Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Jasper, IA; Mahaska, IA; Marion, IA; Polk, IA; Warren, IA.

7 May 2024 08:27:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carter, OK; Garvin, OK; Murray, OK.

7 May 2024 08:27:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Audrain, MO; Boone, MO; Callaway, MO; Monroe, MO.

7 May 2024 08:27:35

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Chariton, MO; Howard, MO; Randolph, MO.

7 May 2024 08:27:35

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Cooper, MO.

7 May 2024 08:27:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camden, MO; Laclede, MO; Miller, MO; Morgan, MO; Pulaski, MO; Webster, MO; Wright, MO.

7 May 2024 08:27:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Appanoose, IA; Davis, IA; Jasper, IA; Lucas, IA; Mahaska, IA; Marion, IA; Monroe, IA; Polk, IA; Poweshiek, IA; Wapello, IA; Warren, IA; Wayne, IA.

7 May 2024 08:27:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, MO; Chariton, MO; Linn, MO; Macon, MO; Mercer, MO; Putnam, MO; Schuyler, MO; Sullivan, MO.

7 May 2024 08:18:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camden, MO; Dallas, MO; Laclede, MO; Miller, MO; Morgan, MO; Pulaski, MO; Webster, MO; Wright, MO.

7 May 2024 08:18:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Muskogee, OK; Sequoyah, OK.

7 May 2024 08:18:56

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Chariton, MO; Randolph, MO.

7 May 2024 08:18:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carter, OK; Garvin, OK; Murray, OK; Stephens, OK.

7 May 2024 08:18:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cole, MO; Moniteau, MO.

7 May 2024 08:18:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chariton, MO; Cooper, MO; Howard, MO; Macon, MO; Randolph, MO; Saline, MO.

7 May 2024 08:18:55

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Warren, IA.

7 May 2024 08:18:55
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 november 2011, 09:03 uur | Bericht #299884
A31 blijft tot zaterdagmiddag dicht

De A31 tussen Heek en Gronau blijft door de kettingbotsing van vrijdagavond zeker tot zaterdag rond het middaguur afgesloten. De maatregel geldt voor zowel de richting Emden als Bottrop. Bij het ongeluk zijn twee mannen en een vrouw om het leven gekomen. De twee mannen zijn Duitsers. De identiteit van de vrouw is nog niet bekend. Er zijn ook 14 mensen zwaargewond geraakt en 21 andere hebben lichte verwondingen opgelopen. Het ongeluk gebeurde vrijdagavond rond kwart over zeven. In de dichte mist botsten meer dan dertig auto's op elkaar. Op de snelweg ontstond er een chaos. Hulpdiensten uit de regio werden ingezet om te assisteren. Drie slachtoffers zijn overgebracht naar het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Volgens een chirurg van het ziekenhuis gaat het om Duitse slachtoffers.

Bron: RTV oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 november 2011, 09:12 uur | Bericht #299886
Acht doden bij ongelukken aan Duitse grens

Bij twee ongevallen in Duitsland zijn sinds vrijdagavond acht mensen omgekomen. Tientallen anderen raakten gewond. Beide ongevallen gebeurden niet ver van de grens met Nederland. Op de Duitse A31, net over de grens bij Enschede, ontstond gisteravond kort na 7 uur een kettingbotsing. Twee mannen en een vrouw kwamen om het leven, aldus een politiewoordvoerder. De twee mannen zijn Duitsers, de identiteit van de vrouw is nog niet bekend. 'Ook zijn er 35 gewonden gevallen, van wie 14 ernstig', aldus de zegsman. Over de identiteit van de gewonden kon hij niets zeggen. Veel gewonden zijn naar ziekenhuizen overgebracht. De Duitse politie weet niet of er ook gewonden in Nederlandse ziekenhuizen zijn opgenomen.



Het ongeluk gebeurde tussen Heek en Gronau. Het zicht was door de mist beperkt tot ongeveer 100 meter. Bij het ongeval waren ruim 50 voertuigen betrokken. De A31 tussen Heek en Gronau is zeker tot zaterdag rond het middaguur gesloten. De maatregel geldt voor zowel de richting Emden als Bottrop. Na de kettingbotsing bood het Nederlandse Korps landelijke politiediensten (KLPD) hulp aan, maar volgens de Duitse politie werden Nederlandse agenten en Nederlands ambulancepersoneel niet betrokken bij de hulpverlening.

In Aken, niet ver van de Limburgse grensplaats Vaals, botsen vanmorgen om 1.20 uur door onbekende oorzaak twee personenauto's op elkaar. Vijf mensen kwamen om, twee anderen raakten zwaargewond. Een politiewoordvoerder zei dat de identiteit van de slachtoffers nog niet bekend is, maar dat vaststaat dat het geen Nederlanders zijn. Het was niet mistig.

Bron: AD | Gewijzigd: 25 april 2017, 11:54 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 november 2011, 10:24 uur | Bericht #300164
Dode en zwaargewonde bij ongeluk Wateringen

Bij een eenzijdig ongeval in Wateringen is in de nacht van zaterdag op zondag een inzittende van een auto omgekomen. Op de Stoelmatter in Wateringen vloog de auto met grote snelheid uit de bocht en botste tegen een boom; meldt de website Regio15. Bij aankomst van de ambulance bleek de bijrijder al te zijn overleden. De bestuurder is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft technisch onderzoek verricht naar de oorzaak van het ongeval. Elders in de media wordt gesuggereerd, dat de zeer dichte mist ook een rol heeft gespeeld.

Reactie van één van de lezers
Wij hoorde vannacht, in ons huis in het wateringseveld, een auto meerdere malen vol accelereren. En dat terwijl het zicht minder dan 100 meter was door de mist. Wat bezielt die mensen toch om zoiets te doen? Hoe dan ook, verschrikkelijk dan de bijrijder overleden is.

Bron: WestOnline | Gewijzigd: 20 november 2011, 10:25 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 november 2011, 15:42 uur | Bericht #300234
Dichte mist: 'Denk na voordat je de weg op gaat'

De mistwaarschuwing die het KNMI gisteren liet uitgaan, blijft van kracht. Ons land, en met name de westelijke helft, is op veel plaatsen nog steeds gehuld in dichte mist. De ANWB adviseert mensen die de weg op willen, eerst na te denken of dat wel nodig is. 'Denk twee keer na. Er is dichte tot zeer dicht mist, met soms zicht van nog geen 50 meter', aldus een woordvoerder. 'Dat is link.' In het noord- en zuidoosten is het wel wat opgeklaard.



Wegens het verminderde zicht waarschuwt het KNMI middels een 'code geel'. De mist lost nauwelijks op. Door het opvriezen van de mist kunnen bruggen en viaducten glad zijn, zegt het KNMI. Volgens Weeronline hebben alleen Noord-Brabant en Limburg niet te kampen met de mist.

Een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten liet zondagmiddag weten dat de mist niet tot veel problemen heeft geleid. Ongevallen op de snelwegen als gevolg van de mist deden zich voor zover hij wist niet voor. In Wateringen kwam gisterenavond een passagier om het leven bij een eenzijdig auto-ongeval. De auto waarin de man zat, vloog uit de bocht en tegen een boom. De bijrijder was op slag dood. De bestuurder van de wagen is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Mogelijk heeft de dichte mist het zicht van de bestuurder belemmerd.

Vluchten geannuleerd
Ook luchthaven Schiphol ondervindt last van de mist. Tientallen vluchten vanaf Schiphol zijn vandaag geannuleerd wegens de dichte mist, zo meldt een woordvoerster. Het gaat om vluchten met Europese bestemmingen.

Aankomende vluchten hebben een vertraging van een half uur tot een uur. Verwacht werd dat de problemen aan het begin van de middag zouden afnemen, maar dat is niet het geval. 'Het is wel iets beter geworden, maar niet zo veel beter als we hadden gehoopt', aldus de woordvoerster.

Bron: AD | Gewijzigd: 25 april 2017, 11:54 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 november 2011, 21:07 uur | Bericht #300329
Schiphol schrapt vluchten wegens dichte mist

Op de Nederlandse luchthaven Schiphol zijn vandaag tientallen vluchten geannuleerd wegens de dichte mist. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven gemeld. Het gaat om vluchten met Europese bestemmingen, waaronder twee vluchten richting Brussel en één Brussel-Schiphol.



Aankomende vluchten hebben nu al een vertraging van een half uur tot een uur. Verwacht werd dat de problemen aan het begin van de middag zouden afnemen, maar dat bleek niet het geval. "Het is wel bij vlagen iets beter geworden, maar niet zo veel beter als we hadden gehoopt. Daardoor konden we de vertragingen niet inhalen", aldus de woordvoerster.

Bij mist heeft Schiphol minder capaciteit op de start- en landingsbanen. Dit is een gevolg van het besluit van de luchtverkeersleiding om meer ruimte tussen de vertrekkende en aankomende vliegtuigen in te bouwen wegens het beperkte zicht. Veel luchtvaartmaatschappijen anticiperen hierop door vluchten preventief te annuleren.

Reizigers zijn niet het enige slachtoffer van de mist. Eerder moest ook de voetbalwedstrijd Excelsior-AZ er al aan geloven.

Bron: HLN | Gewijzigd: 25 april 2017, 11:54 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 november 2011, 22:09 uur | Bericht #300337
Visbootjes raken de weg kwijt in de mist bij Neeltje Jans

De KNRM heeft zondagmiddag de handen vol gehad aan vissers die in de dichte mist in de problemen zijn geraakt nabij de stormvloedkering. Even voor half vijf werd reddingboot Koopmansdank opgeroepen voor een vaartuig die in de dikke mist op zee de weg kwijt was.

Het bleek te gaan om een vier meter lang sportvisbootje te gaan. De twee Belgische vissermannen, die zonder werkende gsm of marifoon de zee op waren gegaan, hadden zich aan de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering vastgemaakt. Na enig zoekwerk werden ze onder begeleiding van de reddingboot naar de buitenhaven van de Roompotsluis gebracht.

Meteen daarna kwam er een tweede melding binnen van een bootje dat langs de veiligheidslijn lag. De reddingboot kon echter niks vinden. Na veel vragen via de marifoon aan andere vissers en overleg met de verkeerspost bleek dat de vissers zich heimelijk achter de reddingboot naar binnen hadden begeven, zonder zich af te melden.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 november 2011, 00:58 uur | Bericht #300405
'Noorden en oosten potdicht door mist'

De ANWB verwacht dat dichte mist maandagochtend vooral in het noorden en oosten van Nederland voor verkeershinder zal zorgen. Dat meldt een woordvoerder maandag kort na middernacht. Plaatselijk zal aanvriezende mist zorgen voor gladheid. Weggebruikers moeten daar vooral op bruggen en viaducten op bedacht zijn. Verwacht wordt dat de mist die zondag boven het land hing, zich verder zal uitbreiden. De ANWB houdt daarom rekening met een drukke ochtendspits maandag.

Bron: NU.nl
Marching ever onward to tomorrow!
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 november 2011, 09:12 uur | Bericht #300421
Lange files door mist

De mist hindert het ochtendverkeer maandag ernstig, er staan lange files. Rond 08.00 uur stond er in totaal 400 kilometer file op de Nederlandse wegen. Normaal gesproken is dat zo'n 200 kilometer rond die tijd. Volgens een woordvoerder van de ANWB was het rond acht uur het drukst rond Amsterdam en dan met name op de A9 (19 kilometer tussen Heemskerk en Raasdorp) en de A7 (17 kilometer Tussen Hoorn en Zaandam). ,,En het hoogtepunt van de drukte is nog niet bereikt.''

Automobilisten vertrokken eerder van huis en hielden meer afstand, waardoor files eerder dan anders ontstonden en langer waren dan normaal. Voor zover bekend zijn er nog geen ongevallen gebeurd op de snelwegen. Op veel plaatsen zijn de spitsstroken gesloten. Die worden door camera's bewaakt; de strook blijft dicht als de camera's niet goed zijn te gebruiken, bijvoorbeeld bij sneeuw of mist.

Bron: PZC
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 november 2011, 09:24 uur | Bericht #300422
Veel hinder op de weg door dichte mist



n bijna het hele land ondervinden weggebruikers veel hinder van het mistige weer. Even voor 08:00 uur stond er ruim 400 kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) maandag.
Normaal gesproken is het drukste moment van de maandagochtendspits pas rond 08:45 uur. De verwachting is dan ook dat de totale filelengte nog zal oplopen.

Vanwege de mist zijn in bijna het hele land spitsstroken afgesloten. Rijkswaterstaat kan vanwege het slechte zicht de veiligheid niet garanderen. Dit levert op de bekende knelpunten veel langere files op dan gebruikelijk. Bovendien moet het verkeer in het noorden en oosten van het land rekening houden met aanvriezende mist, wat verraderlijke situaties op kan leveren.

Opvallend genoeg gebeuren er relatief weinig aanrijdingen tijdens maandagochtendspits, wat nog meer vertraging gelukkig beperkt. Vooralsnog ging het alleen volkomen mis op de N33. Daar gebeurde even voor 08:00 uur een aanrijding ter hoogte van Veendam, waarna de rijbaan in beide richtingen werd afgesloten. Overigens deden zich opvallend weinig ongevallen voor op snelwegen: tussen zes en acht uur werden 8 aanrijdingen gemeld. De VID concludeert dat veel mensen hun snelheid hadden aangepast.

Schiphol annuleert tientallen vertrekkende vluchten
Ook luchthaven Schiphol heeft maandagochtend last van dichte mist. Een tiental vertrekkende vluchten is hierdoor geannuleerd. Dat heeft Luchtverkeersleiding Nederland gemeld, zo bericht RTL Nieuws. Ook vluchten naar landen als België en Engeland hebben problemen, omdat ook daar de luchthavens met mist kampen. Luchtverkeersleiding Nederland adviseert passagiers contact te houden met de luchtvaartmaatschappijen en op de teletekst te kijken voor actuele vluchtinformatie.

Bron: Blikopnieuws | Gewijzigd: 25 april 2017, 11:55 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 november 2011, 09:38 uur | Bericht #300427
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 november 2011, 09:51 uur | Bericht #300432
Fotogalerij: Potdicht door mist

Ook maandag hangt in Nederland dichte mist. De mist, die zondag ook al voor overlast zorgde, is naar verwachting op het hoogtepunt van de ochtendspits het dichtst. De mist zal de hele dag blijven hangen. Bekijk de beelden.

mist_1.jpg

mist_2.jpg



mist.jpg


Mountainbikers fietsen zondag in de mist in een park in Zoetermeer.

Bron: De Pers | Gewijzigd: 25 april 2017, 11:55 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 november 2011, 09:57 uur | Bericht #300433

De verkeerstoren van Schiphol gehuld in dichte mist. Tientallen vluchten vanaf Schiphol zijn zondag geannuleerd wegens de dichte mist. Het ging om vluchten met Europese bestemmingen. Aankomende vluchten waren vertraagd. Verwacht werd dat de problemen aan het begin van de middag zouden afnemen, maar dat bleek niet het geval.


Verkeer zondag in de mist op de Hoge Veluwe, nabij de Woeste Hoeve en de A-50




De wedstrijd Excelsior tegen AZ wordt na een helft gestaakt vanwege de dichte mist. Vlnr: Directeur Simon Kelder van Excelsior, scheidsrechter Kevin Blom, zijn assistenten Patrick Langkamp en Nicky Siebert en doelman Wesley de Ruiter van Excelsior verlaten zondag het veld.

mistbankje.425.jpg
Een man zit zondagochtend in de mist op een bankje in een park in Utrecht.

Bron: De Pers | Gewijzigd: 25 april 2017, 11:55 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 november 2011, 10:11 uur | Bericht #300434
Dikke mist legt luchthavens Londen bijna volledig lam

In de verschillende luchthavens van Londen zijn zondagavond duizenden passagiers gestrand. Een dikke mistlaag verhindert honderden vliegtuigen op te stijgen of te landen, zo laten de autoriteiten weten.Op de luchthaven van Heathrow, de grootste van Groot-Brittannië, zijn 132 vluchten geannuleerd, waarvan 50 van British Airways. Het gaat om 74 vertrekkende en 58 aankomende vluchten. Andere vluchten hebben dan weer vertraging opgelopen. Op London City is er sprake van 44 vluchten.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 november 2011, 10:29 uur | Bericht #300447
Mist legt vliegverkeer op Eindhoven en Rotterdam stil



Op Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport was vanochtend geen vliegverkeer mogelijk door de mist. Vertrekkende vluchten zijn vertraagd of geannuleerd. Inkomende vluchten wachten op weersverbetering of zijn uitgeweken. Eindhoven Airport verwacht in de loop van de ochtend verbetering en hoopt dat vliegtuigen dan alsnog kunnen vertrekken of landen.

Ook vliegveld Rotterdam The Hague Airport heeft last van de mist. "Er vliegt niets", zo zei een woordvoerster van de luchthaven. Zowel vertrekkende als aankomende vluchten zijn hierdoor ontregeld. Op de luchthaven van Schiphol werden eerder op de dag ook al tientallen vertrekkende vluchten geannuleerd vanwege de mist. Ook gisteren al werd het vliegverkeer deels verlamd door een dichte mist. Zowel op Schiphol in Nederland, als op de Londense luchthavens City en Heathrow werden tientallen vluchten geschrapt.

Bron: HLN | Gewijzigd: 25 april 2017, 11:55 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 november 2011, 10:42 uur | Bericht #300450
Gewonde door aanrijding door mist A12

Bij een kop-staartbotsing met drie auto’s op de afrit van de A12 bij knooppunt Velperbroek is zondagavond minstens één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.



Het ongeval gebeurde kort na zeven uur op de rijbaan van Westervoort richting Velp/Rheden. Het verkeer op de afrit stond stil voor de verkeerslichten van Knooppunt Velperbroek. Een achteropkomende automobilist(e) had vermoedelijk door de zeer dichte mist te laat in de gaten dat het verkeer stil stond. In totaal raakten drie personenauto’s betrokken bij het ongeval. Over de aard van het letsel en de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.



Bron: Blikopnieuws | Gewijzigd: 25 april 2017, 11:55 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 november 2011, 10:45 uur | Bericht #300454
Deel N33 bij Veendam afsloten voor ernstige aanrijding



Een deel van de N33, nabij de afrit naar N366, is maandagmorgen afgesloten geweest voor het verkeer nadat er even na 07.30 uur een ernstige aanrijding heeft plaatsgevonden. Door de dichte mist was een traumateam met een bus onderweg naar het ongeval in plaats van met de helikopter. Bij de aanrijding zouden meerdere voertuigen betrokken zijn. Wat er zich precies heeft voorgedaan is nog niet bekend. Omstreeks 09.30 uur is de N33 weer vrijgegeven voor het verkeer.

Bron: Blikopnieuws | Gewijzigd: 25 april 2017, 11:56 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 november 2011, 12:46 uur | Bericht #300485
Langdurige mist komt door luchtblokkade

Mist is voor de herfst niet bijzonder, maar dat het al bijna een week aanhoudt zoals nu wel. Dat komt door een zogenoemde luchtdrukblokkade. Daardoor verandert het weer nauwelijks, legt een woordvoerder van Weeronline uit. Met de herfst worden de dagen korter en de lucht vochtiger. De zon krijgt dan minder tijd om de mist weg te branden, waardoor die blijft hangen. Normaal gaat de herfst gepaard met soms stevige windvlagen. Die waaien de mistflarden alsnog uit elkaar, maar nu is het vrijwel windstil.

Dat komt door een hogedrukgebied boven Oost-Europa, waardoor er nauwelijks verschuivingen zijn. "Eigenlijk hebben we nu te maken met een landklimaat in plaats van een zeeklimaat", zegt de woordvoerder. "Bij een landklimaat zie je veel vaker dit soort hardnekkige mist."

"Ironisch genoeg was het geweldig geweest als we deze luchtdrukblokkade in de zomer hadden gehad. Dan was er nauwelijks regen geweest en hadden we een lange periode zon gehad", zegt de woordvoerder. In de zomer is de lucht namelijk minder vochtig omdat de zon dan meer tijd heeft alles te verdampen.

In het oosten, tegen de Duitse grens aan, en in Zuid-Limburg is nauwelijks sprake van mist. In de rest van het land is het pas op vierhonderd meter hoogte goed vertoeven. "Er is geen regen en de zon schijnt nog altijd. Maar je hebt wel een wolkenkrabber nodig om daar wat van te zien. Het is hetzelfde effect als wanneer je terugkomt van een vakantie in een warm land en boven een zonnig Nederland neerdaalt. Zodra je door de wolken gaat is het weer grijs."

De mist heeft ook zijn voordelen. Normaal gaat november gepaard met veel regen, maar daar is deze maand nauwelijks sprake van geweest. De verwachting is wel dat een lagedrukgebied vanaf donderdag terrein wint. Vrijdag kan het daarom weer gaan regenen.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 november 2011, 12:47 uur | Bericht #300486
Vliegverkeer op Eindhoven Airport hervat

Op Eindhoven Airport is maandag rond het middaguur het vliegverkeer op gang gekomen. Van het ene op het andere moment was de mist op de regionale luchthaven weg en brak de zon door, zei een woordvoerder. Maandagochtend kon er geen enkel vliegtuig arriveren of vertrekken. In totaal zeven vertrekkende vluchten werden geannuleerd en zeven vliegtuigen moesten uitwijken naar Weeze in Duitsland. Enkele vluchten liepen flinke vertraging op.

De luchthaven verwacht dat er de hele middag gevlogen kan worden, maar waarschuwt dat de mist na zonsondergang kan terugkeren.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 november 2011, 14:05 uur | Bericht #300497
Vliegverkeer Londen gehinderd door dichte mist

Door dichte mist konden maandag tientallen vluchten niet vertrekken vanaf luchthavens in Londen. Heathrow meldde dat er 24 vertrekkende vluchten werden geannuleerd en veertig vluchten naar de luchthaven. Ook City Airport, in het oosten van Londen, werd door de mist gedwongen vluchten te annuleren.

Vluchten naar onder andere Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Stockholm, Keulen, Parijs en Nice bleven aan de grond. Volgens de Britse meteorologische dienst Met Office zou de mist later op de dag oplossen.

Ook in Nederland zorgt de mist voor problemen. Vanaf de luchthavens in Eindhoven en Rotterdam vertrekken vrijwel geen vluchten en ook landen is door de mist lastig. Vliegtuigen die in Rotterdam en Eindhoven zouden landen zijn uitgeweken naar Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven in Nederland.

Op Schiphol kampt het vliegverkeer met veel vertragingen. De luchthaven heeft al bijna een week last van de mist. Door het slechte zicht moeten vliegtuigen een grotere afstand tot elkaar bewaren. Hierdoor kunnen er per uur minder vliegtuigen landen.

De mist is het gevolg van een luchtdrukblokkade. Boven Oost-Europa hangt een hogedrukgebied, dat door de blokkade nauwelijks verschuift. "Eigenlijk hebben we nu te maken met een landklimaat in plaats van een zeeklimaat", aldus een woordvoerder van Weeronline. "Bij een landklimaat zie je veel vaker dit soort hardnekkige mist."

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 november 2011, 14:13 uur | Bericht #300503
Verdubbeling avondspits verwacht door mist

De avondspits wordt maandag twee keer zo zwaar als normaal. "Meestal staat er ongeveer 150 kilometer file, maar nu verwachten we dat een piek van driehonderd kilometer gemakkelijk wordt gehaald", zegt een woordvoerder van de ANWB. De eerste files komen volgens haar vanaf 15.00 uur bij Amsterdam te staan. "We hebben een erg drukke ochtendspits gehad en vaak zie je dan dat mensen meer gespreid over de dag naar huis gaan." Net als in de ochtend wordt een korte nasleep verwacht. "Er gebeuren weinig ongelukken omdat iedereen wat meer afstand houdt. Rond 19.00 uur moet het wel gedaan zijn."

De ochtendspits was met een piek van 450 kilometer erg fors. Normaal staat tweehonderd tot 250 kilometer file. Weeronline verwacht dat de mist dinsdag ook de hele dag aanhoudt en voor problemen zorgt.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.857 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 184 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 184, lezen 4 mensen het topic ""Als alle ijs smelt, loopt Vlaanderen onder water"".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden