oostenrijk

Een lawine in de Oostenrijkse Alpen heeft woensdag aan twee paragliders het leven gekost. Dat heeft de Oostenrijkse politie gezegd. De twee slachtoffers werden in de buurt van Reutte, in de deelstaat Tirol, overvallen door de sneeuwmassa. Hun lichamen werden later op een diepte van twee tot drie meter teruggevonden.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 december 2011, 18:07 uur | Bericht #313306
ANWB waarschuwt voor sneeuwproblemen Alpen

De ANWB waarschuwt voor gevaarlijke omstandigheden zaterdag op de wegen naar skigebieden in delen van de Franse Alpen. Volgens een woordvoerster hebben Franse weerdiensten gewaarschuwd voor groot lawinegevaar in verband met zware sneeuwval in de nacht van vrijdag op zaterdag. Volgens de ANWB kan dat tot gevolg hebben dat kleinere wegen en passen richting de ski-oorden tijdelijk afgesloten worden. Het gaat volgens de automobielorganisatie om de gebieden rond Chamonix en Albertville. Hoeveel Nederlanders zaterdag reizen naar de Franse skigebieden, is niet bekend.

Bron: Nu.nl

Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 december 2011, 20:21 uur | Bericht #313322
ANWB: problemen op Franse wegen door sneeuw

De ANWB waarschuwt wintersporters die zaterdag richting de Franse Alpen vertrekken voor problemen op de wegen naar skigebieden door hevige sneeuwval. De kans is volgens de ANWB groot dat toegangswegen naar wintersportplaatsen worden afgesloten vanwege lawinegevaar.

De Franse weerdienst waarschuwt volgens de ANWB voor grote kans op lawines in delen van de Franse Alpen. Het gaat om de departementen Savoie en Haute-Savoie. Daar heeft het vrijdag flink gesneeuwd en in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt opnieuw veel sneeuwval verwacht. Lokaal kan er tot een meter vallen in het gebied rond de Mont Blanc. De ANWB raadt vakantiegangers aan sneeuwkettingen mee te nemen en onderweg naar de laatste verkeersinformatie te luisteren.

Wintersporters die komend weekeinde uit Nederland vertrekken moeten bovendien rekening houden met vertraging door files. Zo zal het volgens de ANWB vastlopen in het zuiden van Duitsland op wegen rond München. Ook op wegen in Oostenrijk, Zwiterserland en Frankrijk komen waarschijnlijkheid lange files te staan.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 december 2011, 12:35 uur | Bericht #313439
Mont-Blanctunnel dicht om lawinegevaarDe autoriteiten in Frankrijk hebben de Mont Blanctunnel vandaag gesloten in verband met lawinegevaar op de toegangswegen. De regio rond de hoogste berg van West-Europa kampt sinds gisteren met hevige sneeuwval. De tunnel onder de Mont Blanc is een van de belangrijkste wegen tussen Frankrijk en Italië. De afsluiting betekent een probleem voor toeristen en transportondernemers. Die moeten nu omrijden om hun bestemming te bereiken, bijvoorbeeld via de zuidelijker gelegen Fréjustunnel.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:39 uur, door Joyce.s
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 december 2011, 14:37 uur | Bericht #313460
Verkeerschaos in Alpen door hevige sneeuwval

De sneeuw die zo lang uitbleef in de Alpen, valt nu met bakken uit de hemel. Automobielorganisatie VAB waarschuwt dan ook voor mogelijke verkeersproblemen, vooral in de Franse Alpen. De Mont-Blanctunnel, die Frankrijk met Italië verbindt, is vandaag gesloten voor alle verkeer.Volgens Franse weerdiensten heerst er door de grote sneeuwval lawinegevaar. Hierdoor worden kleinere wegen en passen richting de skioorden tijdelijk afgesloten. Het gaat volgens de VAB om de gebieden rond Chamonix en Albertville.

De Mont-Blanctunnel zal ten vroegste morgenochtend opnieuw gebruikt kunnen worden. Het regionale verkeerscentrum raadt automobilisten met bestemming Italië aan om via de Fréjustunnel naar Turijn en Milaan te rijden.

Voor vandaag wordt nog meer sneeuw verwacht en dat vergroot de kans op hinder. Ook in Zwitserland en Oostenrijk is er sprake van hevige sneeuwval. Sneeuwruimers werken intussen dag en nacht om de wegen enigzins vrij te houden.

De VAB raadt vakantiegangers die richting Alpen rijden aan om sneeuwkettingen of toch zeker winterbanden te gebruiken.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:39 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 december 2011, 19:50 uur | Bericht #313493
Verkeersproblemen in Alpenlanden door sneeuw

In Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland heeft het verkeer van en naar de wintersportgebieden zaterdag te kampen met veel sneeuwval. Bestemmingen zijn moeilijker te bereiken en mensen komen later aan. Dat meldde een woordvoerder van de verkeersdienst van de ANWB.

In Frankrijk hebben de autoriteiten de Mont Blanctunnel gesloten wegens lawinegevaar op de toegangswegen. De woordvoerder van de ANWB zei echter dat weinig Nederlanders van deze verbinding van Frankrijk naar Italië gebruikmaken. Onbekend is nog wanneer de tunnel weer opengaat.

Wel kunnen nogal wat Nederlanders vast komen te staan op de N90 (Albertville-Val d`Isère). Dat is de toegangsweg naar bekende Franse wintersportplaatsen als Val d`Isère , Tignes en Les Arcs. De weg is rond het middaguur een uur afgesloten geweest wegens een lawine. Daarbij werden twee auto’s geraakt. Er vielen geen gewonden.

Ook in Oostenrijk zijn een aantal wegen diep besneeuwd. Dat geldt onder meer voor de A12 (Innsbruck-Arlberg) en de Brennerroute. Het verkeer in het oostelijk deel van Zwitserland heeft eveneens last van sneeuw. Het gaat om het gebied waar wintersportplaatsen als Davos en Arosa liggen.

Bron: PZC
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 januari 2012, 17:25 uur | Bericht #313602
Mont Blanctunnel weer open voor alle verkeer

In de Alpen is de Mont Blanctunnel zondag in beide richtingen weer opengesteld voor het verkeer. De tunnel die Frankrijk en Italië met elkaar verbindt was gisteren gesloten wegens lawinegevaar. In de Franse Alpen viel de laatste dagen een dikke pak sneeuw.

Door de hevige sneeuwval had de sneeuw zich op het ingangsplatform van de tunnel opgehoopt. Vooral aan Franse kant was het gevaar voor lawines reëel.

Gisteravond en vanmorgen vroeg werd op vraag van de uitbater van de tunnel de overtollige sneeuw via georganiseerde lawines verwijderd. De weersomstandigheden in het Mont Blancmassief zijn intussen ook verbeterd. Terwijl het lawinegevaar gisteren nog 5 op 5 bedroeg, wordt verwacht dat dit in de loop van de dag zal afgezwakt worden naar een 3 op 5.

Automobilistenorganisatie VAB raadt bestuurders die richting Alpen rijden aan om winterbanden en indien mogelijk ook sneeuwketting te gebruiken.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 januari 2012, 09:59 uur | Bericht #313729
Drie gewonden bij ongeval skiliftIn Frankrijk zijn er het afgelopen weekend drie gewonden gevallen bij een ongeval met een skilift. Ze wilden in het skioord Morzine (in het departement Haute-Savoie) uit de lift stappen toen die onverwachts weer in werking trad, waardoor de inzittenden bruusk uit de kabelbaan geslingerd werden. De slachtoffers vielen vijf meter lager, één van hen is ernstig gewond maar buiten levensgevaar, zo meldt Het Laatste Nieuws. De lokale politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. De skilift is een drukbezochte kabelbaan, want op 1.600 m hoogte bevinden zich een hotel en een restaurant.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:39 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 januari 2012, 23:01 uur | Bericht #313953
Skispringsters niet in actie in Schönwald

De skispringsters kunnen komend weekeinde in Schonach-Schönwald de nieuwe wereldbekercyclus niet voortzetten. De internationale skifederatie FIS maakte vandaag bekend dat de wedstrijd in Duitsland is geschrapt.

Regen, zacht weer en gebrek aan sneeuw maakten het besluit noodzakelijk. De FIS kijkt nog of de wedstrijd verplaatst kan worden naar Hinterzarten. De vrouwen hebben deze winter voor het eerst een wereldbekercircuit. Voor Nederland neemt Wendy Vuik aan de discipline deel.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 januari 2012, 09:05 uur | Bericht #314462
Morgen orkaanpieken in skigebiedenOok in de wintersportgebieden waait het stevig. Het hoogtepunt wordt morgen verwacht. Het model van de Deutscher Wetterdienst in Offenbach berekent voor de Alpentoppen orkaanpieken tot 170 km/u. Ook in de lager gelegen delen worden zeer zware windstoten van meer dan 100 km/u verwacht. Er valt bovendien een flinke lading sneeuw, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Beneden de 1.200 meter valt de eerste neerslag morgen onder de vorm van regen. Later op de dag zakt de sneeuwvalgrens tot in de dalen. Vrijdag en zaterdag sneeuwt het nog in Oostenrijk. Frankrijk, het westen van Zwitserland en Italië komen onder invloed van hoge druk, waardoor de atmosfeer stabiliseert.

In alle wintersportgebieden ligt momenteel veel sneeuw. Alleen Italië is karig bedeeld. De voorbije dagen is daar 10 tot 30 cm gevallen en daar blijft het voorlopig bij.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:40 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.971 topics, welke bij elkaar 442.444 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.058 leden.
Het nieuwste lid is PleunAmmerlaan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3534 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3534, lezen 9 mensen het topic "Winter discussietopic 2013/2014 Deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Hoogwater grote rivieren

Winter discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd februari 2020

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden