Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Laramie, WY; Kimball, NE.

1 Jun 2020 00:50:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Umatilla, OR; Morrow, OR.

1 Jun 2020 00:43:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fremont, WY.

1 Jun 2020 00:43:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rich, UT; Cache, UT.

1 Jun 2020 00:43:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gilliam, OR; Wheeler, OR; Jefferson, OR; Wasco, OR; Sherman, OR.

1 Jun 2020 00:43:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camden, NC; Currituck, NC.

1 Jun 2020 00:43:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bear Lake, ID.

1 Jun 2020 00:43:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pueblo, CO.

1 Jun 2020 00:43:37

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 23:59:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Weston, WY; Pennington, SD; Custer, SD.

31 May 2020 23:51:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pima, AZ.

31 May 2020 23:43:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Santa Cruz, AZ.

31 May 2020 23:43:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lake, MT; Flathead, MT; Lincoln, MT.

31 May 2020 21:58:19

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:49

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:49
Actueel
1 / 4

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Lente discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd Lente

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2012, 16:34 uur | Bericht #319904
Sneeuw en ijzel leggen Seattle lam

Begin deze week raasde in het noordwesten van de Verenigde Staten een zogeheten major winterstorm, eentje uit de zwaarste categorie volgens Amerikaanse maatstaven. Er viel in korte tijd een flinke lading sneeuw, plaatselijk ruim 30 centimeter, en nog geen dag later kwam het tot ijzel. De hele stad kwam plat te liggen en vele mensen zaten zonder stroom.

se.png
De Amerikaanse weerdienst NOAA waarschuwde het noordwesten van de Verenigde Staten ook voor een winterstorm.

Al enkele dagen voordat de storm zich zou aandienen, werd er door de meteorologische diensten volop gewaarschuwd. Het zou namelijk wel eens ‘the biggest snowstorm in years’ kunnen worden. Een vergelijking werd gemaakt met de storm die in december 1996 voor veel overlast zorgde in Noordwest-Amerika. Er viel toen ruim een halve meter sneeuw, snel gevolgd door zware regenval met als resultaat dat er grote aardverschuivingen tot stand kwamen en vele daken van huizen en gebouwen bezweken onder de grote hoeveelheden neerslag. En bij deze opkomende storm die nu werd verwacht, zou hetzelfde kunnen gaan gebeuren.

De winterstorm
In de nacht naar afgelopen woensdag trok er uiteindelijk een actief warmtefront horend bij een snel uitdiepend lagedrukgebied boven de Grote Oceaan het vaste land op. Deze voerde vanuit het Canadese British Columbia, dus het noorden, koude lucht aan. Op het front zelf viel uiteindelijk al een flinke hoeveelheid sneeuw, maar een buienlijn die aan de achterzijde van het front was ontstaan, bracht uiteindelijk de grootste hoeveelheid sneeuw.

se1.jpg
Veel stroom viel uit en het verkeer in de vroege ochtend was dan ook een enorme chaos. Foto: Joshua Trujillo.

Kort daarna stroomde met een aantrekkende zuidwestelijke wind echter alweer mildere lucht vanaf de zuidelijke Grote Oceaan binnen en de sneeuw begon toen al over te gaan in natte sneeuw en regen. Het aanwezige sneeuwdek begon hierdoor iets te smelten en de boel veranderde al snel in een ‘slushlaag’. Na overdag temperaturen boven nul, rond 5 graden, daalde het kwik in de nacht naar donderdag tot net iets onder nul en binnen de kortste keren was het op veel plaatsen dan ook spekglad door ijzel en ijsregen.

Overstromingen
Vandaag, lokale tijd in de USA, dringt geleidelijk nog iets warmere lucht binnen en veel van de sneeuw zal dan gaan smelten. Op veel plaatsen in die regio’s geldt momenteel dan ook een waarschuwing voor mogelijke overstromingen.

se2.jpg
Kort daarna volgde ijzel en kwam er boven op de sneeuw nog een vrij dikke laag ijs te liggen. Foto: Joshua Trujillo.

Dichterbij huis
Ook in de Alpen zorgde de vele sneeuw in de voorgaande weken al af en toe voor overlast. Wegen en soms hele regio’s werden afgesloten door de grote hoeveelheid sneeuw die viel. Op sommige toppen lag de ondertussen sneeuw metersdik en het lawinegevaar was groot. De week erna was het echter fantastisch wintersportweer met veel zon en dus een flinke laag sneeuw.

Op dit moment valt vooral in de noordelijke delen van de Alpen opnieuw veel sneeuw, soms ook natte sneeuw. Onder 1500 meter lijkt morgen zelfs een tijdlang regen te gaan vallen en staat er een stevige wind. Met een noordwestelijke aanvoer wordt afwisselend milde en koude lucht aangevoerd, waardoor de sneeuwgrens in de Alpen de komende dagen nogal fluctueert. Soms gaat de sneeuw dus over in regen, maar veel schade lijkt dat tot dusverre nog niet aan te richten aan het sneeuwdek. Morgen, zaterdag, wordt de lucht echter weer tijdelijk kouder en valt in de ochtend in de noordelijke en westelijke Alpen opnieuw een verse laag sneeuw, plaatselijk tot ruim een halve meter. In de dalen zal de sneeuw echter uiteindelijk weer over gaan in regen.

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 januari 2012, 10:42 uur | Bericht #320429
Winterstorm zorgt voor veel ellende in USA

Sneeuw en ijs hebben ervoor gezorgd, dat 254.000 gebruikers in Washington zonder stroom kwamen te zitten. Puget Sound Energy meldt, dat de herstelwerkzaamheden het hele weekeind in beslag zullen nemen. In Philadelphia viel een paar centimeter sneeuw. Omdat het winterseizoen zo ongebruikelijk warm en droog verloopt, werd de sneeuw met spreekwoordelijk gejuich ontvangen. In Massachusetts is volgens de NWS daarintegen 27 cm sneeuw in Bristol County's stadje Acushnet. Cape Cod kreeg ook een grote hoeveelheid sneeuw te verwerken: 25 cm. Deze hoeveelheden zijn normaal voor deze tijd van het jaar, maar wegens het gebrek aan sneeuw in het Noordoosten, is het nu wel het vermelden waard. De snel voorbijtrekkende storm heeft ook een aantal cm sneeuw achtergelaten in Rhode Island. De kustprovincies kregen het zwaarste winterweer te verwerken. Vluchten van en naar Philadelphia Airport kregen te maken met vertragingen oplopende tot 2 uur wegens ijsvorming. Zeker 35 vluchten werden geannuleerd.

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaarpowerlines_AP120120031154_620x350.jpg

Koolstofmonoxide
Ondanks alle waarschuwingen van de autoriteiten zijn er vrijdag twee gevallen van koolstofmonoxide vergiftiging gemeld. Twee families in Kent, een voorstad van Seattle, moesten naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Beide families hadden hun houtskool barbecue binnen gebruikt om wat warmte te genereren. De storm heeft al 3 doden veroorzaakt. Een moeder en haar 1-jarig zoontje zijn afgelopen woensdag in Albany (Oregon) omgekomen, nadat hun auto werd meegesleurd in een - door de hevige regenval ontstane - overstroming. Een oudere man is donderdag nabij Seattle dodelijk gewond geraakt doordat een vallende boom op zijn auto viel. Op Mount Rainier in Washington werd de zoekactie naar twee vermiste klimmers en twee vermiste kampeerders gestaakt wegens de sneeuwstorm. De vier worden al sinds het begin van afgelopen week vermist. Net ten oosten van dit gebied konden 200 skiërs en medewerkers van Crystal Mountain ski resort het resort verlaten, nadat ze twee dagen hadden vastgezeten wegens omgevallen bomen op de toevoerweg. Nabij Tacoma zijn drie mensen door het oog van de naald gekropen, toen ze ongedeerd uit een gebouw konden komen, net voordat deze instortte door het zware sneeuw-en ijs dek op het dak.

© onweer-online
Bron: AP, Reuters
| Gewijzigd: 22 januari 2012, 10:42 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
24 januari 2012, 08:24 uur | Bericht #321233
Crashende auto's op besneeuwde weg Utah

Sneeuw in de Amerikaanse staat Utah is niet uitzonderlijk, maar automobilisten schijnen nog steeds niet met de winterse omstandigheden om te kunnen gaan. Een inwoner van de stad Bountiful legde met een camera vast wat er op de weg voor zijn huis gebeurde. Een aaneenschakeling van hachelijke momenten, die tot veel blikschade leiden. De mooiste glijpartijen zitten aan het eind van het filmpje...Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 januari 2012, 11:00 uur | Bericht #321902
Hevige sneeuwval verhoogt risico op lawines

Door een zwak, los sneeuwdek is het gevaar voor lawines in het westen van de USA aanzienlijk vergroot. De hellingen met vers gevallen sneeuw trekken wintersporters aan, maar door de kwaliteit van de sneeuw vormt dit een groot gevaar. Er zijn in het afgelopen weekeind in Colorado drie mensen om het leven gekomen door lawines, inclusief twee mensen, die op de hellingen van een resort in de verse sneeuw aan het skiën waren. Op maandag werd een man bedolven onder een lawine in Montana. Gelukkig waren reddingswerkers snel ter plaatse, waardoor de man gered kon worden. Ook in Wyoming, Colorado, Utah, Montana en California wordt er gewaarschuwd voor gevaarlijke omstandigheden. Sinds afgelopen vrijdag zijn er al meer dan 100 lawines gemeld bij het Colorado Avalanche Information Centre.

Het Colorado Avalanche Information Center meldt ook, dat er dit seizoen al 8 doden zijn gevallen door lawines: vier in Colorado, drie langs de grens van Wyoming en Montana en één in Utah. Vorig seizoen zijn er 25 mensen om het leven gekomen door lawines.

© onweer-online
Bron: Fox


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 januari 2012, 21:03 uur | Bericht #324106
Januari 2012 breekt records voor warmte, koude, sneeuw en tornado's

In de maand januari zijn diverse records voor sneeuwval, hoge- en lage temperaturen en tornado's verbroken.

Tornado's
Tot nu toe zijn er al 70 tornado's bevestigd in 2012. Hiermee is deze januari de op twee na actiefste tornadomaand uit de gedocumenteerde weergeschiedenis. The month of January has broken records for snowfall, high temperatures and low temperatures. Op 17 januari werden er alleen al 9 bevestigde tornado's waargenomen in de staten Kentucky en Indiana.

Lage temperaturen
Sunnyside, Nev., meldde op 17 januari een record lage temperatuur van -10°C. Het oude record stond op -7,8°C van 5 januari 1975. De temperaturen gemeten op Fairbanks International Airport in Alaska in de maand januari waren de koudste sinds 1972. De gemiddelde temperatuur van 1 tot 26 januari ligt op -31.4°C. Het vorige record lag op -30.5°C uit 1972.

Sneeuwval
In 23 staten is het record voor sneeuwval in de maand januari verbroken. In Lewis County, Wash., is 29,2 cm sneeuw gevallen. Dit is 5 cm meer dan het oude record van januari 2011. In Texas en Wyoming werden veel oudere records verbroken. Midland County, Texas, heeft tot 26 januari 26,9 cm sneeuw gekregen. Het vorige record van 15 cm stamt uit 1955. De 11,7 cm in Natrona County, Wyo., brak het 63 jaar oude record van 7,6 cm uit 1949.

Hoge temperaturen
Op andere plaatsen in de USA zijn juist de record voor hoge temperaturen gesneuveld. Een 112 jaar oud record werd verbroken in Beadle County, S.D. In 1900 werd een temperatuur gemeten van 17,8 °C. In januari 2012 liep het kwik op tot 22,2 °C. Ook Umatilla County, Ore., heeft een nieuw record van 22,2 °C. Het record van 21,7 °C uit 1935 ging hierdoor de prullenbak in. Het record van gemiddeld 16,7 °C uit 1938 behaald in Twin Falls, Idaho ging erachteraan door het nieuwe record van gemiddeld 17,2 °C. In Alexandria, La., bereikte het kwik een recordhoogte van 33,9 °C. In Phillips County, Mont., werd het record van 15,6 °C vervangen door een recordtemperatuur van 21,1 °C. Er wordt verwacht, dat voor het einde van de maand nog meer records zullen sneuvelen.

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 januari 2012, 00:17 uur | Bericht #324235
Kustwacht bevrijdt twee vastgelopen schepen uit ijs bij Michigan


Archief

De US kustwacht heeft twee schepen uit het ijs bevrijd, nadat deze vast waren komen te zitten in het ijs in de Straat van Mackinac tussen de noordelijke en zuidelijke schiereilanden van Michigan. Autoriteiten zeggen, dat de 18 koppige bemanning van het 207 meter lange vrachtschip de "Manistee" zaterdag morgen op ijs waren gestuit ten westen van de Mackinac Bridge. De bemanning van de ijsbreker de "Biscayne Bay" heeft het vrachtschip geëscorteerd naar Lake Huron. De Biscayne Bay bevrijdde op vrijdagavond al de 27 meter lange veerboot de "Huron" uit het ijs tussen Saint Ignace en Mackinac Island.
De ijsbreker en zijn bemanning is sinds december al bezig met vaarroutes op Lake Superior en Lake Michigan ijsvrij te houden als onderdeel van Operation Taconite, de grootste binnenlandse ijsbreker operatie van de kustwacht.

© onweer-online
Bron: ABC
| Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:35 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 februari 2012, 14:24 uur | Bericht #326986
Van epische koude naar sneeuwstorm

Alsof de koudste temperaturen ooit gemeten (-61.7 °C ) nog niet genoeg zijn voor de inwoners van Alaska, is er nu een sneeuwstorm op komst. Hevige sneeuwval en windstoten van orkaankracht zullen later vandaag het zuiden van Alaska bereiken inclusief de grootste stad: Anchorage het gebied bereiken: een krachtig stormfront rolt de Golf van Alaska binnen.

alaska.jpg

Het is een ongelooflijke winter voor vele inwoners van de 49ste staat, terwijl van de USA zich afvraagt, wanneer de echte winter nu eindelijk gaat beginnen. Al verschillende keren is het kwik in Alaska gedaald tot -45 °C. Afgelopen weekeinde daalde de temperaturen nog verder tot meer dan -60 °C. De relatief milde temperaturen van de afgelopen twee dagen zijn een voorbode van de komende storm. Hoewel hevige sneeuwval niets bijzonders is voor Alaska, maakt de bijkomende wind de omstandigheden op de weg gevaarlijk.

© onweer-online
Bron: Accuweather, NOAA
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 februari 2012, 21:21 uur | Bericht #339891
| Gewijzigd: 20 februari 2012, 21:22 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 februari 2012, 13:38 uur | Bericht #340446
Wind en sneeuwduinen leiden tot enorme verkeerschaosDe I-79 moest in het westen van Pennsylvania over enkele kilometers afgesloten worden wegens de enorme verkeerschaos bij winterse omstandigheden. De eerste aanrijding werd gemeld rond 11 a.m. in Mercer County, Pennsylvania. Er zijn meerdere gewonden gevallen, maar gelukkig waren het geen zware verwondingen. De autoriteiten van het Pennsylvania Department of Transportation schatten, dat zeker 30 auto's en meerdere vrachtwagen combinaties betrokken zijn bij de aanrijding. De weg is weer vrijgegeven om 4 P.M. lokale tijd. De meteorologen van accuweather hebben de zware storm en de sneeuw (veroorzaakt door het "lake-effect") de gehele dag gevolgd. Het ongeluk is volgens hen veroorzaakt, doordat het zicht tot bijna nul werd gereduceerd door sneeuwstormen.

© onweer-online
Bron: Accuweather
| Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:35 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 februari 2012, 21:09 uur | Bericht #340491
| Gewijzigd: 26 februari 2012, 21:10 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 maart 2012, 19:36 uur | Bericht #342341
Deel van I-40 in Arizona afgesloten door winterstorm

120318040430_storm_snow_arizona_story_top.jpg

Een winterstorm net hevige sneeuwval en windstoten heeft de autoriteiten ertoe gedwongen om een stuk van bijna 300 km van de I 40 in het noorden van Arizona tot nader order af te sluiten. De weg werd om 6:30 a.m. (9:30 a.m. ET) in beide richtingen afgesloten. Het gedeelte ligt ongeveer tussen Kingman in het westen van Arizona tot Winslow in oostelijke richting. Hieronder valt ook de stad Flagstaff. Deze van de I 17 ten zuiden van Flagstaff moesten ook afgesloten worden, net als verschillende andere autowegen. Zondagochtend had Flagstaff al 20-25 sneeuw gekregen. Er is tot bijna een meter sneeuw voorspeld. Op de I 40 zijn verschillende ongelukken gebeurd en zijn meerdere auto's vast komen te zitten. Gelukkig is er maar één persoon licht gewond geraakt. Het overgrote deel van Arizona blijft zondag een winter weer "advisory" of een "winter storm warning" gelden. De waarschuwing voor een winterstorm geldt tot zondag middernacht.

© onweer-online
Bron: CNN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 maart 2012, 14:23 uur | Bericht #342418
Late winterstorm: Duizenden nog steeds zonder stroom, scholen gesloten

Het is inmiddels gestopt met regenen en sneeuwen, maar duizenden zitten nog steeds zonder stroom. Door de zware wind vielen er elektriciteitspalen om in Laguna Hills, Laguna Woods, Santa Ana, Long Beach, Whittier, West Covina en Santa Monica. Een populair winkelcentrum in Marina del Rey kwam zonder stroom te zitten nadat een elektriciteitsdraad naar beneden kwam nabij de kruising tussen Venice en Lincoln boulevards. Zondagnacht zaten meer dan 13.000 klanten van Southern California Edison nog steeds zonder stroom. Reparatieteams hebben de hele nacht doorgewerkt om de schade te herstellen. De Bear Unified School District heeft voor maandag alle lessen afgezegd wegens zware sneeuwval. De temperaturen liggen momenteel 10 F° onder het gemiddelde. In het midden van de week wordt beter weer verwacht.

© onweer-online
Bron: ktla
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 maart 2012, 14:29 uur | Bericht #342420

Snow in Lake Stevens, Wa. Big flakes too. About an inch in the last hour. Exactly two months to the date and it's snowing again in Lake Stevens, WA. WHERE IS SPRING!!!| Gewijzigd: 19 maart 2012, 14:42 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.992 topics, welke bij elkaar 442.547 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.068 leden.
Het nieuwste lid is 3lcotillo.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3715 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3715, lezen 6 mensen het topic "Onweerskansen 17 t/m 20 juni 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Fotowedstrijd Lente

Lente discussietopic

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden