Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burnet, TX.

26 Apr 2024 17:10:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lampasas, TX.

26 Apr 2024 17:10:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Knox, NE.

26 Apr 2024 17:10:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hood, TX; Johnson, TX; Somervell, TX.

26 Apr 2024 16:56:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Saba, TX.

26 Apr 2024 16:56:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burnet, TX; Llano, TX.

26 Apr 2024 16:56:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, AR; Crawford, AR; Franklin, AR; Madison, AR.

26 Apr 2024 16:35:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Le Flore, OK.

26 Apr 2024 16:21:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, AR; Crawford, AR; Franklin, AR; Madison, AR; Washington, AR.

26 Apr 2024 16:09:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sebastian, AR; Le Flore, OK.

26 Apr 2024 16:09:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McIntosh, OK; Pittsburg, OK.

26 Apr 2024 15:49:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 15:49:48
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 april 2012, 22:04 uur | Bericht #345546
Non-Tropisch systeem brengt noodweer voor Florida

Een zich ontwikkelend stormsysteem boven de Cariben gaat komend weekeind stortregens brengen in een gebied van Hispaniola en Cuba tot de Bahama's en in het zuiden van Florida. Een non-tropisch weersysteem is vorm aan het krijgen boven het noordwesten van de Cariben en zal een vochtige stroom lucht teweeg brengen. Het systeem is geassocieerd met een grote massa koude lucht in de bovenste lagen van de atmosfeer en met een staartje van een oude frontale zone. Dit creeërt instabiliteit en leidt tot kolommen van stijgende lucht, die weer regen- en onweersbuien tot gevolg hebben.



Soms kan dit weersystemen van karakter verandere en wisselen van een koude kern systeem naar een warme kern tropische storm tijdens het warme weer seizoen. Echter is dit nu niet het geval. Het effect van dit vrij grote systeem is in eerste instantie te merken in een deel van het Mexicaanse schiereiland Yucatan oostwaarts naar een deel van Hispaniola. Uiteindelijk zullen in het weekeind de stortbuien het zuiden van Florida en de Bahama's bereiken. Hoeveel en hoe lang er neerslag gaat vallen hangt af van de ontwikkeling van het systeem. De regen is van harte welkom, omdat het gebied een abnormale droogte doormaakt. 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 april 2012, 12:06 uur | Bericht #345900
Overstromingen en waterspouts in Florida

Een storing in de buurt van de straat van Florida zal zware regen- en onweersbuien brengen van de Bahama's tot in het zuiden van Florida en Cuba. Expert meteoroloog Alex Sosnowski, dat het sterker wordende systeem samen gaat met een grote massa koude lucht in de hogere luchtlagen en staartje van een oude frontale zone. Dezelfde storin heeft eerder deze week overstromingen veroorzaakt in delen van Jamaica. Montego Bay treeg op donderdag 60mm regen te verwerken. Inmiddels is het op Jamaica qua weer een stuk rustiger geworden en zijn de buien verder getrokken naar Cuba en de Bahama's. Vandaag trekt de storing vanaf de straat van Florida richting het westen. Hier zal het eveneens hard gaan regenen, met de mogelijkheid op lokale overstromingen. De zware wind(stoten) zorgen voor een ruwe zee en gevaarlijke getijdestromingen. Ook kunnen er waterspouts ontstaan. Als deze aan land komen, bestaat er kans op schade. Op open water zal de kracht van de windstoten oplopen tot 60 km/h met golfhoogtes van 1-2 meter. 



Op maandag bouwt zich een gebied van hogedruk op in het westelijk deel van de Atlantische oceaan. De storing zal uiteen getrokken worden door de sterkte wind in de hogere luchtlagen. Hierdoor neemt de buienactiviteit af. Restanten van het systeem kunnen in het midden van Florida en aan de Golf kust regen veroorzaken. 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 mei 2012, 19:09 uur | Bericht #346771
Tropische regenbuien trekken Louisiana en Mississippi binnen


Regen in New Orleans

Dezelfde storing, die eerder zware regenbuien in het zuiden van Florida veroorzaakte, trekt nu vanaf de Golf van Mexico Louisiana, Mississippi, Alabama en de panhandle van Florida binnen. Deze hevige regenbuien gaan gepaard met onweer. De buien kunnen uren tot dagen gaan aanhouden. Hierdoor kunnen overstromingen ontstaan. De kern van deze storing zal vrijdag het noorden van Mississippi, het noorden van Alabama, delen van Tennessee, Kentucky en West Virginia bereiken. In het weekeind trekt de storing weg naar het oosten. Het gebied met vochtige lucht zal vermoedelijk samengaan met een west-oost zone van regen- en onweersbuien. Deze zone markeert de grens tussen de koude lucht in het noorden en de toenemende hitte in het zuiden. Helaas zal door de rondtrekkende beweging de storing de extreem droge gebieden in Florida, Georgia en Zuid Carolina niet bereiken. Door de zeer hoge luchtvochtigheid (hoog dauwpunt) lijkt het net alsof mensen in een sauna terecht komen als ze naar buiten gaan.

  

© onweer-online
Bron: Accuweather | Gewijzigd: 22 februari 2017, 09:45 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 mei 2012, 22:37 uur | Bericht #347141
"Tropische pluim'

De laatste paar dagen is er gesproken over een (non)tropische storing, die over het zuiden van Florida een omtrekkende beweging richting onder andere Louisiana en Alabama maakte. Op het onderstaande beeld van NESDIS is dit goed in beeld gebracht. De hoeveelheid beschikbaar vocht in de atmosfeer boven ieder punt wordt gemeten alsof al die vocht neerslag is. Een neus van vocht tot 5 cm "neerslag" reikt tot het zuidwesten van Alabama. Als de pluim verder zuidwaarts wordt gevolgd, kom je terecht in het westen van Cuba en in de Cariben.



De vochtige lucht wordt noordwaarts gedreven door een krachtig subtropisch hogedruk gebied boven de kust van Georgia en Zuid Carolina. Een kleine storing in de hogere luchtlagen bove het noordoosten van Mississippi en het noordwesten van Alabama zorgt ervoor, dat de lucht stijgt en er een band loopt van matige tot zware regenbuien vanaf de panhandle van Florida recht door het midden van Alabama.



Drogere lucht vanuit het westen heeft invloed op de storing. Als het lagedruk gebied verder naar het noord en noord-noordoosten trekt, zal Alabama meer regenval krijgen. De opklaringen zorgen ervoor, dat er langs de temperatuurbegrenzing boven het westen van Alabama meer regenbuien en stormen kunnen ontstaan. In het bovenstaande beeld zijn de zwaardere buien boven Evergreen te zien als roodverkleuringen. 

De tot nu toe lichte regenval is welkom voor de uitgedroogde gazons, tuinen en landbouwgrond. De as van zwaarste regenval zal in de komende 24 uur recht boven de I-65 liggen van Chilton County af noordwaarts. Hieronder staat de QPF kaart, welke de verwachte regenval toont voor de komende 24 uur.



© onweer-online
Bron: Alabamawx


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 mei 2012, 22:55 uur | Bericht #347144
Bijna 30cm regen in Mobile (Alabama)



Een traag bewegende oppervlakte trog (van lagedruk) boven Louisiana gecombineerd met een zeer vochtige lucht vanaf de Golf van Mexico heeft wijdverspreid zware stortbuien gebracht in Mobile en Baldwin counties. Op het regional vliegveld van Mobile is een record hoeveelheid neerslag gevallen 17,3cm. Het oude record van de grootste hoeveelheid neerslag op 2 mei stond op 7,16cm gevallen op 2 mei 1937.

© onweer-online
Bron: NWS, Alabamawx
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 246 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 246, lezen 2 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 19".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden