Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Diego, CA.

18 Mar 2024 22:10:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Diego, CA.

18 Mar 2024 21:02:48

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

18 Mar 2024 10:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Victoria, TX.

17 Mar 2024 22:05:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, LA; Plaquemines, LA.

17 Mar 2024 21:05:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

17 Mar 2024 21:05:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Live Oak, TX; McMullen, TX.

17 Mar 2024 15:58:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Plaquemines, LA; St. Bernard, LA.

17 Mar 2024 15:58:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Plaquemines, LA.

17 Mar 2024 15:40:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, LA; Plaquemines, LA.

17 Mar 2024 15:09:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

17 Mar 2024 15:09:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Vermilion, LA.

17 Mar 2024 14:36:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

17 Mar 2024 13:56:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Martin, LA; St. Mary, LA.

17 Mar 2024 12:39:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Galveston, TX.

17 Mar 2024 10:41:55
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 juni 2012, 17:55 uur | Bericht #355228
Volgende week mogelijk tropische ontwikkeling in Golf van Mexico

Na een paar relatief rustige weken in de tropen van het Atlantische bassin, laten de modellen nu een tropische organisatie zien voor de volgende week. In de Caraiben ligt een brede cluster van convectieve buien en stormen nabij Midden Amerika. Dit gebied kan zich volgende week gaan organiseren.



De computermodellen verschillen wel nog steeds van mening waar en wanneer de ontwikkeling in de Golf zal plaatsvinden. Sinds het begin van deze week plaatsen een aantal modellen het systeem in het westen richting Mexico of de kust van Texas. Vandaag heeft het Canadese model het systeem naar het oosten geplaatst met mogelijk een aan land komen ergens in de staten langs de Golf van Mexico. De 06Z run van GFS laat een organisatie zien in de Baai van Campeche. We blijven de plaatsing van de hoge druk boven de westelijke Atlantische Oceaan in de gaten houden. Als het systeem naar het westen schuift, wordt de kans dat het systeem aan land komt in Mexico en/of Texas groter. Als het hogedrukgebied op zijn plaats blijft of naar het oosten drijft zal het systeem volgend weekeind een dreiging vormen voor de Zuidoostkust van de USA.



Kortom: we houden een lagedrukgebied langs een oude front in de Atlantische oceaan in de gaten houden. Het gebied kan dit weekeind tropische kenmerken krijgen. 



Ongeacht de tropische ontwikkeling bouwt zich een gebied van hogedruk op boven het oosten van de USA, welke het lagedruksysteem op zee houdt. De 06Z run van WRF laat op zaterdagmorgen enige organisatie van het systeem zien.



© onweer-online
Bron: Fox hurricane
| Gewijzigd: 20 juni 2012, 22:39 uur, door Debbieke
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 juni 2012, 18:20 uur | Bericht #355419
Tropische ontwikkeling in de Golf van Mexico

Terwijl Carlotta verder blijft afzwakken beoven de zuidwestelijke kust van Mexico, ontstaat er een interesant gebied in het Atlantische bassin. Overblijfselen van Carlotta zullen dinsdag of woensdag de zuidelijke Golf van Mexico intrekken. Waar deze zullen samenkomen met een tropische golf, die momenteel regen- en onweersbuien loslaat boven de Cariben. De samensmeltind van deze twee systemen zal misschien genoeg zijn om een nieuw centrum boven de zuidelijke Golf van Mexico of boven de Bay van Campeche te laten ontstaan. Als er een georganiseerd tropisch systeem in het Atlantische bassin zich vormt, dan zal het de naam Chris gaan krijgen. 

Een rug (van hogedruk) in de bovenste luchtlaag zal iedere vorm van een tropisch systeem afremmen. Het systeem zal dus stationair blijven in de Baai van Campeche of richting het west-noordwesten richting Mexico trekken. Maar het is nog te vroeg om definitieve uitspraken te doen over het systeem. De modellen verschillen in de timing, de lokatie en de grootte van de ontwikkeling. Mocht "Chris" naar Texas trekken zal de bijbehorende regen hartelijk verwelkomd worden in de door droogte geteisterde staat. Een nadeel is, dat een langdurige periode van regen op extreem droge grond de kans op overstromingen aanzienlijk vergroot.

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juni 2012, 22:35 uur | Bericht #356060
Oostkust en kust van Golf van Mexico hebben tropische zorgen



Het traject en de ontwikkeling van een tropische storing vanuit het westen van de Cariben en/of de zuidelijke Golf van Mexico worden goed door meteorologen in de gaten gehouden. Momenteel is zijn er nog verschillende mogelijkheden wat de volgende zet zal zijn van de tropische Atlantische Oceaan. Het begint al dit weekeind.

Het eerste scenario is een langzaam ontwikkelende tropische storm in de Golf van Mexico, die vervolgens in het begin van de volgende week over Florida en de wateren bij de Carolina's gaat trekken. Zo'n systeem brengt stortregens voor delen van het schiereiland Florida. Ook zal een dag of twee de zee zeer ruw zijn. Het is niet raadzaam om naar het strand te gaan om een mooi kleurtje te krijgen. Zelfs al blijft het systeem zwak en ongeorganiseerd blijft de kans op stortbuien groot. 

 

Een andere mogelijk is, dat het tropische systeem noordwaarts trekt naar een bepaald punt in de Golf van Mexico. Vervolgens draait het systeem om en waggelt vervolgens naar het west-zuidwesten. In dit geval gaat het systeem de boot missen. De wind in de tropen geeft momenteel weinig sturing. Dus een zwak systeem kan in de komende dagen als dronken lor door de Golf zwalken. Als het systeem ver genoeg naar het noorden trekt, zal een dip in de sturende winden het systeem met zich mee nemen. Hierdoor beweegt het systeem zich voor een tijdje langs de oostkust van de USA. Momenteel ligt er een breed maar zwak gebied van lagedruk in de regio. Dit systeem kan alle kanten opgaan van het westen van de Cariben tot het zuiden van de Golf van Mexico. 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 juni 2012, 11:06 uur | Bericht #357164
Gebied in Golf van Mexico organiseert zich

De buienactiviteit gehorende bij een groot lagedrukgebied gelokaliseerd net ten noorden van het Yucatan schiereiland is nog steeds ongeorganiseerd. Echter is de circulatie steeds duidelijker waarneembaar en de oppervlaktedruk in het gebied daalt. De omgevingsfactoren zijn gunstig om het gebied verder te laten organiseren tot een tropische depressie. De kans hierop is 70%. 








© onweer-online
Bron: NOAA, cfnews
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 juni 2012, 14:16 uur | Bericht #357298
Debby in de maak..

De regen- en onweeractiviteit behorende bij een groot lagedruk systeem neemt geleidelijk toe. De omstandigheden zijn gunstig voor de ontwikkeling voor een tropische depressie, die de naam Debby zal gaan krijgen. Volgens het NHC is het systeem nog niet georganiseerd genoeg om het een naam te geven. Maar er is een kans van 90%, dat dit in de komende 48 uur wel gaat gebeuren. Een boei van NOAA op 209km ten oost-noordoosten van het centrum meet windsnelheden van tropische storm kracht. 



Traject
Echter is er nog grote onzekerheid hoe het systeem zich gaat ontwikkelen en welke kant deze op zal gaan. Het GFS model geeft een sterker wind in de hoge luchtlagen over de Golf van Mexico. Hierdoor zou "Debby" richting het noordoosten en richting Florida gaan. Het NAM model daarintegen laat een zwakkere wind zien, waardoor het systeem juist nar het noordwesten richting Texas trekt.

De 18z run voor de 250mb (jet stream) 
GFS

 
NAM


De18z run voor 850 mb niveau
GFS

NAM


Met andere woorden: het systeem kan alle kanten op gaan.
Dit is ook zichtbaar in een weergave van de leden


En in de modellen:



Intentiteit
De modellen zijn het niet alleen oneens over de het traject van het systeem maar ook over de intensiteit van de bijna tropische storm bestaat onenigheid. 



Het grootste gevaar tot nu toe vormen de getijde- en muistromen langs de kust. 

 



© onweer-online
Bron: NOAA, NASA, Wunderground, Spann, Alabamawx, dailykos


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 juni 2012, 15:51 uur | Bericht #357301
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 juni 2012, 20:39 uur | Bericht #357329
De huidige situatie:


Bron: Texas Storm Chasers
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 juni 2012, 22:04 uur | Bericht #357340
Twitter: Accuweather:

Thunderstorms on the outer fringes of what should soon be called T.S. Debby are capable of spawning tornadoes in SW FL
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 juni 2012, 22:12 uur | Bericht #357341
Momenteel veroorzaakt Invest 96 tornadowaarschuwingen in Florida 


Bron: GRLevel3 | Gewijzigd: 23 juni 2012, 22:33 uur, door Ries
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 juni 2012, 22:28 uur | Bericht #357343
Via Twitter Bay News 9 Weather: Mike Clay @BN9 Tornadoes reported in South FL. Tornado just reported Tamiami Trail in East Naples with some damage.
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 juni 2012, 22:31 uur | Bericht #357344
Foto van Cyclone Central op Facebook:

Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 juni 2012, 22:35 uur | Bericht #357345
SPC heeft de tornado bevestigd


Bron: SPC

En inmiddels 2 nieuwe tornado warnings in Florida


Bron: GRLevel3


Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 juni 2012, 23:36 uur | Bericht #357349
Tropische storm Debby heeft zich gevormd

Tropische storm Debby heeft zich gevormd in de Golf van Mexico. Er is een tropische storm warning afgegeven voor een deel van de kust van Louisiana. 
De warning geldt van de monding van de Pearl Rivier westewaarts tot Morgan City (Louisiana). Hieronder vallen niet de stad New Orleans en Lake Pontchartrain
  • Lokatie: 26.2n 87.6w op 355 km ten zuidzuidoosten van de monding van de Mississippi rivier
  • Windsnelheden: 85 km/h met zwaardere windstoten, voornamelijk ten oosten van het centrum.
  • De tropische stormwind reikt tot 280km ten oosten van het centrum
  • Traject: noordwaarts met een snelheid van 9 km/h
  • Druk: 1001 mb
Na verkenning door het Recon vliegtuig van de NHC en de gegevens van de boeien te hebben geanalyseerd heeft het NHC het lagedruk gebied tot tropische storm Debby benoemd.  De combinatie van stormvloed en het getijde zal ervoor zorgen, dat de normaal droge gebieden aan de kustlijn, overspoeld kunnen worden. Debby zal 7-14cm neerslag met zich mee brengen langs de golfkust van het zuiden van Louisiana tot de Florisa Panhandle. 

Het is nog nooit in de geschiedenis voorgekomen, dat een vierde tropische storm zich in de Atlantische oceaan voor de maand juli vormde. 







© onweer-online
Bron: NOAA, Wunderground, Accuweather, Ksat
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 juni 2012, 00:50 uur | Bericht #357356


*** 1 INJ *** A POSSIBLE TORNADO PASSED OVER NORTH COLLIER HOSPITAL IN NAPLES. DAMAGES CONSISTED OF DOWNED TREE LIMBS AND BROKEN STREET LIGHTS ON A PARKING GARAGE. ONE 

Bron: SPC
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 juni 2012, 09:23 uur | Bericht #357362
Mogelijke tornado in Naples: 1 gewonde

Een mogelijke tornado, behorende bij tropische storm Debby, heeft afgelopen zaterdag in Napels geringe schade veroorzaakt. Ook raakte 1 persoon gewond. De gewonde is overgebracht naar het North Collier Hospital na geraakt te zijn door een vallende boom. De mogelijke tornado kwam rond 16.00h (lokale tijd) aan de grond bij Tamiami Trail en Rattlesnake Hammock Road. De schade bestaat uit omgevallen bomen, schade aan daken en geringe structurele schade. De NWS doet onderzoek of er daadwerkelijk een tornado is geweest.

© onweer-online
Bron: news-press
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 juni 2012, 10:15 uur | Bericht #357364
Update: Tropische storm Debby 



Tropische storm Debby ligt op 320 km ten zuidzuidoosten van de monding van de Mississippi rivier. De windsnelheden bedragen 85 km/h met zwaardere windstoten. Het systeem beweegt zich noordwaarts met een snelheid van 9 km/h. De druk bedraagt 998 mb. Het centrum van Debby zal een paar dagen in het noordelijke deel van de Golf van Mexico blijven dralen. Er bestaat nog geen direct gevaar voor het aan land gaan. In de komende 48 uur in kracht gaan toenemen tot orkaankracht op maandagavond. 

Tornado
Een tornado is zaterdagavond aan de grond gekomen in Colier County. Volgens orkaan specialist Stacy Stewart van het National Hurricane Centre is het ontstaan van tornado's bij dit type storm vrij gewoon. Deze tornado's zijn niet zo groot en leven niet zo lang. Ook zijn ze moeilijk waarneembaar op de radarbeelden. Mensen moeten dus alert blijven.

Waarschuwing
Er is een tropische waarschuwing afgegeven voor de kust van Louisiana vanaf de monding van de Pearl rivier westwaarts tot Morgan City. New Orleans en Lake Pontchartrain vallen niet in het waarschuwingsgebied. Nabij de monding van de Mississippi worden voorbereidingen getroffen om de snelweg te beschermen voor getijde overstromingen. 

Olieproductie
Inmiddels is zo'n 8% van de olie- en gasproductie in de regio stilgelegd. Dit is 2% van de totale productie in de USA en 1% op globaal niveau. Negen productie plafforms en één booreiland zijn geëvacueerd. Het stilleggen zal geen invloed hebben op de olieprijs, tenzij de storm in kracht toeneemt en er meer plafforms geëvacueerd moeten worden. 

Discussie
Debby laat geleidelijk aan steeds betere organisatie zien. Die komt doordat de upper-level shear van het zuidwesten naar het westen draait. Debby draait bijna stationair. Meerdere vortices (wervelingen) zijn ontstaan uit de semicirculaire cenvectieve wolkenmassa in het oosten. Oftewel er zijn funnels en een vermoedelijke tornado ontstaan aan de oostkant van het centrum. Door een dieper wordende trog (van lagedruk) boven de westkust van de USA ontstaat er een toenemende rug (van hogedruk) boven het midden en westen van de USA. Deze rug blokkeert Debby aan de noordzijde. Vermoedelijk zal Debby richting het westen trekken. Alle modellen ondersteunen dit, met uitzondering van het GFS model. De voornaamste reden, dat het GFS model een oostwaarts traject laat zien is dat volgens het GFS model een zwakkere en meer verticaal lopende storm laat zien in vergelijking met de ander modellen zoals ECMWF, UKMET en NOGAPS.

  











© onweer-online
Bron: Wunderground, NOAA, USAtoday, cfnews13
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 juni 2012, 10:15 uur | Bericht #357365
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 juni 2012, 12:50 uur | Bericht #357383
Harde wind en veel regenval zuiden VS door Debby

De tropische storm Debby zorgt de komende dagen in het zuiden van de Verenigde Staten waarschijnlijk voor harde wind en overvloedige regenval. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten gezegd. Debby bevond zich zondag op zo'n 265 kilometer ten zuidoosten van de riviermonding van de Mississippi, met maximumwindsnelheden van 85 kilometer per uur, aldus het orkaancentrum in Miami. Van Texas tot Florida is er gewaarschuwd voor harde wind en mogelijke overstromingen. Debby beweegt zich met zes kilometer per uur in noordelijke richting en zal de komende uren waarschijnlijk in kracht toenemen. Maandagavond kan de storm al een orkaan zijn.

Het is de eerste keer sinds 1851, toen werd begonnen met het bijhouden van tropische stormen, dat er voor 1 juli vier tropische stormen hebben plaatsgevonden.

Bron: Nieuws | Gewijzigd: 24 juni 2012, 12:50 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 juni 2012, 19:10 uur | Bericht #357443
Debby drijft richting het noord/noordwesten



Tevens is er wederom een aanzienlijke kans op tornado's door Debby


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 juni 2012, 19:33 uur | Bericht #357446
Noodtoestand uitgeroepen in Louisiana

De gouverneur van Louisana heeft in afwachting van Debby de noodtoestand uitgeroepen ivm met de komende zware regenval en overstromingen. Debby teistert delen van de noordoostkust van de Golf van Mexico met zware wind(stoten) en stortregens. Louisiana is in staat van paraatheid gebracht  voor het geval Debby aan land komt. Meteorologen zijn het nog steeds niets eens over het exacte traject van het systeem. 

© onweer-online
Bron: CNN
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.840 topics, welke bij elkaar 448.316 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.573 leden.
Het nieuwste lid is paterbon.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 62 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 62, lezen 1 mensen het topic "Hoe ontstaat waterhoos?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden