Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 november 2011, 20:12 uur | Bericht #299241
Droogte in UK en Frankrijk

Het abnormale droge weer heeft ervoor gezorgd, dat het niveau in de waterreservoiren in zowel de UK als in Frankrijk op een zorgwekkend laag niveau staan. Na exceptioneel weinig neerslag in de lente en herfst zijn de twee belangrijkste reservoiren in het oosten van Engeland maar half vol. De waterleidingmaatschappijen moeten dringend maatregelen gaan nemen. In het oosten van Engeland, Northamptonshire, Cambridgeshire en South Lincolnshire maakt met het droogste jaar ooit door. De hoeveelheid neerslag in maart en april was ongeveer 2,5 cm. Dit is maar een fractie van de normale hoeveelheid. In september en oktober viel er een normale hoeveelheid neerslag. Anglian Water, die zes miljoen huishoudens en bedrijven van water voorziet, is op zoek naar een extra toevoer voor zijn reservoirs: Pitsford Water and Rutland Water.

Voor de koude maanden is het ongebruikelijk om over een gebrek aan water te spreken. Maar als de reservoirs gedurende de winter niet voldoende gevuld gaan worden, wordt het watertekort de komende lente een serieus probleem. Een woordvoerder van een waterleidingsbedrijf zet het extreme van de huidige weersituatie in perspectief: "Vorige winter was de ergste winter sinds het begin van het bijhouden van gegevens meer dan 100 jaar geleden. Deze winter - met een neerslag gemiddelde onder het normaalniveau - werd gevolgd door de droogste lente in 80 jaar."

Frankrijk
Ondertussen kampt Frankrijk door de droogte en aanhoudende warmte in september en oktober met problemen met het grondwater niveau. De regen in de zomer heeft iets herstel gebracht na de droogste maart-mei periode in 50 jaar. De lente was voor Frankrijk de heetste in 100 jaar. Voor zowel Frankrijk als de UK zou een winter met een normale gemiddelde hoeveelheid neerslag significant verschil maken voor de water-tekorten.

© Onweer-online
Bron: Accuweather
| Gewijzigd: 28 maart 2012, 12:08 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 november 2011, 18:36 uur | Bericht #301121
Nog geen verlichting voor droog ZW Europa

Het droge weer heeft een groot gedeelte van het zuidwesten van Europa al maanden in zijn greep. Vele gebieden hebben al het gehele jaar te maken met een neerslag tekort. Van Spanje tot het noorden van Italië en tot het zuiden van Duitsland liggen de tekorten op 12-25 cm. In sommige gedeeltes van het zuiden van Frankrijk lopen deze tekorten op tot zelfs 50 cm. In Bordeaux viel slechts 24 cm neerslag in het afgelopen jaar, terwijl er normaal 77 cm gemiddeld in een jaar valt. De droogte heeft een grote invloed op de wijngaarden in de regio. Vele druiventelers hebben gemeld, dat de druiven kleiner van stuk zijn. Echter is het mogelijk, dat ze een betere concentratie sap in zich hebben. Door de warme zomer bestond er de angst, dat de oogst in gevaar zou komen. Maar de regenval in voornamelijk juli en augustus heeft deze angst weggenomen. Terwijl de wijnmakers in de regio gebruik hebben kunnen maken van de sporadische regenval, hebben vele andere gebieden zwaar te lijden onder het neerslagtekort. Madrid is één van de steden, die te maken heeft met een water tekort. In de stad is slechts 14 cm regen gevallen in het afgelopen jaar, terwijl dit normaal 38 cm is.



De komende dagen zullen geen verlichting gaan geven. Een grote koepel van hoge druk bouwt zich op ten oosten van de Atlantische Oceaan. Hierdoor loopt de straalstroom ver te noorden van het droge gebied. In Groot Brittannië en Scandinavië daarentegen kan er flink wat neerslag gaan vallen. Door het hoge druk gebied blijft het zonnig in Spanje, Frankrijk en het noorden van Italië met temperaturen, die oplopen tot hoger dan normaal. Het kan zelfs tot het midden van volgende week duren, voordat er eindelijk wat regen gaat vallen.

© onweer-online
Bron: Accuweather
| Gewijzigd: 28 maart 2012, 12:09 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 december 2011, 21:46 uur | Bericht #305036
Droogtewaarschuwing in UK door gebrek aan regen in november

De droogte, die delen van de UK heeft getroffen dit jaar, zou wel eens tot volgende zomer kunnen aanhouden. Het land gaat gebukt onder een droge winter. De droogtewaarschuwing werd uitgegeven toen de South East Water bij het ministerie van milieu om hulp vroeg om het Ardingly Reservoir te mogen hervullen. Het niveau van het water staat momenteel op 12%. Dit is noodzakelijk om de watervoorziening in oost en west Sussex veilig te stellen. Ook Severn Trent Water en Anglian Water hebben dezelfde soort verzoeken gedaan voor hun reservoirs. Het zuidoosten van Engeland loopt een groot risico op een droogte, omdat de benodigde neerslag uit blijft. Ook het midden, oosten en zuidoosten van Engeland zullen de watertekorten niet kunnen oplossen. Delen van de rivieren Colne, Nene, Trent en Kennet naderen hun laagste waterstand ooit in november.

De staatssecretaris van milieu, Caroline Spelman, zegt dat er een groot risico bestaat, dat delen van het land volgende zomer een ernstige droogte gaan doormaken in de komende zomer. De drinkwater maatschappijen moeten nu een plan maken om de vermoedelijke droogte van 2012 het hoofd te bieden. Het ministerie van milieu dringt er bij waterleidingmaatschappijen, bedrijven en particulieren er op aan om spaarzaam en verstandig met het water om te gaan om de komende droogte niet te intensiveren.

© onweer-online
Bron: Huff post

| Gewijzigd: 28 maart 2012, 12:09 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 maart 2012, 12:10 uur | Bericht #343088
Engeland kampt met droogte

Na twee ongebruikelijk droge winters en een droge zomer worstelen grote delen van het vaak natte Engeland met droogte. Door de geringe neerslag zakt het waterpeil in rivieren en de stand van het grondwater, berichtten Britse media. De afgelopen maanden heeft het noordoosten van Engeland, met name zuidelijk Yorkshire, zich gevoegd bij de eerder al drooggevallen streken van het het zuiden en oosten van Engeland. Daar hebben zeven waterleidingbedrijven al aangekondigd dat er voor Pasen een verbod komt op het gebruik van tuinslangen. Daarmee moet het besproeien van de geliefde gazons en het wassen van auto's worden ingeperkt.Het bedrijf Yorkshire Water ziet nog genoeg alternatieven om voor voldoende water te zorgen, maar vraagt het publiek alleen water te gebruiken als het nodig is.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 maart 2012, 20:07 uur | Bericht #343207
De droogte in Groot Brittannië breidt zich uit

De droogte, die de watervoorraaden in het gevaar brengt, breidt zich uit. Naast het oosten en zuidoosten van Engeland is er nu ook in Yorhshire sprake van een ernstige droogte. Zeven waterbedrijven in het oosten en zuidoosten van Engeland verklaarden eerder deze maand, dat in april er maatregelen genomen moeten worden om water te besparen.

In Yorkshire zijn de waterstanden in de rivieren gedaald en de grond is droger geworden. Echter de grote waterreservoirs zijn nog tot 94% gevulg. Yorkshire Water zegt, dat er voorlopig geen restricties op het water gebruik nodig zijn in hun verzorgingsgebied. Sommige delen van Yorkshire ondergaan de droogste 12 maanden sinds 1910. In de komende manden, met de warmte van de lente en de zomer, zullen de gevolgen van de droogte steeds groter worden. 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 april 2012, 14:47 uur | Bericht #343732
Britse droogte legt ook fonteinen op Trafalgar Square stil

Als gevolg van het tuinslangverbod, zal er vanaf volgende week geen water meer spuiten uit de fonteinen op het bekende Londense plein Trafalgar Square. Ook tijdens het diamanten jubileum van Queen Elizabeth en de Olympische Spelen deze zomer, zullen de fonteinen waarschijnlijk waterloos blijven.



De Greater London Authority heeft meegedeeld dat de fonteinen op het Londense Trafalgar Square onmogelijk kunnen blijven werken als de Londense waterbevoorrading opraakt dit weekend. Zo is er de voorbije twee jaar bijzonder weinig neerslag gevallen in Groot-Brittannië, waardoor het waterpeil in vele rivieren te laag staat.

De fonteinen hadden in 2009 nochtans een opknapbeurt gekregen ter waarde van 200.000 pond, waarbij ze verhoogd werden tot bijna vijfentwintig meter en een speciale lichtinstallatie kregen, opdat ze goed zouden opvallen tijdens de Olympische Spelen en andere speciale aangelegenheden,zoals het diamanten jubileum van Queen Elizabeth deze zomer.

Toch zal het private waterbevoorradingsbedrijf 'Thames Water' de watertoevoer van de fonteinen woensdagnacht afsluiten in het kader van het tuinslangverbod, waar volgens het bedrijf ook de fonteinen deel van uitmaken. "We behandelen al onze klanten gelijk", aldus woordvoerster, Natalie Slater. "De beperking op het waterverbruik omvat eveneens fonteinen, waardoor we ook de exemplaren op Trafalgar Square zullen afzetten." Daaraan voegde Slater toe dat "naast de gewone mensen ook het bestuur haar steentje moet bijdragen en zuinig omspringen met de beperkte waterbeschikbaarheid."

Volgens een woordvoerder van de Greater London Authority draaien de fonteinen nu al niet meer op volle toeren. "We moeten de waterbevoorrading van de fonteinen dringend aanvullen, anders zullen ze binnen de week stilvallen." Wel hopen ze een compromis te sluiten tegen het diamanten jubileum van de Queen en de Olympische Spelen. "Onze milieuambtenaars zijn samen met 'Thames Water' op zoek naar een alternatief, opdat de fonteinen met zo weinig mogelijk water toch zouden kunnen blijven draaien."

Bron: HLN | Gewijzigd: 27 februari 2017, 10:03 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 april 2012, 18:36 uur | Bericht #344659
Helft van Engeland kampt met droogte

De helft van Engeland kampt officieel met droogte. Dat stelt het Britse agentschap voor het milieu, dat vandaag voorspelde dat de situatie nog tot het einde van het jaar zou kunnen duren.



Ondanks de regen vorige week in het land staan de rivieren en het grondwater in het zuiden en het centrum van Engeland nog steeds zeer laag na twee opeenvolgende droge winters. De voorbije zes maanden viel er in bepaalde Engelse regio's zowat 40 procent minder neerslag dan gewoonlijk.

"Een lange droogte, die tot Kerstmis en zelfs langer zou kunnen duren, is meer dan waarschijnlijk", meende Trevor Bishop van het milieu-agentschap. Hij riep bedrijven, particulieren en watermaatschappijen op water zuinig te gebruiken.

Zeven watermaatschappijen namen al beperkende maatregelen voor het watergebruik in het zuiden en oosten van Engeland, waar ongeveer 20 miljoen mensen. Ze mogen geen water gebruiken voor de tuin, geen auto's en boten wassen, geen zwembaden vullen en ook fonteinen en bekkens mogen niet meer worden bevoorraad. Publieke tuinen vallen eveneens onder die beperking. Wie zijn tuin toch besproeit, riskeert een boete van 1.000 pond (1.200 euro).

Bron: HLN | Gewijzigd: 27 februari 2017, 10:04 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 124 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 124, lezen 2 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden