Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Philadelphia, PA; Montgomery, PA; Chester, PA; Berks, PA; Bucks, PA; Delaware, PA.

9 Apr 2020 19:31:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baltimore City, MD; Harford, MD; Baltimore, MD.

9 Apr 2020 19:29:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Somerset, NJ; Monmouth, NJ; Morris, NJ; Bucks, PA; Mercer, NJ; Hunterdon, NJ.

9 Apr 2020 19:29:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Philadelphia, PA; Somerset, NJ; Montgomery, PA; Morris, NJ; Bucks, PA; Mercer, NJ; Hunterdon, NJ; Delaware, PA.

9 Apr 2020 19:25:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, MD; Baltimore City, MD; Harford, MD; Baltimore, MD.

9 Apr 2020 19:22:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McCulloch, TX; San Saba, TX; Brown, TX.

9 Apr 2020 19:20:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camden, NJ; Philadelphia, PA; Salem, NJ; Chester, PA; Gloucester, NJ; Cecil, MD; Delaware, PA; New Castle, DE.

9 Apr 2020 19:16:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Philadelphia, PA; Somerset, NJ; Warren, NJ; Montgomery, PA; Chester, PA; Morris, NJ; Bucks, PA; Mercer, NJ; Hunterdon, NJ; Delaware, PA.

9 Apr 2020 19:06:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lancaster, PA.

9 Apr 2020 19:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, PA; Chester, PA; Bucks, PA.

9 Apr 2020 18:57:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Anne Arundel, MD.

9 Apr 2020 18:46:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baltimore City, MD; Harford, MD; Baltimore, MD.

9 Apr 2020 18:28:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, MD; Frederick, MD; Loudoun, VA.

9 Apr 2020 18:27:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, PA; Chester, PA; Berks, PA; Lehigh, PA; Bucks, PA.

9 Apr 2020 18:27:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Prince Georges, MD; Anne Arundel, MD.

9 Apr 2020 18:27:50
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Hoogwater grote rivieren

Winter discussietopic

Fotowedstrijd februari 2020

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 februari 2012, 11:43 uur | Bericht #332502
Winterweer in Europa hindert vliegverkeer

Hoewel de situatie op Schiphol zondag weer normaal is, doen zich nu problemen voor met vluchten naar Frankrijk en Groot-Brittannië. Deze landen worden nu geteisterd door winterse omstandigheden, zei een woordvoerster van de luchthaven. Reizigers lopen vertraging op met uitschieters tot 2 uur en vluchten kunnen uitvallen.

De landings- en vertrekbanen op Schiphol zijn weer volledig sneeuw- en ijsvrij. De laatste passagiers, die strandden door het winterse weer in ons land, hebben de nacht doorgebracht in hotels. Volgens de zegsvrouw kunnen de luchtvaartmaatschappijen zondag iedereen weer hun reis laten vervolgen.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 februari 2012, 11:45 uur | Bericht #332503
Winterweer veroorzaakt chaos op Britse wegen

Hevige sneeuwval heeft zondag voor chaos in het Britse verkeer gezorgd. Op een reeks wegen moesten mensen hun auto achterlaten. Ook bussen en zelfs brandweerwagens raakten vast in de sneeuw. In de loop van de nacht raakten treinvertragingen in sommige gebieden dan weer opgelost.

Het luchtverkeer ondervindt grote hinder op luchthavens als Luton, Stansted en Birmingham. Op Gatwick nabij Londen werden passagiers gewaarschuwd voor mogelijke vertragingen, terwijl de uitbaters van Heathrow kritiek kregen omdat zij preventief zowat een derde van de vluchten op zondag annuleerden.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 februari 2012, 11:48 uur | Bericht #332507
Noodtoestand door kou Europa

De extreme kou zorgt in Oost-Europa nog steeds voor grote problemen. In Servië zijn tenminste 11.000 mensen vast komen te zitten door hevige sneeuwval.


Een dakloze man staat bij een noodopvang in Oekraïne

Doordat de wegen bedekt zijn met sneeuw hebben hulpdiensen moeite om voedsel en andere benodigheden naar de ingesneeuwde dorpjes te brengen. Met man en macht wordt geprobeerd de wegen vrij te krijgen, maar het sneeuwpak is soms 5 meter dik. Daarom zijn er ook helikopters ingezet om de afgelegen gebieden te bereiken.

In sommige regio's is de temperatuur gedaald onder de - 30 graden Celcius. Door de extreme kou zijn onder meer scholen en vliegvelden gesloten. "We maken ons grote zorgen aangezien meer sneeuwval en -stormen zijn voorspeld", zegt een woordvoerder van de politie. Volgens hem is de situatie het meest dramatisch in het plaatsje Sijenica, in het zuidwesten van het land, waar het de afgelopen 26 dagen continu heeft gevroren en gesneeuwd.

Overvolle opvangcentra
In Bosnië is de noodtoestand uitgeroepen. Alle scholen in Sarajevo moeten gesloten blijven en vrouwen en kinderen zijn opgeroepen thuis te blijven. Mannen wordt aangeraden alleen naar hun werk te gaan als het niet anders kan en te helpen wegen sneeuwvrij te maken. In Warschau daalde het kwik onder de -22 graden. Vooral daklozen werden in Polen slachtoffer van het extreme weer. Lokale overheden hebben de bevolking opgeroepen mensen in nood te helpen wanneer ze niet in de overvolle opvangcentra terecht kunnen. Ook in Roemenië en Bulgarije zijn er grote problemen. De meeste scholen zijn gesloten en veel mensen zitten al dagen zonder elektriciteit.

Dodental
In Oekraïne zijn afgelopen week meer dan honderd mensen omgekomen. Bijna 950 anderen werden opgenomen in het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen. De overheid heeft 2000 verwarmde tenten opgezet om daklozen in op te vangen. De extreme kou heeft in Oost-Europa al bijna 200 levens geëist. Hulpverleners zijn bang dat het dodental zal stijgen, omdat veel mensen in onverwarmde huizen verblijven.

Bron: NOS | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:56 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2012, 13:07 uur | Bericht #332595
Niet alleen bij ons: verkeersschaos in Groot-Brittannië na sneeuwval

Hevige sneeuwval heeft voor chaos gezorgd in het Britse verkeer. Ook elders in Europa strooide koning winter roet in het eten: naast Britse moesten ook Franse luchthavens vluchten laten annuleren. Nederland verlaagt de snelheid op de autowegen, de spoorwegen rijden met aangepaste dienstregeling. De sneeuwval in Groot-Brittannië liep op sommige plaatsen op tot 8 à tien centimeter. De gevolgen laten zich raden: files, vertragingen en pech.7 uur stilstaan
Op de M40 moesten honderden mensen in de loop van gisterenavond hun wagen achterlaten. Vanmorgen kon begonnen worden aan het lostrekken van de auto's door een sneeuwploeg. Getuige katie Jones aan de BBC. "Wij hebben 7,5 uur over het traject gedaan. We zagen tientallen auto's die waren achtergelaten, omdat ze zich hadden vastgereden of ergens tegen waren gebotst."

Een gelijkaardig verhaal op de M25. "Ik heb 7,5 uur stilgestaan op weg naar Harrow. We reden in de file, zonder te beseffen dat we bijna de hele nacht in de auto zouden doorbrengen. Iedereen was langer onderweg dan voorzien. Sommige vrachtwagenchauffeurs deden gewoon een dutje achter het stuur, omdat ze geen hoop hadden die nacht nog door te kunnen rijden," getuigt Tom Jones aan de BBC.

Preventieve annulatie
Heathrow gelastte 300 vluchten preventief af. Een beslissing die genomen werd 9 uur voor de eerste sneeuwvlok viel en 18.000 mensen raakte. De Britse pers en reizigers reageren verbolgen en verwijzen naar andere Europese luchthavens waar het vluchtverkeer min of meer normaal verliep, ook al waren er extreme minima opgetekend en was er een massa sneeuw gevallen zoals in München.

Maar Heathrow is niet de enige Britse luchthaven in moeilijkheden: hinder is er op de luchthavens van Luton, Stansted en Birmingham. Op Gatwick nabij Londen werden passagiers gewaarschuwd voor mogelijke vertragingen.

Ook bussen, treinen en metrolijnen ondervonden zware hinder door het winterweer. De meeste vertragingen hier raakten opgelost in de loop van de nacht.

Frankrijk
Enkele Franse luchthavens zagen zich ook genoodzaakt om vluchten te laten annuleren. Volgens de woordvoerster van de Nederlandse luchthaven Schiphol zijn er vertragingen gemeld tot twee uur. Sommige vluchten zullen geschrapt worden.

Nederland
In Nederland verlaagden de autoriteiten op een aantal snelwegen weer de snelheid, omdat het effect van het strooizout bij te lage temperaturen niet overal voldoende is om de gladheid op de wegen te bestrijden.

Minder Nederlandse treinen
De Nederlandse Spoorwegen lieten al weten zondag en maandag met een aangepaste dienstregeling te rijden: minder intercity's in de Randstad, Overijssel, Gelderland en Flevoland. In de maandagspits zullen de intercity's wel langer zijn. Door minder treinen te laten rijden, moeten er minder storingen, met name aan de wissels, optreden.

Gisteren al reden minder treinen naar alle grote steden (Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag). Vooral Utrecht was getroffen: daar reden urenlang geen treinen. Vakbonden en Nederlandse ministers van verkeer stellen zich grote vragen bij hoe dit alles "weer" kan gebeuren. Net zoals in België dus.

Op de luchthaven van Schiphol verloopt het luchtvaartverkeer vandaag weer normaal.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:59 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2012, 13:10 uur | Bericht #332601
Minstens 48 nieuwe koudedoden in Europa

Afgelopen nacht zijn in Europa nog eens minstens 48 mensen rechtstreeks of onrechtstreeks omgekomen door de kou: 'minstens' 30 in Oekraïne, 3 in Litouwen, 1 in Estland, 14 in Polen. Door de 30 bijkomende vriesdoden in Oekraïne, staat het dodental daar nu op 131.


Rode Kruis-vrijwilligers in Frankrijk delen dekens uit aan daklozen, onder wie deze Roemeense vrouw en haar kind.

Bij temperaturen onder minus dertig graden in Litouwen vroren drie mensen dood, zo berichtte de Litouwse televisie. Zeven mensen belandden met bevriezingsverschijnselen in het ziekenhuis.

Brand
In Estland en Letland veroorzaakten defecte verwarmingen of verontreinigde schoorstenen meerdere branden, wat in het Estse Pärnu aan één persoon het leven kostte.

Kou en koolstof
Volgens een politiewoordvoerder eiste de koude in Polen nog eens rechtstreeks acht mensenlevens, voornamelijk daklozen. Koolmonoxidevergiftigingen maakten nog eens minstens zes dodelijke slachtoffers.

Wegens de aanhoudende lage temperaturen komen er in Polen meer warme opvangplaatsen voor daklozen. Premier Donald Tusk riep hulpverleners ook op geen dronken mensen toegang tot opvangplaatsen te weigeren. In het noordoosten van Polen daalde het kwik tot min 22 graden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:59 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2012, 13:24 uur | Bericht #332629
Weeralarm in Frankrijk

In Frankrijk geldt vandaag in 75 (van de 101) departementen een weeralarm omdat er nog veel sneeuw wordt verwacht. Automobilisten krijgen de raad om zo weinig mogelijk op straat te komen en voor vrachtvervoer gelden er beperkingen.

De weerdiensten voorspellen 10 cm verse sneeuw, in de bergen kan er tot een halve meter bij komen. In Frankrijk vielen al 3 doden in de sneeuw en koude.

Verkeerschaos in Groot-Brittannië
Ook Groot-Brittannië kreeg vorige nacht te maken met een sneeuwzone. Op sommige plaatsen ligt nu een sneeuwtapijt tot 16 centimeter dik. De gevolgen laten zich raden: talloze ongelukken, geblokkeerde wegen en een ware verkeerschaos.

Verschillende luchthavens moesten tijdelijk worden gesloten, tot de start- en landingsbanen weer vrijgemaakt waren. Op de drukke luchthaven van Londen Heathrow zijn zo'n 400 vluchten geschrapt.

Ook het treinverkeer in Groot-Brittannië is zwaar verstoord. Dat is ook het geval met het Londense metroverkeer. Een metrostel raakte zelfs defect, waardoor de passagiers 15 minuten te voet over de sporen moesten, tot aan het volgende metrostation.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 5 februari 2012, 14:07 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 februari 2012, 15:22 uur | Bericht #332715
Burgemeester Rome onder druk door sneeuw

Veel inwoners van Rome hebben zware kritiek op burgemeester Gianni Alemanno. Zij verwijten hem dat hij geen noodplan heeft om de gevolgen van de zwaarste sneeuwval in tientallen jaren in de Italiaanse hoofdstad te bestrijden. Veel straten zijn spiegelglad en de inwoners zijn gewaarschuwd voor voedseltekorten, doordat de winkels door hun voorraden heen raken.

Het winterweer heeft in Italië aan tien mensen het leven gekost. Een van hen is een dakloze in Ostia, nabij Rome. Twee anderen kregen een hartaanval, terwijl ze de weg van sneeuw probeerden vrij te maken.

In Milaan en andere delen van Nood-Italië blijft het sneeuwen en in Lazio, de regio rond Rome, en de regio Umbrië, waarin onder meer Perugia en Assisi liggen, zitten veel mensen zonder stroom, water en verwarming. ''Ik kon in de supermarkt geen voedsel krijgen, mensen zijn aan het hamsteren, zoals zij in 1943 met brood deden'', liet een inwoner van Rome op Twitter weten.

Burgerbescherming
De rechtse Alemanno zegt dat de burgerbescherming hem slecht over het weer heeft geïnformeerd. De burgerbescherming zegt echter dat zij de burgemeester vooraf heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van de zware sneeuwval, maar dat Alemanno elke hulp afwees.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 februari 2012, 18:42 uur | Bericht #332852
Geen wintersport in Oostkantons


Vorige winter viel er meer te beleven na het vallen van de eerste sneeuw.

Ondanks het grote winteroffensief van de voorbije dagen bleven alle wintersportcentra in de Oostkantons dit weekend gesloten. Dat meldt de dienst voor toerisme van de Oostkantons. "Hier is de afgelopen dagen weinig nieuwe sneeuw gevallen. Met een sneeuwlaag van 5 centimeter is het niet mogelijk om de veiligheid van de skiërs te garanderen", zegt Alexandre Féchir, uitbater van de skipistes in Botrange.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:59 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2012, 22:17 uur | Bericht #333079
Noodtoestand uitgeroepen in Servië en Abruzzen door koude

Servië heeft na dagenlange zware sneeuwval in het hele land een soort noodtoestand afgekondigd waarbij alle beschikbare middelen tegen de sneeuwchaos kunnen worden ingezet. De maatregel zal "zeven tot tien dagen duren", besliste de regering in Belgrado vanavond.In Servië zijn 70.000 mensen door de sneeuwmassa's van de buitenwereld afgesneden. Tot dusver kwamen negen mensen er om het leven door sneeuw en extreem lage temperaturen. De scholen blijven volgende week dicht. Ook de universiteiten liggen dan stil.

In Rome en omgeving zijn sinds de winterinval vier mensen doodgevroren. Vandaag werd een dakloze vrouw van 78 jaar oud dood aangetroffen in het centraal station van Rome, meldde het persbureau Ansa. In de omgeving van de Italiaanse hoofdstad lag een 66-jarige dood in een bouwvallige woning. Eerder waren in Ostia bij Rome twee mensen van de kou gestorven.

Midden-Italië kreunt zodanig onder het ijs en de sneeuw dat de noodtoestand moest worden uitgeroepen in de regio Abruzzen.Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:59 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2012, 22:20 uur | Bericht #333085
Europa in de ban van vrieskou

De bittere kou heeft in het weekeinde circa 90 levens geëist, waardoor het dodental in Europa is opgelopen tot ruim 300. De slachtoffers zijn vooral daklozen die doodgevroren in de sneeuw werden gevonden.

In Italië kregen twee mannen een dodelijke hartaanval toen ze sneeuw aan het ruimen waren. Twee anderen stierven er toen het dak van hun huis instortte door de sneeuw.

In Duitsland verdronken twee mensen toen ze door het ijs zakten. In het Oostenrijkse Tirol raakten twee mensen bedolven onder een sneeuwlawine en stierven een 'witte dood'.

Rome
In Italië hebben inwoners van Rome hebben zware kritiek op burgemeester Gianni Alemanno. Zij verwijten hem dat hij geen noodplan heeft om de gevolgen van de zwaarste sneeuwval in tientallen jaren in de Italiaanse hoofdstad te bestrijden.

Veel straten zijn spiegelglad en de inwoners zijn gewaarschuwd voor voedseltekorten, doordat de winkels door hun voorraden heen raken. Het winterweer heeft in Italië aan tien mensen het leven gekost.

In Milaan en andere delen van Nood-Italië blijft het sneeuwen en in Lazio, de regio rond Rome, en de regio Umbrië, waarin onder meer Perugia en Assisi liggen, zitten veel mensen zonder stroom, water en verwarming.

Hamsteren
''Ik kon in de supermarkt geen voedsel krijgen, mensen zijn aan het hamsteren, zoals zij in 1943 met brood deden'', liet een inwoner van Rome op Twitter weten.

De rechtse Alemanno zegt dat de burgerbescherming hem slecht over het weer heeft geïnformeerd. De burgerbescherming zegt echter dat zij de burgemeester vooraf heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van de zware sneeuwval, maar dat Alemanno elke hulp afwees.

Heathrow
Duizenden reizigers zijn zondag op de grootste luchthaven van Londen, Heathrow, gestrand, omdat zware sneeuwval en voorspelde aanvriezende mist de directie deed besluiten vele vluchten te schrappen. Verwacht wordt dat over de gehele zondag genomen de helft van de 1300 geplande vluchten niet door kan gaan.

In de nacht van zaterdag op zondag viel 6 centimeter sneeuw, maar de directie had zaterdag al besloten dat 30 procent van de vluchten van zondag niet door zou gaan, ruim voordat het begon te sneeuwen. Dat leidde tot spottende commentaren in de Britse pers.

''27 graden onder nul in München, maar elk vliegtuig vliegt. Ondertussen annuleert Heathrow ondanks de 32 miljoen pond voor nieuwe sneeuwschuivers vluchten voor een sneeuwvlok is gevallen'', schreef de krant Mail on Sunday.

Daklozen
In Oekraïne is het dodental inmiddels tot 131 gestegen. De meeste slachtoffers zijn daklozen die op straat sterven. In het Oost-Europese land zijn ongeveer 1800 personen met bevriezingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen.

75.000 mensen hebben warmte en voedsel gezocht bij de meer dan 3000 opvangadressen voor daklozen. In Polen heeft de kou al 53 mensen het leven gekost. In Roemenië zijn 34 mensen omgekomen.

Op veel plaatsen op de Balkan is de noodtoestand uitgeroepen. Door dikke sneeuw zijn honderden dorpen in Bosnië afgesloten van de buitenwereld. Helikopters brengen levensmiddelen.

De koudegolf laat het sneeuwen van Groot-Brittannië tot in Noord-Afrika.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2012, 22:22 uur | Bericht #333087
Sneeuw in Rome

Bron: NU.nl | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:00 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 februari 2012, 23:16 uur | Bericht #333137
Ingesneeuwde Kroatische vrouw bevalt van... Sneeuwwitje

In Kroatië is een 30-jarige vrouw bevallen van Sneeuwwitje. De zwangere vrouw kon door de sneeuw haar dorp Vitsuas niet uit om te bevallen. Aan de telefoon begeleid door een arts, schonk ze het leven aan een meisje met de naam Sneeuwwitje.Sinds donderdag was Marta Glavota door de sneeuw ingesloten in haar woonplaats. Toen de vrouw voelde dat de geboorte nakend was, belde ze de hulpdiensten, zo meldt de nieuwssite 24 Sata (24 Uren). De ambulanciers begaven zich op weg, maar moesten op enkele kilometers van hun bestemming buigen voor de ondoordringbare sneeuwlaag. Dokter Mato Kasalo nam daarop telefonisch contact op met de zeer aanstaande mama en gaf haar instructies.

"De vrouw was eerst in shock, maar verwierf snel controle over de situatie en we zijn erin geslaagd een perfecte bevalling af te leveren", vertelde hij. Met de hulp van twee buurvrouwen, beviel de vrouw van een meisje met zwarte haren. De baby zal ze Snjezana, of Sneeuwwitje in het Kroatisch, zal dopen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:00 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 februari 2012, 23:19 uur | Bericht #333139
Veel dorpen in Bosnië ingesneeuwd

In Bosnië zijn zondag helikopters ingezet om tientallen dorpen van voedsel te voorzien en zieken te evacueren. De dorpen zijn ingesneeuwd en niet te bereiken over de weg. Ook tientallen mensen die soms wel twintig uur in hun auto's vastzaten zijn gered.

Het openbare leven in Sarajevo ligt sinds vrijdagmiddag goeddeels stil. Alle scholen werden gesloten en burgers hielpen met het uitgraven van trams die door de sneeuw zijn komen vast te zitten.

In Servië hebben de autoriteiten noodmaatregelen getroffen om de hulpverlening aan zeventigduizend mensen die door de sneeuw van de buitenwereld zijn afgesneden 'beter te kunnen organiseren en coördineren'.

Het noorden van Montenegro was zondag nog goeddeels onbereikbaar, hoewel de hulpdiensten enkele wegen weer begaanbaar hebben weten te maken.

Een lichte verbetering was er in Kroatië, waar het busverkeer naar de kust weer op gang kwam. In Split, waar zelden sneeuw valt, moesten tientallen mensen die door ijs en sneeuw gewond waren geraakt, medisch worden geholpen.

Zelfs op de Spaanse Balearische eilanden in de Middellandse Zee is sneeuw gevallen.

Door de kou het zwaarst getroffen is Oekraïne, waar het kwik op sommige plaatsen daalde tot -36 graden Celsius. Volgens de regering stond het aantal doden zondag op 131, vooral daklozen.

Bron: Nieuws.nl | Gewijzigd: 5 februari 2012, 23:19 uur, door Sanwa
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 februari 2012, 12:03 uur | Bericht #333435
Kajakker vriest vast op Elbe

In de Noord-Duitse stad Wedel is kajakker Sandro P. met zijn kajak vastgevroren in de rivier de Elbe. De man was op het idee gekomen om een kajaktoertje te maken in de grotendeels vastgevroren rivier, die een watertemperatuur heeft van nul graden.

Een reddingsboot moest de man terug aan land brengen. Hij bleek niet gewond te zijn en vond de hele situatie heel 'cool'. 'Ik begrijp de opschudding hierover niet', aldus de kajakker. 'Als het nodig zou zijn, had ik nog met mijn duikerspak naar de oever kunnen zwemmen.'

Labrador
Ook in de andere delen van Duitsland blijft de winter streng huishouden.

In Braunlage (Nedersaksen) viel een labrador door het ijs. De eigenares van de hond (42) viel tijdens haar reddingspoging eveneens in het water. De vrouw werd zwaar gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Een man (46) uit Jena (Thüringen) had de tramsopren ingewreven met olie. De reden daarvoor was dat de trams daardoor minder lawaai maakten. De politie gaf de man een waarschuwing voor gevaarlijke inmenging in het verkeer.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 februari 2012, 16:41 uur | Bericht #333684
Servië en Bosnië zuchten onder koudegolf

Servië en Bosnië hebben ernstig te lijden onder de koudegolf die Europa heeft getroffen en de daarmee gepaard gaande sneeuwval. Scholen zijn gesloten en het openbaar vervoer en de vuilnisophaaldienst hebben grote moeite om de dienstverlening op peil te houden. De autoriteiten in de beide Balkanlanden proberen duizenden mensen in afgelegen bergdorpjes te helpen.

Servië kondigde maandag de noodtoestand af, omdat de zware sneeuwval het normale leven dreigt te ontwrichten. Volgens de nooddiensten zijn zo'n zeventigduizend mensen van de buitenwereld afgesloten. "Ik hoop dat de noodmaatregelen leiden tot het beter slagen van de reddingspogingen", aldus Goran Nikolic van de reddingdiensten.

De komende week zijn scholen gesloten om energie te besparen en de kinderen niet in gevaar te brengen. Schoolkinderen profiteerden van de onverwachte vakantie; in Belgrado togen honderden kinderen met hun slee naar de stadsparken.

In Bosnië zetten de autoriteiten helikopters in om voedsel af te leveren en zieken te evacueren. Met zo'n 120 mensen in het dorp Zijemlja is al 72 uur geen contact meer geweest. Het dorp heeft geen stroom en telefoonverkeer is onmogelijk. De weg naar het dorpje is geblokkeerd door de sneeuw en de nooddiensten moeten zo'n twintig kilometer weg sneeuwvrij maken om in het dorp te geraken.

In de hoofdstad Sarajevo moesten duizenden mensen lopend op hun werk zien te komen. Bussen reden sporadisch en vrijwilligers probeerden de tramrails sneeuwvrij te maken. Het vuilnis in de stad wordt niet opgehaald. Ook in Sarajevo profiteerde de jeugd van het winterweer: jongeren gingen met hun snowboard de straat op en sommigen haalden halsbrekende toeren uit in de sneeuw.

Maar niet alleen de Balkan is in de greep van koning Winter. De vorst heeft heel Europa getroffen. Er is veel sneeuw gevallen en het dodental als gevolg van de bittere koude is inmiddels opgelopen tot in de honderden. In Oekraïne waren de meeste slachtoffers te betreuren. Er zijn al zeker 131 mensen doodgevroren. Ongeveer 3200 Oekraïners moesten worden behandeld voor bevriezings- of onderkoelingsverschijnselen. De temperatuur daalde in Oekraïne tot -36 graden Celsius. Ook in Polen vielen doden. In de afgelopen 24 uur zijn negen mensen aan onderkoeling bezweken. Daarmee komt het totaal aantal slachtoffers op 62.

Door de winterse omstandigheden is het verkeer in Europa vastgelopen. Snelwegen zijn geblokkeerd en luchthavens hebben vluchten moeten schrappen. Schaatsliefhebbers zijn echter opgetogen over de vorstperiode. Er wordt alweer gesproken over de mogelijkheid van een Elfstedentocht.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 februari 2012, 18:05 uur | Bericht #333770
Winterweer eist al meer dan 400 levens in Europa

De sneeuw en kou hebben in Europa al aan meer dan 420 mensen het leven gekost. Ook voor deze week voorspellen de weerberichten sneeuw en bijzonder lage temperaturen.In Oekraïne zijn vier mensen doodgevroren, wat de dodentol in het land dat het zwaarst is getroffen door het winterweer nu op 135 brengt. Zowat 2.000 anderen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het kwik ging in Oekraïne de afgelopen dagen onder -30 graden Celsius.

Sinds zondag zijn in Polen negen mensen omgekomen, de balans staat er nu op 62 slachtoffers, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken. De autoriteiten roepen de mensen op voorzichtigheid aan de dag te leggen als ze verwarmingstoestellen gebruiken. Enkele slachtoffers stierven door koolmonoxidevergiftiging.

De gemeentelijke autoriteiten van Moskou maakten bekend dat in de nacht van zondag op maandag een man is overleden door de kou, wat de dodentol in de stad op 62 brengt. Volgens de Russische weerdiensten worden in de stad vanaf woensdag temperaturen verwacht van -30 graden en lager.

In Italië zouden door de koude in het zuiden van het land al twintig mensen zijn omgekomen. Een daarvan is een vrachtwagenbestuurder die dood werd aangetroffen in zijn wagen. Daarnaast kwamen een aantal daklozen om het leven en stierven verschillende mensen aan een hartaanval tijdens het sneeuwruimen. Op het schiereiland zitten maandag meer dan 42.000 gezinnen zonder elektriciteit, 38.000 daarvan in de regio rond Rome.

In Servië is in de nacht van zondag op maandag een persoon omgekomen. Het slachtoffer had geen verwarming. De Servische autoriteiten hebben zondag de noodtoestand afgekondigd omwille van de aanhoudende sneeuwval en vriestemperaturen. In het land zijn daardoor nu al tien mensen omgekomen.

De dodentol liep in Kroatië op naar vijf toen een man doodgevroren werd gevonden voor zijn huis. Alle andere slachtoffers waren oudere mensen die in afgelegen gebieden woonden. Door de hevige sneeuwval zijn een honderdtal dorpen afgesloten van de bewoonde wereld.

De autoriteiten in Tsjechië hebben het ondertussen over drie daklozen die zijn doodgevroren in Praag, twee anderen kwamen om bij een brand veroorzaakt door een verwarmingstoestel en één persoon stierf door koolmonoxidevergiftiging.

In de Balkan zijn in Roemenië sinds zondag vijf mensen om het leven gekomen. Ook hier zijn de meeste slachtoffers daklozen of mensen die geen verwarming kunnen betalen. De teller komt daarmee op 39.

Bulgarije werd na hevige sneeuwstormen getroffen door regen en overstromingen. In het zuiden zijn minstens vijf mensen verdronken, aldus de radio. Het leger stuurt helikopters naar het gebied.

In Hongarije liep de dodentol dit weekend op tot twaalf.

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:00 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
7 februari 2012, 11:18 uur | Bericht #334502
RTBF start hulpactie voor mensen in de kouDe Franstalige openbare omproep RTBF lanceert samen met enkele lokale tv-zenders een solidariteitsactie om mensen te helpen "die door de zware kou van de voorbije dagen op de ene of de andere manier in de problemen zijn geraakt."

"De erg lage temperaturen houden zeker nog enkele dagen aan, en zijn steeds moeilijker te verdragen voor de zwakkeren in de maatschappij", meldt de RTBF.

De zender lanceert daarom een telefoonnummer (02/737.20.12) waar mensen terechtkunnen met ideeën of voorstellen om op heel korte termijn personen te helpen die te lijden hebben door de bittere kou.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:00 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
7 februari 2012, 17:32 uur | Bericht #334907
Britse jongen (10) overleden tijdens maken sneeuwman

Een sneeuwman maken is altijd leuk, maar voor de tienjarige Joshua Houlgate uit Castleford, West Yorkshire, liep het heel wat tragischer af. De jongen zakte in elkaar en overleed ondanks pogingen van zijn moeder Sara om hem te reanimeren.
Joshua klaagde dat hij zich niet goed voelde tijdens de sneeuwpret. De vader van zijn vriend belde de hulpdiensten en diende hem de eerste zorgen toe toen hij in elkaar zakte en bewusteloos neerviel. Sara, de 35-jarige moeder van Joshua, gaf haar zoon nog mond- op mondbeademing, maar ook dat mocht niet meer baten. Ook vader Jeffrey kwam enkele minuten nadat zijn zoon in elkaar zakte aan, maar in het ziekenhuis werd hij door de dokters dood verklaard.

Machteloos
"Toen hij buiten ging spelen, was hij kerngezond. Ik begrijp er niets van", aldus zijn 63-jarige grootmoeder Rose. "Joshua was een geweldige jongen die ontzettend veel van zijn hond Jack hield." Sara had vooral lovende woorden voor Simon Thompson, de vader van Joshua's vriend, die hem nog probeerde te redden. "Ik kan hem niet genoeg bedanken voor de inspanningen die hij gedaan heeft om mijn zoon te redden", aldus de moeder. "Iedereen had hetzelfde gedaan, ik voel me machteloos dat het niet geholpen heeft", aldus Thompson.

Epilepsie
Joshua was autistisch en leed aan epilepsie toen hij klein was, maar hij had al drie jaar geen aanval meer gehad. "Hij wou zo graag met zijn vrienden gaan spelen. We hebben ontbeten en dan is hij zo snel mogelijk naar buiten gerend. Joshua hield zoals elk kind enorm van sneeuw. Het gebeurt niet vaak dat hier sneeuw ligt, dus hij wou van elk moment genieten", aldus de vader.

Drie jaar geleden
"Ik was er niet bij, maar zijn vrienden vertelden dat hij zich niet goed voelde en tegen een boomde leunde. Daarna is hij gewoon in elkaar gezakt. Niemand kon nog iets doen voor mijn zoon. Toen ik hoorde wat er gebeurd was, ben ik onmiddellijk naar buiten gerend. Volgens de dokters heeft hij waarschijnlijk een aanval gehad. Joshua had epilepsie toen hij veel jonger was, maar de laatste aanval was al meer dan drie jaar geleden, dit had niemand zien aankomen."

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
7 februari 2012, 22:30 uur | Bericht #335322
Veel autopech door kou in wintersportgebieden

Veel wintersporters die met de auto op vakantie gaan krijgen te maken met pech. Door de extreme kou die momenteel de Alpen in zijn greep houdt houden veel auto's ermee op. Een veel voorkomend probleem is bevroren diesel, meldt alarmcentrale Mondial Assistance.

In Oostenrijk en Duitsland wordt winterdiesel verkocht. Dit betekent dat er een speciaal antivlokmiddel aan de brandstof wordt toegevoegd. De praktijk leert dat alleen de diesel die in Oostenrijk wordt verkocht bestand is tegen de huidige temperaturen van twintig graden onder nul.

Oplossingen
Mondial Assistance raadt dieselrijdende wintersporters die naar Oostenrijk reizen aan om niet enkel met in Duitsland getankte brandstof te rijden. Ze moeten minimaal vijf liter in Oostenrijk getankte diesel in hun tank hebben. Een andere oplossing is om de auto warm te stallen in een garage.

Bron: De Pers
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 februari 2012, 22:47 uur | Bericht #335340
Vrouw gedood door 4 kilo zware ijspegel

Vrouwe Fortuna was een vrouw in Belgrado wel heel slecht gezind. De dame van rond de 30 liep op het voetpad toen ze plots een 4 kilogram zware ijspegel op zich kreeg. Ze was op slag dood, aldus een woordvoerster van de hulpdiensten.
De ijspegel was losgekomen van het dak van een gebouw van twaalf verdiepingen. De Servische hoofdstad wordt sinds vorige week geteisterd door hevige en bijna onophoudelijke sneeuwval.

De brandweer was opgetrommeld om gevaarlijke ijspegels te verwijderen, maar zij slaagde er uiteraard niet in om de volledige stad onder handen te nemen.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.971 topics, welke bij elkaar 442.444 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.058 leden.
Het nieuwste lid is PleunAmmerlaan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3634 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3634, lezen 8 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Winter discussietopic

Hoogwater grote rivieren

Fotowedstrijd februari 2020

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden