Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, MO; Holt, MO; Nodaway, MO.

27 Apr 2024 21:26:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, MO; Nodaway, MO.

27 Apr 2024 21:26:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, TX.

27 Apr 2024 21:26:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Knox, TX.

27 Apr 2024 21:26:46

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Richardson, NE.

27 Apr 2024 21:19:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marshall, KS; Riley, KS; Washington, KS.

27 Apr 2024 21:17:11

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Nemaha, KS; Pottawatomie, KS.

27 Apr 2024 21:17:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, OK; Grant, OK; Kay, OK; Noble, OK.

27 Apr 2024 21:09:01

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Doniphan, KS; Holt, MO.

27 Apr 2024 21:08:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sumner, KS.

27 Apr 2024 21:06:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kingfisher, OK; Logan, OK.

27 Apr 2024 21:06:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greer, OK; Jackson, OK; Kiowa, OK; Washita, OK.

27 Apr 2024 21:06:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, OK; Dewey, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 21:06:10

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Foard, TX; Knox, TX.

27 Apr 2024 21:06:09

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Marshall, KS; Pottawatomie, KS.

27 Apr 2024 20:59:48
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 maart 2007, 11:15 uur | Bericht #1759
Nederland groen op eerste dag weeralarmsite

(Novum) - Nederland is groen gekleurd op de eerste dag van de Europese weeralarmsite meteoalarm.eu. De nieuwe website laat de weersomstandigheden zien in twintig Europese landen. Een groene kleur staat voor 'normaal weer'.

De website werkt met kleurcodes, die aangeven aan hoe gevaarlijk en dreigend de weersomstandigheden zijn. Zo zijn Spanje en Italië vrijdagochtend oranje. Dat betekent dat in die landen gevaarlijk weer op komst is, waardoor er een weeralarm van kracht is. Bij een rode kleur is er extreem gevaarlijk weer op komst. Geen enkel Europees land is vrijdagochtend rood.

De gegevens op de Europese weersite worden aangeleverd door de Europese meteorologische instituten. Zij geven niet alleen de gegevens voor de landen door, maar ook de weersituatie in diverse regio's binnen de landen. De Nederlandse gegevens worden aangeleverd door het KNMI.

De internetpagina wordt vrijdag in de Spaanse hoofdstad Madrid gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Wereld Meteorologische Dag.
[Copyright 2007, Novum]
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 maart 2007, 22:14 uur | Bericht #1781
Nieuwe internationale weersite

Gisteren vierde de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO), onderdeel van de Verenigde Naties, haar verjaardag. Ieder jaar op deze zogeheten wereldmeteorologische dag is er een ander thema. Gisteren was het onderwerp: het weer en klimaat op de Noord- en Zuidpool in relatie tot het wereldwijde weer en klimaat (mede met oog op de klimaatsverandering). De dag was bij uitstek geschikt om een nieuwe internationale website te presenteren: meteoalarm.eu  Daarop is voor iedereen snel en eenvoudig te zien waar in Europa het weer extreem is. We worden gewaarschuwd voor onder meer hevige regenval, zware onweersbuien, storm, hittegolven, mist, sneeuw(stormen) en extreme kou. Door middel van kleurcodes en symbolen wordt aangegeven hoe gevaarlijk het weer is en in welke vorm dat precies is. Daarbij wordt gekeken naar de dag vandaag en morgen.

[img width=446 height=320]http://www.weer.nl/typo3temp/pics/9f2055f0ea.jpg[/img]
De voorpagina van meteoalarm.eu

Code wit betekent dat er ontbrekende, onvolledige, verouderde of verdachte gegevens zijn, code groen betekent dat er niets aan de hand is, code geel staat voor mogelijk gevaarlijk weer (men dient op zijn hoede te zijn…) en bij kleurcode oranje is het weer gevaarlijk genoeg voor ongewone omstandigheden die schade en ongevallen zouden kunnen opleveren. Maar de hoogste alarmfase is code rood. Hierbij zijn grote schade en ongevallen over een groot gebied zeer waarschijnlijk, vaak ook met een risico voor lijf en leden.

De website is opgezet door de internationale weerinstituten zoals het KNMI in Nederland en de Metoffice in Engeland. Er werken totaal twintig landen aan mee. Op de homepage staat de kaart van Europa met daarop de kleurcodes vermeld. In de rechterbovenhoek kan je een taal kiezen, waaronder het Nederlands.

In eigen land is er geen extreem weer te verwachten. Deze zaterdag vormt de overgangsdag naar lenteweer volgende week met geleidelijk oplossende bewolking. In het noorden en noordwesten van het land is het overigens al een tijdje opgeklaard en dat mooie weer breidt zich de komende 12 uur geleidelijk zuidwaarts uit. Vervolgens is het vanaf zondag zonovergoten en wordt het geleidelijk zachter met uitzicht op aangename voorjaarstemperaturen…Dat komt dit jaar op een wel heel goed moment, want vannacht gaat de zomertijd in. Om 2 uur zetten we de klok naar 3 uur en dat betekent een uur korter slapen, maar ’s avonds een uur langer licht!

Bij ons dus geen extremen, maar begin volgende week zou het in Spanje en Portugal wel eens heftig weer kunnen worden. In die zin, dat er pittige buien gaan vallen door een rondtollend lagedrukgebied aldaar. Maar of dat tot extreme neerslaghoeveelheden zal leiden, moeten we nog even afwachten.

©weer.nl
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 maart 2007, 01:15 uur | Bericht #1782
Volgens mij was deze site al dagen voordat het bekend werd gemaakt online! Via weerwoord heb ik ooit deze link gehad.
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 april 2007, 11:25 uur | Bericht #1958
Veel bezoekers Meteoalarm
Het nieuwe platform voor het weer in Europa

De belangstelling voor Meteoalarm, de nieuwe Europese website voor het weer in Europa is groot. In de eerste week hebben enkele honderdduizenden Europeanen de site bezocht. De belangstelling is vooral groot uit Nederland, Oostenrijk, Griekenland en Tsjechië.

Op de Wereld Meteorologische Dag, 23 maart, toen de site officieel de lucht inging werden liefst 12 miljoen hits geregistreerd, dat is het totaal aan alle bestanden dat die dag is opgevraagd. In heel Europa is aandacht besteed aan de nieuwe site, zowel in de pers als op radio en TV. Weerpresentatoren uit verschillende landen nemen meteoalarm geregeld mee in hun weerpraatjes. Vanuit Nederland kwamen enthousiaste reacties van kleurenblinden. Volgens de woordvoerder van Blind Color, een organisatie die zich inzet voor mensen die kleurenblind zijn, is de "greyscale map" waarmee de gekleurde weerkaart van Europa wordt omgezet in grijstinten uitgerust, een heel bruikbaar alternatief voor kleuren.       

Meteoalarm waarschuwt Europa voor extreem weer
Meteoalarm is een nieuwe site die u op de hoogte houdt van gevaarlijk en extreem weer in meer dan 20 landen van Europa. De site is een uniek initiatief van Eumetnet, het netwerk van publieke Europese weerdiensten aangesloten bij de Wereld Meteorologische Organisatie.

Wat biedt meteoalarm.eu?
In één oogopslag is te zien waar de officiële weerdiensten van de meeste landen in Europa de komende 24 tot 48 uur een weertype verwachten dat gevaar oplevert. Waar je ook bent en welke taal je spreekt: pictogrammen maken je onmiddellijk duidelijk om welk gevaar het gaat met daarachter een link naar de uitstaande waarschuwingen. Denk maar aan overvloedige regen, overstromingen, lawines, een sneeuwstorm, extreme kou, hoogwater, hevig onweer, hittegolven, bosbranden of mist...

De omschrijvingen en de toelichting kunnen in 17 verschillende talen worden gekozen. Op de website krijgt elk land de kleur die bij de waarschuwingfase past: rood voor zeer gevaarlijk waarbij rekening moet worden gehouden met uitzonderlijke maatregelen, oranje voor uitzonderlijk dat risico’s oplevert en geel voor potentieel gevaar, waarbij oplettendheid is gewenst. Kleurt het land groen dan is er wat het weer betreft geen vuiltje aan de lucht. Deze kleuren worden internationaal gebruikt voor gevaarlijk weer. Speciaal voor kleurenblinden is de site uitgerust met een greyscale map die de gekleurde weerkaart opmzet in grijstinten. Via een link vanuit de logo’s s van de deelnemende landen kom je op de websites van de nationale meteorologische diensten met uitgebreidere meer regionale informatie. 

Voor wie is meteoalarm.eu?
Meteoalarm gaat over het weer in Europa maar iedereen in de wereld die in Europa op reis gaat kan er bij de reisplanning gebruik van maken. Behalve vakantiegangers, reisorganisaties en zakenmensen zijn natuurlijk ook hulporganisaties, reddingswerkers en vrachtwagenchauffeurs bij extreem weer benieuwd naar de verdere ontwikkelingen. Weerpresentatoren kunnen de gekleurde Europakaart meenemen in hun presentaties op TV om te laten zien waar extreem weer wordt verwacht.

Waarom meteoalarm.eu?
De verandering van het klimaat en de grotere kwetsbaarheid van de samenleving leiden de laatste jaren steeds vaker tot slachtoffers, schade en gevaar. Keer op keer leiden stormen, overstromingen of lawines ergens in Europa tot een ramp, terwijl hittegolven de laatste jaren aan vele duizenden mensen het leven kosten. Juist bij extreem weer komt er op aan zo adequaat mogelijk geïnformeerd te worden. Meteoalarm.eu is hét nieuwe platform voor de weersomstandigheden overal in Europa.

Onderstaande landen werken mee
België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland IJsland, Italië, Letland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland.

©KNMI
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 103 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 103, lezen 4 mensen het topic "Chaos na blikseminslagen in Harkstede en Leersum (Foto's)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden