Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:44:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

25 Apr 2024 15:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:29:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR; Yell, AR.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Smith, KS; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:46:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:25:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Harlan, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:12:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 14:08:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS; Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:44:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:10:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Phillips, KS; Rooks, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 12:33:33

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

25 Apr 2024 08:00:01
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
26 mei 2012, 11:54 uur | Bericht #353076
Ernstige droogte treft Noord-Korea

Noord-Korea wordt getroffen door een uitzonderlijk ernstige droogte. Gevreesd wordt dat de voedselschaarste in het arme communistische land daardoor verergert. Belangrijke rijst- en graanvelden staan er slecht bij, evenals aardappels en andere gewassen.



De krant Rodong Sinmun maande werknemers en ambtenaren om boeren te gaan helpen de oogsten te redden: "De strijd tegen droogte is een race tegen de klok. Alle waterbronnen moeten worden aangeboord en efficiënt gebruikt.''

Internationale voedselhulp aan Noord-Korea is de laatste tijd verminderd. Oorzaak is politieke onenigheid over Noord-Korea's raketlanceringen en bouw van atoombommen. De VS schortten een geplande levering van 240.000 ton voedsel op toen Noord-Korea op 13 april een raket lanceerde.

Bron: HLN | Gewijzigd: 3 april 2017, 15:19 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei 2012, 20:26 uur | Bericht #353332
Ernstige droogte in Noord-Korea

Noord-Korea heeft te kampen met ernstige droogte. Sinds 27 april is er geen regen meer gevallen, waardoor de voedselvoorraden dreigen op te raken. Het is niet waarschijnlijk dat Zuid-Korea of de Verenigde Staten te hulp schieten vanwege de wijd en zijd bekritiseerde lancering van een raket door Pyongyang in april. Met name de kustprovincies in het westen van het land worden zwaar getroffen door de droogte, meldde het weerbureau van de regering. De oogst dreigt te mislukken, terwijl de voedselvoorraden snel slinken.

Journalisten van Associated Press mochten een gebied in de provincie Zuid- Phyongan bezoeken en kregen daar door de zon gebakken en door de droogte gebarsten akkers te zien. Boeren klaagden over de extreme weersomstandigheden. "Ik werk al meer dan dertig jaar op de boerderij, maar ik heb deze extreme droogte nog nooit meegemaakt", zei An Song Min, een boer op een landbouwcoöperatie in de regio Nampho. Of de omstandigheden in Nampho representatief zijn voor een groter gebied is onduidelijk. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft de getroffen gebieden nog niet bezocht en kan de ernst van de droogte daarom niet goed inschatten.

Noord-Korea heeft de afgelopen twee decennia meerdere hongersnoden meegemaakt als gevolg van natuurrampen en economisch en agrarisch wanbeleid. Bij een hongersnood in de jaren negentig kwamen honderdduizenden mensen om het leven. Verzoeken om hulp aan het buitenland worden dikwijls met scepsis ontvangen, omdat algemeen de vrees bestaat dat hulpgoederen onder legerleiders en de elite van Pyongyang worden verdeeld en de hongerigen niets krijgen.

De VS besloten in februari tot de levering van voedselhulp in ruil voor het bevriezen van het atoom- en raketprogramma van Noord-Korea. Hier werd een streep doorheen getrokken toen Pyongyang vorige maand toch besloot tot een (mislukte) rakettest. Zuid-Korea legde de voedselhulp in 2008 stil en eist dat het noorden stappen neemt richting nucleaire ontwapening. Ondertussen zijn arbeiders gemobiliseerd om akkers te bevloeien, waterputten te herstellen en waterpompen draaiende te houden. Het Noord-Koreaanse meteorologisch instituut verwacht dat het aan het einde van deze maand gaat regenen.

Bron: nieuws.nl
Waarom deze advertentie?
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2012, 09:45 uur | Bericht #355911
Droogte verwoest Noord-Koreaanse oogst

Deze foto is niet meer beschikbaar
Noord-Koreaanse politici op een bijeenkomst ter nagedachtenis van voormalig leider Kim Jong-il. © epa.

In Noord-Korea dreigen grote voedseltekorten nu de oogst door aanhoudende droogte grotendeels wordt verwoest. Dat zei een onderzoeker van het Zuid-Koreaanse agrarisch-economisch instituut vandaag.Noord-Koreaanse staatsmedia meldden dat er sinds eind april nauwelijks regen is gevallen. Alleen aan de westkust regende het, maar daar viel slechts een tiende van de gebruikelijke neerslag.Volgens de onderzoeker zijn de gerst- en aardappeloogst al grotendeels verloren. Mislukking van de maïsoogst dreigt.De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties stelde maandag in een rapport dat 3 miljoen Noord-Koreanen acute voedselhulp nodig hebben. De Zuid-Koreaanse regering is het daar niet mee eens: een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de situatie 'niet zo ernstig is dat er een kritiek niveau wordt bereikt'.

Bron: AD | Gewijzigd: 20 juni 2012, 09:46 uur, door Tatanka
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
26 juni 2012, 14:49 uur | Bericht #357631
Koreaans Schiereiland zucht onder droogte

Het Koreaanse Schiereiland heeft te kampen met de ernstigste droogte in een eeuw tijd. Dat hebben de meteorologische diensten van Noord- en Zuid-Korea gezegd.

De droogte brengt Noord-Korea op de rand van een hongersnood. Bij normale weersomstandigheden is er al onvoldoende voedsel en lijdt twee derde van de bevolking honger. De Verenigde Naties verzochten de internationale gemeenschap vorige maand al om bijna tweehonderd miljoen dollar aan hulp voor Noord-Korea.

In Zuid-Korea heeft het in diverse regio's al twee maanden lang vrijwel niet geregend. De watervoorraden slinken zienderogen, met alle vernietigende gevolgen voor landbouw en veeteelt van dien. Toch is er een vleugje hoop. De Zuid-Koreaanse meteorologische dienst heeft voor het weekeinde regen voorspeld.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 juni 2012, 08:05 uur | Bericht #357687
Ernstige droogte Noord- en Zuid-Korea bedreigt voedselvoorziening

Deze foto is niet meer beschikbaar
De Zuid-Koreaanse premier Kim Hwang-sik (middenvoor) gaf gisteren het goede voorbeeld bij de irrigatie van een rijstveld ten zuidwesten van Seoul. © reuters.

Noord- en Zuid-Korea lijden onder de ernstigste droogte sinds 105 jaar geleden werd begonnen met de registratie van neerslag. Dat hebben de meteorologische instanties in Pyongyang en Seoul gisteren meegedeeld.Gevreesd wordt dat de droogte desastreus uitpakt voor de voedselvoorziening in Noord-Korea. Onlangs lieten de Verenigde Naties weten dat twee derde van de 24 miljoen inwoners van Noord-Korea op korte termijn rekening moet houden met chronische voedseltekorten. Het land probeert de droogte te bestrijden door soldaten lappen grond met emmers water nat te laten houden.Ook Zuid-Korea begint zich zorgen te maken over de oogst. In het land is twee maanden lang geen neerslag van betekenis gevallen. 28.000 mensen, onder wie militairen, zijn gemobiliseerd voor de irrigatie van landbouwgronden. 13.000 waterpompen zijn verspreid in verdroogde regio's.

Bron: AD
there can be only one
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 273 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 273, lezen 3 mensen het topic "Estofex Level 3 forecasts".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden