Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2022 00:59:27

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jan 2022 23:59:27

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jan 2022 23:59:27

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jan 2022 23:59:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Charlotte, FL; Lee, FL.

17 Jan 2022 21:56:52

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Glades, FL; Hendry, FL.

17 Jan 2022 21:56:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conecuh, AL; Monroe, AL.

17 Jan 2022 20:23:48

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Conecuh, AL; Monroe, AL.

17 Jan 2022 20:23:48

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

17 Jan 2022 19:59:47

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jan 2022 19:01:48

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jan 2022 19:01:48

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

17 Jan 2022 19:01:47

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jan 2022 19:01:47

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jan 2022 19:01:47

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jan 2022 19:01:47
Actueel
1 / 4

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 november 2011, 14:45 uur | Bericht #299132
Wederom tornado's in USA

Eerder vandaag hebben schade toegebracht in delen van het zuiden van de USA en er komen er waarschijnlijk nog meer. Deze morgen zijn er al minstens vijf meldingen geweest van tornado's in het centrale deel van de kust van de Golf van Mexico. Zware onweersbuien, die voor nog meer tornado's kunnen zorgen, trekken verder het land in. richting de Carolina's. De steden die in de gevarenzone liggen zijn: Mobile, Montgomery en Birmingham, Ala.; Atlanta, Ga.; Columbia, S.C.; Charlotte en Raleigh, N.C.

400x266_11161153_newse111611.jpg

Vanmorgen vroeg werd er een tornado waargenomen nabij de stad Tangipahoa, La. De tornado verplaatste een twee verdiepingen tellend huis 3 meter van de fundering af, een vrachtwagen werd omvergeblazen en een trampoline vloog door de lucht. Een andere tornado trof de regio nabij het Houma-Terrebonne vliegveld , La. Hierdoor vlogen de ramen eruit bij de Ellender Memorial High School. Ook andere huizen en gebouwen in de omgeving raakten zwaar beschadigd. Ondertussen viel er in Philadelphia, Miss, door het zware onweer een boom door de huiskamer van een onbewoonde caravan.

Deze zware onweersbuien veroorzaken niet alleen tornado's, maar er kunnen ook zeer zware windstoten, hagel, hoge bliksemactiviteit en verblindende stortregens voorkomen. Het verkeer en de stroomvoorziening kunnen in de problemen komen. Toch is er een positief puntje aan dit slechte weer: het brengt regen naar gebieden, die snakken om neerslag en die te maken hebben met zeer ernstige droogte.

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 november 2011, 20:51 uur | Bericht #299255
Vijftien gewonden door slecht weer in het zuidenoosten

Een sterk en zwaar stormsysteem heeft flink huis gehouden in het zuidoosten. Tientallen huizen zijn beschadigd en er zijn op zijn minst 15 mensen gewond geraakt in Mississippi. Zoals we vanmorgen al melden zijn er tornado's waargenomen in Louisiana, Mississippi en Alabama. Vier huizen zijn beschadigd in het westen van Alabama, ongeveer 100 km ten zuidwesten van Tuscaloosa. Sinds de tornado uitbraak van april, waarbij 250 mensen om het leven kwamen, is dit systeem het zwaarste waar de inwoners van de betreffende staten mee te maken hebben gekregen. In het zuidoosten van Mississippi zijn 15 mensen gewond geraakt. Gelukkig hoefde maar één van hen in het ziekenhuis worden behandeld. Volgens de plaatselijke autoriteiten zaten de mensen vast in hun huizen toen door de zware windstoten bomen door het dak vielen. Ook werden stacaravans door de zware windstoten en tornado's omver geblazen. Er zijn voor de nabijgelegen state tornado en zwaar weer waarschuwingen uitgegeven, daar het systeem verder naar het oosten trekt.

© onweer-online
Bron: usa today
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 november 2011, 21:00 uur | Bericht #299258
Las er over op de Twitter van Reed Timmer...
Verrassend dat er nog een keer na vorige week tornado's zijn geweest en ze er nog meer verwachten...
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 november 2011, 22:15 uur | Bericht #299266
Update

Inmiddels is bekend geworden, dat er één dode te betreuren is. In het noorden van Georgia kwam een persoon om het leven doordat een boom op een voertuig viel. Het aantal gewonden is opgelopen naar 16.

© onweer-online
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 november 2011, 08:15 uur | Bericht #299321
Stormsysteem eist nog meer slachtoffers

Het sterke onweercomplex heeft nog meer schade aangebracht in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Al eeder werd melding gemaakt van tornado's in Louisiana, Mississippi, Alabama en Zuid South Carolina. Duizenden mensen kwamen zonder stroom te zitten wegens omgevallen bomen en elektriciteitspalen.

12:17 PM Locale tijd in Auburn
AURBURN_SRM_crop.jpg

MXX_BRF1817cr.gif

In Zuid Carolina zijn drie mensen om het leven gekomen en vijf anderen gewond geraakt toen vermoedelijk een tornado door een klein dorpje nabij Rock Hill trok. Simone Moore, uit Rock Hill, vertelt, dat ze een tornado heel even de grond zag raken. Nadat de storm voorbij was, zag ze dat een stacaravan, die dichtbij stond, was verdwenen. "Alles is weg, zegt ze. Zelfs de koeien in de wei". In het oosten van Alabama, heeft een tornado bomen versplinterd en stacaravans nabij de campus van de Auburn universiteit verwoest. Terwijl weer experts de schade onderzoeken, heeft een student van de Auburn universiteit geen enkele twijfel. Een paar bomen kwamen op haar caravan terecht. "Dit is schade door een tornado. Ik kom van Kansas; Ik weet wat tornado schade is," zegt de studente, die op het moment van de tornado niet thuis was. "Het is echt willekeurig. Er zijn twee of drie stacaravans zwaar beschadigd en de rest is ok." In Sumter County, in het midwesten van Alabama, raakte een oudere dame gewond, toen een boom op haar huis viel. Ze moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

In het zuidoosten van Mississippi raakten vijftien mensen gewond. Terwijl het systeem verder trok, werden er in Georgia en Zuid Carolina tornado waarschuwingen afgegeven. In een gebied ten zuiden van Lexington in Noord Carolina, heeft een tornado een gebouw volledig verwoest en diverse anderen zwaar beschadigd. Duizenden mensen kwamen ook in deze regio zonder stroom te zitten.

© Onweer-online
Bron: Huffington post
| Gewijzigd: 17 november 2011, 08:47 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 november 2011, 08:16 uur | Bericht #299322
Vier doden na doortocht storm en tornado's in zuidoosten VS

Bij de doortocht van een zware storm in het zuidoosten van de Verenigde Staten zijn zeker vier mensen overleden. De storm raasde over Louisiana, Mississippi, Georgia, Alabama en Noord- en Zuid-Carolina.

Drie mensen stierven in Noord-Carolina, een vierde is nog altijd vermist. Een agent vertelt dat het huis van één van de slachtoffers over de straat geworpen werd en landde achter het huis van een buur. Het is de echtgenote van dit slachtoffer die nog altijd vermist wordt. Over de andere twee slachtoffers is momenteel nog geen informatie. In Atlanta stierf een man toen een boom op zijn auto viel.

"Verschillende stormen en tornado's hebben delen van Alabama en Georgia weggeveegd, nadat ze eerste Louisiana en Mississippi gepasseerd waren", is te horen op de weerdienst. "Er zijn verschillende gewonden. Duizenden mensen zitten nog zonder elektriciteit.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 november 2011, 15:01 uur | Bericht #299424
Update

USA Today meldt, dat er in het midden van Noord Carolina een volwassene en een kind om het leven zijn gekomen tijdens de zware storm. Het dodental is hiermee opgelopen tot 6.

© Onweer-Online
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 november 2011, 18:55 uur | Bericht #299469

(Helaas een groot gedeelte op zijn kant gefilmd, maar de omstandigheden zijn wel duidelijk)| Gewijzigd: 17 november 2011, 18:56 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.480 topics, welke bij elkaar 446.607 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.391 leden.
Het nieuwste lid is meteoJasper.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2528 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2528, lezen 13 mensen het topic "Winter discussietopic 2019-2020".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden