Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 03:00:07

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 01:59:37

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 00:59:57

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 00:59:57

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

29 Jan 2023 00:00:07

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 00:00:06

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 00:00:03

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 00:00:02

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 00:00:01

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 00:00:01

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 00:00:01

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 00:00:00

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Jan 2023 00:00:00

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2023 23:59:59

De kaart Groningen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2023 23:59:58
Actueel
1 / 4

Winterdiscussietopic

Droog en rustig weekend, volgende week bij vlagen guur weer

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Winterkou in Nederland snel aan het verdwijnen

Meer felle natuurbranden verwacht in Nederland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 Jul. 2009
4 mei 2012, 12:43 uur | Bericht #347180
 Voorzomer en winter in Noord-Europa, plaatselijk weer veel regen op het Iberisch schiereiland

Voorzomer en winter in Noord-Europa. In Götaland (Zuid-Zweden) werd het donderdagmiddag lokaal bijna 25 graden. In Hästveda liep het kwik uit naar 24,5, in Osby 24,6º. Ondertussen veroorzaakte een storing in het overgangsgebied met polaire luchtmassa’s sneeuw van betekenis (!) in delen van Svealand (Midden-Zweden) en de Noorse provincie Trøndelag. In Stølen i Oppdal viel tijdens de afgelopen nacht 10 centimeter sneeuw: in Zweden rapporteerde Ulvsjö vanochtend een sneeuwdek van 10 en Idre 15 centimeter. Erg koud was het in Noord-Zweden. Mierkenis zakte weg naar -12,6º.


Sneeuw in Berkåk, Noorwegen (bron: Lytterbilde, NRK Trøndelag)

n het zuidwesten van Europa zijn gisteren opnieuw grote hoeveelheden regen gevallen. In Portugal ving Viseu 36 mm op; in Spanje veel regen in de provincies Cáceres en Avila. In Nuñomoral viel donderdag 55, in Puerto el Pico tussen gisternacht en vanochtend zowaar 80 mm. Ondertussen fijn weer aan de mediterrane costa’s. In Carcaixent, provincie Valencia, werd het 27,0º. In Frankrijk hoge temperaturen in het departement Pyrénées-Atlantiques. Dax meldde 26,0 en Pointe de Socoa 26,1º. Op de Balkan nam de omvang van het hittegebied af maar nog wel maxima ruim boven 30 graden in Roemenië en Bulgarije. Het Bulgaarse Svichtov kwam uit op 31,8, het Roemeense Iasi op 32,6º. Zware onweersbuien waren onder meer actief in Kroatië. In Varazdin zat vanochtend 44 mm in de regenmeter.

Weersverwachting Alpenlanden
In het oosten en zuidoosten van Oostenrijk begint vrijdag met regen of (fikse) buien die van onweer vergezeld kunnen gaan. Tijdens de middaguren laat de zon zich wat vaker zien en neemt de kans op buien af. Elders in het Oostenrijkse is het veelal zonnig weer maar later vormen zich in de centrale Alpen en in het zuiden (Karinthië) buien met onweer. Met maxima tussen 17 en 23 graden is de grote warmte voorbij. Zaterdag schijnt aanvankelijk de zon. In de middag en avond vormen zich regen- en onweersbuien. De maxima lopen uiteen van 17 graden tot plaatselijk 25 in het oosten.
Vrijdagochtend is het in Zwitserland op de meeste plaatsen nog vrij zonnig. Tijdens de middaguren neemt vooral in het westen (onder meer in de Jura) en in de centrale en westelijke Voralpen de kans op een regen of onweersbui toe. In het mooie Engadin blijft het tot de avond droog. De middagtemperaturen bereiken waarden tussen 19 en 22 graden. Zaterdag bewolkt en regenachtig: later buien met onweer. Over het algemeen iets lagere temperaturen.

Weersverwachting Balearen
Op de Balearen is het vrijdag meest zonnig al drijft later wel hoge bewolking over. De temperatuur loopt op naar tussen 20 en 24 graden en de wind waait uit het zuidwesten. Zaterdag (sluier)bewolking maar ook flink wat zon. In de nacht kans op wat regen op Ibiza en Formentera. Verder weinig verandering in temperatuur.

Weersverwachting Benelux
Geen fijn weer zaterdag in de Benelux. In Nederland regent het aanvankelijk in het zuiden en oosten: in België en Luxemburg in nagenoeg het ganse land. In de Ardennen kan de regen aanvankelijk intensief zijn. In de middag nemen de regenkansen af en in het noorden van Nederland klaart het op. De middagtemperaturen bereiken geen hogere waarden dan tussen 9 en 11 graden: in Belgisch Lotharingen nog 13 graden. Zondag vrij veel bewolking maar later ook wat zonneschijn. In het zuidoosten van België kunnen nog enkele buien vallen. Verder aanhoudend koud met maxima tussen 9 en 12 graden. De wind waait zaterdag/zondag uit het noorden tot noordoosten.

Weersverwachting Algarve
Het blijft wisselvallig in de Algarve. Vrijdag wisselen zonneschijn en wolken elkaar af: plaatselijk is een bui mogelijk. De temperatuur komt uit op maximaal 18 tot 19 graden. Zaterdag eveneens kans op een bui(tje), ook zon en 19 graden.

Weersverwachting Spaanse costa's
Aan de Costa del Sol is het donderdag vaak bewolkt met kans op buien of buitjes. De temperatuur komt uit op maximaal circa 21 graden en er staat een sterke zuidwestenwind. Vrijdag zijn de buienkansen klein en verder is het veranderlijk bewolkt. De temperatuur komt uit op 20-21 graden.Aan de Costa Blanca blijft het donderdag in grote lijnen vrij zonnig en loopt het kwik op naar 23 tot 25 graden. Mooi strandweer dus. Vrijdag iets minder zonnig maar wel maximaal 24-25 graden. Geregeld zonneschijn vrijdag aan de Catalaanse costa’s. Toch valt een enkel buitje niet uit te sluiten. In Blanes en Barcelona loopt de temperatuur op naar rond 22 graden: in Sitges kan het 23 graden worden. Zaterdag zijn er flinke perioden met zon en wordt het een graadje warmer. Mooi weer dus!

Weersverwachting Zuidwest- en Zuid-Frankrijk (Aquitaine en Midi-Pyrénées)
Zware regen- en onweersbuien, die van hagel en zware windstoten vergezeld kunnen gaan, trekken zaterdag over Aquitaine. Aan het einde van de dag nemen de buien in aantal en heftigheid af. De middagtemperaturen komen uit op waarden tussen 15 en 18 graden. Zondag opnieuw buienkansen. Onweer komt er waarschijnlijk niet meer aan te pas. Verder ook geregeld zonneschijn en maxima tussen 14 en 17 graden.

Ook in de regio Midi-Pyrénées zaterdag regen- en onweersbuien met kans op hagel en zware windstoten. Tijdens de avonduren gaan de buien daar nog door. De maxima lopen uiteen tussen 13 en 19 graden. Zondag nu en dan zonneschijn maar eveneens buien met onweer. Over het algemeen iets lagere maxima.

Weersverwachting Zuid- en Zuidoost-Frankrijk (Languedoc-Roussillon en Provence-Alpes)
Het is vrijdagochtend nog droog in de regio Languedoc-Roussillon. Daarna kans op een regen- of onweersbui en vrijdagavond overal enige regen. De middagtemperaturen komen uit op waarden tussen 17 en 21 graden. Zaterdag aanhoudende buienkansen (ook onweer). In het temperatuurverloop verandert weinig maar in het departement Lozère lagere maxima.

Vrijdag begint zonnig in de regio Provence-Alpes. Alleen in de mediterrane regio is het tamelijk bewolkt. Tijdens de middaguren verschijnen er meer wolken maar hoofdzakelijk in de Alpen is er kans op een regen- of onweersbui. De middagtemperaturen lopen uiteen tussen 16 en 21 graden. Zaterdag een toenemende kans op enkele regen- en onweersbuien. Aan de kust (uitgezonderd de Côte d’Azur) blijft het droog. De temperatuur gaat iets naar beneden.

Weersverwachting Bretagne en Normandië.
In het departement Ille-et-Vilaine is het zaterdagochtend droog met geregeld zonneschijn. Tijdens de middaguren overal in Bretagne een buienkans, afgewisseld door zonneschijn en geen hogere maxima dan 10 tot 14 graden. Zondag blijft het overal droog, laat de zon zich geregeld zien en gaat de temperatuur enkele graden omhoog.

Zaterdag in Normandië in delen van de departementen Manche en Seine-Maritime kil en nat (lokaal maar 9 graden), elders enkele buien maar ook droge perioden met zon (onder meer in Orne) en 12 graden. Zondag in de middag afnemende buienkansen, geregeld zonneschijn en iets hogere temperaturen.

Weersverwachting Griekse Eilanden
Het is zaterdag wederom zonnig weer op alle Griekse eilanden. Zondag blijft het zonnig maar op de Ionische eilanden raakt het wat bewolkt. De middagtemperaturen komen zaterdag uit op waarden tussen 23 en 26 graden. Zondag een graadje warmer: Zakynthos gaat naar 27 graden.

Weersverwachting Toscane
Donderdag wat winderig in Toscane maar voor de rest fijn weer want veel zonneschijn en maxima tussen 18 en 23 graden. Vrijdag vrijwel hetzelfde weer.Weersverwachting Sardinië-Sicilië
Na zonneschijn op donderdag belooft ook vrijdag een overwegend zonnige dag te zullen worden op Sardinië. Met name op het noordwestelijk deel van het eiland, in en rond Alghero, schijnt de zon volop. De temperatuur stijgt tot ruim boven 20 graden: langs de Costa Smeralda kan het 27 graden worden. Zaterdag perioden met zon en op de meeste plaatsen nog iets hogere maxima.

Op Sicilië is het donderdag en vrijdag onbewolkt. Alleen vrijdagochtend zijn er tijdelijk wat meer wolken. De temperatuur loop vrijdagmiddag uiteen tussen 20 en 25 graden. Zaterdag vooral op het zuidelijk deel van het eilanden veel zon en over het algemeen nog iets hogere maxima dan vrijdag.

Weersverwachting Turkse zuid- en westkust
Grote verschillen de komende dagen aan de Turkse kust. Plaatsen als Antalya en Alanya krijgen donderdag en vrijdag te maken met regen- en onweersbuien en de middagtemperaturen komen niet veel hoger dan 23-25 graden. In plaatsen als Bodrum, Marmaris en Fethiye blijft het echter droog met geregeld zonneschijn en maxima tussen 29 en 32 graden.

Bron: Jan Visser | Gewijzigd: 7 februari 2017, 13:27 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.680 topics, welke bij elkaar 447.558 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.498 leden.
Het nieuwste lid is royalwing.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 257 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 257, lezen 11 mensen het topic "Wat was je heftigste onweer?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Meer felle natuurbranden verwacht in Nederland

Winterdiscussietopic

Droog en rustig weekend, volgende week bij vlagen guur weer

Winterkou in Nederland snel aan het verdwijnen

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden