Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 15:59:53

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 13:01:50

De temperatuur bij De Bilt is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

5 Dec 2020 09:15:34

De temperatuur bij Diepenbeek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

5 Dec 2020 09:15:33

De temperatuur bij Berkhout is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

5 Dec 2020 09:15:33

De temperatuur bij Lelystad is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

5 Dec 2020 09:15:33

De temperatuur bij Deelen is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

5 Dec 2020 09:15:33

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 07:59:52

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 06:59:56

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 04:02:15

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 04:02:14

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 04:02:13

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 03:00:21

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 03:00:20

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 03:00:18
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Herfst discussietopic

Kans op warme dag en storm?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
31 mei 2012, 16:30 uur | Bericht #353593
Studie USGS: Breuklijnen bij Lake Tahoe kunnen aardbevingen veroorzaken

Uit een nieuw geologisch onderzoek van USGS van de breuklijnen ten westen van Lake Tahoe blijkt, dat deze een aanzienlijk seismisch risico vormen voor de regio. De breuklijnen zijn in staat om aardbevingen van een kracht van 6.3 tot 6.9 te produceren. Vervolgens bestaat er ook een kans op aardverschuivingen ten gevolge van een aardbevingen in het steile gebied ten westen van Lake Tahoe. Dit gebied wordt ook wel de Tahoe-Sierra frontal fault zone genoemd en is ontstaan uit de breuklijn. Het persbericht van 23 mei werd uitgegeven voor USGS's wetenschappers van de universiteit van Nevada, van de universiteit van Californië en het US Army corps of Engineers. Zij hebben nieuwe hoge resolutie beeld technologie gebruikt, beter bekend als bare-earth airborne LiDAR (Light Detection And Ranging). De beelden van dit onderzoek zijn gecombineerd met veldobservaties en moderne geochologie. Alles bij elkaar genomen zijn de onderzoekers tot de conclusie gekomen, dat de breuklijnen bestaan en seismisch gevaarlijk zijn."Dit onderzoek is wederom een verbluffend voorbeeld van hoe de toegankelijkheid van LiDAR informatie bijdraagt aan de precisie en accuratesse waarmee het onderzoek van oppervlakte van de "naakte" aarde, dus zonder vegetatie. Het is een revolutie in de geowetenschappen," zegt USGS directeur Marcia McNutt. "De onderzoeken uiteenlopend van de inventarisatie van geologische gevaren tot het maken van accurate kaarten, LiDAR zorgt ervoor. De investeringen hebben zichzelf al meerdere malen terugverdient. Door de beweging van de breuklijnen zijn er lineaire stuwwallen of morene (wallen van rotsen, grint en zand door de zich terugtrekkenden gletsjer afgezet) gevormd. Hierdoor is het mogelijk gegevens te verzamelen over de tectonische deformatie. De onderzoekers hebben nieuwe drie-dimensionale technieken ontwikkeld om de mate van tectonische verplaatsing van de stuwwallen te meten, die veroorzaakt zijn door repeterende aardbevingen. 


Archieffoto Morene

"De Tahoe-Sierra frontale breukzone al lang bekend is de techonische grens tussen de Sierra Nevada in het westen en het Basins en Range Province in het oosten. Echter de mate van activiteit en daar aan gekoppeld het seismische gevaar was nog onbekend wegens de dichte vegetatie. Deze bedekte de oppervlakkige markeringen van de breukzone," zegt USGS onderzoeker en hoofdauteur James Howle. "Door gebruik te maken van de nieuwe LiDAR technologie hebben we nu de oppervlakte kenmerken van de breukzone nu bloot kunnen leggen. Hierdoor kunnen we de mate van beweging op de breuklijn veel beter meten. Uit het onderzoek blijkt, dat de Tahoe-Sierra frontale breukzone een belangrijke seismische bron in de regio is." 

© onweer-online
Bron: Sierrasun
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.172 topics, welke bij elkaar 444.036 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.230 leden.
Het nieuwste lid is Klimagenda.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2318 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2318, lezen 9 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 9".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst discussietopic

Kans op warme dag en storm?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden