Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 13:38:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

7 Dec 2023 09:19:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

7 Dec 2023 08:25:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 februari 2012, 21:43 uur | Bericht #340500
Bidden voor regen in Paraguay

Een ernstige droogte bedreigt het voortbestaan van duizenden kleine boeren en agrariërs in Paraguay. Een journalist van de BBC bezoekt één familie om te kijken hoe ernstig de situatie is. Rosa hoopt op een wonder. Ze heeft als sinds oktober weinig tot geen regen gezien en bijna haar gehele oogst is verloren gegaan. Zij en haar echtgenoot, Gregorio, verdienen wat geld van hun stukje landbouwgrond van zes hectaren. Maar het grootste gedeelte van de oogst is om het gezin met twee kinderen te voeden. Nu wacht Rosa wanhopig op wat regen om nog maar iets van gewassen te kunnen laten groeien voordat de winter in april invalt. Anders heeft het gezin geen eten. Zoals Rosa zijn er nog duizenden andere kleine boeren in Paraguay terwijl het land de ergste droogte in de geschiedenis doormaakt.


Rosa Aquino

Verschillende landen in het zuiden van Latijns Amerika hebben te maken met een ernstig te kort aan regen. Experts zeggen, dat La Nina hier de oorzaak van is. Paraguay wordt het zwaarst getroffen. In tegenstelling tot de buurlanden Brazilië, Argentinië en Uruguay, is het land voor het grootste deel afhankelijk van de inkomsten uit de landbouw en veeteelt. Beide zijn zwaar getroffen door de ernstige droogte. De regering schat in, dat ongeveer 60% van de nationale oogst reeds verloren is gegaan. Volgens de private sector kunnen de verliezen oplopen tot op zijn minst $1.5bn. Voor een land, waarin bijna de helft van de bevolking in armoede leeft en één van de armste landen in Latijns Amerika is volgens de, zijn zulke verliezen een enorme klap.

Grimmige vooruitzichten
"We moeten echt nu wat regen krijgen anders hebben we niets te eten," zegt Rosa. Ze laat de journalist haar gewassen zien, of wat daar van over is. De regering van Paraguay zegt dat ongeveer 250.000 kleine boeren zoals Rosa een enorm risico lopen dor de droogte. De middelgrote en grote farms hebben genoeg middelen om met de situatie om te gaan. Paraguay is één van de 10 grootste vleesexporteurs in de wereld. Echter door de droogte en door een uitbraak van mond en klauw zeer is de export in 2011 gedaald met 16.5%.

Hoge kosten
Paraguay heeft nog steeds niet te maken met een recessie, maar hoe langer de droogte voortduurt, hoe sneller het land in het rood staat. De consequenties van het gebrek aan regen worden reeds gevoeld door de bevolking. "Als er een droogte is, worden de artikelen op de markt gelijk duurder,"zegt Rosa. De regering heeft afgelopen maand een "voedsel noodplan" in het leven geroepen. Hiermee probeert de regering de garantie te geven, dat degenen in de afgelegen gebieden, die het zwaarst getroffen worden hun familie kunnen blijven voeden. In de stedelijke gebieden van Paraguay, zoals in de hoofdstad Asuncion, melden de lokale bewoners, dat de prijzen van levensmiddelen en andere zaken steeds maar stijgen. Terwijl de afgelopen dagen het hier en daar wel heeft geregend, is het niet genoeg geweest om de toestand te verbeteren. In het zomerseizoen - tussen november en maart - ligt de gemiddelde maandelijkse regenval op meer dan
150mm. Deze zomer ligt het gemiddelde slechts op 10% hiervan. Daarbij komt nog, dat de temperaturen overdag gemiddeld boven de 40 °C lagen. Iedere druppel, die viel was al verdampt voordat deze de grond raakte.

© onweer-online
Bron: BBC
| Gewijzigd: 7 februari 2017, 13:47 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.051 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 102 mensen aan het browsen op het forum. 7 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 102, lezen 10 mensen het topic "Winter discussietopic 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Orkaanseizoen 2023

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden