Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, KS.

18 Apr 2024 09:31:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jackson, KS; Jefferson, KS; Shawnee, KS.

18 Apr 2024 09:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Jefferson, KS; Shawnee, KS.

18 Apr 2024 09:15:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Pottawatomie, KS.

18 Apr 2024 08:39:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jefferson, KS; Shawnee, KS.

18 Apr 2024 07:58:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jefferson, KS; Osage, KS; Shawnee, KS.

18 Apr 2024 07:48:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marshall, KS; Riley, KS; Washington, KS.

18 Apr 2024 07:25:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Shawnee, KS.

18 Apr 2024 07:23:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, KS; Marshall, KS; Riley, KS; Washington, KS.

18 Apr 2024 06:57:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Shawnee, KS; Wabaunsee, KS.

18 Apr 2024 06:47:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jefferson, KS.

18 Apr 2024 06:42:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jefferson, KS; Shawnee, KS.

18 Apr 2024 06:42:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, WV; Nicholas, WV; Pocahontas, WV; Webster, WV.

18 Apr 2024 06:42:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Washington, KS.

18 Apr 2024 06:42:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Pottawatomie, KS; Shawnee, KS; Wabaunsee, KS.

18 Apr 2024 06:42:44
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 december 2011, 02:06 uur | Bericht #306746
Kust bereidt zich voor op hoogwater

Waterbeheerders bereiden zich voor op naderend hoogwater. Een combinatie van een flinke westerstorm en vloed zal vrijdag leiden tot een hoog waterpeil. Rijkswaterstaat heeft donderdagavond alvast waarschuwingen afgegeven voor de sectoren Schelde en Delfzijl, meldde een woordvoerster. Een waarschuwing betekent nog niet dat bijvoorbeeld de Oosterscheldekering in Zeeland direct dicht moet, maar wel dat beheerders van dijken en waterkeringen de zaak goed in de gaten moeten houden. Zo wordt de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland alvast gereed gemaakt voor een eventuele sluiting op vrijdagmiddag, meldde de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Voorzorg

,,Uit voorzorg worden vooraf de procedures doorgenomen’’, vertelde een woordvoerster van de veiligheidsregio. Voor de sector West-Holland, waar de kering onder valt, gold donderdagavond laat overigens nog geen officiële waarschuwing. Rijkswaterstaat voorspelt voor vrijdag hoogwater in vijf van de zes kustsectoren. Dat komt ongeveer eens in de twee jaar voor, aldus de overheidsorganisatie. Zowel de Oosterscheldekering als de Maeslantkering moet dicht als de waterstand 3 meter of meer boven NAP komt. In de ochtend wordt naar verwachting duidelijk welke maatregelen nodig zijn.

Bron: De Pers
Marching ever onward to tomorrow!
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 december 2011, 07:57 uur | Bericht #306759




Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
9 december 2011, 09:06 uur | Bericht #306764
Kustprovincies zuchten onder zware windstoten

De kustprovincies hebben vrijdagochtend nog te maken met zware windstoten. De windstoten kunnen snelheden van 75 tot 90 kilometer per uur bereiken. Aan het einde van de ochtend neemt de wind af, meldt het KNMI.Vanwege de storm die over Nederland raasde is vrijdag op verschillende plaatsen langs de kust sprake van hoogwater. Voor drie van de zes sectoren waarin de kust is ingedeeld heeft de Stormvloedwaarschuwingsdienst van Rijkswaterstaat een waarschuwing uitgegeven. Het gaat hierbij om de sectoren Delfzijl, Vlissingen en Hoek van Holland.

Bij Delfzijl wordt om 10.30 uur een waterstand van 3.10 meter boven NAP verwacht. Voor Vlissingen is de waterstand 3.30 meter boven NAP rond 13.00 uur. In Hoek van Holland wordt een hoogwaterstand van 2.40 meter boven NAP verwacht om 14.00 uur.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
9 december 2011, 09:10 uur | Bericht #306765
Stormschade in kustgebied, hoogwater nadert

De storm die gisteravond en vannacht over ons land trok, heeft op een aantal plaatsen in de kustgebieden nogal wat schade opgeleverd. Zo klapte in IJmuiden het dak van café Savage aan de Wijk Zeeërweg door de wind dubbel en kwam het half over het pand te hangen.

Tap bleef open
Volgens de eigenaar van het café viel bij hem de schade mee en bleef de tap gewoon open. “Het was een beetje koud, dat is alles'', vertelde hij. Met hulp van de brandweer werd het dak provisorisch vastgezet.

Gevelplaten losgeblazen
Van het woonzorgcentrum aan de Keizer Wilhelmstraat rukte de storm enkele gevelplaten los die op straat terechtkwamen. In Haarlem woei op enkele plekken de feestelijke straatverlichting los.

Naderend hoogwater
De harde wind blijft nog wel een tijdje, en daarom bereiden Waterbeheerders zich voor op naderend hoogwater. Een combinatie van een flinke westerstorm en vloed leidt vandaag tot een hoog waterpeil. Voor de sectoren Schelde en Delfzijl zijn al waarschuwingen uitgegeven door Rijskwaterstaat.

Oosterschelde- en Maeslantkering
Een waarschuwing betekent nog niet dat bijvoorbeeld de Oosterscheldekering in Zeeland direct dicht moet, maar wel dat beheerders van dijken en waterkeringen de zaak goed in de gaten moeten houden. Zo wordt de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland alvast gereed gemaakt voor een eventuele sluiting vanmiddag, meldde de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

3 meter boven NAP
Zowel de Oosterscheldekering als de Maeslantkering moet dicht als de waterstand 3 meter of meer boven NAP komt.

Eens in de twee jaar
Rijkswaterstaat voorspelt voor vandaag hoogwater in vijf van de zes kustsectoren. Dat komt ongeveer eens in de twee jaar voor.

Bron: RTL | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:52 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 december 2011, 10:14 uur | Bericht #306775
Kust bereidt zich voor op hoogwater

Waterbeheerders bereiden zich voor op naderend hoogwater. Een combinatie van een flinke westerstorm en vloed zal vandaag leiden tot een hoog waterpeil. Rijkswaterstaat heeft gisteravond alvast waarschuwingen afgegeven voor de sectoren Schelde en Delfzijl, meldt een woordvoerster. In de loop van de middag gaat het minder hard waaien.

De stormvloedkering bij Termunterzijl (gemeente Delfzijl) is vrijdagochtend om kwart over acht uit voorzorg gesloten. Rijkswaterstaat verwacht daar om half elf een waterstand van 3.10 meter.

De waarschuwing houdt in dat beheerders van dijken en waterkeringen de zaak goed in de gaten moeten houden. Zo is de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland alvast gereed gemaakt voor een eventuele sluiting op vrijdagmiddag, meldde de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

'Uit voorzorg worden vooraf de procedures doorgenomen', vertelde een woordvoerster van de veiligheidsregio. Voor de sector West-Holland, waar de kering onder valt, gold donderdagavond laat overigens nog geen officiële waarschuwing.

Rijkswaterstaat voorspelt voor vandaag hoogwater in vijf van de zes kustsectoren. Dat komt ongeveer eens in de twee jaar voor, aldus de overheidsorganisatie.

Zowel de Oosterscheldekering in Zeeland als de Maeslantkering moet dicht als de waterstand 3 meter of meer boven NAP komt. In de ochtend wordt naar verwachting duidelijk welke maatregelen nodig zijn.

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:52 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 december 2011, 10:16 uur | Bericht #306776
Kustprovincies zuchten onder zware windstoten

De kustprovincies hebben vrijdagochtend nog te maken met zware windstoten. De windstoten kunnen snelheden van 75 tot 90 kilometer per uur bereiken. Aan het einde van de ochtend neemt de wind af, meldt het KNMI.

De harde wind leidt vrijdagochtend op Schiphol tot vertragingen die oplopen tot ongeveer drie kwartier. Volgens een woordvoerster van de luchthaven landen per uur minder vliegtuigen dan normaal, 40 in plaats van 67.

Ze verwacht geen annuleringen. Vermoedelijk neemt de windkracht in de ochtend wat af, liet ze weten.

Hoogwater
Vanwege de storm die over Nederland raasde is vrijdag op verschillende plaatsen langs de kust sprake van hoogwater.

De stormvloedkering bij Termunterzijl (gemeente Delfzijl) is vrijdagochtend om kwart over acht uit voorzorg gesloten. Rijkswaterstaat verwacht daar om half elf een waterstand van 3.10 meter.

De waarschuwing houdt in dat beheerders van dijken en waterkeringen de zaak goed in de gaten moeten houden. Zo is de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland alvast gereed gemaakt voor een eventuele sluiting op vrijdagmiddag, meldde de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Voorzorg
''Uit voorzorg worden vooraf de procedures doorgenomen’’, vertelde een woordvoerster van de veiligheidsregio. Voor de sector West-Holland, waar de kering onder valt, gold donderdagavond laat overigens nog geen officiële waarschuwing.

Rijkswaterstaat voorspelt voor vrijdag hoogwater in vijf van de zes kustsectoren. Dat komt ongeveer eens in de twee jaar voor, aldus de overheidsorganisatie. Zowel de Oosterscheldekering in Zeeland als de Maeslantkering moet dicht als de waterstand 3 meter of meer boven NAP komt.

Waarschuwing
Voor drie van de zes sectoren heeft de Stormvloedwaarschuwingsdienst van Rijkswaterstaat een waarschuwing uitgegeven. Het gaat hierbij om de sectoren Delfzijl, waar de stormvloedkering inmiddels dus gesloten is, Vlissingen en Hoek van Holland.

Voor Vlissingen is de verwachte waterstand 3.30 meter boven NAP rond 13.00 uur. In Hoek van Holland wordt een hoogwaterstand van 2.40 meter boven NAP verwacht om 14.00 uur.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 december 2011, 11:07 uur | Bericht #306787
Vertraging op Schiphol door harde wind

De harde wind leidt vrijdagochtend op Schiphol tot vertragingen die oplopen tot ongeveer drie kwartier. Volgens een woordvoerster van de luchthaven landen per uur minder vliegtuigen dan normaal, 40 in plaats van 67. Ze verwacht geen annuleringen. Vermoedelijk neemt de windkracht in de ochtend wat af, liet ze weten.

Bron: RTL

Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
9 december 2011, 12:11 uur | Bericht #306803
Omgeving zorgcentrum afgezet na stormschade

De storm zorgt vrijdagochtend nog voor problemen in IJmuiden. Het gebied rond woonzorgcentrum Breezicht, waar donderdag acht aluminium gevelplaten werden losgeblazen, is nog afgezet voor de veiligheid. Dat zei een woordvoerster van de gemeente Velsen, waar IJmuiden onder valt. Medewerkers van de gemeente en van de technische dienst van Breezicht zijn vrijdag bezig met de reparatie van de loszittende gevelplaten. De bewoners van het zorgcentrum kunnen alleen gebruikmaken van de achteruitgang van het pand.

Bron: PZC
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
9 december 2011, 12:17 uur | Bericht #306807
Nog veel Schotten zonder stroom

In Schotland zitten nog tienduizenden huishoudens znder stroom na de zware storm van gisteren. Volgens de Schotse regering wordt er hard gewerkt om de stroomvoorziening te herstellen, maar dat kan nog het hele weekend duren. Door de zware storm knapten veel elektriciteitsmasten. Er werden gisteren windstoten gemeten van 260 kilometer per uur. Het openbare leven in Schotland lag stil. Ook in Hull waren problemen, de ferry uit Rotterdam kon niet afmeren. Vandaag zijn veel scholen en bedrijven weer opengegaan. Het openbaar vervoer ondervindt nog wel problemen, doordat er nog veel bomen op de weg liggen.

Bron: NOS
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
9 december 2011, 14:23 uur | Bericht #306824
Fiets-voetveer uit de vaart door hoog water en harde wind

Het fiets-voetveer Vlissingen-Breskens is uit de vaart genomen vanwege de hoge waterstand in de Westerschelde en de stormachtige wind. Vervoerder Veolia zet drie bussen in, die met passagiers pendelen tussen Vlissingen en Breskens.
De vervoerder gebruikte nog maar een veerboot, omdat het andere schip op 21 november strandde op een strekdam. Dat schip liep schade op en moet gerepareerd worden. Veolia hoopt dat het fietsvoetveer even voor drie uur weer in de vaart is (vertrek vanuit Breskens), dan is de hoogwaterstand over haar hoogtepunt heen.

Bron: PZC
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 december 2011, 10:13 uur | Bericht #307046
Waarschuwing hoogwater ingetrokken

Rijkswaterstaat heeft de waarschuwingen voor hoogwater ingetrokken. Vanwege de flinke westerstorm en vloed had Rijkswaterstaat ook in Zuid-Holland gewaarschuwd voor hoogwater. Beheerders van dijken en waterkeringen moesten de situatie goed in de gaten houden. De wind is inmiddels afgenomen. Aan de kust staat vandaag maximaal windkracht 5.

Bron: Westonline
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 december 2011, 11:19 uur | Bericht #307061
Dreiging hoogwater voorbij

De dreiging van hoogwater waar vrijdag voor werd gewaarschuwd, is voorbij. Dat laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat zaterdag weten. Vrijdag werden vanwege de hoge waterstand verschillende waterkeringen uit voorzorg gesloten. In de ochtend ging de kering bij Termunterzijl in Groningen dicht. De Hollandsche IJsselkering bij de Algerabrug tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel ging ook. Beide keringen gingen dezelfde dag nog open. De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland werd voor de zekerheid gereedgemaakt voor sluiting, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. Het hoge water in Delfzijl, Vlissingen en Hoek van Holland kwam door de storm die over Nederland raasde.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 december 2011, 17:23 uur | Bericht #307160
Krachtige storm veroorzaakt ravage in Scandinavië

Vanochtend werd in Scandinavië voorzichtig de schade opgemeten van de tweede grote storm van het najaar: 1 dode, meerdere zwaargewonden, grootschalige stroomstoringen en ontelbare ondergelopen wegen. Het gevaar is daarbovenop nog steeds niet geweken.

Miserie
In het noorden van Denemarken eiste de storm het leven van een 45-jarige vrouw. Haar auto werd geplet door een vrachtwagen die door de wind werd omvergeblazen en zo terecht kwam op het rijbaan waar de vrouw reed.

Centraal in Zweden gleed een bus met een sportploeg van de weg door de hevige sneeuwval en de gladheid. Hiet raakten drie mensen zwaargewond. Op nog andere plaatsen in Midden-Zweden viel 10 tot 20 centimeter sneeuw.

Göteborg heeft dan weer te kampen met zwaar ondergelopen wegen. De politie kon een vrouw nog net redden van de dood toen haar voertuig begon weg te zinken op een overstroomde weg. Ze verkeert nog in levensgevaar.

Einde niet in zicht
De weerdienst in Zweden (SMHI) waarschuwt ook vandaag nog voor meer overstromingen. De wind waait met orkaankracht en brengt het vliegverkeer sterk in de war. Tienduizenden gezinnen in Zweden en Finland blijven zitten zonder stroom.

Bron: HLN | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:52 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.847 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 102 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 102, lezen 9 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden