Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baltimore City, MD; Harford, MD; Baltimore, MD.

9 Apr 2020 19:29:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Somerset, NJ; Monmouth, NJ; Morris, NJ; Bucks, PA; Mercer, NJ; Hunterdon, NJ.

9 Apr 2020 19:29:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Philadelphia, PA; Somerset, NJ; Montgomery, PA; Morris, NJ; Bucks, PA; Mercer, NJ; Hunterdon, NJ; Delaware, PA.

9 Apr 2020 19:25:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, MD; Baltimore City, MD; Harford, MD; Baltimore, MD.

9 Apr 2020 19:22:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McCulloch, TX; San Saba, TX; Brown, TX.

9 Apr 2020 19:20:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camden, NJ; Philadelphia, PA; Salem, NJ; Chester, PA; Gloucester, NJ; Cecil, MD; Delaware, PA; New Castle, DE.

9 Apr 2020 19:16:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Philadelphia, PA; Somerset, NJ; Warren, NJ; Montgomery, PA; Chester, PA; Morris, NJ; Bucks, PA; Mercer, NJ; Hunterdon, NJ; Delaware, PA.

9 Apr 2020 19:06:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lancaster, PA.

9 Apr 2020 19:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, PA; Chester, PA; Bucks, PA.

9 Apr 2020 18:57:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Anne Arundel, MD.

9 Apr 2020 18:46:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baltimore City, MD; Harford, MD; Baltimore, MD.

9 Apr 2020 18:28:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, MD; Frederick, MD; Loudoun, VA.

9 Apr 2020 18:27:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, PA; Chester, PA; Berks, PA; Lehigh, PA; Bucks, PA.

9 Apr 2020 18:27:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Prince Georges, MD; Anne Arundel, MD.

9 Apr 2020 18:27:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clarke, VA; Jefferson, WV; Washington, MD; Montgomery, MD; Frederick, MD; Loudoun, VA.

9 Apr 2020 18:09:54
Actueel
1 / 4

Hoogwater grote rivieren

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Winter discussietopic

Fotowedstrijd februari 2020

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 februari 2012, 13:07 uur | Bericht #335754
Sneeuw hindert wielerwedstrijd op MallorcaDe vierde en laatste wedstrijd van de Challenge Mallorca gaat niet door. De organisatie van de vierdaagse serie wielerwedstrijden besloot vandaag de Trofeo Serra de Tramuntana af te gelasten vanwege de slechte weersomstandigheden.
Verschillende bergwegen in het noordwesten van Mallorca zijn vanwege hevige sneeuwval afgesloten. De Brit Andrew Fenn won de eerste twee wedstrijden van de Challenge Mallorca. Dinsdag ging de zege naar de Noor Lars Petter Nordhaug.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:01 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 februari 2012, 16:41 uur | Bericht #335928
Kabul kampt met vorst en sneeuw

De Afghaanse hoofdstad Kabul heeft te kampen met het koudste winterweer sinds minstens vijftien jaar. Dat heeft het nationale weercentrum woensdag gezegd. De temperaturen kwamen in Kabul tot zestien graden onder nul en er viel zo'n vijftig centimeter sneeuw.De vraag naar hout, voor de vijf miljoen inwoners van de Afghaanse hoofdstad de belangrijkste brandstof om hun huizen te verwarmen, is door de koude enorm gestegen. Veel inwoners waren gedwongen elektrische kachels te gebruiken waardoor het elektriciteitsnetwerk overbelast raakte. Dat zorgde voor stroomstoringen.

De laagste temperatuur ooit werd veertig jaar geleden gemeten. Toen zakte het kwik tot 26 graden onder nul. "Het is zulk koud weer dat het leven erg moeilijk is geworden. Deze winter werd niet verwacht, het is heel koud", zei meteoroloog Abdul Qadir Qadir.

Kabul, gelegen in een smalle vallei op achttienhonderd meter hoogte, heeft de afgelopen jaren weinig sneeuw gezien. Afghanistan heeft al tien jaar vooral met droogte te maken.

Bron: Nieuws.nl | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:01 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2012, 16:53 uur | Bericht #335945
Advies aan daklozen: binnenblijven

De Franse staatsecretaris van Gezondheid is het mikpunt van spot geworden: op tal van sociale media wordt zij belachelijk gemaakt vanwege haar advies aan daklozen om bij deze kou binnen te blijven. Nora Berra blijkt zich niet gerealiseerd te hebben dat daklozen geen "binnen" hebben.


De Franse staatsecretaris van Gezondheid Nora Berra

Berra adviseerde niet alleen daklozen niet naar buiten te gaan. Ook zieken en bejaarden kunnen volgens haar beter binnen blijven met deze lage temperaturen. Een blunder, twitteren veel mensen. De staatssecretaris kreeg al snel een eigen hashtag, #NoraBerration met tal van adviezen voor andere domme opmerkingen. Zo schreef @vinceakadiego "Weeskinderen van Frankrijk: vergeet in deze koude tijden vooral niet af en toe je ouders te bellen".

"Denk eraan, dakloze vrienden: verander af en toe uw WIFI wachtwoord", twitterde @42Faubourg. En @hichamguedira had zijn eigen advies voor de daklozen: "ga niet in bad, neem liever een douche. Dat is milieuvriendelijker". De staatssecretaris reageerde via haar twitter account, @BerraNora. Ze zegt dat ze verkeerd is begrepen.

Bron: NOS | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:01 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 februari 2012, 17:54 uur | Bericht #336015
Koude eist meer dan 480 doden in tien dagen in Europa

Een ijzige koude met op sommige plaatsen zware sneeuwval en krachtige wind hield ook vandaag heel Europa in haar greep. De winterprik heeft in een tiental dagen nu al het leven gekost aan meer dan 480 mensen, het merendeel in het oosten. Een overzicht:Oekraïne is het ergst getroffen land. Gisteren werden al 136 doden geregistreerd. Daarvan zijn volgens officiële cijfers 112 mensen rechtstreeks omgekomen door de vrieskou. Zware sneeuwval verstoorde het verkeer in het zuiden van het land, waardoor honderden autmobilisten geblokkeerd zitten. Het kwik riskeert in het weekeinde onder de min 30 graden te dalen volgens de weerdiensten.

In Polen is het aantal doden door onderkoeling opgelopen tot 74, met zes bijkomende slachtoffers de laatste 24 uur. Daar komen nog eens een vijftigtal doden bij door slecht werkende kachels, die koolmonoxidevergiftiging en branden veroorzaken.

De koude heeft ook 23 mensen gedood in Litouwen, tien in Letland en een in Estland. Drie doden werden geteld in Slovakije. In Tsjechië staat de teller nog steeds op 24.

 

Siberië
In Rusland, waar de temperatuur in Moskou vandaag min 22 graden bedroeg en in Jakoetië in Oost-Siberië daalde tot min 34, heeft de koude dit jaar al aan minstens 110 mensen het leven gekost, van wie 46 sinds begin februari. De cijfers van het ministerie van Gezondheid houden geen rekening met kinderen onder de 18 jaar.

Twee mensen zonder verwarming zijn van de koude gestorven in Servië en een, bedolven door de sneeuw, in Bosnië, waardoor het aantal slachtoffers in de zuidelijke Balkan op 23 komt (Servië 12, Bosnië 6, Kroatië 3, Montenegro 1 en Macedonië 1).

Het scheepvaartverkeer is vandaag nog steeds over honderden kilometer onderbroken op de Donau.

In Roemenië werden drie doden door onderkoeling geregistreerd de afgelopen 24 uur, voor een totaal van 41 doden sinds 24 januari.

Overstromingen
Bulgarije is getroffen door sneeuwstormen die het verkeer in het noordoosten en oosten verlammen. Het verkeer in het zuiden is al onmogelijk na de overstromingen van maandag, die het leven hebben gekost aan acht mensen in Bisser. De grote Bulgaarse havens aan de Zwarte Zee, Varna en Bourgas, werden vandaag omwille van de krachtige wind gesloten.

In Hongarije hebben drie doden door onderkoeling het totaal op 16 gebracht sinds het begin van de koudegolf vorige vrijdag.

In buurland Oostenrijk is een 70-jarige gepensioneerde doodgevroren aangetroffen voor zijn huis in Styrië (zuiden). De dodentol is daar opgelopen naar vijf.

In Duitsland zouden tot nog toe vier doden gevallen zijn. Daar wordt voor het weekeinde sneeuwval en sneeuwregen voorspeld. Het scheepvaartverkeer op een deel van de Main is verboden.

 

Koolmonoxidevergiftiging
In Frankrijk is een 52-jarige man dood in zijn woning teruggevonden, naast drie andere personen van 25 tot 91 jaar oud, die met een zware koolmonoxidevergiftiging in het ziekenhuis werden opgenomen. De teller staat bij onze zuiderburen op vijf doden.

In het westen van het continent is Italië het ergst getroffen door het slechte weer. Daar vielen sinds 1 februari al 41 doden, na de ontdekking van twee nieuwe slachtoffers vandaag in de regio Marche. Ze werden beiden getroffen door een hartaanval toen ze sneeuw ruimden voor hun woning.

In Zwitserland is de dooi begonnen in het hoogland, maar de koude en de noordoostenwind blijven de situatie in het laagland beïnvloeden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:02 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2012, 18:52 uur | Bericht #336062
Scheepvaart Donau stilgelegd wegens ijs

De autoriteiten in Bulgarije, Kroatië, Roemenië en Servië hebben woensdag al het scheepvaartverkeer op de rivier de Donau stilgelegd. Door het aanhoudende winterweer drijven in de rivier enorme hoeveelheden ijs, zo liet het Bulgaarse ministerie van transport woensdag weten. Volgens de autoriteiten is tot negentig procent van het rivieroppervlak bedekt met ijsschotsen, wat voor grote problemen zorgt voor de scheepvaart. De Donau is voor de Europese scheepvaart een van de belangrijkste waterwegen.

Servië
Servië heeft ook het scheepvaartverkeer op de rivieren de Sava en Tisa stilgelegd. Volgens een regeringsfunctionaris is 'de hele Sava geblokkeerd door ijs, zelfs rondom Belgrado'. "We gaan alles op alles zetten om de komende tien dagen het ijs te breken", aldus de functionaris. Servië vreest dat het ijs tot overstromingen leidt, wat weer voor problemen kan zorgen bij een waterkrachtcentrale nabij de grens met Roemenië. Dinsdag besloten de Servische autoriteiten al om explosieven te gaan gebruiken om het ijs op de Donau en de Ibar open te breken om de kans op overstromingen te verminderen.

681738.jpg

Bosnië
Rukwinden hebben in Bosnië, dat zwaar getroffen is door het winterweer, hoogspanningsleidingen omver geblazen. Tienduizenden mensen zitten mogelijk de komende dagen zonder stroom, zo liet de Bosnische regering weten. De helft van de bevolking van Mostar, de op een na grootste stad van het land, zit in het donker. Er ligt inmiddels zo'n tachtig centimeter sneeuw in de stad, wat herstelwerkzaamheden aan de hoogspanningsleidingen bemoeilijkt. Inwoners van Mostar zijn massaal aan hamsteren geslagen. In sommige gevallen werd er gevochten om zakken bloem.

Polen
Het barre winterweer blijft ondertussen levens eisen. Het Poolse ministerie van binnenlandse zaken zei woensdag dat nog eens zes mensen door de kou zijn omgekomen. In Griekenland is een illegale immigrant omgekomen toen hij probeerde Griekenland binnen te komen vanuit Turkije door de rivier de Evros over te zwemmen. De man, die tussen de twintig en dertig jaar oud was, werd gevonden nabij het grensdorp Tychero, aldus de politie. Sinds het begin van het jaar zijn al vijf illegale immigranten in de Evros verdronken of als gevolg van onderkoeling omgekomen.

Bron: Nieuws.nl | Gewijzigd: 8 februari 2012, 18:52 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2012, 21:46 uur | Bericht #336384
Kwestie van flink krabben

Blijf rustig, word niet boos... schelden heeft geen zin. De chauffeurs van deze vastgevroren auto's aan het Meer van Genève zullen heel flink moeten krabben. Grote kans dat de auto's voorlopig niet over straat zullen rollen. De vrieskou in combinatie met het opspattende water uit het Geneefse meer zorgen in elk geval voor unieke plaatjes.Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:03 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 februari 2012, 15:19 uur | Bericht #336901
Rotsblok van 12 ton belandt op auto, man overleeftIn de buurt van het Franse Albertville is een rotsblok van 25 meter naar beneden gestort. Het 12 ton wegende gevaarte belandde op een auto met een man erin. De Fransman heeft het ongeval op miraculeuze wijze overleefd. Op 25 januari reed Ludovic Masciave langs de besneeuwde flanken van de Gorges de l'Arly, een nauwe doorgang tussen Albertville en Megève in de Franse Alpen. Een gigantisch rotsblok stortte ondanks de beschermende netten van de berg op zijn auto. Masciave werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis van Albertville, waarna hij werd overgebracht naar het universitaire ziekenhuis van Grenoble.

Uitverkoren
'Ik herinner me nog de enorme impact van de rots', vertelt hij aan Le Parisien. 'Ik was meteen bewusteloos en pas toen ik weer bijkwam, besefte ik dat er een gigantische rots op mijn wagen lag.' 'Toen ik de foto's van mijn wrak zag, schrok ik. Hoewel ik niet gelovig ben, besef ik toch dat ik enorm veel geluk heb gehad en als het ware uitverkoren was. Mijn tijd om te gaan, was blijkbaar nog niet gekomen. Vanaf nu ga ik het leven toch anders benaderen.' Uit het politieonderzoek blijkt dat het nodige gedaan was om de weg zo veilig mogelijk te maken en dat de rots wellicht is losgekomen door de vrieskou.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 februari 2012, 19:06 uur | Bericht #337115
Nieuw ijskoud weekend voor Oost-Europa: -40 in Tsjechië

Het contrast tussen West-Europa en Oost-Europa zal dit weekend groot zijn. Terwijl bij ons de dooi is ingezet en liefhebbers nog even kunnen genieten van schaatspret, blijft het extreem koud aan de andere kant van Europa. In Tsjechië zal het kwik dit weekend tussen -25 en -40 graden schommelen.

De vrieskou was net niet stevig genoeg om Nederland de langverwachte Elfstedentocht te schenken. Toch kan er op heel wat plaatsen geschaatst worden dankzij de ijzige temperaturen. In Duitsland blijft de winter bovendien heersen. Over het hele land voldoet het ijs er aan de norm van 13 centimeter dikte. Ideaal voor wintersporters, al bestaat door de krachtige wind in de Beierse Alpen een groter risico op lawines. Woensdagnacht werd in Leutkirch (Baden-Württemberg) de koudste temperatuur in Duitsland gemeten: -20,4 graden.Duizenden bevroren meren
Voor de scheepvaart is de vrieskou dramatisch. Op de Moezel en delen van de Donau kunnen geen schepen meer varen. Op de Oostzee moesten ijsbrekers worden ingezet. De Donaustad Widin was met 28,6 graden onder nul de koudste plaats in het Balkanland. De effecten van twee weken extreme kou worden ook in Polen duidelijk. Daar is het Mazurische Merenplateau volledig dichtgevroren. De ijslaag in het gebied met meer dan 2.000 meren is gemiddeld twintig centimeter dik. De politie waarschuwt chauffeurs om er niet met de auto over te rijden. De voorbije dagen konden sommige automobilisten zich blijkbaar niet inhouden over het ijs te racen.

Opnieuw kouder
In Oekraïne woedt een sneeuwstrom over het Krim-schiereiland in de Zwarte Zee. In meer dan honderd plaatsen viel de stroom urenlang uit. Vele auto's bleven in de sneeuw steken. Italië vreest dat het vanaf morgen weer kouder wordt en ook weer zal sneeuwen. Deze keer is Rome voorbereid, zei burgemeester Gianni Alemanno. Vorig weekeinde hadden ijzel en sneeuw een verkeerschaos in de hoofdstad veroorzaakt. Nu zullen enkel auto's met sneeuwketting de weg op mogen.

Honderden doden
Maar erger dan de chaos is natuurlijk het menselijke leed dat de vrieskou eist. Het aantal doden blijft nog dagelijks oplopen. In Polen is tot hiertoe sprake van 77 slachtoffers. In Tsjechië staat de teller op 21 doden, maar de vooruitzichten zijn niet goed. In Praag ligt de temperatuur rond -20 graden en elders in het land zakt het kwik tot -40 graden. De meeste doden vielen in Oekraïne, waar het onduidelijk is hoeveel mensen al gestorven zijn. Er is sprake van minstens 136 slachtoffers. Roemenië meldt 44 doden. Over heel het land waren 3.000 scholen gesloten, tientallen treinen konden door bevroren wissels en ondergesneeuwde sporen niet uitrijden. Bij ons zijn drie mensen door de vrieskou overleden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:03 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 februari 2012, 19:20 uur | Bericht #337126
Weens bordeel biedt slaapplaats aan verkleumde daklozen

Door de koude kunnen daklozen in Wenen zich begeven naar een wel heel bijzondere noodopvang. Een bordeeluitbater stelt verkleumde mensen zonder woning tien kamers ter beschikking. Tijdens de wintervakantie is het bij hem momenteel toch eerder een 'lege broek', zei uitbater Peter Laskaris (42) donderdag aan het persagentschap dpa. Vele gezinshoofden zijn met skivakantie in Oostenrijk. Er moet toch verwarmd worden, zodat hij de kamers ook wel eens kosteloos kan wegschenken. Tot zondag wil de bordeelhouder de ruimtes ter beschikking stellen. De eerste nacht kwamen vijf daklozen afgezakt, in de tweede zes en voor de derde nacht verwacht Laskaris tien daklozen in het Weense "Red Rooms Laufhaus".Aanleiding voor het goedhartige aanbod kan een geschil zijn om de opening van het bordeel uitgerekend aan een grote winkelstraat. Vele buren hebben al fel protest laten horen. Mannen kunnen in het Red Rooms Laufhaus vrij langs meer dan honderd vitrines wandelen en zich eventueel door een van de meisjes laten verleiden tegen betaling.

Bron: Het Nieuwsblad | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:03 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 februari 2012, 23:39 uur | Bericht #337254
Dodental door kou in Europa inmiddels 460

Zeker 460 mensen zijn in Europa omgekomen door de kou van de laatste weken. Op het hele continent is het nog steeds bitter koud, met name in het oosten. In Polen en Oekraïne vielen tot nog toe meer dan de helft van de slachtoffers; in Oekraïne alleen zelfs al meer dan 130.In Italië zijn hele dorpen ingesneeuwd. Daar kwamen de afgelopen weken 43 mensen om van de kou. In Bulgarije zijn tot nog toe 28 levens te betreuren; het is daar rond de min 28 graden Celsius. In Tsjechië zijn al 25 mensen omgekomen door de kou; daar is het zelfs min 40 in de bergen en min 25 in hoofdstad Praag. De rivier de Donau, die door tien landen stroomt, is bevroren van Oostenrijk tot aan de monding in de Zwarte Zee. Scheepvaartverkeer en vervoer van goederen over het water ondervinden daarvan grote hinder.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:03 uur, door Joyce.s
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 februari 2012, 12:35 uur | Bericht #337380
Zwitser bouwt houtkachel in zijn autoDe Zwitser Pascal Prokop houdt van klussen, maar blijkbaar niet van de vrieskou. Daarom besloot de man een heuse houtkachel in zijn Volvo 240 te installeren. De man uit Mettmenstetten hoeft dus niet langer te sidderen in zijn tweeëntwintig jaar oude karretje. Of het allemaal wel gezond is, is nog maar de vraag.

Goedgekeurd
Overigens vormt de Zwitser geen gevaar op de baan. De verkeersinspectie heeft de man immers een vergunning gegeven om op de openbare weg te rijden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:03 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 februari 2012, 15:45 uur | Bericht #337467
Doden door winterweer in Roemenië

Het barre winterweer heeft in Roemenië aan dertien mensen het leven gekost. Duizenden mensen in dorpen aan de Donau zijn van de buitenwereld afgesloten, omdat vaarverkeer op de rivier door grote ijsschotsen niet mogelijk is. Zo'n 220 daklozen zijn overgebracht naar opvangcentra, zei het ministerie van volksgezondheid vrijdag. In de nacht daalde de temperatuur tot twintig graden onder nul.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2743
Lid sinds: 15 jun. 2007
10 februari 2012, 19:44 uur | Bericht #337551
In Duitsland vermiste schaatser dood gevondenEen in Duitsland vermiste Nederlandse schaatser is dood gevonden onder het ijs van de Krickenbecker See bij Nettetal, vlak over de grens bij Venlo. Het ontzielde lichaam van de 43-jarige man uit Grubbenvorst (Limburg) werd gevonden door een speciaal team van de Nederlandse marine. De Duitse brandweer heeft het lijk vervolgens uit het water gehaald. De man verdween vorige week vrijdag nadat hij op het ijs van het meer was gaan schaatsen. De Duitse politie gaat uit van een tragisch ongeval.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:03 uur, door Joyce.s
BartS
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 februari 2012, 21:33 uur | Bericht #337574
Dodelijke sneeuwstormen teisteren zelfs zuiden Italië

De winter wil (nog even) van geen wijken weten. Terwijl het bij ons vannacht weer Siberisch koud wordt tot -15, kreunt zelfs een groot deel van Italië onder de extreme winterellende, tot het anders zo zonnige zuiden toe. Twee vrouwen overleefden het winteroffensief niet. In Rome vroor een dakloze vrouw dood en in Macerata stierf een vrouw in een ambulance die compleet vastzat in de sneeuw. De enorm zware sneeuwstormen zullen De Laars nog het hele weekend teisteren.Eerder deze week doken er nog idyllische beelden op van het Colosseum van Rome in de sneeuw, maar de tweede golf van winterweer zal twee volle dagen woeden en kent minder genade. Het sneeuwt zelfs op zeeniveau en vooral de Adriatische kust krijgt het hard te verduren.Vriesdoden
En de menselijke tol is zwaar: in Rome stierf een 42-jarige vrouw van de kou. De dakloze werd doodgevroren aangetroffen in een grot waar ze tegen de kou wilde schuilen. Het overlijden brengt het aantal vriesdoden in de provincie Lazio alleen al op zes deze winter.Gladde wegen
Nog tragischer was de dood van een 74-jarige vrouw in de buurt van Macerata. Ze lag in een ambulance die zich vastreed in de sneeuw. Het slachtoffer was afgevoerd met ademhalingsproblemen en overleed aan een hartinfarct door de sneeuwellende. In Toscane kostte een verkeersongeval op de gladde wegen dan weer het leven aan een tiener.Afgesneden
De stormachtige wind doet het koudegevoel nog toenemen. In het centrum en het zuiden van Italië wordt de komende 48 uur nog een pak sneeuw verwacht, met plaatselijk zelfs onweer. Gepaard met de stormwind krijgt De Laars dus af te rekenen met regelrechte sneeuwstormen. In de arme zuidelijke provincie Basilicata zijn enkele bergdorpen helemaal afgesneden van de buitenwereld. En het ergste moet dit weekend nog komen.Carnaval
Het extreme winterweer heeft uiteraard ook een enorme verkeerschaos veroorzaakt. Er werd al snel een verbod op zwaar vrachtvervoer (boven 7,5 ton) uitgevaardigd. Enkel de levensnoodzakelijke transporten mogen nog uitrijden. Ook het treinverkeer en de luchthavens ondervinden hinder. Ook voor het wereldberoemde carnaval van Venetië heeft het rotweer gevolgen: liefst tien procent van de boekingen werd ondertussen al afgezegd.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:04 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
11 februari 2012, 00:49 uur | Bericht #337666
Hongaarse bank verbrandt geld tegen kou

De Hongaarse centrale bank verbrandt 200 miljard Hongaarse forinten (ongeveer 700 miljoen euro) om warmte te bieden aan de armen tijdens het dodelijke winterweer.Oude, niet langer te gebruiken bankbiljetten worden versnipperd tot ontvlambare blokken voor gebruik in een kachel of knusse open haard. De blokken gaan gratis naar humanitaire organisaties, zoals een centrum voor autistische kinderen in de noordoostelijke stad Miskolc.

'Het bespaart ons tot 60,000 forint (bijna 200 euro) aan stookkosten per maand. Dat is een behoorlijk bedrag in deze economische crisis', aldus Krisztina Haraszti, hoofd van het centrum.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:04 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
11 februari 2012, 17:00 uur | Bericht #337853
Duizenden mensen ingesneeuwd op de Balkan

Hevige sneeuwval heeft grote delen van het Balkanschiereiland zaterdag in een nieuwe chaos gestort. In de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica viel een halve meter sneeuw. In Servië en Bosnië-Herzegovina mogen leerlingen en studenten na de voorbij vrije week ook de volgende zeven dagen thuis blijven. Dat beslisten de regeringen van beide landen.In de omgeving van de Montenegrijnse stad Kolasin (ten noorden van de hoofdstad Podgorica) zaten tientallen reizigers in een trein vast, nadat een lawine de sporen had geblokkeerd. In Servië raakten 50.000 mensen ingesneeuwd, aldus de leider van de crisiscel, Predrag Maric, zaterdag in Belgrado. Sinds het begin van de extreme temperaturen zijn al negentien koudedoden te betreuren. Ontelbare straten en wegen zijn onberijdbaar geworden.

Iedereen thuis
Om stroom te sparen, besliste de Servische regering dat volgende week niemand moet werken. Staatsondernemingen en overheidsdiensten blijven gesloten, privébedrijven mogen hun medewerkers eveneens vrij geven. "We praten over het gevaar dat het elektriciteitssysteem het begeeft", gaven de autoriteiten als argument. Warmtekrachtcentrales zitten aan de grens van hun capaciteit.

 

Scheepvaart lam in Bulgarije
Een dikke ijslaag heeft in Bulgarije alle scheepvaartverkeer lamgelegd. Bij de Donaustad Silistra in het oosten was de stroom volledig dichtgevroren, aldus de Bulgaarse autoriteiten. In het Balkanland stierven volgens de media tot nog toe meer dan twintig mensen van de koude. Bovendien verdronken in het zuiden van het land tien mensen bij overstromingen, die door overgelopen stuwmeren en waterlopen werden veroorzaakt.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:04 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
11 februari 2012, 21:29 uur | Bericht #337930
Minstens 3 doden door lawine in Kosovo

Zaterdag heeft een lawine een dorpje in het bergachtige zuiden van Kosovo bedolven. Hierbij kwamen een echtpaar en hun 17 jaar oude zoon om het leven. Negen andere inwoners worden nog vermist. Het dorpje Restelica en de naburige landen Macedonië en Albanië zijn al dagen afgesloten van de buitenwereld door de extreme sneeuwval. Bij de reddingsoperatie zijn ook de vredestroepen van de NAVO betrokken.


Podgorica, Montenegro

In Montenegro is inmiddels de noodtoestand afgekondigd wegens de hevigste sneeuwval in 63 jaar. Honderden dorpen en steden zijn geïsoleerd geraakt, wegen zijn geblokkeerd en al het vlieg- en treinverkeer is stil komen te liggen. De 50 cm sneeuw in de hoofdstad Podgorica heeft het openbare leven volledig lam gelegd. Het is de hevigste sneeuwval in de stad sinds 1949.

© onweer-online
Bron: msnbc

  | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:04 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
11 februari 2012, 22:23 uur | Bericht #337943
Noodtoestand in Montenegro wegens overvloedige sneeuw

Montenegro heeft na de zware sneeuwval de noodtoestand afgekondigd. In de hoofdstad Podgorica viel afgelopen nacht een halve meter sneeuw en er wordt nog meer sneeuw voorspeld. Eén tiende van de bevolking is van de buitenwereld afgesneden.In Podgorica, het voormalige Titograd, is sinds 1962 niet meer zoveel sneeuw gevallen. De luchthaven van de hoofdstad is gesloten. De treinverbindingen met buurland Servië zijn verbroken.

Verplichte tewerkstelling
De beslissing om de noodtoestand uit te roepen betekent dat overheden en ondernemingen geplaatst worden onder het gezag Binnenlandse Zaken.

Zij hebben ook beslist dat burgers verplicht worden tewerkgesteld. Zij moeten de 60.000 mensen helpen ontzetten die in tal van dorpen van de buitenwereld zijn afgesneden. Hoe dat moet gebeuren op onberijdbare wegen is nog niet duidelijk.

Rijverbod
Op alle belangrijke verkeerswegen en in de hoofdstad Podgorica geldt een rijverbod. Het leger zal ervoor zorgen dat ingesneeuwde dorpen bevoorraad worden.

Minder stroom
De overheid probeert ook het stroomverbruik te beperken. Door de extreme kou en sneeuwval, piekt het verbruik en dreigt een overbelasting. Zelfs de twee grootste Montenegrijnse bedrijven, aluminiumfabriek KAP in Podgorica en het staalbedrijf in de stad Nikskic, moeten met een vijfde minder energie toekomen. Beterschap is niet meteen in zicht: Voor de komende dagen wordt nog eens een meter sneeuw verwacht.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:04 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 februari 2012, 00:18 uur | Bericht #337970
Winter blijft Europa teisteren

In Oost- en Midden-Europa zijn vandaag opnieuw 15 mensen omgekomen door het hevige winterweer. De voorbije weken zouden nu al meer dan 600 mensen gedood zijn door koude en sneeuw.In Roemenië zijn vandaag nog eens 9 doden geteld. Veel dorpen in de Karpaten zijn er ingesneeuwd en het leger heeft een luchtbrug opgezet om de mensen te bevoorraden. In het zuiden van Servië zijn er opnieuw drie doden gevallen en in Kosovo is een gezin van drie omgekomen bij een lawine. Hevige sneeuwval heeft het verkeer in Montenegro zo goed als onmogelijk gemaakt en in dat land is de noodtoestand uitgeroepen. In Bosnië moesten enkele dorpen bevoorraad worden door Oostenrijkse helikopters van de Europese vredesmacht EUFOR.

Op tal van plaatsen is de Donau geheel of gedeeltelijk dichtgevroren.Daardoor is het scheepvaartverkeer in Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Servië en Bulgarije onmogelijk geworden.

In Italië zijn nog altijd heel wat dorpen in de Apennijnen afgesloten van de buitenwereld. Door de hevige sneeuwval zijn vandaag opnieuw tal van vluchten geschrapt en dat op tal van Italiaanse luchthavens. Toch is het niet overal kommer en kwel. In de Duitse stad Hamburg zijn meer dan 100.000 mensen opgedaagd voor een schaatsfestijn op een meer.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:04 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 februari 2012, 00:21 uur | Bericht #337971
Noodtoestand Montenegro door sneeuw: particulier autoverkeer verboden

De regering van het door sneeuwmassa's geteisterde Montenegro heeft de noodtoestand uitgeroepen. In de hoofdstad Podgorica is alle particuliere autoverkeer verboden.


Montenegro

Door de zwaarste sneeuwval in 63 jaar zijn honderden dorpen in Montenegro ingesneeuwd. De luchthaven van het kleine Balkanstaatje is gesloten en tal van belangrijke wegen zijn afgesloten. De treinverbindingen met buurland Servië zijn verbroken.

In Podgorica, het voormalige Titograd, is sinds 1962 niet meer zoveel sneeuw gevallen. Voor de komende dagen wordt nog eens een meter sneeuw verwacht. De Nationale Veiligheidsraad onder leiding van president Filip Vujanovic heeft besloten dat burgers verplicht worden tewerkgesteld. Zij moeten tienduizenden mensen helpen ontzetten die in tal van dorpen van de buitenwereld zijn afgesneden. Het gaat om 60.000 mensen, bijna een tiende van de bevolking.

Koudegolf Europa
De koudegolf in Europa, die eind januari inzette, heeft al honderden levens geëist. Bovendien is de rivier de Donau, een van de belangrijkste waterwegen in Europa, nog nooit zo lang bevroren geweest.

In Kosovo verloren zaterdag drie mensen het leven toen ze werden getroffen door een lawine. De Servische autoriteiten hadden zaterdag grote moeite om zo rond de twintigduizend huishoudens te bereiken die zijn ingesneeuwd. Het land heeft te kampen met elektriciteitstekorten en vrijdag kreeg het hele land vrijaf om stroom te besparen. Scholen en universiteiten blijven de komende week dicht.

Ook Kroatië heeft last van het winterweer. Harde wind en sneeuwjachten hebben er voor gezorgd dat wegen onbegaanbaar zijn geworden. Een aantal eilanden in de Adriatische Zee werd zelfs bedekt door sneeuw, wat zelden voorkomt. Zo'n drieduizend Kroatische huishoudens zitten zonder stroom.

In Italië kunnen door sneeuwstormen en de bijtende kou fruit, groenten en vlees niet naar de markten worden gebracht. Volgens een agrarische belangenvereniging ligt zo'n honderdduizend ton voedsel te verrotten. Melkveehouders hopen dat de problemen snel opgelost zijn, omdat hun melk zuur dreigt te bederven.

De hoofdstad Rome kreeg voor de tweede keer in een week te maken met sneeuwval. De laatste keer dat er een pak sneeuw viel was in 1986. Diverse luchthavens in Italië hadden last van het slechte weer.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:05 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.971 topics, welke bij elkaar 442.444 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.058 leden.
Het nieuwste lid is PleunAmmerlaan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3551 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3551, lezen 8 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 9".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd februari 2020

Winter discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Hoogwater grote rivieren

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden