Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, IL; Jo Daviess, IL; Stephenson, IL; Whiteside, IL; Clinton, IA; Jackson, IA.

24 May 2024 15:43:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bureau, IL; Henry, IL; Mercer, IL; Putnam, IL; Rock Island, IL; Whiteside, IL; Clinton, IA.

24 May 2024 15:41:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Knox, IL; Marshall, IL; Peoria, IL; Stark, IL.

24 May 2024 15:41:31

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Carroll, IL; Jo Daviess, IL; Stephenson, IL; Whiteside, IL; Clinton, IA; Jackson, IA.

24 May 2024 15:39:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Henderson, IL; Henry, IL; Mercer, IL; Rock Island, IL; Warren, IL; Whiteside, IL; Cedar, IA; Clinton, IA; Des Moines, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Scott, IA.

24 May 2024 15:37:28

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Jo Daviess, IL.

24 May 2024 15:35:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, IA; Buchanan, IA; Cedar, IA; Delaware, IA; Dubuque, IA; Jones, IA; Linn, IA.

24 May 2024 15:31:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mercer, IL; Rock Island, IL; Cedar, IA; Clinton, IA; Des Moines, IA; Henry, IA; Iowa, IA; Jefferson, IA; Johnson, IA; Keokuk, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Scott, IA; Washington, IA.

24 May 2024 15:31:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chickasaw, IA; Fayette, IA; Howard, IA; Winneshiek, IA.

24 May 2024 15:31:37

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Iowa, IA; Johnson, IA; Louisa, IA; Washington, IA.

24 May 2024 15:31:36

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Rock Island, IL; Cedar, IA; Johnson, IA; Jones, IA; Linn, IA; Muscatine, IA.

24 May 2024 15:31:36

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Jo Daviess, IL; Jackson, IA.

24 May 2024 15:30:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, IL; Jo Daviess, IL; Clinton, IA; Dubuque, IA; Jackson, IA.

24 May 2024 15:30:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bureau, IL; Henry, IL; Mercer, IL; Putnam, IL; Rock Island, IL; Whiteside, IL; Clinton, IA; Scott, IA.

24 May 2024 15:27:11

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Bureau, IL; Henry, IL; Whiteside, IL.

24 May 2024 15:26:21
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 maart 2012, 17:51 uur | Bericht #341422
Lenteverwachting 2012 USA: Warm en extreem

590x393_03071641_awc_spring_2012_outlook.jpg

Volgens het bureau Accuweather zal het actieve extreme weer seizoen zeker aanhouden tot en met de komende lente. Gedurende de lente zal de warmte zich wijd over het land verspreiden en zal een gebied beslaan, dat voor het laatst in 2004 zo groot was. "We verwachten, dat de lente van 2012 mild zal gaan verlopen voor het grootste deel van het land, vanaf de oostelijke Rockies tot in de Ohio vallei en de Great Lakes regio," zegt Paul Pastelok, meteoroloog en hoofd lange termijn verwachtingen van accuweather. "De temperaturen zullen in op zijn minst in 2/3 van het land boven het gemiddelde liggen." Het Noordoosten krijgt een milde start van de lente. Het gebied van de centrale Plains tot in het westen van Texas zal warmte zone zijn deze lente. Het Noordwesten aan de kust is de enige uitzondering. De temperaturen zullen hier onder het gemiddelde komen te liggen.

Verwachting actief Extreem weer seizoen
Er wordt een boven gemiddeld tornado's verwacht dit seizoen. Mede oorzaak hiervan is, dat de temperaturen van het zeewater in de Golf van Mexico hoger liggen dan normaal. Dit actieve seizoen volgt het dodelijke en bijna recordbrekende tornadoseizoen 2011 op. Gemiddeld zijn er 1.300 tornado's per jaar in de USA. In 2011 waren dit er 1.700. Het record ligt op 1.817 in 2004. Voor het uiterste zuiden, inclusief het oosten van Texas en de Golfstaten, staat een actieve start van het extreme weer seizoen voor de deur. In maart zal het in die regio flink gaan regenen. Dit is gunstig voor de gebieden, die nog steeds te maken hebben met extreme droogte zoals delen van het zuiden van Louisiana, Mississippi, het zuiden van Alabama, het zuidwesten van Georgia en het westen van Florida. In deze regio wordt een normale hoeveelheid neerslag verwacht gedurende de lente.

"De gebieden, die vorig jaar bespaard bleven van frequent extreem weer lijken het gemis dit seizoen in te gaan halen," zegt senior meteoroloog Dan Kottlowski. Meer frequente periodes van regen en zwaar weer zullen naar het noorden tot in de Mississippi en Ohio valleien trekken. Dit was al merkbaar tijdens de tornado uitbraak van 2/3 maart j.l..
Mei heeft voor Tennessee en Ohio een boven gemiddelde hoeveelheid neerslag in petto als koeler en instabieler weer zich in de regio nestelt. Terwijl delen van het zuiden de lang verwachte regen eindelijk mogen verwelkomen, zullen de droogte omstandigheden in het midden en zuiden van Florida nog verder verslechteren. De extreme droogte zal dit lente-seizoen in dit gebied een groot probleem blijven. Hierdoor wordt de kans op natuurbranden in de lente aanzienlijk vergroot. "In de zomer kan het weerpatroon in Florida omdraaien en krijgt de staat te maken met lange episodes van nat weer.

Opwarming in de Rockies en op de Plains
De centrale Plains en de westelijke en midden gedeelten van Texas krijgen betrekkelijk warm weer deze lente. Een grote koepel van hoge druk schuift naar het westen en domineert hier het weerbeeld. De verandering naar milder en droger weer domineert in april en mei het weerbeeld. De temperaturen klimmen naar boven gemiddelde waardes in het bijzonder in Nebraska, Kansas en het westen en midden van Texas, met een neerslaghoeveelheid onder het gemiddelde. Het aanhoudende droge en milde weer is geen goed nieuws voor de met droogte geteisterde gebieden in Texas en in de Four Corners regio.

In het oosten van Texas hebben de periodes van regen in de winter de droge condities iets verbeterd. De regenbuien aan het begin van het lenteseizoen zullen hieraan bijdragen. Verder naar het noorden vragen de mensen in de overstromingsgebieden in het Midwesten zich af, wat de lente van 2012 voor hun in petto heeft. Gelukkig is de kans op overstromingen dit jaar veel kleiner. Het heeft lang niet zoveel gesneeuwd als vorig seizoen, dus er stroomt ook minder smeltwater de rivieren in.

Aan het begin warmte voor de Great Lakes, daarna achtbaan temperaturen
"De temperaturen in het begin van de lente zullen rond de Great Lakes ruim boven het gemiddelde komen te liggen. In april en aan het begin van mei zal de temperatuur gaan schommelen. Dit is een normaal beeld voor de lente,"zegt Pastelok. "De kans op sneeuw neemt af gedurende de maand maart. Tot in april kan er hier en daar een kleine sneeuwbui vallen in de regio. Michigan en het noorden van Wisconsin krijgen meer dan een gemiddelde hoeveelheid neerslag deze lente. In het algemeen - met uitzondering van een paar korte koude periodes met sneeuw - zal in het grootste gedeelte van de Great Lakes de temperaturen deze lente boven het gemiddelde liggen. Chicago en Milwaukee krijgen boven gemiddelde temperaturen met een nabij het gemiddelde liggende hoeveelheid neerslag.

Onstuimige periodes voor sommige mensen in het Noordoosten; Mild met hooikoorts
In delen van het noordoosten zijn er al hooikoorts waarschuwingen afgegeven tijdens de milde start van het lente seizoen. Maart zal kalm en rustig verlopen in de I-95 corridor, welke Washington, D.C., Philadelphia, New York City en Boston bevat. Steden in het binnenste van het Noordoosten, zoals Pittsburgh en Buffalo, kunnen zelfs een mildere maand maart krijgen, dan de gebieden verder naar het oosten. Ondanks het milde weer, kunnen er een paar fikse regenbuien vallen in maart, voornamelijk in de Appalachen. De temperaturen zullen in april en aan het begin van mei schommelen. De significante warmte komt later in mei en in juni. Met de zich snel verplaatsende buien komt ook de regen, welke in een gemiddelde hoeveelheid zal gaan vallen.

Koel en instabiel in het Noordwesten. Koelte aan de kust van Californië
Seattle en Portland zullen volgens de verwachtingen een meer dan normale hoeveelheid neerslag krijgen. Tijdens de lente blijft een koel en instabiel weerpatroon dralen in het noordwestelijke deel van de Stille Oceaan. Aan het begin van de lente kan er nog sneeuw uit de bergen het gebied intrekken. Het koele weer kan zelfs tot in mei aanhouden. De temperaturen zullen maar langzaam richting zomerse waarden gaan kruipen aan het einde van de lente. De kustgebieden hebben te maken met een koude inlandse stroming vanaf de Stille Oceaan. De zeelaag zal aan het einde van de avond en in de ochtend regelmatig laaghangende bewolking en mist geven in de steden aan de kust.

© onweer-online
Bron: Accuweather
| Gewijzigd: 8 maart 2012, 17:54 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.859 topics, welke bij elkaar 448.385 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 88 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 88, lezen 3 mensen het topic " Lente discussietopic 2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden