Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:59

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:56

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:56

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:56

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:55

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:55

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:55

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:54

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:53

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:53

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:53

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:52

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:52

De kaart Leeuwarden - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 12:59:51

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Sep 2021 11:59:26
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Herfst start zomers

Herfstwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-9

Vulkaanuitbarsting IJsland

Al sinds maart 2021 actief

Atlantische orkanen

Hoogtepunt orkaanseizoen

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 februari 2012, 18:04 uur | Bericht #337527
God slaat met zijn complete hand over europa en zijn adem blaast zware diepvrieskou vanuit het siberische land met een gigantische kracht dwars door geheel europa. Is dit dan die horrorwinter? Ja kun je aan de ene kant zeggen, laten we niet vergeten dat we nu een memorabele eerste decade beleven waarbij deze decade van Februari 2012 de geschiedenisboeken in zal gaan als EXTREEM koud. Nu tijdens het typen geeft het Knmi tot 9 Februari een gemiddelde aan van -7.0! Bizar laag met dan nog als extreem ijzige handenbevriezende en teenkromtrekkende -22 in Lelystad als laagst gemeten temperatuur.

Ja die elfstedentocht komt dan niet, wat eigenlijk de schuld is van de sneeuwdump van vrijdag de derde. Nee je kan het geen dump noemen maar elke centimeter welke op nederlandse bodem valt is al een teveel, het land ligt plat en zelfs een week na deze sneeuwdump komt de NS met het bericht dat ze vrolijk doorgaan met deze aangepaste dienstregeling omdat het weerbeeld te wisselend. Oke nu komt mijn openlijke opinie, NS je ZEIKT! hoezo wisselend weerbeeld, je reinste onzin aangezien Nederland nu eenmaal een zeeklimaat heeft waarbij juist het weerbeeld zeer wisselend is. En terwijl het dan ook nog zondagavond of anders Maandag gaat dooien, nee daar betalen wij nederlanders voor en dit is echt niet goed voor de economie.

Goed tot zover het economische gelul, we moeten natuurlijk tot Zondagavond nog volop gaan genieten van het weer, geen elfstedentocht weliswaar maar ik mijn ogen een juiste beslissing. Hoe graag ik het ook wil, en ik zou er alles voor willen doen maar veiligheid is iets wat prioriteit nummer een heeft en zolang er niet overal rond die 15 centimeter ligt kun je gewoon die tocht niet laten komen. Als die tocht toch was gekomen en er lag op sommige plaatsen maar een tiental centimeters weet ik niet wat er zou gebeuren als er 10 duizend man tegelijk op dat ijs zou staan hossen. Wat nu als het ijs breekt en er doden vallen? Nou dan vergeet het maar, je gaat dan echt een hele lange tijd geen elfstedentocht meer zien want dan ga je weer krijgen dat er kamervragen over gesteld moeten gaan worden en elle lange discussie's waarbij het deze ene keer dan juist niet over Henk en Ingrid gaat.

Geniet nu maar van je eigen ijsvloertje, kijkende naar buiten ziet uw typmachinerie welke zijn vingers nu vliegensvlug over het toetsenbord laat glijden een prachtige witte wereld waarbij de auto's WEL rijden en er aan de linkerzijde van mijn raam kinderen heerlijk over de bevroren sloten met hun ijshockeyschaatsen en ijshockeyattributen heerlijk aan het ijshockeyen zijn waarbij ze zelfs doeltjes hebben gemaakt met hun tassen. Denk aan voetbal maar dan op het ijs, schitterend on-nederlands waar normaliter een grijs, grauw, en winderig weerbeeld het buitenbeeld domineerd. Grote meren, grote vaarten ze liggen allemaal dicht. Er komen berichten van schaatsers op de grachten in Groningen en Amsterdam, schaatsen op de Keizersgracht! Man dit is gewoon een schitterende droom die werkelijkheid word en als je zulke beelden ziet, of wat dan nog beter is zulke beelden zelf meemaakt doordat je zelf op die schitterende ijsvloer staat dan kan toch eigenlijk alleen maar tranen in je ogen schieten van geluk. En waarschijnlijk ook van de koude vrieslucht.

Ik roep bij deze op, mocht je Zaterdag werken zoals ondergetekende. Geniet dan Zondag nog eventjes van dit schitterende schilderijlandschap. Ga fotograferen, schaatsen of als je in beide goed bent en je durft het aan om met je veel te dure camera op het ijs te gaan doe het dan beide. Geniet nu het nog kan want een weekje later kan het zo maar voorbij zijn en dan kun je ook tranen in je ogen krijgen van het grote gemis. Ondergetekende zal waarschijnlijk zondagochtend een klein katertje hebben na een gezellige Zaterdagavond/nacht maar dat weerhoudt hem niet om van deze ijsvloer te genieten.

HORRORwinter 2012, u begon raar. Veel te zacht! Maar het toetje wat we nu voorgeschoteld krijgen is als een gouden chocolademousse van een vijf sterrenrestaurant. En we hebben nog een stukje winter te gaan....

Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
klebniko
Lid
Woonplaats: renkum
Berichten: 779
Lid sinds: 4 jul. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 februari 2012, 12:30 uur | Bericht #337758
Leuk geschreven !!
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.405 topics, welke bij elkaar 446.151 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.363 leden.
Het nieuwste lid is Olivia_Kn.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1647 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1647, lezen 23 mensen het topic "Onweerskansen 17 t/m 20 juni 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Atlantische orkanen

Hoogtepunt orkaanseizoen

Vulkaanuitbarsting IJsland

Al sinds maart 2021 actief

Herfstwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-9

Herfst discussietopic

Herfst start zomers

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden