Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 mei 2012, 10:43 uur | Bericht #350780
Aardbeving legt onschatbaar Italiaans erfgoed tegen de vlakte

De aardschok die zondagochtend de buurt van de Noord-Italiaanse stad Ferrara trof heeft niet alleen zeven mensenlevens gekost, het is van de beving in Assisië geleden, in 1997, dat nog zoveel waardevol erfgoed werd vernield. Hoewel vierduizend burgers in de regio Emilia Romagna tot nader order niet naar huis kunnen en in scholen, sporthallen of tentenkampen zijn ondergebracht, is het woningenbestand er minder zwaar getroffen dan het historische erfgoed. De beving van zondag had een kracht van 5,9 op de schaal van Richter en werd gevolgd door een tergend lange reeks naschokken. Met name kerken, burchten en palazzi liepen daarbij niet te overziene schade op. Volgens experts is het geleden van de aardschok in Assisië, in 1997, dat het landelijke patrimonium het nog zo hard te verduren kreeg. In de Franciscus-stad kwamen toen de gewelven van de basiliek naar beneden en werd ook de klokkentoren toegetakeld. Bij de aardbeving die op 6 april 2009 308 dodelijke slachtoffers maakte in L'Aquila, in de Abruzzen, gingen eveneens talrijke monumenten tegen de vlakte. In het zopas getroffen Ferrara, de praalstad van het middeleeuwse geslacht Este op de oevers van de Po, kreeg vooral het beroemde Castello Estense een stevige dreun. Van de bakstenen burcht kwamen meerdere brokstukken naar beneden. "De schade is enorm", zegt Mario Resca, directeur-generaal van de dienst schattingen bij het ministerie van Cultureel Erfgoed. Resca vreest bovendien dat de naschokken de structuur van de burcht en andere waardevolle gebouwen in de buurt enkel maar verder zullen aantasten. Ook diverse fraai uitgewerkte kroonlijsten uit de renaissance kwamen op straat terecht.



Duizend jaar kunst
"Ferrara leeft van het toerisme. Op een moment waarop onze middelen schaars zijn en het Italiaanse erfgoed sowieso al in de problemen zit, is dit een bijkomende klap." Over een kostenplaatje wil Resca zich nog niet uitspreken. Aan de pers zei ook Vasco Errani, president van de regio Emilia Romagna, dat "het over immense schade" gaat, "het heeft geen zin nu al met cijfers uit te pakken. We willen de schademeting op een strikte en ernstige wijze uitvoeren om zo een roadmap voor de wederopbouw vast te leggen." In Ferrara, de stad van romanschrijver Giorgio Bassani en zijn magnum opus De tuin van de Finzi-Contini, blijven niet alleen het Castello Estense, maar ook de Nationale Pinacotheek, het Archeologisch Museum en het vijftiende-eeuwse Casa Romei tot nader order gesloten. "Duizend jaar kunst zijn tot stof gereduceerd", titelde gisterochtend de krant La Repubblica. Ferrara, een vijftigtal kilometer ten noorden van Bologna, is misschien wel de drukst bezochte en erfgoedkundig bekendste plaats van de regio, in kleinere plaatsen is de situatie nog dramatischer. Neem het stadje San Felice sul Panaro, in de ten westen van Ferrara gelegen provincie Modena. Daar zijn niet alleen drie historische kerken ingestort, waaronder de erg waardevolle Chiesa Arcipretale, ook de tevens door de Estes gebouwde burcht La Rocca heeft onherstelbare schade opgelopen. Drie van de vier torens zijn ingestort en grote delen van de vestingmuren zijn afgebrokkeld. "La Rocca was onze trots en vreugde", getuigt een inwoner aan Reuters. "We zijn ons artistiek erfgoed zo goed als kwijt", zegt burgemeester Simone Silvestri. "God zij dank vielen er geen dodelijke slachtoffers." Net als in andere getroffen locaties in de buurt, en in L'Aquila sinds 2009, is het historische centrum ook in San Felice tot zona rossa uitgeroepen. Bewoners mogen hun huizen niet langer in, enkel reddingswerkers en bouwkundigen mogen het gebied nog betreden. Een zware cultuurhistorische tol betaalt ook het plaatsje Finale Emilia, eveneens in Modena. De veertiende-eeuwse klokkentoren, waarvan zondag aanvankelijk nog een eenzame stomp overeind bleef die later op de dag door een naschok tegen de vlakte ging, haalde in binnen- en buitenland de voorpagina's. In Finale moest behalve de toren ook de San Carlo-kerk eraan geloven. Een zeventiende-eeuws schilderij van Giovanni Francesco Barbieri, alias Il Guercino, kwam onder de brokstukken terecht en is vermoedelijk reddeloos verloren. Zowel in Finale als in San Felice is de enige troost dat de aardschok niet enkele uren later plaatsvond, tijdens de ochtendmis. In dat geval zou het menselijk leed niet te overzien zijn geweest.

Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 12:40 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 mei 2012, 12:07 uur | Bericht #351276
Nog een filmpje over de aardbeving

Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Waarom deze advertentie?
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 mei 2012, 11:42 uur | Bericht #352714
Naschokken in Italië brengen extra schade toe

In het noorden van Italië zijn er vannacht opnieuw naschokken gevoeld van de aardbeving van zondag. Een schok was vrij hevig met een kracht van 4,3. Daardoor zijn beschadigde gebouwen nog meer beschadigd geraakt of zelfs ingestort.



De afgelopen dagen is de streek al tientallen keren opgeschrikt door naschokken. Daardoor durven veel mensen uit de streek nog altijd niet naar huis. Ze verblijven in tentenkampen of slapen 's nachts in hun auto.

"Wij proberen de mensen te overtuigen terug te keren naar hun huizen, als ze niet beschadigd zijn. Maar als deze naschokken aanhouden, wordt dat onmogelijk", zegt burgemeester Fernando Ferioli van Finale Emilia, de gemeente waar het epicentrum van de aardbeving van zondag lag. Bij de aardbeving zondag zijn zes mensen om het leven gekomen.

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 29 maart 2017, 12:40 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2012, 12:18 uur | Bericht #353176
Beschadigde Italiaanse kazen toch nog op de markt

Een deel van de Parmezaanse kazen die vorige week beschadigd raakten door de aardbeving in het noorden van Italië, zal toch nog op het bord van de consument belanden: als smeltkaas, in plakjes voor op de toast of als geraspte kaas


De beschadigde kazen van Grana Padano

Door de aardbeving waren zo'n 300.000 Parmezaanse kazen en ongeveer 100.000 kazen van de soortgelijke Grana Padano uit de rekken van de rijpingshallen gevallen. Volgens Giorgio Apostoli van de landbouwvereniging Coldiretti gaat het om bijna tien procent van de jaarproductie. "We hadden eerst gedacht dat we daarvan 70 procent zouden moeten weggooien. Dat is nu wel minder", zegt hij.

Beschimmeld
Het smelten wordt wel een race tegen de tijd, want eens kaas beschadigd is, kan hij makkelijker bederven. En wat beschimmeld is, moet zeker in de vuilnisbak. De smeltkaas mag ook niet het label 'Parmigiano' dragen, want de voorwaarde daarvoor is dat de kaas heel gebleven is.

Geen varkensvoer
De beschadigde kazen die niet voor de productie van levensmiddelen in aanmerking komen, mogen de boeren zelfs niet aan hun varkens geven. Want die varkens worden gekweekt voor de productie van de beroemde Parmaham. En opdat de kwaliteit daarvan zou kloppen, mogen de varkens slechts een specifieke natuurlijke kost van graan en soja eten.

Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 12:40 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei 2012, 11:33 uur | Bericht #353275
Nieuwe aardbevingen schrikken Italië op

In het zuiden van Italië heeft zich in de nacht van zondag op maandag een aardbeving voorgedaan met een kracht van 4,3 op de schaal van Richter. De schok was voelbaar in de regio's Calabrië en Basilicata, zo meldt het persagentschap Ansa maandag. Volgens de openbare omroep Rai is er geen sprake van grote schade of slachtoffers.



Ook in de regio Emilia-Romagna doen zich, na de grote aardbeving van een week geleden, nog aardbevingen voor. Zondagavond was nog een naschok met een kracht van 4,0 op de schaal van Richter voelbaar.Bij de aardbeving met een magnitude van 6,0 vielen op 20 mei in Emilia-Romagna zeven doden en werd een vijftigtal mensen verwond.

Bron: Hbvl



there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 mei 2012, 11:47 uur | Bericht #353276


Magnitude 4.5
Date-Time
Monday, May 28, 2012 at 01:06:31 UTC
Monday, May 28, 2012 at 03:06:31 AM at epicenter
Location 39.917°N, 16.159°E
Depth 28.4 km (17.6 miles)
Region SOUTHERN ITALY
Distances
69 km (42 miles) N of Cosenza, Italy
110 km (68 miles) SW of Taranto, Italy
144 km (89 miles) SE of Salerno, Italy
380 km (236 miles) SE of ROME, Italy



Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 mei 2012, 09:36 uur | Bericht #353362
Wederom zeer zware "naschok" in het noorden van Bologna

USGS meldt, dat er op 29 mei om 07.00uur wederom een zware naschok heeft plaatsgevonden in de reeds zwaar getroffen regio. Nadere informatie volgt.

© onweer-online



Magnitude 5.8
Date-Time
Tuesday, May 29, 2012 at 07:00:03 UTC
Tuesday, May 29, 2012 at 09:00:03 AM at epicenter
Location 44.814°N, 11.079°E
Depth 9.6 km (6.0 miles)
Region NORTHERN ITALY
Distances
40 km (25 miles) NNW (330°) from Bologna, Italy
60 km (37 miles) E (88°) from Parma, Italy
71 km (44 miles) S (175°) from Verona, Italy

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 mei 2012, 10:27 uur | Bericht #353367
Nieuw aardbeving veroorzaakt nog meer schade

De beving van vanmorgen op 40 km ten noordwesten van Bologna heeft nog meer schade veroorzaakt. De tenten, waarin de inwoners verblijven na de zware schok van vorige week, stonden te trillen. Een aantal gebouwen zijn ingestort. Deze gebouwen waren al zwaar beschadigd geraakt vorige week. De scholen en winkels in de regio zijn uit voorzorg geëvacueerd.

© onweer-online
Bron: AP
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 mei 2012, 11:01 uur | Bericht #353377
Doden bij aardbeving in Noord-Italië

Het noorden van Italië is vanochtend opnieuw getroffen door een aardbeving. De kracht van de beving was 5,8 op de schaal van Richter. Dat meldt persbureau Reuters.
Volgens het Italiaanse Adn Kronos zijn er drie doden en meerdere gewonden gevallen bij de aardbeving. Het epicentrum lag 40 km ten noorden van Bologna en 60 km ten oosten van Parma op een diepte van 9,6 km.

De aardbeving zou bijna in heel Noord-Italië gevoeld zijn. Volgens Italiaanse media zouden er op sommige plekken gebouwen ingestort zijn.In Pisa zijn kantoren als voorzorgsmaatregel geëvacueerd. Ook zijn  veel scholen ontruimd.Eerder deze maand heeft een aardbeving in die regio aan zeker zes mensen het leven gekost. Meer dan 50 mensen raakten licht gewond.

Bron: NU.nl

there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 mei 2012, 13:27 uur | Bericht #353386
Minstens negen doden na nieuwe aardbeving in Italië

De krachtige aardbeving met een magnitude 5,8 in het noorden van Italië heeft vandaag aan minstens negen mensen het leven gekost. Dat heeft premier Mario Monti bevestigd. Er liggen ook nog verschillende mensen onder het puin. Het European-Mediterranean Seismologic Centre' (EMSC) heeft deze voormiddag (tot 12.00 uur) al acht naschokken geregistreerd. Om 10.25 uur had de zwaarste naschok een magnitude van 4,7.


De schade was ook enorm na de aardbeving die eerder deze maand in Noord-Italië huishield (hier: San Felice Sul Panaro).

Volgens door het persbureau Ansa aangehaalde bronnen bij reddingsdiensten kwamen er twee mensen om in San Felice sul Panaro en nog iemand in het nabijgelegen Mirandola. Het Amerikaanse USGS gewaagde van een nieuwe beving met een magnitude 4,7 om 10.25 uur, met een epicentrum op 10 km diepte, op 47 km ten noordwesten van Bologna, 48 km ten oosten van Parma en 70 km ten zuiden van Verona. Om 10.40 uur was er nog een beving met magnitude 4,7, op ongeveer dezelfde plaats.

Magnitude 5,8
De beving met een magnitude 5,8 deed zich voor om 09.00 uur Belgische tijd. Het epicentrum van de nieuwe krachtige aardbeving in Italië bevond zich opnieuw in Emilia-Romagna, de streek die tien dagen geleden al was getroffen door een aardbeving die aan zes mensen het leven heeft gekost en die duizenden uit hun woonst heeft gejaagd. De beving was in het hele centrale noorden van Italië te voelen, van Bolzano nabij de grens met Oostenrijk, tot Milaan, en ook in Bologna, in Toscane, Firenze en Pisa waar overheidskantoren uit voorzorg werden ontruimd.

Gebouwen ingestort
Volgens nieuwszender Sky TG24 zijn sommige gebouwen, die waren verlaten na de beving van 6,0 tien dagen geleden, ingestort. Bij die eerdere bevingen waren de gebouwen al ernstig verzwakt. Sinds een tiental dagen kent het schiereiland talrijke aardbevingen waarbij er gisteren nog een met een magnitude 4,3 was. Het Europese aardbevingsinstituut EMSC twitterde dat de beving met magnitude 5,7 van vandaag "te krachtig is om een naschok te worden genoemd".

Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 12:40 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 mei 2012, 13:30 uur | Bericht #353387


Magnitude 5.6
Date-Time
Tuesday, May 29, 2012 at 10:55:57 UTC
Tuesday, May 29, 2012 at 12:55:57 PM at epicenter
Location 44.859°N, 10.991°E
Depth 9.9 km (6.2 miles)
Region NORTHERN ITALY
Distances
49 km (30 miles) NW of Bologna, Italy
52 km (32 miles) E of Parma, Italy
64 km (39 miles) S of Verona, Italy
350 km (217 miles) NNW of ROME, Italy



Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 mei 2012, 13:43 uur | Bericht #353390
Doden bij nieuwe aardbeving in Noord-Italië

Er zijn zeker negen doden gevallen bij een nieuwe, zware aardbeving in Noord-Italië. Dat zegt de Italiaanse premier Mario Monti. De schok had een kracht van 5,8. Er is veel paniek want een goede week geleden was er al een zware beving in de streek waardoor verschillende gebouwen zijn ingestort.



"Ook al was deze schok net iets minder krachtig dan de vorige, toch gaf deze de indruk erger te zijn. Misschien omdat de schok nu overdag is gebeurd", zegt Carl De Groof die in Bologna is. "Ik woon op de zesde verdieping en de muren dansten rond mij. Ik hoop dat ik dit nooit meer moet meemaken."

Er heerst veel paniek want negen dagen geleden werd de streek al getroffen door een zware schok. Heel wat mensen proberen naar huis te gaan, maar het verkeer zit op veel plaatsen muurvast. De hulpdiensten raken daardoor moeilijk ter plaatse.

De schade is nog niet volledig opgemeten, maar net als de vorige keer is die aanzienlijk. In Mirandola wordt melding gemaakt van enkele kerken en een kathedraal die beschadigd zijn. Ook gebouwen die al beschadigd waren door de vorige schok, zijn nog verder ingestort, waaronder veel industriële gebouwen. Over het aantal slachtoffers is er nog geen zekerheid. De Italiaanse premier Mario Monti sprak tijdens een persconferentie over 9 doden. Sommige media spreken nu over 10 doden.

  

Het dodental kan nog oplopen omdat er volgens verschillende media nog mensen bedolven liggen onder het puin. Monti beloofde dat de regering alles zal doen om de schade te herstellen. De schok was ook sterk voelbaar in Bolzano in het noorden tegen de grens, in Milaan, in Venetië en in Bologna. Het treinverkeer in Bologna werd onderbroken in de richting van Verona en Milaan. Zelfs in Oostenrijk en Frankrijk is de schok waargenomen. In Val d'Aoste in Frankrijk werden mensen ook uit hun huizen geëvacueerd.

Al 417 schokken op nog geen 10 dagen tijd
Negen dagen geleden werd de streek ook al opgeschrikt door een zware beving. Die had een kracht van 6,0 en heeft veel schade veroorzaakt aan de huizen en het historisch erfgoed van de stad Modena. Enkele naschokken hebben de schade aan de gebouwen nog verergerd. Er vielen 6 doden. Sinds de aardschok toen zijn al 417 andere schokken gemeten in de streek, waarvan er 3 bevingen waren die krachtiger waren dan 5,0. De schok vandaag had een kracht van 5,8. Het epicentrum lag bij de stad Modena, op 5 tot 10 kilometer onder de grond.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 29 maart 2017, 12:40 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 mei 2012, 13:55 uur | Bericht #353393
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 mei 2012, 14:02 uur | Bericht #353394
FOTOSPECIAL. Aardbeving eist opnieuw zware tol in Italië

Een nieuwe aardbeving in Italië heeft weer een zware tol geëist. Het dodental staat al op negen en kan nog oplopen, want volgens verschillende media liggen er nog mensen onder het puin. Er zijn talloze gewonden en meerdere gebouwen raakten beschadigd. Vorige week werd Italië ook al getroffen door een zware aardbeving. Sindsdien werden er al meer dan vierhonderd naschokken gemeten.















Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 29 maart 2017, 12:41 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 mei 2012, 14:06 uur | Bericht #353395
FOTOSPECIAL. Aardbeving eist opnieuw zware tol in Italië

















Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 29 maart 2017, 12:41 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 mei 2012, 14:34 uur | Bericht #353397
Opnieuw aardbevingen in Noord-Italië


De locaties van de twee aardbevingen in Noord-Italië van mei 2012 zijn aangegeven met gele spelden. De linker speld geeft de locatie van de beving van vanochtend aan. (Bron locaties: USGS)

Vanochtend om 9.00 uur en vanmiddag om 13.00 uur vonden er twee grote aardbevingen plaats in het noorden van Italië, waarbij volgens Italiaanse media ook slachtoffers zijn gevallen. De bevingen hadden een kracht van 5,8 en 5,6 op de schaal van Richter en een diepte van ongeveer 10 km. Vorige week, zondag 20 mei, vond er ook een aardbeving plaats in hetzelfde gebied ten noordwesten van Bologna. Die aardbeving had een kracht van 6,0. De locatie van de bevingen van vandaag is 12,5 kilometer ten westen van de beving van vorige week.

De aardbeving van vanochtend is geen naschok van die van 20 mei, en de aardbeving van 13.00 uur is geen naschok van die van vanochtend. Beiden zijn nieuwe hoofdschokken die samen een zwerm van aardbevingen vormen. Dergelijke zwermen van aardbevingen komen vaker voor in dit gebied in Italië. Na de aardbeving van vanochtend zijn er tientallen kleine naschokken geweest, waarvan de grootste een magnitude van 4,7 had.

Italië maakt deel uit van de botsingszone (subductiezone) tussen de Afrikaanse en de Euro-Aziatische plaat. Deze platen bewegen met een snelheid van 4-10 mm per jaar tegen elkaar aan. Dit veroorzaakt veel aardbevingen in het Middellandse Zee gebied, in Spanje, Italië, Griekenland en Turkije. Meer informatie over de tektoniek van Italië en het Middellandse Zeegebied is te vinden in de achtergrondtekst over aardbevingen in Italië. De aardbevingen zijn ook in Nederland door seismometers van het KNMI gemeten.

Bron: KNMI
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 mei 2012, 15:00 uur | Bericht #353400
Ferrari legt werk stil na aardbeving



Ferrari heeft besloten het werk op de fabriek in Maranello stil te leggen na de aardbeving in het noorden van Italië dinsdag. Het team wil het personeel zo de gelegenheid geven de familie op te zoeken.

Werk gestaakt
"Na de aardbeving is het werk voor vandaag stilgelegd. Alle werknemers hebben toestemming gekregen zich bij hun families te voegen", schreef het team op Twitter. Ferrari-coureur Fernando Alonso voegt daaraan toe: "Na de aardbeving heeft het team besloten de activiteiten op de fabriek te stoppen. We gaan allemaal terug naar huis."

Niet de enige
Ferrari is niet de enige fabrikant die het werk stillegt. Motorfabrikant Ducati, dat dichter bij het epicentrum is gevestigd, staakt eveneens het werk. "Ducati is vandaag gesloten vanwege de aardbeving. De mensen zijn okay, we controleren de fabriek", tweette het merk. "We voelen ons zeer betrokken bij alle families en mensen die hier dichtbij leven voor dit moeilijke moment."

Bron: RTLGP


Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 mei 2012, 16:28 uur | Bericht #353402
In Mirandola stortten her en der ook daken van huizen in.



Ook deze woning in Cavezzo was niet bestand tegen de kracht van de beving.


In Cavezzo stortte het dak van een huis in na de aardbeving.


Een kerk in Mirandola heeft het begeven door de schok.


Deze woning in Cavezzo werd volledig verwoest.


Een marktplein in San Felice sul Pannaro


Hulpdiensten schieten te hulp in Medolla


De kerk van San Giacomo Roncole


Bron: de Redactie | Gewijzigd: 29 maart 2017, 12:42 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 mei 2012, 16:34 uur | Bericht #353405
Dodental aardbeving Italië stijgt naar vijftien



Bij de aardbeving die het noorden van Italië vanochtend trof, zijn zeker vijftien doden gevallen. Dat meldden autoriteiten aan persbureau AP. Een onbekend aantal mensen raakte gewond. In Noord-Italië heeft de aarde vanmiddag opnieuw geschud met een kracht van 5,3 op de schaal van Richter.In de regio heerst grote paniek onder de bewoners die nog in tenten wonen. Door de eerdere aardbeving ruim een week geleden, waren duizenden inwoners genoodzaakt in tenten te verblijven.


Een vrijwilliger helpt tijdens het evacueren van mensen in Milaan

De aardbeving had een kracht van bijna 6,0 op de schaal van Richter. 'De situatie is zeer ernstig, sommige mensen zitten vast onder het puin', meldt Alberto Silvestri, de burgemeester van de gemeente San Felice sul Panaro.De Italiaanse premier Mario Monti zei op een haastig belegde persconferentie dat de regering 'al het mogelijke en noodzakelijke zal doen om ervoor te zorgen dat het normale leven in deze bijzondere en productieve regio zo snel mogelijk kan worden hervat'. Monti was op het moment van de beving in Rome voor overleg over de gevolgen van de beving van vorige week.


Een groot ornament is van een kerk afgevallen in Modena.

Tweede aardbeving
Hetzelfde gebied werd ruim één week geleden ook getroffen door een aardbeving die aan zeker zes mensen het leven kostte. Sindsdien zijn er meerdere naschokken geweest.De beving van vandaag werd gevoeld in een groot deel van het noorden en midden van Italië. In onder meer Pisa, Milaan en Bologna vluchtten mensen naar buiten tijdens de aardschok. Meerdere gebouwen die door de vorige aardbeving waren verzwakt, zijn nu ingestort, aldus lokale media. In San Felice sul Panaro stortte een toren in.Uit voorzorg sloten alle scholen en winkels hun deuren. Ook het treinverkeer in het gebied is verstoord. De beving vond plaats in een gebied 40 kilometer ten noorden van de stad Bologna op een diepte van bijna 10 kilometer.

Voetbalinterland afgelast 
De vriendschappelijke voetbalinterland tussen Italië en Luxemburg, die vandaag zou plaatsvinden in Parma, gaat niet door in verband met de aardbeving. Dat heeft de Italiaanse voetbalbond bekendgemaakt

Bron: Ad
  | Gewijzigd: 29 maart 2017, 12:42 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 mei 2012, 16:44 uur | Bericht #353406
Di Rupo: 'België is bereid om hulp te bieden aan Italië'

Tweet van Di Rupo:



Elio Di Rupo zegt op Twitter dat België bereid is om hulp te bieden aan het door aardbevingen geteisterde noorden van Italië. Daar vielen dinsdag opnieuw doden, nadat ruim een week geleden een eerste beving zes slachtoffers had gemaakt.
'Opnieuw een aardbeving in Italië. Mijn gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun families. België is bereid om hulp te bieden', schreef de Belgische premier met Italiaanse roots in twee talen op Twitter.

Ook minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zegt in een verklaring zijn medeleven te betuigen met de families van de slachtoffers en met de Italiaanse overheid. 'België is bereid om Italië hulp te bieden als de Italiaanse overheid dat zou vragen', voegt hij eraan toe.

Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is na de nieuwe reeks aarschokken van dinsdag. Er zijn minstens tien doden geteld en heel wat gebouwen - vele nog beschadigd na de aardbeving van 20 mei - zijn ingestort. Volgens de media liggen er nog mensen onder het puin.

Bron: Nieuwsblad.be | Gewijzigd: 29 mei 2012, 16:47 uur, door Marga
there can be only one
Terug naar boven
1 2 3 4
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 145 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 145, lezen 2 mensen het topic "Winter discussietopic 2016/2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden