Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

29 Apr 2024 15:39:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

29 Apr 2024 14:28:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Karnes, TX; Wilson, TX.

29 Apr 2024 14:22:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

29 Apr 2024 13:08:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:32:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:30:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brazoria, TX; Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:10:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, TX.

29 Apr 2024 12:10:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Karnes, TX; Wilson, TX.

29 Apr 2024 11:55:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

29 Apr 2024 11:51:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Liberty, TX.

29 Apr 2024 11:42:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Harris, TX.

29 Apr 2024 11:37:12

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Orange, TX.

29 Apr 2024 11:26:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Orange, TX.

29 Apr 2024 11:20:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Newton, TX; Orange, TX.

29 Apr 2024 11:16:50
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats: Hoogvliet
Berichten: 356
Lid sinds: 18 jan. 2010
22 november 2011, 22:59 uur | Bericht #300924
Citaat van Tyshane, dinsdag 22 november 2011, 22:52 uur Ik vind het wel jammer te lezen dat er kritiek is op de mensen die de verwachtingen maken. Het is makkelijk om aan de zijlijn te staan en kritiek te hebben, zeker als je zelf geen verwachtingen maakt. Ga er maar eens aan staan, met argumenten, kaarten en onderbouwingen een heel verhaal schrijven en daarna al die kritiek pareren. Terwijl er duidelijk bij gezet is, dat het voor de lol is, dat je er niet teveel waarde aan moet hechten en dat het gewoon leuk is om te volgen en als discussievoer. Niets meer, niets minder.

En gokken, nee dat is het absoluut niet, dan zou je namelijk ook niet de kaarten hoeven in te duiken en de computerberekeningen te hoeven volgen. Dan zou je gewoon willekeurig een scenario kiezen en hopen dat het goed is.

Het is kritiek jazeker maar niet zo dat ik het niet waardeer dat men verwachtingen maakt. Ik lees ze graag en hoop ook dat ze uitkomen.
Woonplaats:
Berichten: 4905
Lid sinds: 16 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 november 2011, 23:00 uur | Bericht #300925
@RdW 22/11/11

En langzaam maar zeker wordt dat duidelijk in het weerbeeld. Zo zien we op dit moment op de neerslagradar vanuit het westen regengebiedjes naderen, die vooral in het westen en noorden wat regen kunnen brengen.

Gevolg van zwakke frontaal systeem dat nu boven Engeland ligt en naar ons land trekt, maar onder invloed van hogedruk ten oosten in activiteit zal afnemen.

Morgen zal het daarom weer meest droog zijn, en in die zin is de aanstaande overgang fraai gekenmerkt. Want de omstelling van het patroon die dan tóch gaat plaatsvinden de komende periode zal heel geleidelijk verlopen.

Donderdag zien we onder invloed van ten westen van de UK in noordoostelijke richting koersende lagedruk, opnieuw de oostelijke hogedruk in kracht toenemen.

Hoewel de aanvoer op hoogte zuidwestelijk is blijft het deze dag droog, wel zal de bewolking overheersen en de temperaturen zijn gemiddeld rond de normale 8 C. De kans op lichte vorst in de nacht en ochtend, actueel al weer -1.2 C in Twente, gaat er uit.

Vrijdag vooral voor het westen en noorden de kans op regen groot is, door wegzakken van de oostelijke hogedruk en actieve lagedruk boven het NW van Scandinavië, ook zal er deze dag duidelijk meer wind staan dan de laatste tijd.

En daarmee is een van de opmerkelijke aspecten van deze aparte novembermaand genoemd, de wind.
De maand was nl heel rustig (voor enige stations zal het de november worden met de laagste gemiddelde windsnelheid), heel droog (wellicht neerslagrecord, bijna record lage waterstanden), veel mist (zowel op uitgebreide schaal als langdurig) en de regionaal opmerkelijk lage temperaturen door het grenslaag weer (in het noordoosten 1 van de koudste 2e decade temp in de laatste 50 jaar).

En de hogedruk die voor dit weerbeeld heeft gezorgd is niet zo maar 1,2,3 uit de kaarten. Ook na de –regionaal- wisselvalligere vrijdag zien we hernieuwde drukstijgingen, nu echter meer ten zuiden van ons gebied.

Op zaterdag leidt dit tot al weer een meest droge dag waarin het in de nacht in opklaringen kan afkoelen tot het vriespunt, en overdag 7-9 C.

Zondag dan weer noordelijke lagedruk aan zet is, kans op regen is dan groter vooral voor het westen en noorden, op maandag is zuidelijke hogedruk dan weer bepalend met een droge dag.

Volgende Dinsdag laat aanzet tot grondigere herschikking op de weerkaarten zien. Opnieuw actieve lagedruk nabij IJsland laat flinke koude lucht over de Oceaan zuidwaarts uitstromen, waardoor de zuidelijke hogedrukzone wordt onderbroken/afgebroken ter hoogte van de Azoren (!).

Straalstroom komt hierdoor iets zuidelijker en de windkracht en wisselvalligheid gaan bij ons dan landelijk toenemen. Vanaf dan in het hele land enkele wisselvallig, winderige en vrij zachte dagen met gemiddelde etmaalwaarden tussen 8-12 C.

De 10-daagse laat zien dat begin december de stroming geleidelijk meer noordwest zal worden.

Beide pluimen van de hoofdmodellen laten voor de dagen net voor Sint de toenemende kans op wat kouder weer zien, met maximaal rond de 5 C en in de nacht rond het vriespunt. Wellicht dat het dan tot winterse buien (niet bepaald het kenmerk van deze herfst) zal komen.

Een aanzet tot werkelijke en langdurigere afkoeling lijkt echter ook dan nog niet aan de orde. | Gewijzigd: 22 november 2011, 23:00 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Waarom deze advertentie?
Ossekop
Lid
Woonplaats: Oss
Berichten: 256
Lid sinds: 30 jan. 2011
22 november 2011, 23:03 uur | Bericht #300926
Citaat van dfromdwgn, dinsdag 22 november 2011, 22:47 uur Close pls; steeds het gereageer op elkaar is de moeite niet waard
Ook ik maak me hier schuldig aan :S maar wel met onderbouwing. Dat is volgens mij ook het doel van een forum. Als je nergens meer op mag reageren kan er inderdaad een slotje op, maar moet je ook het forum zelf op slot gooien. Discussieren is prima, maar hou het netjes!
Beledigingen/ schelden direct aan iemands adres moeten gewoon verwijderd worden.
Geef onderbouwde kritiek en als je kritiek krijg, accepteer deze dan ook met gepaste tegenzin en ga niet meteen vol in de tegenaanval.

Ik vind het ook prachtig om zulke verwachtingen te lezen en geef ze ook complimenten voor de moeite (zie paar post terug) Maar ik blijf erbij dat het van te veel losse factoren aan elkaar hangt. Het weer van 4 dagen kan met 80-90% voorspeld worden, maar zelfs dan zit men er nog wel eens finaal naast. Het % juist te voorspellen weer over een periode van 3 maanden ligt denk ik nog onder de 20%. Ik hecht hier dus ook bijna geen waarde aan. Men hoeft er zelf ook totaal niet over in te zitten dat zijn/haar voorspelling niet helemaal uitkomt. Soms heeft men het bij het juiste eind en bij andere keren er misschien een beetje naast. Niets om je over te ergeren of over in te zitten, het blijven altijd maar verwachtingen.

Ik zou zeggen kop op en blijven hopen op die ene uitschieter met prachtige winterse taferelen! er zijn immers nog 3 maanden te gaan!!
| Gewijzigd: 22 november 2011, 23:07 uur, door Ossekop
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
22 november 2011, 23:04 uur | Bericht #300927
Ik zie toch wel wat veranderingen op kaarten van 100 hPa, ga dit eerst even met Johann over hebben en als ik het goed gezien heb en hij heeft tijd, dan hoop ik dat hij even een stukje schrijft daarover. Johann is veel beter in thuis bij de SPV (stratosfersiche polar vortex)
Woonplaats:
Berichten: 4905
Lid sinds: 16 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 november 2011, 23:07 uur | Bericht #300928
Citaat van Jan van Ooijen, dinsdag 22 november 2011, 23:04 uur Ik zie toch wel wat veranderingen op kaarten van 100 hPa, ga dit eerst even met Johann over hebben en als ik het goed gezien heb en hij heeft tijd, dan hoop ik dat hij even een stukje schrijft daarover. Johann is veel beter in thuis bij de SPV (stratosfersiche polar vortex)


Daar zie ik naar uit; erg spannend
Simon
Lid
Woonplaats: Elburg
Berichten: 145
Lid sinds: 25 aug. 2006
22 november 2011, 23:11 uur | Bericht #300929
Citaat van dfromdwgn, dinsdag 22 november 2011, 23:07 uur Daar zie ik naar uit; erg spannend

D aar blijven we voor op!!!
dg1979
Lid
Woonplaats: Sluis (Zeeuws-Vlaanderen)
Berichten: 269
Lid sinds: 29 jun. 2008
22 november 2011, 23:20 uur | Bericht #300932
Citaat van dfromdwgn, dinsdag 22 november 2011, 23:47 uur Close pls; steeds het gereageer op elkaar is de moeite niet waard


Neen net niet...
Ik volg dit topic op de voet, voor deze winter en ook de voorbije winters, en ik ben al jarenlang actief op deze site (wel hoofdzakelijk als meelezer, maar nu moet ik dit toch even kwijt)... En ik zie hier eenzelfde evolutie ontstaan zoals vanaf nieuwjaar 2011, waar er regelmatig mooie LT-verwachtingen opduiken, maar er vrijwel niets van terecht komt... Nu zie ik jammerlijk genoeg (ik ben ook een rasechte winterliefhebber!) steeds weer heel mooie LT-kaarten opduiken waar uiteindelijk niets van terecht komt, volgens bepaalde LT-kaarten zaten we nu al middenin de winter, dus weer hetzelfde fenomeen als vorige winter vanaf Nieuwjaar...

Ook al is het pas eind November en kan de winter alle kanten uit, maar ik zie helaas al weer iets wat op dooie mussen gelijkt... En als dit zo verdergaat dan ga ik dit topic en deze site ook laten voor wat het is, want ik word er eigenlijk een beetje moe van, zeker ook omwille van het feit dat als iemand zoiets zegt meteen neergesabeld word... Respecteer ook de mening van personen die de winterverwachtingen en/of de de kortere termijnvoorspellingen in twijfel durven trekken!!
Reins
Lid
Woonplaats: Hardenberg
Berichten: 144
Lid sinds: 7 okt. 2011
22 november 2011, 23:27 uur | Bericht #300935
Volgens mij sterkt het oostfront ook aan.
Nu nog wat wind uit het oosten.
zwoof
Lid
Woonplaats: Rijssen (Twente)
Berichten: 2015
Lid sinds: 8 jan. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 november 2011, 23:28 uur | Bericht #300936
Citaat van dg1979, dinsdag 22 november 2011, 23:20 uur Respecteer ook de mening van personen die de winterverwachtingen en/of de de kortere termijnvoorspellingen in twijfel durven trekken!!

Volgens mij doen ze dat overwegend hier. Vrijwel alles wordt tegen het licht gehouden en daar wordt dan weer over gediscussieerd . Of ik lees niet goed | Gewijzigd: 22 november 2011, 23:28 uur, door zwoof
https://zwoof.nl/Winterstatistieken en https://zwoof.nl/Zomerstatistieken
Woonplaats: Panningen
Berichten: 714
Lid sinds: 27 jun. 2011
22 november 2011, 23:31 uur | Bericht #300937
Ik lees dit topic amper,
niet omdat ik het niet interessant vind

maar meer omdat voor mij gewoon niets uitkomt waaraan ik kan zien wat er aan de hand is, zeer irritant. Maarja als iemand mij zegt wanneer er nu eens een pak sneeuw gaat vallen ben ik blij
Onweersdagen 2012: - nog niets - :)!
Reins
Lid
Woonplaats: Hardenberg
Berichten: 144
Lid sinds: 7 okt. 2011
22 november 2011, 23:37 uur | Bericht #300938
Ik persoonlijk denk dat er 4 en 5 december nog wel iets kan vallen.
Als er neerslag is natuurlijk. En dan als nog denk ik dat het natte sneeuw wordt.

Tot nu toe zijn alle kaarten kouder.

Edit:

Weg kou, Na 192H is de kou weg bij Nederland. | Gewijzigd: 22 november 2011, 23:47 uur, door Reins
xzaz
Lid
Woonplaats: Capelle aan den IJssel, Nederland
Berichten: 750
Lid sinds: 16 dec. 2009
22 november 2011, 23:42 uur | Bericht #300941
Citaat van dfromdwgn, dinsdag 22 november 2011, 22:47 uur Close pls; steeds het gereageer op elkaar is de moeite niet waard
Is de hele bedoeling van een forum niet het op elkaar reageren
Niet weer het weer!TV Commentaar
Eifel
Lid
Woonplaats: Belgische Eifel
Berichten: 744
Lid sinds: 1 nov. 2011
22 november 2011, 23:53 uur | Bericht #300942
Citaat van MRsnowman, dinsdag 22 november 2011, 23:37 uur Ik persoonlijk denk dat er 4 en 5 december nog wel iets kan vallen.
Als er neerslag is natuurlijk. En dan als nog denk ik dat het natte sneeuw wordt.

Tot nu toe zijn alle kaarten kouder.

Edit:

Weg kou, Na 192H is de kou weg bij Nederland.

Van mij mag het echt al is het maar natte sneeuw. Maar wat ons de laste paar weken leert. Dat is dat de kaarten elke dag weer veranderen.
Reins
Lid
Woonplaats: Hardenberg
Berichten: 144
Lid sinds: 7 okt. 2011
23 november 2011, 00:00 uur | Bericht #300944
Ja daarom.

Ach die sneeuw komt wel.
Eifel
Lid
Woonplaats: Belgische Eifel
Berichten: 744
Lid sinds: 1 nov. 2011
23 november 2011, 00:06 uur | Bericht #300945
Citaat van MRsnowman, woensdag 23 november 2011, 0:00 uur Ja daarom.

Ach die sneeuw komt wel.

Ik weet het wel zeker.
Gurdie
Lid
Woonplaats: Ten Boer
Berichten: 126
Lid sinds: 4 dec. 2010
23 november 2011, 00:09 uur | Bericht #300946
Waar heeft de pluim 'regio noord last van?

pluim_regio_noord_th.jpg
Ricootje
Lid
Woonplaats: Koedijk (Alkmaar-noord)
Berichten: 725
Lid sinds: 17 jun. 2011
23 november 2011, 00:11 uur | Bericht #300947
Nou ik kan de mensen gerust stellen kwa weer. De GFS run ziet er vrij gunstig uit! Na de maandwisseling voortdurend aanvoer van winterse buien, daarbij kan je dus denken aan onweer, hagel, (natte) sneeuw. Zeker 's nachts kan dat natuurlijk even blijven liggen, maar grootschalig winterweer en sneeuwval zitten er echt niet in tot de laatste kaart. Voordel is wel, de Alpen gaan eindelijk bakken met sneeuw krijgen, goed voor de wintersport. Bied geen garantie natuurlijk, want het is wel GFS. Maar het begint er op te lijken, Winterse Buien. Overigens zal dit wel weer afgebouwd worden, want traditie getrouw is 18z de koudste run. Een greep uit de kaarten:

Rmgfs1741.gif
Rtavn2761.png
Rtavn2881.png
Rtavn3721.png
xzaz
Lid
Woonplaats: Capelle aan den IJssel, Nederland
Berichten: 750
Lid sinds: 16 dec. 2009
23 november 2011, 00:14 uur | Bericht #300948
Om er nog wat positieve berichtgeving er tegenaan te gooien:
http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/artikel.asp?id=849
Aan het einde van de week toch wat kouder, komt door twee laag drukgebieden die van links naar rechts gaan maar niet niet op kunnen tegen de hogedrukgebieden, als een laagdrukgebied ten Noord oosten van ons komt te liggen is dat toch prima?
Niet weer het weer!TV Commentaar
Woonplaats: Amsterdam west
Berichten: 138
Lid sinds: 10 okt. 2010
23 november 2011, 00:15 uur | Bericht #300949
Nou mr Snowman, Dit zullen i.i.g pepernoten zijn
Wat betreft die lange termijn verwachtingen die kouder weer aangeven en tenslotte
als sneeuw voor de zon verdwijnen:"
Dit is nu typisch zo'n gevalletje 'zachte winter ziekte '.
De koude oplossingen worden vanzelf zacht(er)
Andersom zie je ook in koudere winters.

Maar waarom verwachten velen winterweer deze winter ?
Het kunnen net zo goed drie maanden grijs.saai.droog weerdagen worden
met constant temperaturen boven normaal.
Ik heb in ieder geval enkele winters meegemaakt (westen) zonder één sneeuwvlok
en een enkele ijsdag
xzaz
Lid
Woonplaats: Capelle aan den IJssel, Nederland
Berichten: 750
Lid sinds: 16 dec. 2009
23 november 2011, 00:20 uur | Bericht #300950
Citaat van sneeuwschuiver, woensdag 23 november 2011, 0:15 uur Nou mr Snowman, Dit zullen i.i.g pepernoten zijn
Wat betreft die lange termijn verwachtingen die kouder weer aangeven en tenslotte
als sneeuw voor de zon verdwijnen:"
Dit is nu typisch zo'n gevalletje 'zachte winter ziekte '.
De koude oplossingen worden vanzelf zacht(er)
Andersom zie je ook in koudere winters.

Maar waarom verwachten velen winterweer deze winter ?
Het kunnen net zo goed drie maanden grijs.saai.droog weerdagen worden
met constant temperaturen boven normaal.
Ik heb in ieder geval enkele winters meegemaakt (westen) zonder één sneeuwvlok
en een enkele ijsdag

Kan kan kan, het leuke van het weer zeker in Nederland is dat we op de wip zitten en dat er grote verschillen kunnen optreden. De ene dag kan het, boem, winter zijn en de volgende dag is er niets meer van over en kunnen we haast naar het strand met onze emmertje en schepje.

Ik persoonlijk vind het gewoon leuk om te bekijken wat het weer doet, ik heb al tegen me vrienden gezegd dat we wat zachter weer gaan krijgen maar dat houdt ook gelijk in dat we wat meer Neerslag gaan krijgen. 't Einde van de week zie ik ook nog wel zitten qua temperatuur daling, maar daarna wordt het echt eng om er een conclusie aan te koppelen. De kaarten draaien 180 graden elke run die er binnen komt. Verveld? Mua, leuk? Ja Uiteindelijk kan je er toch niets aan doen.
Niet weer het weer!TV Commentaar
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.855 topics, welke bij elkaar 448.367 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.581 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 109 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 109, lezen 3 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 25".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden