Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 19:59:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 18:59:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS.

25 Apr 2024 18:33:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, KS; Osborne, KS.

25 Apr 2024 16:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:44:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

25 Apr 2024 15:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:29:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR; Yell, AR.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Smith, KS; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:46:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:25:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Harlan, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:12:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 14:08:32
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Woonplaats: Homoet (Overbetuwe)
Berichten: 1134
Lid sinds: 9 jun. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 december 2011, 20:06 uur | Bericht #309424
Allereerst, voor de mensen die het nog niet is opgevallen... mijn schermnaam is gewijzigd van Wjans naar Wilfred Janssen Verder veel leesplezier met het verslag!


2011 is voor mij het tweede jaar dat is vrij fanatiek met het weer bezig ben. Na het weergaloze seizoen van 2010, waren de verwachtingen voor 2011 groot. Na de lange winter met veel kou en sneeuw kreeg ik weer eens zin in wat spannende onweerssituaties.
Eind maart begonnen zich de eerste tekenen van onweer te laten zien. In de kaarten zat wat instabiliteit en het werd redelijk warm. Echter niet spannend, maar een begin was er.

April
Het voorjaar zette zich voort en de onweerskansen waren steeds vaker in de kaarten terug te vinden. Eind april (27 en 28) stond er een goede kans in de kaarten voor mooi onweer om het seizoen te openen.
Een hele reeks met buien trok het oosten van het land binnen. Een aantal van deze waren fel, hadden onweer en een dynamisch karakter. Op deze dag was de eerste spannende wolkenformatie een feit:



Het seizoen was begonnen. De maanden waarin het vaakst zwaar onweer voorkomt braken aan.

Mei
Iedereen weet wel dat er in mei flink onweer voor kan komen. Maar mei 2011 viel wat dat betreft zwaar tegen. Natuurlijk niet te vergeten dat ik op 10 mei mijn eerste bliksemfoto’s van 2011 schoot tijdens mooi nachtelijk onweer.
Rond de welbekende periode van 25/26 mei stond er weer een flinke hoeveelheid CAPE in de kaarten en de omstandigheden waren goed voor flink onweer. Maar 2011 is natuurlijk geen 2011 als een mooi weerfenomeen ineens uit de kaarten verdwijnt. Een mooie situatie ging dus aan onze neus voorbij, maar juni, juli en augustus moesten nog komen.

Juni
Eindelijk was het dan zover. Op het gebied van weerfotografie kon ik grote sprongen gaan maken. Begin juni heb ik een spiegelreflexcamera aangeschaft die me nu al veel prachtplaten heeft opgeleverd.
Enfin, op 5 juni waren er weer hele grote kansen op mooi onweer. In de vroege ochtend kreeg ik als voorgerecht een aantal felle buitjes. Het grote werk moest nog komen. Maar 2011 is 2011 niet als op het laatste moment alles weer verdwijnt. De zwaardere buien bleven uit, maar juist in de provincie waar ze totaal niet verwacht werden, kregen ze toch de volle laag.
10 juni was de volgende kans op mooi onweer. Dit keer voor het westen. Een mooie buienlijn trok over het westen, met alle verschijnselen die erbij horen. Uiteindelijk werd ik ook flink verrast met een prachtige bui: een mooie gelegenheid om mijn nieuwe camera uit te proberen:



Acht dagen later trokken er ook zeer fotogenieke buien over de Veluwe. Ik ben op de hei achter Wageningen gaan staan om daar een pracht van een bui op te wachten:



Toen brak de dag van het jaar aan. Hier moest en zou het gaan gebeuren: 28 juni 2011 moest een dag worden om nooit meer te vergeten, en dat werd het ook!

De temperaturen liepen snel op tot ruim boven de 30 graden. De instabiliteit in de atmosfeer bleef maar toenemen, dus het kon niet anders als dat het los zou gaan. Aan het eind van de middag gebeurde het ook. Alles ontplofte en we gingen op chase. Een prachtige shelfcloud en duizenden ontladingen zagen we die avond voorbij komen. Dit was DE bui van 2011.





Na deze geweldige ervaring kon het seizoen al niet meer stuk. Een bui als deze is onvergetelijk en de beloning voor iedere chaser in ons land.

Juli
Met juli 2010 nog vers in het geheugen, en na het geweldige spektakel van 28 juni hoopte ik op een geweldige maand. Maar deze maand verliep niet zoals deze moest lopen: veel te nat en veel te koud. Het werd zelfs de natste juli ooit. Maar eind juli kwam dan toch wat zeer fotogeniek onweer.



Een fel onweder passeerde me en was tegelijkertijd erg fotogeniek. Gepaard met veel ontladingen, hagel, veel neerslag en zelfs hoosvorming trokken de buien langs.



Nu was het maar hopen dat het in augustus beter zou gaan. De hele zomer nog geen enkele hittegolf gehad, maar wel honderden millimeters neerslag na het recorddroge voorjaar.

Augustus
Na een teleurstellende julimaand was het maar wachten op serieus onweer in augustus. En dat kwam er ook. Maar goed, wat zou 2011 niet zijn als het toch nog één keertje mis gaat? De waarschuwingen voor extreem weer werden uitgegeven. Alles en iedereen stond op scherp, maar uiteindelijk werd het één grote flop. Op dat moment was het flink balen, maar achteraf klinkt het wel grappig.

Binnen één week kregen we te maken met een aantal zware buien, waarvan sommige een dramatische afloop hadden. Veel schade of zelfs slachtoffers konden blijkbaar niet vermeden worden. De buien waren helaas niet fotogeniek, maar toch kon ik enig resultaat boeken. Tijdens de buien heb ik toch nog wat foto’s en video’s kunnen maken. Maar 1 foto sprong er toch echt uit:



Zo werd augustus toch nog een succes. En op de weerkaarten zag het er voor september ook zeker niet ongunstig uit.
 
September
De zomer loopt op zijn einde en de kansen op fors onweer verminderen met de dag. Maar in de weerkaarten springt er één dag steeds uit: de nacht van 10/11 september 2011. Het zou een warme dag worden, erg instabiel en gunstige dynamische factoren. Het was weekend, dus een chase kon geen kwaad. Achteraf hadden we er zeker geen spijt van. We hadden ineens een supercell te pakken met alles erop en eraan. Hagel, veel regen, een zware downburst en veel ontladingen gingen ons die avond niet aan ons neus voorbij.



Exact een week later, op 18 september, trokken er felle buien vanuit het westen strak langs Homoet. Een ideale gelegenheid voor een time Lapse. Maar deze heb ik onderbroken, omdat ik toch een wolk flink richting de grond zag zakken en een conische vorm had. Echter was het minder erg als dat het er uit zag, maar het was wel een prachtig gezicht.



Hierna hebben we in oktober en november nog enkele mooie buien gehad, Maar na deze was het onweersseizoen toch echt op zijn eind. Lang niet alle buien staan in dit verslag, maar slechts de buien die me het meest zijn bijgebleven.
Om terug te kijken een mooi, leerzaam en toch succesvol jaar. Op naar de zomer van 2012!

Wilfred Janssen





Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 december 2011, 20:13 uur | Bericht #309427
Ik vind het een toppie verslag!! Leuk om te lezen en nog leuker om naar te kijken een plezier om zien!
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Kaj
Lid
Woonplaats: heerlen (limburg zuid)
Berichten: 347
Lid sinds: 29 aug. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 december 2011, 20:25 uur | Bericht #309436
heerlijk verslag zeker intresant en geeft me als beginner nog meer een boost om echt zelf te beginen top lekker te lezen ga zo door
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 december 2011, 21:44 uur | Bericht #309473
leuk verslag om te lezen, en zeer mooie foto's. netjes
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
graber260
Lid
Woonplaats: Ede (GLD)
Berichten: 239
Lid sinds: 11 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 december 2011, 22:00 uur | Bericht #309482
Mooi verslag Wilfred! Zitten echt topplaten tussen, super!
Gliding, a way of lifeCanon EOS 50DCanon EF-S 10-22 f/3.5-4.5 USMCanon EF 24-105 f/4.0L IS USMCanon EF 100-400 f/4.5-5.6L IS USMMy Flickr photostream
snowflow
Lid
Woonplaats:
Berichten: 53
Lid sinds: 26 aug. 2011
16 december 2011, 23:59 uur | Bericht #309528
Mooi!
Complimenten; mooie platen!
madeagle1
Lid
Woonplaats: Zeewolde
Berichten: 746
Lid sinds: 22 jan. 2008
17 december 2011, 00:12 uur | Bericht #309532
Een hele leuke post en terugblik op het jaar!
gilles
Lid
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 168
Lid sinds: 10 feb. 2009
17 december 2011, 02:49 uur | Bericht #309539
Ja, was leuk jaar Overigens "hier" eind september en begin oktober anders ook nog een paar mooie buien gehad

Maar op naar 2012, dat we er weer veel mooie platen mogen maken
Woonplaats: Eindhoven
Berichten: 303
Lid sinds: 22 aug. 2010
17 december 2011, 02:57 uur | Bericht #309541
Wow super! Mooi overzicht, ik begin meteen weer weg te dromen haha
"Do not worry if you have built your castles in the air. They are where they should be. Now put the foundations under them."
dv_chaser
Lid
Woonplaats: Assen
Berichten: 1345
Lid sinds: 30 jan. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 december 2011, 03:00 uur | Bericht #309542
Heel mooi om te zien en te lezen!
Woonplaats: Sappemeer (Groningen)
Berichten: 938
Lid sinds: 28 mei. 2008
17 december 2011, 09:45 uur | Bericht #309561
Leuk om te lezen, zeker met al die schitterende platen erbij.

Toppie Janssen.
uw vermaak is onze taak!
onno333
Lid
Woonplaats: Sint Odiliënberg (bij Roermond)
Berichten: 1180
Lid sinds: 3 apr. 2011
17 december 2011, 11:35 uur | Bericht #309580
Mooi Leuk om te lezen!
Onweersdagen 2011: 29 April, 10 mei, 4 juni, 5 juni, 6 juni, 7 juni, 10 juni, 11 juni, 16 juni, 18 juni, 28 juni, 27 juli, 28 juli, 6 augustus, 18 augustus, 21 augustus, 23 augustus, 25 augustus, 27 augustus, 19 oktober, 29 december (22 dagen totaal) Drie leukste tot nu toe: 3. 28 juni 2. 18 augustus 1. 23 augustusOnweersdagen 2012: 5 januariDagen in het geheugen: 7 oktober 2009, 10/11 juli 2010, 12 juli 2010, 14 juli 2010, 7 juni 2011, 28/29 juni 2011, 18 augustus 2011, 23 augustus 2011Winter 11/12: <-5: 17, 31 januari, 1 februariSneeuwdagen: 20 december, 30 januariIjsdagen: 30, 31 januari 1 februari
kiwitwins
Lid
Woonplaats: Hoensbroek, Heerlen (Z.Limburg)
Berichten: 298
Lid sinds: 15 dec. 2010
17 december 2011, 12:32 uur | Bericht #309599
Heel leuk zo'n terugblik op het jaar en prachtige foto's.

Toppie, op naar 2012 met goede hoop op extremiteiten. Als we die in de zomer niet krijgen qua onweer dan vergaan we gewoon met zijn allen in december. Mooie foto's gegarandeerd.
Twitter... @calaprese Enjoy nature, it's the biggest gift of all....
Woonplaats: zwolle
Berichten: 226
Lid sinds: 22 jun. 2008
17 december 2011, 12:34 uur | Bericht #309602
Mooi verslag!!
Woonplaats: Homoet (Overbetuwe)
Berichten: 1134
Lid sinds: 9 jun. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 december 2011, 12:52 uur | Bericht #309609
Allemaal bedankt voor de leuke reacties!! ... ben nu ook met een compilatievideo bezig... zodra die klaar is zien jullie het wel | Gewijzigd: 17 december 2011, 12:52 uur, door Wilfred Janssen
JPP
Lid
Woonplaats: Workum
Berichten: 502
Lid sinds: 2 jan. 2009
17 december 2011, 13:52 uur | Bericht #309631
Super verslag Wilfred! Als ik terug denk aan 28 juni....waauw wat een dag!

verder hadden we hier nauwelijks onweer gehad.

Maar ik heb het geluk dat ik op het platteland aan de 'borders van het ijsselmeer' woon. dus is het iedere dag mooi! Nou ja behalve dat saaie mist weer in november dan. Leuk een mist en een neerslag record, maar geef mij maar wat meer acie!

ga zo door Wilfred
Mrkos
Lid
Woonplaats: Assen
Berichten: 572
Lid sinds: 19 aug. 2010
17 december 2011, 13:53 uur | Bericht #309632
mooie verslag

en 28 juni en 10/11 september blijven mij ook het meeste bij... 28 juni want het was mijn verjaardagscadeau en 10/11 september omdat ik met andere members hier op het hoogste punt van Assen stond zonder bescherming de gehele bui, dat was wel freaky:P
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
17 december 2011, 16:18 uur | Bericht #309663
Hier vannacht nog enkele onweersbuitjes gehad

Maar ja, jij met je onweer zat dit jaar toch veel beter dan ik. Echt prachtverslag!

Maar wel jammer dat je zo de onweerskriebels nu al weer bij mij bovenhaalt. En het is nog minstens 5 maand te gaan. Shame on you!
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Honselersdijk (Zuid-Holland)
Berichten: 1483
Lid sinds: 26 aug. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 december 2011, 17:01 uur | Bericht #309685
mooie samenvatting van jouw onweerservaringen van dit jaar Wilfred Janssen
met vriendelijke groet,

Marcel
Woonplaats: Homoet (Overbetuwe)
Berichten: 1134
Lid sinds: 9 jun. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 december 2011, 20:10 uur | Bericht #309792
Citaat van TaL, zaterdag 17 december 2011, 16:18 uur En het is nog minstens 5 maand te gaan. Shame on you!

Och in maart kan het ook al wel TaL

Allemaal weer bedankt voor de reacties!
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 331 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 331, lezen 4 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden