Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, FL; Leon, FL; Brooks, GA; Thomas, GA.

27 Mar 2024 11:14:35
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
23 januari 2012, 18:37 uur | Bericht #320995
Dak van sporthal stort in tijdens ijshockeywedstrijd voor kinderen

Tijdens een ijshockeywedstrijd voor kinderen is in Slovakije het dak van een sporthal ingestort. De kinderen konden echter nog tijdig buiten de gevarenzone gebracht worden, toen de eerste scheuren in het dak zichtbaar werden, aldus de Slovaakse media. Waarom het dak het begaf, is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk had het met de weersomstandigheden te maken.

Storm en sneeuw
De dakconstructie van de hal aan de rand van het Noord-Slovaaks stadje Namestovo was dagenlang door storm en zware sneeuwval geteisterd geweest. Dergelijke weersomstandigheden zijn voor de bergstreek echter niet ongewoon.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
24 januari 2012, 12:15 uur | Bericht #321363
Leger ingezet om sneeuw te scheppen in Davos

Duizenden Zwitserse soldaten zijn dinsdag opgeroepen om sneeuw te scheppen in de Alpenstad Davos. Daar vindt deze week het World Economic Forum plaats. De regio werd de voorbije weken getroffen door hevige sneeuwval


Het Zwitserse leger wordt ingezet om sneeuw te ruimen in en rond Davos

Duizende Zwitserse soldaten zijn dinsdag opgeroepen een ring van 18 kilometer rond de stad Davos zo sneeuwvrij mogelijk te maken. Dat is nodig om een beveiligingsbarrière in te richten ter bescherming van wereldleiders die afzakken naar het World Economic Forum.

Woordvoerder van het Zwitserse leger Stefan Hofer verklaarde dat de hevige sneeuwval van de voorbije weken het zeer moeilijk maakt om de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen. Helikopters kunnen bijvoorbeeld slechts af en toe ingezet worden.

'Er worden 3.500 soldaten ingezet om de VIPs die de komende dagen naar Davos afzakken, te beschermen', verklaarde Hofer nog. 'Rond het World Economic forum moet een stalen beschermingsring komen, maar door de sneeuwval is dat zeer moeilijk te verwezenlijken.'

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:51 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
24 januari 2012, 18:47 uur | Bericht #321558
Dodental lawines Afghanistan stijgt naar 46

Zware sneeuwval en lawines hebben sinds vorige week in het noordoosten van Afghanistan aan zeker 46 mensen het leven gekost. Dat hebben de Afghaanse autoriteiten bekendgemaakt. Zestig mensen zijn gewond geraakt als gevolg van het winterweer. President Hamid Karzai heeft in de provincie Badakhshan de noodtoestand uitgeroepen en heeft beloofd een noodfonds op te zetten. De strenge winters in Afghanistan en het bergachtige terrein in het noorden leidden elk jaar tot gevaarlijke situaties. In februari 2010 kwamen bij een lawine nabij de Salang Pas in het Hindu Kush-gebergte zeker 171 mensen om.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
26 januari 2012, 10:21 uur | Bericht #322451
IJshockey-junioren op de loop voor instortend dak

IJshockey-talentjes zijn zondag met de schrik vrijgekomen toen een dak van de ijsbaan waar ze trainden instortte. Het dak begaf het vanwege grote hoeveelheden ijs en sneeuw. Het jeugdteam uit het Slowaakse Namestovo was net aan het trainen onder leiding van voormalig NHL-ster Richard Zednik toen het dak het langzaam begaf. Ze konden zich tijdig in veiliheid brengen.



Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
26 januari 2012, 18:04 uur | Bericht #322683
Sneeuwstorm zorgt voor winterchaos in de Balkan

Sneeuwstormen hebben vannacht in Roemenië, Bulgarije en Servië een verkeerschaos aangericht. In Roemenië gelastte premier Emil Boc het leger om sneeuw te ruimen en de honderden gestrande automobilisten te helpen, die in de tot drie meter opgehoopte sneeuw op de wegen waren vastgereden. Ze hebben daar de nacht moeten doorbrengen.

sneeuwstorm.jpg

In Bulgarije vroor een man dood in zijn auto. Alle hoofdwegen waren nauwelijks berijdbaar. Ook in Servië moest de rampendienst ononderbroken ingesloten mensen redden. Op vele plaatsen in de regio viel de stroom uit. De scholen hielden vandaag dan ook hun deuren dicht.

In Roemenië ontspoorde een trein met 123 passagiers op de besneeuwde sporen. Als bij wonder raakte niemand gewond. In Bulgarije viel door de sneeuwjacht op vele plaatsen zelfs het mobiele telefoonverkeer uit. Files van vrachtwagens uit Griekenland en Turkije wachtten aan de grens met Bulgarije op een verbetering van de weersomstandigheden. De brug over de Donau tussen Bulgarije en Roemenië moest door de sneeuwmassa gesloten worden.

In Boekarest moeste vluchten naar luchthavens in het westen van het land omgeleid worden. Achtentwintig vluchten uit Boekarest werden afgelast. Zesentwintig hoofdwegen en vierendertig spoorlijnen in Roemenië waren geblokkeerd. In Servië bleven vele bussen in hun depots. Treinreizigers moesten grote vertragingen in acht nemen. De sneeuw lag daar tot twee meter hoog.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 januari 2012, 10:21 uur | Bericht #323042
Sneeuw zorgt voor chaos in Roemenië, Bulgarije en Servië

Roemenië, Bulgarije en Servië worden geteisterd door zware sneeuwstormen. In Roemenië schakelde premier Emil Boc het leger in om sneeuw te ruimen en de honderden gestrande automobilisten te helpen. Op sommige wegen lag tot drie meter opgehoopte sneeuw.



In Roemenië ontspoorde een trein met 123 passagiers. Niemand raakte gewond. Vliegtuigen die in Boekarest zouden landen, moesten naar luchthavens in het westen van het land worden omgeleid. Achtentwintig vluchten werden afgelast. Zesentwintig hoofdwegen en vierendertig spoorlijnen in het land waren volledig geblokkeerd.

In Bulgarije viel door de hevige sneeuwval op veel plaatsen het mobiele telefoonverkeer uit. Files van vrachtwagens uit Griekenland en Turkije wachtten aan de grens met Bulgarije op een verbetering van de weersomstandigheden. De brug over de Donau tussen Bulgarije en Roemenië moest worden afgesloten.

In Bulgarije vroor een man dood in zijn auto. Alle hoofdwegen waren nauwelijks berijdbaar. Ook in Servië moesten de hulpdiensten uitrukken om door de sneeuw ingesloten mensen te redden. Op vele plaatsen viel de stroom uit en de scholen houden donderdag hun deuren gesloten.

Bron: De Standaard
  | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:51 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 januari 2012, 13:22 uur | Bericht #323140
Sneeuwstorm Roemenië









Bron: NU.nl | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:51 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 januari 2012, 00:30 uur | Bericht #323641
Schaatsers wijken uit naar Haidersee

De schaatstoertocht die volgend weekend wordt verreden in Zuid-Tirol is verplaatst van de Reschensee naar de Haidersee. Het ijs op de Reschensee is niet stabiel genoeg voor het evenement.

Vorig jaar moest de organisatie ook al uitwijken. Door weersinvloedden is de ijslaag op het meer niet stabiel genoeg. De Haidersee die een paar kilometer zuidelijker ligt heeft een ijsdikte van minimaal 25 centimeter en biedt daarmee een goed alternatief. De komende dagen wordt het ijs geprepareerd voor het schaatsevenement dat wordt georganiseerd door TCTubantia en de Stentor. Vele schaatsers uit de regio doen mee aan de toertocht over een ijsbaan van 10 kilometer. De toertocht wordt zaterdag 4 februari live uitgezonden door TVOost.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 januari 2012, 14:24 uur | Bericht #324472
Super-G in Garmisch-Partenkirchen afgelast door dichte mist



De Super-G voor mannen in het Duitse Garmisch-Partenkirchen, die meetelt voor de Wereldbeker alpijnse ski, is vanmiddag afgelast omwille van de dichte mist. Dat maakten de organisatoren bekend. De start van de vierde Super-G van het seizoen stond normaal gezien geprogrammeerd om 12u30, maar werd driemaal met een half uur uitgesteld omwille van de slechte weersomstandigheden. Daarna werd besloten om de manche af te gelasten. Vorige week werd ook al de Super-G in Kitzbühel afgelast omwille van de hevige sneeuwval. Volgend weekend ontvangt Garmisch-Partenkirchen de wereldbekermanches afdaling en Super-G bij de vrouwen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:51 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 januari 2012, 13:41 uur | Bericht #325238
Stevige winterprik in Oost-Europa eist zeker veertien doden

De stevige winterprik heeft het voorbije weekend in Polen en de Baltische landen zeker veertien doden geëist. Bij temperaturen van min 20 graden en lager stierven in Letland drie mensen -vermoedelijk allen daklozen- aan de vrieskou. Ook in Litouwen kostte de kou een mensenleven. Bij een dakloze moesten beide bevroren benen geamputeerd worden. De volgende dagen dreigt het kwik in de regio 's nachts tot onder de min dertig te dalen.



Ook Polen kende een weekend met Siberische temperaturen. In het dorp Stuposiany -in het Zuid-Poolse Bieszczadygebergte- werd vanmorgen nog een temperatuur van -27° gemeten. Volgens de Poolse politie vielen in het weekeinde tien winterdoden, onder wie opnieuw enkele daklozen, een 82-jarige Alzheimerpatiënte en een 44-jarige alcoholicus.

In Servië vielen in het weekend drie doden door het barre weer. Ook Balkanbuur Bulgarije kent temperaturen tot onder de min twintig, de koudste in vijftig jaar.

Sneeuw in Mallorca
Uitlopers van de koudegolf hebben overigens ook Spanje in hun greep gekregen. Op het vakantie-eiland Mallorca sneeuwde het dit jaar voor het eerst in het bergachtige gebied van de Sierra de Tramuntana. Ook op het Spaanse vasteland -meer bepaald in grote delen van het noorden en het centrum- was er nachtvorst.

Volgens de publieke weerdienst Aemet is in de buurt van het noordelijke Huesca min negen graden gemeten. In Madrid daalde het kwik tot min vier. Wielerteam Katusha liet -naar aanleiding van de officiële voorstelling op het Rode Plein in Moskou- weten dat het in de Russische hoofdstad min twintig was.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:52 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 januari 2012, 13:49 uur | Bericht #325251
Kou teistert Oost- en Midden-Europa

De kou heeft in Oost- en Midden-Europa flink toegeslagen. In Duitsland is de temperatuur sinds februari 1986 niet in zo'n korte tijd zo sterk gedaald.

In het westen van Servië kwamen drie mensen door zware sneeuwval om en in Bulgarije en Polen is het extreem koud.

In Zuid-Polen was het 27 graden onder nul en in de Bulgaarse plaats Russe, aan de Donau, bereikte de temperatuur het record van min 20 graden onder nul.

Het hogedrukgebied, dat lucht uit Rusland naar het westen brengt, heeft naar Duitse gewoonte een naam gekregen: Cooper. Duitse weerdeskundigen verwachten dat het vooral vanaf woensdag streng gaat vriezen.

Schade
Boeren in de deelstaat Nedersaksen, die aan Overijssel, Drenthe en Groningen grenst, vrezen dat het wintergraan onherstelbare schade oploopt, als het streng gaat vriezen en er geen sneeuw valt.

Het zachte weer van de afgelopen tijd, waarbij het soms tot boven 10 graden kwam, heeft de groei van winterrogge, wintergerst en koolzaad gestimuleerd, maar als er geen sneeuw valt, zullen de plantjes uitdrogen, verwacht een woordvoerder van de boerenorganisatie in de deelstaat.

Servië
In de regio Valjevo, 80 kilometer ten zuidwesten van de Servische hoofdstad Belgrado, werd een 49-jarige vrouw dood onder de sneeuw aangetroffen. Zij bleek aan onderkoeling overleden te zijn.

In dezelfde regio werd een 52-jarige man dicht bij zijn huis dood gevonden. Hij had bij vrienden gegeten en overleed op de terugweg naar zijn huis. In het dorp Taor stierf een 81-jarige man in zijn onverwarmde woning.

Oekraïne
In Oekraïne zijn door ijzige kou de afgelopen dagen zeker 18 mensen om het leven gekomen. Van hen zijn 12 op straat doodgevroren, waarschijnlijk daklozen. Ziekenhuizen hebben meer dan 400 mensen behandeld wegens bevriezingsverschijnselen. Dat heeft het ministerie van Noodtoestanden in Oekraïne maandag gemeld.

De temperatuur in Oekraïne ligt overdag rond de 15 graden onder nul en zakt ’s nachts tot onder min 20. In de loop van de week wordt 30 tot 35 graden vorst verwacht.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 januari 2012, 14:51 uur | Bericht #325313
Achttien doden door vrieskou in Oekraïne

Zwaar winterweer in Oekraïne heeft aan zeker achttien mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers zijn door toedoen van de vrieskou bezweken. In sommige delen van Oekraïne komt de temperatuur overdag niet boven de -16 en 's nachts niet boven de -23 graden Celsius uit.

De afgelopen week hebben zich een kleine vijfhonderd mensen met onderkoelings- en bevriezingsverschijnselen bij ziekenhuizen gemeld. De autoriteiten hebben vijftienhonderd opvangplekken ingericht waar mensen zich kunnen warmen en wat te eten kunnen krijgen.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 januari 2012, 19:19 uur | Bericht #325546
Winter slaat hard toe in Oost-Europa: een overzicht per land

De winter heeft vooral Oost-Europa vast in zijn greep. De scholen in het verre Siberië bleven gesloten, het Russische gasverbruik bereikte recordniveaus. Alleen al in Polen vroren sinds het weekend tien mensen dood. En de temperaturen dalen verder. In Tsjechië liet het vriesweer treinsporen breken, in het Russische stadje Ojmjakon daalde het kwik tot min 54 graden. Vele daklozen in Oost-Europa stierven de vriesdood. Een overzicht.



SIBERIE (RUSLAND)
Wegens de verschrikkelijke koude tot min 45 graden mocht de schoolgaande jeugd vandaag in Siberië thuisblijven. Op het koudste bewoonde plekje op aarde in het Russische stadje Ojmjakon waren de mensen echter nog gelaten, zei bestuurder Vassili Mestnikov. In de loop van de nacht zakte het kwik tot min 54 graden. De bewoners van de Russische deelrepubliek Jakoetië in het Verre Oosten zijn dergelijk temperaturen gewoon. Wegens de vrieskou is sinds enkele dagen het gasverbruik voor de eerste keer naar twee miljard kubieke meter per dag gestegen. Dat is zoveel als het jaarlijks verbruik in bijvoorbeeld EU-lidstaat Bulgarije.

POLEN
Minstens tien mensen zijn sinds het weekeinde in Polen doodgevroren. Alleen al vorige nacht kwamen bij ijzige temperaturen onder nul vijf mensen om het leven, aldus Binnenlandse Zaken. De politie controleert uitgebreid in volkstuintjes of op verlaten terreinen, waar zowel daklozen als dronkaards heen trekken. Het ministerie waarschuwt voor koolmonoxidevergiftigingen in woningen met kolenkachels en slechte verluchting. Alleen al in het weekeinde werden 49 mensen daardoor getroffen, evenwel zonder doden.

BULGARIJE
Wegens de ijzige koude werd in heel het land de tweede alarmfase oranje uitgeroepen. Het koudst was het met 24 graden onder nul in de stad Tshirpan, berichtte de staatsradio. Voor de Midden-Bulgaarse stad is dat een nieuw record - het oude dateert van 1933. In 183 scholen was er wegens de koude en griep geen les. IJzel maakte van vele wegen en voetpaden glijbanen. Tientallen mensen moesten met arm- en/of beenbreuken naar het ziekenhuis.

TSJECHIE
Op twee spoorwegtrajecten in het oosten van het land braken door het vriesweer de treinsporen. De laagste temperatuur werd vanmorgen met min 20,9 graden in de gemeente Svetla Hora in het Altvatergebergte gemeten. Tegen het eind van de week kan het kwik volgens meteorologen op sommige plaatsen zelfs tot min 35 dalen.

ESTLAND, LETLAND, LITOUWEN
Volgens de weerkundige diensten zijn in Estland, Letland en Litouwen begin februari 's nachts temperaturen van min 30 graden mogelijk. De autoriteiten hebben al waarschuwingen voor de komende koude gegeven en de bevolking aangeraden de woning zo weinig mogelijk te verlaten. Minstens vier mensen vroren dood in de Baltische staten. De benen van een dakloze moesten door bevriezing geamputeerd worden.

OEKRAINE
In Oekraine vroren vorige nacht zes mensen dood. Daarmee zijn nu in de afgelopen weken in totaal al 18 mensen het slachtoffer geworden van de ijzige temperaturen. In het op een na grootste land van Europa zijn momenteel 1.500 verwarmde plaatsen geopend, waar kosteloos eten en drank wordt aangeboden. Woensdag zal het kwik verder dalen naar min 30 graden.

 

SLOVAKIJE
In Slovakije vonden de hulpdiensten vanmorgen naast een brandweerkazerne een fel onderkoelde onbekende man. Het lukte niet hem te reanimeren, aldus het staatspersagentschap TASR.

SPANJE
Uitlopers van de koudegolf hebben ook Spanje bereikt. Op het vakantie-eiland Mallorca sneeuwt het in de bergstreek Sierra de Tramuntana, voor de eerste keer dit jaar. Op het vasteland was er in grote delen van Noord- en Midden-Spanje nachtvorst. Volgens de weerkundige dienst Aemet werd in de omgeving van Huesca in het noorden van het land min negen graden gemeten.

OOSTENRIJK
Twintig kilometer ten westen van Wenen overleed vanmorgen een 72-jarige man. Hij was met zijn auto in een riviertje geschoven. In een poging zich te bevrijden, werd hij door de stroom meegesleurd. Hij kon zich nog uit water redden, maar bevroor op de oever.

 

ITALIE
Grote delen van Italië zuchten onder uitzonderlijke sneeuwval en kou. Volgens sommige meteorologen staat het land deze week de koudste periode sinds 1985 te wachten. In Turijn, de hoofdstad van de noordwestelijke regio Piemonte, is 20 centimeter sneeuw gevallen. De gemeente heeft besloten de scholen te sluiten, aldus de krant la Repubblica. Elders in Piemonte viel 30 centimeter sneeuw. In de Alpen is op sommige plaatsen meer dan een halve meter sneeuw gevallen. De stad Trieste, aan de grens met Slovenië, wordt geteisterd door windstoten met snelheden die kunnen oplopen tot 100 kilometer per uur.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:52 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
31 januari 2012, 11:46 uur | Bericht #326054
Zelfs Griekenland ontsnapt niet aan winter: tot -12 in noorden en sneeuw op Kreta



Uitlopers van de Siberische koude hebben ook Griekenland bereikt. Volgens de Griekse meteorologische dienst werden in Noord-Griekenland temperaturen van min twaalf graden Celsius gemeten. Vele scholen in Centraal-Griekenland bleven dicht. Een heel aantal veerboottrajecten werd wegens de stormwind op de Egeïsche Zee geannuleerd. In Athene heersten temperaturen rond het vriespunt. In de Griekse hoofdstad, waar door onder andere de financiële crisis 20.000 mensen dakloos zijn geworden, werden zalen geopend waar die mensen toevlucht konden vinden. Vrijwilligers bevoorraadden daklozen op straat met warme dranken, dekens en slaapzakken, aldus de televisie. Dat was ook zo in de Noord-Griekse havenstad Thessaloniki. De meteorologische dienst waarschuwde voor een verdere verslechtering van het weer. Zelfs op Kreta zou het de komende dagen sneeuwen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:52 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 12:28 uur | Bericht #326090
Duizenden Polen zonder water door extreem winterweer


Het vriest stenen uit de grond in Oost-Europa.

Duizenden Polen hoopten bij de felle vrieskou tevergeefs op een hete douche. De vorst heeft immers de waterleidingen doen barsten. Vooral oudere gebouwen en woningen werden getroffen. Nadat een hoofdleiding was gesprongen in het Zuidwest-Poolse stadje Kluczbork, zaten sinds de vroege ochtenduren ruim 7.000 mensen zonder water, aldus de nieuwszender TVN 24.

Ook in Warschau moest een aantal woonblokken het zonder water stellen. Nadat in de afgelopen dagen al tien mensen waren doodgevroren, plant het stadsbestuur van Warschau om in de nacht van dinsdag op woensdag aan meer dan 40 stopplaatsen voor bussen en treinen brandkorven te plaatsen, waar wachtende reizigers of daklozen zich kunnen opwarmen. Enkele kachels werden maandagnacht al in gebruik genomen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:52 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 17:06 uur | Bericht #326253
Siberische kou in Oost-Europa: -30 graden, gesloten scholen en al tientallen doden

De winter heeft de voorbije dagen hard toegeslagen in Oost-Europa. Hier en daar zakt het kwik naar -30 graden. Op veel plaatsen is het leger ingezet om mensen in ingesneeuwde gebieden van voedsel te voorzien. Zelfs Griekenland ontsnapt de komende dagen niet aan de Siberische kou met sneeuw tot op Kreta.



De voorbije nacht werd in de omgeving van het stadje Korela in het zuidoosten van Estland met min 27,5 graden een nieuw kouderecord deze winter gevestigd. Ook in Letland en Litouwen daalde het kwik onder de 20 graden.

In Litouwen is in de hoofdstad Vilnius opnieuw iemand doodgevroren. Over heel het land werden tien mensen met bevriezingsverschijnselen in ziekenhuizen behandeld. Wegens de koude vielen in de op een na grootste Litouwse stad Kaunas her en der de verkeerslichten uit. In de havenstad Klaipeda zorgden vastgevroren busdeuren voor aanzienlijke vertragingen in de ochtendspits. In Letland en Litouwen riepen de ministers van Onderwijs de ouders op hun kinderen thuis te laten. Ook in Estland bleven vele scholen wegens de koude dicht.

De temperaturen zullen de komende dagen hier en daar verder tot onder de min 30 graden zakken. De erewacht voor het Letse Vrijheidsmonument en het presidentieel paleis in Riga mag wegens de strenge vrieskou tijdelijk binnen blijven.

Griepvirus in Bulgarije
De arctische koude met temperaturen tot min 29 graden heeft ook Bulgarije vast in haar greep. In heel het land werd voor de tweede opeenvolgende dag de op een na hoogste alarmfase oranje afgekondigd. Bovenop de ijzige koude heeft ook nog eens een uitdijend griepvirus toegeslagen. Aan 454 scholen werd geen les gegeven. Media berichtten over minstens acht doodgevroren mensen sinds de koudegolf van het voorbije weekeinde. Het koudst was het in het stadje Knesha in het noordwesten van het Balkanland. Daarmee werd het record uit 1942 overtroffen. Kouderecords werden in totaal elf plaatsen gemeten. Pas vrijdag zouden de temperaturen weer naar nul stijgen.

30 doden in Oekraïne
Bitterkoude temperaturen van min 30 graden hebben in Oekraïne opnieuw twaalf mensen het leven gekost. Daarmee stijgt het aantal koude-doden in de voormalige Sovjetrepubliek naar minstens dertig, aldus de civiele bescherming in de hoofdstad Kiev. Honderden mensen liggen in het organisatieland van het Europees voetbalkampioenschap 2012 met bevriezingsverschijnselen in ziekenhuizen. De overheid sloot over heel het land 3.200 scholen - meer dan 400.000 leerlingen kregen daardoor extra vakantie.

Vooral daklozen
Gemeentelijke energiemaatschappijen mogen in het verarmde land tijdens de vriesperiode de kraan voor warm water of gasverwarming niet toedraaien voor wanbetalers, voegde de regering eraan toe. De sociale problemen in Oekraïne treden daardoor voor het EK voetbal in juni weer in het voetlicht. De meeste slachtoffers van de koude zijn daklozen. Naar schatting leven in het op een na grootste land van Europa circa 300.000 mensen op straat, waarvan ongeveer 15.000 in Kiev. De autoriteiten willen in de vier steden waar EK-wedstrijden worden gespeeld -Kiev, Donezk, Charkov en Lviv- alle daklozen registreren en tijdens het toernooi buiten de stadscentra onderbrengen. Critici verwijten de regering dat ze tijdens het Europees kampioenschap "schone" steden wil presenteren.

Polen zonder water
Duizenden Polen hoopten bij de felle vrieskou tevergeefs op een hete douche. De vorst heeft immers de waterleidingen doen barsten. Vooral oudere gebouwen en woningen werden getroffen. Nadat een hoofdleiding was gesprongen in het Zuidwest-Poolse stadje Kluczbork, zaten sinds de vroege ochtenduren ruim 7.000 mensen zonder water, aldus de nieuwszender TVN 24. Ook in Warschau moest een aantal woonblokken het zonder water stellen.

Nadat in de afgelopen dagen al tien mensen waren doodgevroren, plant het stadsbestuur van Warschau om de komende nacht aan meer dan 40 stopplaatsen voor bussen en treinen brandkorven te plaatsen, waar wachtende reizigers of daklozen zich kunnen opwarmen. Enkele kachels werden gisteren al in gebruik genomen.

Sneeuw op Kreta
Uitlopers van de Siberische koude hebben ook Griekenland bereikt. Volgens de Griekse meteorologische dienst werden in Noord-Griekenland temperaturen van min twaalf graden Celsius gemeten. Vele scholen in Centraal-Griekenland bleven dicht. Een heel aantal veerboottrajecten werd wegens de stormwind op de Egeïsche Zee geannuleerd.

In Athene heersten temperaturen rond het vriespunt. In de Griekse hoofdstad, waar door onder andere de financiële crisis 20.000 mensen dakloos zijn geworden, werden zalen geopend waar die mensen toevlucht konden vinden.

Vrijwilligers bevoorraadden daklozen op straat met warme dranken, dekens en slaapzakken, aldus de televisie. Dat was ook zo in de Noord-Griekse havenstad Thessaloniki. De meteorologische dienst waarschuwde voor een verdere verslechtering van het weer. Zelfs op Kreta zou het de komende dagen sneeuwen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:52 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 23:34 uur | Bericht #326623
Juve-Parma afgelast door de sneeuw

Ook Italië kreunt onder het Siberische winteroffensief. Heel uitzonderlijk vriest het zowat in de hele Laars. Waar Juventus vorig weekend nog in de sneeuw Udinese klopte, is de uitmatch in Parma afgelast door de sneeuw en de vrieskou. Ook de acht partijen van morgenavond zijn in gevaar.







Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:53 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 februari 2012, 07:53 uur | Bericht #326713
Al 60 doden door extreme vrieskou in Oost-Europa

Het oosten van Europa is in de greep van een hevige winterprik. Zeker 60 mensen moesten de koude al met hun leven bekopen. Oekraïne haalt temperaturen tot -33 graden Celcius, in Bulgarije was het nooit eerder zo koud en in Bosnië viel twee meter sneeuw. Sommige landen zetten het leger in om voedsel en medicijnen voor iedereen te kunnen voorzien.
De meeste slachtoffers vielen in Oekraïne, waar het kwik zakte tot -33°C, de koudste temperatuur in zes jaar. Meer dan 30 mensen stierven er de afgelopen dagen door de vrieskou. De meeste van hen zijn daklozen. 500 anderen moesten behandeld worden voor bevriezingsverschijnselen. Normaal zakt de temperatuur er in januari niet onder -15°C. De Oekraïense overheid voorziet 1.600 opvangplaatsen en deelt voedsel uit voor daklozen.

In Bulgarije werden temperaturen tot 30°C onder nul gemeten, een record. Een zoutwatermeer vroor er voor het eerst in 58 jaar dicht. Vele scholen bleven gesloten en door de spekgladde wegen braken tientallen mensen armen of benen. Vijf mensen kwamen er om. In Roemenië waren dat er acht. Het leger werd er opgeroepen om honderden automobilisten te redden die vast kwamen te zitten in sneeuwstormen.



Sinds de temperatuur vorige week snel daalde, kwamen in Polen al 15 mensen om. Tientallen liepen een koolstofmonoxidevergiftiging op van gedateerde of gebrekkige verwarmingstoestellen. In de Servische bergen stierven zeker drie mensen tijdens hevige sneeuwstormen. De autoriteiten kondigden er de noodtoestand af en leger en brandweer brengen voedselpakketten naar de afgelegen dorpen. Ook in Bosnië werden tientallen dorpen afgesneden van de buitenwereld. Er viel maar liefst twee meter sneeuw.

Volgens weervrouw Jill Peeters zullen de Oost-Europeanen nog niet meteen verlost zijn van de vrieskou. 'Boven Rusland en Oost-Europa hangt al even een heel straffe kern van hoge druk. Typisch daaraan is dat die lange periodes van vrieskou met zich meebrengt. De temperaturen van -30°C kunnen dus nog wel even aanhouden. Maar strenge winters zijn niet zo uitzonderlijk in Oost-Europa, en de meeste landen zijn daar wel op ingesteld.'

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:53 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 februari 2012, 13:08 uur | Bericht #326930
Winterkou in Europa

De temperaturen in Oekraïne zijn gezakt tot ver onder nul. In het westen van het land vriest het 30 graden.


Ook in Roemenië zijn de temperaturen tot ver onder het vriespunt gedaald.


Ook andere Europese landen hebben last van de kou. Deze dakloze in het Poolse Warschau warmt zijn handen aan een vuurtje.


Ook in delen van Frankrijk ligt momenteel veel sneeuw.


Sneeuw in het Russische Moskou.


Sneeuw in Slowakije.


Bron: NU.nl

  | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:53 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 februari 2012, 17:22 uur | Bericht #327152
Helikopters evacueren ingesneeuwde Oost-Europeanen

In Servië en Bosnië zijn woensdag helikopters ingezet om tientallen mensen te evacueren uit ingesneeuwde dorpen. De helikopters werden ook ingezet om dorpen te bevoorraden die door het barre winterweer van de buitenwereld zijn afgesloten. Het dodental als gevolg van de bittere vorst in Oost-Europa is inmiddels opgelopen tot ten minste 75. Tot dusver zijn vijf mensen in Servië doodgevroren. Helikopters hebben onder andere negen mensen ontzet die naar een begrafenis waren gegaan, maar niet meer in staat waren terug naar huis te gaan. Alleen in Oekraïne kwamen de afgelopen dagen al 43 mensen om het leven door de kou. Het ministerie zei dat in een week tijd 28 doodgevroren daklozen zijn gevonden. Verder zijn acht mensen in het ziekenhuis bezweken en zeven thuis van de kou omgekomen. In sommige delen van Oekraïne komt de temperatuur niet boven de -30 graden Celsius uit. De autoriteiten hebben vanwege de barre weersomstandigheden scholen en crèches gesloten.

Minstens 720 mensen zijn met onderkoelings- en bevriezingsverschijnselen in het ziekenhuis beland. De autoriteiten hebben meer dan 1730 opvangcentra opgezet door het hele land. Daklozen worden daar voorzien van thee, koffie, gekookte aardappelen met varkensvet, een traditioneel Oekraïens gerecht. De Oekraïense premier Mikola Azarov heeft de bevolking opgeroepen waakzaam te blijven, warme kleding te dragen en behulpzaam te zijn. "Ik roep burgers, bedrijven en organisaties op niet onverschillig te zijn en mensen die zichzelf niet kunnen helpen te ondersteunen en beschermen", aldus Azarov. "We zijn één volk."

In Roemenië, waar de temperaturen tot -32,5 graden Celcius zijn gedaald, zijn de afgelopen 24 uur zes daklozen omgekomen. Honderden mensen zijn in opvangcentra ondergebracht. Vijf mensen kwamen de afgelopen 24 uur in Polen om door onderkoeling. Daarmee komt het dodental in Polen vooralsnog uit op twintig. Rusland had één dode te betreuren.

Bron: Nieuws.nl
Marching ever onward to tomorrow!
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.841 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 160 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 160, lezen 3 mensen het topic " Het grote onweer kletstopic 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden