Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Chievres is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:19

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:18

De temperatuur bij Diepenbeek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:17

De temperatuur bij Ernage is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:16

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:15

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:15

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:01:44

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:29

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:29

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:29

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:29

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:29

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:28

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:28

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:28
Actueel
1 / 4

Hoogwater grote rivieren

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd februari 2020

Winter discussietopic

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 februari 2012, 12:23 uur | Bericht #327890
Dodental door extreme koude Oost-Europa loopt drastisch op

Het dodental van de winter in Oost-Europa is gestegen tot boven de 100. Vannacht heeft een nieuwe vorstnacht aan tientallen mensen het leven gekost. Oekraïne is het zwaarst getroffen. In de afgelopen 24 uur zijn 20 mensen gestorven door de snijdende kou.


Inwoners van Modena, een stad in de regio Emilia-Romagna, ploeteren over de besneeuwde wegen.

Het aantal winterdoden van de afgelopen week is daardoor opgelopen van 43 naar 63. Ongeveer 1000 mensen zijn met bevriezingsverschijnselen opgenomen in ziekenhuizen. De temperatuur was het laagst in het westen. In het Karpatengebergte bij de grens met Slowakije werd het de afgelopen nacht 33 graden onder nul.

In Polen stierven vannacht negen mensen. Het aantal Poolse doden steeg daardoor naar 29. De meeste slachtoffers zijn daklozen. In Tsjechië zijn vier mensen omgekomen.

In Finland werd vandaag de laagste temperatuur van de winter gemeten. Aan de grens met Rusland, bij de plaats Kuusamo, was het 39,2 graden onder nul. Dat is overigens nog lang geen record; in 1999 was het in Lapland min 51 graden.

Doodgevroren
In Oostenrijk is een bejaarde vrouw doodgevroren, nadat ze tijdens haar dagelijkse wandeling was uitgegleden. Haar lichaam werd na enkele uren gevonden.

Honderden mensen in Italië hebben de nacht moeten doorbrengen in een trein. Door de kou was de bovenleiding geknapt. De reizigers zaten zonder verwarming en water. Tientallen treinritten zijn uitgevallen. Ook het vliegverkeer in Italië ondervindt hinder van de winter. Weerkundigen voorspellen de koudste winter voor het land in 27 jaar tijd.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:53 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 februari 2012, 14:48 uur | Bericht #328003
Dodental door winterweer Europa stijgt tot 114

Het dodental als gevolg van het winterweer in Europa is donderdag gestegen tot 114. Het oosten van Europa heeft te lijden onder zware sneeuwval en ijzige kou, waarbij de temperatuur tot soms ver onder de -30 graden Celsius duikt.

In Oekraïne zijn al 63 mensen, merendeels daklozen, om het leven gekomen door de ijzige omstandigheden. Nog eens 950 mensen belandden in het ziekenhuis met onderkoelings- en bevriezingsverschijnselen. De Oekraïense regering heeft verwarmde tenten neergezet en verzorgt warme maaltijden voor daklozen.

In Polen zijn negen doden te betreuren. Volgens de Poolse regering ging het veelal om personen die onder invloed van alcohol waren en beschutting hadden gezocht in onverwarmde gebouwen. Ook in Tsjechië zijn doden gevallen.

In de afgelegen berggebieden van Servië zitten zo'n elfduizend mensen ingesneeuwd. Hun woongebied is door het barre winterweer via de weg onbereikbaar geworden. Woensdag werden tientallen mensen met helikopters geëvacueerd en werden medicijnen en voedsel met helikopters aangevoerd. "De situatie is dramatisch, in sommige gebieden ligt tot wel vijf meter sneeuw. Je kunt alleen de daken zien", aldus een hulpverlener. Twee mensen zijn doodgevroren en twee personen worden vermist.

In buurland Bosnië was het niet veel beter. Ook daar moesten mensen met helikopters worden geëvacueerd. Dorpen in het noorden van Bosnië werden met helikopters bevoorraad. "We proberen een aantal kleine dorpen te bereiken, met slechts een paar bejaarde inwoners. In totaal zijn twee- tot driehonderd mensen van de buitenwereld afgesneden. We voorzien ze voor de tweede dag op rij van voedsel en medicijnen", aldus de Bosnische reddingsdiensten.

In grote delen van Oost-Europa hebben scholen hun deuren gesloten. Een school in het oosten van Hongarije moest dicht omdat de elektriciteitsrekening niet meer kon worden voldaan.

In de zuidoostelijke Turkse provincie Mus werd een huis door een lawine getroffen. Een vrouw overleed aan de gevolgen van de verwondingen die ze hierbij opliep. Haar man en twee kinderen raakten eveneens gewond. In Turkije is veel sneeuw gevallen en de temperatuur ligt onder het gemiddelde. Een snelweg tussen de provincies Bitlis en Diyarbakir, eveneens in het zuidoosten van het land, was als gevolg van een lawine tien uur lang afgesloten.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 februari 2012, 19:53 uur | Bericht #328278
Al 120 doden door koude in Europa

De koudegolf in Europa heeft nu al zeker meer dan 120 mensenlevens gekost. De hinder blijft intussen niet enkel beperkt tot Oost-Europa, maar ook tot Duitsland en Italië.In Oekraïne zijn er nu al officieel 63 doden geteld. In Polen is er sprake van 29 doden en ook in andere landen is er sprake van slachtoffers. Op sommige plaatsen is de temperatuur gedaald tot -30 graden en in Rusland zelfs tot -40 graden.

In sommige delen van Servië ligt de sneeuw twee meter hoog. Vooral in het zuiden van het land en in de buurlanden zijn 11.000 mensen van de buitenwereld afgesloten.

De koude blijft niet beperkt tot Oost- en Centraal-Europa. In Duitsland is een bejaarde vrouw omgekomen. In Italië zaten 600 mensen enkele uren vast in een onverwarmde trein in de bergen.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:53 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 08:39 uur | Bericht #328931
Dakloze vriest dood in Milaan, 2.000 mensen zonder elektriciteit in Toscane

Ook Italië wordt deze week getroffen door overvloedige sneeuwval en een koudegolf. In Milaan kwam een dakloze donderdag om het leven door de vrieskou. Met het overlijden van de dakloze komt het aantal doden dat deze week in Italië viel door de ijskoude temperaturen op drie. Dat melden de Italiaanse hulpdiensten.In Toscane zitten 2.000 mensen zonder elektriciteit in hun huis. Onder meer 1.500 inwoners van de toeristisch aantrekkelijke stad Siena moeten zich behelpen met kaarsen. De civiele bescherming doet er alles aan om het probleem op te lossen.

Koudste week in 27 jaar
In Romagna, in het centrum van het land, raakten twee treinen met 200 en 80 passagiers tijdens de nacht van woensdag op donderdag geblokkeerd. De treinen waren op weg naar Pescara en Ancona. Deze regio is het zwaarst getroffen door de sneeuwval. Veel scholen zijn er gesloten.

Zowat overal in Italië kampt het autoverkeer met vertragingen omdat maar weinig wagens zijn uitgerust met winterbanden of sneeuwkettingen. Het land kent slechts zelden koudegolven. In Capanna Margherita, in de Alpen, werd op de Mont Rose een temperatuur van -27 graden gemeten. Het is deze week de koudste week sinds 27 jaar.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:54 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 09:57 uur | Bericht #329095
Aantal doden door kou Oekraïne boven 100In Oekraïne zijn donderdag en vrijdagochtend 38 mensen overleden door de bittere kou. Daarmee is het dodental van de afgelopen dagen opgelopen tot 101. De meeste slachtoffers zijn op straat doodgevroren, aldus het ministerie van Noodtoestanden in Oekraïne.

Bijna 1600 Oekraïners hebben zich bij ziekenhuizen gemeld met bevriezingsverschijnselen en onderkoeling. De autoriteiten hebben verspreid over het land bijna 3000 opvangplekken opgezet. Meer dan 53.000 daklozen en andere hulpbehoevende Oekraïners hebben daar een warme plek en wat te eten gekregen.

In heel Europa zijn de afgelopen dagen ongeveer 200 winterdoden gevallen. Scandinavië en delen van Oost-Europa kampen met temperaturen van 35 tot 40 graden onder nul.Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:54 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 11:22 uur | Bericht #329362
Voetbal in sneeuwstorm: zoek het doelpunt

In Nederland zijn er vanavond drie duels afgelast in de Jupiler League en in de Eredivisie hing het doorgaan van SC Heerenveen - Roda JC aan een zijden draad. Reden daarvoor is de strenge vrieskou die ons land in zijn greep houdt.
In Italië kijken ze niet op een paar graadjes onder nul meer of minder. Varese en Livorno speelden deze week in de Serie B gewoon door, terwijl er een sneeuwstorm boven de hoofden van de spelers losbarstte. Varese won met 3-1, onder meer dankzij dit doelpunt van de Deen Magnus Troest. Aan u de opdracht om het doelpunt te zoeken. De keeper van Livorno heeft het in ieder geval nooit gezien.Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 12:43 uur | Bericht #329608
Europa kreunt onder de koude

Niet alleen in ons land is het bibberen, in heel Europa duiken de temperaturen ver onder nul. Scandinavië en delen van Oost-Europa kampen met temperaturen van 35 tot 40 graden onder nul. Bij ons zijn we (voorlopig) gespaard gebleven van doden door de vrieskou, maar in Oekraïne is het dodental van de afgelopen dagen opgelopen tot 101. In heel Europa zijn de afgelopen dagen ongeveer 200 winterdoden gevallen.Volgens het ministerie van Noodtoestanden zijn in Oekraïne gisteren en vanochtend 38 mensen overleden door de bittere kou. De meeste slachtoffers zijn doodgevroren op straat. Bijna 1.600 Oekraïners hebben zich bij ziekenhuizen gemeld met bevriezingsverschijnselen en onderkoeling. De autoriteiten hebben verspreid over het land bijna 3.000 opvangplekken opgezet. Meer dan 53.000 daklozen en andere hulpbehoevende Oekraïners hebben daar een warme plek en wat te eten gekregen.

In het Nederlandse Wageningen is een 43-jarige zwerver doodgevroren. De man werd gisterochtend gevonden in de berging achter een huis. Volgens de politie is de man door onderkoeling om het leven gekomen. Ook in Milaan kwam een dakloze gisteren om het leven door de vrieskou. Met het overlijden van de dakloze komt het aantal doden dat deze week in Italië viel door de ijskoude temperaturen op drie.

Siberische koudegolf
Zelfs in Spanje vriest het dit weekend in vrijwel heel het land. Boven nul, zij het slechts 1 graad, is het aan de kust van Asturië en aan de zuidkust zoals de Costa del Sol . De Spaanse meteorologische dienst meldt vandaag dat het bijvoorbeeld in Málaga en Almería 1 graad is. Het dagblad El País voorspelt de koudste winterdagen in 100 jaar en een "Siberische koudegolf".

In de Spaanse bergen is het kouder dan -10 graden Celsius. Door windsnelheden van 80 kilometer per uur lijkt het allemaal nog veel kouder dan het is in het noordoosten en op de Balearen, waar de temperaturen vandaag onder nul zakken.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:54 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 13:53 uur | Bericht #329799
Aantal vriesdoden in Europa loopt snel op

Het aantal koudedoden in Oost-Europa blijft oplopen. In Oekraïne vroren sinds het weekend al meer dan honderd mensen dood. De meeste slachtoffers werden op straat gevonden. Ook Noord-Italië zit stevig in de greep van de koudegolf met temperaturen van min 30 graden in de Alpen.

In Oekraïne zijn opnieuw minstens 38 mensen slachtoffer geworden van de ijzige koude met temperaturen van min 32 graden. De teller van het aantal koudedoden in de voormalige Sovjetrepubliek staat sinds het afgelopen weekend volgens officiële cijfers op 101. Waarnemers vermoeden dat het aantal werkelijke doden veel hoger ligt.

De Oekraïense regering verhoogde het aantal verwarmde zalen, waar verkleumde mensen warme dranken en eten kunnen krijgen naar drieduizend.

Polen kende zijn koudste nacht deze winter: acht mensen stierven de vriesdood toen het kwik daalde tot min 35 graden. Sinds vorige vrijdag zijn al 37 mensen aan onderkoeling gestorven. Door de ijzige kou klagen verkleumde arbeiders en werknemers over te lage temperaturen op de werkplaats, meldde het Pools persagentschap PAP vrijdag.

Rusland gaf inmiddels voor de eerste keer officiële cijfers over de koudedoden. In januari zijn er in totaal 64 mensen doodgevroren. In de Russische hoofdstad werden in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw een twintigtal mensen met bevriezingsverschijnselen naar ziekenhuizen gebracht.

De Kaukasusrepubliek Georgië meldde met min 20 graden de laagste temperaturen sinds 1998. Wegens de zware sneeuwval en de ijzel waren er duidelijk meer ongevallen en gewonde voetgangers, aldus de autoriteiten.

IJs en sneeuw hebben ook Noord-Italië vast in hun greep met zware verkeershinder en stroompannes tot gevolg. Duizenden mensen zijn getroffen en hebben in hun huizen geen elektriciteit meer.

Door de ijzige temperaturen vroor een dakloze dood in Milaan. De autoriteiten in de regio Ligurië verweten de Italiaanse spoorwegen niet op de aangekondigde weersomstandigheden voorbereid te zijn geweest.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 15:42 uur | Bericht #330053
AS Roma-Inter afgelast door de sneeuw

De Italiaanse competitietopper van de 22e speeldag tussen AS Roma en Inter Milaan van morgen is afgelast door de hevige sneeuwval in de Italiaanse hoofdstad. Dinsdag en woensdag werden om dezelfde reden al vier matchen van de 21e speeldag uit de Serie A naar een latere datum verplaatst.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 15:58 uur | Bericht #330096
Europa bereidt zich voor op mogelijke gascrisis

De Europese Unie maakt zich op voor een mogelijke energiecrisis, juist nu de winter Europa in zijn greep heeft. De levering van Russische gas is in een aantal Europese landen de afgelopen week plots met zo'n dertig procent afgenomen. Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom zegt echter zich aan de leveringscontracten te houden.

De Europese Commissie heeft vrijdag het gascoördinatiecomité in staat van paraatheid gebracht. De EC benadrukte echter dat er nog geen noodsituatie is ontstaan, omdat EU-lidstaten elkaar helpen en de opslagfaciliteiten in veel Europese landen verbeterd zijn.

Volgens EC-woordvoerder Marlene Holzner heeft Rusland te maken met extreme kou. De temperatuur is in sommige delen van Rusland gedaald tot ruim -35 graden Celsius. De Russen hebben daarom meer gas nodig om hun huizen te verwarmen. De gascontracten met Rusland laten 'enige flexibiliteit toe voor het geval het zelf gas nodig heeft', aldus Holzner. En dat is nu het geval.

Gazprom verklaarde vrijdag aan alle contracten te voldoen. "We zijn een bepaalde hoeveelheid gas per maand overeengekomen en elke dag heeft Gazprom zich ingespannen om hieraan te voldoen", aldus Sergej Komlev van Gazprom. "Nu is aan deze verplichting voldaan, maar gebruikers willen meer gas dan is vastgelegd in de contracten. Er is een gat tussen hun vraag en wat er in de contracten staan. Gazprom houdt zich strikt aan de contractvoorwaarden en doet alles perfect."

Moskou schuift daarnaast de schuld af op Oekraïne, dat volgens het Kremlin meer gas aftapt dan waarvoor het heeft betaald. De autoriteiten in Kiev ontkennen dit echter. Volgens de Oekraïense minister van brandstof en energie Joeri Boiko heeft Rusland vanwege het winterweer vijftien procent minder gas door de pijpleiding gestuurd.

De afgelopen tien jaar hebben Rusland en Oekraïne al tweemaal onenigheid gehad over de levering van gas. Dit leidde tot problemen in Europa, omdat gas niet werd getransporteerd naar de EU-lidstaten. De EU heeft de coördinatie tussen de lidstaten verbeterd om er zeker van te zijn dat Europa niet wordt 'gegijzeld' in het geval Moskou en Kiev opnieuw in een conflict verzeild raken.

Dit beleid betaalt zich volgens Holzner nu uit. Polen heeft gas kunnen betrekken uit Duitsland en nieuwe opslagfaciliteiten in Tsjechië en Slowakije hebben goede diensten bewezen.

Bron: nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 16:12 uur | Bericht #330124
Meer dan 200 doden door Europese winterkou

De bittere kou in Europa heeft vandaag en gisteren aan ongeveer 50 mensen het leven gekost. Daarmee is het aantal winterdoden van de afgelopen week opgelopen tot ongeveer 220.


Sneeuw op de Piazza del Popolo in Rome.

Oekraïne is het zwaarst getroffen. Het dodental steeg er van 63 naar 101. De meeste slachtoffers zijn op straat doodgevroren. Bijna 1600 Oekraïners hebben zich bij ziekenhuizen gemeld vanwege onderkoeling of met bevriezingsverschijnselen. De autoriteiten hebben verspreid over het land ongeveer 3000 opvangplekken opgezet. Meer dan 53.000 daklozen en andere hulpbehoevende Oekraïners hebben daar een warme plek en wat te eten gekregen.

Het weer wordt er de komende tijd niet beter. Meteorologen voorspellen temperaturen van 25 tot 30 graden onder nul 's nachts en ongeveer min 20 overdag.

Laagste temperatuur
In Polen zijn het afgelopen etmaal acht mensen overleden door de vrieskou. Het totale aantal doden in het land steeg daardoor naar 37. In de oostelijke stad Bialystok was het 35 graden onder nul, de laagste temperatuur van deze winter.

In Roemenië zijn tot op heden 24 doden gevallen, Bulgarije telt nu 16 slachtoffers. Op de grens van beide landen is de Donau, de grootste rivier van Europa, deels dichtgevroren. In de Franse Vogezen is een 82-jarige man met de ziekte van Alzheimer doodgevroren. Hij maakte een wandeling in zijn pyjama. Zelfs in het zuidelijke Griekenland heeft de kou levens geëist.

Sneeuw in Rome
Rome zag pas voor de tweede keer in de laatste 15 jaar sneeuw vallen. In het Italiaanse deel van de Alpen daalde de temperatuur tot 30 graden onder nul. Duitsland beleefde de koudste nacht van deze winter, met 26,4 graden onder nul in de omgeving van de stad Dresden.

Ook in Scandinavië heerst de strenge vorst. In het uiterste noorden van Zweden werd donderdag een temperatuur van min 42,7 graden gemeten. Het Zweedse record staat op 52,6 graden onder nul. De Britse autoriteiten waarschuwen voor de kou. Na een tot nu toe relatief zachte winter kan de winter mensen verrassen. De temperatuur in Londen en omstreken is gezakt tot ongeveer 11 graden onder nul.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:55 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 17:51 uur | Bericht #330301
Bejaard echtpaar vriest dood bij -20 in Polen

Een bejaard echtpaar uit het zuidoosten van Polen is gisterennacht het slachtoffer geworden van de bittere koude. Volgens een politiewoordvoerster ging een buurman kijken of alles in orde was en trof hij de 80-jarige vrouw bewusteloos in bed aan.In de woning bij Tarnow was het -20 graden koud, en de kachel was uitgegaan. De zwaar onderkoelde vrouw stief in het ziekenhuis. Het lijk van de 84-jarige echtgenoot werd in een schuurtje in de tuin aangetroffen. Hij wilde volgens het onderzoek brandhout voor de kachel halen en kreeg daarbij vermoedelijk een fatale hartaanval.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:55 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 17:58 uur | Bericht #330311
Ook de rest van Europa kreunt onder de vrieskou

Ook Noord-Europeanen, die wel gewoon zijn aan de vrieskou en pakken sneeuw, krijgen een deel van de huidige extreme koude boven Europa over zich heen. Dit eist heel wat slachtoffers.
Vooral in het noordelijk deel van Zweden moest vandaag bij temperaturen van meer dan 30 graden onder nul het spoorwegverkeer op verschillende hoofdlijnen stilgelegd worden.

Record in Lapland
Met dichtgevroren wissels en dichtgesneeuwde spoorwegbeddingen was er gewoon geen doorkomen aan. In het plaatsje Kvikkjokk-Ã…rrenjarka in Lapland werd voor de eerste keer een temperatuur van min 42 graden geregistreerd, een kouderecord deze winter.

Doden in Polen
Een bejaard echtpaar uit het zuidoosten van Polen is gisterennacht het slachtoffer geworden van de bittere koude. Volgens een politiewoordvoerster ging een buurman kijken of alles in orde was en trof hij de 80-jarige vrouw bewusteloos in bed aan.

In de woning bij Tarnow was het -20 graden koud, en de kachel was uitgegaan. De zwaar onderkoelde vrouw stief in het ziekenhuis. Het lijk van de 84-jarige echtgenoot werd in een schuurtje in de tuin aangetroffen. Hij wilde volgens het onderzoek brandhout voor de kachel halen en kreeg daarbij vermoedelijk een fatale hartaanval.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 18:37 uur | Bericht #330372
Tot min 42 graden in Zweden

Ook de aan vrieskou en sneeuw gewende Noord-Europeanen krijgen een deel van de huidige extreme koude boven Europa over zich heen. Vooral in het noordelijk deel van Zweden moest vrijdag bij temperaturen van meer dan 30 graden onder nul het spoorwegverkeer op verschillende hoofdlijnen stilgelegd worden.

Met dichtgevroren wissels en dichtgesneeuwde spoorwegbeddingen was er gewoon geen doorkomen aan. In het plaatsje Kvikkjokk-Ã…rrenjarka in Lapland werd voor de eerste keer een temperatuur van min 42 graden geregistreerd, een kouderecord deze winter.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 18:37 uur | Bericht #330375
Deel van gsm-netwerk ligt plat door winterweer

Door het winterweer ligt een deel van het gsm-netwerk plat in België. Proximus meldt wel dat de problemen zich voordoen in het gros van het land.

Doordat vele mensen willen laten weten dat ze later gaan thuis zijn, raken sommige gsm-netwerken overbelast. Er wordt de mensen aangeraden minder te bellen. Als ze iemand op de hoogte willen brengen van hun vertraging doen ze dat best via een sms.

Er wordt verwacht dat de problemen dadelijk opgelost zullen worden.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 19:20 uur | Bericht #330444
Oost-Europa schiet kleumende daklozen te hulp

Rusland en Oekraïne hebben vrijdag maatregelen genomen om te voorkomen dat nog meer daklozen aan de ijzige kou bezwijken. Het dodental als gevolg van het winterweer dat vooral Oost-Europa in zijn greep houdt is gestegen tot zeker 169. Zelfs het mediterrane Rome kampt met sneeuw en ijs.

De regering in Oekraïne, dat het meest onder het gure weer te lijden heeft, heeft bevolen daklozen met onderkoelings- of bevriezingsverschijnselen na hun behandeling niet meer uit het ziekenhuis te ontslaan. Op straat, waar de temperatuur tot 32 graden onder nul kan dalen, wacht hen immers een wisse dood. De autoriteiten hebben voorts bijna drieduizend onderkomens ingericht waar daklozen zich kunnen warmen en hun voedsel wordt verstrekt.

Rusland heeft opdracht gegeven in het hele land gaarkeukens en medische posten op te zetten voor mensen zonder onderdak. Het Kremlin zwijgt over het aantal levens dat het winterweer heeft geëist, maar volgens persbureau ITAR-Tass sprak onderminister van volksgezondheid Maksim Topilin van 64 doden in heel januari. In Oekraïne staat het dodental sinds vrijdag zelfs op 101. Ook tal van buurlanden hebben door de kou doden te betreuren.

Oost-Europa maakte tientallen jaren niet zo'n strenge winter door. De al wekenlang aanhoudende kou heeft de stroom doen uitvallen en waterleidingen doen bevriezen. Tal van scholen, tehuizen en vliegvelden zijn gesloten. Het openbaar vervoer ligt op veel plaatsen stil.

Zelfs in de Italiaanse hoofdstad Rome, waar de winter zelden huishoudt, viel vrijdag sneeuw. Het Colosseum en het Forum Romanum werden wegens gladheid voor het publiek gesloten. Het noorden van het land kampt met sneeuw en ijs, en in de Italiaanse Alpen daalde de temperatuur tot 22 graden onder nul.

Polen meldde vrijdag dat niet alleen de kou, maar ook koolmonoxide uitbrakende kolenkachels opnieuw slachtoffers hebben gemaakt. Het winterse weer stelt ook Servië voor onvoorziene problemen. De hulpdiensten kunnen door de aanhoudende sneeuwjacht behoeftige burgers nauwelijks bereiken. Maar in het noorden van het land wagen mensen zich toch buiten om met hamers en vereende krachten de viswateren open te houden.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 februari 2012, 17:07 uur | Bericht #331720
Winter blijft genadeloos om zich heen grijpen

Europa blijft in de greep van een strenge koning winter. In een week tijd zijn al minstens 260 mensen omgekomen. Sommige landen, vooral in het oosten, hebben ook een tekort aan aardgas gemeld. Het Russische gasbedrijf Gazprom, verantwoordelijk voor de gastoevoer aan heel wat Europese landen, kan de vraag niet volgen.


Een inwoner van de Bosnische hoofdstad Sarajevo probeert een sneeuwlaag van een meter dik voor zijn huis weg te scheppen

De tol van de koude op het Europese continent blijft oplopen, vooral in de oostelijke landen. In Oekraïne is het aantal doden gestegen tot 167. Oekraïners moeten zich zien warm te houden bij een dagtemperatuur van -21° Celsius, vannacht was het er -30°. Er zijn noodopvangplaatsen ingericht voor daklozen en minder gegoeden, daar zouden al 65.000 mensen hun toevlucht hebben gezocht, van wie 12.000 de voorbije nacht.

In Polen, waar de temperatuur gezakt is tot -27°, heeft de winter al 45 dodelijke slachtoffers gemaakt. In Roemenië is de balans opgelopen tot 28 doden. Honderden scholen zijn er gesloten. Ook in Letland (10), Litouwen (9), Servië (7), Tsjechië (6), Slovakije (1), Macedonië (1), Bosnië (1) en Montenegro (1) eist de barre winter mensenlevens.

In Bulgarije, het armste land van de Europese Unie, zijn tot nu 16 mensen bezweken door de koude. De meeste slachtoffers lagen bevroren langs de kant van de weg of in hun onverwarmde huizen. Een ijslaag op de Donau maakt scheepvaart onmogelijk. Bij de steden Silistra en Tutrakan is de stroom voor 60 procent bevroren.

Ook het westen en het centrum van Europa slaat de winter in alle hevigheid toe. In Frankrijk, waar de temperatuur tot -20° is gezakt, zijn twee mensen overleden in de buurt van Toulouse. In de hoofdstad Parijs proberen de autoriteiten zoveel mogelijk opvangplaatsen in te richten voor daklozen. De overheid raadt mensen aan om zoveel mogelijk binnen te blijven.

 
Een bevroren tram in Sarajevo

In Italië bedekt de sneeuw een groot deel van het land. Rome is bedekt door een dik wit sneeuwtapijt, veeleer uitzonderlijk. Heel wat monumenten, zoals het Colosseum (kleine foto links) en het Forum Romanum blijven dicht. Ook de scholen zijn in grote delen van het land gesloten. In Venetië vriezen de kanalen dicht. De sneeuw ligt zelfs tot in de zuidelijke stad Napels en het eiland Sardinië. Er zijn in Italië al 5 doden geteld.

In Oostenrijk is de temperatuur in het centrum en het oosten gezakt tot -28°. Een man is dood teruggevonden in zijn auto, wat het aantal doden op 4 brengt. In Nederland is een man overleden nadat hij door het ijs was gezakt. Het trein- en vliegverkeer en het verkeer op de weg ondervindt grote hinder. Ook delen van Spanje en Groot-Brittannië zijn bedekt door een sneeuwtapijt.

Verminderde aardgastoevoer vanuit Rusland
Verschillende Europese landen klagen intussen ook over een verminderde gastoevoer vanuit Rusland. Volgens de Europese Commissie krijgen 8 landen minder aardgas dan normaal: Polen, Slovakije, Oostenrijk, Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Griekenland en Italië.

Tot nog toe leidt de verminderde gastoevoer niet tot noemenswaardige problemen. Gazprom zegt dat de leveringen teruggeschroefd zijn omdat de vraag naar aardgas in Rusland door de extreme koude daar fors is gestegen. Maar: alle verplichtingen over de levering van aardgas aan Europese landen worden wel nagekomen, luidt het.

De belangrijkste opdracht van het staatsbedrijf Gazprom is tegemoetkomen aan de extreem gestegen vraag naar aardgas in Rusland zelf, zegt ook de Russische premier Vladimir Poetin. Tegelijkertijd moet Gazprom zich ook tot het uiterste inspannen om de noden van de Europese partners veilig te stellen, aldus Poetin.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:55 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 februari 2012, 18:02 uur | Bericht #331796
Noodtoestand uitgeroepen in Sarajevo om sneeuw

Enorme sneeuwval heeft er in Bosnië voor gezorgd dat in het hele land mensen vastzitten in hun huizen en voertuigen. In de hoofdstad Sarajevo hebben de autoriteiten de noodtoestand uitgeroepen. Daar viel meer dan een meter sneeuw. Honderden mensen in het hele land konden hun huizen en auto's niet meer uit. Inwoners van Sarajevo die dat wel lukte probeerden zaterdag paden door de sneeuw te maken om naar ziekenhuizen en winkels te komen.

Veel wijken in de stad hebben geen water meer en mensen slaan massaal voedsel in uit vrees dat de situatie dagen aanhoudt. Ooggetuigen zeiden dat mensen met elkaar op de vuist gaan voor een brood. Veel steden en dorpen zijn afgesneden van de buitenwereld en ook de presidenten van Servië en Kroatië, die een top in een skioord vlakbij Sarajevo bijwoonden, konden niet vertrekken.

Bron: nu.nl
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 februari 2012, 22:12 uur | Bericht #332142
Sneeuw verstoort agenda paus

De sneeuw heeft vandaag ook de agenda van paus Benedictus XVI overhoop gehaald. De kerkleider moest de zevenduizend jongeren van der Wereldontmoeting voor de vrede ontvangen, maar die werd geannuleerd als gevolg van het slechte weer.De Siberische koude die Europa in zijn greep heeft, spaarde immers ook de Eeuwige Stad niet. Rome had net als grote delen van Italië af te rekenen met zware sneeuwbuien.

Benedictus bewonderde het dikke sneeuwtapijt vanuit het raam van zijn privékantoor en werd daarbij gadegeslagen door journalisten en passanten. De slechte weersomstandigheden - de ergste sinds de jaren 1980 - hadden tot gevolg dat de belangrijkste monumenten van het antieke Rome zoals het Colosseum, het Forum Romanum en musea zaterdag uit voorzorg gesloten bleven. De burgerbescherming plaatste al haar leden in Rome in stand-by.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:55 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 februari 2012, 22:14 uur | Bericht #332147
Doden en vermisten bij lawine in Zuid-TirolBij een lawine in de Noord-Italiaanse provincie Alto Adige (Zuid-Tirol) zijn vandaag minstens twee skiërs om het leven gekomen. Naar mogelijk vier anderen wordt nog gezocht, zo meldde Südtirol Online. De groep skiërs was deze namiddag in de 2.000 meter hoge Passo Stalle (Staller Sattel) in de Valle di Anterselva door de sneeuwmassa verrast. In Annécy, in de Franse Alpen, kwam vandaag een Nederlandse skiër bij een lawine om. Bij een andere lawine in de regio raakte een Franse skimonitrice zwaargewond.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:55 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.965 topics, welke bij elkaar 442.436 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.057 leden.
Het nieuwste lid is PleunAmmerlaan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3496 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3496, lezen 6 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd februari 2020

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Winter discussietopic

Hoogwater grote rivieren

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden